Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

mądrala

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: mądrala »

MISTRZ1908 pisze:Ja to widzę tak:
-szeroko pojęty ruch ultras(liczby,wyjazdy,doping)ze wskazaniem na Was
-oprawy(to też cześć powyższego)jednak tutaj stawiam znak równości,z lepszymi i słabszymi po obu stronach
-grafy tutaj nasza grupa WRWG ma sporą przewagę i jakościowo jest lepiej ale usilnie działacie aby dorównać
-teren czyli kto i gdzie to w Łodzi 50/50 (tylko bez bzdur,że Was 52 a Nas 48) obiektywnie jest po pół
-FC tu macie dużą przewagę z takimi FC jak Zgierz,Pabianice itp gdzie jesteście naprawdę mocni,My wypadamy gorzej liczbowo ale mamy swoje bastiony jak Włocławek,w Aleksandrowie coraz mniej macie do powiedzenia,Piotrków omawiany już setki razy
-sprawy H tutaj powiedzmy szczerze,dyspozycja dnia robi swoje bo ekipy są wyrównane. Ostatnio Nasi ciut z przodu po akcji z flagami. I nie piszcie,że przewaga liczebna Nasza w tej akcji itp. Liczy się suchy fakt wykrojenia flag przez chłopaków.
-zgody tutaj trzeba przyznać,że z R potraficie się zajebiście pokazać,tej koalicji to nie komentujw bo to Wasza sprawa. U Nas stały poziom z Zawiszą i GKS-em. Generalnie stały średni poziom z przebłyskami.
I na koniec powiem,że to tylko i wyłącznie moja opinia.
Obiektywnie napisane.

Mnie tylko dziwi, na ch się jedni i drudzy spinają na tym forum, które ma żadne odzwierciedlenie w realu? Tuzy intelektu po obu stronach sądzą, że kto więcej sfluga i zakrzyczy drugich to cokolwiek to będzie znaczyło? Chyba tylko w e-chuligance.
iparts.pl
Red power

Post autor: Red power »

MISTRZ1908 pisze:Ja to widzę tak:
-szeroko pojęty ruch ultras(liczby,wyjazdy,doping)ze wskazaniem na Was
-oprawy(to też cześć powyższego)jednak tutaj stawiam znak równości,z lepszymi i słabszymi po obu stronach
-grafy tutaj nasza grupa WRWG ma sporą przewagę i jakościowo jest lepiej ale usilnie działacie aby dorównać
-teren czyli kto i gdzie to w Łodzi 50/50 (tylko bez bzdur,że Was 52 a Nas 48) obiektywnie jest po pół
-FC tu macie dużą przewagę z takimi FC jak Zgierz,Pabianice itp gdzie jesteście naprawdę mocni,My wypadamy gorzej liczbowo ale mamy swoje bastiony jak Włocławek,w Aleksandrowie coraz mniej macie do powiedzenia,Piotrków omawiany już setki razy
-sprawy H tutaj powiedzmy szczerze,dyspozycja dnia robi swoje bo ekipy są wyrównane. Ostatnio Nasi ciut z przodu po akcji z flagami. I nie piszcie,że przewaga liczebna Nasza w tej akcji itp. Liczy się suchy fakt wykrojenia flag przez chłopaków.
-zgody tutaj trzeba przyznać,że z R potraficie się zajebiście pokazać,tej koalicji to nie komentujw bo to Wasza sprawa. U Nas stały poziom z Zawiszą i GKS-em. Generalnie stały średni poziom z przebłyskami.
I na koniec powiem,że to tylko i wyłącznie moja opinia.
Jak widać Łksiacy zaczynają pisać obiektywnie i do rzeczy.Można???Jak widać można.
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

Można. Ciekaw jestem kiedy Ty zaczniesz.
daleko

Post autor: daleko »

W s i d z e W pisze: Apropo wiesniaków - Loodz przez ponad pol wieku kojarzona byla tylko i wylacznie z ŁKSem. Wasz RTS Widzew byl nic nie znaczącym podrzednym klubem. Do lat 70. Uwazasz wiec ze to ze obnosilismy sie z naszą Rodowitością, w sytuacji gdzie do was z wiosek zapieprzały cale kolumny autokarow z calej Polski bylo naduzyciem ? Sporo waszych kibicow kiedy zaczynaliscie zabawe w ruch kibicowski było przyjezdnymi . Wszystkie miasteczka wieksze lub mniejsze , w wojewodztwie ( poza paroma wyjatkami) były czerwone. Wiadomo wiec , ze w waszej sytuacji uderzenie w to, było trafieniem w bardzo czuly punkt. Ty,m bardziej jesli w Łodzi walka o wplywy trwała na całego.
Sorry ale jak dla mnie to zawsze bedzie szydera przez lzy w waszym wykonianiu. Probujecie kpic z Widzewa ze wiesniaki itd przy czym sami czieszycie sie i chwalicie ze w ktoryms tam miescie sytuacja poprawia sie na wasza korzysc.
W to tlumaczenie ze wasi "wiesnicy" sa rodowicie a nasi nie juz nawet nie bede wnikal.
Jak dla mnie to zawsze bedzie slabe.

Ciekawy przyklad Nacieczy. Wies 750 osob a srednia frekwencja ok 3000. Czy ktos im w koncu to wypomni? :D
zgredzik

Post autor: zgredzik »

U nas stały poziom z Zawiszą i GKS-em. Czy ja coś przespałem? Z jakim GKS-em?
Red power

Post autor: Red power »

W s i d z e W pisze: Wszystkie miasteczka wieksze lub mniejsze , w wojewodztwie ( poza paroma wyjatkami) były czerwone. Wiadomo wiec , ze w waszej sytuacji uderzenie w to, było trafieniem w bardzo czuly punkt. Ty,m bardziej jesli w Łodzi walka o wplywy trwała na całego.
Tak jak przedmówca wspomniał szydera z wkurwienia,bo nie dość,że straciliście wiele terenów w Łodzi to jeszcze województwo było pro RTS.
Trzeba też dodać,że na Widzewie FC szanowano,więc tym bardziej ta wasza szydera nie była żadnym trafieniem w czuły punkt.

Zawsze się wywyższaliście,że to wy jesteście Łodzianami z krwi i kości,a Widzew to wiochy.No może dlatego,że w tamtych czasach pojęcie ''Fan Cluby'' nie było takie powszechne jak teraz.

W dzisiejszych czasach już nikt nie będzie się wyśmiewał z tego,że jakiś klub ma wiele FC.
Radicaal

Post autor: Radicaal »

daleko pisze:
W s i d z e W pisze: Apropo wiesniaków - Loodz przez ponad pol wieku kojarzona byla tylko i wylacznie z ŁKSem. Wasz RTS Widzew byl nic nie znaczącym podrzednym klubem. Do lat 70. Uwazasz wiec ze to ze obnosilismy sie z naszą Rodowitością, w sytuacji gdzie do was z wiosek zapieprzały cale kolumny autokarow z calej Polski bylo naduzyciem ? Sporo waszych kibicow kiedy zaczynaliscie zabawe w ruch kibicowski było przyjezdnymi . Wszystkie miasteczka wieksze lub mniejsze , w wojewodztwie ( poza paroma wyjatkami) były czerwone. Wiadomo wiec , ze w waszej sytuacji uderzenie w to, było trafieniem w bardzo czuly punkt. Ty,m bardziej jesli w Łodzi walka o wplywy trwała na całego.
Sorry ale jak dla mnie to zawsze bedzie szydera przez lzy w waszym wykonianiu. Probujecie kpic z Widzewa ze wiesniaki itd przy czym sami czieszycie sie i chwalicie ze w ktoryms tam miescie sytuacja poprawia sie na wasza korzysc.
W to tlumaczenie ze wasi "wiesnicy" sa rodowicie a nasi nie juz nawet nie bede wnikal.
Jak dla mnie to zawsze bedzie slabe.

Ciekawy przyklad Nacieczy. Wies 750 osob a srednia frekwencja ok 3000. Czy ktos im w koncu to wypomni? :D
Hehe,widać nigdy nie skończymy i pomimo,że chociaż dialog jest w miarę kulturalny,to będziemy drążyć każdy temat w nie skończoność.Kolego Daleko,każdy ma swoje racje i rzadko kiedy drugą stronę da się przekonać do swoich racji.

Było już tutaj setki razy wyjaśniane...nazywanie Was wieśniakami.Co nami kierowało i kieruje.
Żaden eŁKaeSiak nigdy nie kpił z ludzi ze wsi,bo Ci produkują dla miast jedzenie,swoją ciężką pracą itd.
Dwa główne powody nazywania Was wieśkami to:
1.Mentalność wieśniaków a nie pochodzenie.
2.Od początku Waszego istnienia (środowiska kibicowskiego) do czasów obecnych,to FC mają przewagę liczebną nad kibicami
Widzewa z samego miasta Łodzi.Miasta o które toczy się cała ta batalia.Wszyscy pamiętamy Wasz stadion obwieszony flagami
FC z każdej zapyziałej dziury,a flag osiedlowych...malutko.Więc co tu dużo pisać,trzon Waszej egzystencji to zawsze byli ludzie z
poza miasta z którego jest klub.
To jest samo sedno nazywania Was tak a nie inaczej przez nas.Czy złośliwie?Na pewno.
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

zgredzik pisze:U nas stały poziom z Zawiszą i GKS-em. Czy ja coś przespałem? Z jakim GKS-em?
O co Ci biega kolego?
KlubemŁodziJestRTS

Post autor: KlubemŁodziJestRTS »

zgredzik pisze:U nas stały poziom z Zawiszą i GKS-em. Czy ja coś przespałem? Z jakim GKS-em?
Tychy.

Radicaal, zapętliłeś się w tym swoim ostatnim poście nieźle.
WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY!
KlubemŁodziJestRTS

W s i d z e W pisze:Sami wiecie jakie byly tam tematy i wiecie ze najwiecej czasu poswiecaliscie tam nam..
Ale to chyba całkiem normalne, że są rozkminki na temat lokalnego rywala. Przecież o to w tym wszystkim chodzi i bynajmniej nie oznacza, że ktoś się bardzo spuszczał nad wami.
W każdym mieście gdzie jest derbowa rywalizacja jedna ekipa rozkminia drugą i próbuje wszelkimi sposobami dojebać, umniejszyć.

Ogólnie to coś mi się wydaje, że za dużo myślisz i filozofujesz nad oczywistymi sprawami.
zgr1978

Post autor: zgr1978 »

serce miasta pisze:
MISTRZ1908 pisze:A tak to Wy jesteście samozwańczymi Władcami Miasta Włókniarzy i obwieszczacie to całemu światu. W Łodzi jest 50/50 i małe szanse na to,że cokolwiek w twj kwestii się zmieni. Każdy pilnuje swoich terenów i tyle. A pierdolenie co by było gdyby to wiecie co ma wspólnego z realnym światem.
heheh a ja na przykład wychowalem sie w czasach kiedy propaganda sasiadek głosiła ze Widzewa nie ma w Lodzi a tu prosze 50na 50
I to zdanie dobitnie pokazuje że nie jesteś starszym doświadczonym kibolem którego na początku próbowałeś zgrywać, tylko zwykłym szczawiem wychowanym w dobie nawet nie wczesnego internetu, bo ani w zinach nie było takiej propagandy, ani na początku znacznego rozpowszechnienia internetu i wysypu gimbazy. Już w kolejnym poście udowadniasz że wiesz tyle ile wyczytasz w gównianym internecie i tyko tym żyjesz.
--1908 --
W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W »

Panowie z ŁKS nie widzicie ze dalej Widzewiacy drązą oczywiste ( nawet wg nich samych) sprawy, dalej mysla ze kogos przekonają do tego co maja wpojone w głowach ,dalej głownie chca nas tutaj podkurwić, więc dalej glownie dopierdalają sie do nas do ''naszego myślenia'' . Znowu sie tu skrzykneli w kilku i mysla ze zakrzyczą reszte.

Co do wieśniactwa Widzewa - nigdy tego nie zrozumiecie czerwoni, i c***... dla nas jest to oczywiste od lat i pokoleń - wam to sie w głowie nie miesci.
No bo przeciez jestescie w tej Łodzi , i w latach 90-2000 zrobiliscie propagandowo duzo zeby z tą Łodzią sie jak najbardziej skojarzyć - JAKO KIBICE... jednoczesnie jakby nie było potraciliscie wtedy całkiem dużo z tej ''Połowy Polski''...
a to ze ruch kibicowski zakładali wam głownie przyjezdni, ze mieliscie kibicow w całej Polsce po wszystkich wiochach, że wiekszosc flag w latach 80-90 na Widzewie to były flagi roznych mieścin , ze frekwencje i liczby, robią Wam głownie FC to już sie wam w głowach nie miesci... U nas też były Fan Cluby, i bynajmniej nigdy nie były źle traktowane, sporo aktywnych osob było spoza Łodzi, ale nie było to nigdy w takiej skali jak u Was.
Wiadomo że musielismy uzywac takich argumentów i w taki sposob , zeby były jak najbardziej korzystne dla nas i jak najbardziej wkurwiały Was. Wy stosowaliscie argumenty które miały Was wywyższać , i my rowniez takie używalismy, jak ktos tego nie rozumie to czyj to problem?

Nie dopierdalajcie sie więc do tego co my mamy w głowach czerwoni i w to jak postrzegamy rzeczywistośc - bo co wy musicie miec za jazdy, -jesli przez lata Waszym glownym zarzutem w nasza strone było to ze mielismy załozycieli żydów - a teraz budujecie przy stadionie pomnik waszej legendy... żyda.

I taki Bliź. na przykład - czyli osoba nieanonimowa, ktora odegrała ogromną role w rozwoju ruchu kibicowskiego na Widzewie, do niedawna żył w przeswiadczeniu że skojarzenie Widzewa z Żydami to jest najwieksza ujma jaka może dla was być, i jest całkowicie niesprawiedliwa i psuje wasz wizerunek w Polsce ... a po parunastu latach sam lobbował za budową z budżetu obywatelskiego pomnika dla Lutka Rosenbauma... tak ot hipokryzja, no skąd .

wasze słowo jest gowno warte bo wszystko dopasujecie idealnie byle sobie wytlumaczyc niewygodne rzeczy i tyle w temacie. Dodatkowo fakt - że zawsze ostatnie zdanie musi być wasze, że macie o sobie ogromne mniemanie, które podnosiliscie przez lata umniejszając nam - powoduje że nie nadajecie sie absolutnie do rozmowy.
KlubemŁodziJestRTS

Dawno mnie tu nie było, ale jedno się nie zmieniło - w kółko p********* to samo, ten sam bełkot, normalnie jak zdarta płyta.

Tak ogólnie to daruj sobie wymienianie osoby Bliźniaka, bo jesteś za malutki by o nim pisać. Wymieniać z ksywek to sobie możesz swoich kolegów i to jedynie tych forumowych.
W s i d z e W

Dużo wnioslaś do tematu , zresztą jak zawsze.

Tego że twoi kumple poruszają tutaj te same tematy w kółko non stop - nie widzisz , ale że odpowiedzi są takie same to już ci przeszkadza ?
serce miasta

Post autor: serce miasta »

zgr1978 pisze:
serce miasta pisze:
MISTRZ1908 pisze:A tak to Wy jesteście samozwańczymi Władcami Miasta Włókniarzy i obwieszczacie to całemu światu. W Łodzi jest 50/50 i małe szanse na to,że cokolwiek w twj kwestii się zmieni. Każdy pilnuje swoich terenów i tyle. A pierdolenie co by było gdyby to wiecie co ma wspólnego z realnym światem.
heheh a ja na przykład wychowalem sie w czasach kiedy propaganda sasiadek głosiła ze Widzewa nie ma w Lodzi a tu prosze 50na 50
I to zdanie dobitnie pokazuje że nie jesteś starszym doświadczonym kibolem którego na początku próbowałeś zgrywać, tylko zwykłym szczawiem wychowanym w dobie nawet nie wczesnego internetu, bo ani w zinach nie było takiej propagandy, ani na początku znacznego rozpowszechnienia internetu i wysypu gimbazy. Już w kolejnym poście udowadniasz że wiesz tyle ile wyczytasz w gównianym internecie i tyko tym żyjesz.
Nie było takiej propagandy?Siemasz cześć
KlubemŁodziJestRTS

W s i d z e W pisze:Dużo wnioslaś do tematu , zresztą jak zawsze.

Tego że twoi kumple poruszają tutaj te same tematy w kółko non stop - nie widzisz , ale że odpowiedzi są takie same to już ci przeszkadza ?
Ale co tu jeszcze wnosić? W kółko to samo pierdolenie a w roli głównej ty sam. A nie, przecież teraz masz nowy temat do pisania do sobie pisz ze swoimi braćmi o flagach i pomniku.
W s i d z e W

No i co beju ? Załóż w takim razie temat w którym bedziesz pisał wymysły na mój temat . Bo twoja aktywność od początku jak tu jesteś - tylko do tego się ogranicza.

Nie masz szansy w jakikolwiek sposób odnieść się do tego co napisałem , więc zaczynasz pierdolić na mój temat. Nie moja wina że twoje koleżanki po raz setny poruszają te same tematy i próbują udowodnić jakieś rzeczy na siłę. Ciebie natomiast wkurwia że po raz kolejny na te same tematy dostajecie taka sama odpowiedz.
Spy

Post autor: Spy »

Co do wieśniactwa Widzewa - nigdy tego nie zrozumiecie czerwoni, i c***... dla nas jest to oczywiste od lat i pokoleń - wam to sie w głowie nie miesci. [/quote]

wiekszego wiesniactwa niz twoj komiczny nick nie widzialem wiec idz do lustra i zastanow sie kto tu jest wiesniakiem.
W s i d z e W pisze: Nie dopierdalajcie sie więc do tego co my mamy w głowach czerwoni i w to jak postrzegamy rzeczywistośc - bo co wy musicie miec za jazdy, -jesli przez lata Waszym glownym zarzutem w nasza strone było to ze mielismy załozycieli żydów - a teraz budujecie przy stadionie pomnik waszej legendy... żyda.
Kolejne 1000 postow o Sobolewskim o ktorym nie macie pojecia i nie poznaliscie czlowieka. Wielu waszych pelnokrwistych Polakow wyruchalo was w dupe ale coz to byli nasi to mogli -- dobrze wiemy jak wygladala sytuacja w Lodzi czy w kraju i ilu bylo wszedzie zydow u nas , u was --WSZEDZIE !! Czy twoj pejsiaty leb jest w stanie to pojac czy za trudne

W s i d z e W pisze: wasze słowo jest gowno warte bo wszystko dopasujecie idealnie byle sobie wytlumaczyc niewygodne rzeczy i tyle w temacie. .
a jakie to sa te niewygodne rzeczy spytam z ciekawosci ..
W s i d z e W

Tak , natomiast wy poznaliscie Wintera , Hirszberga i tak dalej . Weź się ku*** ocknij gościu bo piszesz takie argumenty że można na plecy wyjebac.

Chciałem tylko pokazać wasza hipokryzję i to -że to co mówicie, a nawet w co sami wierzycie to jest chujem podparte wszystko .

Wasza machina propagandowa przez wiele lat była skupiona na tym żeby pokazać , że to my jesteśmy "prawdziwymi żydami " , a Widzew jest taki czysciutki i w ogóle och i ach - i chcieliście zdjąć z siebie ta niewygodna łatke jaka dostaliście w całej Polsce - a teraz okazuje się że wasza legenda był ŻYD , i zydowi stawiacie pomnik ...

Teraz będziecie forsować tezę , że jednak Żydzi są cacy, i zapominamy o tym co było i w co wlozyliscie tyle wysiłku ?? Teraz już frajerzy sami stosujecie nasz argument - że tak wyglądała rzeczywistość w Polsce ???
Wcale mnie to nie dziwi, oddaje to idealnie wasza zjebana mentalność .

A apropo "niewygodnych rzeczy " , to mam wrażenie że od pewnego czasu praktycznie wszystko co sami poruszacie - staje się w końcu dla was niewygodne - powyżej najświeższy przykład .

Z
Radicaal

Zaraz,zaraz,co się zmieniło(ponownie)?Do momentu odkryć IPN'u twierdziliście że Widzew to klub "czysty".
Teraz to Wy,o ironio,piszecie o tym uwaga-jakie były czasy w Polsce???
Wiecie co widzewiacy,możemy się tu spierać,ale tak jak Wy zmieniacie zdanie w zależności od sytuacji to nikt nie robi.
Ustalcie raz na zawsze zeznania,bo sami się gubicie w poglądach.Albo ustalmy,że jesteście jeszcze więksi i jeszcze bardziej więksi i
jeszcze i jeszcze.I zakończmy pisanie tutaj,bo rynce z Wami opadają.
Spy

@Wsidzew, @RAdicaal

Dobra sprobuje jeszcze raz spokojnie moze naiwnie ale coz - magia Swiat :)

Rozumiem ze u was 100% osob ma to samo zdanie ??

Jezeli ktos pisal jedno a teraz drugie to go weryfikujcie - nie ma problemu
i wtedy mozemy mowic o hipokryzji ale w innym przypadku to jest pierdolenie dla samego faktu pierdolenia
W s i d z e W

Ale co Ty chcesz dowieść ? ? Że nie było tak jak piszemy ?? Jaja sobie robisz czy masz problemy z pamięcią ??

To nie pierwsza , nie druga , nie trzecia i na pewno nie ostatnia sytuacja gdzie musicie zmienić swoje podejście do jakiś kwestii i trzeba przyznać że idzie wam to bardzo gładko ..
KlubemŁodziJestRTS

W s i d z e W pisze:Załóż w takim razie temat w którym bedziesz pisał wymysły na mój temat . Bo twoja aktywność od początku jak tu jesteś - tylko do tego się ogranicza.
Dalej nie kumasz, że ja i wiele innych osób ma po prostu z ciebie polew? Wkurwiać to co piszesz może jedynie ludzi z ŁKS-u, bo robisz im przypał takim pierdoleniem.

Co do forsowanego przez ciebie tematu ''zmieniania zdania w zależności od okoliczności'' to kolega wyżej idealnie to podsumował. Czy u was wszyscy mają takie samo zdanie? To, że jakaś osoba ma inny pogląd na dany temat nie świadczy o tym, że ogół kibiców Widzewa ma takie zdanie wy ku*** imbecyle.
Masz więc jeden z twoich śmiechu wartych argumentów obalony.
nisc

Post autor: nisc »

w sumie to zakrawa na inwigilację ale warto by było przez choćby pare sekund mieć wgląd na wygląd ;-) ilu pryszczatych ogórków tu klepie w klawiaturę itp....szczególnie w tym temacie i to niestety z obydwu stron, choć wydaje się że ten element to zdecydowana przewaga ŁKS-u ;-)
TYBET JEST SERBSKI
Radicaal

Wiesz Spy,może dlatego u nas,wszyscy mówią jednym głosem bo historia Klubu jest znana,nasza kibicowska ścieżka/postępowanie
jest obrane już dawno.U nas nie zmieniamy historii Klubu,strategi kibicowskiej w zależności od sytuacji.
My znamy nasze miejsce w szeregu,i nie mamy skłonności megalomańskich.A mając takie zdolności przecież co chwila trzeba by manipulować,zmieniać poglądy/historię tak,by udowadniać że jest się największym i jeszcze większym i jeszcze bardziej czerwonym.
Spy

W s i d z e W pisze:Ale co Ty chcesz dowieść ? ? Że nie było tak jak piszemy ?? Jaja sobie robisz czy masz problemy z pamięcią ??

To nie pierwsza , nie druga , nie trzecia i na pewno nie ostatnia sytuacja gdzie musicie zmienić swoje podejście do jakiś kwestii i trzeba przyznać że idzie wam to bardzo gładko ..
moze teraz bedzie sie latwiej czytac ;)

Jezeli ktos pisal jedno a teraz drugie to go weryfikujcie - nie ma problemu
stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg »

Ale tu się nic nie zmieniło, w dalszym ciągu jesteście prawdziwymi żydami którzy groby swoich założycieli szukali na żydowskim cmentarzu. W c*** wbijam co tam w ipn maja na Sobolewskiego. Czy to był Lutek czy jakiś kapitan kontrwywiadu. Dla mnie to był legendarny prezes Widzewa który doprowadził RTS do takich sukcesów w piłce nożnej że ten wasz rodowity klub w swojej 107 letniej historii nie osiągnął. Pochowany został na cmentarzu i w obrządku katolickim więc może i tam żydem się urodził ale widocznie nawrócił się na prawidłową wiarę.
:twisted:
nisc

koniec końców gdyby nie żydowski, niemiecki, brytyjski, carski itp handel i przemysł Łódź by się nie rozrosła i nie byłoby Widzewa i ŁKS-u, nie byłoby o czym dywagować i się spierać W Łodzi w kwestiach prehistorii sportowej Polacy akurat mieli gówno do powiedzenia, a daty założenia obydwu klubów sugerują z obydwu stron oczywisty udział Żydów... Dlaczego więc obydwie strony usilnie i bez sensu jadą wzajemnie po swoich korzeniach zamiast zrobić sobie z tego bekę i metodę prowokacji jak Cracovia? szalom i wesołej Hanuki, to dziś 29.12...dystansu trochę .....pzdr
TYBET JEST SERBSKI
DK08

Post autor: DK08 »

stachuzrdg pisze:Ale tu się nic nie zmieniło, w dalszym ciągu jesteście prawdziwymi żydami którzy groby swoich założycieli szukali na żydowskim cmentarzu. W c*** wbijam co tam w ipn maja na Sobolewskiego. Czy to był Lutek czy jakiś kapitan kontrwywiadu. Dla mnie to był legendarny prezes Widzewa który doprowadził RTS do takich sukcesów w piłce nożnej że ten wasz rodowity klub w swojej 107 letniej historii nie osiągnął. Pochowany został na cmentarzu i w obrządku katolickim więc może i tam żydem się urodził ale widocznie nawrócił się na prawidłową wiarę.
Dokładnie to samo z twoim żydowskim klubikiem z pod Łodzi który za legendę ma dodatkowo żyda.
W s i d z e W

Przecież to jestt kabaret . Czarno na bialym pokazana jest koleja hipokryzja czerwonych - ale dowiadujemy się , że jednak Sobolewski nie był żydem , bo był legendarnym prezesem Widzewa . Ale nasi założyciele już są , bo są z ŁKS . c*** że od 1 żywota minęło ledwie kilkanaście lat , a u nas jest to kwestia przedwojenna . I sami pierwsi stosowalismy argumenty którymi teraz posługują się czerwoni.

Ktos się śmieje że dziecinada itp itd , ale te wsioki naprawdę tak myślą , i właśnie taką mają mentalność . To forum odzwierciedla myślenie zydzewiakow w 1910%%

Nisc pisałem Tobie już kiedyś - apropo prowokacji i beki - nie uważam żeby Cracovia zrobiła z tego bekę. Zrobili w pewnym sensie z korzeni i historii swoją tożsamość . W Łodzi by to nie przeszło , i dobrze się stało tak jak się stało.
Przynajmniej wg mnie , to jak nazywany i kojarzony był od wielu lat Widzew , bylo właśnie niezła prowokacja i w pewnym sensie beką - jak piszesz . Tym bardziej że nie wkurwialo to nikogo tak bardzo jak czerwonych ( przekonanych o swojej "czystości) .

Ale nie wszyscy muszą to rozumiec.
nisc

to że na przełomie lat 80-90 tych w Polsce Żydami określany był RTS to moim zdaniem zawdzęcza ŁKS swojemu doskonałemu wydziałowi propagandy czyli pierwszym zinom, w tym także temu słynnemu z mapką dzielnicy Widzew jako getta. Ziny te dochodziły praktycznie do wszystkich zakątków Polski. Co dwa-trzy tygodnie można było poogladać te z jajem robione historyjki obrazkowe z beką z czwórki Ruch-Widzew-Wisła-Jagiellonia...Wsidzew nie pamiętam pod jakim nickiem o tym pisałeś...bo się w ich ilości pogubiłem. Ja pamiętam taki mecz Zawisza-Lech, kiedy te kilka jednostek z ŁKS-u obecnych to były typowe glany/pomarańczowe fleki, skinowanie na ŁKSie było w modzie, i to to benkowate skinowanie (choć potem poprawiło się o czym już w tym temacie pisaliśmy). Ci kolesie potrafili słowo Żyd w stosunku do Widzewa wypowiedzieć 20 razy na minutę. Tylko potem na Widzewie nastąpił wysyp flag z kółkiem i krzyżykiem a i w łódzkim NOP zdaje się obydwa kluby miały przedstawicieli, ale to musiałby się jakiś były benek z tamtych rejonów wypowiedzieć.
TYBET JEST SERBSKI
KlubemŁodziJestRTS

Hehe, pisze się kiepowi, że każdy może mieć w danej kwestii swoje zdanie, a ten zdanie jednej osoby bierze za zdanie ogółu kibiców Widzewa. No ku*** ciężki idiota.

Odbijać piłeczkę w kwestii założycieli i gdybania co by dany klub osiągnął można w nieskończoność. Ktoś od was pisał, że Widzew był tworem komunistycznym i nic by nie osiągnął gdyby nie Sobolewski. O ŁKS-ie można napisać, że gdyby nie wpływowi Żydzi, których było pełno w Łodzi, to wasz klub w ogóle by nie powstał. Takie przekrzykiwanie się nie ma najmniejszego sensu.
Takie były czasy i tyle w temacie.
Radicaal

nisc pisze:koniec końców gdyby nie żydowski, niemiecki, brytyjski, carski itp handel i przemysł Łódź by się nie rozrosła i nie byłoby Widzewa i ŁKS-u, nie byłoby o czym dywagować i się spierać W Łodzi w kwestiach prehistorii sportowej Polacy akurat mieli gówno do powiedzenia, a daty założenia obydwu klubów sugerują z obydwu stron oczywisty udział Żydów... Dlaczego więc obydwie strony usilnie i bez sensu jadą wzajemnie po swoich korzeniach zamiast zrobić sobie z tego bekę i metodę prowokacji jak Cracovia? szalom i wesołej Hanuki, to dziś 29.12...dystansu trochę .....pzdr
Troszkę nie sprawiedliwie oceniłeś sytuację.To Widzewek od lat tutaj wrzuca na ŁKS o założycielach.I nagle,kiedy ujrzały światło
dzienne nowe fakty o bogu Widzewa-Rozenbaumie,zaczęła się tu walka na nowo.Czy nie widzisz H I P O K R Y Z J I widzewiaków???
I te zakompleksione,prosto z piaskownicy stwierdzenia,że może Rozenbaum był żydem,ale był twórcą potęgi Widzewa i już.
JUŻ NIKOMU NIE PRZESZKADZA ŻE BYŁ Ż Y D E M !!! To był "dobry żyd" hehe.
Widzewiaki ta Wasza mentalność...ehhh,bądźcie sobie jeszcze więksi i jeszcze i jeszcze.
daleko

Post autor: daleko »

W s i d z e W pisze:Co do wieśniactwa Widzewa - nigdy tego nie zrozumiecie czerwoni, i c***... dla nas jest to oczywiste od lat i pokoleń - wam to sie w głowie nie miesci.
No bo przeciez jestescie w tej Łodzi , i w latach 90-2000 zrobiliscie propagandowo duzo zeby z tą Łodzią sie jak najbardziej skojarzyć - JAKO KIBICE... jednoczesnie jakby nie było potraciliscie wtedy całkiem dużo z tej ''Połowy Polski''...
a to ze ruch kibicowski zakładali wam głownie przyjezdni, ze mieliscie kibicow w całej Polsce po wszystkich wiochach, że wiekszosc flag w latach 80-90 na Widzewie to były flagi roznych mieścin , ze frekwencje i liczby, robią Wam głownie FC to już sie wam w głowach nie miesci... U nas też były Fan Cluby, i bynajmniej nigdy nie były źle traktowane, sporo aktywnych osob było spoza Łodzi, ale nie było to nigdy w takiej skali jak u Was.
Chodzi o to ze Ty i reszta twoich kolegow probujecie caly czas nas przekonac ze my sie wstydzimy tego ze mamy tyle fanklubow. Ze to nas boli ze z tego powodu ktos nazwie nas wiesniakami?
Myslisz ze ktos z Wawy (najlepszy przyklad) od nas przejmuje sie tym ze jakis Lksiak z Lodzi czy co lepsza z jakiegos FC nazwie go wiesniakiem?
Ja to biore z usmiechem na twarzy. W ch*j dumny z tego jestem.
Flagi a nawet oprawy fanklubow tylko potwierdzaja ze Nas to nie boli, my sie tym szczycimy i mamy czym.

FanKluby duma Widzewa
Obrazek
W s i d z e W

nisc pisze:to że na przełomie lat 80-90 tych w Polsce Żydami określany był RTS to moim zdaniem zawdzęcza ŁKS swojemu doskonałemu wydziałowi propagandy czyli pierwszym zinom, w tym także temu słynnemu z mapką dzielnicy Widzew jako getta. Ziny te dochodziły praktycznie do wszystkich zakątków Polski. Co dwa-trzy tygodnie można było poogladać te z jajem robione historyjki obrazkowe z beką z czwórki Ruch-Widzew-Wisła-Jagiellonia...Wsidzew nie pamiętam pod jakim nickiem o tym pisałeś...bo się w ich ilości pogubiłem. Ja pamiętam taki mecz Zawisza-Lech, kiedy te kilka jednostek z ŁKS-u obecnych to były typowe glany/pomarańczowe fleki, skinowanie na ŁKSie było w modzie, i to to benkowate skinowanie (choć potem poprawiło się o czym już w tym temacie pisaliśmy). Ci kolesie potrafili słowo Żyd w stosunku do Widzewa wypowiedzieć 20 razy na minutę. Tylko potem na Widzewie nastąpił wysyp flag z kółkiem i krzyżykiem a i w łódzkim NOP zdaje się obydwa kluby miały przedstawicieli, ale to musiałby się jakiś były benek z tamtych rejonów wypowiedzieć.
No i bardzo dobrze że o tym piszesz...

W takim razie jeśli mowiles o prowokacji , i bece - to czy wg ciebie to co zrobił ŁKS to nie był w pewnym sensie majstersztyk ??

ŁKS jako Rodowity klub z miasta kojarzonego przed wojną bardzo mocno z żydami - przykleił łatkę zydow , i na zawsze skojarzył czerwony klub z Łodzi z nazwą - żydzew .Czy wg Ciebie to nie była prowokacja i niezla beczka z gotujących się do czerwoności Rtsiakow???

Widzewiacy naprawdę do niedawna uważali się za czystych w tej kwestii . Z ich klubem ponoć nic wspólnego żydzi nie mieli (wg nich ) , u nas natomiast nikt nie krył się z korzeniami , bo nasza historia była znana - ale to z Widzewa suma summarum była większa beka, i cała Polska miała argument żeby im dopierdolic - co widzewiakow oczywiście bardzo wkurwialo , a trzeba też przyznać że lubiani to raczej nigdzie nie było.

ŁKS robił swoje, a raczej swoje już zrobił - natomiast Widzewiacy skupili się na tym , żeby z siebie ta łatkę odkleić. Tak jak pisałem wcześniej , osoby dzięki którym powstał ruch kibicowski na Widzewie uważały że nazwa Zydzew i skojarzenie ich z semitami jest bardzo niesprawiedliwe , i dużo dzięki temu tracą . Walczyli żeby pokazać że prawdziwie żydowskim klubem jest ŁKS . wtedy już było dużo za pozno żeby to postrzeganie mogli zmienić . A my w takie obelgi wbijalismy głęboko ;)

Na dzień dzisiejszy te same osoby które wtedy walczyły z semickim postrzeganiem Widzewa , stoją za budowa pomnika Żyda - legendarnego prezesa ich klubu . Teraz pojawia się z ich strony argumenty , którymi wcześniej ŁKS zbijał pierdolenie czerwonych o naszych założycielach...
Chciałem tylko pokazać właśnie ta zmiane podejścia , gdzie naprawdę nie jest to jedyna i napewno nie ostatnia kwestia gdzie czerwoni z dnia na dzień muszą dostosować swoją propagandę do rzeczywistości , i coraz śmieszniej im to wychodzi .
nisc

stary, mnie to wali że ktoś ustala jakieś z nieba wzięte "żydowskie" nazwisko Sobolewskiego..gwoli ścisłości nie wiem czy wiesz ale zobacz jak do tradycji powojennej podchodzą ekipy bałkańskie, jak Zvezda (fakt że ta pierwsza powstała w 1945 ale od 1990 ultranacjonalistyczna czy Dinamo Zagrzeb które w imię utrzymania "komunistycznej" nazwy popadło w wieloletnią wojenkę z Tudjmanem...dla nich wielokrotni mistrzowscy działacze z lat "komuny"to właśnie sportowi bohaterowie, wiesz wtedy nie było jakiejś drugiej strony lustra i takie kraje mieliśmy jakie w Jałcie przyklepała wielka trójka...Sobolewski w kwestiach sportowych potrafił postawić się ultrakomunistycznej pod względem działaczy Legii w sprawie Dziekanowskiego też o czymś świadczy...No i na koniec jak już babrzemy się w "komunie", czy ŁKS nie zdobył swojego pierwszego po wojnie mistrzostwa w czasach najczarniejszego stalinizmu? rozumiem że kibice ŁKS skreślają to trofeum z historii...Ja pamiętam te mecze Widzewa z początku lat 80-tych i cała Polska przyklejona była wtedy do radia czy Rubinów 714, nikt mi nie powie że połowa Łodzi wyłączyła wtedy telewizory i radia...Ciężko było przy takich sukcesach znaleźć kogoś kto temu Widzewowi źle życzył w tych czarnych czasach kartek i kolejek...
TYBET JEST SERBSKI
redemptorysta bosy

Post autor: redemptorysta bosy »

Dobra... trochę historii od starego zgreda odnośnie kibicowskiej retoryki. Zgred jest ełkaesiakiem, więc wiadomo kogo zaboli... Czerwoni koledzy - trudno was było nie nazwać "wieśniakami" jak człowiek patrzył na drugą połowę lat 70 i początek lat 80 XXw. Pamiętam wasze mecze pucharowe - zajebane parkingi pod Feminą i wzdłuż Krzemienieckiej. Autokary z tabliczkami - Sieradz, Skierniewice, Łowicz, Zduńska Wola, Łęczyca... Pojazdy z napisem "do przewozu pracowników" z firm z podłódzkich miejscowości - Tuszyn, Zgierz, Ozorków... Traktory z drewnianymi naczepami z Podłódzkich PGR-ów - Bedoń, Błoto Zgniłe, Dobra... Nazywaliśmy je "burakowozami", na własne oczy widziałem jak wysiadali z nich ludzie w zabłoconych gnojem walonakch i zapierdalali na nasz stadion. Ten, co zajebał butelką w głowę sędziego liniowego na meczu z Juwentusem, to kim się okazał? Traktorzystą z PGR w Bedoniu.
Darmowe bilety na wasze mecze pucharowe dla pracowników, fundowane przez firmy łódzkie, ale także - w przeważającej większości - dla firm z podłódzkich miast i wiosek, w tym właśnie dla PGR-ów i POM-ów.
Takie są wasze korzenie - dzieci i wnuki tych ludzi stworzyli wasze fan-cluby.
Przez dobre 10-15 lat wasz stadion ozdabiały flagi czerwono-biało-czerwone, na których próżno było szukać łódzkich i waszych klubowych akcentów, odnoszących się do Łodzi, RTS-u czy Widzewa. Na białym pasku widniały zazwyczaj nazwy podłódzkich miast i miasteczek.
I wy się dziwicie, że złośliwie nazwaliśmy was "wieśniakami"?
Radicaal

redemptorysta bosy pisze:Dobra... trochę historii od starego zgreda odnośnie kibicowskiej retoryki. Zgred jest ełkaesiakiem, więc wiadomo kogo zaboli... Czerwoni koledzy - trudno was było nie nazwać "wieśniakami" jak człowiek patrzył na drugą połowę lat 70 i początek lat 80 XXw. Pamiętam wasze mecze pucharowe - zajebane parkingi pod Feminą i wzdłuż Krzemienieckiej. Autokary z tabliczkami - Sieradz, Skierniewice, Łowicz, Zduńska Wola, Łęczyca... Pojazdy z napisem "do przewozu pracowników" z firm z podłódzkich miejscowości - Tuszyn, Zgierz, Ozorków... Traktory z drewnianymi naczepami z Podłódzkich PGR-ów - Bedoń, Błoto Zgniłe, Dobra... Nazywaliśmy je "burakowozami", na własne oczy widziałem jak wysiadali z nich ludzie w zabłoconych gnojem walonakch i zapierdalali na nasz stadion. Ten, co zajebał butelką w głowę sędziego liniowego na meczu z Juwentusem, to kim się okazał? Traktorzystą z PGR w Bedoniu.
Darmowe bilety na wasze mecze pucharowe dla pracowników, fundowane przez firmy łódzkie, ale także - w przeważającej większości - dla firm z podłódzkich miast i wiosek, w tym właśnie dla PGR-ów i POM-ów.
Takie są wasze korzenie - dzieci i wnuki tych ludzi stworzyli wasze fan-cluby.
Przez dobre 10-15 lat wasz stadion ozdabiały flagi czerwono-biało-czerwone, na których próżno było szukać łódzkich i waszych klubowych akcentów, odnoszących się do Łodzi, RTS-u czy Widzewa. Na białym pasku widniały zazwyczaj nazwy podłódzkich miast i miasteczek.
I wy się dziwicie, że złośliwie nazwaliśmy was "wieśniakami"?
Rozwaliłeś system...:)
KlubemŁodziJestRTS

Radicaal pisze:Rozwaliłeś system...:)
Teraz już nagle zmiana podejścia i śmiech z tych, którzy ciężko pracowali i produkowali jedzenie dla miastowych?

Redemptorysta bosy, każdy doskonale wie jak było i że na mecze Widzewa jeździli ludzie z całego województwa - z miast, miasteczek i także wiosek. Te wszystkie FC stały się jednak siłą i dumą Widzewa co was musiało mocno boleć. Nie mówimy o samych początkach powstawania ruchu kibicowskiego na Widzewie. Mówimy o czasach gdy te FC faktycznie zaczęły stawać się siłą.
Wy nie dość, że straciliście naprawdę sporo terenów w Łodzi to nie mieliście kompletnie nic do powiedzenia w województwie. Pozdro dla normalnych.
Radicaal

A później sporo terenów odzyskaliśmy...
ODPOWIEDZ