Top 3 ekipy na przestrzeni 20 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
GtWładzię

Re: Top 3 ekipy na przestrzeni 20 lat

Post autor: GtWładzię » 11.02.2014, 18:57

MarnyFanatyk pisze:Czytam ,,tutaj'' od kilku lat i myślę że Twoje wypowiedzi są bardziej na ,,o'' niż ,,su''-biektywne ale chyba nie chcesz mi powiedzieć ,że (patrząc na mapę) Arka nie bardziej zasługuje na mowę w tym temacie?Oczywiście jest jeszcze kilku moich ,,faworytów'' którzy mogli by się znajdować przed Arkąw tym jakże zacnym plebiscycie TOP3.
    Jak śledzisz forum,zapewne widzisz, że w podawanie typów się nie bawiłem.
    Odpisałem Ci jedynie, co PRAWDOPODOBNIE myślą koledzy,którzy ustalają ten ranking i dlaczego często pojawia się banda LG.
    A zarzutów w stronę każdej z wymienianych ekip jest jak widzę masa- a to gdyby lepsza kondycja jednej z ekip w Grabowskiej Hucie,a to znów gdyby nie sprzęt na Grabiszyńskiej czy w Spodku,a to znów gdyby pociąg stanął kilometr bliżej i tak można wymieniać bez liku.
    Autor sobie wymyślił 20 lat- chłopaki typują i tyle.Oboje wiemy,że wszystko weryfikuje życie i za trzy dni znów wracamy "do gry" by forum miało co typować :-)

iparts.pl
    MarnyFanatyk

Post autor: MarnyFanatyk » 11.02.2014, 19:43

,,śledzisz,, nie jest zbyt trafnym sformułowaniem lecz myślałem iż autor tematu zakładał nie życie a przeżyte już 20lat.Ale już tematu nie będę drążył.Może Ty wyrazisz jakąś opinie na temat Sosnowca?Oczywiście na przestrzeni tych top 20lat

Szakal1964ph

Post autor: Szakal1964ph » 11.02.2014, 21:12

Lex Steele pisze:
    Gold pisze:Wydaję mi się że sporo osób nawet nie wie o pewnych rzeczach, nie zostało podane żadne oficjalne info i myślę że tak jest lepiej. Traci właśnie tylko trochę na tym Legia, bo każdy pamięta tylko jej ostatnią porażkę z Górnikiem.
    Porażka, owszem była. Tyle tylko, że chyba 99,99% z tutejszych "kiboli - fanatyków - chuliganów " nie pamięta, jakie były ówczesne postanowienia i reguły tego spotkania.
    Postaram się na szybko je streścić, mianowicie - miały się bić TYLKO i wyłącznie osoby z Zabrza, Warszawy i ich oficjalnych fan klubów. Tymczasem zaraz przed spotkaniem nie doszło do żadnych sprawdzania dowodów itp. Legia zaufała Górnikowi.
    Po czym okazało się, że 1/3 Górnika to GKS Katowice, a reszta to Wisłoka, ROW, JKS, Banik i inne zaprzyjaźnione przydupasy.
    Gdyby Górnik miał choć trochę honoru, to by wcześniej powiedział, że walka jest ze zgodami w zanadrzu.
    Ciekawi mnie to spotkanie, gdyby po stronie Legii w tamtym czasie były jeszcze Pogoń Szczecin, Zagłębie Sosnowiec, BKS Bielsko i Olimpia Elbląg.
    Na pewno dla zabrzan nie byłoby tak kolorowo.
    Podsumowując - akcja ze strony Górnika bardzo c******. Nie pierwsza i zapewne nie ostatnia.
    jak już piszesz to rób to dokładnie, oprócz wymienionych ekip , obecni byli: Dynamo Drezno, Naprzód Rydułtowy, Hajduk Split(Torcida) i kilka osób z Aik Sztokcholm

cobytu

Post autor: cobytu » 11.02.2014, 21:27

MarnyFanatyk pisze:Powrócę do moich pierwszych wypocin..Widzę że Sosnowiec jest tutaj obecny ale nikt nie wypowiedział się(przemawia to na + dla sosnowiczan:) o swojej formie na przestrzeni 20lat,poza tym bardziej interesują mnie wypowiedzi na temat ZS wrogich ekip.Tak ,mam sentyment do Sosnowca i nie piszcie ,,coś ty taki senymenalny''.
    bardzo fajny temat

Dobra to ja tez się przyznaje ze tez mam sentyment do tej ekipy.Wielki szacunek.Mysle ze wielu moich kolegow po szalu podzieli ta opinie.I nie mam tylko na myśli naszych bezpośrednich spotkan.Naprawde nie można odmowic tej ekipie charakteru.Mnie zastanawia taka slaba opinia kibicow slaskich klubow na temat fanow z Sosnowca ktora dalo się zauwazyc przy okazji innych tematow.
    Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

na_chwile

Post autor: na_chwile » 11.02.2014, 23:14

do top3 fakt faktem im daleko.

dobra_strona_Brynicy

Post autor: dobra_strona_Brynicy » 12.02.2014, 09:18

Szakal1964ph pisze:
    Lex Steele pisze:
    Gold pisze:Wydaję mi się że sporo osób nawet nie wie o pewnych rzeczach, nie zostało podane żadne oficjalne info i myślę że tak jest lepiej. Traci właśnie tylko trochę na tym Legia, bo każdy pamięta tylko jej ostatnią porażkę z Górnikiem.
    Porażka, owszem była. Tyle tylko, że chyba 99,99% z tutejszych "kiboli - fanatyków - chuliganów " nie pamięta, jakie były ówczesne postanowienia i reguły tego spotkania.
    Postaram się na szybko je streścić, mianowicie - miały się bić TYLKO i wyłącznie osoby z Zabrza, Warszawy i ich oficjalnych fan klubów. Tymczasem zaraz przed spotkaniem nie doszło do żadnych sprawdzania dowodów itp. Legia zaufała Górnikowi.
    Po czym okazało się, że 1/3 Górnika to GKS Katowice, a reszta to Wisłoka, ROW, JKS, Banik i inne zaprzyjaźnione przydupasy.
    Gdyby Górnik miał choć trochę honoru, to by wcześniej powiedział, że walka jest ze zgodami w zanadrzu.
    Ciekawi mnie to spotkanie, gdyby po stronie Legii w tamtym czasie były jeszcze Pogoń Szczecin, Zagłębie Sosnowiec, BKS Bielsko i Olimpia Elbląg.
    Podsumowując - akcja ze strony Górnika bardzo c******. Nie pierwsza i zapewne nie ostatnia.
    jak już piszesz to rób to dokładnie, oprócz wymienionych ekip , obecni byli: Dynamo Drezno, Naprzód Rydułtowy, Hajduk Split(Torcida) i kilka osób z Aik Sztokcholm

No i po co ta głupia ironia ? Powiedz całej Polsce czy był tam sam Górnik .

Od tego co odpowiesz zależy jak będę traktował Twój każdy kolejny post. Zobaczymy czy jesteś zakompleksionym cyganem czy człowiekiem z którym można wymienić opinie.

na_chwile

Post autor: na_chwile » 12.02.2014, 17:10

Szakal1964ph pisze:
    Lex Steele pisze:
    [link]

ustosunkuj się lepiej do tego co dotyczy bezpośrednio ciebie. :O

świeżak87

Post autor: świeżak87 » 12.02.2014, 20:06

Bączyński pisze:Za to jak wy wyłapujecie (choćby powrót z Łęcznej),to oczywiście nie podkreślaliście,że było was mniej?
    Skoro jesteście takie kozaki,zróbcie akcje na trasie,bo fakty są takie,że to Śląsk dwa razy podjeżdża wam pod kasy,już nie wspomnę o waszych ziomkach z Opola.
    nikt tu z nas kozaków nie robi a tym bardziej my sami nie robimy. suche fakty i wymiana poglądów. na powrocie z Łęcznej obijacie nas w przewadze 90 na 40 wiec chyba warto to podkreślić co innego gdy przewaga jest dwukrotna a co innego kiedy jest przewaga plus minus 20 osób.
    Już mnie nie zobaczysz...

60sekund

Post autor: 60sekund » 12.02.2014, 21:21

Tak w skrócie opisze czołówkę wg mnie. Dla jednych to będzie krzywdzące dla drugich może chociaż odrobina podobnych poglądów na ten temat.

Legia Warszawa-sporo awantur na stadionach,trasach,polankach także aktywni chuligańsko na pucharach europejskich. Zawsze dobra prezentacja na wyjazdach europejskich. Wjazd na turniej Korony, akcja flagi Jagiellonii, akcja J-23 z wprowadzeniem swojego człowieka do derbowych rywali z Polonii. Zaliczyli kilka wpadek a te najbardziej bolesne to wg mnie z Arką (Ursus w Warszawie i mecz na rezerwach Legii). Dużo skrojonych flag innych Polskich ekip ale zdarza się że i oni zostają skrojeni, także na rzecz mniejszych ekip chociażby Miedź Legnica - flaga Wild West , Stomil Olsztyn - fc Żyrardów.

Lech Poznań-długi czas niezwyciężeni na ubitej ziemi,mniej awantur na stadionach niż Legia.Regularnie umilają pobyt lub przejazdy innym kibicom przez Wielkopolskę zarówno większym i mniejszym ekipom.Dobra prezentacja w Europie podczas występów w pucharach.Za najlepszych czasów Triady sporo zadym na kadrze,potem krótki epizod układu z Ruchem Chorzów tam też są stroną awanturującą się np.w Chorzowie na Polska-Norwegia.

Ruch Chorzów – bezapelacyjnie najlepsi na śląsku,dużo dzieje się tam na co dzień i ciężko to komentować na bieżąco.Z większych awantur godnych odnotowania na pewno Ruch-ŁKS 2004,Wielkie Derby Śląska 2009,akcja R&W na pociąg Lechii.Sporo umawianych walk oraz tych spontanicznych na trasach gdzie są stroną atakującą.

Widzew Łódź/ŁKS Łódź –zarówno jedni jak i drudzy sporo awantur,ustawek i zasadzek.Na inne ekipy oraz wzajemnie na siebie. Flagi krojone w jedną i drugą stronę. Obydwie ekipy wg mnie bardzo silne i nieprzewidywalne z którymi trzeba się liczyć zawsze i wszędzie bez względu na okoliczności. Jak w każdej ekipie zdarzają się porażki.

Lechia Gdańsk-rywalizacja w trójmieście na ich korzyść,kilkukrotnie oklepują udających się lub wracających z wyjazdów Arkowców u siebie na słynnym dworcu Oliwa.Kroją im również kilka flag. Wspomagają swoje zgody w Gdyni gdzie w większości przypadów są awantury z psiarnią lub rywalami.Na przestrzeni kilkunastu ostatnich lat walki z innymi ekipami z różnym skutkiem,porażka z Legią po meczu kadry z Armenią w Warszawie przeplatana zwycięstwem z Lechem Poznań.Przez pewien czas w niższych ligach więc brak możliwości pokazania się. Wg mnie za mało aktywni w terenie gdy pojawiają się wrogie ekipy

Arka Gdynia-przez pewien okres mimo niskiej ligi zdecydowanie NR 1 chuligańsko w PL. W najlepszych swoich latach potrafili odbić swoją flagę Legionistom w Poznaniu jeśli mnie pamięć nie myli. Zawsze widoczni na kadrze.Największa w Polsce awantura we Wrocławiu na Grabiszyńskiej,potem słabiej,kilka flag w plecy na rzecz Lechii,strata flag zgodowiczów Lecha i Polonii W-wa w Łęcznej.Powoli coś rusza w lepszym kierunku ale do odbudowy pozycji z dawnych lat długa droga…

Beha

Post autor: Beha » 14.02.2014, 08:58

60sekund pisze:Tak w skrócie opisze czołówkę wg mnie. Dla jednych to będzie krzywdzące dla drugich może chociaż odrobina podobnych poglądów na ten temat.

Arka Gdynia-przez pewien okres mimo niskiej ligi zdecydowanie NR 1 chuligańsko w PL. W najlepszych swoich latach potrafili odbić swoją flagę Legionistom w Poznaniu jeśli mnie pamięć nie myli. Zawsze widoczni na kadrze.Największa w Polsce awantura we Wrocławiu na Grabiszyńskiej,potem słabiej,kilka flag w plecy na rzecz Lechii,strata flag zgodowiczów Lecha i Polonii W-wa w Łęcznej.Powoli coś rusza w lepszym kierunku ale do odbudowy pozycji z dawnych lat długa droga…
    Troszke pomyliłeś fakty-Arka nie odbiła "Podgórza" w Poznaniu, ani nigdzie indziej.
    Flaga spłoneła na Legii, tak samo jak fana FC Władysławowo(na meczu w Poznaniu).
    To na Jagiellonii Arce udało się odbić flage Craxy FCBP.
    W Gorzycach Arka straciła flagę Polonii oraz połowę jednej swojej.
    W Łęcznej z kolei flagę Lecha "Gniezno".

na_chwile

Post autor: na_chwile » 16.02.2014, 15:17

1. Legia
    2. Lech
    3. Ruch

Podsumowywując z tego co zostało napisane, do tej pory.

AngryBird

Post autor: AngryBird » 16.02.2014, 15:21

Legia, Lechia, ŁKS - kolejność przypadkowa.

jakisyf1997

Post autor: jakisyf1997 » 16.02.2014, 16:07

1 podzielone Legia i Ruch za dzialanie i awantury co chwila cos robia
    2 Lech za to ze na ubitej nie pokonani ale ostatnio ucichli i robia jakies pojebane uklady z kosami swojej zgody tu bardziej minus powinien byc :D
    3 tez podzielone Lechia z Widzewem

protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska » 16.02.2014, 16:24

2 Lech za to ze na ubitej nie pokonani ale ostatnio ucichli i robia jakies pojebane uklady z kosami swojej zgody tu bardziej minus powinien byc :D
    Nieaktualne.70x70 wygrana Lechii
    ABG

fakJu

Post autor: fakJu » 16.02.2014, 17:14

protektormalopolska pisze:
    Jedna porażka jest faktem, ale nie zmienia to faktu że w tej dziedzinie Lech wypada zdecydowanie najlepiej w Polsce

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 16.02.2014, 17:51

dodając do tego rozjebanie mitycznego dynama berlin i to ,że Zvezda nie chciała bić się na polskich zasadach to można powiedzieć ,że Pyrusy nie mają/mieli sobie równych w europie
    Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!

Post autor: *** » 16.02.2014, 18:47

większość europy ma wyjebane na jakieś bieganie po lasach, więc ich w tym nie klasyfikuj.u nas to wymuszona sytuacja (zwłaszcza u ekip które nie mają wroga we własnym regionie) fakty i tak są takie że udział w tych wszystkich spotkaniach często biorą najemnicy mający gówno wspólnego z kibicowaniem, i tak też w ten właśnie sposób wielu pracuje na własną glorie.

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 16.02.2014, 19:09

*** pisze:większość europy ma wyjebane na jakieś bieganie po lasach, więc ich w tym nie klasyfikuj.u nas to wymuszona sytuacja (zwłaszcza u ekip które nie mają wroga we własnym regionie) fakty i tak są takie że udział w tych wszystkich spotkaniach często biorą najemnicy mający gówno wspólnego z kibicowaniem, i tak też w ten właśnie sposób wielu pracuje na własną glorie.
    nie wiem z jakiej jesteś ekipy ale nie mierz wszystkich swoją miarą

Post autor: *** » 16.02.2014, 22:28

no tak, rycerskość, zasady, pakt poznański, latających smoków jeszcze brakuje.dawajcie dalej jacy to nie jesteśmy zajebiści, pełen narcyzm sami o sobie ;)wyskoczy w turcji 300 arabusów z nożami do kebabów, chmara rusków jak na Legie w Moskwie to będzie pierdolenie że jak to tak można niehonorowo, że o sile danej ekipy decyduje 80 robotów na łące w wypizdowie systematycznie trenujących do takich igrzysk.A kibolstwo to spontan podobno heh.

KoleKib

Post autor: KoleKib » 16.02.2014, 23:12

holendrowie i beldzy pisze:dodając do tego rozjebanie mitycznego dynama berlin i to ,że Zvezda nie chciała bić się na polskich zasadach to można powiedzieć ,że Pyrusy nie mają/mieli sobie równych w europie
    można też dodać AIK w Szwecji i Spartę przed meczem w Pradze. No i kilka innych..

-CASUAL-

Post autor: -CASUAL- » 16.02.2014, 23:27

PyskatySK pisze:Przecież jak na sprzęt w Europie, to Wam to na rękę. :)
    Żartobliwy post do chłopaka z Wisły, ale Wisła na europejskich pucharach chyba żadnej porażki nie doznała. A i fanty różnych ekip trafiały w ręce Wiślaków.O ultrasce nawet nie ma co gadać bo na równie Legią i Lechem reprezentowali godnie Polskę.

mariuszstalowa

Post autor: mariuszstalowa » 17.02.2014, 11:53

fakJu pisze:
    protektormalopolska pisze:
    Jedna porażka jest faktem, ale nie zmienia to faktu że w tej dziedzinie Lech wypada zdecydowanie najlepiej w Polsce
    w tej chwili dokladnie niewiadomo jak stoi Lech bo slabo o nich slychac i dawno niestarli sie z jakas ekipa z wyzesz polki

centri

Post autor: centri » 18.02.2014, 00:20

Nie wiem czemu wiele osób daje Legie na 1 miejscu. Ultraske mają najlepszą ale w lesie dość często zbierali grzyby z Widzewem i przeważnie mieli słabsze zbiory.

EL 1910

Post autor: EL 1910 » 18.02.2014, 00:46

Widzew z wiadomych względów pominę....

Legia, Ruch, Lech.

Beha

Post autor: Beha » 18.02.2014, 11:06

centri pisze:Nie wiem czemu wiele osób daje Legie na 1 miejscu. Ultraske mają najlepszą ale w lesie dość często zbierali grzyby z Widzewem i przeważnie mieli słabsze zbiory.
    Tylko raz po 30 dawno temu, walka przerwana i ustalony remis.
    Starć, solówek, przy okazji meczy było b. dużo na przestrzeni ostatnich 20 lat.

Natomiast flag więcej Widzew Legii wykosił. To fakt.

emigrant112

Post autor: emigrant112 » 18.02.2014, 14:36

Legia Widzew Lech za wszelaka aktywność H, atmosfere na trybunach i oprawy

nochal-80

Post autor: nochal-80 » 21.02.2014, 11:44

Jeśli chodzi o czas tak jak w temacie czyli 20 lat a nie ostatnie 5-7 lat to Legia i Widzew bez sprzecznie muszą tu być. Najlepsze ekipy pod każdym względem dzięki graniu w LM. Praktycznie mają wszędzie swoich kibiców jak i mnóstwo FC dzięki tamtym wydarzeniom. Jeśli chodzi o 3 miejsce to tu jest ciężej myślę że ktoś z trójki Lech/ŁKS/Wisła.

Podsumowując. 1. Legia 2. Widzew. 3. Lech/ŁKS/Wisła.

RSD

Post autor: RSD » 21.02.2014, 13:47

1. Lech, Legia, Widzew, Ruch

2. ŁKS, Arka, Lechia, Cracovia, Wisła

3. Górnik, Śląsk

sylvo77

Post autor: sylvo77 » 22.02.2014, 22:53

Wedlug mnie top trzy to Legia Lech Lechia kolejnosc dowolna inne ekipy ktore zasluguja na pochwale to Ruch Widzew LKS Arka Cracovia Wisla po prostu te trzy ekipy najdluzej trzymaly forme od 1993 roku bo tego roku nie ma co liczyc. Slask byl na topie w latach 90-tych1993 -97 pozniej juz slabiej i odstaje od tych ekip ktore tu wymienilem jest to moja opinia wedlug mnie obiektywna jezdzilem na mecze w latach 1993- 2008 teraz juz rzadziej zaliczylem mnostwo meczow kadry w latach 90-tych te najwazniejsze nie bede pisal jakiej druzyny jestem kibolem bo to bez znaczenia Pozdrawiam wszystkich fanatykow nie wazne z jakiego klubu

bort14

Post autor: bort14 » 23.02.2014, 00:27

Gorny Slask - Gornik i Ruch
    Dolny Slask - Slask
    Wielkopolska - Lech
    Mazowsze - Legia
    Pomorze - Arka i Lechia
    Malopolska - Wisla i Cracovia
    Lodzkie - Widzew i Lks

Moje typy:
    1.Legia i Lech
    2.Ruch i Widzew
    3.Lechia i Arka
    4...Wisla
    5...Slask
    6...Lks
    7...Cracovia
    8...Gornik
    ...daleko reszta
    Qui seminat inquitatem, meter mala

WaldemarKKS

Post autor: WaldemarKKS » 23.02.2014, 10:46

1 LEGIA WARSZAWA
    2 RUCH CHORZOW
    3 LECH POZNAN

KorbaZKS

Post autor: KorbaZKS » 23.02.2014, 14:51

Trudno jest wytypować top 3 , ale napewno w Top 10 byłyby takie ekipy jak : Legia , Ruch , Torcida , Lech , Lechia , Arka , Wisła , GieKSa , ŁKS Łódź , Widzew

Prawy_sierpowy

Post autor: Prawy_sierpowy » 23.02.2014, 20:18

Cięzki temat żeby byc obiektywnym.
    Wg mnie
    1 Lech
    2 Legia
    Te dwie ekipy wyróżniają się tym, że w każdym aspekcie są w czołówce. Nie mają słabszych stron. Nie pasuje mi tutaj Ruch czy ŁKS - za średnie mecze u siebie - liczba kibiców, doping, ultras.
    3 Widzew, ŁKS, Lechia, Ruch, Arka, Górnik, Śląsk, GKS
    My wam wszystkim kur... pokazemy

scania

Post autor: scania » 24.02.2014, 12:46

Żeby mieć dobry doping i zrobić ciekawą oprawe,trzeba mieć do tego warunki....Czy np w latach 90 w Poznaniu było z tym tak kolorowo??Porównaj sobie tamte czasy z obecnymi!Pozdr!

mutantTHC

Post autor: mutantTHC » 24.02.2014, 13:36

Moim zdaniem: Legia, Lech, Ruch/ŁKS.

na_chwile

Post autor: na_chwile » 25.02.2014, 16:27

Moim zdaniem wymienianie ŁKSu to duże nadużycie.
    Abstrahując od wygibasów, to Widzew miał lepsze wyjazdy i lepsze oprawy.

Lazioo

Post autor: Lazioo » 26.02.2014, 07:48

Pomijam Widzew i Ruch.

1) Legia - Za liczby, za Ultras, cały rozmach, za b. dobrą ekipę, moim zdaniem Legii należy się pierwsze miejsce ( niestety hehe )

2) Lech - Praktycznie na równi z Legią, w sumie można to samo napisać co powyżej.

3) Umieszczam Wisłę. Moim zdaniem dobry, równomierny i staranny doping. Ładnie wychodzą im takie przeciągające się, długie pieśni.

Dalej ciut mniej za przeszłość to bez dwóch zdań Arka Gdynia.
    https://www.youtube.com/watch?v=wBs1ValcXFM !!!

ODPOWIEDZ