Czester(Z) pisze:Witam Wszystkich bo jest to mój debiut tu na forum ,a teraz co do tematu :
Będąc przejazdem na południu Polski trafiłem do Dąbrowy Górniczej ,zaciekawiła mnie ta miejscowość bo trafiłem tam na mase ładnych grafów o tematyce Zagłębia Sosnowiec , i tutaj wysuwa się moje pytanie - czy jest to jakiś FC Zagłębia ?Ile jeździ stamtąd osób ? Czy są tam jakieś ekipy po za Zagłębiem ? Kto trzyma władze w mieście jeśli są jakieś inne ekipy? Czy kibice z Dąbrowy Górniczej są jakaś siłą na Zagłębiu ?Nigdy wcześniej nie słyszałem o nich i bardzo mnie zaciekaiwli tymi licznymi grafami na poziomie.
P.S.
Czy Flaga reprezentacji Dąbrowa Górnicza należy do jakiejś ekipy(jeśli tak, to do kogo?)czy do pikników?
Pozdrawiam!
Witam, na forum pisałem kiedyś pod innym nickiem ale to parę lat temu.
Dąbrowa Górnicza nie jest żadnym FC Zagłębia Sosnowiec , tak samo jak Będzin i Czeladź. Stanowimy nieodłączny element Zagłębia Dąbrowskiego i Naszego klubu, który jest chlubą i wizytówką regionu. Jeśli kibice Zagłębia z Dąbrowy mówią o sobie FC , to należy traktować to jako żarty
Jeśli chodzi o liczby to mogę jedynie napisać, że stanowimy dużą część na meczach u siebie jak i wyjazdach, tyczy się to też wspomnianej "siły". W mieście rządzi Zagłębie, jednak wciąż z Dąbrowy jeździ kilka osób na GKS Katowice. Poza wspomnianymi kibicami drużyny z Katowic są jednostki sympatyzujące z innymi drużynami, ale to jak w każdym większym mieście.
Flaga reprezentacyjna Dąbrowa Górnicza, która wisiała w Chorzowie na meczu z Irlandią Płn. i w Słowenii, miała swój debiut na meczu Zagłębie Sosnowiec-Ruch Radzionków, na którym wisiało kilka innych flag DG.