Komentarze 2.11 - 4.11 2007r

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

malek3

Post autor: malek3 » 05.11.2007, 00:00

Co tu duzo gadc w Polsce ginely setki flag ale takiego kompleksu jescze nikt nie widzial zeby od 3 lat jechac na tym samym farmazo ie wladcow polnocy, czapk,wlepki, kurtki bluzy ja p******* :)

iparts.pl
malek3

Post autor: malek3 » 05.11.2007, 00:02

A jesli chodzi o doping i ultras to dwa swiaty .

dno

Post autor: dno » 05.11.2007, 00:02

**pRiMoSz** pisze:
WM pisze: Natomiast z tekstem "wasze matki to są k****" to ja nie wiem o co wam chodziło. Chcieliście pokazać że jesteście chamy i nie ma dla was żadnych wartości? udało się
Nie próbuj tego zrozumieć ale Oni chyba lubią tą przyśpiewkę. U nas w Poznaniu też to śpiewali ;) Widać taka ich metoda prowokacji :D
Na ostatnich derbach tez Ruch z sektorow Widzewa to krzyknal do nas.Smiesznie to intonuja przez te Slaskie nalecialosci pewnie , wiec u nas byl sporo wybuch smiechu :wink:
Ja sie nie poczulem tym obrazony , bardziej Ruch wydal mi sie smieszny.
LKS tez niestety uzywa hasel z "matka" w kierunku rywali , ale raczej sie tego nie traktuje powanie-wiadomo malo wyszukany sposob wkurwienia rywala

AtoMen

Post autor: AtoMen » 05.11.2007, 00:08

MuRPhY pisze:
pokretna logika Wam tez nie jest obca... :wink:
jesli Ruch przerwal to moze wlasnie dlatego ze u nich tez sa wszyscy podzieleni i nie warto wrzucac wszystkich do jednego worka...
pozdRaWiam
No sorry, ale jak według Ciebie, cały Ruch jest podzielony, to co czepiasz się nas? Śpiewali Polska bez Śląska. OK., niech sobie śpiewają, rozumiem, ich wola. W takim wypadku transparent o euro to niedorzeczność i niekonsekwencja. Wszystko jest tam na opak, ale na hymn mogli nie reagować. Skoro wszyscy z nich są podzieleni, to niech się wreszcie ogarną w swoim gronie! I chyba nie potrzeba im adwokatów w postaci Widzewa :roll:
Obrazek

WidzeW_1910

Post autor: WidzeW_1910 » 05.11.2007, 00:26

Derby Północy lepsze w Gdyni. Wedlug mnie Arka zajebiscie chociaz Lechia takze nie ma powodu do wstydu. Oprawa kozacka, flagowisko tez niczego sobie. Szkoda ze obie ekipy nie mogly sie stawic w porownywalnych liczbach.
Nie chce mi sie walkowac jeszcze raz tematu hymnu spiewanego przez Lks na derbach, ale moze wspomne poraz ostatni. Gwizdalismy bo myslelismy ze spiewacie jedna ze swoich piesni. Ja dowiedzialem sie ze spiewaliscie hymn dopiero po meczu, wykonanie to wy zawsze mieliscie pierwsza klasa..... Jaki doping taka slyszalnosc..
Co do meczu w stolicy. Ze wszystkimi druzynami jak gracie to najpierw zaczynacie od hymnu Polski? to prosze nie piszcie ze nie bylo prowokacji. Sprawa gwizdow Ruchu raczej nie wzbudza w nas aplauzu co jest chyba oczywiste. Tyle w temacie
Wole byc Podmiejskim z Srodmiescia niz Rodowitym z Włocławka

TomaszAG

Post autor: TomaszAG » 05.11.2007, 00:33

gits pisze:doping Arki w dzisiejszym meczu najwyzej sredni,dopiero w ostatnich dziesieciu minutach jak strzelili bramke sie rozspiewali.Beczka byla jak im wlasny hymn nie wyszedl pomylili slowa.Ostro cisnieniowali sie jak Lechia wywiesila flage wladcy polnocy.Ogolnie w dwumeczu derby zdecydowanie na korzysc Lechii
Z choinki się urwałeś? Dlaczego niby zdecydoowanie? Piłkarsko dostałiście, kibicowko dostaliście :roll: Chyba, że WP z czasów Króla Artura dalej będziesz cisnął :lol:

Grupa trzymająca Władzię

Post autor: Grupa trzymająca Władzię » 05.11.2007, 00:43

Kto był na Ejsmonda 10 lat temu i dziś na Olimpijskiej może mieć podobne zdanie do mojego że dziś z derbów mamy tylko średniej jakości kopaninę...
No nic.

malek3

Post autor: malek3 » 05.11.2007, 00:55

Gits pindolku dobrze wiesz ze:

1. wasze fany polecialy za farmazon o policji
2. wasz doping w gdansku to jedna wielka anty Arka
3. po 3 latach robicie replike koszulki szaliki i vlepki anty Arki WP :)
4. ultras to wogole nie macie start do Gdyni
5. wasz komlepks Arki trwa juz od lat 90-tych kiedys was tlukli jak dzieci
6. Jak przychodzi co do czego to uwadacie trupów :)

malek3

Post autor: malek3 » 05.11.2007, 01:11

Gits ja wiem ze jestescie zafascynowani ruchem kibicowskim w Gdyni i w 30 osob wspomagacie zgody ale zeby wzorowac sie na sledziach brawo szopka jak c*** :) A i te waszy farmazony o policji to chyba ku*** w kolbudach łykają :)

Po(L)ak

Post autor: Po(L)ak » 05.11.2007, 01:36

Ruch gwizdał na hymnie, Ruch walił teksty typu "liżcie nam d***" itd. ale to jeszcze nic! otóz przybysze z Chorzowa śpiwają w WARSZAWIE taki oto znany powszechnie tekst: "Co to za miasto, co to za wieś, ani podupczyć, ani co zjeść" :lol: Robiliście wszystko żeby nas wkurwic tymczasem udało się Wam jedynie nas rozśmieszyć :D

Żeby nie było - z naszej strony też niepotrzebne bluzgi, za dużo osób dało się sprowokować... Ale co innego przekroczyć granice dobrego smaku, a co innego granice absurdu :P
"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
:D

Patton

Post autor: Patton » 05.11.2007, 01:40

Hmm nie czarujmy sie - nie palamy do siebie miloscia :shock: Wiec obustronne "uprzejmosci" byly wiecej niz pewne. Kolejny numer z hymnem, ktory za kazdym razem podsumujemy w ten sposob. :wink: Ciekawe, czy z Jaga tez go zaspiewacie... 8)

RedArmy

Post autor: RedArmy » 05.11.2007, 05:39

A mnie nadal śmieszy to Wasze : "Wyginam Ciało Śmiało ..." :lol: Wy tez potraficie Rozbawic kibiców Przyjezdnych . 8)

majcher

Post autor: majcher » 05.11.2007, 09:51

A tak w ogóle, to niech wielcy patrioci z Ł3, zajmą sie ortografią w ojczystym języku, bo słowo Ruch, na rucha, to się nijak odmienia. :lol:
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!

zwierzak

Post autor: zwierzak » 05.11.2007, 10:21

Ilu kibiców Odry w Gliwicach?
"Nawet po obcej ziemi chodze własnymi ścieżkami!!" - GieKSa On Tour

RobertAG

Post autor: RobertAG » 05.11.2007, 10:49

Derby i po derbach.
Bylo nie bylo Arka wygrała i to sie liczy.
Doping dobry,oprawa rewelka.
Teraz betonki szukaja winnych a to sedzia to a to sedzia tamto.
Niestety Lechio jeszcze troche musisz pograć w piłke by wygrać derby.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 05.11.2007, 11:00 przez RobertAG, łącznie zmieniany 1 raz.

Variat

Post autor: Variat » 05.11.2007, 10:53

Ruch swoimi tłumaczeniami tylko się ośmiesza, a gwizdaniem na Hymn, nie ważne z jakiego powodu Legia by zaczęła śpiewać, pokazuje tylko swoje kurestwo.

tomo

Post autor: tomo » 05.11.2007, 11:02

RedArmy pisze:A mnie nadal śmieszy to Wasze : "Wyginam Ciało Śmiało ..." :lol: Wy tez potraficie Rozbawic kibiców Przyjezdnych . 8)
My to śmiertelnie poważnie śpiewamy.. :roll:

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 05.11.2007, 11:13

gits pisze: 4. ultras to wogole nie macie start do Gdyni
nie no nie mamy do was startu jestescie czolowka Polski w ultras :lol:
akurat ten punkt - coz porownujac to co Lechia zrobila w Gdansku i to co zrobila Arka w Gdyni tylko najbardziej zapatrzony w swoja bande i nieobiektywny fan Lechii moze cos takiego napisac.. Arka zrobila jak na ten sezon jedna z lepszych opraw w kraju, jedynie GKS Katowice na Motorze zrobil cos lepszego, powiem tak : na udowodnienie slow ze w jakikolwiek sposob macie podejscie do Arki w dziedzinie ultras daj mi choc jedno zdjecie, obojetnie z jakiego sezonu na ktorym prezentujecie sie lepiej niz oni na tych derbach. pozdrawiam.
Obrazek

ruch1920
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: ruch1920 » 05.11.2007, 11:26

Legia chciala zablysnac z hymnem ale my juz to przerabialismy z innymi ekipami wiec nie zaskoczyliscie :D
Nędzna prowokacja kazdy ino czekal az zaczniecie hymn spiewac hahaha najpierw był śmiech potem gwizdy bo kto spiewa hymn na meczu swojej druzyny klubowej

malek3

Post autor: malek3 » 05.11.2007, 11:33

Dobra dopoki w Gdyni nie bedzie normalny stadion za 3 lata?
To nie bedzie opraw no oprocz tej na derby bo byla zajebista.

pick-nick

Post autor: pick-nick » 05.11.2007, 11:48

Nie myslalem ze doczekam tu czasow kiedy ktos bedzie wyrzucal drugiemu spiewanie w Polsce Hymnu Narodowego swojej Ojczyzny...

Kabaret! Zgodowicze sie dobrali jak w korcu maku jednak :shock:

Jest was dwoch i... cale szczescie, ze w obrebie granic administracyjnych Rzeczypospolitej Polskiej jest tylko "takich" dwoch
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat

Romano

Post autor: Romano » 05.11.2007, 11:59

Fan_Gwardii pisze:
gits pisze: 4. ultras to wogole nie macie start do Gdyni
nie no nie mamy do was startu jestescie czolowka Polski w ultras :lol:
akurat ten punkt - coz porownujac to co Lechia zrobila w Gdansku i to co zrobila Arka w Gdyni tylko najbardziej zapatrzony w swoja bande i nieobiektywny fan Lechii moze cos takiego napisac.. Arka zrobila jak na ten sezon jedna z lepszych opraw w kraju, jedynie GKS Katowice na Motorze zrobil cos lepszego, powiem tak : na udowodnienie slow ze w jakikolwiek sposob macie podejscie do Arki w dziedzinie ultras daj mi choc jedno zdjecie, obojetnie z jakiego sezonu na ktorym prezentujecie sie lepiej niz oni na tych derbach. pozdrawiam.
No to teraz mnie rozwaliłeś :D To co zobaczyłem w Gdyni z oprawy to jakas marna farsa.Jedyne co w miare Arce wyszło to machanie flagami pod koniec meczu.Hymn puszczali przez głośniki buczące tak że nic prawie nie było słychać i jeszcze te żenujące skandowanie ,,rysiu krauze'' przez widownie ubrana w koszulki z takim samym napisem.A widok z sektora gosci to juz całkowita porażka ten stadion wyglada jak większy kurnik i nadaje sie do natychmiastowego remontu!Ogólnie to mam wyjebane na machanie balonikami ale potrafie docenic oprawe na ogólnopolskim poziomie a tu takiego nie było

radzionnu

Post autor: radzionnu » 05.11.2007, 12:15

Na meczu nie bylem ale swoje zdanie napisze: tyle madrych glow tutaj pisze ze gwizdanie podczas hymnu jest zenujace.moze.ale dla mnie jeszcze bardziej zenujace jest spiewanie tego hymnu podczas meczow ligowych.i to zawsze przy okazji meczu z nami.i co wy chcecie tym pokazac?ze jestescie dupnymi patriotami.polakami,chcecie pokazac nam ze znacie hymn.najpierw zaglebie,potem lks.teraz legia...

radzionnu

Post autor: radzionnu » 05.11.2007, 12:19

Pewnie o kims zapomnialem.niech mi tu ktorys w koncu napisze co te spiewanie hymnu ma na celu.bo ja naprawde nie wiem.jak z was sa tacy patrioci to zrobcie ogolnopolska akcje by na kazdym meczu grano hymn.wtedy nikt sie nie bedzie czepial.aha sorki za odp w 2 postach ale pisze posta z telefonu i mam ograniczona liczbe znakow na post:-)

droid

Post autor: droid » 05.11.2007, 12:38

Już ci jeden napisał. Ciupaliście histerycznie "Polska bez Śląska" więc Legioniści odśpiewali hymn.

A teraz ty mi odpowiedz o co chodziło z tą błazenadą euro dla Chorzowa ? :lol:
Świat się zmienia ludzie rozwijają...

herubin

Post autor: herubin » 05.11.2007, 12:55

"Niebiescy" najlepiej wypadli na początku drugiej połowy, kiedy kilka razy naprawdę donośnie krzyknęli. Później, na swoim stałym poziomie. Na ich płocie wisiała flaga "Euro 2012 w Chorzowie", co nieco kontrastowało z okrzykami przyjezdnych... "Polska bez Śląska". Gdy cały stadion natomiast zaśpiewał "Mazurka Dąbrowskiego", chorzowscy gwizdali z całych sił, odcinając się od polskiej narodowości.
Za takie coś to powinien być bojkot tej ekipy na wszystkich stadionach...

R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 05.11.2007, 12:57

I kolejna kolejka za nami

Bardzo dobra liczba Lecha w Białym, oprawa Jagi dla mnie jakaś taka dziwna, nie podoba mi się

W zajebistej liczbie Ruch wybrał się do Warszawy, z tym hymnem to śmierdzi prowokacją na kilometr. Podejrzewam, że Legia doskonale wiedziała jaka będzie reakcja Ruchu, chociaż przyznam, że to gwizdanie też mi się nie podoba

Wisła w Łodzi wypadła mocno średnio, Łks też nie najlepiej, ale w sumie mieli ten protest, a poza tym ich ostatnie wyniki też raczej ludzi na trybuny nie napędzają

Nasza liczba w Sosnowcu (Wodzisławiu) w sumie też słaba

Co do derbów, to przede wszystkim zajebista oprawa Arki, mocno mnie zaskoczyli, oczywiście na +. Pokazali się dużo lepiej niż Lechia u siebie. Gości ciężko ocenić, jak na tą liczbe to w sumie pokazali się dobrze (aczkolwiek motyw z "Władcami..." jest już nudny). Ogólnie to moim zdaniem siła Lechii opiera się głownie na dobrej chuligance i niezłej frekwencji, i tyle, w kwestii dopingu i opraw są naprawde bardzo daleko za krajową czołówką. Arka wydaje mi się ekipą bardziej kompletną (chociaż chuligańsko mocna odstają od Lechii)

Takie moje zdanie.
Widzew - Śródmieście

malek3

Post autor: malek3 » 05.11.2007, 13:09

Jesli ktos mysli ze Arka odstaje chuligansko od Lechi to gratuluje :) sczegolnie po wydarzeniach poderbowych.

radzionnu

Post autor: radzionnu » 05.11.2007, 13:17

Droid:nie odpowiedziales mi na pytanie:chce wiedziec czemu ma sluzyc te spiewanie hymnu na naszych meczach. Herubin:chcesz bojkotu?i co nie bedziesz chodzil na mecze z udzialem ruchu?nie bedziecie jezdzic na cicha?i co dalej?co chcesz tym osiagnac?bo wydaje mi sie ze ruch bedzie miec gdzies wasz bojkot jak i spiewanie hymnu.aha nie wiem czy lks u nas bedzie.jak tak to niech zaspiewaja hymn.-:-P

Mmm

Post autor: Mmm » 05.11.2007, 13:35

...
Ostatnio zmieniony 05.11.2007, 13:38 przez Mmm, łącznie zmieniany 1 raz.

GreenAnimals

Post autor: GreenAnimals » 05.11.2007, 13:37

Malek3 - O czym Ty chłopcze mówisz mógłbyś mi wytłumaczyć. Nasza podróż w obie strony spokojna, a to Arka w trakcie meczu miała wyłączone telefony, przypadek?
Różnica klasy jeżeli chodzi o Chuliganke pomiędzy Arką a Lechią jest ogromna, nie mówie tu o latach 90 tylko o teraźniejszości. Areczka wogóle nie ma bandy tylko sami gówniarze, macie zmiane pokoleń i nie wykłucaj się ze mną. Mam pytanie kto skroił "Władców", "Rewe" i "Chylonie" w sposób Honorowy, a kto UKRADL płótna z magazynu? Kto po stracie flagi zadzwonił na wiadome służby "Zabrali nam flage i jeszcze nas pobili do była Lechia"?
Z całym szacunkiem dla Starej Gwardii Arki która już nie funkcjonuje, lecz przychodzi na mecze to fakt, ale już nic nie działa to na dzień dzisiejszy znacznie odbiegacie od Nas w tej kwestii. Niestety lata 90 nigdy nie wrócą.
Chciałbym pozdrowić wszystkich Starszych Kibiców z tego forum, oraz Tych młodych, a racjonalnych i w miare kumatych.

Zablokowany