Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ts06

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: ts06 »

Widziałem nawet sytuacje gdzie 2 typów na heh, hulajnogach, zamalowywało takiego małego grafa. idę na następny dzień a tu podpis 4 osiedli...
iparts.pl
Koper1910

Post autor: Koper1910 »

kibiccc1 pisze: 04.07.2026, 21:25 Wola Duchacka Zachód - Gromady - jest Wiślacka?
Cała Wola Duchacka = Cracovia.
eNGie

Post autor: eNGie »

Koper1910 pisze: 05.07.2026, 06:00
kibiccc1 pisze: 04.07.2026, 21:25 Wola Duchacka Zachód - Gromady - jest Wiślacka?
Gromady akurat to Wisła.
gilardinotsw

Post autor: gilardinotsw »

eNGie po co ty się wypowiadasz wiecznie w tym temacie, jak cała twoja wiedza to to co znajdziesz w internecie.
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

eNGie pisze: 05.07.2026, 09:17
Koper1910 pisze: 05.07.2026, 06:00
Gromady akurat to Wisła.
w dalszym ciągu aktywna?
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

zapraszamy koleżanki z katowic serdecznie <3
xDominik98

Post autor: xDominik98 »

Podejrzewam, że wiele osób już ma dosyć słuchania na temat tego przewałkowanego tutaj w dużej części bojkotu. Także nie złośćcie się, bo muszę jeszcze zadać pytanie powyższemu Użytkownikowi co odpowiedział na mój wcześniejszy wpis i skleić w calosc co myslę w tej kwestii, by przedstawic hipokryzję w tym temacie. Juz tym ostatnim wpisem wyczerpę wszystko to co chciałem przekazać w tej kwestii.
asmodeL pisze: 04.07.2026, 10:20
Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc . Teraz sprawy poszły za daleko
[/quote]
No dobra ale ocenmy zachowanie Legii w kwestii tego aktualnego bojkotu.
Czy uważasz że po tym jak Legia zapoczątkowała ten cały bojkot, oznajmiając na swoim transparencie, że Wisła z Unią nie należą do świata kibicowskiego, zachowała się sprawiedliwie wpuszczając Cracovię, którzy mieli na sumieniu kibica Pogoni Szczecin? Przecież Cracovię każdy wpuszczał, (KLUCZOWE):ZANIM jeszcze podbiła te warunki w kwestii odstawienia sprzętu przeciwko ekipom z Polski. Natomiast Unię co miała mniej za uszami od Pasów, wykluczaliście a Cracovie akceptowaliście? Sprawiedliwe to jest zachowanie z waszej strony? Jeszcze raz wyrazniej napiszę!Kibice Kszo po zbojkotowaniu Unii, zaraz po tym zdarzeniu w Radłowie, mieli jakieś tam kontakty z Pasami, akceptowali noszenie ich barw, KLUCZOWE- jeszcze przed tym jak Cracovia przyjeła warunki o nie uzywaniu sprzętu, majac na sumieniu kibica Pogoni, byli przez Kszo akceptowani!Czy sprawiedliwe się zachowali bojkotując Unie? Przecież to wielka hipokryzja, nie widzicie tego!?Skoro Unia mając czystsze sumienie od Pasów byla przez nich bojkotowana, a Cracovia akceptowana...Teraz ktoś tutaj pisał że Cracovia była postawiona w takiej samej sytuacji jak Wisła. Otóż stwierdzam że nie prawda. Jak już kilka razy pisałem, Cracovia dostała odrazu po uzyciu sprzętu propozycję mozliwosci dostosowania się do nowych warunków, nie będąc automatycznie odrazu zbojkotowanym jak w przypadku Wisły i Unii.. Nie widzicie różnicy!? Nie musieli Pasy też wychodzić z nikim do lasu, by móc dalej jezdzić. Tutaj jak pisałem są równi i równiejsi, a nie powinno tak być...
„Polacy i Wisła to Polska”
eNGie

Post autor: eNGie »

gilardinotsw pisze: 05.07.2026, 10:22 eNGie po co ty się wypowiadasz wiecznie w tym temacie, jak cała twoja wiedza to to co znajdziesz w internecie.
Nie tylko w internecie jest jeszcze telewizja i gazety. :)
padawan

Post autor: padawan »

asmodeL pisze: 04.07.2026, 10:20Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc
Nic nie bojkotowali tylko nie chcieli korzystać z wejść na zakazie
ts06

Post autor: ts06 »

Będzie to trochę brutalne ale pokaże grubą hipokryzje. Chuliganka i śmierć, generalnie trza wziąć na bary że może się zdarzyć i się zdarzało. nie patrząc w dawne czasy - były i rakietnice, były noże, maczety, było skakanie po głowach i nie pisze tu o Wiśle. Czy był jakiś ogólnopolski bojkot?. Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?. Kibole Wisły, zmuszeni przez drugą stronę, w okolicach 95/96 też sięgnęli za sprzęt. Mamy 2026 rok czyli 30 lat i trzy trupy.

Pierwsza śmierć - Grabiszyńska 2003 rok. Ok tu nie ma usprawiedliwienia.
Druga - 2007 rok, Kielce. Tu mam mały zgrzyt, bo kibole Korony dobrze wiedzieli że Wisła będzie na sprzęcie. Jak wiesz że ktoś będzie miał karabin a Ty masz maczetę, to się nie pchasz i tyle. Nie usprawiedliwiam w żaden sposób sprawcy, dziwi mnie bardziej zachowanie gości z Korony i i tyle.

Trzecia, moim zdaniem najbardziej kontrowersyjna 2023. Ja jestem prosty chłopak - jak by mi wjechało 5 typa na chatę, to brałbym co mam tylko pod ręką. jeśli nazywacie reakcje frajerską, to jak frajerski i głupi był ten atak. Sprawdzili że ekipy nie ma i byli pewnie że wezmą te niedobitki na huki. Nie pykło, spierdalali jak zające i do tego jeszcze ta tragedia.

Podsumowując. Wisła, to nie są masowi mordercy, którzy przez dekady terroryzowali całą Polskę a bojkot ponoć nie jest za samą akcje a za to że nikt nie przyjechał na podpisanie paktu. Sorry, ale stanie ramie w ramie z typami z Legii, którzy najpierw sprzedali kto i co a potem jeszcze zainicjowali ten żenujący bojkot...Chyba nie, co?

Ja jestem ciekaw, czy nadal wielkie charakterniaki, będą współpracować z psami, byle tylko nie wpuścić Wisły. I co zrobią kluby.
Będzie ciekawie;).
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.
Gnujj

Post autor: Gnujj »

Stachu Wirażka pisze: 05.07.2026, 18:59 Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.

A teraz uswiadomcie sobie, ze Miedz Legnica, Chrobry Glogow, czy Pogon GM, nie pojechaly na wyjazd swojego zycia do Krakowa, bo Legia im tak kazala xd

34 000 osob, na przeciwko Wisla Krakow, mecz o awans do ekstraklasy, atmosfera jakiej kibic Pogoni Grodzisk nie zobaczy juz nigdy przez cale swoje zycie, a ten nie pojechal bo mu kibicowska solidarnosc nie pozwolila xd

Jak sie czujecie decyzyjni z Tychow, Grodziska, Bytomia Glogowa?
Jest warszawska mela na twarzy? Smakuje? Wytlumaczycie teraz malolatom, ze to tylko deszcz? :D

Gdyby to byla normalna scena kibicowska, to na kazdym I ligowym stadionie z mlyna pierwsza przyspiewka na otwarcie sezonu bylo by LTSK.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Jak Gieksa faktycznie do Krakowa przyjedzie to kibice z ww. ekip będą mogli się czuć wydymani przez tych co ten bojkot wcielili w życie.
tom8!

Post autor: tom8! »

Gnujj pisze: 05.07.2026, 19:19
Stachu Wirażka pisze: 05.07.2026, 18:59 Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.

A teraz uswiadomcie sobie, ze Miedz Legnica, Chrobry Glogow, czy Pogon GM, nie pojechaly na wyjazd swojego zycia do Krakowa, bo Legia im tak kazala xd

34 000 osob, na przeciwko Wisla Krakow, mecz o awans do ekstraklasy, atmosfera jakiej kibic Pogoni Grodzisk nie zobaczy juz nigdy przez cale swoje zycie, a ten nie pojechal bo mu kibicowska solidarnosc nie pozwolila xd

Jest warszawska mela na twarzy? Smakuje? Wytlumaczycie teraz malolatom, ze to tylko deszcz? :D

Gdyby to byla normalna scena kibicowska, to na kazdym I ligowym stadionie z mlyna pierwsza przyspiewka na otwarcie sezonu bylo by LTSK.
Grodzisk to Legia, Legnica i Chrobry to pachołki Malinowych, ale że Lechia i Jaga (które wiedzą jak to ze sprzetem było i skad się wziął i jak) w ten bojkot weszły to się bardzo dziwię. Ale to juz ich sprawa... krótka pamięć
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

ts06 pisze: 05.07.2026, 18:07 Będzie to trochę brutalne ale pokaże grubą hipokryzje. Chuliganka i śmierć, generalnie trza wziąć na bary że może się zdarzyć i się zdarzało. nie patrząc w dawne czasy - były i rakietnice, były noże, maczety, było skakanie po głowach i nie pisze tu o Wiśle. Czy był jakiś ogólnopolski bojkot?. Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?. Kibole Wisły, zmuszeni przez drugą stronę, w okolicach 95/96 też sięgnęli za sprzęt. Mamy 2026 rok czyli 30 lat i trzy trupy.

Druga - 2007 rok, Kielce. Tu mam mały zgrzyt, bo kibole Korony dobrze wiedzieli że Wisła będzie na sprzęcie. Jak wiesz że ktoś będzie miał karabin a Ty masz maczetę, to się nie pchasz i tyle. Nie usprawiedliwiam w żaden sposób sprawcy, dziwi mnie bardziej zachowanie gości z Korony i i tyle.

Trzecia, moim zdaniem najbardziej kontrowersyjna 2023. Ja jestem prosty chłopak - jak by mi wjechało 5 typa na chatę, to brałbym co mam tylko pod ręką. jeśli nazywacie reakcje frajerską, to jak frajerski i głupi był ten atak. Sprawdzili że ekipy nie ma i byli pewnie że wezmą te niedobitki na huki. Nie pykło, spierdalali jak zające i do tego jeszcze ta tragedia.

Podsumowując. Wisła, to nie są masowi mordercy, którzy przez dekady terroryzowali całą Polskę a bojkot ponoć nie jest za samą akcje a za to że nikt nie przyjechał na podpisanie paktu. Sorry, ale stanie ramie w ramie z typami z Legii, którzy najpierw sprzedali kto i co a potem jeszcze zainicjowali ten żenujący bojkot...Chyba nie, co?

Ja jestem ciekaw, czy nadal wielkie charakterniaki, będą współpracować z psami, byle tylko nie wpuścić Wisły. I co zrobią kluby.
Będzie ciekawie;).
Wisła ma ponad 10 głów na koncie a nie 3.Reszty głupot nawet nie chce mi sie komentować...
Stpne

Post autor: Stpne »

ts06 pisze: 05.07.2026, 18:07Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?.
Typie, jak już chcesz sobie kimś wycierać twarz, a pojęcia nie masz o czym piszesz to chociaż sprawdź zanim to zrobisz. Chociaż w internecie, jak nie masz gdzie indziej.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Gnujj pisze: 05.07.2026, 19:19

Jeszcze wiekszą mam beczke z tych co to opuszczali swoj wlasny stadion, bo Wisła przyjechala. Opuscic swoj wlasny dom, bo wrog przyjezdza, to do tej pory mi sie nie miesci w glowie :D
tswd303

Post autor: tswd303 »

Jakuszyn pisze: 21.06.2026, 20:11 Jełop gnuj dalej nie rozumie, że tu nie chodzi o to co się dzieje w Krakowie pomiędzy gts a KSC. Za nie respektowanie ogólnie przyjętych zasad zostali wykluczeni a gnuj i jego kumpelki dalej płaczą nad swoim losem. Jeżeli kibice Cracovii zrobiliby podobnie to spotkałby ich ten sam los.
Gnuj ciesz się że Królewski wam ogarnął temat w pzpn bo byś sektorów gości w ekstraklasie nawet nie powąchał.
Biorąc pod uwagę decyzję Gieksy - Toście nas wykluczyli, hoho...
Fists

Post autor: Fists »

"Proszę Państwa, 5 Lipca 2026 roku skończył się w Polsce Bojkot"
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

no niezla beka teraz z tej miedzi czy innego chrobrego a jak pisalem tutaj ze oni c**** znacza tym swoim bojkotowaniem to sie ludzie napinali.

zreszta nie pierwszy raz GKS pokazuje że jest konkretna ekipą, mam nadzieje ze wpadna w komplecie 2000
Galileusz

Post autor: Galileusz »

Oldfreak pisze: 05.07.2026, 20:37
ts06 pisze: 05.07.2026, 18:07 Będzie to trochę brutalne ale pokaże grubą hipokryzje. Chuliganka i śmierć, generalnie trza wziąć na bary że może się zdarzyć i się zdarzało. nie patrząc w dawne czasy - były i rakietnice, były noże, maczety, było skakanie po głowach i nie pisze tu o Wiśle. Czy był jakiś ogólnopolski bojkot?. Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?. Kibole Wisły, zmuszeni przez drugą stronę, w okolicach 95/96 też sięgnęli za sprzęt. Mamy 2026 rok czyli 30 lat i trzy trupy.

Będzie ciekawie;).
Wisła ma ponad 10 głów na koncie a nie 3.Reszty głupot nawet nie chce mi sie komentować...
Ponad 10 glów o ciekawe, no to dawaj cwaniaczku wymieniaj jak taki pewny jesteś.
Ważne podkreślenia że legia zabiła gościa z Widzewa a motor bodajże ze stali...
padawan

Post autor: padawan »

obserwator17 pisze: 05.07.2026, 22:13 no niezla beka teraz z tej miedzi czy innego chrobrego a jak pisalem tutaj ze oni c**** znacza tym swoim bojkotowaniem to sie ludzie napinali.

zreszta nie pierwszy raz GKS pokazuje że jest konkretna ekipą, mam nadzieje ze wpadna w komplecie 2000
Największa beka to jest z Cracovii, która poszła na jakieś układy których nie chcieli ;)
Rokass

Post autor: Rokass »

żydy zajebane wprowadziły sprzęt do Krk bo gówno znaczyli w mieście i nazwali się bandą wariatów bo w 10 wyskakiwali ze sprzętem na wiślaków bez sprzętu, połowa to przerzuty i 60, zajebani przypadkowi ludzie, ale to najwidoczniej nie powód do bojkotowania ich hahahaha. Długo już żyje na tym świecie, ale to co jest obecnie to dramat i 100m szamba. Poznaniacy na wycieczki z konfidantami se jeżdżą, zbijają piątki, w gdyni lacha jest ciągnięta komukolwiek, kto bedzie chciał do nich dołączyć...a że tam wpierdolili komuś kose to nie ważne, ważne że sami nią dostali i to już niehonorowe hahahahaha
amaris

Post autor: amaris »

Trzeba było te sprzętowe zapędy Cracovii zdusić w zarodku, a nie teraz płakać na k.net na całą Polskę. 30+ lat temu zdecydowanie dominowaliście w KRK ale zabrakło wam jaj i straciliście połowę miasta, więc najpierw spójrzcie na swoje działania, a raczej ich brak, a później obwiniajcie innych.
autor: Hal9000 » 23.06.2026, 21:46

Legia jest taka cudowna
tswd303

Post autor: tswd303 »

Z perspektywy krakowskiej koniec sprzętu był wg mnie zawsze na korzyść Wisły, która zwyczajnie miała w mieście więcej kibiców. A od 2002 ginęli prawie tylko kibice Wisły. 2PL, Strusia, Fujin, Dębniki, Krótki, Borek Fałęcki, Multikino. Potem zaczęło się to obracać bo małolaty po obu stronach dorastały już w nowej rzeczywistości i tu niestety Wisła "wyszła" poza Krk (była też tak aktywniejsza od Cracovii).
Paradoksalnie era gazu, torebki i hulajnogi może jakoś ostry sprzęt ograniczyć, psychika zryta od "pocięcia" kogoś to jednak nie takie hop siup do wypracowania, a obecnie zwykle kończy się na psikaniu.
nrth

Post autor: nrth »

amaris pisze: 06.07.2026, 10:54 Trzeba było te sprzętowe zapędy Cracovii zdusić w zarodku, a nie teraz płakać na k.net na całą Polskę. 30+ lat temu zdecydowanie dominowaliście w KRK ale zabrakło wam jaj i straciliście połowę miasta, więc najpierw spójrzcie na swoje działania, a raczej ich brak, a później obwiniajcie innych.
Pierdolenie. Cracovia wprowadziła zupełnie nowy styl H wtedy (ostry sprzęt na skalę masową, prywatne jazdy itd itp). Jeśli uważasz że na takie coś w ciągu tygodnia znajdziesz antidotum to równie dobrze możesz pisać do Arkowców że zamiast "płakać" po Grabiszyńskiej mogli tam na miejscu ostudzić sprzętowe zapędy Wisły.

Pytanko do Hutnika - jak wasza zgoda z Dynamem Kijów, czy wraz z rozpoczęciem wojny na wschodzie kontakty się urwały?
za kim jestes?
amaris

nrth pisze: 06.07.2026, 11:57
amaris pisze: 06.07.2026, 10:54 Trzeba było te sprzętowe zapędy Cracovii zdusić w zarodku, a nie teraz płakać na k.net na całą Polskę. 30+ lat temu zdecydowanie dominowaliście w KRK ale zabrakło wam jaj i straciliście połowę miasta, więc najpierw spójrzcie na swoje działania, a raczej ich brak, a później obwiniajcie innych.
Pierdolenie. Cracovia wprowadziła zupełnie nowy styl H wtedy (ostry sprzęt na skalę masową, prywatne jazdy itd itp). Jeśli uważasz że na takie coś w ciągu tygodnia znajdziesz antidotum to równie dobrze możesz pisać do Arkowców że zamiast "płakać" po Grabiszyńskiej mogli tam na miejscu ostudzić sprzętowe zapędy Wisły.
To przerzucenie połowy KRK zajęło Cracovii tydzień? :) Zabrakło wam ostrych zawodników którzy by odpowiedzieli tym samym. W Warszawie zareagowano inaczej i muranowskiej kopi JG szybko wybito taki sposób rywalizacji z głowy...

Legia jest taka cudowna
nrth

Super.
Porownanie KSP z roku 200X do Cracovii z lat 199X bardzo udane.
za kim jestes?
asmodeL

Post autor: asmodeL »

xDominik98 pisze: 04.07.2026, 15:34
bgh1930 pisze: 04.07.2026, 13:11 Chłopie analizujesz to jak jakiś Jacek Gmoch, ile ty masz lat? Jeszcze to KSZO śmieszne w tle 😅 Chłopie, pożyjesz jeszcze kilka lat i zrozumiesz że nie ma żadnej logiki, żadnych zasad. Jest tylko zasada pieniędzy i polecam się jej poświęcić i lamusów dymać na kasę bo od tego są
Co do Kszo, to wytchnałem ich hipokryzję by niektórym osobom przedstawić jaki nie sprawiedliwy jest tej bojkot. Jeszcze co do moich wpisów odnośnie Kszo. Zadam tu ważne pytanie! Jaka była relacja na linii- Kszo- Cracovia od momentu kiedy Kibice Kszo zbojkotowali Unię Tarnów, aż do czasu ataku Pasów na Stalówkę- czyli momentu przyjęcia przez Pasy warunków? No chyba mi nikt nie powie, że mieli w tym okresie negatywne relację? To dlaczego akceptowali wtedy Cracovię, która zabiła Kibica Pogoni Szczecin, a Unię zbojkotowali? Tutaj przedstawiam wam tą hipokryzję! Przecież jak by teoretycznie zalozyc, ze grali by w tym okresie ze sobą mecz, to oczywiście że by Cracovie wpuścili. Mimo ze nie Cracovia nie jest bardziej nieskazitelna od Unii! Naprawdę ten bojkot to hipokryzja! A oświadczenie WSH brzmiało tak: Oświadczamy, że z dniem dzisiejszym w starciach z ekipami z całej Polski znika sprzęt i chuligani Wisły Kraków biją się jedynie na pięści. Dotyczy to również wszystkich żydowskich zgód, z wyłączeniem ich samych.
Z prostej przyczyny nie dotyczy to jedynie Krakowa i OKOLICZNYCH MIEJSCOWOŚCI!!https://stadionowioprawcy.net/od-dzisia ... na-piesci/ A Wisła była na terenie Unii Tarnów. Radłów jest to miejscowość leżąca obok Tarnowa. Więc nie uwazacie ze według tego oświadczenia mogli bronić się na terenie Unii, wraz z Unią po swojemu? Zwłaszcza, że bylo ich mniej? To jest dość sporny temat. Ja uważam że Wisła nie złamała tego oświadczenia, bo bronili się po swojemu na swoim terenie! A wy jakie macie zdanie?
Zadam proste pytanie czy Unia pojawiła się na zjeździe ? Masz odpowiedź . My jako Legia też zabiliśmy ŁKS iska . c****** akcja, ja sam byłem na Polska -Anglia i śmierć chłopaka z Pogoni zbliżyła nas z powrotem do Szczecinian . Zjazd był aby postawić grubą kreskę nad tym co było , przyjechali wszyscy oprócz W.i U. Teraz W. Uznaje się za gladiatorów rodem ze Spartakusa przy ogromnym ubawieniu Polski z bandycbocianow . To jest rzeczywistość a niej jej naginanie do swoich intencji . Dajcie już spokój zostańcie w swojej bańce zajebistoaci i skamlajcie dalej . Był czas, było miejsce za Craxa stałemu zgody za wami nie i tyle w temacie . Btw czyli oświadczenie nic nie warte , ale zgody zostają zawarte przez WSH , albo w Małopolskim możecie ciąć każdą ekipę niesprzetowa co to za abberacja . Jeśli czytasz ze zrozumieniem to jest jasne że dotyczą te przypadki tylko fc Craxy z województwa a nie ekip charakternych walczących na łapy . Znowu robienie z logiki d**** i naginanie rzeczywistości to własnych tez . W. To po prostu banda cio która nie miała nawet honoru przyjechać na spotkanie . Teraz dostała warunek na spotkaniu obyłoby się może bez niego. Tyle w temacie
asmodeL

xDominik98 pisze: 05.07.2026, 14:43 Podejrzewam, że wiele osób już ma dosyć słuchania na temat tego przewałkowanego tutaj w dużej części bojkotu. Także nie złośćcie się, bo muszę jeszcze zadać pytanie powyższemu Użytkownikowi co odpowiedział na mój wcześniejszy wpis i skleić w calosc co myslę w tej kwestii, by przedstawic hipokryzję w tym temacie. Juz tym ostatnim wpisem wyczerpę wszystko to co chciałem przekazać w tej kwestii.
asmodeL pisze: 04.07.2026, 10:20
Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc . Teraz sprawy poszły za daleko
No dobra ale ocenmy zachowanie Legii w kwestii tego aktualnego bojkotu.
Czy uważasz że po tym jak Legia zapoczątkowała ten cały bojkot, oznajmiając na swoim transparencie, że Wisła z Unią nie należą do świata kibicowskiego, zachowała się sprawiedliwie wpuszczając Cracovię, którzy mieli na sumieniu kibica Pogoni Szczecin? Przecież Cracovię każdy wpuszczał, (KLUCZOWE):ZANIM jeszcze podbiła te warunki w kwestii odstawienia sprzętu przeciwko ekipom z Polski. Natomiast Unię co miała mniej za uszami od Pasów, wykluczaliście a Cracovie akceptowaliście? Sprawiedliwe to jest zachowanie z waszej strony? Jeszcze raz wyrazniej napiszę!Kibice Kszo po zbojkotowaniu Unii, zaraz po tym zdarzeniu w Radłowie, mieli jakieś tam kontakty z Pasami, akceptowali noszenie ich barw, KLUCZOWE- jeszcze przed tym jak Cracovia przyjeła warunki o nie uzywaniu sprzętu, majac na sumieniu kibica Pogoni, byli przez Kszo akceptowani!Czy sprawiedliwe się zachowali bojkotując Unie? Przecież to wielka hipokryzja, nie widzicie tego!?Skoro Unia mając czystsze sumienie od Pasów byla przez nich bojkotowana, a Cracovia akceptowana...Teraz ktoś tutaj pisał że Cracovia była postawiona w takiej samej sytuacji jak Wisła. Otóż stwierdzam że nie prawda. Jak już kilka razy pisałem, Cracovia dostała odrazu po uzyciu sprzętu propozycję mozliwosci dostosowania się do nowych warunków, nie będąc automatycznie odrazu zbojkotowanym jak w przypadku Wisły i Unii.. Nie widzicie różnicy!? Nie musieli Pasy też wychodzić z nikim do lasu, by móc dalej jezdzić. Tutaj jak pisałem są równi i równiejsi, a nie powinno tak być...
[/quote]
Transparenty odnosimy się do morderców z Radlowa po wydarzeniu po co miałby ktoś ogłaszać bojkot Cracovii . Robisz kutwe z logiki lub jesteś nie za lotny intelektualnie z spotkanie było później . Hronlogia die kłania
asmodeL

Chronologia zbyt gruby Paluch
Gnujj

Post autor: Gnujj »

asmodeL pisze: 06.07.2026, 13:20 Teraz W. Uznaje się za gladiatorów rodem ze Spartakusa przy ogromnym ubawieniu Polski z bandycbocianow .

Czy wasi bracia z Zaglebia Sosnowiec i byli bracia z BKS Bielsko tez maja taki ubaw?
Tez sobie teraz przesylaja fotki, jak te z wyjazdu Unii Tarnow ;)

TB tez sie smieja, czy maluja konfidenckie przescieradla w piwnicy, bo zaatakowac "bandy bocianow" nie maja odwagi?
nrth

asmodeL pisze: 06.07.2026, 13:20 Teraz W. Uznaje się za gladiatorów rodem ze Spartakusa
To wniosek wyciagniety na podstawie postow jednej osoby czy bardziej konkretna analiza?
za kim jestes?
JestTuJakiśCwaniak?

Post autor: JestTuJakiśCwaniak? »

amaris pisze: 06.07.2026, 12:06 To przerzucenie połowy KRK zajęło Cracovii tydzień? :) Zabrakło wam ostrych zawodników którzy by odpowiedzieli tym samym. W Warszawie zareagowano inaczej i muranowskiej kopi JG szybko wybito taki sposób rywalizacji z głowy...
U ciebie w domu wszyscy zdrowi? Napisz, że żartowałeś z tym porównaniem. Przecież jakby ówczesnych JG, AW plus te setki pojebańców przenieść do Warszawy to według moich wyliczeń byłoby tak:
30% by się przerzuciło, 30% by zajebali albo trwale okaleczyli, 30% by odpuściło kibicowanie po tygodniu. Zostałoby 10% świrów, którzy po czasie również by zostali unicestwieni. Jak do tego uważasz, że ówczesna Wisła by sobie nie poradziła gdyby muranowską kopię JG przerzucić do Krakowa to daj namiary i od jutra ogarniam ci pobyt all inclusiv w pokoiku bez klamek w Choroszczy. Będzie na ciebie patrzeć czujne oko kamery cctv przez 24/7 jak w big brotherze.

Przepraszam kibiców Legii, którzy się z tym nie zgadzają ale takie są realia. Ogarnijcie sobie takich pryszczatych gamoni jak amaris bo wam tu przypał robią a ludzie niepotrzebnie się uruchamiają. Mi ciśnienie podniósł do 220 a nie jestem z Krakowa.
Rokass

Post autor: Rokass »

amaris pisze: 06.07.2026, 12:06Trzeba było te sprzętowe zapędy Cracovii zdusić w zarodku, a nie teraz płakać na k.net na całą Polskę. 30+ lat temu zdecydowanie dominowaliście w KRK ale zabrakło wam jaj i straciliście połowę miasta, więc najpierw spójrzcie na swoje działania, a raczej ich brak, a później obwiniajcie innych.
Podsumowujac, zebysmy mieli jasność: twierdzisz ze to nie żydom zabrakło jaj żeby walczyc z wrogiem jak rowny z rownym tylko wiślakom?? Buehehehe. Nie no...ty tak na poważnie piszesz?? Co ty ćpasz? Przespałem chyba moment, w ktorym to 10 c**** z maczetami na mefedronie goniacy 1 osobe bez sprzętu sa wiekszymi kozakami od tych nie używajacych sprzętu...Nie no to forum jest lepsze niz polityka. Tam to przynajmniej wiadomo, ze k**** robia to dla kasy. A tutaj, kilka klubikow zrobilo sobie kółko wzajemnego ciągnięcia kichy, i "bojkotowali" ekipe ktora nie wprowadziła sprzetu do Krk tylko tych ktorzy do sytuacji sie doatosowali...Co następne? Kartki z życzeniami na urodziny wyślecie konfidentom z Kałuży?... Tylko patrzec jak na nastepnym turnieju w poznaniu, pojawi sie arka, łks, cracovia, zawisza i legia. I bedziecie wszyscy razem pozowali do zdjeć. A na pierwszym planie kofidenci, przerzuty, typy z głowami na koncie na byłych kolegach... I bedziecie se zbijac razem piątki i "wyznaczac trendy"...
Psiak

Post autor: Psiak »

Oldfreak pisze: 20.06.2026, 23:11 Przecież wisła mało gdzie jezdzi.Te fotki z wyjazdów to faktyczne nie ma się co dziwić że Siarka i Stal Rzeszów ich goniła.A Wisła to taka mocna że na Koronę z ostrym sprzętem leciała bo na ręcę to i Korona za mocna dla wisły.
Nazwy klubów piszemy z dużej litery, do szkoły nie chodziłeś?
Oldfreak pisze: 05.07.2026, 20:37 Wisła ma ponad 10 głów na koncie a nie 3.Reszty głupot nawet nie chce mi sie komentować...
Wymień konkretnie te "głowy".
Oldfreak pisze: 25.06.2026, 00:22
Psiak pisze: 23.06.2026, 17:34
Oldfreak pisze: 19.06.2026, 19:00

Do tej pory nie wiem o co chodzi.
O to
Oldfreak pisze: 31.05.2025, 21:01 Tak sie kończą układy z Wisłą.Pamiętacie Wisłę z Jagiellonią?Potem Wisłę ze Śląskiem i Lechią?Teraz Polonia i Stal.A to nie koniec.
Napisać ci dokładnie co miałeś na myśli?
rympałek pisze: 19.06.2026, 20:48 nie mają bladego pojęcia że Cracovia całkiem niedawno miała fajne starcie na trasie z bardzo dobrą ekipą do której Piastowi Gliwice daleko[...}.
Pierwsze starcie w historii na ręce? Pogratulować.

Generalnie to myślę, że ta "kibicowska Polska", która zleciała się do tego tematu i opowiada jakieś brednie o m.in Goeteborgach powinna wyluzować. Nie wystarczy wam, że latacie donosić na nas na policję?

Proponuje posłuchać tego:
https://www.youtube.com/watch?v=Om-8dYdC7fA

:)
I gdzie tu kłamstwo?
Jesteś głupi, czy tylko udajesz głupiego?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
amaris

Ale przećpane łby się odpaliły. Kompletny brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, wsadzanie mi jakiś tez których nie miałem na myśli itd.

Czytajcie mnie uważnie oba przećpane łby. Mówimy o początku terroru wprowadzonego przez Cracovie. Wisła miała olbrzymią przewagę w KRK i w województwie, skąd Cracovia miałaby mieć te niby setki pojebańców jeżeli rządziła wtedy na zaledwie kilku osiedlach i na kolejnych iluś tam mieli jakieś większe czy mniejsze wpływy? Było inaczej? Poprawcie mnie zatem.

Przećpany łbie numer 1, kto mówił że muranowska JG by sobie poradziła w KRK z Wisłą? Ty, bo nie ja idioto, a te swoje wyliczenia procentowe to wsadż sobie w buty, będziesz wyższy ale na pewno nie mądrzejszy bo na to nie masz szans. Mówisz o mieście które ma i miała największą ilość najmoczniejszych grup mafijnych, które trzęsły całą Polską i myślisz że zawodnicy z tych grup przestraszyli by się JG i AW? Jesteś niepoprawnym optymistą lub debilem po prostu.

Przećpany łbie numer 2, jeżeli ktoś łamie zasady i atakuje w ten sposób to można mu odpowiedzieć w ten sam sposób lub nawet mocniejszy, za karę.
Gdy Cracovia wprowadzała swoje metody czasy były zupełnie inne, scena kibicowska była znacznie mniej skonsolidowana, przepływ informacji był znacznie słabszy, każdy był zajęty swoim podwórkiem, a nie problemami w innych miastach. Sprzęt jest domeną słabszych, dzięki niemu mogą zniwelować przewagę przeciwnika, dlatego Cracovia jako słabsza po niego sięgnęła ale to wy nie mieliście jaj odpowiedzieć jej tak samo. Mam nadzieję że twoje niskie IQ pozwoliło ci zrozumieć te proste prawdy.

Legia jest taka cudowna
Psiak

ts06 pisze: 05.07.2026, 18:07 Pierwsza śmierć - Grabiszyńska 2003 rok. Ok tu nie ma usprawiedliwienia.
Dlaczego? Ktoś z Wisły się z kimś umawiał, że będzie się bił bez sprzętu?
Fists pisze: 22.06.2026, 23:19 Dlaczego te dwie Poznańskie parówy które były z konfidentem na wakacjach dalej jeżdżą na mecze? w normalnym mieście derbowym dawno by już były pogonione,w Krakowie jak trzymasz z konfidentem to jesteś tak samo traktowany,na Górnym Śląsku czy Łodzi to samo.

Przecież to jest kpina

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-RmmoVUzkwg
To jest ekipa od tzw "Krucjaty przeciw frajerstwu" :D
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
xDominik98

Post autor: xDominik98 »

asmodeL pisze: 06.07.2026, 13:30
Transparenty odnosimy się do morderców z Radlowa po wydarzeniu po co miałby ktoś ogłaszać bojkot Cracovii . Robisz kutwe z logiki lub jesteś nie za lotny intelektualnie z spotkanie było później . Hronlogia die kłania
[/quote]

[/quote]
Wiem że to spotkanie było pozniej! I wiele razy pisalem ze powinno byc ono odrazu po tej sytuacji w Radlowie, a nie dopiero po czasie trwania bojkotu!! W tym jest sęk tej calej hipokryzji nie zrozumialeś? .. Jeszcze raz Ci wyjasnię swoje zdanie i odniosę się do Unii Tarnów z pewnych wzgledów, by jasniej przedstawic hipokryzje... Kibice Unii nie zabili nikogo, z poza Tarnowa.Kibice Cracovii z poza derbowej ekipy, zabili kibica Pogoni Szczecin. I wywiesiliście po akcji na Radlowie, jako Legia transparent na Unię Tarnów pisząc że nie są częścią kibicowskiego świata a zarazem a zarazem Cracovie traktowaliscie jako jej część, mimo ze wcale Unia nie byla od nich gorsza! Kumasz już tą kwestię? I potem po tym transparencie, Unia była zbojkotowana przez Kszo i bardzo możliwe ze tez przez inne ekipy(nie widziałęm by jezdziły na Unie jakies ekipy na wyjazdy, ale zaznaczam- nie jestem tego pewien, czy ktoś oprocz Kszo ich bojkotował). Nawet jak by ktoś chcial zaliczyc zabojstwo Kibica Bielska Unii, to i tak Unia miala by jedną osobe na sumieniu(nie liczac derbowej ekipy) tak jak Cracovia. Wiec nie miala by Unia wiecej na sumieniu od Pasów. Dlatego to hipokryzja z waszej strony!I Teraz jeszcze po raz chyba trzeci raz napiszę.Mając na uwadzę ze inne ekipy tez uzywaly w Polsce sprzęt,to Wisła z Unią powinny, odrazu po sytuacji w Radlowie, dostać możliwość dostosowania się do nowych warunkow, wraz z innymi ekipami co uzywali wczesniej sprzetu w Polsce. Ekipy bojkotujące Wisle i Unie powinny te warunki narzucic wszystkim ekipom uzywajacym sprzęt, a kto by ich nie przyjal dopiero moglby byc niewpuszczany, wtedy by bylo sprawiedliwie, zgodzisz się?A tu odrazu Wisłę z Unią zbojkotowali odrazu, mimo ze inne ekipy wczesniej tez uzywali sprzetu i to bylo nie sprawiedliwe. Dopiero jak Pasy zaatakowaly Stalówkę to bylo to spotkanie- DOPIERO po czasie trwania bojkotu na Wisle i Unie. I Pasy dostały OD RAZU możliwość przyjęcia nowych warunkow- wiec nie byli pierw bojkotowani jak Wislacy czy Unia. I to bylo nie sprawiedliwe! Wisła i Unia się przez to zaparła i nie przyszła, bo widzieli ze nie kazdy jest równo traktowany. I widzieli tą cala hipokryzje ze inne ekipy tez uzywaly sprzęt a nie byly bojkotowane jak oni! A co do oswiadczenia to Unia nigdzie przed zdarzeniem w Radlowie z tego co wiem nie oglaszala ze bedzie walczyc na piesci. A Wisla byla na terenie Unii i tu jest sporny temat. Bo Unia bronila sie po swojemu, to Wisla razem z nimi. I tez duzo osob mowi ze to byly stare ustalenia WSH, których juz nie ma na Wisle. I w tej kwestii są podzielone zdania. Ale muszę Ci też przyznać że rozumiem Cię w tej kwestii że masz zażalenie o to oświadczenie .No to jest naprawde sporny temat.

Reasumujac: Cracovia zabila kibica Pogoni Szczecin i byli dalej wedlug was częscia kibicowskiej Polski! Cracovia, dalej byla normalnie wpuszczana. Po czasie zaatakowali znowu sprzętem poza KRK, więc Pasy dostały nakaz ODRAZU przystosowania się do nowych warunkow. A Unia,nikogo wczesniej nie zabila(nie wliczajac derbowych rywali)- obronila się sprzętem i była odrazu zbojkotowana. Nie dostala odrazu jak Pasy mozliwosci przyjecia warunkow tylko pierw wysluchali od was ze nie są częscia Kibicowskiej Polski i byli odrazu zbojkotowani. Widzisz różnicę!? Jak potraktowaliscie Cracovie a jak Unię, która ma mniej za uszami od Pasów? Do tego dodam ze inne ekipy co uzywaly wczesniej sprzętu i nie byly bojkotowane. Wiec Wisla z Unia wbili w c*** w takie ustalenia, jak nie zostali na równo potraktowani. I w tym jest cały sęk hipokryzji!!!!!!!!! Byly sytacje w Polsce ze inne ekipy tez zabily kibica i Cala Polska ich nie bojkotowała! Tu przed tym bojkotem powinno się każdej ekipie postawić warunki, by potraktować Wisle i Unie na równi z innymi- bo inne ekipy tez nie byly w tej kwestii czyste. Rozumiesz mój pogląd w tej sprawie?
„Polacy i Wisła to Polska”
Psiak

amaris pisze: 06.07.2026, 16:50 Ale przećpane łby się odpaliły. Kompletny brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, wsadzanie mi jakiś tez których nie miałem na myśli itd.

Czytajcie mnie uważnie oba przećpane łby. Mówimy o początku terroru wprowadzonego przez Cracovie. Wisła miała olbrzymią przewagę w KRK i w województwie, skąd Cracovia miałaby mieć te niby setki pojebańców jeżeli rządziła wtedy na zaledwie kilku osiedlach i na kolejnych iluś tam mieli jakieś większe czy mniejsze wpływy? Było inaczej? Poprawcie mnie zatem.

Przećpany łbie numer 1, kto mówił że muranowska JG by sobie poradziła w KRK z Wisłą? Ty, bo nie ja idioto, a te swoje wyliczenia procentowe to wsadż sobie w buty, będziesz wyższy ale na pewno nie mądrzejszy bo na to nie masz szans. Mówisz o mieście które ma i miała największą ilość najmoczniejszych grup mafijnych, które trzęsły całą Polską i myślisz że zawodnicy z tych grup przestraszyli by się JG i AW? Jesteś niepoprawnym optymistą lub debilem po prostu.

Przećpany łbie numer 2, jeżeli ktoś łamie zasady i atakuje w ten sposób to można mu odpowiedzieć w ten sam sposób lub nawet mocniejszy, za karę.
Gdy Cracovia wprowadzała swoje metody czasy były zupełnie inne, scena kibicowska była znacznie mniej skonsolidowana, przepływ informacji był znacznie słabszy, każdy był zajęty swoim podwórkiem, a nie problemami w innych miastach. Sprzęt jest domeną słabszych, dzięki niemu mogą zniwelować przewagę przeciwnika, dlatego Cracovia jako słabsza po niego sięgnęła ale to wy nie mieliście jaj odpowiedzieć jej tak samo. Mam nadzieję że twoje niskie IQ pozwoliło ci zrozumieć te proste prawdy.
Nie masz zielonego pojęcia o Krakowie tamtych lat.
Jeśli sprzet jest domeną słabszych to dlaczego Cracovią jarało się pół Polski a Arka "reaktywowała" z nimi zgodę a Lech robił?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
ODPOWIEDZ