Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

SH1910

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: SH1910 »

Bardzo dobry post kbls. taka prawda, a nie jakies durne wyliczenia, które osiedle kogo w 100% a które w 75%, zaznaczanie na kolory wielkich osiedli(wziesień łódzkich,nad nerem, bałuty zachodnie,łagiewniki,,sikawa itp), spośród których jeździ niekiedy po kilka osób na stadion. o sile każdego osiedla stanowi kilkanaście, kilkadziesiąt ogarniętych osób . Co z tego, że z Retkinii czy Teofilowa na Widzew jeździło swojego czasu po kilkadziesiąt osób, jesli nic nie znaczą na ww. osiedlach. co nie zmienia faktu, że jest/było ich więcej tam niż np. ŁKS u na złotnie czy zdrowiu , które są zaznaczane na biało.i oczywiście odwrotnie w drugą stronę. na pewno jest więcej ŁKSu na osiedlach uważanych za typowo Widzewskie, niz Widzewiaków na niektórych słabych osiedlach zaznaczanych na czerwono.
iparts.pl
Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki »

najlepiej ten post skopiowac i wkleić we wszystkie tematy dotyczące FC, może wreszcie forumowi matematycy skumają że robią z siebie idiotów
Obrazek
lukb

Post autor: lukb »

w Piotrkowie kibicuje się Widzewowi !
przerzuty to nie kibice !
tebe78

Post autor: tebe78 »

lukb pisze:w Piotrkowie kibicuje się Widzewowi !
No popatrz, to gdzie jest ten Widzew?, bo na mieście go nie ma.
Zresztą, idź nałykaj się pałąków od wiader pod OBI idioto.
lukb

a Ty jesteś z Piotrkowa że się wypowiadasz?
cobytu

Post autor: cobytu »

lukb pisze:a Ty jesteś z Piotrkowa że się wypowiadasz?

Facet weź daj sobie na wstrzymanie bo prowokacje robisz marna i znowu temat zejdzie na napinkowe tory.Po co to? Pisza ludzie do rzeczy to czytaj i wyciągaj wnioski.Pozdr.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)
Marek21

Post autor: Marek21 »

lukb pisze:w Piotrkowie kibicuje się Widzewowi !
lukb nie rob wiochy naszemu klubowi, stracilismy Piotrkow i gadanie na kibice.net tego nie zmieni, ku pokrzepieniu serc mozna napisac ze ŁKS tez stracil miasto na nasza rzecz, dokladnie Pabianice
PierdemWdziub

Post autor: PierdemWdziub »

naszemu klubowi ? niedawno nie byles z Widzewa
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Panowie takie gadanie o straceniu miast jest co najmniej głupie bo zarówno z Piotrkowa Widzewiaków jak i z Pabianic Łksu jeździ sporo i raczej to się szybko nie zmieni bo oba FC są nadal prężne
alibabaman

Post autor: alibabaman »

do jakiego osiedla należy ul. Kazimierza Pułaskiego i kto panuje w okolicy?
mms

Post autor: mms »

alibabaman pisze:do jakiego osiedla należy ul. Kazimierza Pułaskiego i kto panuje w okolicy?
Ulica leży na osiedlu Żabieniec, czyli terytorium Widzewa.
forever1908young

Post autor: forever1908young »

Obrazek
Dziś z okazji sparingu Baszta Uniejów - ŁKS ŁÓDŹ spotykamy się na rynku o godzinie 17.30 . Wspiera nas tego dnia FC Poddębice ( zajebista liczba ! ) i ŁKS Kochanówka ( Wielkie DZIĘKI ! ) . Ruszamy wspólnie z miejsca ,zbiórki i w asyście śpiewów docieramy na mecz , Na miejscu witają nas ziomki , którzy zameldowali się nieco wcześniej Wywieszamy 4 transparenty :
ŁKS UNW , PODDĘBICE , Ś.P. KLIMAS , UNW 1908 ( T. dzięki za pomoc ! ) . N meczu śpiewy i melanż , samozapłonowi ulega czerwona kukła ozdobiona w barwy okolicznych FC
W drugiej połowie odpalamy piro i robimy pamiątkowe zdjęcia .
Poz zakończeniu meczu podbijają do nas Piłkarze i dziękują za wsparcie . Nasz Ulubieniec z Limanki zostaje nagrodzony czapką za ambitną grę
Po meczu wracamy na Uniejowski Rynek .
ŁKS WIELKA RODZINA !
ObrazekObrazekObrazek
lozys

Post autor: lozys »

a właśnie jak wygląda sytuacja w Uniejowie ? ostatnio byłem tam na basenach i spacerując po rynku widziałem sporo napisów obydwóch ekip, z przewagą tych Widzewskich.
DK08

Post autor: DK08 »

kiedyś miasto Rtsu, ale jak sam możesz spojrzeć wyżej, obecnie się wyrównuje.
ja22

Post autor: ja22 »

Jak dla mnie Łódź to pewien fenomen w skali kraju .Chodzi o to że przy bardzo marnej frekwencji na obu stadionach obie ekipy to od lat ścisła czołówka krajowa .Takie wykłócanie się że kogoś tam jest o kilka osób więcej jest bez sensu .Dla mnie odkąd pamiętam Łódź kojarzyła się z dwoma wyrównanymi ,bardzo mocnymi ekipami(nie piszę tu o latach 80).Jako że od lat obserwuję sytuację w ŁODZI boli mnie i wkurwia stan sportu w tym mieście
kaziu1910

Post autor: kaziu1910 »

Pytanie odnośnie sparingu ŁKSu w Uniejowie: był z wami wasz kumpel murzyn?
CosaNostra1908
Kontakt:

Post autor: CosaNostra1908 »

cmb1910 pisze:I tak samo mozna pisac o innych osiedlach co lata swietlnosci pod wzgledem <h> mieli dawno dawno temu jak np Koziny co teraz to nic nie prezentuja , oprócz puszczania w eter filmików z racowisk na osiedlu czy tam jakiś malunków.

uwielbiam wasze wpisy że Kozin nie ma.... hehe

Koziny najmniejsze osiedle w Łodzi i nic nie reprezentują? buhahahah

http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU[/youtube]
https://www.facebook.com/KozinyPL

http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU

Obrazek
WhiteRedWhite

Post autor: WhiteRedWhite »

Kibice ŁKS pamiętają o swych legendach!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zv8l0DDc3as[/youtube]
Obrazek
kaziu1910

Post autor: kaziu1910 »

No jak z tym murzynem wspólnicy?

Dodam tylko, że to że tego dnia wyjątkowo nie uciekacie zawdzięczacie tylko służbom mundurowym, ale o tym sie nie napisze w relacji hehehe
mlody93

Post autor: mlody93 »

nikodem pisze:o innych miastach jedno ekipowych nie wspominam,gdyby w Łodzi był tlyko jeden liczący sie klub,pewnie prezentował by poziom podobny do Lecha,Ślaska czy Jagielonii,ale w tym mieście są dwie rone ekipy
Chyba cie troche ponioslo. Smiem twierdzic ze Widzew jak i ŁKS nie tyle prezentuja podobny poziom jak Slask i Jagiellonia ale sa o wiele lepsi a jesli chodzi o Lecha to tu jest sprawa bardziej wyrownana.
PierdemWdziub

Post autor: PierdemWdziub »

przeciez to oczywiste, ze Łódź to najsilniejsze chuligansko miasto w Polsce
mms

DK08 pisze:kiedyś miasto Rtsu, ale jak sam możesz spojrzeć wyżej, obecnie się wyrównuje.
Po raz kolejny napiszę, skończ się udzielać w tematach o których nie masz pojęcia. Kolejny raz bzdury piszesz. Obecnie Uniejowie przeważa RTS pod każdym względem, choć kiedyś było inaczej na waszą korzyść (dzięki protektorowi).
opel

Post autor: opel »

mms pisze:
DK08 pisze:kiedyś miasto Rtsu, ale jak sam możesz spojrzeć wyżej, obecnie się wyrównuje.
Po raz kolejny napiszę, skończ się udzielać w tematach o których nie masz pojęcia. Kolejny raz bzdury piszesz. Obecnie Uniejowie przeważa RTS pod każdym względem, choć kiedyś było inaczej na waszą korzyść (dzięki protektorowi).
Niewiele się udzielam na tym forum i piszę tylko wtedy jak mnie coś wkurzy. Ale napiszę krótko, Nie Wiesz Nie pisz. Jestem w Uniejowie kilka razy w miesiącu. Pijemy i śpiewamy o ŁKSie prawie do białego rana. NIKT, powtórzę NIKT z RTS nas nie zaczepia, nie podjeżdża itd, itp. Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że RTS coś tam ma do powiedzenia?. Może być priv.
Łódzki Klub Sportowy
mms

opel pisze:Niewiele się udzielam na tym forum i piszę tylko wtedy jak mnie coś wkurzy. Ale napiszę krótko, Nie Wiesz Nie pisz. Jestem w Uniejowie kilka razy w miesiącu. Pijemy i śpiewamy o ŁKSie prawie do białego rana. NIKT, powtórzę NIKT z RTS nas nie zaczepia, nie podjeżdża itd, itp. Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że RTS coś tam ma do powiedzenia?. Może być priv.
Do Uniejowa to sporo osób z Łodzi jeździ, głównie od was ale to wcale nie oznacza że rządzicie tam. Zresztą sam tam czasem bywam. Jak pojedziemy na przykład na Koziny i będziemy balować i śpiewać do białego rana oraz nikt nas nie zaczepi, to też oznaczać będzie że tam rządzimy? :)
Zresztą Widzew z Uniejowa i Łks z Uniejowa nie są żadną wielką siłą, bo to małolaci z jednej i drugiej strony. Aczkolwiek nasi małolaci mają przewagę nad młodymi od was.
dintre

Post autor: dintre »

Jedź na Koziny i pośpiewaj piosenki na Widzewie, ręczę, że nie będziesz musiał czekać dlugo na reakcję :) zreszta, pewnie dobrze o tym wiesz.
Tbm
Prastary

Post autor: Prastary »

mms-napisałeś że w Uniejowie RTS przeważa pod każdym względem,później napisałeś że do Uniejowa przyjeżdża sporo osób z Łodzi,głównie z ŁKSu.To ja się pytam jako laik do kogo ten ŁKS tam jeździ skoro rządzi tam Widzew?Do tych słabych małolatów?Co do balowania na kozinach i śpiewania do białego rana to się nie przekonasz dopóki nie spróbujesz.
mms

Prastary pisze:mms-napisałeś że w Uniejowie RTS przeważa pod każdym względem,później napisałeś że do Uniejowa przyjeżdża sporo osób z Łodzi,głównie z ŁKSu.To ja się pytam jako laik do kogo ten ŁKS tam jeździ skoro rządzi tam Widzew?Do tych słabych małolatów?Co do balowania na kozinach i śpiewania do białego rana to się nie przekonasz dopóki nie spróbujesz.
W Uniejowie są termy, basen i protector. Dobra miejscówka i na relax i na imprezę, dlatego napisałem że sam też czasem tam bywam :)
To Prawda?

Post autor: To Prawda? »

forever1908young pisze:Obrazek
Dziś z okazji sparingu Baszta Uniejów - ŁKS ŁÓDŹ spotykamy się na rynku o godzinie 17.30 . Wspiera nas tego dnia FC Poddębice ( zajebista liczba ! ) i ŁKS Kochanówka ( Wielkie DZIĘKI ! ) . Ruszamy wspólnie z miejsca ,zbiórki i w asyście śpiewów docieramy na mecz , Na miejscu witają nas ziomki , którzy zameldowali się nieco wcześniej Wywieszamy 4 transparenty :
ŁKS UNW , PODDĘBICE , Ś.P. KLIMAS , UNW 1908 ( T. dzięki za pomoc ! ) . N meczu śpiewy i melanż , samozapłonowi ulega czerwona kukła ozdobiona w barwy okolicznych FC
W drugiej połowie odpalamy piro i robimy pamiątkowe zdjęcia .
Poz zakończeniu meczu podbijają do nas Piłkarze i dziękują za wsparcie . Nasz Ulubieniec z Limanki zostaje nagrodzony czapką za ambitną grę
Po meczu wracamy na Uniejowski Rynek .
ŁKS WIELKA RODZINA !
W tym dniu co ŁKS miał swój mecz to Widzewiacy się zbierają, ale panowie z ŁKS-u w tym dniu nie są skłoni podjąć rękawic...
cobytu

Post autor: cobytu »

Obrazek

Old...
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)
malarz_artysta

Post autor: malarz_artysta »

"W tym dniu co ŁKS miał swój mecz to Widzewiacy się zbierają, ale panowie z ŁKS-u w tym dniu nie są skłoni podjąć rękawic..."
1.Tak, tak dobrze że to napisałeś, kumate i rzetelne info!
2.Chwalisz się czy żalisz?
3.Tak każdy może napisać.
4.Nawet nie wiesz ile razy było na odwrót.
5.Ponoć Łks wracał z Włocławka przez Myszków, bo czekaliście na mc donaldzie w Zgierzu, a z turnieju w Rzeszowie tak na wszelki wypadek do tej pory nie wrócili, potwierdzisz?
Nie jestem chwalipiętą tak jak ty
Lodzer'mensch

Post autor: Lodzer'mensch »

WRWGang & Ultras Sur

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 0164_n.jpg

Okazuje się że mecz kosza na który przyszliśmy i tak się nie odbędzie, więc wbijamy na wiadukt i prezentujemy trans wspierający Ultras Sur w walce z zarządem klubu, race , dymy , na koniec psy coś tam próbują ugrać ale nikogo nie chwycili.

ps . Miasto zrobiło pare miesięcy temu nowy super parkiet na hali na skorupki za bagatela 1,2 mln - niestety jest on tak spierdolony że nie da się grać - gratulacje
krokiet_z_grzybami

Post autor: krokiet_z_grzybami »

Zastanawia mnie jak obecnie wygląda sytuacja w Konstantynowie Łodzkim? miałem kiedyś koleżkę z tego miasteczka to pamiętam mówił, że zdominowane absolutnie przez ŁKS, do tego kilku konkretnych wariatów tam mieszkało. Obecnie zaś o ile się orientuje sporo osób już chyba nie udziela się zbytnio, więc jak tam obecnie jest? czy czasem Widzew nie 'przejał' wpływów w tym mieście?
i takie drugie pytanie, która część z Teofki jest najmocniejsza i najbardziej fanatyczna pod względem ludzi działających, chodzących na mecze itp? A, B, C ?
amiN

Post autor: amiN »

W Kanzasie , sporo osob wyjechało jednak dalej jest to miasto ŁKSu, chociaz są tez Widzewiacy.
Teofilów to B i C
pee

Post autor: pee »

Jakie są miasta w województwie łódzkim, w których rządzi ŁKS?
Kojarzy mi się coś,że są lepsi w Piotrkowie,Konstantynowie Łódzkim i Aleksandrowie ale tego ostatniego miasta nie jestem pewien. I czy w Pabianicach ŁKS był kiedyś mocniejszy od Widzewa?
Zagłębie Sosnowiec
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Łks na dzień dzisiejszy panuje w Piotrkowie, Aleksandrowie, o Konstantynowie się nie wypowiadam co do Pabianic to kiedyś raczej też tam dominował ale to już historia
lukb

z tym panowaniem w Piotrkowie bym nie przesadzał , przerzuty łatwego życia nie mają
Misza18

Post autor: Misza18 »

Ja bym w ogóle nie przesadzał ze stwierdzeniem, że ŁKS "panuje" bo nie ma takiego miasta w województwie gdzie ŁKS rządzi niepodzielnie a Widzewa tam nie ma ale Piotrków czy Aleksandrów na miano miasta z przewagą już zasługuje. Wszystkie miasta były już omawiane na poprzednich stronach, wystarczy poszukać.
whitepride08

Post autor: whitepride08 »

lukb pisze:z tym panowaniem w Piotrkowie bym nie przesadzał , przerzuty łatwego życia nie mają
Łatwego życia to Ty zapewne nie masz.Tak przejrzałem z ciekawości Twoje wpisy i albo jesteś upośledzony umysłowo,jeśli tak to oczywiście nie chcę Ci ubliżać,albo jakimś 10-letnim glutem
oderwanym od rzeczywistości.Mieszkasz gdzieś na jakieś wichurze pod Piotrkowem w którym pewnie jesteś ze dwa razy w miesiącu na zakupach,a wiesz o nim zawsze wszystko.O Łodzi Twoja wiedza to tylko to co przeczytasz w swoim oknie na świat,czyli internecie,już nie wnikając nawet ile razy w Łodzi byłeś,bredzisz coś,że nie powinniśmy się nazywać kibicami bo nie mamy klubu czy coś w tym stylu itd... Nawet kilku Twoich kolegów po szalu mówi Ci,że robisz im wioche a Ty Jasiu dalej swoje...ech w sumie nie moja sprawa i tak za dużo czasu na Ciebie poświęciłem,ale ogólnie to niezły kabaret jesteś.
PS. A jak Ci się tak nie podobają te 'przerzuty' to wsiadaj w PKS,jedź do Piotrkowa i wykonaj jakieś ruchy,a nie tylko trzepiesz w tą klawiaturę pierdoląc w kółko to samo.
W naszym mieście Łodzi gdzie łódeczka w herbie jest...
ODPOWIEDZ