TMK

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Timador

Re: TMK

Post autor: Timador »

Przecież wyraźnie napisał , że może oddać tworzenie Tmk. Tylko któryś z Was musiałby się tym zająć , a widać , że żaden z wypowiadających się tutaj nie chce tego zrobić . Każdy liczy by powstało coś nowego do czego po kilku egzemplarzach też będziecie mieć pretensje. Sukces ma wielu ojców a porażka jest sierotą. Łatwiej skrytykować jako no name niż spróbować coś stworzyć . Ciekaw jestem ile farmazonów byśmy się na czytali. Pomóżcie mu to ogarnąć jak uważacie że jest lipa lub stwórzcie coś lepszego bo przecież umiecie prawda ?
SĄDECKA DUMA
iparts.pl
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Wydaje mi się panie Strzelec, że jesteś pan zbyt agresywny i wyszczekany jak na swój wygląd i umiejętności. Więc trochę pokory bo kozaczysz a byle małolat cię zdejmuje liściem. Więc teksty o zamykaniu mordy zostaw dla siebie. Najlepiej jakbyś opuścił Tmk i wrócił na swoje Szombierki i jeździł na wyjazdy z taką pasją jak twoi mentorzy i wzory do naśladowania z Błękitnych Ropczyce
Kruszon

Czy PlumPLum odda swoja wypłatę?

Post autor: Kruszon »

Co Wy macie z tą pomocą do redagowania? Ile to jest kibicowskich stronek, myślicie, że Stadionowi by tego nie łykneli za hajs? Problem w tym, że PLumPLum pewnie oferuje darmowy staż i każdy ma na to wywalone. Jak mu się coś zasugeruje to zaczyna się rzucać. Ktoś pisał, że ekipy w relacjach cisną farmazony, szkoda tylko że te relacje trafiają to do TMK jako przedruk z fanpage danej drużyny.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Timador pisze: 28.06.2026, 14:01Niech ktoś z Was opiszę swoje województwo, choć jeden z Was. Całe województwo, bez minięcia się z faktami czy koloryzowania swoich . Pokażcie jak się to robi bo przecież znacie się na tym.
To jest bardzo dobra myśl. Teksty o większości dotychczasowych województw były weryfikowane przez osoby z głównych ekip z danego województwa. Kolejne województwa też tak będą sprawdzane. Ci ludzie też nie mają wiedzy o wszystkich ekipach, szczególnie tych mniejszych. Czasem są rodzynki wśród zwykłych fanatyków, nie z pierwszego szeregu, którzy mają bardzo dużą wiedzę. I takie osoby są na wagę złota, jeśli chcą pomóc. Zapraszam.
Timador pisze: 28.06.2026, 21:23Pomóżcie mu to ogarnąć jak uważacie że jest lipa lub stwórzcie coś lepszego bo przecież umiecie prawda?
Dziękuję za rozsądne podejście do sprawy.
bgh1930 pisze: 28.06.2026, 21:50Jesteś zbyt agresywny i wyszczekany jak na swój wygląd i umiejętności. Więc trochę pokory bo kozaczysz a byle małolat cię zdejmuje liściem.
Ty serio ludzi w rozmowie i wymianie poglądów kategoryzujesz wedle umiejętności walecznych? To nie jest raczej pożądane w temacie tworzenia magazynu kibicowskiego, w którym przekazywana jest jakaś wiedza i myśl. Nie sądzisz? Pewnie, że mnie większość małolatów (jak nie wszyscy!) zdejmuje w solówce. Nawet nie małolatów. Też i dojrzałych i starych. Uwierz, że mnie to w najmniejszy sposób nie zajmuje. Bo gdyby zajmowało już dawno bym z tym coś zrobił. Natomiast dużo już mnie przejmuje temat wiedzy danej osoby i merytorycznej treści pisma - i tu bardzo do siebie biorę uwagi ludzi. Wbrew pozorom ich słucham i staram się korygować, co wytykają, a przy czym posypuję jednocześnie głowę popiołem. Jest tu kilku fanatyków, którzy mogliby mnóstwo wnieść do "TMK". Pytanie - czy chcą. Te osoby wiedzą doskonale, że o nich mowa. Ja jestem otwarty na pomoc, współpracę i bycie współtwórcami pisma.
bgh1930 pisze: 28.06.2026, 21:50Najlepiej jakbyś opuścił Tmk i wrócił na swoje Szombierki i jeździł na wyjazdy z taką pasją jak twoi mentorzy i wzory do naśladowania z Błękitnych Ropczyce
Ja na trybuny wracać nie muszę. Jestem tam cały czas od ponad 30 lat. A o odpuszczeniu "TMK" pisałem już dwa razy w ostatnich postach. Jestem otwarty na osoby wyrażające chęć zajęcia się tematem w pełni. Warunki przedstawiłem wcześniej, bo to nie może być jazda bez trzymanki. To odpowiedzialność za kilka tysięcy Czytelników każdego miesiąca. Dopóki jednak nie znajdzie się osoba zdolna połapać prawie wszystkie ekipy w Polsce i to wszystko scalić, by miało co miesiąc ręce i nogi, to będziesz zmuszony czytać również o szalikowcach Błękitnych Ropczyce (za których wielce trzymam kciuki, by wrócili na szlak). Zawsze możesz też nie kupować - kwestia wyboru. Natomiast póki co w lipcu poczytasz o Pogoni Leżajsk i ich ekipie Bootboys, a w sierpniu szykuje się wywiad z ekipą, która w ostatnim czasie jest odmieniana przez wszystkie przypadki w polskiej kibolce. To nie "ekipa ze szkoły specjalnej z Wypizdowa Wielkiego". Zwijam na wakacje Kibole. Lubię czytać Wasze komentarze, wszystkie przytyki, pociski i umniejszania. Fajnie, że utrzymujecie ten temat przy życiu już tyle lat. Bez Was zdechłby gdzieś na trzeciej stronie tego forum. Zdrowia Wam wszystkim!
Obrazek
bgh1930

Ja nie kupuje tylko jak przystało na chłopaka z miasta po prostu biorę z półki i wychodzę
yalla

Post autor: yalla »

plemplem81 pisze: 28.06.2026, 19:13
yalla pisze: 28.06.2026, 12:00Redaktorek TMK - na tym forum plempl81 - odmówił rozmowy i wszelkich tematów związanych z Januszem Walusiem na łamach TMK. Nie po drodze mu było. Taki to człowiek.
Tak to jest, jak jest się kimś z 48 rzędu i powiela info gdzieś tam zasłyszane i przekazane bez znajomości kwestii z bezpośrednich źródeł. Taki to twój żywot z info z piątej ręki.
bgh1930 pisze: 28.06.2026, 14:09Skąd info?
Z d***, mówiąc wprost.

A teraz pora na odkręcanie przez krzykaczy tematu. Ruszajcie husarzy (bo w sierpniu wasze mordy zostaną przymknięte)!
Ależ Ty uwielbiasz deprecjonować moją osobę. To podam Ci dwa przykłady z ostatnich tylko miesięcy, to może się w Twoich oczach uwiarygodnię :)

Zgoda Legii Chełmża z małą wioską - było w szkicu, nie wyszło w ostatecznej formie.
Janusz Waluś - „śliski temat”, „może na zimę”, whatsapp.
Legia - dobojanie się od kilku lat, zawsze z odmową.

Mam podać tego więcej?
Kruszon

zobacze zdjecia poczytam komentarze i opisze mecz

yalla zapomnialeś jeszcze o tych 'relacja wspołpracownika", ze to nic innego jak relacja PLumpLuma pisana na podstawie dopingu na youtube.
bgh1930

Warto powiedzieć kto odmówił wyjazdu i do jednego stołu nigdy z nim nie zasiądą. M. z Gieksy to ile razy męczyłeś? 😅
plemplem81

yalla pisze: 29.06.2026, 09:44Ależ Ty uwielbiasz deprecjonować moją osobę.
Odpowiadam pięknym za nadobne.
yalla pisze: 29.06.2026, 09:44Zgoda Legii Chełmża z małą wioską - było w szkicu, nie wyszło w ostatecznej formie.
Właśnie na tym polega tworzenie pisma z pomocą odpowiednich ludzi. Dopisz jeszcze, jaka grupa kibiców z Grudziądza początkowo miała się ukazać w zestawieniu. O niej też informatorzy wspominali czy już wiedza w tym temacie była zbyt daleka? Ale widzisz - na województwie kujawsko-pomorskim (no, jeszcze będzie pewnie lubelskie) Twój wgląd przed drukiem się kończy, bo i macki Legii dalej nie sięgają :). Resztę już zobaczysz na papierze.
yalla pisze: 29.06.2026, 09:44Janusz Waluś - „śliski temat”, „może na zimę”, whatsapp.

Żadna tajemnica. Podkreślam - nie moje to słowa. Natomiast choć trochę starając się zrozumieć taką postawę - gdybyś kiedyś wyłapał wyrok za podobny temat, nie wiem czy drugi raz bezrefleksyjnie podszedłbyś do sprawy. Prowadzenie profilu na fejsie, gdzie nie grożą za wrzucanie takich kwestii żadne sankcje, a jedynie zablokowanie profilu, to "trochę" inny wymiar w relacji do pisma prawnie zarejestrowanego ze swoim ISSN-em. I o ile walka z komunizmem jest jak najbardziej szczytnym celem, o tyle już wplątywanie w oficjalny przekaz kwestii rasowych w dzisiejszych czasach trąci ewidentnymi problemami z odbiorem otaczającej rzeczywistości, podobnie jak i życzenie śmierci komukolwiek. Droga wolna do podjęcia kroków prawnych celem stworzenia oficjalnego pisma (kibicowskiego, narodowościowego, jakiegokolwiek z tego klimatu) i wrzucania treści o "Bojowniku Białej Rasy" (o tych słowach też wiesz, że były "proponowane" do relacji czy to już przekazującym "umknęło"?). Kwestia nie kiedy, ale ile wyroku taka persona wyłapie. Mnie w takie akcje nikt nie wplącze i żadnym szantażem. Resztę tego tematu pozostawiam już w dalszych postach bez mojego komentarza.
yalla pisze: 29.06.2026, 09:44Legia - dobojanie się od kilku lat, zawsze z odmową.
Do Legii o wywiad podbijałem może z 5 lat temu ostatnio. I już nie więcej, bez obaw :).
bgh1930 pisze: 29.06.2026, 10:10Warto powiedzieć kto odmówił wyjazdu i do jednego stołu nigdy z nim nie zasiądą. M. z Gieksy to ile razy męczyłeś? 😅
Kilka razy, ostatnio z dwa miesiące temu. I o czym to świadczy? Że nie mam honoru :)? A być może, że wiem do kogo uderzyć, by zgoda jednak ostatecznie padła? W ten sposób w ostatnim czasie kilka ekip właśnie wyraziło zgodę na rozmowę, po wielu latach wcześniejszego odmawiania. Ale o tym które to, dowiesz się z papierowego wydania po kolejnym zajumaniu "TMK" z saloniku prasowego.
Obrazek
yalla

Tak już na spokojnie, bez nerwów. Plemplem81- Ty masz taki problem, że próbujesz ogarnąć całą Polskę kibicowską, a tego nie da się zrobić. Niektóre ekipy w ogóle nie chcą z Tobą rozmawiać albo pucować się w gazecie, wiele rzeczy gdzieś zasłyszysz i o tym piszesz, tylko część weryfikujesz z odpowiednimi osobami. Nie da się rzetelnie przedstawić całej Polski, bo jest to tak rozległe środowisko, że z każdej ekipy musiałbyś mieć zaufaną osobę, a tak nie jest. Potem wychodzą bzdury. Mam do Ciebie żal za Motor Lubawa i Spartę Brodnica, bo według własnego zjeban... algorytmu wrzuciłeś Motor do wymarłych ekip kilka lat temu, a prawda jest taka że Motor mocno się reaktywował, ostatnie sezony wystawiał młyn z oprawami, wspierał zgodowiczów, zaliczał wyjazdy gdzie nawet na wsiach były oprawy z pirotechniką, pojechał do kosy - Jezioraka - na zakazie, a wrzucasz jakąś Warmię Olsztyn gdzie nawet ludzie ze Stomilu mieli z tego bekę bo oni nie istnieją. Spartę opisałeś po łebkach, pominąłeś dużo faktów, wrzuciłeś jakieś zdjęcie sprzed 15 lat, a obecnie przeżywają prime a Ty w ogóle o tym nie napisałeś, no może poza paroma słowami. To tak z mojego podwórka. Pod moim adresem walisz jakieś dziwne teksty i wymyślasz gdzie ja mieszkam, co jest w ogóle nieprawdą i ogólnie masz do mnie problem, bo śmiem wytykać Ci błędy. I takich osób jak ja byłoby pewnie z kilkadziesiąt na całą Polskę, ale pewnie nie chce im się tu wpadać czy w ogóle poruszać bzdur, bo mają to w nosie. Ja nawet sam powiedziałem Ci na priv że możemy zakopać topór wojenny i wniósłbym do Twojej gazety trochę wartości, bo jestem osobą która podróżuje po Polsce i Europie bardzo często, ale moje privy olałeś. TMK+ też mógłbym dać Ci kilka fajnych opisów, ale też to olałeś - a myślę że relacje z Interu (nawet z Klubowych Mistrzostw Świata z USA z rok temu, na których byłem) byłby fajnym wkładem, też olałeś. Potem czytam relacje pana "England", który we flashach pisze sporo bzdur z Italii, i aż się za głowę łapię.

Żeby nie było, że tylko Cię krytykuję, to należy pochwalić Cię za wywiady, bo są kozackie. Z jednym "ale". W wywiadzie z Polonią Warszawa nie zadałeś im niewygodnych pytań, co wykorzystali napinacze z KSP, a wywiad wyszedł taki, że można było odnieść wrażenie że to ekipa lepsza niż Lech Poznań.

Deprecjonujesz mnie, ale masz taki niefart że ja wiem do kogo i z czym piszesz z podwórka które ogarniam.

Jeżeli chodzi o akcję z Walusiem, walnąłeś wielką wtopę. Cała Polska sztywno było za Januszem Walusiem, a Ty stwierdziłeś że "nie", bo to kontrowersyjny temat. To za kim Ty jesteś? Za polską sceną kibicowską czy za tym żeby gazeta była poprawna politycznie i przynosiła zyski? Temat J. Walusia i Twojej odpowiedzi pewnej ekipie znam z pierwszej ręki. I powiem Ci wprost że po tym co zrobiłeś wszystko poszło mocno w eter, żeby Cię bojkotować i nie kupować TMK.

Przejmowanie TMK które tu opisujesz to nie jest łatwa sprawa, bo do de facto biznes, nad którym trzeba siedzieć kilka godzin dziennie, jeździć po Polsce, a ludzie mają swoje sprawy i pracę i nikt tak od ręki tego nie weźmie.
bgh1930

Uwierz mi wojowniku bytomski że nikt od nich nie będzie ci nic opowiadał. Że ciebie ta Polonia jeszcze tam w tej dziurze nie za.jebała przez tyle lat to musisz chyba donosić 😅
Także pakuj bachory do tego złoma i już nie wracaj żeby nie irytować ludzi
plemplem81

yalla pisze: 29.06.2026, 11:43Mam do Ciebie żal za Motor Lubawa i Spartę Brodnica, bo według własnego zjeban... algorytmu wrzuciłeś Motor do wymarłych ekip kilka lat temu, a prawda jest taka że Motor mocno się reaktywował, ostatnie sezony wystawiał młyn z oprawami, wspierał zgodowiczów, zaliczał wyjazdy gdzie nawet na wsiach były oprawy z pirotechniką, pojechał do kosy - Jezioraka - na zakazie
Już to pisałem tutaj, ale powtórzę. Zastosowany algorytm wydawał się jedynym rozsądnym, by nie powielać opisów. Nie oznacza to, że to było rozwiązanie idealne. To było bardzo trudne, by stworzyć pewien kompromis. Wspominasz o Motorze Lubawa. Co ma powiedzieć taka Stal Gorzyce również w tamtym czasie nie działająca i zakwalifikowana do ekip wymarłych? Tak - to zestawienie musiało być dla kogoś krzywdzące i nie miałem na to pomysłu, by rozwiązać bardziej logicznie. Ale też było jedyną opcją na przedstawienie prawie wszystkich ekip. Motor Lubawa był opisany kilka lat temu w ekipach wymarłych w czasie, gdy tam wszystko leżało. Nie został pominięty całkowicie. Nie wiem, jak mam Ci to bardziej zobrazować. Przyjmuję to, że są ekipy, które okazały się pokrzywdzone i mogło to uderzyć w ich dumę. Nie zrobiłem tego jednak celowo, by komukolwiek umniejszyć. Ekipom takim jak Motor Lubawa czy Stal Gorzyce będę kibicował zawsze, niezależnie od tego kogo lubię, z kim mam kontakt i do kogo się o pomoc zwracam.
yalla pisze: 29.06.2026, 11:43Spartę opisałeś po łebkach, pominąłeś dużo faktów, wrzuciłeś jakieś zdjęcie sprzed 15 lat, a obecnie przeżywają prime a Ty w ogóle o tym nie napisałeś, no może poza paroma słowami.
No weź nie żartuj. Zdjęcia ekip zasłużonych "idą" stare. Legii "poszło" z 2003 roku, czyli sprzed 23 lat. Im starsze foto, tym bardziej uzmysławia wiekowość ekipy, a tym samym pokazuje jej siłę. Sztuką nie jest podziałać 2-3 lata na poziomie i zniknąć. Sztuką jest trwać niezmiennie. Taka tu decyduje logika. Może też niesłuszna. Może powinny być zdjęcia z tych najlepszych meczów z najliczniejszymi młynami. Tyle, że je wszystkie wszyscy widzieli. A taką kartoniadę Sparty widzieli tylko ludzie z Brodnicy.
yalla pisze: 29.06.2026, 11:43Jeżeli chodzi o akcję z Walusiem, walnąłeś wielką wtopę. Cała Polska sztywno było za Januszem Walusiem, a Ty stwierdziłeś że "nie", bo to kontrowersyjny temat. To za kim Ty jesteś?
Ale czy Ty serio mnie o takie coś zapytujesz, czy to takie żartowanie? Nie dowierzam, doprawdy. Niedługo powinieneś być kontent.
Obrazek
yalla

1) Nie zgadzam się z tym, uważam że jak prezentujesz ekipy w danym numerze to powinny być te które działają aktywnie na dzień redagowania, a nie że X lat temu je wrzuciłeś do wymarłych. Zapomniałem też o 1 fakcie - Motor nawet rok temu na wyjeździe do Braniewa gdzie byli w 100 osób (ze zgodami) wyłamał bramę i wleciał pod młyn pro-gdyńskiej Zatoki Braniewo, ale miejscowi nie podjęli rękawic. Ale to Twoja gazeta, Twoje algorytmy. Nota bene odliczam czas aż wrzucisz swoją ukochaną Drwęcę do wymarłych ekip :))

2) Też się nie zgadzam. Prezentowany powinien być aktualny stan ze zdjęciem, a nie sprzed 15 lat.

3) Słuchaj, nikogo nie obchodzą ISSN-y i takie takie tam, prowadzisz gazetę kibicowską, to licz się z konsekwencjami. A w eter poszło że nie chciałeś ukazać Janusza Walusia i mleko się rozlało, info o tym żeby nie kupować TMK poszło już swoimi drogami w eter.

A co do jakichś wskazań o Grudziądzu itd. - to nie moje podwórko, mało co o tym wiem, jedynie to co zasłyszę, po co miałbym w tym kontekście się wypowiadać?
Kruszon

tu zasłysze ale fajnie opisze by TMK schodziło

Dobra yalla skończie już te cytowanie z odpowiedziami bo tylko nabijasz tekst jak na stronę w papierowym TMK.

Ktoś dobrze napisał, że PlUm PlUm wypytuje coś zasłyszy i od razu opisuje jako sensację by się sprzedawało.
Druga sprawa, że ani razu tutaj nie wspomniał, że jego wspłpracownicy to też niemcy, których wypytuje a potem tłumaczy tekst.
Pyta niemców o polskie mecze zamiast zapytać zainteresowanych. Tylko narzeka, że nie ma czasu i nikt mu nie pomaga. To niech zaprzestanie zawodowej pracy i nad tym przysiądzie wszak może dowalić cene 39zł i będzie zarobiony. Nie jest tajemnicą, że nakład to około 8000 tysięcy a koszt wydruku i kolportażu nie przekracza 11zł

Dlaczego ktoś Seata nazywa złomem?
plemplem81

Dozo, proszę cię, nie rób mi tego. Zostań tu i pisz dalej pod nickami bgh1930, cpcasual, Kruszon i tak dalej. Robisz mi każdorazowo dzień, gdy przeczytam twoją głębię twórczości. Dodatkowo trzymasz na powierzchni temat, bez ciebie wszystko zdechnie w czeluściach samych napinek.
Obrazek
bgh1930

Miałeś już brać bachory, lochę i wypierd.alać do Stegny.

Mówię ci wojowniku, że nie sadź się tak bo ktoś będzie chciał cie może sprawdzić i co wtedy? Na policję? Przecież ty nie chcesz mieć problemów 😅 Jedynie możesz notować w kajecie jak na dziennikarza przystało i nie kozaczyć. Że też taką łajze Piotrek dał na prowadzącego to już miał faktycznie chyba dość
Kruszon

znawca sceny kibicowskiej w TMK

hehe, zacznie się bojkot grubasie to wtedy przejrzysz na oczy. Co wtedy zrobisz, zmniejszysz ilość stron mówiąc wszystkim, że zrobiłeś tak aby nie było miejsca na twoje wtopy a może pojedziesz do Ando i powiesz ze się wypaliłeś już?
Jakop

Post autor: Jakop »

Kilka lat temu jeden chłop pisał do niego na ich fanpage, że publikują kłamstwa, robią wywiady z nieodpowiednimi ludźmi, którzy wprost kłamią i opowiadają bajki, co można łatwo zweryfikować.

W odpowiedzi się spiął niemiłosiernie i wyśmiał tego chłopa, po prostu bez szczelnie z niego szydził.

Rok później podbił na jeden serwis internetowy ze swoim "SALUT" z prośbą żeby mu opisać historie pewnej koalicji i ważniejsze akcje. Jednak los bywa przewrotny i ten serwis wówczas prowadził chłop, którego wcześniej wyśmiał, więc musiał się obejść smakiem.

Ja "TMK" nie kupowałem, nie kupuje i kupował nie będę bo to nie jest żadne dziennikarstwo.
Błędów, przekłamań (z tego co mi ktoś podsyłał poszczególne artykuły) jest mnóstwo a jest to tylko ze szkodą dla ekip, ludzi w nich działających oraz przede wszystkim dla osób, które chcą się dowiedzieć prawdy o ruchu kibicowskim.
DZnr1

Re: to my kapusie

Post autor: DZnr1 »

ple.ple161 pisze: 29.06.2026, 14:10
(...)
Czy ty 'ochujałaś' do reszty, myślisz, że jak tobie podobne np. widzewiaki piszą tu z kilku kont naraz, to inni robią tak samo, idiotko?! :D

I drżyj już, gdy w końcu wasi ostatni reklamodawcy w/z jAWORowych "to-my-kapusie" poznają tego faktyczne nakłady i dane o rzeczywistej sprzedaży "twojego świerszczyka", szombonurze. :)
Kruszon

Jakop pisze: 30.06.2026, 11:11 Kilka lat temu jeden chłop pisał do niego na ich fanpage, że publikują kłamstwa, robią wywiady z nieodpowiednimi ludźmi, którzy wprost kłamią i opowiadają bajki, co można łatwo zweryfikować.

W odpowiedzi się spiął niemiłosiernie i wyśmiał tego chłopa, po prostu bez szczelnie z niego szydził.

Rok później podbił na jeden serwis internetowy ze swoim "SALUT" z prośbą żeby mu opisać historie pewnej koalicji i ważniejsze akcje. Jednak los bywa przewrotny i ten serwis wówczas prowadził chłop, którego wcześniej wyśmiał, więc musiał się obejść smakiem.

Ja "TMK" nie kupowałem, nie kupuje i kupował nie będę bo to nie jest żadne dziennikarstwo.
Błędów, przekłamań (z tego co mi ktoś podsyłał poszczególne artykuły) jest mnóstwo a jest to tylko ze szkodą dla ekip, ludzi w nich działających oraz przede wszystkim dla osób, które chcą się dowiedzieć prawdy o ruchu kibicowskim.
Jeśli dobrze pamiętam chodziło wtedy o La Familę. Dobrze zauważyłeś, że ple.ple161 jak nikt nie widzi czerpnie materiały z fanpage przy okazji żebrając o reklamę numeru ale potem krytykuje, że pisane są tam farmazony xD
Kruszon

Już CZESC czołem a nie salut

Szambiarka już w swoim świerszczyku zaćzął używać normalnego przywitania.

Obrazek
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Trzeba przyznać że ostatni opis Slavia vs Górnik Wojkowice fajnie opisany .
Fac Fideli Sis Fidelis
PodhalaninBiecz

Post autor: PodhalaninBiecz »

Moim zdaniem idea cyklu Wymarłe/aktywne ekipy jest bardzo dobra zważywszy na fakt że nikt wcześniej chyba nie próbował robić encyklopedii poszczególnych grup na taką skalę - w końcu będzie można statystycznie obliczyć ile w Polsce jest niezależnych ekip na rok 2026 (?). Co do zarzutów że "DLACZEGO EKIPA X jest wymarła w 2020 skoro teraz jeździ?" to robienie ponownego opisu że ekipa X w 2023 nagle ożyła i umieszczania jej w aktywnych mija się z celem bo wprowadza chaos. Zauważcie że niektóre ekipy uznawane w 2020 za aktywne a teraz wymarłe również są ujęte w cyklu AKTYWNE ekipy z zaznaczeniem że od iluś tam lat nie żyją.
I tutaj uwaga do plem plem na końcu całego cyklu za jakiś rok można przecież dodać jakieś podsumowanie WYMARŁYCH/AKTYWNYCH ekip co się zmieniło na przestrzeni 2020-2027 gdy cały cykl był opisywany, kto wylatuje do wymarłych a kto dołącza do aktywnych po kilku latach posuchy. I wtedy powstanie aktualna encyklopedia na dany miesiąc 2027 roku.
Fists

Post autor: Fists »

Zapytam tutaj bo w temacie Krakowskim nie dostałem odpowiedzi, dlaczego te 2 parówy ( w sumie reszta też dalej jeździ na Lecha ) co były z konfidentem masterem na wakacjach nie zostały pogonione, a jeszcze dziś widzę trafiły na okładkę TMK

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-ZtPkXVrml2

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-t3y0wQrwXb
bgh1930

Wystarczy sprawdzić kto odpowiada za numer
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

Kolejna okładka z rozebranymi typami, aż się niedobrze robi.Może plemplem81 walczy o klientów wśród gejów, zachęcając ich do kupna takimi okładkami ? No, ale aż takiej lipy, to jeszcze w TMK chyba nie ma, żeby ratować się pedałami:-).
Kruszon

pLum pLum zamawia dorsza za relacje

Dajcie spokój niech sobie pluMpLum w spokoju je dorsza w Stegnie...
bgh1930

Ciekawe czy grubas szuka niezależnych 5 osobowych ekip, złożonych z klasy licealnej. Kto wie, może uda się przeprowadzić wywiad w miejscowej smażalni ryb
Psoriasis

Post autor: Psoriasis »

bgh1930 pisze: wczoraj, 11:07 Ciekawe czy grubas szuka niezależnych 5 osobowych ekip, złożonych z klasy licealnej. Kto wie, może uda się przeprowadzić wywiad w miejscowej smażalni ryb
Co cię boli napierdalaczu postów?
bgh1930

Mam kompleks otyłego pana z Szombierki Bytom
Psoriasis

bgh1930 pisze: wczoraj, 18:20 Mam kompleks otyłego pana z Szombierki Bytom
I co z tego, że jest otyły? Ty jesteś za to głupi, by komuś wypominać, że jest otyły. Dla mnie chłopak robi fajna robotę, chce mu się i doceniam to. A ty co oprócz pisania bzdur potrafisz?
bgh1930

Michał, daj spokój 😃

Jestem operatorem maszyny w Amazonie.

Co do grubasów to jeśli ktoś niech nie jest chory i doprowadza do otyłości to dużo o nim mówi
Psoriasis

bgh1930 pisze: wczoraj, 19:21 Michał, daj spokój 😃

Jestem operatorem maszyny w Amazonie.

Co do grubasów to jeśli ktoś niech nie jest chory i doprowadza do otyłości to dużo o nim mówi
Szkoda prądu i czasu na ciebie, ale staraj się do końca roku najebiesz 2 tys postów.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Rozebrani do pasa kibice to normalna sprawa.Lata 90-te to pełno takich akcji na sektorach czy lato czy mróz.co wy spod kamienia wyszliście?
Kruszon

Nie ma co rozstrząsać. Ważne, że wakacyjny wywiad ogranięty i będzie na zimę zamiast Walusia
ODPOWIEDZ