maroslaw11 pisze:Mam pytanie odnośnie relacji Zagłębia L.-Ruch Chorzów.
Kilka lat temu wspieraliście się na meczach.
Jak to wyglądało i wygląda obecnie??
byl uklad przez pewien czas. Obecnie nie dazymy sie sympatia lecz nie jest to kosa pokroju koalicji, Lecha czy Legii
byl uklad przez pewien czas. Obecnie nie dazymy sie sympatia lecz nie jest to kosa pokroju koalicji, Lecha czy Legii
Zagłębie miało układ z Ruchem i zgodę z Lechem, lecz w związku z narastającym konfliktem na linii Lech-Ruch Zagłębie dostało wybór. Wybrali zgodę która niedługo i tak upadła.
Tak to było czy się mylę?
Zagłębie miało układ z Ruchem i zgodę z Lechem, lecz w związku z narastającym konfliktem na linii Lech-Ruch Zagłębie dostało wybór. Wybrali zgodę która niedługo i tak upadła.
Tak to było czy się mylę?
opis sytuacji w baaardzo dużym dużym uproszczeniu, to nie było zadne ultimatum, a chyba wielu tak myśli
halodrol pisze:Dopiero doczytałem że Miedż w PP wspomagały osoby z Brzeska. Chodzi o Okocimski? to już jakiś układ? wspomagacie się częściej?
W temacie Dolnoslaskim masz odpo:
marshal pisze:
bobodajże4 pisze:Witam, pytanie do kogoś z Miedzianki. Na meczu z Lechem oprócz Śląska,Bielska,Promienia i Resovii wspierało Was też Dynamo Drezno i Okocimski Brzesko. O ile obecność Resovii mnie aż tak nie dziwi (stara zgoda, kontakty pozostają), to co wy macie wspólnego z tymi dwiema ekipami?
Resovia wiadomo zgoda upadła, kontakty i szacunek pozostał i parę osób przyjechało na czyjeś zaproszenie
Okocimski bodajze zaprosił Miedź będące w Brzesku na piwo, później Okocimski był w Legnicy na mieście.
Dynamo pierwszy raz zostało zaproszone na mecz do Legnicy z Flota. Dokładnie osoby z fc Bautzen. Na Lechu obecna część grupy Ultras Dynamo. Ostatnio delegacja Miedzi na wyjeździe Dynama na Arminie. Ot takie prywatne kontakty jak w przypadku Okocimskiego.
Gdzieś tam kiedyś przejeżdżałem i zauważyłem dość pokaźny napis Mamry Giżycko & Sparta Brodnica. To jakiś prowokacyjny napis czy coś w tym jest bo szczerze mówiąc o tych pierwszych nigdy nic nie słyszałem
Kiedyś razem na mecz Legii jechaliśmy razem z Giżyckiem, trochę pobalowaliśmy przed wyjazdem u nas i tak oto powstał ten wrzut ;) Na Mamrach nic się nie dzieje, ale w Giżycku działają Legioniści, z którymi kilku z nas ma bardzo dobry kontakt.
wildboy66 pisze:tak było ,dodam tylko że to LECH kazał ZAGŁĘBIU wybierać
nikt nam nie kazał wybierać, po prostu jednym pociągiem w dwie strony jechać się nie da. Pojechaliśmy w stronę Poznania jak się później okazało był to zły wybór. Tyle.
Wróce do kontaktów na lini Arka-Apator. Slyszalem ze na jednym z ostatnich meczów w Gdynii Bylo kilkanascie osob w czarnych kurtkach Elany na sektorach Arki czy to prawda? Wiem tez ze był ktos z Apatoru w Grudziadzu z Arką.
Atlantic pisze:Wróce do kontaktów na lini Arka-Apator. Slyszalem ze na jednym z ostatnich meczów w Gdynii Bylo kilkanascie osob w czarnych kurtkach Elany na sektorach Arki czy to prawda? Wiem tez ze był ktos z Apatoru w Grudziadzu z Arką.
Tak to oczywiście jest prawda co piszesz. Na sektorach Arki kilkanaście osób z Elany plus w przestworzach dwa nabite statki UFO w zielonych wiatrówkach grupy "Neptun Hooligans'10" podobno niedługo ma zostać ogłoszony układ między tymi trzema ekipami. KMWTW
Atlantic pisze:Wróce do kontaktów na lini Arka-Apator. Slyszalem ze na jednym z ostatnich meczów w Gdynii Bylo kilkanascie osob w czarnych kurtkach Elany na sektorach Arki czy to prawda? Wiem tez ze był ktos z Apatoru w Grudziadzu z Arką.
Tak to oczywiście jest prawda co piszesz. Na sektorach Arki kilkanaście osób z Elany plus w przestworzach dwa nabite statki UFO w zielonych wiatrówkach grupy "Neptun Hooligans'10" podobno niedługo ma zostać ogłoszony układ między tymi trzema ekipami. KMWTW
Oczywiscie mialem na mysli Apator na sektorach Arki sorry za pomylke.
Kiedyś chyba jakieś kontakty, a na pewno sympatie pro Legia. Po wymianie pokoleń w Łomży młodzi już są neutralni.
Tak mi kilka lat wstecz opowiadał znajomy z Łomży. Wiele się nie zmieniło od tego czasu.
charlierinkle pisze:Kiedyś chyba jakieś kontakty, a na pewno sympatie pro Legia. Po wymianie pokoleń w Łomży młodzi już są neutralni.
Tak mi kilka lat wstecz opowiadał znajomy z Łomży. Wiele się nie zmieniło od tego czasu.
A to czasem nie było tak że ŁKS miał zgode z kimś z Warszawy ( Olimpia chyba , nie jestem pewny ) a Legia gdzieś im wpadła i wykroiła flagi ? Później ŁKS zerwał tą zgode ?
charlierinkle pisze:Kiedyś chyba jakieś kontakty, a na pewno sympatie pro Legia. Po wymianie pokoleń w Łomży młodzi już są neutralni.
A to czasem nie było tak że ŁKS miał zgode z kimś z Warszawy ( Olimpia chyba , nie jestem pewny ) a Legia gdzieś im wpadła i wykroiła flagi ? Później ŁKS zerwał tą zgode ?
z jednego forum "Kiedyś było miło ale się skończyło.
Po wiadomych wydarzeniach w Warszawie (Legia zabrała łomżyniakom 3 flagi) cześć osób, które wcześniej kibicowały także warszawiakom musiała się jasno określić - albo Legia albo ŁKS. Większość pozostała wierna biało-czerwonym barwom ŁKSu i chwała im za to. A te kilka procent PRZERZUTÓW BEZ HONORU dalej kibicuje e(L)ce. W Łomży w szaliku Legii się już jednak nie pokażą, hehe."
Osobiście mnie to zaskoczyło... wspomnę bardzo dobre zachowanie Jezioraka na pamiętnej awanturze koalicji Elany i Polonii Bydgoszcz na trasie, gdzie byli z WFCG po jedne stronie i w mniejszości próbowali się postawić, zyskać na czasie zanim dobiegnie druga strona ich koalicji... niestety nikt nie dobiegł a oni zaliczyli bicie, ale swoje strony zrobili tyle co przez chwile mogli !!
Nikt nie dobiegł bo nikogo nie było"zabrakło nie wiele czasu do spotkania w równych siłach szkoda ale czasem tak bywa;.
shortys pisze:Najwiekszą Kosą Zagłębia Sosnowiec jest Pogoń Sz i Górny Śląsk . Z kim jeszcze mają kosy ?
Głównie można powiedzieć że ze wszystkimi mają kose. Od A do Z. Neutralnie z Śląskiem Wrocław i Miedzią. Napewno Zagłębie Sosnowiec nie jest ekipą która zrobi sobi układ lub zgodę zekipą którą ma lub miała kose. jak np Lech/Łks czy tam KSGKS. Pozdro
Zagłębie miało zgodę z Wisłą i Śląskiem która padła ok lat 80tych.po awanturze Cracovii w Sosnowcu były jakieś układy, przez chwile można było spotkać w barwach pojedyncze osoby na meczu.z czasem to jakoś się ostudziło, było bardziej neutralnie teraz jest kosa.
śwlo pisze:Wisła Krakow - Resovia Rzeszow ? priv. kontakty lub uklad ?
Masz podpis TKWM i nie wiesz jakie kluby z tej trójcy mają kontakty czy układy z innymi ekipami?
Wisła ma układ z Polonią Przemyśl,a Polonia jest kosą Resovii. Kiedyś były prywatne kontakty z Resovią i może jeszcze jakieś zostały pojedynczych osób ale nic więcej.
śwlo pisze:Wisła Krakow - Resovia Rzeszow ? priv. kontakty lub uklad ?
Masz podpis TKWM i nie wiesz jakie kluby z tej trójcy mają kontakty czy układy z innymi ekipami? Wisła ma układ z Polonią Przemyśl,a Polonia jest kosą Resovii. Kiedyś były prywatne kontakty z Resovią i może jeszcze jakieś zostały pojedynczych osób ale nic więcej.