Legia nigdy nie miała takiego FC. Prośba o fotkę flagi.Andrus pisze:Przecież Legia miała 2 osoby FC z flagą wiszącą na Łazienkowskiej ( FC Zgorzelec)
Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
No proszę,jakie Zagłębie sztywna ekipa,a najsztywniejsi ci ze Świdnicy na czele z ogarniającym przerzutem.
-
deziderata
Pozatym słyszałem, że na policje sprzedali jakiś Fc Ślaska.
Foxx pisze:Legia nigdy nie miała takiego FC. Prośba o fotkę flagi.Andrus pisze:Przecież Legia miała 2 osoby FC z flagą wiszącą na Łazienkowskiej ( FC Zgorzelec)

A tutaj wątek z forum legionistów gdzie też można poczytać, że niby u nas jest jakaś Legia a nigdy jej nie było- były to dwie osoby z czego jedna była przerzutem i to osoba pisząca post o Zgorzelcu i okolicach http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=777&page=2
Osobiście bardzo szanuję Legię, najlepsza ekipa w Polsce moim zdaniem jednak "ekipę" z moich okolic mogę skwitować śmiechem.
Co do Zagłębia przecież nie dawno wraz z klubem robili szumne zapowiedzi powstania kilku nowych FC w tym... Bogatynia ( skąd ludzie jeżdżą na Śląsk nawet wydali vlepki, odwiedzają też mecze Nysy i naszego zgodowicza) czy Nowogrodziec w którym nic się nie dzieje.

-
Lonely Rider
Link Andrusa nie działa, ale tu widać wspomnianą flagę na meczu Pogoni

No, więc tak:Andrus pisze:Foxx pisze:Legia nigdy nie miała takiego FC. Prośba o fotkę flagi.Andrus pisze:Przecież Legia miała 2 osoby FC z flagą wiszącą na Łazienkowskiej ( FC Zgorzelec)
A tutaj wątek z forum legionistów gdzie też można poczytać, że niby u nas jest jakaś Legia a nigdy jej nie było- były to dwie osoby z czego jedna była przerzutem i to osoba pisząca post o Zgorzelcu i okolicach http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=777&page=2
1. Wrzucona dyskusja z naszego forum jest z roku 2003, gdy jeden z użytkowników podał miejscowości, z których ludzie zgłaszają się do niego po bilety na Legię spoza FC. Dalsze rozkminki na temat Legii na Dolnym Śląsku (i nie tylko zresztą) z tamtego linka (chodzi o konkretną stronę tematu) to jakaś pomyłka. W różnych sytuacjach współpracuję z legijnymi FC i mogę jednoznacznie napisać, że zorganizowanej grupy (L) na Dolnym Śląsku w tej chwili nie ma (poza internetem, jak zwykle ;) Jest to ciekawe o tyle, że np. w Wielkopolsce działają dwie niezależne od siebie grupy, a tam nas-krawaciarzy lubi się jakby mniej ;)
2. Wrzucona przez Ciebie flaga nie wisiała w mojej przytomności przy Łazienkowskiej. Jak aktywnie trzeba działać, by coś takiego było możliwe, świadczy fakt że dość niedawno uszyli swoje płótno Kołobrzescy Legioniści (tyle, że z akceptacją Centrali). Pomijam szczegół, że nie byłoby zgody na prezentację czegoś takiego ("FC Zgorzelec") choćby z przyczyn czysto estetycznych.
To w końcu w takich miejscowościach jak Żagań, Szlichtyngowa, Nowe Miasteczko, Bytom Odrzański istnieją f/c Kghm Zagłębia Lubin, czy nie? ;-)
-
monterinio
Dostałes juz wcześniej odpowiedź, wiec o c*** ci jeszcze chodzi ? ale napisze ci jeszcze raz NIE MA TAM ŻADNYCH ZORGANIZOWANYCH GRUP, stowarzyszenie zorganizowało taką akcje aby zrzeszać kibiców z tych miast/miasteczek, w niektórych poszło to w dobrym kierunku i coś sie ruszyło, a w innych spełzło na niczym.
-
ŚNIEŻNY WARAN
Kamienna Góra i Dobromierz ZL? To tereny Górnika Wałbrzych.
można wiedzieć , w których to miasteczkach "coś się ruszyło"?monterinio pisze:Dostałes juz wcześniej odpowiedź, wiec o c*** ci jeszcze chodzi ? ale napisze ci jeszcze raz NIE MA TAM ŻADNYCH ZORGANIZOWANYCH GRUP, stowarzyszenie zorganizowało taką akcje aby zrzeszać kibiców z tych miast/miasteczek, w niektórych poszło to w dobrym kierunku i coś sie ruszyło, a w innych spełzło na niczym.
Z Marciszowa/Ciechanowic/Krzeszowa jeździ ktoś na Górnik ?
Co do miasteczek jest stare już dosyć FC Zagłębia w Lwówku Śląskim, jest też FC w Lubaniu.
W Węglińcu, Bogatyni-Śląsk
Gryfów Śląski- Pustynia bodaj pojedyncze osoby działają z FC Barcinek Śląska ale nie jestem pewny. Na mieście zero oznak kibicowania.
Nowogrodziec- Pustynia
Żagań-Chrobry
Kamienna Góra- Górnik
tyle wiem resztę niech opisze ktoś inny.
Co do miasteczek jest stare już dosyć FC Zagłębia w Lwówku Śląskim, jest też FC w Lubaniu.
Gryfów Śląski- Pustynia bodaj pojedyncze osoby działają z FC Barcinek Śląska ale nie jestem pewny. Na mieście zero oznak kibicowania.
Nowogrodziec- Pustynia
Żagań-Chrobry
Kamienna Góra- Górnik
Była to zwykła akcja promocyjna zorganizowana przez klub i stowarzyszenie, nikt nie twierdzi że w tych miejscowościach mamy teraz zajebiste FC o których reszta marzy. Boli was to że tak dopytujecie?
Kiedy we Wrocławiu klub za plecami Ultrasów i nieistniejącego już stowarzyszenia zrobił sobie pokaz laserowy to był to powód do wyśmiania i wymyślania super anty-opraw przez Zagłębie.Natomiast kiedy wasz klub robi sobie fc. chociażby w Kamiennej Górze to już jest nie wasza sprawa,no bo przecież to klub organizował,a nie nikt z ekipy.Co do zasad to rozumiem,że pare osób z waszego fc Świdnica już nie jeździ na Zagłębie?Co do mojego wcześniejszego posta to była to tylko lekka szydera,gdyż uważam że dzielenie ludzi na tych z miejscowości i na tych "z wioch poniżej 1000 osób" jest nie na miejscu,liczy się zaangażowanie,serducho i wierność zasadom ustalonym przez "centrum dowodzenia",przynajmniej mnie się tak wydaje.I wcale nie miałem na celu spinać się tamtym postem na Zagłębie,był to bardziej żart,dla ścisłości uważam ZL za solidną ekipę i dla mnie i jeszcze naprawdę wielu mecze z nimi to jednak derby ;)
Fan Club Kamienna Góra skupia w swoich szeregach osoby z innych okolicznych miejscowości. O ile dobrze pamiętam z Ciechanowic ktoś jest. Krzeszów / Marciszów nie kojarze, ale też nie zaprzeczę.Andrus pisze:Z Marciszowa/Ciechanowic/Krzeszowa jeździ ktoś na Górnik ?
Nowogrodziec- Pustynia
Żagań-Chrobry
Kamienna Góra- Górnik
Napisałem wyżej że była to wspólna akcja klubu i stowarzyszenia.071 pisze:Kiedy we Wrocławiu klub za plecami Ultrasów i nieistniejącego już stowarzyszenia zrobił sobie pokaz laserowy to był to powód do wyśmiania i wymyślania super anty-opraw przez Zagłębie.Natomiast kiedy wasz klub robi sobie fc. chociażby w Kamiennej Górze to już jest nie wasza sprawa,no bo przecież to klub organizował,a nie nikt z ekipy.Co do zasad to rozumiem,że pare osób z waszego fc Świdnica już nie jeździ na Zagłębie?Co do mojego wcześniejszego posta to była to tylko lekka szydera,gdyż uważam że dzielenie ludzi na tych z miejscowości i na tych "z wioch poniżej 1000 osób" jest nie na miejscu,liczy się zaangażowanie,serducho i wierność zasadom ustalonym przez "centrum dowodzenia",przynajmniej mnie się tak wydaje.I wcale nie miałem na celu spinać się tamtym postem na Zagłębie,był to bardziej żart,dla ścisłości uważam ZL za solidną ekipę i dla mnie i jeszcze naprawdę wielu mecze z nimi to jednak derby ;)
Dzięki za odpowiedź ! Będąc w tamtych rejonach widać było kilka wrzutów o Górniku i vlepy Legionu Sudety. A teren ciekawy i bliski Wałbrzycha i Jeleniej Góry.kibic0 pisze:Fan Club Kamienna Góra skupia w swoich szeregach osoby z innych okolicznych miejscowości. O ile dobrze pamiętam z Ciechanowic ktoś jest. Krzeszów / Marciszów nie kojarze, ale też nie zaprzeczę.Andrus pisze:Z Marciszowa/Ciechanowic/Krzeszowa jeździ ktoś na Górnik ?
A Górnik w Jeleniej? Jak przedstawia się sytuacja w tym mieście ? Parę lat temu słyszałem o FC Jelenia Góra, Spartakus twardo obstawał za Górnikiem, a jak jest teraz? Zwłaszcza,że w okolicach ( jak się nie mylę Lubawka i Mirsk pro-Górnik)
-
ŚNIEŻNY WARAN
FC Jelenia Góra to ludzie, którzy się nie przerzucili kiedy wiatr zawiał inaczej i zostali przy swojej wierze. Wiara była na tyle silna, że trwa do dziś i na meczach Górnika w ostatnich czasach zjawiało się nawet ponad 20 osób ze Spartakusa (na wyjeździe bodajże do Głogowa osiągnęli podobną liczbę) co przez pewien czas czyniło z nich najprężniej działającą ekipę w Jeleniej ;). Do tego kibice z JG regularnie wspierają zgody, w tym roku byli m.in. kilka razy w Świdnicy z flagą. Jest to starsza ekipa + zaledwie kilka młodych osób i na mieście nie mają nic do powiedzenia, jednak cały czas działają na miarę swoich możliwości.
Swoją drogą sytuacja jest co najmniej dziwna, gdyż flaga Spartakusa niedawno wisiała na Złotniczej. No ale tak to wygląda kiedy jedni trwają przy swoim a inni tańczą jak im zagra pijany władca mórz.
Lubawka na pewno pro-Górnik ale Mirsk? Raczej pustynia, nie znałem nigdy nikogo stamtąd kto jeździł na Górnik.
Swoją drogą sytuacja jest co najmniej dziwna, gdyż flaga Spartakusa niedawno wisiała na Złotniczej. No ale tak to wygląda kiedy jedni trwają przy swoim a inni tańczą jak im zagra pijany władca mórz.
Lubawka na pewno pro-Górnik ale Mirsk? Raczej pustynia, nie znałem nigdy nikogo stamtąd kto jeździł na Górnik.
-
Gór1946nik
ŚNIEŻNY WARAN pisze:FC Jelenia Góra to ludzie, którzy się nie przerzucili kiedy wiatr zawiał inaczej i zostali przy swojej wierze. Wiara była na tyle silna, że trwa do dziś i na meczach Górnika w ostatnich czasach zjawiało się nawet ponad 20 osób ze Spartakusa (na wyjeździe bodajże do Głogowa osiągnęli podobną liczbę) co przez pewien czas czyniło z nich najprężniej działającą ekipę w Jeleniej ;). Do tego kibice z JG regularnie wspierają zgody, w tym roku byli m.in. kilka razy w Świdnicy z flagą. Jest to starsza ekipa + zaledwie kilka młodych osób i na mieście nie mają nic do powiedzenia, jednak cały czas działają na miarę swoich możliwości.
Nie była to flaga chłopaków którzy jeżdżą na Górnik. Po kosie część osób ze Spartakusa wybrała Górnik a część Karkonosze.Stąd obecność owej flagi.
W Mirsku coś tam działa miejscowy Włókniarz.
Co do Gryfowa to ktoś tam jeździ na Zagłębie o Śląsku nic nie słyszałem.
Tylko szkoda że Ci ludzie ze Spartakusa się nie udzielali na mieście skoro BYLI jedyną ekipą w Jeleniej która się udzielała...
Tylko szkoda że Ci ludzie ze Spartakusa się nie udzielali na mieście skoro BYLI jedyną ekipą w Jeleniej która się udzielała...
W Mirsku jest młynek na Włókniarzu to fakt, ale doszły mnie słuchy, że są pro-Górnik. Zobaczymy na wiosnę.
-
Krzysiek1946
- ban
Napisane masz że działają na tyle na ile mogą więc po drążysz temat ? Wam też można wytknąć wiele rzeczy tutaj , ale po co żeby rozjebać fajny temat dalsza napinką. Andrus od kiedy działacie też na rzecz Nysy i skąd wogóle ten pomysł ?KSK1953 pisze:W Mirsku coś tam działa miejscowy Włókniarz.
Na Nysie wiem, że starszyzna działa od początku lat 90-tych ( Pierwsza flaga FC jest z 1986 roku ale z opowieści wiem, że młyn na Nysie był już zaraz po "transformacji"). Z większych ekip był u nas Górnik Wałbrzych,Spartakus/Karkonosze,Piast Gliwice,BKS Bielsko,Śląsk Wrocław na meczu Pucharowym i nie dawno na 40 leciu klubu, KS Myszków, ogólnie sporo się działo lecz w małej skali, jest u nas w mieście dosyć duży podział na kibiców i piknikową publikę z hali.
Obecnie ruszyło wszystko jakoś konkretniej,założyliśmy pierwszą grupę kibicowską na Nysie w historii. Jesteśmy obecni na każdym meczu Śląska, zaliczamy wyjazdy, robimy oprawy i odwiedzamy naszą zgodę (Piast Nowa Ruda).
Skąd taki pomysł? Osobiście jestem zdania, że zamiast skupiać się tylko na byciu FC znanych silniejszych lepiej działać na lokalnym klubie, wytworzyło się u nas silne przywiązanie do lokalnych tradycji.
Szkoda tylko,że w naszym województwie tak mało jest ekip w szczególności tych normalnych kumatych bo jakby nie patrzeć takie ekipy jak Piast Żmigród często jeżdżą mocno piknikowym składem. Więc na pewno na plus, że odrodziły się Karkonosze, stawiam, że mobilizującym dla całego województwa byłby powrót derbów Sudetów.
Obecnie ruszyło wszystko jakoś konkretniej,założyliśmy pierwszą grupę kibicowską na Nysie w historii. Jesteśmy obecni na każdym meczu Śląska, zaliczamy wyjazdy, robimy oprawy i odwiedzamy naszą zgodę (Piast Nowa Ruda).
Skąd taki pomysł? Osobiście jestem zdania, że zamiast skupiać się tylko na byciu FC znanych silniejszych lepiej działać na lokalnym klubie, wytworzyło się u nas silne przywiązanie do lokalnych tradycji.
Szkoda tylko,że w naszym województwie tak mało jest ekip w szczególności tych normalnych kumatych bo jakby nie patrzeć takie ekipy jak Piast Żmigród często jeżdżą mocno piknikowym składem. Więc na pewno na plus, że odrodziły się Karkonosze, stawiam, że mobilizującym dla całego województwa byłby powrót derbów Sudetów.
Zubri-Jeśli to był również pomysł waszego stowarzyszenia to tym bardziej nie rozumiem waszego pojazdu w nasze laserki;) Przecież szukanie fc w takich miejscowościach jak Kamienna Góra przez klub i kiboli Zagłębia jest tak samo absurdalne jak laserki zafundowane nam przez nasz były już zarząd.No tak obiektywnie na to spójrz.
Nie siedzę w stowarzyszeniu więc nie będę tu ich tłumaczył, z tych miejscowości jeżdżą ludzie na Zagłębie, bo to widać po rejestracjach, stąd akcja promocyjna. W kilku przypadkach się ruszyło w innych nie. I nie uważam że jest to szukanie FC, po prostu (wnioskuje), że zrzeszenie ludności z danego regionu i skupienie ich w jakieś grupie to np. ułatwienie im przejazdu na mecz poprzez organizowanie wspólnego przewozu. Nie każdego stać na przejazd autem w dwie strony a już na busa czy autokar kasę by miał, to jest marketing. Nikt nie robił tam na siłę bandy chuligańskiej.071 pisze:Zubri-Jeśli to był również pomysł waszego stowarzyszenia to tym bardziej nie rozumiem waszego pojazdu w nasze laserki;) Przecież szukanie fc w takich miejscowościach jak Kamienna Góra przez klub i kiboli Zagłębia jest tak samo absurdalne jak laserki zafundowane nam przez nasz były już zarząd.No tak obiektywnie na to spójrz.
Ale przecież Lubań nie ma flagi w barwach Zagłębia, więc o czym Ty piszesz?Andrus pisze:Przecież Legia miała 2 osoby FC z flagą wiszącą na Łazienkowskiej ( FC Zgorzelec), o Widzewie się też mówi, że ma sporo takich FC do tego... większość większych klubów ma takie FC.
FC Lubań Zagłębia nie jeździ więcej niż w 10 osób bo ich po prostu więcej nie ma.
FC Cracovii Wolbrom czy FC Olkusz ? I sporo sporo innych.
Tutaj macie pełną listę oficjalnych fc Zagłębia http://ocb03.pl/index.php?option=com_co ... &Itemid=99
Nie bądź taki tępy, przecież nikt nie napisał że tam są fc Zagłębia. Jeśli ktoś tak napisał to zacytuj. Była akcja promocyjna, moze ktoś by się stamtąd zorganizował i zaczął jeździć.Vicky pisze:To w końcu w takich miejscowościach jak Żagań, Szlichtyngowa, Nowe Miasteczko, Bytom Odrzański istnieją f/c Kghm Zagłębia Lubin, czy nie? ;-)
Ja nie widzę powodu do wstydu, jeśli ktoś stara się pozyskać nowe fc. Wstyd byłby wtedy jakbyśmy pozwolili zrobić i wywiesić flagi np. BOGATYNIA czy ŻAGAŃ na Zagłębiu.071 pisze:Kiedy we Wrocławiu klub za plecami Ultrasów i nieistniejącego już stowarzyszenia zrobił sobie pokaz laserowy to był to powód do wyśmiania i wymyślania super anty-opraw przez Zagłębie.Natomiast kiedy wasz klub robi sobie fc. chociażby w Kamiennej Górze to już jest nie wasza sprawa,no bo przecież to klub organizował,a nie nikt z ekipy.
Co do tego typu akcji, to Śląsk też skontoktował się z kibicami Włókniarza Leśna czy by nie chcieli przyjechać na mecz do Wrocławia, oferowali nawet darmowe bilety.
Co do tworzenia fc i robienia i wywieszania flag, to na Zagłębiu nie jest tak łatwo. Lwówek już na wyjazdy jeździ od ok 2 lat i jej jeszce nie mają a liczby mają całkiej niezłe (średnia dwucyfrowa). Może teraz na wiosnę zadebiutuje ich flaga, nie wiem.
Co do Lubania, zwracam honor, określają się jako FC i wydają pamiątki FanClubowe a nie śledzę listy oficjalnych FC Zagłębia.
Co do Lwówka to nie ma wątpliwości, że jest to miasto Zagłębia, bodaj w necie można znaleźć fotki ludzi z tego miastach w barwach ZL z lat 90-tych.
Włókniarz Leśna sam ze swojej inicjatywy skontaktował się ze Śląskiem i był na derbach Śląsk-Zagłębie. Podobnie gdy odwiedziła ich Nysa jak i Karkonosze byli "pro-Śląsk" jeżeli można tak to ująć.
Co do Lwówka to nie ma wątpliwości, że jest to miasto Zagłębia, bodaj w necie można znaleźć fotki ludzi z tego miastach w barwach ZL z lat 90-tych.
Włókniarz Leśna sam ze swojej inicjatywy skontaktował się ze Śląskiem i był na derbach Śląsk-Zagłębie. Podobnie gdy odwiedziła ich Nysa jak i Karkonosze byli "pro-Śląsk" jeżeli można tak to ująć.
-
Emigrant'92'KS
Jak się ma Victoria Świebodzice? Dzieje się coś? Z tego co wiem nie raz dobrze wspomagali Świdnicką Polonie oraz Górnika.
Trochę wcześniej ktoś pisał, że na Victorii nic się nie dzieje ale nadal osoby ze Świebodzic jeżdżą na Górnik.
-
Stefaninio
Na Dolnym śląsku istnieje także ekipa dosyć młodzieżowa kibiców Pogoni Oleśnica.
Stefan,myślę,że jak chłopaki z Oleśnicy przeczytali,że Pogoń ma jakąś EKIPĘ to pospadali z krzeseł.
Co do Włókniarza Leśna to ja mam info z pierwszej ręki, i akurat wiem że było inaczej. KToś ze stowarzyszenia skontaktował się z nimi i oferował im darmowe bilety na derby.Andrus pisze: Co do Lwówka to nie ma wątpliwości, że jest to miasto Zagłębia, bodaj w necie można znaleźć fotki ludzi z tego miastach w barwach ZL z lat 90-tych.
O ich meczach z KSK i Nysą i ich zachowaniu pierwsze słyszę.
Pierwsze też słyszę, że Lwówek jeździł w latach 90 na Zagłębie. Ktoś na pewno jeździł, ale nie był to wtedy na pewno fc Zagłębia.
"ktoś ze stowarzyszenia" skontaktował się bo sami dali do siebie kontakt i tych rozmów chcieli. Resztę na PW.
Miejscowosc Sobótka za kim jest ?
Za Śląskiem.
To Cię kolego fantazja poniosła. To jeden z największych, albo największy FC Śląska.Stefaninio pisze:Na Dolnym śląsku istnieje także ekipa dosyć młodzieżowa kibiców Pogoni Oleśnica.
Nie myl szkółki z kibicami, to duża różnica.
FC Oleśnica nie ma nic wspólnego z Pogonią Oleśnica.
Witam. Dzieje się coś na Piławiance Piława Górna? Mają jakiś młyn?
-
Stefaninio
Przepraszam a czy ja mówiłem że kibice Pogoni to fc Śląska ?jar_ko_w pisze:To Cię kolego fantazja poniosła. To jeden z największych, albo największy FC Śląska.Stefaninio pisze:Na Dolnym śląsku istnieje także ekipa dosyć młodzieżowa kibiców Pogoni Oleśnica.
Nie myl szkółki z kibicami, to duża różnica.
-
Mirek Jowisz
Sam studiowałem we Wrocławiu również. Duże miasto i sporo osób z różnych miast tutaj studiowało. Oprócz osób z Wałbrzycha, Opola, Kędzierzyna itd spotkałem np osoby z GKSu Bełchatów (jeden chłopak od nich niestety we Wrocławiu zginął) albo chociażby jedną postać z WFS. W innych dużych ośrodkach akademickich także znajdzie się kibolstwo z całej Polski więc trochę nie rozumiem o co Ci chodzi.
Idąc tokiem Twojego myślenia to w miastach derbowych dopiero jazdę mają. W takim Krakowie na przykłąd to jadą sobie po mieście, a wszyscy w nim mieszkają, pracują i nawet kibicują klubowi z tego miasta. Skurwienie na potęgę :)
Idąc tokiem Twojego myślenia to w miastach derbowych dopiero jazdę mają. W takim Krakowie na przykłąd to jadą sobie po mieście, a wszyscy w nim mieszkają, pracują i nawet kibicują klubowi z tego miasta. Skurwienie na potęgę :)
Ostatnio zmieniony 06.02.2014, 22:10 przez Mirek Jowisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja to się dziwię że jeszcze kibice kghm Zagłębia nie podają Wrocławia jako swojego fan-clubu, bo na bank sporo osób z Lubina tam studiuje i pracuje, zwłaszcza że mają bardzo blisko ;) Zapewne nie chcą się do końca ośmieszać tak jak kilka lat temu operatywni działacze wymyślili by we Wrocku jeździł tramwaj w barwach kghm Zagłębia :-) W tym samym czasie w Głogowie zrobili akcję reklamową z plakatami na mecz na przystankach komunikacji miejskiej, a efekt był taki że już po godzinie wszystkie plakaty na mieście leżały podarte na ziemi, a sam widziałem jak dosłownie jeden koleś sikał na taki podarty plakat na ziemi.
Niby te kghm Zagłębie jest tak wszędzie uwielbiane i kochane i takie wielkie , hehe, ale jakoś wiele osób ma je w d...
Niby te kghm Zagłębie jest tak wszędzie uwielbiane i kochane i takie wielkie , hehe, ale jakoś wiele osób ma je w d...