Kibicowska Wielkopolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Kibicowska Wielkopolska
Było zapytanie o Wrześnie z tego co wiem, Victoria Września nie działa, a Fc Września też nie jest w najlepszej formie.
-
Edward1488
Co masz na myśli?manto23 pisze: Fc Września też nie jest w najlepszej formie.
-
stevewonder
Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja w Wągrowcu ?? Fc Lecha chyba tam nie ma a jak są to pewnie incognito , jest tam ciągle FC Widzewa??
-
Edward1488
Post miesiącastevewonder pisze:Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja w Wągrowcu ?? Fc Lecha chyba tam nie ma a jak są to pewnie incognito , jest tam ciągle FC Widzewa??
Jak się ma ponad 30 dyszki na karku, pracuję się jako przedstawiciel handlowy (mieszkałem w Warszawie kilka lat nie z własnego wyboru) i babcię w Pile to co? Tak jak ktoś napisał że takie drużyny jak Legia czy Widzew mające mega bum w latach 90 mogą mieć fanów wszędzie jak Widzew w Drezdenku czy Wałczu. Mam znajomych, rodzinę w Pile także poznałem ich osobiście, większość z nich to rodowici Pilanie a inni to studenci PWSZ i lokalnego UAM-u. Wierzysz czy nie to nie moja sprawa. Po prostu chciałem się więcej o Pile i jej kibicowskiej historii. Jak ktoś jest obeznany to piszcie tu lub na priv.Banti pisze:Ty to jesteś kolego światowy i zajebiście poinformowany. Mieszkałeś w Warszawie, bywałeś w Pile i spotykałeś tam miejscową Legię:) Bez obrazy, ale może już wyjdź z tego tematu i popytluj sobie o Zachodniopomorskim czy tam skąd jesteś.nochal-80 pisze:Dlaczego tematu Piły nikt nie poruszy? Ja właśnie pytam bo mało informacji o nich. A co się stało z Zawiszą w Pile całkiem upadła? Bywałem w Pile na 2-4 miesiące w roku to spotkałem sporo osób z Legii ale żadna z nich nie należało do Spokrewnionych (czy teraz Legijnej Wielkopolski) Dlaczego Legion Piła akurat połączył się z Szwadronem Gostyń? I czy to prawda że kontakty na linii Legion - a inne FC okoliczne Lecha ( Trzcianka, Czarnków, Budzyń, Chodzież) są słabe tzn Legion patrzy na nich z góry i nie za bardzo ich szanuje gdyż nie mają ekipy H i słabo jeżdżą?
-
Edward1488
To po co tu dupe zawracasz? Zapytaj tych rodowitych Pilan co są za Legiąnochal-80 pisze:Jak się ma ponad 30 dyszki na karku, pracuję się jako przedstawiciel handlowy (mieszkałem w Warszawie kilka lat nie z własnego wyboru) i babcię w Pile to co? Tak jak ktoś napisał że takie drużyny jak Legia czy Widzew mające mega bum w latach 90 mogą mieć fanów wszędzie jak Widzew w Drezdenku czy Wałczu. Mam znajomych, rodzinę w Pile także poznałem ich osobiście, większość z nich to rodowici Pilanie a inni to studenci PWSZ i lokalnego UAM-u. Wierzysz czy nie to nie moja sprawa. Po prostu chciałem się więcej o Pile i jej kibicowskiej historii. Jak ktoś jest obeznany to piszcie tu lub na priv.Banti pisze:Ty to jesteś kolego światowy i zajebiście poinformowany. Mieszkałeś w Warszawie, bywałeś w Pile i spotykałeś tam miejscową Legię:) Bez obrazy, ale może już wyjdź z tego tematu i popytluj sobie o Zachodniopomorskim czy tam skąd jesteś.nochal-80 pisze:Dlaczego tematu Piły nikt nie poruszy? Ja właśnie pytam bo mało informacji o nich. A co się stało z Zawiszą w Pile całkiem upadła? Bywałem w Pile na 2-4 miesiące w roku to spotkałem sporo osób z Legii ale żadna z nich nie należało do Spokrewnionych (czy teraz Legijnej Wielkopolski) Dlaczego Legion Piła akurat połączył się z Szwadronem Gostyń? I czy to prawda że kontakty na linii Legion - a inne FC okoliczne Lecha ( Trzcianka, Czarnków, Budzyń, Chodzież) są słabe tzn Legion patrzy na nich z góry i nie za bardzo ich szanuje gdyż nie mają ekipy H i słabo jeżdżą?
-
Marceliano
Bez kitu Steve to napisał...stevewonder pisze:Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja w Wągrowcu ?? Fc Lecha chyba tam nie ma a jak są to pewnie incognito , jest tam ciągle FC Widzewa??
Jeśli chodzi o Legię to mają swój FC Legijna Wielkopolska a jeśli chodzi o Widzew również mają ale nie pamiętam czy FC WLKP czy FC Poznań no i wiadomo Kalisz bastion Widzewa. Jeśli pamięć mnie nie myli to Widzew miał zgodę z Lechem w największym rozkwicie RTS-u także wiele osób na pewno przeszło na stronę do Widzewa ale to pewnie jednostki nie zorganizowane. Nie ma co ukrywać WLKP jest Lech z wyjątkiem Kalisza.
Typowe polskie zachowanie - nie znam tematu ale się wypowiem.Zolpidem pisze:Dziwna sytuacja z tym Lechem, widzę że jednym zarzuca się nierozważność i stratę na rzecz Widzewa, a drugi FC traci flagę praktycznie bezkarnie i cisza w temacie.
Po drugie, widział ktoś w WLKP Legię, albo Widzew? Ci drudzy podobno chociaż jakiś baner reklamowy wykupili co świecił o tym że istnieją, poza tym oba albo mają dobry bunkier, albo lecą niezła fikcją i koloryzacją.
Mała część Kalisza, Opatówek, Koźminek, okoliczne miejscowości działają, jeżdżą. W barwach też nie boją się chodzić bo niestety ale nie ma kogo się bać. Nie chcę spinać pośladów ale kto w południowej Wielkopolsce ma im zagrozić? FC Ostrów? Ostrzeszów? Kępno? Daj pan spokój :)
-
duchtrybun
beny33, chętnie dowiem się liczb, w jakich te bastiony :) Widzewa pojawiają się na meczach u siebie i wyjazdach.
-
Edward1488
Tak Widzew śmiga w barwach po Wielkopolsce, a po Poznaniu też sobie chodzą czy dopiero tak za 2 lata jak przejmą Rataje albo Winogrady?beny33 pisze:
Mała część Kalisza, Opatówek, Koźminek, okoliczne miejscowości działają, jeżdżą. W barwach też nie boją się chodzić bo niestety ale nie ma kogo się bać. Nie chcę spinać pośladów ale kto w południowej Wielkopolsce ma im zagrozić? FC Ostrów? Ostrzeszów? Kępno? Daj pan spokój :)
Edward1488: Chodzi mi o ich działalność przeciez nie o ekipe "h" :)
Wielkopolska to tylko Poznań i okolice? Tak się składa, że pracowałem kiedyś w Koźminku i bardzo często można zauważyć chłopaków w barwach. Tak samo jest w Opatówku i okolicach. Ale co Ty możesz wiedzieć siedząc w Poznaniu i mając klapki na oczach.Edward1488 pisze:Tak Widzew śmiga w barwach po Wielkopolsce, a po Poznaniu też sobie chodzą czy dopiero tak za 2 lata jak przejmą Rataje albo Winogrady?beny33 pisze:
-
duchtrybun
Ponawiam prośbę - przedstaw jakieś liczby.
Tak się składa, że wsie typu Koźminek nie mają żadnego startu do takiego Ostrowa. To tak jakby napisać, że Warta ustawia się na Lecha w Poznaniu. :)
Tak się składa, że wsie typu Koźminek nie mają żadnego startu do takiego Ostrowa. To tak jakby napisać, że Warta ustawia się na Lecha w Poznaniu. :)
Piszesz to jako fan KKS Kalisz czy Widzewa?beny33 pisze:Typowe polskie zachowanie - nie znam tematu ale się wypowiem.Zolpidem pisze:Dziwna sytuacja z tym Lechem, widzę że jednym zarzuca się nierozważność i stratę na rzecz Widzewa, a drugi FC traci flagę praktycznie bezkarnie i cisza w temacie.
Po drugie, widział ktoś w WLKP Legię, albo Widzew? Ci drudzy podobno chociaż jakiś baner reklamowy wykupili co świecił o tym że istnieją, poza tym oba albo mają dobry bunkier, albo lecą niezła fikcją i koloryzacją.
-
Edward1488
Tak sie sklada, że jestem z pogranicza WLKP, a nie z Poznaniabeny33 pisze:Wielkopolska to tylko Poznań i okolice? Tak się składa, że pracowałem kiedyś w Koźminku i bardzo często można zauważyć chłopaków w barwach. Tak samo jest w Opatówku i okolicach. Ale co Ty możesz wiedzieć siedząc w Poznaniu i mając klapki na oczach.Edward1488 pisze:Tak Widzew śmiga w barwach po Wielkopolsce, a po Poznaniu też sobie chodzą czy dopiero tak za 2 lata jak przejmą Rataje albo Winogrady?beny33 pisze:
Piszę to jako fan Widzewa mieszkający aktualnie w "bastionie" Lecha.Waluta pisze:Piszesz to jako fan KKS Kalisz czy Widzewa?beny33 pisze:Typowe polskie zachowanie - nie znam tematu ale się wypowiem.Zolpidem pisze:Dziwna sytuacja z tym Lechem, widzę że jednym zarzuca się nierozważność i stratę na rzecz Widzewa, a drugi FC traci flagę praktycznie bezkarnie i cisza w temacie.
Lech nie miał nigdy zgody z Widzewem,miał z Łks-em w latach 80-tych.nochal-80 pisze:Jeśli chodzi o Legię to mają swój FC Legijna Wielkopolska a jeśli chodzi o Widzew również mają ale nie pamiętam czy FC WLKP czy FC Poznań no i wiadomo Kalisz bastion Widzewa. Jeśli pamięć mnie nie myli to Widzew miał zgodę z Lechem w największym rozkwicie RTS-u także wiele osób na pewno przeszło na stronę do Widzewa ale to pewnie jednostki nie zorganizowane. Nie ma co ukrywać WLKP jest Lech z wyjątkiem Kalisza.
-
stevewonder
Moją wiedzę czerpie z tego że do Wągrowca jezdze na wakacje i nie widze tych barw a o Widzewie tam kiedyś słyszałem, najlepiej wyśmiać , po proszę o ile to możliwe o odpowiedz , z góry dziękuje.
-
duchtrybun
Jakie miasta?
Opatowek - 1000 mieszkancow, Kozminek jakies 4 kola... w calej gminie:) Czy wy panowie na pewno o tych aglomeracjach rozmawiacie?
Jeden byl na wakacjach, drugi jest przedstawicielem handlowym, trzeci mieszka w bastionie ale jest za Widzewem.
W temacie o Zachodniopomorskim jeszcze lepsze kwiatki:]
Ogolnie tematy o tych dwoch wojewodztwach rozpoczete dla beki i na mega bece sie koncza. Jest moc.
Jeden byl na wakacjach, drugi jest przedstawicielem handlowym, trzeci mieszka w bastionie ale jest za Widzewem.
Ogolnie tematy o tych dwoch wojewodztwach rozpoczete dla beki i na mega bece sie koncza. Jest moc.
Zapomniałem że na tym forum same hoolsy :) Nie będę się z dziećmi przekrzykiwał. A jak ktoś myśli że Widzew w WLKP to tylko Kalisz, Koźminek i Opatówek, to się grubo myli. Czerpcie dalej wiedzę z kibice.net :))
Niedługo się tutaj dowiemy, że Kożminek jest silniejszy niż KKS Kalisz. ;)Banti pisze:Opatowek - 1000 mieszkancow, Kozminek jakies 4 kola... w calej gminie:) Czy wy panowie na pewno o tych aglomeracjach rozmawiacie?
-
charlierinkle
Pewnie chodzi o aglomeracje kaliską z Opatówkiem i Koźminkiem ; )Banti pisze:Opatowek - 1000 mieszkancow, Kozminek jakies 4 kola... w calej gminie:) Czy wy panowie na pewno o tych aglomeracjach rozmawiacie?
Taka ciekawostka. KS Opatówek bodajże na rękawach (?) ma napis Tylko Widzew. Akurat sam tego nie widzialem, bo mecze mi koligowały, ale chłopaki z drużyny dali info.
Tak, wystarczy wejść na stronę i zobaczyć w galerię ;)
http://s1.fbcdn.pl/0/clubs/1840/gallery ... 631582.jpg
http://s1.fbcdn.pl/0/clubs/1840/gallery ... 631582.jpg
-
minioola1909
zachęcam do czytania Podsumowanie ekip z Wielkopolski
http://www.ovia1909.pl/index.php/8-aktu ... kopolskich
Z tego podsumowania działalności ekip wielkopolskich wynika, że KKS Kalisz nie działa no chyba, ze oni nie są z WLKP w koncu sami o sobie mówią Autonomia Kaliska.minioola1909 pisze:zachęcam do czytania Podsumowanie ekip z Wielkopolski
Mam pytanie do kogoś z Ostovii: na wasze poprzedniej stronie ostrovia.wf.cośtam w dziale media był skan artykułu z "Nigdy Więcej" obarczony zdjęciem ostrowskiej ekipy mówiący o tym jak to fani Ostrovii brzydzą się faszyzmem a ich wrogami jest neonazistowski KKS.
Kto był autorem tego pomysłu? Dlaczego to coś znaklazło się na wówczas oficjalnej stronie ekipy i w ogóle jak do tego doszło. Dodam do siebie, ze Ovia z lat 90tych widziałem jako mocno skinową (zresztą była jakaś zadyma w mediach ze organizowali koncert gdzie powieszono flagę ze swastą) stąd przeżyłem niejako szok gdy ileś tam lat temu natknąłem się na ową informację z tego paszkwila na było nie było oficjalnej stronie. kibicowskiej.
Niestety nie mam zapisnego tego pliku więc nie mogę przytoczyć go jako argumentu ale tak było.
Na końcu dodam iż chciałbym by ten post nie wywołaławantury tylko był przyczynkiem do uzyskania odpowiedzi
Pewnie ma to na myśli, że FC Września nie ma jakiejkolwiek siły bojowej. Ich działalność polega na jeżdżeniu na mecze i pojawianiu się na uroczystościach typu rocznica Powstania Wielkopolskiego. Więc forma mizerna.Edward1488 pisze:Co masz na myśli?manto23 pisze: Fc Września też nie jest w najlepszej formie.
Na Victorii Września od jakiegoś czasu też nie ma młyna, ale chłopaki którzy kiedyś kręcili doping są na każdym meczu, czasami w jakiejś skromnej ekipce pojadą na wyjazd.
Września ma to do siebie, że jak nastała tzw. moda na Lecha, to wielu "kibiców" stwierdziło, że to obciach kibicować Victorii która gra tylko w 4 lidze. Wygodniej polansować się na Bułgarskiej i bezpiecznie pojechać na wyjazd w mocnej grupie.
Przy Victorii została grupka najwierniejszych i w sumie dobrze. A tzw. "fanatycy" lansują sie na Lechu.
Wreschen: Chodziło mi dosłownie o to samo co napisałeś na temat Wrześni. Tak jak kolega wyżej napisał szkoda, że w Wielkopolsce są ekipy, które olały swoje miejscowe kluby i wszyscy jeżdzą na mecze Leche, ale teraz już się to nie zmieni chociaż coraz więcej ekip działa na swoje konto.
-
ostrovianin
ziomek pisze:Z tego podsumowania działalności ekip wielkopolskich wynika, że KKS Kalisz nie działa no chyba, ze oni nie są z WLKP w koncu sami o sobie mówią Autonomia Kaliska.minioola1909 pisze:zachęcam do czytania Podsumowanie ekip z Wielkopolski
Mam pytanie do kogoś z Ostovii: na wasze poprzedniej stronie ostrovia.wf.cośtam w dziale media był skan artykułu z "Nigdy Więcej" obarczony zdjęciem ostrowskiej ekipy mówiący o tym jak to fani Ostrovii brzydzą się faszyzmem a ich wrogami jest neonazistowski KKS.
Kto był autorem tego pomysłu? Dlaczego to coś znaklazło się na wówczas oficjalnej stronie ekipy i w ogóle jak do tego doszło. Dodam do siebie, ze Ovia z lat 90tych widziałem jako mocno skinową (zresztą była jakaś zadyma w mediach ze organizowali koncert gdzie powieszono flagę ze swastą) stąd przeżyłem niejako szok gdy ileś tam lat temu natknąłem się na ową informację z tego paszkwila na było nie było oficjalnej stronie. kibicowskiej.
Niestety nie mam zapisnego tego pliku więc nie mogę przytoczyć go jako argumentu ale tak było.
Na końcu dodam iż chciałbym by ten post nie wywołaławantury tylko był przyczynkiem do uzyskania odpowiedzi
Zdjęcie było zrobione przez kilku kibiców Ostrovii wraz z kolegami z osiedla kilkanaście lat temu (myślę że przynajmniej 15). Wtedy kilku z nas było z pokolenia "Jarocina" i to oni wpadli na ten pomysł. Zdjęcie faktycznie było potem na stronie która przez jakiś czas była strona jednego z tych osób - dopiero po jakimś czasie stała się oficjalną strona kibiców Ostrovii i zdjęcie i wszelkie motywy związane z lewą częścią zostały z niej usunięte i dostosowane do ogólnych poglądów kibiców Ostrovii czyli prawicowych. I tyle. Od kilku ładnych lat w naszych szeregach nie ma już osób które reprezentowały takie poglądy i w żaden sposób nie należy naszej obecnej grupy utożsamiać z tamtym zdjęciem.
-
minioola1909
Na końcu artykułu jest wyjaśnienie dlaczego KKS Kalisz nie jest opisany.ziomek pisze:Z tego podsumowania działalności ekip wielkopolskich wynika, że KKS Kalisz nie działa no chyba, ze oni nie są z WLKP w koncu sami o sobie mówią Autonomia Kaliska.minioola1909 pisze:zachęcam do czytania Podsumowanie ekip z Wielkopolski
-
RockyMarciano
Właśnie bardzo interesuje mnie Kępno, bo kiedyś czytałem, że chłopaki są jednocześnie fan clubem Arki i Lecha, czy jakoś tak (nawet flagę łączoną mieli Arka&Lech). Czy nadal w Kępnie jest taki nacisk na eksponowanie zgody Arka - Lech i wspólny fc? Może ktoś wyjaśni tę sytuację i jak jest obecnie, bo na oficjalnej str. Arki jest wpisany fan club Kępno.Psycha Mi Siada pisze:Kępno - czasami robią młyn i wieszają flagi, szkoda że prócz meczy z KKSem na który zawsze się spinają, wyjazdy to okolice tylko i Nowe Skalmierzyce bo mają z Pogonią zgodę, miasto typowo pod Lecha także nie ma co myśleć o jakiejś większej działalności kibicowskiej na Polonii.
-
charlierinkle
Coś pomyliłeś.
Jedyna rzecz która się tu zgadza to fakt, że w Kępnie są kibice Lecha i Arki. Z tym, że Lecha jest FC, a co do Arki to pochodzi stąd kilku kibiców.
Jedyna rzecz która się tu zgadza to fakt, że w Kępnie są kibice Lecha i Arki. Z tym, że Lecha jest FC, a co do Arki to pochodzi stąd kilku kibiców.
-
RockyMarciano
Może tak... spytałem bo właśnie nie byłem pewien o co chodzi dokładnie z tym Arka fc Kępno. Zresztą to bardzo ciekawe miasto najdalej od Poznania w Wlkp., kulturowo bliskie Śląskowi. Dużo osób studiuje we Wrocławiu, bo bliżej...
Jeśli chodzi o Wlkp., to jest Lech i jego fc. Jedyna ekipa, która oficjalnie "postawiła" się Lechowi w regionie, to KKS Kalisz. Nieoficjalnie robi to jeszcze Unia Leszno (nie chcą konkretnie narazić się Lechowi). W Lesznie czuć niechęć do Lecha, ale muszą tolerować jego mały miejscowy fc, żeby nie wkroczyć na wojenną ścieżkę z mocniejszym sąsiadem. Bardzo pozytywne nastawienie do Chrobrego Głogów. Część osób na Unii sympatyzuje z Legią. Trochę osób nawet jeździ na mecze do Warszawy. Kiedyś była na Legii flaga Leszno, ale nie wiem, czy chodzi o miasto, czy o znaną warszawską ulicę ;)
Ekipy, które są pro Lech, ale działają na własne konto i nie uważają się za fc Lecha, to:
Warta Poznań, Górnik Konin, Ostrovia Ostrów.
Z mniejszych ekip od Lecha odcięły się:
Dyskobolia Grodzisk (zgoda z Górnikiem Łęczna) i Amica Wronki (obecnie Błękitni).
Inne miasta, gdzie są kibice innych klubów niż Lech, to:
Wolsztyn (fc Lecha i fc Dyskobolii)
inne fc Dyskobolii, to: Rakoniewice, Nietkowice, Opalenica, co nie znaczy, że nie ma tam Lecha ;)
Międzychód (oprócz fc Lecha, część osób jeździ na Stal Gorzów)
Złotów (sympatie pro Legia)
Wyrzysk - Osiek (fc Zawisza)
Turek (fc Lecha i fc Widzewa)
Koło (fc Lecha i fc Widzewa)
Kłodawa (sporo Widzewa)
Opatówek (KKS Kalisz, Widzew)
Na pd. pograniczu trochę jednostek za Śląskiem Wrocław.
Reszta, to 100% Lech ;)
Jeśli chodzi o Wlkp., to jest Lech i jego fc. Jedyna ekipa, która oficjalnie "postawiła" się Lechowi w regionie, to KKS Kalisz. Nieoficjalnie robi to jeszcze Unia Leszno (nie chcą konkretnie narazić się Lechowi). W Lesznie czuć niechęć do Lecha, ale muszą tolerować jego mały miejscowy fc, żeby nie wkroczyć na wojenną ścieżkę z mocniejszym sąsiadem. Bardzo pozytywne nastawienie do Chrobrego Głogów. Część osób na Unii sympatyzuje z Legią. Trochę osób nawet jeździ na mecze do Warszawy. Kiedyś była na Legii flaga Leszno, ale nie wiem, czy chodzi o miasto, czy o znaną warszawską ulicę ;)
Ekipy, które są pro Lech, ale działają na własne konto i nie uważają się za fc Lecha, to:
Warta Poznań, Górnik Konin, Ostrovia Ostrów.
Z mniejszych ekip od Lecha odcięły się:
Dyskobolia Grodzisk (zgoda z Górnikiem Łęczna) i Amica Wronki (obecnie Błękitni).
Inne miasta, gdzie są kibice innych klubów niż Lech, to:
Wolsztyn (fc Lecha i fc Dyskobolii)
inne fc Dyskobolii, to: Rakoniewice, Nietkowice, Opalenica, co nie znaczy, że nie ma tam Lecha ;)
Międzychód (oprócz fc Lecha, część osób jeździ na Stal Gorzów)
Złotów (sympatie pro Legia)
Wyrzysk - Osiek (fc Zawisza)
Turek (fc Lecha i fc Widzewa)
Koło (fc Lecha i fc Widzewa)
Kłodawa (sporo Widzewa)
Opatówek (KKS Kalisz, Widzew)
Na pd. pograniczu trochę jednostek za Śląskiem Wrocław.
Reszta, to 100% Lech ;)
-
RockyMarciano
To może napiszesz, co jest farmazonem? Być może dane na temat Dyskobolii są stare, bo te fc funkcjonowały za czasów ekstraklasy, a zgoda jest z Górnikiem Łęczyca. Z przyzwyczajenia napisałem Łęczna... Ludzie z Leszna, którzy jeżdżą na Legię robią to indywidualnie, a nie jako Unia Leszno i nie jest ich dużo, choć jest to powszechnie lubiany i szanowany klub wśród fanów Unii.
Tej Rocky, a skąd Ty jesteś, że tak "dobrze" znasz sytuację zarówno w Lesznie i Grodzisku? Znowu przedstawiciel handlowy czy masz wszędzie babcie do których jeździsz na wakacje?
W temacie WLKP nikt nic więcej nie wymyśli i przykład ostatniego osobnika potwierdza tylko, że będą tu się pojawiać co raz lepsze wynalazki ze swoimi informacjami z pierwszej ręki.
W temacie WLKP nikt nic więcej nie wymyśli i przykład ostatniego osobnika potwierdza tylko, że będą tu się pojawiać co raz lepsze wynalazki ze swoimi informacjami z pierwszej ręki.
-
ogarniety_typ
W Wolsztynie żadnego FC Dyskobolii nie ma,po tym jak stracili flagę na rzecz miejscowego Lecha.
W Opalenicy FC Dyskobolii to "melodia przeszłości". W tej chwili jest tam FC Lecha.
-
charlierinkle
hahah co za wynalazek.
-
leszczynianin
Wynalazek to teraz Twój post. Rocky w paru zdaniach w 100% opisał sytuację w Lesznie i taka jest rzeczywistość, czy Ci (Wam) się to podoba czy nie. Nawet informacje o Legii są prawdziwe. Jednak flaga "Leszno" odnosiła się do miejscowości Leszno, ale pod tej pod Warszawą. Nie zmienia to faktu, że wielu leszczynian w mniejszym lub większym stopniu z Legią sympatyzuje.Banti pisze:Tej Rocky, a skąd Ty jesteś, że tak "dobrze" znasz sytuację zarówno w Lesznie i Grodzisku? Znowu przedstawiciel handlowy czy masz wszędzie babcie do których jeździsz na wakacje?