2DZ pisze: 06.09.2021, 13:40
po pisze: 06.09.2021, 12:27
2DZ pisze: 05.09.2021, 21:45
Mam już swoje lata, więc pomóż mi znaleźć np. 6 szczegółów różniących herb '(gie)TeeSu' z tym(i) na ...
oprawach wiślaków i widzewiaków, "okulisto" podobny zupełnie do nikogo. ;)
Chcesz 6 szczegółów różniących herby? Chyba ten wiek to również pamięć, polecam lecytynę. Napisałeś, Panie "kolego", cytuję (bez zmian w erratowanym tekście, jak masz dziwnie w zwyczaju):
"Czy mICHA7SKA po powrocie z "ochronek" planuje start w polityce, że jego podobizna zasłaniająca literę "g" w herbie wiślaków pojawiła się na dzisiejszej sektoróWce krakoWian? :D”
Więc po 1-sze - Co mnie 'kurvvy' interesują, co Widzew czy inne "druŻyny" maja na oprawach, skoro odniosłeś się do TEJ konkretnej sektorówki z meczu, w którym Wisła wygrała z pomocą ladacznic, sędziów? Na dodatek zasugerowałeś, że na oprawie była twarz P.M. Do tego się nie czepiam, mam świadomość, że możesz nie odróżniać twarzy ludzi od ... krakowskich konfidentóW, jednak czepiam się tego, że herb, który był na sektorówce, nie zawierał literki "G" czy też "C" czy "W" czy "K" czy "S", jak u 'sovii' i na nowym herbie jest napis "TS WISŁA", a nie "G.T.S. Wisła", jak próbuję innym wmówić. Więc
próbowałem Ci wytłumaczyć, jak młodszemu dziecku, że ani twarz, ani herb nie są tym, czym byś chciał i to Ci próbuję wmówić. By Ci to wyjaśnić tak, byśmy już nie popełniali takich głupich błędów (bo ani to śmieszne, ani to fajne), zaproponowałem, byś pokazał ten herb, w którym widzisz tę literkę "G" i Ty wyskakujesz z herbem używanym w latach 1975-1991 tzn. kiedy rodził się u nas ruch kibicowski, a na sektorówie był m.in. herb powstały w 1991 r., co oczywiście dobrze wiem, bo w 'linku' z "polskielogo.net", którym się posłużyłeś, ten herb i jego historia jest opisana. Ale, niestety, pasuje Ci do tej super śmieszkowej narracji:

Nie odróżniasz wielu naszych herbów, nie rozróżniasz twarzy, STARy, ja Ci współczuję w życiu. Jeśli masz babę, to też musi mieć 6 szczegółów, by ją odróżnić od kochanek? 'Przejebane' musisz mieć np. w galerii, gdzie jest masa kobiet, a Ty, jak sam wspomniałeś, masz już swoje lata. To była moja dygresja tylko odbigająca od tematu, nie będę Ci znów usiłował 'ciupać' od ślepców itd., bo ogólnie współczuję ludziom, którzy mają ciężkie problemy zdrowotne.
W ogóle to jesteś za Legią, czy może za KSZO? W końcu herby podobne ... .
Musisz mi bardziej pomóc, bo do tej pory nie mogę znaleźć twoich tłumaczeń, że pomyliłem herby i twarze wiślaków (nadal nie wiem np., kto mi na waszej sektoróWce przypomina michalską ;). Chyba, że sWoje wyjaśnienia razem z moim "podbiciem" 'wjebało' z tematu dot. ostatniego weekendu lub/i masz tu dWa konta: "cloWna" - do wyśmiewania i "po", gdzie udajesz mądrzejszego, "panie ko7ego". :)
Moich tłumaczeń? Widzę ze próbujesz, jak to masz Panie kolego w swoim stylu, zmienić kontekst rozmowy. Wybacz, nie wchodzę w to, ale postaram Ci się przypomnieć o czym jest dysputa.
"Czy mICHA7SKA po powrocie z "ochronek" planuje start w polityce, że jego podobizna zasłaniająca literę "g" w herbie wiślaków pojawiła się na dzisiejszej sektoróWce krakoWian? :D” --> więc łopatologicznie, zapytałeś czy Misiek który wg Ciebie jest na sektorówce, planuje po wyjściu start w polityce bo jego PODOBIZNA zasłania literkę G która wg Ciebie jest na herbie.
I próbuje, jak widać nieumiejętnie Ci wyjaśnić, że ten herb na tej sektrówce to nie jest herb który Ty znasz i próbujesz wmówić innym. Najprościej tę różnice zobaczyć porównując dwa herby, niczym porównanie rysunków. Niestety wymagasz conajmniej 6 różnic bo inaczej uznajesz herby za tożsame. Otóż Panie kolego mylisz się. I zaznaczę, ja się nie tłumacze, tylko próbuje Panie kolego Ci coś wytłumaczyć, byś potem nie popełniał takich lapsusów. Wiem jednak ze często gęsto, nie ma się co kopać z koniem, i nawet najprostszej rzeczy się czasem debilowi nie wytłumaczy.(nie twierdze ze jesteś takim debilem, tylko ze po prostu pewna grupa ludzi pewnych rzeczy nie zrozumie z racji np. ograniczeń umysłowych)
I teraz piszesz do mnie ze nie możesz znaleźć moich tłumaczeń...no raczej bo ja nie mam się z czego tłumaczyć. To Ty coś stwierdziłeś, ja zapytałem na jakiej podstawie...i nagle zaczyna się odwracanie ogonem. nie ma potrzeby na to, każdy kto czyta sam wyciągnie wnioski na temat Twojej postawy, która uważam już ma pewną pozycję na forum.
Na koniec tylko pokaże Ci jak fajnie próbujesz lecieć w c****, tudzież grać pożytecznego idiotę. Serio, może Ci się to przyda na przyszłość i wyjdzie na zdrowie.
Podobnizna wg. sjp (SŁOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO)
1. «fotografia, obraz, rzeźba itp. czyjejś twarzy, postaci»
2. «dokładne odtworzenie oryginału czegoś»
więc jeśli jest podobizna np. Twoja, to znaczy ze na obrazku etc jesteś TY.
A TY Panie kolego zmieniasz narracje i nagle pytasz „to kto mi przypomina Miśka” .
Więc może kolejna lekcja z języka polskiego. Może zamiast podobizny chodziło CI o podobieństwo?
również za SJP podobieństwo
zgodność, wspólność pewnych cech dwu albo więcej osób, przedmiotów itp.; prawie jednakowy wygląd, powinowactwo, bliskość, zbieżność, pokrewieństwo
Ja dostrzegam, po Twoim stylu pisania ze masz bardzo duży problem z moim ojczystym językiem, ale nie znam Cię więc nie będę pisał ze jesteś debilem, lub zasiedleńcem czy jakimś innym przybyszem z planety melmac, zapamiętaj tylko ze PODOBIZNA a PODOBIEŃSTWO to są różne słowa.
(Nie wiem czemu ale przypomina mi się scenka z filmu Vegi w której AKTOR pyta czy Zbyszek i Zbigniew to to samo imię...)
p.s. Zarzutu o jakieś konta nie skomentuję, każdy sądzi wg. Siebie.