Polskie drużyny w europejskich pucharach (2008/2009)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach (2008/2009)
Jak dla mnie Polskę godnie by reprezentowały jeszcze Ruch i Jaga. Ruch dobre wyjazdy w lidze a także za granice w dobrej liczbie pojechali wspomagać Atletico. Jaga dobrze jeździ chociaż ostatnio trochę gorzej ale mimo to nadal dobre wyjazdy zalicza. Co do tych ,,nudnych'' wyjazdów to coraz mniej takich jest mniejsze miasta spadają a wchodzą bardziej znane marki do ekstraklasy, więc to powinno się niedługo zmienić. Co nie zmienia faktu, że wyjazd rzecz święta 

weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit
Zarżnięta Świnia!!!
Zarżnięta Świnia!!!

-
No właśnie. Większość ludzi jedzie na wyjazd za granice tylko po to żeby oglądnąć sobie miasto, pozwiedzać, zobaczyć nowiutki stadion. To przyciąga masy. Ale żeby pojechać do Wodzisławia (ale wodzisławianie mają przejebane, wszyscy się ich czepiają:), bez urazy) gdzie zza krat prawie nic nie widać to nie ma wielu.
Byłem w Barcelonie ale szczerze mówiąc, tylko podróż jest godna uwagi, bo sam mecz, czy bycie na stadionie gdzie wszystko prawie jest zakazane(włącznie ze staniem na schodach...) nie był niczego wart. Już wole po raz enty jechać posłuchać jak śpiewa Jaga (taki pierwszy przykład z brzegu) albo właśnie do Wodzisławia czy Bełchatowa. Na co nam jakieś Barcelony, Reale. Wydaje mi się że większość europejczyków "bardziej" zaangażowanych w kibicowanie wie jak prezentują się polscy kibice. Dodatkowo myślę że ta opinia oparta jest raczej w głównej mierze na naszej scenie krajowej a nie wyjazdach europejskich.
Te masy które jadą na wyjazd zagraniczny bardziej utożsamiają tą wyprawę z wakacjami, odpoczynkiem a nie wyjazdem za swoim klubem. Dlatego jest taka duża róznica między jeżdżącymi zawsze i wszędzie fanatykami a picknikami, którzy raz na ruski rok się ruszą z domu.
pozdro fanatycy:)
Byłem w Barcelonie ale szczerze mówiąc, tylko podróż jest godna uwagi, bo sam mecz, czy bycie na stadionie gdzie wszystko prawie jest zakazane(włącznie ze staniem na schodach...) nie był niczego wart. Już wole po raz enty jechać posłuchać jak śpiewa Jaga (taki pierwszy przykład z brzegu) albo właśnie do Wodzisławia czy Bełchatowa. Na co nam jakieś Barcelony, Reale. Wydaje mi się że większość europejczyków "bardziej" zaangażowanych w kibicowanie wie jak prezentują się polscy kibice. Dodatkowo myślę że ta opinia oparta jest raczej w głównej mierze na naszej scenie krajowej a nie wyjazdach europejskich.
Te masy które jadą na wyjazd zagraniczny bardziej utożsamiają tą wyprawę z wakacjami, odpoczynkiem a nie wyjazdem za swoim klubem. Dlatego jest taka duża róznica między jeżdżącymi zawsze i wszędzie fanatykami a picknikami, którzy raz na ruski rok się ruszą z domu.
pozdro fanatycy:)
-
Już nie przesadzaj.Jeszcze Ruch bym podciągnął pod resztę wymienionych,ale Jaga to zdecydowanie nie ta liga,ze szczerym szacunkiem.Jak dla mnie Polskę godnie by reprezentowały jeszcze Ruch i Jaga.
Chyba użyktownicy Litar i reszta wyżej naszkicowali mądrymi słowami obraz jak to jest w rzeczywistości i sądzę,że nie ma co tu tutaj dalej dyskutować "co by było gdyby" albo " bo kiedyś to".Poprostu przyszłośc pokaże i trzeba mieć nadzieję,że takie ekipy jak Lech czy Wisła dalej będą godnie reprezentować Polskę...
-
Za drogie wojaze jak na nasze podlaskie płace
.

-
Zdając sobie sprawę z opisywanych powyżej zestawień Wodzisław - Barcelona, "wielkie" ekipy muszą uważać żeby nie pójść drogą np. wielu klubów włoskich, które jeżdżą konkretnie w Italii, a jak w początkowych rundach pucharów los ich rzuci gdzieś na północ/wschód Europy to nikt się nie fatyguje wspierać swoich w starciu z drużyną, której nazwy nie chcą nawet "spamiętać". Oby nie doszło (w przypadku polskich ekip) do sytuacji, w której do przysłowiowego Wodzisławia pojedzie 30 osób, a do przysłowiowej Barcelony 30 000. Narazie na szczęście nie widać takiej drastycznej tendencji.
pozdro
pozdro
-
Wtedy się oszczędza na krajowych:)t_JB pisze:Za drogie wojaze jak na nasze podlaskie płace![]()
.
NOWA HUTA (BIEŻANÓW)
-
RC pisze:wielkie" ekipy muszą uważać żeby nie pójść drogą np. wielu klubów włoskich, które jeżdżą konkretnie w Italii, a jak w początkowych rundach pucharów los ich rzuci gdzieś na północ/wschód Europy to nikt się nie fatyguje wspierać swoich w starciu z drużyną, której nazwy nie chcą nawet "spamiętać".
pozdro
na szczęście/nieszczęście polskie drużyny kończą przygody pucharowe bardzo wcześnie i nie prędko dojdzie do sytuacji gdzie jakaś Litwa, Białoruś czy Czarnogóra zostaną olane.
-
Na szczęście w wielkich ekipach rządzą osoby poważne i kumate więc chyba normalne, że spotkania przed meczem na Ukrainie, Białorusi itd. są.13% pisze:RC pisze:wielkie" ekipy muszą uważać żeby nie pójść drogą np. wielu klubów włoskich, które jeżdżą konkretnie w Italii, a jak w początkowych rundach pucharów los ich rzuci gdzieś na północ/wschód Europy to nikt się nie fatyguje wspierać swoich w starciu z drużyną, której nazwy nie chcą nawet "spamiętać".
pozdro
na szczęście/nieszczęście polskie drużyny kończą przygody pucharowe bardzo wcześnie i nie prędko dojdzie do sytuacji gdzie jakaś Litwa, Białoruś czy Czarnogóra zostaną olane.

-
pytanie do kibicow Lecha, kilka dni zostalo do meczu w Poznaniu, czy wynik pierwszego meczu przelozy wam sie na frekwencje? czy moze juz sprzedaliscie 100% biletow na mecz rewanzowy?
-
Raczej nie przełoży... Ci którzy będą chcieli kupić bilety po pierwszym meczu mogą ich nie dostać, jednym z powodów tego jest to że Udine "nie zdąży" podesłać drugiej puli biletów przed naszym wyjazdem. Poza tym osoby jeżdżące dla wyniku mogą w********** moim(i pewnie nie tylko moim) skromnym zdaniem.
-
Frekwencja będzie niższa od przewidywanej, ale wynik nie będzie miał na to żadnego wpływu.
-
co spowodowalo ze frekwencja bedzie nizsza niz 3 tys? do Rotterdamu spokojnie pojechalo 3 kola, a do Udinese wcale nie ma o wiele dalej...moze byc na pw
-
Głównie kasa, w krótkim okresie czasu trzeba było kupić karnet 250-340, bilet na mecz z Udine 120-170(ze zniżką 95-135), a w perspektywie wyjazd do Bełchatowa i Zabrza. Ludzie zaczęli wybierać. Odbiło się to nie tylko na wyjeździe do Udine, ale też na liczbie sprzedanych karnetów i zakupionych do tej pory biletach na mecz z Udinese u siebie. Jeżeli ktoś chce to wszystko zaliczyć, musi wydać w miesiąc 1000-1200 zł w wariancie z kanapkami z domu.
-
Naprawdę trzeba mieć sporo kasy żeby zaliczyć całą ligę, a zarówno europejskie pucharylitar pisze:Głównie kasa, w krótkim okresie czasu trzeba było kupić karnet 250-340, bilet na mecz z Udine 120-170(ze zniżką 95-135), a w perspektywie wyjazd do Bełchatowa i Zabrza. Ludzie zaczęli wybierać. Odbiło się to nie tylko na wyjeździe do Udine, ale też na liczbie sprzedanych karnetów i zakupionych do tej pory biletach na mecz z Udinese u siebie. Jeżeli ktoś chce to wszystko zaliczyć, musi wydać w miesiąc 1000-1200 zł w wariancie z kanapkami z domu.

We must secure the existence of our people and a future for White Children

-
Czy ktoś mógłby mi podać stronę , na której moge obejrzeć dzisiejszy mecz przez przez neta?
-
-
[link]" target="_blank - TVP2
...i tylko Legia, Legia Warszawa
-
Wie ktoś ile było Udine w Poznaniu? Z relacji TV, raz było ich słychać.
-
Piszę to bez napinki.
Nie rozumiem Kibiców Lecha... Chodzi mi o transparent "Piotrek trzymaj się" i skandowanie z kotła "Piotrek Reiss"... Ten "słynny" a za razem "ikona" Lecha umoczony jest totalnie w korupcji ,a kibice skandują jego nazwisko ? To jest trochę dziwna sytuacja jak dla mnie.Gość przyznał się po cześci do tego że ustawiał mecze Lecha a kibice są za nim? Poza tym na pytanie do Piotra Reissa "co Pan teraz powie kibicom??" odpowiada "a co mam im powiedzieć...",po takim czymś kibice nadal go lubia?? Koleś ktory oszukiwał klub i kibiców dalej ma u nich poparcie i szacunek?? Jak dla mnie paranoja,ale to już nie moja sprawa,tylko kibiców Lecha... W Widzewie też to przeżyłem i nie mam szacunku do ludzi którzy ustawiali mecze...
Meczyk na prawde na poziomie
. Jak dla mnie remis nie jest do końca sprawiedliwy.Mimo że za Lechem nie przepadam to muszę przyznać,że nalezało im sie zwycięstwo...
Nie rozumiem Kibiców Lecha... Chodzi mi o transparent "Piotrek trzymaj się" i skandowanie z kotła "Piotrek Reiss"... Ten "słynny" a za razem "ikona" Lecha umoczony jest totalnie w korupcji ,a kibice skandują jego nazwisko ? To jest trochę dziwna sytuacja jak dla mnie.Gość przyznał się po cześci do tego że ustawiał mecze Lecha a kibice są za nim? Poza tym na pytanie do Piotra Reissa "co Pan teraz powie kibicom??" odpowiada "a co mam im powiedzieć...",po takim czymś kibice nadal go lubia?? Koleś ktory oszukiwał klub i kibiców dalej ma u nich poparcie i szacunek?? Jak dla mnie paranoja,ale to już nie moja sprawa,tylko kibiców Lecha... W Widzewie też to przeżyłem i nie mam szacunku do ludzi którzy ustawiali mecze...
Meczyk na prawde na poziomie

Widzew Łódź
-
I Wielki Piotr powie.....
To dla Dumy Wielkopolski Bracie robiłem.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WKP, PKP, czy co ????
To dla Dumy Wielkopolski Bracie robiłem.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WKP, PKP, czy co ????
rey
-
Ile Lech dostał biletów na rewanż ?
-
Wie ktoś dlaczego w niektórych momentach dało sie słyszeć złodzieje? Było kilka razy słychać a nie mam pojęcia dlaczego, w czyją strone i z jakich powodów.
-
Kolego, to chyba było właśnie skandowanie "Piotrek Reiss, Piotrek Reiss !!!" a nie "Złodzieje !!!" 

-
To przypomnij nam tu wszystkim dokładnie jakie zarzuty ma postawione Reiss, skoro piszesz cyt "Umoczony jest totalnie w korupcji"?WidzewRTS pisze:Piszę to bez napinki.
Meczyk na prawde na poziomie. Jak dla mnie remis nie jest do końca sprawiedliwy.Mimo że za Lechem nie przepadam to muszę przyznać,że nalezało im sie zwycięstwo...
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy
No Pasaran a jednak my przeszliśmy
-
Co do transparentu "Piotrek trzymaj się" to też nie mogę tego zrozumieć.
Paranoja popierać piłkarza, która sprzedał choćby jeden mecz swojego "kochanego" klubu.
Ja ani zapewne żaden z was nie sprzedał by swojego klubu, choćby nie wiem za jaki hajs a Reiss to zrobił pokazując, że też jest dziwką dla którego kasa jest ważniejsza.
Ale tak jak ktoś wyżej napisał sprawa kibiców Lecha.
Co do meczu to dobrze, że wynik z 0-2 zrobił się na 2-2 przynajmniej kibice nie będą tam jechać tylko turystycznie a z nadziejami na awans.
Paranoja popierać piłkarza, która sprzedał choćby jeden mecz swojego "kochanego" klubu.
Ja ani zapewne żaden z was nie sprzedał by swojego klubu, choćby nie wiem za jaki hajs a Reiss to zrobił pokazując, że też jest dziwką dla którego kasa jest ważniejsza.
Ale tak jak ktoś wyżej napisał sprawa kibiców Lecha.
Co do meczu to dobrze, że wynik z 0-2 zrobił się na 2-2 przynajmniej kibice nie będą tam jechać tylko turystycznie a z nadziejami na awans.
[link]" target="_blank
-
I to są na razie zarzuty, a Wy już go traktujecie jakby sąd wydał wyrok. Spotkanie Reissa z kibicami było i na nim powiedział, że nie kupił ani nie sprzedał żadnego meczu w cztery oczy wszystkim zgromadzonym.
-
Ciekawe jaki transparent wywiesicie jak jednak zostaną mu udowodnione zarzuty...Phil pisze:I to są na razie zarzuty, a Wy już go traktujecie jakby sąd wydał wyrok. Spotkanie Reissa z kibicami było i na nim powiedział, że nie kupił ani nie sprzedał żadnego meczu w cztery oczy wszystkim zgromadzonym.
-
Pozdrowienia do więzienia 

-
Dokładnie
Kazdy ma swoja opinie na ten Temat
26 bedzie wszystko Jasne:D Moj typ 1-0 Lech 

-
Ciekawe co będą gadać Ci wszyscy co już uznali go za umoczonego jak się okaże niewinny...wykrys pisze:Ciekawe jaki transparent wywiesicie jak jednak zostaną mu udowodnione zarzuty...Phil pisze:I to są na razie zarzuty, a Wy już go traktujecie jakby sąd wydał wyrok. Spotkanie Reissa z kibicami było i na nim powiedział, że nie kupił ani nie sprzedał żadnego meczu w cztery oczy wszystkim zgromadzonym.
Zawsze psioczycie na media jakie to głupoty nieprawdziwe piszą, teraz wydały osąd zrobiły z Reissa przestępce i większość z Was już jest pewna, że Reiss jest umoczony. Poczekajmy do wyroku sądu, a nie mediów.
-
ile bylo makaroniarzy w Poznaniu?
Piłkarsko fantastyczna końcówka Lecha,kibicowsko 2 minusy tnz.bezgraniczne poparcie dla Piota R.(który handlował meczami swojego ukochanego klubu),flaga czy to transparent "zaganiary" skierowany w kierunku Ruchu żenujący i nie na miejscu świadczący o jakiś kompleksach chyba.
-
Kompleksach? A może ktoś po prostu zagonił mądralo?
-
- ostatnie ostrzeżenie
litar a wasze auta łapane na wyjazdach na GŚ i sprzedawanie kto ich pobil itd to powinnismy tez transy robic. Czasem trzeba odrozniac kumatych od "januszy"
-
Pierwsze słyszę. Nigdy nikt nie wspominał o jakiś naszych autach. Wystarczyło dać nam znać. W przeciwieństwie do was, umiemy ogarnąć nawet Januszy.
Od kiedy to Janusze jeżdżą na mecze Atletico i jeszcze mają ze sobą flagi?
-
wykrys pisze:Ciekawe jaki transparent wywiesicie jak jednak zostaną mu udowodnione zarzuty...Phil pisze:I to są na razie zarzuty, a Wy już go traktujecie jakby [link]. Spotkanie Reissa z kibicami było i na nim powiedział, że nie kupił ani nie sprzedał żadnego meczu w cztery oczy wszystkim zgromadzonym.
jak dla mnie rozjebales konstrukcje i to konkretnie :lol: pJona ;)gdańszczanin pisze:Pozdrowienia do więzienia
ilu Wlochow??
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
Co do wcześniejszych wypowiedzi na temat niektórych co bronią Reissa... Koleś we Wrocławiu przyznał się do niektórych zarzutów,wychodząc z prokuratury tak jak już napisałem na pytanie "Co Pan teraz powie kibicom?",odpowiada "a co mam im powiedzieć?",z kontekstu można wywnioskować,że tymi właśnie słowami pokazuje swoją "niewinność"...Hehe na temat tego jak juz ktoś napisał,że bylo spotkanie Reissa z kibicami i powiedział,że żadnego meczu nie sprzedał,ani nie kupił... Jakoś nie chce mi się w to wierzyć,gdyż jak czytałem o tym zatrzymaniu artukuł na 90 minut,to nawet sie dowiedziałem,że Reiss podpisał oświadczenie,że nie brał żadnego udziału w aferze korupcyjnej...Bardzo dziwne bo we Wrocławiu z kolei przyznał sie do kilku zarzutów...
To czy będzie miał poparcie w kibiców Lecha to juz ich wewnętrzna sprawa,ale jak dla mnie sdkandowanie nazwiska kolesia który tak oszukał cały klub i kibiców to paranoja...
To czy będzie miał poparcie w kibiców Lecha to juz ich wewnętrzna sprawa,ale jak dla mnie sdkandowanie nazwiska kolesia który tak oszukał cały klub i kibiców to paranoja...
Widzew Łódź
-
Podobno przyznal sie do wziecia kasy za zwycieski mecz z Polkowicami. Kasa byla dodatkowa mobilizacja klubow walczacych wtedy o utrzymanie.
Nie widze zwiazku z korupcja.
Nie widze zwiazku z korupcja.
-
- ostatnie ostrzeżenie
A od kiedy to janusze jezdza na wyjazdowe mecze za granice? Taki sam tok myslenia...litar pisze:Pierwsze słyszę. Nigdy nikt nie wspominał o jakiś naszych autach. Wystarczyło dać nam znać. W przeciwieństwie do was, umiemy ogarnąć nawet Januszy.
Co do flagi to taka flage moze kupic kazdy w naszym sklepie nawet janusze
[link]" target="_blank (nie ma tu pokazanych wszystkich flag)
-
Pięknie Niebieskie Konfidenty !
Chłopaki od nich zaganiają chłopaków z Lecha , Lech dzwoni do Ruchu żeby odkręcali , Ruch nic z tym nie robi , po miesiącu gdy na Remesie wiszą "Zaganiary" , Ruch dzwoni co Lecha robi wywieszając takie coś , na co Lech odpowiada że mieli miesiąc na ingerencje w chłopaków
Na co Ruch swoją gadką zawsze nagle twierdzi że to nie są osoby za Ruchem ,
Druga sytuacja się powtarza podobno z chłopaczkiem z Górnika którego osoby z Ruchu też "zaganiały" , i w tej sytuacji również ponoć nie są z Ruchu .
A nagle Ruch wymyśla że obijał auta Lecha i ich wskazywali palcami
PS. Sp. Rajmund was tego nauczył ?
Tak więc "Zaganiary" w pięknym miejscu wisiały ,
Chłopaki od nich zaganiają chłopaków z Lecha , Lech dzwoni do Ruchu żeby odkręcali , Ruch nic z tym nie robi , po miesiącu gdy na Remesie wiszą "Zaganiary" , Ruch dzwoni co Lecha robi wywieszając takie coś , na co Lech odpowiada że mieli miesiąc na ingerencje w chłopaków
Na co Ruch swoją gadką zawsze nagle twierdzi że to nie są osoby za Ruchem ,
Druga sytuacja się powtarza podobno z chłopaczkiem z Górnika którego osoby z Ruchu też "zaganiały" , i w tej sytuacji również ponoć nie są z Ruchu .
A nagle Ruch wymyśla że obijał auta Lecha i ich wskazywali palcami

PS. Sp. Rajmund was tego nauczył ?
Tak więc "Zaganiary" w pięknym miejscu wisiały ,