Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

nrth

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: nrth »

Sportowa pisze: 07.06.2026, 11:13
swrs1982 pisze: 06.06.2026, 22:55
nrth pisze: 06.06.2026, 17:20 Zależy na kogo sie trafi.
Nie pamiętam który to byl rok ale Unia grała na Hutniku a my przyjechaliśmy od strony Pleszowa.
Do tramwaju wsiedliśmy na Igołomskiej zostawiając auta na stacji benzynowej.
W wagonie do którego wsiedliśmy bylo dwoch chlopow z Hutnika, pewnie z Pleszowa jechali.
Włos im z głowy nie spadł.
2008...
W 2008 nie jechalismy trajka z Igołomskiej

Nie jestem pewien ale obstawiałbym ze to 2008 kiedy przyjechaliśmy tramwajem z Mogilskiej i weszliśmy pod kasy Hutnika, ktory byl juz na stadionie.
Ten mecz o którym pisze ze przyjechaliśmy z drugiej strony to bardziej bym obstawiał pare lat później...
za kim jestes?
iparts.pl
Mlody95

Post autor: Mlody95 »

Gość obiektywny pisze: 07.06.2026, 11:54 Cracovia w tym samym czasie poteafi wesprzeć Sandecje w 120 osób i Tarnovie w 50
a Wisła, Unie potrafiła tylko w dupe kopnąć i to kilka razy
Niewiarygodne osiągnięcia 🫠 Rozumiem oczywiście, że wszyscy powinniśmy się zachwycać, bo Cracovia pojechała w 120 osób MIASTOWEJ Z KRAKOWA ekipy o potężnych gabarytach nie mniej niż 100kg na chłopa (nie licząc Rabki, Jordanowa, Makowa i kilku innych miejscowości w tej ekipie).
Natomiast Wisłę jadącą w 23k do Chorzowa należy wyśmiewać bo to same wioski z fc i piknik, waga netto Wiślaka to około 40kg. 🤣

A więc zachwycamy się - mega wsparcie i oby tak dalej! 😚
ZBIÓR FORUMOWYCH MULTIKONT TROLLUJĄCYCH KAŻDY TEMAT: cpcasual / Gnujj / Pepsizerow / miare kumaty
Dżolo Rypandolo

Post autor: Dżolo Rypandolo »

Gość obiektywny pisze: 07.06.2026, 11:54 Cracovia w tym samym czasie poteafi wesprzeć Sandecje w 120 osób i Tarnovie w 50
a Wisła, Unie potrafiła tylko w dupe kopnąć i to kilka razy
Jak już coś to nie w tym samym czasie, tylko mecz w Bielsku zakończył sie o 15:30 a mecz Tovii rozpoczął sie dokładnie 2 godziny później czyli o 17:30
Sportowa

Post autor: Sportowa »

nrth pisze: 07.06.2026, 12:55
Sportowa pisze: 07.06.2026, 11:13
swrs1982 pisze: 06.06.2026, 22:55

2008...
W 2008 nie jechalismy trajka z Igołomskiej

Nie jestem pewien ale obstawiałbym ze to 2008 kiedy przyjechaliśmy tramwajem z Mogilskiej i weszliśmy pod kasy Hutnika, ktory byl juz na stadionie.
Ten mecz o którym pisze ze przyjechaliśmy z drugiej strony to bardziej bym obstawiał pare lat później...
Trajka z Wieczystej z tego co pamietam, Hutnik pare osob pod kasami. My jak bylismy juz na sektorze to Hutnik z GKS-em wchodzili na stadion calkiem liczna banda
hools28

Post autor: hools28 »

Pan Ryba u szalonego grubo.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Jak pisałem że zaraz walka we frikach to mnie tu wyzywali 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
factoryproject

Post autor: factoryproject »

cpcasual pisze: 07.06.2026, 21:41 Jak pisałem że zaraz walka we frikach to mnie tu wyzywali 😅
Bo ciebie kondomie trzeba non stop wyzywać ;)
cpcasual

Takie pety jak ty to mogą ogródek mi kosić. Ewentualnie możesz mame podesłać
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
DennisWise

Post autor: DennisWise »

hools28 pisze: 07.06.2026, 21:06 Pan Ryba u szalonego grubo.
Bajeczki z Anglii mi się podobały kiedy z podawacza cegieł dorobił się 12 apartmentów wynajmowanych na godziny i dzięki temu że jadł szynkę za funta to miał na najdroższego adwokata w Krakowie. Kupiec nie miał chyba tyle szczęścia oraz kapitału $ i dostał okrągłą ćwiartkę. Nawet wśród morderców są równi i równiejsi.
pomarańcz

Post autor: pomarańcz »

DennisWise pisze: 08.06.2026, 02:48
Bajeczki z Anglii mi się podobały kiedy z podawacza cegieł dorobił się 12 apartmentów wynajmowanych na godziny i dzięki temu że jadł szynkę za funta to miał na najdroższego adwokata w Krakowie. Kupiec nie miał chyba tyle szczęścia oraz kapitału $ i dostał okrągłą ćwiartkę. Nawet wśród morderców są równi i równiejsi.
Pokoje to nie apartamenty, tak dla jasności ;)
cpcasual

Nie no wiadomo, że gonił co nie co jak połapał kontakty już na miejscu. Druga sprawa ten smutek udawany przy temacie Człowieka też mocny. No i kto by się spodziewał że taki kochliwy ten Krzyś wesoły
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Mlody95

Przynajmniej forumowi troglodyci, którzy "tym gardzą" poświęcą swój czas by obejrzeć, skomentować i dać zarobić 😅 Inni inteligenci będą udawać kumatych po usłyszeniu o kilku sytuacjach - a jeżeli choć jeden łebek da sobie spokój z bieganiem przez te historie - to już sukces 🙂
ZBIÓR FORUMOWYCH MULTIKONT TROLLUJĄCYCH KAŻDY TEMAT: cpcasual / Gnujj / Pepsizerow / miare kumaty
drA

Post autor: drA »

Całe szczęście, że na tym forum to sami sztywni i z zasadami... Nie wiecie kto i jak się zachowa w danej sytuacji. Śmiało zakładam, że 99% użytkowników tego forum nie było nawet świadkiem nawet 10% tego co Rybka zrobił i przeżył. Nie bronię go absolutnie. Natomiast mam nadzieję, że obejrzą ten wywiad/spowiedź następne hoolsy co wkroczyły/wkraczają do "thug life". I paru osobnikom coś zaświta w głowie i odbiją od tego tematu. Tyczy się to wielu ekip w Polsce. Nie tylko tych z Krakowa. Szkoda życia i zdrowia. Za Krzyśkiem to dawne "thug life" jeszcze będzie się długo ciągnęło.
tetteh

Post autor: tetteh »

Bramka, pizzeria, noszenie cegiel, pokoje i auta na wynajem. Troche przefiltrowana/podkoloryzowana historia. Tiktok, instagram, wywiady - przygotowanie gruntu pod kontrakt we freakach jako nastepca Buły.
drA

Post autor: drA »

Ten wynajem aut to dalej aktualny, wrzuca na Instagrama. Walka w freakach w jego wieku chyba jedyna opcja, żeby zaistnieć w sportach walki. Swój prime time zawodowca przegrał. Przygotowanie gruntu pod kontrakt jak piszesz, nie zdziwiło by mnie to.
tetteh

Post autor: tetteh »

Bardziej chodzilo mi o to, ze wymienil tylko to co legalne, a wiadomo z czego jest prawdziwa kasa.
Philipsp

Post autor: Philipsp »

Wywiad jak wywiad wiadomo że pod friki ale lepiej bic debili za dobrą wypłatę niż gangsterów za darmo tak naprawdę wszytsko pokazane jak to wygląda. Lepiej zająć się normalnym życiem niż marnować czas
StarykoŃ

Post autor: StarykoŃ »

Ja pierd...nrth wrócił. Pozdro z BF.
protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska »

Wywiad konkret.
ABG
Gość obiektywny

Post autor: Gość obiektywny »

on serio w dowodzie ma Rybka? myślałem że Ryba a zdrobnienie to ksywa
w każdym razie akurat on to Wiślak z krwi i kości, gdyby w pewnym czasie to on był nr. 1 a nie Misiek i Zielak to pewnie losy piłkarskie jak i chuligańskie losy Wisły potoczyłyby się inaczej
ale "gdyby babka miała wąsy...", plan pozbycia się go jako Cracovia jeszcze dobitniej pokazuje jakim śmieciem jest locha

fajnie jakby ktoś na Wiśle wyciągnął wnioski z tego wywiadu, coś w tym chyba jest skoro taka persona jak Ryba zwraca uwagę na wartość sportowej rywalizacji na łapy, bez sprzętu...

i bardzo słuszna uwaga że wcale nie trzeba wybierać pomiędzy karierą na ulicy a drogą sportowca tylko można to połączyć na przykładzie Wrzoska i innych
tu znów gdyby nie chore pomysły lochy to dziś ekipa Wisły dopingowałaby w Tauron Arenie w Krk Szpilke, Sararę czy kolejnych następców i by się rozrastała moda na trenowanie w "Trenuj Sporty Walki"
Young_KSC

Post autor: Young_KSC »

drA pisze: 08.06.2026, 12:20 Całe szczęście, że na tym forum to sami sztywni i z zasadami... Nie wiecie kto i jak się zachowa w danej sytuacji. Śmiało zakładam, że 99% użytkowników tego forum nie było nawet świadkiem nawet 10% tego co Rybka zrobił i przeżył. Nie bronię go absolutnie. Natomiast mam nadzieję, że obejrzą ten wywiad/spowiedź następne hoolsy co wkroczyły/wkraczają do "thug life". I paru osobnikom coś zaświta w głowie i odbiją od tego tematu. Tyczy się to wielu ekip w Polsce. Nie tylko tych z Krakowa. Szkoda życia i zdrowia. Za Krzyśkiem to dawne "thug life" jeszcze będzie się długo ciągnęło.
Takiego kibicowskiego "thug life" jak w latach 2000-2010 w Krakowie to juz nigdy nie bedzie. Ci co mają biegać i tak bedą biegali i taki R tego nie zmieni. Wszystko wiadome robione pod publiczke I pod zasięgi. Każdy lubi łatwe pieniądze ale chyba nie tędy droga. Myślałem ze kolega ma większe ambicje.
protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska »

A to wyjaśnij co masz na myśli pisząc " nie tędy droga". Rozwiń jaka drogą jest odpowiednia.
ABG
Young_KSC

Post autor: Young_KSC »

protektormalopolska pisze: 08.06.2026, 21:21 A to wyjaśnij co masz na myśli pisząc " nie tędy droga". Rozwiń jaka drogą jest odpowiednia.
Niewiem, w jakich czasach Ty się wychowałes, ale każdy szanujący się chłopak jest w stanie normalnie zarobić. Nie trzeba szukać atencji a w szczególności opowiadać publicznie o tym, co było kiedyś.
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

Gość obiektywny pisze: 08.06.2026, 20:19 on serio w dowodzie ma Rybka? myślałem że Ryba a zdrobnienie to ksywa
w każdym razie akurat on to Wiślak z krwi i kości, gdyby w pewnym czasie to on był nr. 1 a nie Misiek i Zielak to pewnie losy piłkarskie jak i chuligańskie losy Wisły potoczyłyby się inaczej
ale "gdyby babka miała wąsy...", plan pozbycia się go jako Cracovia jeszcze dobitniej pokazuje jakim śmieciem jest locha

fajnie jakby ktoś na Wiśle wyciągnął wnioski z tego wywiadu, coś w tym chyba jest skoro taka persona jak Ryba zwraca uwagę na wartość sportowej rywalizacji na łapy, bez sprzętu...

i bardzo słuszna uwaga że wcale nie trzeba wybierać pomiędzy karierą na ulicy a drogą sportowca tylko można to połączyć na przykładzie Wrzoska i innych
tu znów gdyby nie chore pomysły lochy to dziś ekipa Wisły dopingowałaby w Tauron Arenie w Krk Szpilke, Sararę czy kolejnych następców i by się rozrastała moda na trenowanie w "Trenuj Sporty Walki"
Ze Szpilką to był dobry cyrk. Oficjalnie (takie było nawet oświadczenie na skwk) pogoniony za znajomości z Widzewem, gdzieś tam paradował w koszulce Widzewa itp (coś mi świta, że koszulka fajna, obiektywnie). Szpilka później coś napisał (chyba jeszcze na fb), że nikt mu nie będzie wybierał znajomych i zakazywał się przyjaźnić z ludźmi z Widzewa. To były dobre cyrki.

Po paru latach:
Macanie przez kraty w Chorzowie: https://www.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpzyQ - 03.04.2016 r.
Układ: https://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Zgody - "W dniu 24 czerwca 2016 został przybity układ Wisła Sharks z Psycho Fans (ekipa Ruchu Chorzów)".

Najlepsza to była niebieska eRka na Olszy, która była obrócona o 180 stopni (kiedyś Ruch wpadł do Krakowa, przed meczem i trochę pomalował miasto, w tym coś przestrzelił na Olszy), która została zamieniona na herb Śląska - oczywiście obrócony.

Tyle na temat zasad i biegania. Jeżeli się pojawi gotówka, to można nawet przemycać uchodźców i mówić, że oni przecież do Niemiec jadą.

PS. nie spinajcie się.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

rozpuszczalnik1906 pisze: 08.06.2026, 23:19
Gość obiektywny pisze: 08.06.2026, 20:19 on serio w dowodzie ma Rybka? myślałem że Ryba a zdrobnienie to ksywa

Ze Szpilką to był dobry cyrk. Oficjalnie (takie było nawet oświadczenie na skwk) pogoniony za znajomości z Widzewem, gdzieś tam paradował w koszulce Widzewa itp (coś mi świta, że koszulka fajna, obiektywnie). Szpilka później coś napisał (chyba jeszcze na fb), że nikt mu nie będzie wybierał znajomych i zakazywał się przyjaźnić z ludźmi z Widzewa. To były dobre cyrki.
Koszulka była Widzewa, ale nie było w niej chyba nic "widzewskiego". Hasło było "bardzo ogólne", przynajmniej tak mi się to kojarzy.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

pomarańcz pisze: 08.06.2026, 05:16
DennisWise pisze: 08.06.2026, 02:48
Pokoje to nie apartamenty, tak dla jasności ;)
Ten tajemnicze pokoje to pewnie pop-up brothels na londynek.
Mariiiii_ts

Post autor: Mariiiii_ts »

Young_KSC pisze: 08.06.2026, 22:49
protektormalopolska pisze: 08.06.2026, 21:21 A to wyjaśnij co masz na myśli pisząc " nie tędy droga". Rozwiń jaka drogą jest odpowiednia.
Niewiem, w jakich czasach Ty się wychowałes, ale każdy szanujący się chłopak jest w stanie normalnie zarobić. Nie trzeba szukać atencji a w szczególności opowiadać publicznie o tym, co było kiedyś.
Opowiada jedynie to,co może opowiadać, a z tamtych czasów ilu tych szanujących się chłopaków zostało na trybunach?
JG i WSH z tamtych czasów skończyło tak samo - koronnymi i 60 tkami.
Ujmujm

Post autor: Ujmujm »

W pewnym sensie masz rację , ale lepiej mówić w podcastach po latach niż na komendzie jak Misiek i jego koledzy .Wywiad niezła przestroga czym konczy się "pójście za daleko" , ale pewnie mało kto w Krakowie ja zrozumie
eNGie

Post autor: eNGie »

Ujmujm pisze: 10.06.2026, 14:05
W pewnym sensie masz rację , ale lepiej mówić w podcastach po latach niż na komendzie jak Misiek i jego koledzy .Wywiad niezła przestroga czym konczy się "pójście za daleko" , ale pewnie mało kto w Krakowie ja zrozumie
Nikt tego nie zrozumie. Kolejne pokolenia będą robić to samo. Jedynie można czekać jak to ewoluuje i kopyta będą tym samym czym jest dziś maczeta + gaz.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Właśnie skończyłem oglądać wywiad z Rybą. Krzysztof sporo nagrzeszył, ale widać w nim przemianę. Szkoda, że takie rury jak świnia rządziły na Wiśle bo gdyby trzymali to ludzie pokroju Ryby to nie spadło by tyle głów i być może dziś nie byłoby w Krakowie sprzętu. Ten wywiad pokazał jak bardzo popierdolony był/jest krakowski klimat i jakie podłe i fałszywe k**** tym kręciły. Podsumowanie tej rozmowy, że na ulicy nie ma lojalności a zasady to tylko puste słowa to 100% racji. To, że chłopa, który oddał zdrowie i prawie życie za ekipę a potem świnia go chciała zajebać jako Cracovia to jest takie skurwienie, że nie można tego pojąć.
Pepsizero

Post autor: Pepsizero »

Świnia to była śliska menda. Niestety w Krakowie ciągle historia zatacza koło i obecnie Wisła rządzi jego bardzo bliski były kolega. Więc mimo że wiele się zmieniło to nie zmieniło się praktycznie nic bo charaktery mają podobne. Tak jak napisał kolega wyżej, szkoda bo są na Wiśle fanatycy którzy naprawdę mają w sercu honor i zasady a nie tylko o tym mówią. Niestety w życiu już tak jest że czesto do stołków dochodzą ku*wy właśnie przez to jaki mają charakter
cpcasual

Teraz świnia? Pedalki teraz odwagi nabraliscie? 😅 Jak go widzieliście to ze strachu szczaliście, miernoty i podnóżki
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Północ86

Post autor: Północ86 »

cpcasual pisze: 10.06.2026, 17:03 Teraz świnia? Pedalki teraz odwagi nabraliscie? 😅 Jak go widzieliście to ze strachu szczaliście, miernoty i podnóżki
Tak patrząc na twoje wpisy, to byś ich pewnie tam wszystkich sam poustawiał.
Mlody95

cpcasual pisze: 10.06.2026, 17:03 Teraz świnia? Pedalki teraz odwagi nabraliscie? 😅 Jak go widzieliście to ze strachu szczaliście, miernoty i podnóżki
Mocne słowa jak na bezklubowego klauna z forum 😅 tak się składa, że upłynęło kilka lat i wiele osób dowiedziało się o faktach o których nie miało pojęcia bo nie byli tak kumaci jak ty 🙃 mało tego sporo osób "dorosło" bo byli wtedy małolatami i zwykłymi fanatykami. Ale dla takiego forumowego gangusa jak ty to nie pojęte, że ktoś może być śmiesznym fanatykiem klubu i patrzeć po czasie krytycznie na byłego lidera ekipy - właśnie świnie - nie tylko z zachowania 🫡
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Ten casual to jeździł na wyjazdy ale chyba jako policyjna eskorta. Weźcie nie odpisujcie temu dzbanowi. Myśli, że każdy jest taki głupi jak on i ludzie uwierzą w jego bajki. j**** go i tyle.
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

Krzychu był zawsze elegancki gość który normalnie traktował innych nawet tych którzy nie byli z bandy. Misiek potrafił pocisnąć gości z UW bo za późno zaczęli wywieszać flagi albo sprzedać lepca za słabo posolone frytki w restauracji u Wiskakow
cpcasual

Czyli ci którzy wtedy byli małolatami a teraz są w ostrej ekipie Młoda frajernia to rozumiem, że pojechali by z Miśkiem od razu? 😀 Zejdźcie piździska na ziemię bo jesteś chu.j wielki warci. Poszczekajcie na tym śmiesznym forum, wyzywajcie jego czy tam haniora od świni czy pedo.fili a w realu pizd.a cicho 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały »

Ty im w realu pały opierdalałeś cvvelu. Do tego się nadajesz cioto, poza oczywiście trollowaniem w internecie.
Gnujj

Post autor: Gnujj »

Wiślackim małolatom, wyzywającym Lochę, chciałbym uświadomić, że typ naprawdę Wisłę miał w sercu.
Maniek Wisłę zawsze miał w d****. Popytajcie starszych kolegów, Diabełków z PB.

Gdyby tych 2 postawić obok siebie, to Henryk Reyman prawdopodobnie obu by napluł w twarz. Z tą różnicą, że Misiek naprawdę za Wisłę dałby się pokroić, a dla tego drugiego to jedyne znane źródło zarobku
Dzepetto

Post autor: Dzepetto »

Nie no ku*** 🤣 jasno było mówione,że "człowiek" mu ta rękę ucinał. Ze Kurdwanów to m.in zemsta. Teraz nagle największy kozak był tylko kierowca 🤣 wyszukajcienso od dzieci dokument "mordercy z maczetami" a tego szalonego skurwysyna to powinni wyjaśnić tak samo KSC jak i TSW. Żałosne to jest jak friko sobie budują gwiazdy u frajerów. To jest gorsze kurestwo jak te homosie biedronie za mandatem do parlamentu
ODPOWIEDZ