Ogolnopolskie ale najbardziej popularne w latach 90, teraz to już raczej sporadyczniebednar pisze:myśle ze takeNGie pisze:Czy tak zwane pasowanie na wyjazdach to ogólnopolski zwyczaj ???

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Tak kiedyś przychodzili na co ciekawsze mecze(w sumie to nie wiadomo po co) ale nigdy razem młynu nie tworzyliśmy.Kiedyś na derbach w trójmieście zawsze były trzy młyny np.jak Arka grała z Lechią na eidsmonda to przychodzili kibice Bałtyku a jak Bałtyk gościł Lechię to zjawiali się kibice Arki taka specyfika tamtych czasów,Było tak chyba do 96 lub 97 roku.Ukochane Miasto pisze:co do Bałtyku mam jedno pytanie bo już pamięć nie ta sama...byłem w 85 lub 86 roku na obozie sportowym w Gdańsku-Osowie i z racji zainteresowań zaliczyłem dwa mecze ligowe Lechia-Motor (z Lechią jeszcze wtedy zgoda) oraz Bałtyk-Pogoń , pamiętam że na Bałtyku było dosyć ciekawie . Jakieś rozmowy zainteresowanych przy siatce , Pogoni kilka dyszek , wymiana uprzejmości itp.N M pisze:Porównaj ilość wyjazdów z ostatnich 3 sezonów Bałtyku i Broni. Fakt Bałtyk nie ma rewirów swoich ale tak maja od lat i egzystują. A i rywal zza miedzy jakby bardziej wymagający. Następny "ciężki" temat aczkolwiek ciekawy. Pozdrawiam
I tak mi się coś kojarzy że oprócz biało-niebieskich barw Bałtyku widziałem kiboli Arki , czy to już dziury pamięciowe ? Czy to możliwe że wtedy były dobre relacje między Arką a Bałtykiem?
ps : co do Lechia-Motor ,to utkwiła mi akcja ,w obecnych czasach nie do pomyślenia ! Motoru przyjechało wtedy 5-6 osób?!?! ,ujawnili się na dole sektora po lewo od młyna Lechii . Delegacja Lechii w postaci kilku szali poszła, "pogadała" z nimi przez chwilę i dalej chłopaki oglądali cały mecz . Aczkolwiek już chyba pochowali szaliki . Ale i tak powiem że kozaki ! Ja bym się chyba posrał :-) . A należy dodać że nie mieli żadnej obstawy w postaci wąsów.
-
Bałtyk1930 pisze:Pisanie, że Bałtyk się czasem ruszy jest nieprawdziwe, bo zaliczyliśmy komplet wyjazdów w minionej rundzie. Do tego przy okazji wyjazdu do Koszalina Gwardia odmawia nam solówek. Gorzej jest z naszymi liczbami wyjazdowymi.Guma123 pisze:Masz racje z tej czwórki to Broń prezentuje się najlepiej ,Szombry od lat ten sam poziom ,zawsze jakis tam młyn kręcą . Najgorzej Bałtyk i Polonia , o ile Bałtyk czasem ruszy sie na jakis wyjazd to Polonia widoczna już tylko na Stomilu.
Nie odmówiła,nie pisz głupot bajkopisarzu.Gorzej to jest z pisaniem u was prawdy.
-
Tego dnia Gwardia odmawia dwukrotnie, przed i po meczu z Bałtykiem.
-
Garet5 pisze:Tego dnia Gwardia odmawia dwukrotnie, przed i po meczu z Bałtykiem.
Nic nie odmawia chyba ze na obserwatorów chcieliście wziąć psów.
-
Tzn. wyglądało to tak, że przyjeżdżacie najpierw w 8 osób i w tej liczbie się nie chcecie bić. Po meczu jesteśmy bez psów skręcamy w ustronne miejsce pod Koszalinem a wy macie jakieś głupie tłumaczenia i nie przyjeżdżacie. Od kilku tygodni to my wam odmawialiśmy z powodu słabej ekipy na wioskach, ale nie było lepszej okazji jak przy okazji meczu w Koszalinie. Teraz pewnie się ustawicie na jakiś pikników od nas i powiecie, gdzie ten Bałtyk?
Koniec tematu!
Koniec tematu!
-
Wprawdzie do ekipy nie należałem ale chodziłem regularnie na mecze u siebie a i kilkanaście wyjazdów się zaliczyło. Ekipa oczywiście nie była w całości metalowa. Było pełno "normalsów", co przejawiało się np. w postaci ubierania swetrów w barwach. Jak ktoś wspomniał wcześniej, metale siali popłoch na Metalmaniach w Katowicach i innych koncertach. Krojenie, bicie itd. Cechą charakterystyczną było, że wielu z nich z tyłu na dżinsowych katanach na samych dole miało napis "Szczecin" (widziałem też "Stettin"). Świadczy to o pewności siebie bo z tego co wiem żadna z innych ekip metali tego nie stosowała. Raczej nie chwalili się skąd są :)_Henderson_ pisze:Dzięki za odpowiedź co do szczecińskich metali...Szkoda że żaden się tu nie udziela, ciekawie by było poczytać...PS Mieli młynowego? :)
Oczywiście był "młynowy", byli też przywódcy ekipy "h". Ksywy powszechnie znane w tamtych czasach ale nie będę podawał skoro nie byłem w ekipie.
Trudno w to uwierzyć ale na moich pierwszych wyjazdach (2 x Olimpia Poznań '86, '87) było szlajanie się po mieście i Lech nawet nie podskoczył. Takie czasy. Ekipa była silna a walki wtedy nie miały wiele wspólnego z tym co jest obecnie. Zwykle to był spontan, czasem jakieś zasadzki, "przywitania" na dworcu itd.
W każdym razie nie wierzę aby ktoś jechał w tamtym czasie do Szczecina bez respektu. No może Legia przed pierwszym zerwaniem zgody :)
Stosunkowo późno pojawiły się klimaty skinowskie i była to sprawa mocno marginalna.
-
Poszukuje fotek z meczu RUCH II CHORZÓW -GKS JASTRZĘBIE bo niby Jastrzębie było na sektorze Ruchu ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć ;)
-
Ktokolwiek twierdzący, że pod koniec lat 80-tych czy na początku 90-tych do Szczecina jeździło się bez respektu i na lajcie to chyba nie bardzo wie o czym mówi.
-
A ktos tu tak mowi ?
-
Akurat Zawisza ma dużo do powiedzenia w tym temacie:). Dwie flagi w plecy, po jednym z takich przejazdów. Zresztą te flagi, a dokładnie zakaz ich wywieszenia w Szczecinie na meczu z Zawiszą stał się początkiem końca naszej sympatii do paprykarzy.old[Z] pisze:Wyjazdy na Śląsk przez Sosnowiec,
-
jakie aktualnie panują stosunki między Tarnovią a Sandecją ?
-
"Wszyscy spotkamy się na dworcu" nie wzięło się przecież znikąd i chyba każda ekipa ma ten swój przysłowiowy dworzec ;)
https://www.youtube.com/watch?v=BfSJ3KW6Q4A
Pozdrawiam.
https://www.youtube.com/watch?v=BfSJ3KW6Q4A
Pozdrawiam.
-
Przecież Ty jesteś z Tarnovii i sam jakiś czas temu pisałeś o kosie to po c*** pytasz?korkop pisze:jakie aktualnie panują stosunki między Tarnovią a Sandecją ?
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...
-
Legia w 2014 r.
poza Legią to chyba można dodać Śląsk, Lechię, Lecha.336 rac
55 strobo
85 ogni wrocławskich
15 ogni rzymskich
10 ogni bengalskich
158 świec dymnych
8 wyrzutni fajerwerków
25 wulkanów
-
Poważnie ktoś to liczył...?obiektywnyFAN pisze:Legia w 2014 r.poza Legią to chyba można dodać Śląsk, Lechię, Lecha.336 rac
55 strobo
85 ogni wrocławskich
15 ogni rzymskich
10 ogni bengalskich
158 świec dymnych
8 wyrzutni fajerwerków
25 wulkanów
-
tak.
Nieznani Sprawcy, napisali na FB.
Nieznani Sprawcy, napisali na FB.
-
I Zagłębie L. skoro obiektywnie :)obiektywnyFAN pisze:Legia w 2014 r.poza Legią to chyba można dodać Śląsk, Lechię, Lecha.336 rac
55 strobo
85 ogni wrocławskich
15 ogni rzymskich
10 ogni bengalskich
158 świec dymnych
8 wyrzutni fajerwerków
25 wulkanów
-
Skoro ma być obiektywnie to Zagłębie, Miedź, Gieksa i Widzew.
3 mecze z piro Zagłębia i Miedzi, konkretne oprawy Gieksy w Lubinie i z Tyskimi, Widzew w zajebistym stylu pożegnał swój stadion. I jeśli się nie myle to chyba tyle jeśli chodzi o pierwszą ligę w tym roku?
3 mecze z piro Zagłębia i Miedzi, konkretne oprawy Gieksy w Lubinie i z Tyskimi, Widzew w zajebistym stylu pożegnał swój stadion. I jeśli się nie myle to chyba tyle jeśli chodzi o pierwszą ligę w tym roku?
-
Czy w Kolobrzegu istnieje lub istnial kiedykolwiek fan club Widzewa?
-
Nie.
Była jedna osoba jeżdżąca na RTS. Czasem ktoś z T. pojechał na mecz, ale fc nie było.
Była jedna osoba jeżdżąca na RTS. Czasem ktoś z T. pojechał na mecz, ale fc nie było.
-
Ile lat trwają te zgody:
POLONIA BYTOM - ODRA OPOLE
POLONIA BYTOM - ARKA GDYNIA
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - OLIMPIA ELBLĄG
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - BKS BIELSKO BIAŁA
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - LEGIA WARSZAWA
GÓRNIK ZABRZE - WISŁOKA DĘBICA
GKS KATOWICE - BANIK OSTRAVA
RUCH CHORZÓW - ELANA TORUŃ
RUCH CHORZÓW - WIDZEW ŁÓDŹ
pozdro
pozdro
-
Zgoda trwa od 1988 roku.SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
pozdro
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Nasza sztama z FCB trwa od 1996.SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
pozdro
KATOWICE
-
Co dalej z Koroną Kielce? wiosnę będą grać w ekstraklasie czy zespół zostanie wycofany ?
Opis Zagłębia Sosnowiec z "Ultry" wydanej kilka lat temu:SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
pozdro
ZGODY:
LEGIA WARSZAWA-zgoda zawiązana około 1970 roku. Gdyby nie fakt krótkich przerywników w pozytywnych kontaktach obu ekip, można by przyjąć tą zgodę za najstarszą w Polsce. Sztama ta była zrywana dwukrotnie-wpierw na początku lat 80-tych, a później w końcówce tej samej dekady. Z powrotem i już nieprzerwanie została zgoda zawiązana podczas finału Pucharu Polski w Piotrkowie Trybunalskim, gdzie Legia zmierzyła się z katowickim GieKaeSem. Wtedy legionistów wspomogła konkretna ekipa sosnowiczan. Legia od zawsze na ziemiach Zagłębia Dąbrowskiego była lubiana, a zgoda wspominana jako bardzo dobra. Po dzień dzisiejszy każdy wyjazd Legii na Górny Śląsk związany jest z konkretnym wsparciem Zagłębiaków, co pokazuje, że zgoda ta trzyma się w najlepsze.
BKS STAL BIELSKO-BIAŁA-jedna z najdłuższych wciąż trwających zgód w Polsce. Jej początek datuje się na 1982 rok. Wspólne kontakty zaczęły się od wspólnej nienawiści do hanysów. BKS Bielsko często gościł na meczach swoich siatkarek grających niejednokrotnie na terenach Górnego Śląska (pamiętne mecze z Kolejarzem Katowice). Od Zagłębia bielszczanie mieli zawsze konkretne wsparcie. Zagłębiacy sami wspominają, że nie raz było tak, że w tej zgodzie dominująca stroną było Bielsko, które miało przed laty bardzo silną chuligańską bandę. Obecnie BKS Bielsko jest bardzo częstym gościem na meczach w Sosnowcu, a także zaliczają z Zagłębiem wiele wyjazdów. Jest to dla nich praktycznie jedyna możliwość poczucia piłki na wyższym, i sportowo i kibicowsko, poziomie. Zagłębie natomiast wspomaga bielszczan na najważniejszych meczach swojej zgody.
OLIMPIA ELBLĄG-początki tej zgody to lata 80-te. Nigdy nie została ta sztama zerwana, a w ostatnich latach nastąpiło jedynie odnowienie kontaktów, do czego walnie przyczyniła się także zgoda Olimpii z warszawską Legią i jednocześnie częste wspólne kontakty na meczach kibiców ze stolicy. W ostatnich czasach do większego wspierania elblążań doszło na ich meczach w Iławie (autokar ekipy Zagłębia) oraz w Radomiu na Radomiaku (40 osób z bandy BB).
-
Zapewne ta jak Widzew i innii co oglosili upadlosc adalej graliobiektywnyFAN pisze:Co dalej z Koroną Kielce? wiosnę będą grać w ekstraklasie czy zespół zostanie wycofany ?
-
W tym roku będzie 10-lecie sztamy.SzachownicaZdarzen pisze:Ile lat trwają te zgody:
pozdro
-
może nie od dawna , ale od rana:
Gra dzisiaj jakiś Hokej, Siatkówka, Piła ręczna ??
cokolwiek na Śląsku na co można by się przejechać i zażyć troszkę kibicowskiego klimatu ?:)
cokolwiek na Śląsku na co można by się przejechać i zażyć troszkę kibicowskiego klimatu ?:)
-
Hokej tradycyjnie jutro.19sebus48 pisze:może nie od dawna , ale od rana:
GKS Katowice-Podhale NT
Polonia Bytom-Orlik Opole
GKS Jastrzębie-GKS Tychy
-
GKS Katowice - Banik Ostrava od 1996 roku.
-
Nie śląsk a zagłębie: MKS Dąbrowa Górnicza - Asseco Gdynia ale czy coś tam się dzieje na trybunach to ciężko powiedzieć :)19sebus48 pisze:może nie od dawna , ale od rana:
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
Tzw. "Trybuna 202" na Legii.
https://www.facebook.com/trybuna202
Ich działalność poza internetem i jakimiś petycjami jest jakkolwiek zauważalna? Szczerze mówiąc, dowiedziałem się o nich wczoraj. W internecie... ;) O ile ich podejście do nazizmu i obecności swastyki na trybunach Legii jak najbardziej prawidłowe, o tyle ten ich antynacjonalizm i antyrasizm kuje nieco w oczy.
Ich działalność poza internetem i jakimiś petycjami jest jakkolwiek zauważalna? Szczerze mówiąc, dowiedziałem się o nich wczoraj. W internecie... ;) O ile ich podejście do nazizmu i obecności swastyki na trybunach Legii jak najbardziej prawidłowe, o tyle ten ich antynacjonalizm i antyrasizm kuje nieco w oczy.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Przejęli władze na Żylecie.Peoes pisze:Tzw. "Trybuna 202" na Legii.
-
Poważnie? To grubo!Sensi_ pisze:Przejęli władze na Żylecie.Peoes pisze:Tzw. "Trybuna 202" na Legii.
A teraz W**********.
Ponawiam pytanie o widoczność ich działalności.
-
Ty tak na poważnie?
-
Tak, poważnie pytam o widoczność ich działalności. Wiadomo, że nie przy Ł3, ale ogólnie.
Tak ciężko to zrozumieć? Jeśli ta widoczność jest zerowa, to bardzo dobrze, takiej informacji potrzebuje, ale może działają coś gdzieś w mieście przy jakichś okazjach i tutaj pojawia się moje zainteresowanie. Nie wiem czego można nie rozumieć w tym krótkim, prostym pytaniu.
Tak ciężko to zrozumieć? Jeśli ta widoczność jest zerowa, to bardzo dobrze, takiej informacji potrzebuje, ale może działają coś gdzieś w mieście przy jakichś okazjach i tutaj pojawia się moje zainteresowanie. Nie wiem czego można nie rozumieć w tym krótkim, prostym pytaniu.
-
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytania, ale jak wygląda temat pirotechniki w Szwajcarii? Po ilości jaką w ostatnich latach odpaliło Fc Basel śmie twierdzić że nie najgorzej, ale może jest na forum ktoś kto bardziej rozeznany w tematach Szwajcarskich i opisze z lekka jakie podejście mają do piro miejscowe władze i rząd.
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska. "
Józef Piłsudski.
Józef Piłsudski.
-
ogólnie nie tylko na Ł3 ich "działalność" zaczeła się i skończy na tej wesołej twórczości.Peoes pisze:Tak, poważnie pytam o widoczność ich działalności. Wiadomo, że nie przy Ł3, ale ogólnie.
może to k\tóryś z rodziców bo na tym sektorze siada sporo dzieciaków ze szkółki ;) chyba żeby poważniej zabrzmiało to twórca tego podpisał się jako grupa i sobie dodał konkretny sektor.po twórczości widać że to jakiś lewaczek z bólem dupska.
nic to nie zmieni
-
jak jest w Kolbuszowej w woj. podkarpackim ? można uświadczyć czyjeś barwy ?