charlierinkle pisze:Kiedyś chyba jakieś kontakty, a na pewno sympatie pro Legia. Po wymianie pokoleń w Łomży młodzi już są neutralni.
Tak mi kilka lat wstecz opowiadał znajomy z Łomży. Wiele się nie zmieniło od tego czasu.
A to czasem nie było tak że ŁKS miał zgode z kimś z Warszawy ( Olimpia chyba , nie jestem pewny ) a Legia gdzieś im wpadła i wykroiła flagi ? Później ŁKS zerwał tą zgode ?
z jednego forum "Kiedyś było miło ale się skończyło.
Po wiadomych wydarzeniach w Warszawie (Legia zabrała łomżyniakom 3 flagi) cześć osób, które wcześniej kibicowały także warszawiakom musiała się jasno określić - albo Legia albo ŁKS. Większość pozostała wierna biało-czerwonym barwom ŁKSu i chwała im za to. A te kilka procent PRZERZUTÓW BEZ HONORU dalej kibicuje e(L)ce. W Łomży w szaliku Legii się już jednak nie pokażą, hehe."
shortys pisze:Najwiekszą Kosą Zagłębia Sosnowiec jest Pogoń Sz i Górny Śląsk . Z kim jeszcze mają kosy ?
Głównie można powiedzieć że ze wszystkimi mają kose. Od A do Z. Neutralnie z Śląskiem Wrocław i Miedzią. Napewno Zagłębie Sosnowiec nie jest ekipą która zrobi sobi układ lub zgodę zekipą którą ma lub miała kose. jak np Lech/Łks czy tam KSGKS. Pozdro
Zagłębie miało zgodę z Wisłą i Śląskiem która padła ok lat 80tych.po awanturze Cracovii w Sosnowcu były jakieś układy, przez chwile można było spotkać w barwach pojedyncze osoby na meczu.z czasem to jakoś się ostudziło, było bardziej neutralnie teraz jest kosa.
śwlo pisze:Wisła Krakow - Resovia Rzeszow ? priv. kontakty lub uklad ?
Masz podpis TKWM i nie wiesz jakie kluby z tej trójcy mają kontakty czy układy z innymi ekipami?
Wisła ma układ z Polonią Przemyśl,a Polonia jest kosą Resovii. Kiedyś były prywatne kontakty z Resovią i może jeszcze jakieś zostały pojedynczych osób ale nic więcej.
śwlo pisze:Wisła Krakow - Resovia Rzeszow ? priv. kontakty lub uklad ?
Masz podpis TKWM i nie wiesz jakie kluby z tej trójcy mają kontakty czy układy z innymi ekipami? Wisła ma układ z Polonią Przemyśl,a Polonia jest kosą Resovii. Kiedyś były prywatne kontakty z Resovią i może jeszcze jakieś zostały pojedynczych osób ale nic więcej.
Rafi1964 pisze:Hutnik Kraków ? może ktoś opisać jakie ma aktualne układy? jak jest na lini z Petrą i Stomilem ?
tu chyba maja sie dobrze jak razem spotkali sie ze Stalowka.
Wisła Krakow - Resovia Rzeszow ? priv. kontakty lub uklad ?
co do Reski to oni wszedzie szukaja chyba ukladow
*** pisze:Wisła ma zgodę z Polonią.A to że oni mają z Resovią kosę to co?Resovia ,wtedy kiedyś, ma cały czas z ŁKS-em a są jeszcze lepsze przykłady.
1.Od kiedy Wisła ma oficjalną zgodę z Polonią Przemyśl ?
2.Na meczu Resovia-Polonia Przemyśl ,Polonię wspierała grupa 85 Wiślaków więc to chyba świadczy o tym że nie ma mowy o żadnym układzie z Resovią .
*** pisze:Wisła ma zgodę z Polonią.A to że oni mają z Resovią kosę to co?Resovia ,wtedy kiedyś, ma cały czas z ŁKS-em a są jeszcze lepsze przykłady.
1.Od kiedy Wisła ma oficjalną zgodę z Polonią Przemyśl ?
2.Na meczu Resovia-Polonia Przemyśl ,Polonię wspierała grupa 85 Wiślaków więc to chyba świadczy o tym że nie ma mowy o żadnym układzie z Resovią .
1. Ze dwa lata już będzie
2. Na Wisłę jeździ całkiem sporo osób z Rzeszowa, i nie są to tylko studenci jakby wielu mogło powiedzieć. Wisła z Resovią ma neutralne stosunki.
1.Daj mi informację np. na SKWK że została oficjalnie przybita zgoda .
2.Wiem że jeżdżą z Rzeszowa to raz , a dwa to nie pisałem nigdzie że jest kosa między Wisłą a Sovią .
zab pisze:Trochę to dziwne, część Resoviaków od dłuższego czasu ma dobre układy z Wiślakami część od jakiegoś czasu flirtuje z Motorem...
To z Motorem to nieslyszalem nic o tym ,ale jakby to byla prawda w co watpie to by zanczylo,ze zaniedlugo to gdzie niepojada to bedzie zgoda byle by podroz byla spokojna hehehe
do Eustachy- bylem uwas kilkanascie razy na meczach i mialem tam paru znajomych ,mam szacunek do waszego klubu ale niechodzi o to, tylko wyrazam wlasna opinie i wielu innych osob z ktorymi sie spotykalo(z innych klubow )
GKS Jastrzębie miało zgodę z Katowicami w latach 80 gdy ruch kibicowski w Jastrzębiu dopiero się rozwijał. Co ciekawe, na początku były również przyjazne relacje z Odrą Wodzisław, ale bardzo szybciutko się to skończyło. Mogę się mylić, ale zgoda z GKS Katowice trwała kilka lat i skończyła się mniej więcej po spadku naszej drużyny do II ligi (89 rok). Teraz takie układy są nie do pomyślenia ;)
[img]Co%20ciekawe,%20na%20początku%20były%20również%20przyjazne%20relacje%20z%20Odrą%20Wodzisław,%20ale%20bardzo%20szybciutko%20się%20to%20skończyło.[/img]
a czy Odra nie byla w tamtym czasie samozielna ekipa?