Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Kibicowska Warszawa
O, jednopostowiec z urzędu :))) Ciekawe pytanie ze strony kibica klubu, który przyjął do młyna gościa wcześniej próbującego rozkręcić kibolsko milicyjnych na początku XXI w. :) Cóż mam napisać? Może np. to, że sam byłem w bardzo dobrze zorganizowanych grupach na meczach Gwardia - Widzew, Gwardia -Ruch i Gwardia - Cracovia oraz źle zorganizowanej na Gwardia - KSP (po tym jak nie wsparliście KSC nikt się nie spodziewał, że przyjdziecie na własny mecz) na przełomie lat '80 i '90. Nie pamiętam, co wtedy pisał o tym "P.S.", ale choćby na Gwardia - Widzew stadion zapełniony ludźmi w barwach Legii wyraźnie nie wspierał Widzewa :) (na pozostałych wymienionych meczach były praktycznie same ekipy)
No, nie wiem - to chyba jakaś afera jest :) Szukajcie dalej :)
Peoes - Sokołów Podlaski to nasz aktywny, zorientowany zdecydowanie na prawo FC:
https://pl-pl.facebook.com/pages/Legia- ... 3273392872
Z pozostałych wymienionych przez Ciebie miejscowości na pewno ktoś jeździ na Łazienkowską, ale nic zorganizowanego. Ostrów Maz. ma własne gadżety.
No, nie wiem - to chyba jakaś afera jest :) Szukajcie dalej :)
Peoes - Sokołów Podlaski to nasz aktywny, zorientowany zdecydowanie na prawo FC:
https://pl-pl.facebook.com/pages/Legia- ... 3273392872
Z pozostałych wymienionych przez Ciebie miejscowości na pewno ktoś jeździ na Łazienkowską, ale nic zorganizowanego. Ostrów Maz. ma własne gadżety.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
A to było częste, że zamiast jechać na mecz swojej drużyny, wpadaliście na Racławicką pomachać flagami CWKS i Gwardii? Dawaliście tym pewnie sporo frajdy milicyjnym działaczom, w imię międzyresortowej przyjaźni. Frekwencja rosła, piłkarze czuli oddech tłumu - komunistyczna machina działała jak trzeba.Foxx pisze:Cóż mam napisać? Może np. to, że sam byłem w bardzo dobrze zorganizowanych grupach na meczach Gwardia - Widzew, Gwardia -Ruch i Gwardia - Cracovia
-
Drążymy tę propagandową wrzutkę? Tradycyjnie służę uprzejmie :) Nie znam ani jednej sytuacji, by ktoś z Legii machał niepłonącą flagą Gwardii. Zdarzało się natomiast, że nieliczni "kibice plki nożnej" WKS wieszali kilka sztuk na płocie, na którym w innym miejscu wisiały flagi CWKS. Musisz uwierzyć na słowo, że są takie kluby, w których znacząca część ekipy wyjazdowej jedzie na własny mecz, a niejeżdżący/nieregularnie jeżdżący ludzie z osiedli, czy dzielnic, w okolicach których odbywa się mecz z udziałem wrogiej ekipy oraz ci, którzy nie mogli udać się na swój wyjazd - przychodzą obejrzeć mecz u siebie. Lub w najbliższej okolicy. Rozumiem, że dla kogoś z K6 to może być trudne do ogarnięcia, ale naprawdę się zdarza. Co do radości z frekwencji, sądząc po niedawnych Łomiankach różnie to bywa u gospodarzy takich spotkań :)
Grunt, że dwukrotnie Legia z Mokotowa i Rakowca zdławiła zalążki milicyjnego kibolstwa. Za drugim razem Kamienna chętnie przyjęła lidera tego czegoś. W ogóle nie przypominam sobie żadnych sytuacji negatywnych między KSP a milicją. Nawet na Gwardia - Polonia milicja była po prostu ignorowana. Inaczej, niż my ;)
Zadziwiająca jest ta erupcja "antykomunizmu" z K6, który pojawił się tam na przełomie XX/XXI w. i zaowocował pierwszą tego typu flagą na tym stadionie kilkadziesiąt miesięcy temu.
Co pozostało? "Dekomunizacja" na kibiconetowni. Noworoczne wyrazy współczucia :)
PS Jeżeli chodzi o frekwencję za komuny, chyba warto sprawdzić, ile ludzi waliło na Stadion X-lecia na ulubienicę czerwonego salonu reprezentującą czarny klub - Irenę Szewińską, a później robić "antykomunistyczne" rozkminki pod adresem innych ;)
Grunt, że dwukrotnie Legia z Mokotowa i Rakowca zdławiła zalążki milicyjnego kibolstwa. Za drugim razem Kamienna chętnie przyjęła lidera tego czegoś. W ogóle nie przypominam sobie żadnych sytuacji negatywnych między KSP a milicją. Nawet na Gwardia - Polonia milicja była po prostu ignorowana. Inaczej, niż my ;)
Zadziwiająca jest ta erupcja "antykomunizmu" z K6, który pojawił się tam na przełomie XX/XXI w. i zaowocował pierwszą tego typu flagą na tym stadionie kilkadziesiąt miesięcy temu.
Co pozostało? "Dekomunizacja" na kibiconetowni. Noworoczne wyrazy współczucia :)
PS Jeżeli chodzi o frekwencję za komuny, chyba warto sprawdzić, ile ludzi waliło na Stadion X-lecia na ulubienicę czerwonego salonu reprezentującą czarny klub - Irenę Szewińską, a później robić "antykomunistyczne" rozkminki pod adresem innych ;)
-
Propagandowa wrzutka? Śmiech na sali. Wklejasz tutaj skany na Polonię z czasów ciężkiego stalinizmu, gdzie prasowej propagandy nie było pewnie za grosz, co? A tutaj drobna notka, że CWKS machał z Gwardią i już propaganda? :) Tendencyjność godna pierwszego sekretarza indoktrynacji niepokalanej Legiuni :)Foxx pisze:Drążymy tę propagandową wrzutkę?
Swoją drogą polecam książkę dra Piotra Godlewskiego z AWF Poznań „Sport w Polsce na tle politycznej rzeczywistości lat 1944-1956” – tam jest doskonale wyjaśniony kontekst tych „płomiennych deklaracji” działaczy wszelkich Zrzeszeń Sportowych Kolejarz, Ogniwo, Budowlani, Unia czy Włókniarz.
I to jest właśnie paradoks: leziesz na milicyjny stadion i wieszasz flagi swojego klubu obok milicyjnych. Sielanka. Przepuszczaliście się w przejściu?Foxx pisze:Zdarzało się natomiast, że nieliczni "kibice plki nożnej" WKS wieszali kilka sztuk na płocie, na którym w innym miejscu wisiały flagi CWKS.
Pierwsza z brzegu: jesień 1983, mecz Polonia – Gwardia Szczytno, niedługo po zniesieniu stanu wojennego. Pamiętajmy jednak, że w drugiej połowie lat 70. i w latach 80. Polonia grała głównie w III lidze, na trybuny przychodziło zwykle po kilkaset osób (choć akurat wtedy na Gwardii Szczytno było ponad 4000), więc wystąpienia antymilicyjne miały bardziej indywidualny charakter i było o nie trudniej. W ogóle - lata 70. i 80. to czas, kiedy bardzo wielu mieszkańców Warszawy i okolic, interesujących się sportem, doskonale zracjonalizowało sobie rzeczywistość i z jednej strony pewnie niektórzy kontestowali komunę, a z drugiej nie mieli etycznych oporów, by oklaskiwać komunistyczną kukiełkę CWKS, która legitymizowała cały syf ustroju i zaprzedała swoje międzywojenne ideały gdzieś między Bordziłowskim i wydarzeniami z 1956, gdy ex-szef CWKS Popławski zabijał w Poznaniu polskich robotników.Foxx pisze:W ogóle nie przypominam sobie żadnych sytuacji negatywnych między KSP a milicją.
No tak, próbuj tędy :) Jeszcze byłoby super, gdybyś wykazał w jaki sposób indywidualne sukcesy Szewińskiej miały niby przełożenie na Polonię jako klub. Wybudowano nam stadion? Odremontowano? Koledzy i koleżanki Szewińskiej mieli lepiej? Zlikwidowano inny klub, żeby dać Polonii zawodników, jak wam w 1953? A może – tak jak wam – zafundowano nam po przyjacielsku oświetlenie od CSKA Moskwa? Pytam retorycznie, nie musisz odpowiadać.Foxx pisze:PS Jeżeli chodzi o frekwencję za komuny, chyba warto sprawdzić, ile ludzi waliło na Stadion X-lecia na ulubienicę czerwonego salonu reprezentującą czarny klub - Irenę Szewińską, a później robić "antykomunistyczne" rozkminki pod adresem innych ;)
Jeszcze do Viclava, bo umknęło.
To nie było do mnie, ale odpowiem: byłem na marszu, szedłem niedaleko Piotra Strzembosza. Olejniczak niczemu nie przewodził, tylko zaplątał się agitować, co zostało gremialnie zignorowane.Viclav pisze:Z czystej ciekawości: byłeś na kibicowskim marszu Polonii, któremu przewodził Olejniczak?
Tymczasem nie dalej jak pół roku temu był u was, razem z waszym wiernym fanem Olkiem Kwaśniewskim, usiadł w bliskim sąsiedztwie Leśnodorskiego - [link]
Często wpada? Masz zamiar coś z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony 03.01.2014, 20:26 przez Jednopostowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jednopostowiec się rozbujał :) Cóż, ja do dodania nic nie mam. Niech każdy zdanie wyrobi sobie sam na podstawie tego, co padło wcześniej. Dla jasności podkreślę tylko, że flagi Legii nie wisiały obok Gwardii, bo kolega nieco zamula w manipulacji. Zdrówka i więcej inwencji życzę :)
PS Dobry jest ten ignor w sprawie przyjęcia gości z Gwardii wygonionych z własnego stadionu przerz "złą Legię" na K6. Kombinuj "antykomunisto" :) Ja, jak wspomniałem, już nie mam nic do dodania. Wszystko jest w tym wątku.
PS Dobry jest ten ignor w sprawie przyjęcia gości z Gwardii wygonionych z własnego stadionu przerz "złą Legię" na K6. Kombinuj "antykomunisto" :) Ja, jak wspomniałem, już nie mam nic do dodania. Wszystko jest w tym wątku.
-
Trochę się zawiodłem. Tyle nowych wątków, a Ty odsyłasz do jakichś odgrzewanych kotletów? :) Może chociaż coś w sprawie prasowej propagandy za stalinizmu?
O rzekomym przyjęciu gości z Gwardii nic nie wiem, ale chętnie się dowiem.
Zdrówka i inwencji - wzajemnie!
Od teraz przez tydzień jestem poza forum - wyjazd służbowy.
Zdrówka i inwencji - wzajemnie!
Od teraz przez tydzień jestem poza forum - wyjazd służbowy.
-
Ale co nowego mogę napisać poza tym, że Polonia była najbardziej liżącym jaja stalinistom warszawskim klubem, który dzięki temu zdobył pierwsze w tym okresie mistrzostwo i puchar? (skany w temacie)Jednopostowiec pisze:Trochę się zawiodłem. Tyle nowych wątków, a Ty odsyłasz do jakichś odgrzewanych kotletów? :) Może chociaż coś w sprawie prasowej propagandy za stalinizmu?
Liczysz na cytaty z "P.S.", czy "Sportowca"? Odsyłam do wywiadu W. dla "Newsweeka", w którym bardzo jasno definiuje on "rekrutacyjną" politykę KSP. Bierzecie wszystko, co się rusza, byle przeciwko Legii. Kłania się "wujek Google". A konkretnie w kwestii Gwardii? Przecież nikt się nie przyzna - tak jak w sprawie lewaków, których przy K6 przez lata nie było, ale ostatnio "zostali pogonieni" :)))
-
Przecież ten marsz był kibicowski, sami go wymyśliliście, nakręcaliście itd (jeśli się mylę to mnie popraw). Nie ma co porównywać z tym, kto siada na trybunach honorowych, bo na to i tak nikt nie ma wpływu. U was też często gościł m.in. Oleksy, ale o tym przecież nie pisałem. Takich z siebie w internecie robicie antykomunistów, że neokomuch wbija ja wasz marsz, a wy udajecie że nie ma problemu.Jednopostowiec pisze:Jeszcze do Viclava, bo umknęło.
To nie było do mnie, ale odpowiem: byłem na marszu, szedłem niedaleko Piotra Strzembosza. Olejniczak niczemu nie przewodził, tylko zaplątał się agitować, co zostało gremialnie zignorowane.Viclav pisze:Z czystej ciekawości: byłeś na kibicowskim marszu Polonii, któremu przewodził Olejniczak?
Tymczasem nie dalej jak pół roku temu był u was, razem z waszym wiernym fanem Olkiem Kwaśniewskim, usiadł w bliskim sąsiedztwie Leśnodorskiego - [link]
Często wpada? Masz zamiar coś z tym zrobić?
Dla porównania można wspomnieć też o obecności Olejniczaka na meczu Hutnika bodajże przed wyborami samorządowymi. Wytrzymał wtedy tylko jedną połowę. Nie wiadomo dlaczego, być może powodem było to, że chłopaki z Huty nie zdecydowali się na "gremialne zignorowanie" ;)

-
a możecie napisać jak to jest w Warszawie z barwami klubów mazowieckich? np. Narew,Bug,Mazovia,Ciechanów i inne ekipy, z tego co zauwazyłem już barwy Hutnika są uznawane możecie też napisać czemu?
-
prosze o opis miast Żyrardów Sochaczew i Skierki podzial na kibicow Legii i Widzewa
-
Żyrardów : Ilościowo góruje Legia, jakościowo Widzew.
-
W Skierniewicach kibice Legii niewidoczni, miasto Widzewa.
Zamknijcie rejestrację !
-
W porówaniu z Białymstokiem czy Poznaniem w Warszawie trudniej dostrzec kogoś w barwach kiedy w danym dniu nie gra klub ,najczęściej barwy Legii ,Hutnika Warszawa.
-
często można spotkać też ludzi w barwach Dolcanu czy Świtu NDM...to, że nikomu raczej nic by się nie stało za noszenie takich barw to jasne, ale wyobraźmy sobie sytuację w której chłopaczyna śmiga w barwach bliżej nieokreślonych, a pod blokiem siedzi sobie mniej lub bardziej rozgarnięta ekipa:)jak myślicie: najpierw padną pytania o to co to za barwy czy raczej obejdzie się bez kalkulowania i ewentualnie później doszłoby do weryfikacji?;)to tylko takie moje gdybanie, nie słyszałem nigdy o takich sytuacjach...
HUTNIK&MAZOVIA
-
W 2001 roku byłem na Broń Radom-Mazovia, i 5-6 osób z Mazovii obecnych wtedy deklarowało się, że są też za KSP i nie siedzieli tam, gdzie goście. Coś się zmieniło, że teraz są za Legią?hrabiego.Barry.Kenta pisze:Mazovia to Legia.
ale w tym zajściu oficjalnie udział brało "miasto". co jest napisane w relacji..
i z tego co pamiętam ekipa Mazy się od tego odcinała i nie miała z tym nic wspólnego.
podobne akcje wcześniej często były w Grodzisku, czego doświadczyła chociażby Narew.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE
-
[link]
(po reklamie)
(po reklamie)
-
mało ma to wspólnego z "Kibicowską Warszawą", ale żeby w głowach co niektórych nie wyrosły jakieś mity to napiszę kilka zdań, tym bardziej, że z obecnej ekipy Mazovii chyba nikt nie posiada konta na forum, no więc tak: w Mińsku dochodziło do czegoś takiego jak wymiana pokoleń, osoby które wtedy w Radomiu wspominały coś o Polonii już daaaawno nie śmigają na mecze, zresztą wśród innych kibiców Mazovii wywołało to konsternację, jakie były późniejsze wewnętrzne ustalenia to nie wiem, bo jeszcze małolat byłem, są na pewno gdzieś wspomnienia starszego kibica Mazy, jak znajdę to wrzucę, bo tam wszystko było dokładnie opisane, kolejny etap kibolingu na Mazie to czasy kiedy w młynie stawali obok siebie ludzie na co dzień kibicujący innym klubom, ale znali się od małolata czy to ze szkoły czy to z osiedla (dzisiaj też mamy takie przypadki gdzie w młynie jakiejś mniejszej ekipy stoją obok siebie kibice np. Ruchu i Górnika), nikt tam jednak nie afiszował się z tym (oprócz Legionistów którzy przychodzili na mecze w barwach(L)), jednocześnie były to czasy kiedy nie było układu warszawskiego i Mazovia była jakby na celowniku innych ekip właśnie za to, że w ekipie są innowiercy (PP z Mazowszem Grójec u siebie, odwiedziny Drukarza Warszawa na meczu wyjazdowym i strata flagi czy też wizytacja OKS-u Otwock na jednym z wyjazdów, aż do awantury z siedlecką koalicją na meczu u siebie, po którym to lider ekipy odpuścił liderowanie), potem był okres "pustynny", od dwóch lat mamy do czynienia z nową, młodą ekipą ogarniając doping na Mazovii, a z racji układu pomiędzy MKS-em i HHC doskonale wiem kto i o jakich sympatiach klubowych obecnie stoi w młynie Mazy, tak, więc zakończmy temat, ponieważ uważam, że został on przeze mnie wyczerpany, jeśli pomyliłem coś w szczegółach dotyczących wcześniejszej działalności kibiców z Mińska zapewne otrzymam priv od jednego z użytkowników forum, a wtedy sprostuję wypowiedź która tutaj zamieściłem;)jakby co to PW...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Chłopaki, którzy wtedy byli na Broń - Mazovia mieli ze sobą szalik Polonii bo chcieli go spalić. Jak przyszło co do czego, to woleli się jako KSP określić. Inna sprawa, że pojechali później (we 2 albo w pojedynkę) na mecz barażowy Broni. Faktem jest też, że później Mazovia bardzo wyraźnie chciała się odciąć od "bycia FC Broni" co w dużej mierze się udało, chociaż łatka trochę czasu się ciągnęła.
Ogólnie Broń w tamtym okresie mocno w internecie (początki internetowego chuligaństwa ;) ) szalała pod względem opisów - jak nie Mazovia przedstawiona jako FC to... Polonia :o
No a teraz to już jak HC wspomniał - Mazovia to zupełnie inna ekipa. Aktualnie chyba jedyna z "warsaw fans ambulance", której po pakcie chce się chcieć.
Ogólnie Broń w tamtym okresie mocno w internecie (początki internetowego chuligaństwa ;) ) szalała pod względem opisów - jak nie Mazovia przedstawiona jako FC to... Polonia :o
No a teraz to już jak HC wspomniał - Mazovia to zupełnie inna ekipa. Aktualnie chyba jedyna z "warsaw fans ambulance", której po pakcie chce się chcieć.
-
troche odbijając od tematu kto pamieta typa o nicku bodaj Buffallo1926, który miał dwa loginy i sam ze sobą prowadził dialogi, zeby było bardziej kumato to chyba nawet zwracał się po imieniu do siebie ("Marek masz racje", "Janusz - dzieki za poparcie") do czasu az mu sie konta nie p******* i wyszło szydło z worka. Zabawny motyw był z gosciem.edek pisze:Ogólnie Broń w tamtym okresie mocno w internecie (początki internetowego chuligaństwa ;) ) szalała pod względem opisów - jak nie Mazovia przedstawiona jako FC to... Polonia :o
-
Podbijam pytanie kolegi, a najlepiej by było jakby ktoś miał skany tej konwersacji, ale to chyba zbyt piękne...
-
Powracając do tematu, robi "coś" Polonia względem Legii? Chodzi mi tu o działania typu, próby przejecia flag, ataki na zbiórki dzielnicowe itp Bo okazji ku temu ma bardzo wiele, legionistów "widać", a więc ustawić się na jakąś grupę jest bardzo łatwo. Czy są obawy o ewentualny odwet lub proporcje sił są na tyle nie korzystne, że KSP nie trudzi się wchodzić Legii w drogę mając nawet ku temu okazje ?
I pytanie o Muranów, uważany za kolebkę Polonii. Coraz więcej słychac o Muranowskich Legionistach. Dlaczego KSP nie zabiega choćby o osiedle przy stadionie, by było "czyste" ?
I pytanie o Muranów, uważany za kolebkę Polonii. Coraz więcej słychac o Muranowskich Legionistach. Dlaczego KSP nie zabiega choćby o osiedle przy stadionie, by było "czyste" ?
-
Pamiętam jak to Mazovia przyjechała do nas i podawali się za fc Polonii. No cóż skoro Polonia to zostali ugoszczeni i nawet kilka dni później przyjechali na nasz baraż z Legionovią :)
Edek a z tym Polonia fc Broni to Cię chyba poniosło :)
internet tak się składa, że od dawna znam kolegę co pisał jako buffalo1926 i mogę Cie zapewnić, że wtedy był baaardzo młody. Teraz ma dostęp do for, do których pewnie nigdy nie bedziesz miał dostępu i przeżył już tyle, że Ty pewnie przez całe życie nie przeżyjesz.
internet tak się składa, że od dawna znam kolegę co pisał jako buffalo1926 i mogę Cie zapewnić, że wtedy był baaardzo młody. Teraz ma dostęp do for, do których pewnie nigdy nie bedziesz miał dostępu i przeżył już tyle, że Ty pewnie przez całe życie nie przeżyjesz.
-
odpowiedz24 pisze:I pytanie o Muranów, uważany za kolebkę Polonii. Coraz więcej słychac o Muranowskich Legionistach. Dlaczego KSP nie zabiega choćby o osiedle przy stadionie, by było "czyste" ?
Było to już opisywane na poprzednich stronach. W skrócie, historyczny Muranów leży w granicach dwóch dzielnic: Śródmieścia (administracyjna nazwa - Muranów) i Woli (adm. nazwa - Nowolipki). W części śródmiejskiej zdecydowana przewaga KSP, w części wolskiej Legii. Oczywiście są też osoby po obu stronach jako "wyjątki".

-
Załóżmy, że przez Muranów-Śródmieście idzie grupa 10 osób z Legii. Mogą się czuć realnie zagrożeni ? Polonia działa w tej kwestii ?
-
Witam
Pytanko takie. Bywam czasem w Warszawie ostatnio na początku stycznie głównie na Woli i w Centrum. Na Woli widać trochę jakiś napisów pro Polonijnych już jakiś czas, w centrum pod przejściem koło rotundy paru Polonistów z okrzykami na ustach spacerowało sobie, w szaliku też widziałem typa.
Jak wygląda sytuacja w tych dzielnicach?? Po szczerości będąc w Warszawie myślałem że łatwiej mi będzie trafić kogoś z Legi niż Polonii.
Pytanko takie. Bywam czasem w Warszawie ostatnio na początku stycznie głównie na Woli i w Centrum. Na Woli widać trochę jakiś napisów pro Polonijnych już jakiś czas, w centrum pod przejściem koło rotundy paru Polonistów z okrzykami na ustach spacerowało sobie, w szaliku też widziałem typa.
Jak wygląda sytuacja w tych dzielnicach?? Po szczerości będąc w Warszawie myślałem że łatwiej mi będzie trafić kogoś z Legi niż Polonii.
-
Post z 1 strony, forumowicz z Jagi opisuje swoje wrażenia:Gieksa J-no pisze:Załóżmy, że przez Muranów-Śródmieście idzie grupa 10 osób z Legii. Mogą się czuć realnie zagrożeni ? Polonia działa w tej kwestii ?
Na dalszych stronach, znajdziesz polemike hólsów z KSP z Bstok-iem.Bstok pisze:Mieszkam w Warszawie to się wypowiem.
Polonia - Muranów (Chociaż są tacy co chodzą z Woli, Żoliborza - choć o pojedynczych jednostkach nie ma co pisać) - czyli tzw. Polonia Muranów ;)
Legia - wszystko prócz Muranowa (analogiczna sprawa do w/w sytuacji)
Za dnia/Za nocy na Muranowie nie uświadczysz kibica w barwach Polonii - no chyba, że w dniu meczu ktoś tam wraca z K6 na Andersa lub Stawki/Lewartowskiego, w dalszych rejonach to już rzadkość. Na innych osiedlach panuje i rządzi Legia, boiska na Mokotowach i innych osiedlach to chłopaki spod znaku L, nie kryjący swoich sympatii klubowych. Tak samo w ścisłym Centrum - chłopaków w barwach L i zobaczysz i usłyszysz ;) wprost przeciwnie do Polonii.
Ostatnio na Muranów, wbiła samochodowa ekipa L - trochę pośpiewała antypolonijnych przyśpiewek, było ich słychać bardzo głośno i bardzo długo, ale nikt z KSP/MKS nie miał ochoty wyjść na przeciw kolegom zza miedzy ;) Czasem na Muranowie pośpiewają coś Polonijnego, najebane małolaty różnorakiej maści skóry, ale to chyba po wypiciu 1 somersby albo innego dość mocnego specyfika ;)
To tak na szybko i w skrócie.
Miłej lektury :D
-
2 lata temu, przed jedną z manifestacji postanowiliśmy z ekipą pozwiedzać trochę stolicę, na Muranowie nie użyczyliśmy żadnych barw Polonii, znalazł się za to żul z szalem Legii:)
-
Cracovia ma zgodę z Polonią, Arka też miała swojego czasu.Może ktoś z tych ekip napisze jak tam wyglądała gościna?Czy to faktycznie tak jak Legioniści twierdzą chowają się do dziupli na Muranowie i boją się wychylać?Zawijaliście się po meczu w swoją stronę, czy były jakieś melanże, eskapady na wrogie osiedla? ;) Legia wykazywała większą aktywność w regionie terenów Polonii, a może wcale? (nie chodzi o jakieś napinki z bezpiecznej odległości)
Wiadome że Polonia nie ma startu do Legii, no ale czy mają aż tak przejebane jak się tu koloruje?
Wiadome że Polonia nie ma startu do Legii, no ale czy mają aż tak przejebane jak się tu koloruje?
-
No Arka może zdecydowanie opowiedzieć o kanapkach którymi ich gościli jak i pewnej niekurtuazyjnej wizycie Legii w barze sąsiadek, parę lat temu ;)
-
Podbijam. Może ktoś się z Legii odniesienie. Jak to w końcu jest, taki klimat anty a przerzutów tolerujecie?cichociemny pisze:A jak tam idzie gremialne reagowania na szefa M(L)F? Sprawdziliście czy te szale, które wywiesił, nie były wyjęte z szafy jak jeszcze kibicował Polonii? :D
[link]
-
Temat goszczenia swego czasu Arki przez Polonię był szeroko komentowany, co było konsekwencją wjazdu Legii na tajne forum Polonii i "wycieku" wielu fajnych dyskusji. Bankowo w sieci można odszukać tamte wpisy Polonistów, którzy chcieli ugościć swoją zgodę w sposób dość specyficzny :)*** pisze:Cracovia ma zgodę z Polonią, Arka też miała swojego czasu.Może ktoś z tych ekip napisze jak tam wyglądała gościna?
Wartości to podstawa
-
http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=4001Nurni F. pisze:Temat goszczenia swego czasu Arki przez Polonię był szeroko komentowany, co było konsekwencją wjazdu Legii na tajne forum Polonii i "wycieku" wielu fajnych dyskusji. Bankowo w sieci można odszukać tamte wpisy Polonistów, którzy chcieli ugościć swoją zgodę w sposób dość specyficzny :)*** pisze:Cracovia ma zgodę z Polonią, Arka też miała swojego czasu.Może ktoś z tych ekip napisze jak tam wyglądała gościna?
A no.
-
Ale w jakim "końcu"? "Klimat anty" masz w tym temacie :) Nie chciałem już się znęcać nad kolejnym odcinkiem KSP Sci-Fi żeby nie było niepotrzebnych ciśnień przy okazji farmazonu. Skoro jednak nawet "Bez Ciśnień" to podbija, mogę się odnieść.Bez Ciśnień pisze:Podbijam. Może ktoś się z Legii odniesienie. Jak to w końcu jest, taki klimat anty a przerzutów tolerujecie?cichociemny pisze:A jak tam idzie gremialne reagowania na szefa M(L)F? Sprawdziliście czy te szale, które wywiesił, nie były wyjęte z szafy jak jeszcze kibicował Polonii? :D
[link]
Otóż po tym, jak przeglądając fotki w galerii jednego z legijnych portali z meczu z Cracovią internetowi kibice KSP zobaczyli chłopaka, który w wieku ok. 10 lat grał w piłkę w Marcovii (będącej sportowym zapleczem Wojciechowskiego - wtedy władcy z Konwiktorskiej) - rozkręcili "przerzutową" aferę na swoim fejsie, która rozbawiła w Warszawie kilka osób. Gość ma dzisiaj jakieś 15 lat. I oczywiście jest szefem nie tylko M(L)F, ale w ogóle - szefem wszystkich szefów :)
O pochodzenie czarnych barw w naszych rękach, nie przyznający się do własnego klubu, "cichociemny" możesz się nie martwić... a może raczej powinieneś ;)
Jeżeli chodzi o NAF, czyli polonijne "forum tajnorum", chyba najciekawsze kwiatki:
http://zyleta.info/?p=1612
-
A co tam u Damka i waszych kolegów z KSC? "Zmiany pokoleniowe" jak mniemam?Bez Ciśnień pisze:Podbijam. Może ktoś się z Legii odniesienie. Jak to w końcu jest, taki klimat anty a przerzutów tolerujecie?cichociemny pisze:A jak tam idzie gremialne reagowania na szefa M(L)F? Sprawdziliście czy te szale, które wywiesił, nie były wyjęte z szafy jak jeszcze kibicował Polonii? :D
[link]
-
Mam pytanie, czy na Polonii działa jeszcze ekipa Młode Pokolenie?
-
o moje przezycia i dostepy do for (hehehe) to ty sie nie martw. Wiem ze byles wtedy mlody, tym niemniej bylo to zabawne.ffp pisze:Pamiętam jak to Mazovia przyjechała do nas i podawali się za fc Polonii. No cóż skoro Polonia to zostali ugoszczeni i nawet kilka dni później przyjechali na nasz baraż z Legionovią :)
-
Osoby, ktory chcialy pokazywac policji czy tam strazy miejskiej miejsca do patrolu nadal dzialaja na Polonii?
Zamknijcie rejestrację !
-
zawsze morda mi sie cieszy jak czytam te przygotowania Polonistów do przyjecia Arkowców, na bogato hehe

-
Mylisz osoby :) ale nie zaśmiecajmy.internet pisze:o moje przezycia i dostepy do for (hehehe) to ty sie nie martw. Wiem ze byles wtedy mlody, tym niemniej bylo to zabawne.