Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Szczere myślałem, że masz odrobinę ambicji i dumy i po tym, jak cię Plemplem81 zdekonspirował, to odpuścisz. Tragedia chłopie, tragedia.
ŁKS derby a nasze! Heh
-
NoMatterWhat
Dziękujemy za wiarę w nasz awans przy jednoczesnym spadku swojej drużyny.
Głos rozsądku.
-
DoZo(L)e...
Czy twoja reakcja to nawiązanie do faktu, że na sWoich (zakładam, że jesteś z 'eRTeeSu') "charytatywnych" turniejach wieszacie praWdziwe flagi pod sufitem, a w zasięgu ręki (wyjątkiem - impreza 'rucHOOLi', gdzie macie obstawę m.in. 'ka<c>apów' z fsb/europol'u :) tylko jednorazowe(?), malowane sprayem repliki (replik, podobnie na widzewskim "koszu"?), czy jednak jesteś 'eŁKaeSiakiem', któremu odpowiada sytuacja, kiedy na imprezie organizowanej przez kibo7i dla kibo7i oni wszyscy pozwalają jakimś cieciom z paramedykami oddać w łapy "psów" innego kibica (z ZS - upubliczniania jego wizerunku w sieci itd. nawet nie skomentuję!!!)?
Czy po prostu "szarpie cię nerwa", ponieważ:
1. w "hyde park'u" nie przygotowali cię do tej pory skutecznie do matury i nie załatwili gry "Toy Story 2", a polsatoWskie "Chłopaki do wzięcia" nie czytają twoich rad dot. relacji z dziewczynami oraz inni - o reszcie twoich "dziwactw/odchył";
2. to pokŁosie [sic!] mojego żartu z łódzkiego k7imatu, który komentowałeś tu:
viewtopic.php?t=13669&start=80
?
"Wiemy, wiemy ..." także, że wolisz zarzyganych i za(j ;)szczanych wiślaków "poszalu" od "legionisty", który po tym, jak usiadł na mokrym krzesełku, zwymiotował przy ogrodzeniu, a nie na siebie. ;)
O ambicji i dumie "szczere" napisał widzewiak, który wcześniej m.in. jako pierwszy relacjonował spalenie fLagi na PP [do tej pory nie wiem której - "ZK" popsikanej tylko przez "ochraniaczy" gazem, czy tej (już ich!) ze Skierniewic, co "w(i)ara spod zegara" nazwała po imieniu ;)] oraz "zniszczenie" tuż przed meczem w Skopje "pejsów" z 'craxy' przez ... Lecha lub bandy ŁKS&KKS przez 'dhw' (powinieneś wyjaśnić moje wątpliwości :).zgredzik pisze: 14.02.2020, 22:49 Szczere myślałem, że masz odrobinę ambicji i dumy i po tym, jak cię Plemplem81 zdekonspirował, to odpuścisz. Tragedia chłopie, tragedia.
Poszukaj może lepiej pomocy u eMKi (dodatkowo eksperta od kalendarzy :) i pLUMpLUM18, bo oni dwaj już coś wiedzą o ssaniu. :D
I ogólnie do fanów piłki nożnej itp., których polubił "kibic ze Śląska":
Ile dyscyplin sportowych predysponuje klub, by nazywać go WIELOsekcyjnym?
-
StefanBatory
I ogólnie do fanów piłki nożnej itp:
DwA.
[quote/]
DwA.
-
DoZo(L)e...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria ... y_sportoweStefanBatory pisze: 16.02.2020, 10:00(...)
I ogólnie do fanów piłki nożnej itp:
DwA.
To teoria chorzowian (chyba, że liczysz futsal a' la "BB" ;) i widzewiaków? :)
Sokół Aleksandrów Łódzki kiedys działał?
-
rozpierdol
Niby ferie z dziećmi a wyszukuje i rozkminia posty sprzed 10 lat.Czytasz im w formie bajek to co tu spłodzisz 'wychowku'??
-
DoZo(L)e...
W W-wie (w trakcie ferii) wysyłamy dzieci w atrakcyjne dla nich regiony, a u was do 'bidula', "kasztanie" spłodzony w wychodku.rozpierdol pisze: 17.02.2020, 09:07 Niby ferie z dziećmi a wyszukuje i rozkminia posty sprzed 10 lat.Czytasz im w formie bajek to co tu spłodzisz 'wychowku'??
Szczególnie Ci z Twoich kolegów, którzy codziennie wysyłają dzieci w atrakcyjne regiony Biedronki na zakupy - spadłem z krzesła - jacy Ci moi rodacy z miasta st. Warszawy światowi.DoZo(L)e... pisze: 18.02.2020, 07:53W W-wie (w trakcie ferii) wysyłamy dzieci w atrakcyjne dla nich regiony, a u was do 'bidula', "kasztanie" spłodzony w wychodku.rozpierdol pisze: 17.02.2020, 09:07 Niby ferie z dziećmi a wyszukuje i rozkminia posty sprzed 10 lat.Czytasz im w formie bajek to co tu spłodzisz 'wychowku'??
-
rozpierdol
Ciebie wysyłają w atrakcyjny region do Tworek ale jak widać leczenie nie przynosi rezultatów.DoZo(L)e... pisze: 18.02.2020, 07:53W W-wie (w trakcie ferii) wysyłamy dzieci w atrakcyjne dla nich regiony, a u was do 'bidula', "kasztanie" spłodzony w wychodku.rozpierdol pisze: 17.02.2020, 09:07 Niby ferie z dziećmi a wyszukuje i rozkminia posty sprzed 10 lat.Czytasz im w formie bajek to co tu spłodzisz 'wychowku'??
W niedzielę ŁKS zasiadzie na trybunach razem ze śledziami czy jednak w Gdyni bez zmiany...?
-
DoZo(L)e...
Gdyby było tak, jak piszesz, to już dawno lekarze psychiatrzy znieśliby moją odpowiedzialność karną, orzekając u mnie niepoczytalność, a tak niestety nie jest. :Drozpierdol pisze: 19.02.2020, 15:01Ciebie wysyłają w atrakcyjny region do Tworek ale jak widać leczenie nie przynosi rezultatów.DoZo(L)e... pisze: 18.02.2020, 07:53W W-wie (w trakcie ferii) wysyłamy dzieci w atrakcyjne dla nich regiony, a u was do 'bidula', "kasztanie" spłodzony w wychodku.rozpierdol pisze: 17.02.2020, 09:07 Niby ferie z dziećmi a wyszukuje i rozkminia posty sprzed 10 lat.Czytasz im w formie bajek to co tu spłodzisz 'wychowku'??
A dla 'eŁKaeSiaków' - gwoli przypomnienia:
http://slowfoot.pl/retro-lks-mistrzem-jest/
Dobre stosunki między nami a Arką to była plotka puszczona przez jednego z waszych kibiców. Co prawda na jednej z gal mieliśmy okazję się spotkać i można powiedzieć że było chwilowe "zawieszenie broni" ze względu na gospodarzy, ale po niej wszystko wróciło do normy, czyli wzajemnej niechęci. W między czasie Arka... robiła jeszcze podjazdy do Zawiszy co wywołało u nas sporo śmiechu. :)Krzych85 pisze: 27.02.2020, 13:57Dzięki za normalną odpowiedź. Myślałem że ze wzgledu na Lecha macie dobre relacje ale macie swoje zdanie, szacunek za to. Zycze wam utrzymania i zeby jak majszybciej dobudowali wam trybuny. Derby Łodzi powinny byc w ekstraklasie bez wzgledu na animozjeMW10 pisze: 27.02.2020, 13:36Zarówno podczas meczu w Łodzi z Arką jak i wyjazdu do Lubina kilkanaście razy poszły wrzuty w stronę Arki, więc sprawa jest chyba jasna.Krzych85 pisze: 27.02.2020, 12:06
Nie bylem na tamtym meczu bo chodze na Piłsudskiego dlatego z ciekawości spytalem bez spiny ale skoro to tajemnica to ok
Mam takie luźne pytanie.
Podobno kiedyś ŁKS zrobił flagę FC Płońsk.
Czy ktoś wie może coś więcej o historii kibiców ŁKS w tym mieście?
Podobno kiedyś ŁKS zrobił flagę FC Płońsk.
Czy ktoś wie może coś więcej o historii kibiców ŁKS w tym mieście?
Żadna wielka historia, mieszkał w Płońsku chłopak z Łodzi i coś tam próbował rozkręcić i powstała flaga FC.
FC Plońsk raczej już nie istnieje....

gks Bełchatów podczas odnawiania zniszczonych prac... razem z policją.
-
kapitan_swir_planeta
Na legalu to częste zjawisko.
Thor1910 - rozumiem że na waszych FC jak są legalne grafy robione czy odnawiane to nigdy nie podjeżdża spisać policja? Taka nowość dla Ciebie?
Nie moja rzecz wypowiadac sie za młodych,ale ...co złego (biorac pod uwage to jak w obecnych czasach wyglada kibolka) widzisz w "podjazdach" do Zawiszy ?MW10 pisze: 27.02.2020, 14:20Dobre stosunki między nami a Arką to była plotka puszczona przez jednego z waszych kibiców. Co prawda na jednej z gal mieliśmy okazję się spotkać i można powiedzieć że było chwilowe "zawieszenie broni" ze względu na gospodarzy, ale po niej wszystko wróciło do normy, czyli wzajemnej niechęci. W między czasie Arka... robiła jeszcze podjazdy do Zawiszy co wywołało u nas sporo śmiechu. :)Krzych85 pisze: 27.02.2020, 13:57Dzięki za normalną odpowiedź. Myślałem że ze wzgledu na Lecha macie dobre relacje ale macie swoje zdanie, szacunek za to. Zycze wam utrzymania i zeby jak majszybciej dobudowali wam trybuny. Derby Łodzi powinny byc w ekstraklasie bez wzgledu na animozjeMW10 pisze: 27.02.2020, 13:36
Zarówno podczas meczu w Łodzi z Arką jak i wyjazdu do Lubina kilkanaście razy poszły wrzuty w stronę Arki, więc sprawa jest chyba jasna.
Czasy zgod z kranców kraju to juz powoli przezytek, oczywiscie beda i takie zgody i w niektorych przypadkach beda sie mialy dobrze.
Ale w dzisiejszych czasach, budowane sa koalicje (czesto w dziwnych konfiguracjach) majace na celu dominacje w danym regionie, badz przeciwstawienie sie silnemu rywalowi( nie tylko na płaszczyznie kibicowskiej).
Pierwsze z brzegu przyklady: Ruch- Wisla K, Lech - ŁKS czy juz starsza nieco Górnik-GKS (jesli chodzi o tzw "duzych")
Betony buduja powoli swoja "rodzine" poczawszy od Olsztyna, przez Iławe po Płock i Zawisza jest dla Arki naturalnym ewentualnym "partnerem". Ze strategicznego punktu widzenia to jedyna sensowna ekipa antylechia w jakims sensownym poblizu.
Jest co prawda jeszcze Olimpia E , ale to nie ten kaliber no i sympatie prolegia nie do przełkniecia.
Wiadomo ze ze wzgledu na ŁKS to bardziej science-fiction, ale jak zycie pokazalo biznes jest biznes , mozna swoje matki od kurw wyzywac a za miesiac uklad h zrobic :D
Ja tam sie nie dziwie chłopakom ze cos probowali kombinować , osobiscie pamietam czasy zgody z Zetka i dla mnie jakis układ na tej linii akurat nie byłby niczym nie do przyjecia.
A w Gayni ogolnie bez zmiany ... cała Łódz - jude, jude, jude ... :)
Ciekawe co na to wasze kolezanki z cracovii jude gang gdy bedziecie to krzyczec :)wurda1ak pisze: 29.02.2020, 00:18Nie moja rzecz wypowiadac sie za młodych,ale ...co złego (biorac pod uwage to jak w obecnych czasach wyglada kibolka) widzisz w "podjazdach" do Zawiszy ?MW10 pisze: 27.02.2020, 14:20Dobre stosunki między nami a Arką to była plotka puszczona przez jednego z waszych kibiców. Co prawda na jednej z gal mieliśmy okazję się spotkać i można powiedzieć że było chwilowe "zawieszenie broni" ze względu na gospodarzy, ale po niej wszystko wróciło do normy, czyli wzajemnej niechęci. W między czasie Arka... robiła jeszcze podjazdy do Zawiszy co wywołało u nas sporo śmiechu. :)Krzych85 pisze: 27.02.2020, 13:57
Dzięki za normalną odpowiedź. Myślałem że ze wzgledu na Lecha macie dobre relacje ale macie swoje zdanie, szacunek za to. Zycze wam utrzymania i zeby jak majszybciej dobudowali wam trybuny. Derby Łodzi powinny byc w ekstraklasie bez wzgledu na animozje
Czasy zgod z kranców kraju to juz powoli przezytek, oczywiscie beda i takie zgody i w niektorych przypadkach beda sie mialy dobrze.
Ale w dzisiejszych czasach, budowane sa koalicje (czesto w dziwnych konfiguracjach) majace na celu dominacje w danym regionie, badz przeciwstawienie sie silnemu rywalowi( nie tylko na płaszczyznie kibicowskiej).
Pierwsze z brzegu przyklady: Ruch- Wisla K, Lech - ŁKS czy juz starsza nieco Górnik-GKS (jesli chodzi o tzw "duzych")
Betony buduja powoli swoja "rodzine" poczawszy od Olsztyna, przez Iławe po Płock i Zawisza jest dla Arki naturalnym ewentualnym "partnerem". Ze strategicznego punktu widzenia to jedyna sensowna ekipa antylechia w jakims sensownym poblizu.
Jest co prawda jeszcze Olimpia E , ale to nie ten kaliber no i sympatie prolegia nie do przełkniecia.
Wiadomo ze ze wzgledu na ŁKS to bardziej science-fiction, ale jak zycie pokazalo biznes jest biznes , mozna swoje matki od kurw wyzywac a za miesiac uklad h zrobic :D
Ja tam sie nie dziwie chłopakom ze cos probowali kombinować , osobiscie pamietam czasy zgody z Zetka i dla mnie jakis układ na tej linii akurat nie byłby niczym nie do przyjecia.
A w Gayni ogolnie bez zmiany ... cała Łódz - jude, jude, jude ... :)
Była też flaga Siedlce np. Myślę że podobny przypadekAntyTvn pisze: 27.02.2020, 23:14 Żadna wielka historia, mieszkał w Płońsku chłopak z Łodzi i coś tam próbował rozkręcić i powstała flaga FC.
-
krzycho_ASR
Takie pytanie z innej beczki... Jak się czujesz na Cichej jako Polak?Ultras1312 pisze: 29.02.2020, 17:56 Pojebałem tematy, miało być bodajże w podkarpackim, ale nie ważne. Puenta się nie zmienia
21 marca z łódzkich kanałów wyjdą szczury z antify, wypadałoby odłożyć animozje na ten dzień i przywitać kurwiszonki tak jak zasługują na to. Najlepiej po krakowsku ;)
-
rozpierdol
dozownik zgrywa wielkiego zasadowca i prawilniaka a to zwykła aferzystka.
Zarzucając komuś ''promowanie rusycyzmów'' chyba nie wie że gwara warszawska w dużym stopniu opierała się właśnie na rusycyzmach.
Zarzucając komuś ''promowanie rusycyzmów'' chyba nie wie że gwara warszawska w dużym stopniu opierała się właśnie na rusycyzmach.
a teraz dozol marsz z tatusiami na spacer przewietrz sie
-
ImperatorMistrz
Rzadko tu sie wypowiadam ale ten dozol jest jakis uposledzony, ze pisze duzymi literami w srodku slowa, jakimis nawiasami? Tego serio nie da sie czytac i pomijam tutaj czesc merytoryczną.
pewnie nadaje z psychiatryka.mam racje DoZioL?
Jest z Legii i to (co prawda starszą), ale bardzo dobrze znaną osobą.
Dokładnie. Widać, że wiedzę posiada.
-
rozpierdol
Już ze 3 razy byłeś usuwany z tego forum przez któregoś z modów,zapewne na prośbę samych legionistów.
Ze strony lksfans.pl: W Kielcach nas 385 osób, w tym 9 Cracovia.
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
Derby Łodzi 2006 właśnie lecą na Widzew TV, derby w starym stylu, jeden z najciekawszych meczów Widzewa ostatnich kilkunastu lat.
https://www.youtube.com/watch?v=ViShXiG2MR0
Moim zdaniem zdecydowanie najciekawszy ostatnich przynajmniej 15 lat. Smiem twierdzic ze nigdy więcej juz nie bedzie takich derbow. Nie na tych nowych stadionach z malutka liczna biletow dla kibicow gosci. Co jak co ale ŁKS mial zajebista trybune dla gości, nas okolo 6 tyś.Jedne z najlepszych w historii derby. Zarowno my jak i ŁKS zaprezentowalismy sie zajebiscie. Z wiadomych względów ŁKS gorzej niz planował. Łezka sie w oku kreci, jak sie to.ogladalo po latach. Fajnie jak by wstawili derby z 98 roku u nas bo nigdzie nie ma na necie ,tylko 2 minutowy kawalek.Fanatycy Widzewa pisze: 04.04.2020, 18:46 Derby Łodzi 2006 właśnie lecą na Widzew TV, derby w starym stylu, jeden z najciekawszych meczów Widzewa ostatnich kilkunastu lat.
Zabawne jak ta wasza liczba z biegiem lat rośnie, no ale za 5 lat przeczytamy że było was ok 10 koła , a nasi potomkowie dowiedzą się ze było was wiecej niz nas , pozdroKrzych85 pisze: 06.04.2020, 21:19Moidm zdaniem zdecydowanie najciekawszy ostatnich przynajmniej 15 lat. Smiem twierdzic ze nigdy więcej juz nie bedzie takich derbow. Nie na tych nowych stadionach z malutka liczna biletow dla kibicow gosci. Co jak co ale ŁKS mial zajebista trybune dla gości, nas okolo 6 tyś.Jedne z najlepszych w historii derby. Zarowno my jak i ŁKS zaprezentowalismy sie zajebiscie. Z wiadomych względów ŁKS gorzej niz planował. Łezka sie w oku kreci, jak sie to.ogladalo po latach. Fajnie jak by wstawili derby z 98 roku u nas bo nigdzie nie ma na necie ,tylko 2 minutowy kawalek.Fanatycy Widzewa pisze: 04.04.2020, 18:46 Derby Łodzi 2006 właśnie lecą na Widzew TV, derby w starym stylu, jeden z najciekawszych meczów Widzewa ostatnich kilkunastu lat.
Nic takiego nie twierdze ze bylo nas wiecej, niektorzy tak moze pisza spotkalem sie z tym ze 10 kola, nas bylo ale wiadomo ze to nie prawda. Prawda natomiast jest ze byl to najliczniejszy wypad na derby, sektor byl nabity do granic, nie wiem dokladnie ile bylo dlatego napisalem okolo 6, moze bylo 5.5 tys , nie wiem dokładnie. Wasz stadion byl duzo wiekszy od naszego prawie ze dwa razy, u was pojemnosc wynosila 35 tys, wiem ze to bylo zanim zamontowali krzeselka ale na sektorze gosci ich nie bylo wlasnie, wiec spokojnie wchodzilo tam 5 tys. A my szczelnie wypelnilismy wtedy caly sektor wiec jak najbardziej realna jest liczba OKOLO 6 tys. Was tez bylo bardzo duzo, oczywiste ze wiecej niz nas to niepodwazalne jak by ktos inaczej twierdził to duren. Powiem tak ze mi sie wasz stadion bardzo podobał, mimo iz juz jego czas dobiegal końca, to byl moloch, wielki obiekt, moglismy wam pozazdroscic pojemnosci, dlatego miedzy innymi Widzew swoje mecze rozgrywal u was w latach 80. Gdzie by na naszym stadionie sie zmiescilo 40 tys ludzi, lacznie z bieznia i drzewami ;)
Oczywiste ze ŁKS-u wiecej bylo, moim zdaniem tak mniej wiecej 9 tys a na meczu lacznie okolo 15 kola a nie 12 jak podawali w transmisji, liczyli tam pewnie tylko same bilety a wiadomo ze duzo weszlo bez biletow:)Chomik666 pisze: 07.04.2020, 19:02Nie mniej jest ciekawa wasza wersja zmieniająca się z roku na rok:) Choć patrząc na to co się wydarzyło,jak i wokalnie, lepiej było dla was trzymać się większej liczby Widzewa.wid08 pisze: 07.04.2020, 16:02Zabawne jak ta wasza liczba z biegiem lat rośnie, no ale za 5 lat przeczytamy że było was ok 10 koła , a nasi potomkowie dowiedzą się ze było was wiecej niz nas , pozdroKrzych85 pisze: 06.04.2020, 21:19
Moidm zdaniem zdecydowanie najciekawszy ostatnich przynajmniej 15 lat. Smiem twierdzic ze nigdy więcej juz nie bedzie takich derbow. Nie na tych nowych stadionach z malutka liczna biletow dla kibicow gosci. Co jak co ale ŁKS mial zajebista trybune dla gości, nas okolo 6 tyś.Jedne z najlepszych w historii derby. Zarowno my jak i ŁKS zaprezentowalismy sie zajebiscie. Z wiadomych względów ŁKS gorzej niz planował. Łezka sie w oku kreci, jak sie to.ogladalo po latach. Fajnie jak by wstawili derby z 98 roku u nas bo nigdzie nie ma na necie ,tylko 2 minutowy kawalek.
-
Grzesiek82
Jak te liczby Widzewa szybko rosną. Na Galerze bylo mniej więcej tyle samo ludzi co was na łuku, na trybunie głównej również podobna ilość. Więc jak was mogło byc 6tys. a nas 9tys? Jak dobrze pamiętam to na łuk wchodziło maksymalnie 5 tys. Trybuna to 8 tyś. Galera 4tys
-
Grzesiek82
Chomik tamte lata doskonale pamiętam. Napisałem jaka było pojemność i sam to potwierdziles, pisząc że zostaliście 4700 biletów. Jeżeli was było 6 tyś. to nas 9tys? Ta wasza liczba według mnie sporo zawyżona, musiałoby wejść was 1300 więcej. Porównaj sobie z pojemnością innych sektorów, np. na sektor Kozin wchodziło 700-800 osób, na Galere 4000. Oczywiście nie umniejszam wam ,bo pokazaliscie się naprawdę bardzo dobrze ale ta liczba to troche z kosmosu, zresztą nie pierwszy raz
-
Terminator28