Kibicowska Wielkopolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

jelonki

Re: Kibicowska Wielkopolska

Post autor: jelonki »

Wielkopolanie pisze:Ostatnio w temacie TMK ktoś dodał skany dotyczące FC Lecha oraz "mniejsze kluby Wielkopolski" przeczytałem z ciekawości i patrząc na obecną scene kibicowską w Wielkopolsce wiele się pozmieniało czytając opisy niektórych klubów to, aż śmiać mi się chce :) Na obecną chwilę w Wielkopolsce jest tylko ok. 10 ekip aktywnych kibicowsko: Lech, Górnik Konin, KKS Kalisz, Unia Leszno, Start Gniezno, Dyskobolia, Warta i może Obra(obecnie zawiesili działalność), Jarota, Astra Krotoszyn. Kolejność przypadkowa. I Patrząć po opisie w TMK z tych obecnych ekip nie licząc Lecha to tylko Astra i Obra to ekipy, które udzielają się teżna Lechu reszta działą na swoje konto.

taki z ciebie wielkopolanin, a nie wymieniłeś Ostrovii, Pogoni NS czy też np. Dąbroczanki/Gromu Wolsztyn

oj słabo się orientujesz ;)
iparts.pl
beny33

Post autor: beny33 »

Ostrovia tak ale Pogoń? poza tym Dąbroczanka i Grom są aktywne? Chyba tylko jak grają ze sobą bo to jakaś mini zgoda.
jelonki

Post autor: jelonki »

Andrus

Post autor: Andrus »

Coś się dzieje na lokalnych drużynach w Ostrzeszowie i Kępnie ? Czy jednak kibice z tych miejscowości skupiają się na Lechu ?
Wielkopolanie

Post autor: Wielkopolanie »

jelonki: Tak mój błąd Ostrovia jak najbardziej powinna się tam znaleźć.
Wielkopolanie

Post autor: Wielkopolanie »

Grom Wolsztyn i FC Wolsztyn to inne ekipy?
Michał***24

Post autor: Michał***24 »

A F.C Lecha który stracił fanę całkowicie przestał istnieć jak F.C ?
beny33

Post autor: beny33 »

Wielkopolanie pisze:Grom Wolsztyn i FC Wolsztyn to inne ekipy?
Nie. Poza tym na Gromie nic się nie dzieję chyba, że grają z Dąbroczanką wtedy tak.
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

Michał***24 pisze:A F.C Lecha który stracił fanę całkowicie przestał istnieć jak F.C ?
Jako F.C napewno juz niedzialaja moze teraz tylko jakies pojedyncze pojada i tyle
ogarniety_typ

Post autor: ogarniety_typ »

beny33 pisze:
Wielkopolanie pisze:Grom Wolsztyn i FC Wolsztyn to inne ekipy?
Nie. Poza tym na Gromie nic się nie dzieję chyba, że grają z Dąbroczanką wtedy tak.
Grom i FC Wolsztyn to dwie odrębne ekipy,które nie mają ze sobą nic wspólnego. Grom zna swoje miejsce w szeregu i tyle na temat Wolsztyna.
MichalKF

Post autor: MichalKF »

Andrus pisze:Coś się dzieje na lokalnych drużynach w Ostrzeszowie i Kępnie ? Czy jednak kibice z tych miejscowości skupiają się na Lechu ?
Polonia Kępno odwiedziła Krotoszyn jesienią 2013 roku w 20 osób.
Odnośnie Dąbroczanki Pępowo jest to ekipa, która minionej rundy tylko raz u siebie wystawiła młyn na meczu zgodowym z Gromem Wolsztym, natomiast na innych spotkaniach, czy to u siebie, czy to na wyjeździe byli nieaktywni.
Edward1488

Post autor: Edward1488 »

RESORT pisze: http://www5.zippyshare.com/v/32892305/file.html
''Obecnie Konin na bułgarskiej jest mało widoczny, a na wyjazdach bywa bardzo rzadko...''
W Koninie liczy się tylko Górnik!
Mam ten numer TMK przed sobą, wiesz kiedy wyszedł ten tekst? W marcu 2005 roku czyli prawie 10 lat temu.
Psycha Mi Siada

Post autor: Psycha Mi Siada »

Andrus pisze:Coś się dzieje na lokalnych drużynach w Ostrzeszowie i Kępnie ? Czy jednak kibice z tych miejscowości skupiają się na Lechu ?
Ostrzeszów - działo się do czasu kiedy stracili flagę na rzecz KKSu Kalisz, mieli młyn, o wyjazdach nic nie wiem. Ciekawa sytuacja związana z tą flagą mianowicie widniał tam napis Victoria Ostrzeszów Lech fan's, więc po stracie tej flagi kibice Victorii wyjaśniali, że skupiają się tylko na kibicowaniu miejscowej Victorii a flaga ta była pozostałością po starszej ekipie, czyli akcja standardowa w Wielkopolsce. Widziałem, że byli obecni na Marszu Niepodległości także może coś jeszcze działają.

Kępno - czasami robią młyn i wieszają flagi, szkoda że prócz meczy z KKSem na który zawsze się spinają, wyjazdy to okolice tylko i Nowe Skalmierzyce bo mają z Pogonią zgodę, miasto typowo pod Lecha także nie ma co myśleć o jakiejś większej działalności kibicowskiej na Polonii

od siebie dodam jeszcze odnośnie Wielkopolski :

Ostrovia - część starej ekipy zaczęła działać bardziej pod FC Lecha, wszystko się zmieniło po śmierci ich szefa Afro, wcześniej właśnie oczywiście na Lecha jeździli ale skupiali się na działalności głównie na Ostrovii, co nie zmienia oczywiście faktu że jedni i drudzy są pro Lech

Gostyń - gdzieś czytałem oświadczenie, że jako Kania zawiesili działalność, ale jak FC są mocni, chyba zaraz po Legionie Piła

Obra Kościan - oddzielna ekipa aniżeli FC Lecha z miasta, swoją drogą mieli nawet jakąś scysję dotyczącą suwerenności, co nie zmienia faktu, że były chwile kiedy działali razem

Astra Krotoszyn - ekipa która utożsamia się z Lechem, muszę przyznać że ładnie się w tej rundzie zaprezentowali również zaliczając kilka wyjazdów swoich i zgody

Konin - tutaj trochę to wszystko pokręcone, niby gdzieś chcieli układ robić z Apatorem (wtedy jeszcze zgoda Ruchu), niby działają oddzielnie i na wyjazdach Lecha nie widać flag znanych z meczów Górnika jak dawniej (Konin West albo Pyrlandia), ale jednak mają dobre kontakty z fc Lecha z Koła no i na derbach z KKSem widoczne osoby w barwach Lecha

Jarota Jarocin - coś tam działają zaliczając wyjazdy, u siebie z młynem, chyba jedna z tych ekip, która próbuje na swój rachunek chociaż trochę działając oczywiście sympatyzując z Lechem

Stal Pleszew - słuch o nich zaginął, jak to w wielkopolskim standardzie osoby z FC a działające na Stali to inni ludzie ale barwy na ich sektorze widoczne wiadomo jakie

LKS Czarnylas- na meczach u siebie zawiesili działalność, widoczni na meczach Jaroty czy to u siebie czy wyjazdowych

Pogoń Nowe Skalmierzyce - również ekipa, która zawiesiła działalność, czasami jeszcze w konspiracji coś tam podziałają, oczywiście pro Lech na wysokich obrotach i swego czasu również wspierali Ostrovię nie wiem jak to teraz wygląda

co do stosunków FC Widzewa z Kalisza z KKSem to są to relacje neutralne, nikt sobie nie wchodzi w paradę, zarówno po obu stronach są osoby które jeździły na Widzew kiedy KKS miał pozytywne relacje z RTSem jak i osoby które od zawsze były za Widzewem a brały udział w tworzeniu się ruchu kibicowskiego na KKSie. Odrębna sprawa to relacje między młodymi kibicami obydwu ekip ale spięć nie ma. Dodam że w skład FC Widzewa wchodzą osoby miasta i okolic ,chociaż już taki Koźminek działa na własną rękę.
aliens

Post autor: aliens »

Konin - tutaj trochę to wszystko pokręcone, niby gdzieś chcieli układ robić z Apatorem (wtedy jeszcze zgoda Ruchu)..., ale jednak mają dobre kontakty z fc Lecha z Koła no i na derbach z KKSem widoczne osoby w barwach Lecha...

po czym wnosisz? skad wiesz co chcielismy z Apatorem.......? nagle ci Koło zaiskrzylo po marszu w Kole.....? i te barwy?udowodnij choc jednym zdjeciem !
casuality

Post autor: casuality »

Kilka osób z Koła w barwach Lecha było na pewno.
manto23

Post autor: manto23 »

Mam pytanie do kogoś z Kalisza i Gniezna
Łączy cos KKS Kalisz z Promieniem Żary i Start Gniezno z MKS-em Kluczbork?
TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA »

Starcie na murawie w przerwie meczu faktycznie na waszą korzyść, wybiegło was więcej niż spartan. (na stadionie były osoby z FC Szamotuły, ale nie brały udziału w starciu) W drugiej połowie meczu podbija do was typ ze Sparty z propozycją walki w równych siłach i bardziej ustronnym miejscu niż stadion. Z zaproszenia nie korzystacie, co nie zmienia faktu ze starciach Dyskobolia vs Sparta jest 1:0 dla Dyskobolii
Nie podbija do nas nikt tylko dzwoni kolo, którego nawet w Szamotułach w tym czasie nie było ani tymbardziej na meczu. Nie zmienia to faktu, że odmawiamy grillowania z powodów znanych zainteresowanym.
StartGniezno

Post autor: StartGniezno »

Na chwilę obecną są tą prywatne kontakty młodej ekipy.
casuality

Post autor: casuality »

FC Konin to dziady ? hehe dobre sobie
Koczkodan

Post autor: Koczkodan »

Września ?
aliens

Post autor: aliens »

aaa a co do Apatora to My im dalismy warunek , ze co najwyzej moga być Naszym Fc!
Nasi h ciezko sie spazyli wizyta w Toruniu gdzie Apator u siebie w mieście Naszym nie pomógł po tym jak Elana przyatokowała nasze auto, tyle radze nie kumać sie nikomu z pseudo ekipa Apatora!
bwp

Post autor: bwp »

...a mieszkańcy bardzo pokornie się germanizowali, żeby pracować u Helmuta.

Jesteś c*****.
asterka

Post autor: asterka »

Wielkopolanie pisze:Tak jak napisałeś powyżej jest Lech czyli bezapelacyjnie numer 1 w Wielkopolsce. Daleko z tyłu Górnik Konin i KKS Kalisz póżniej postawiłbym Unie Leszno, Start Gniezno, Dyskobolia Grodzisk Wlkp. Ostrovia Ostrów Wlkp.To chyba Najprężniej działające ekipy w Wielkopolsce. Do tych ekip, które nie pokazują zbyt wiele, ale potrafią się zebrać itp. to Warta Poznań, Obra Kościan, Jarota Jarocin.

Nie wiem jak to jest w Gostyniu? Kania w ogóle działa?? bo z tego co pamiętam mocno prolechowa ekipa. Warto też zaznaczyć, że ostatnio pokazuje się też Astra Krotoszyn (FC Lecha).
Asta nie jest FC Lecha!
Psycha Mi Siada

Post autor: Psycha Mi Siada »

aliens pisze:
Konin - tutaj trochę to wszystko pokręcone, niby gdzieś chcieli układ robić z Apatorem (wtedy jeszcze zgoda Ruchu)..., ale jednak mają dobre kontakty z fc Lecha z Koła no i na derbach z KKSem widoczne osoby w barwach Lecha...

po czym wnosisz? skad wiesz co chcielismy z Apatorem.......? nagle ci Koło zaiskrzylo po marszu w Kole.....? i te barwy?udowodnij choc jednym zdjeciem !
Coś was łączyło po prostu albo do tego zmierzało, a o chęci robienia układu napisałem w formie umownej. Co do Koła obecni już byli u Was m.in. na pojedynku z GKSem Tychy, na derbach również byli bo zostali zatrzymani przez ochronę/policję za próbę dostania się bez biletów na stadion. Barwy widziane podczas derbów sam jadąc w autokarze widziałem nieprzypadkowe osoby w barwach Lecha, ekipa jadąca autami także potwierdziła tą wersję.
manto23 pisze:Mam pytanie do kogoś z Kalisza i Gniezna
Łączy cos KKS Kalisz z Promieniem Żary
prywatne kontakty
H.F.K

Post autor: H.F.K »

Psycha Mi Siada pisze:
aliens pisze:

Coś was łączyło po prostu albo do tego zmierzało, a o chęci robienia układu napisałem w formie umownej. Co do Koła obecni już byli u Was m.in. na pojedynku z GKSem Tychy, na derbach również byli bo zostali zatrzymani przez ochronę/policję za próbę dostania się bez biletów na stadion. Barwy widziane podczas derbów sam jadąc w autokarze widziałem nieprzypadkowe osoby w barwach Lecha, ekipa jadąca autami także potwierdziła tą wersję.
Łączy cos KKS Kalisz z Promieniem Żary
prywatne kontakty
Z Koła 15 osób obecnych na derbach z KKS Kalisz(wiekszość w barwach) 4 młodych zawiniętych przed końcem meczu przy wyjściu(za brak biletów) i zatrzymanych na 24 h razem z trzema chłopakami z Kalisza(za odpalenie rac).Sporo osób z Lecha też w barwach nawet chłopaki z Piły zawitali bo gdzieś pracowali w okolicy:)
zarowka

Post autor: zarowka »

Łączy cos KKS Kalisz z Promieniem Żary i Start Gniezno z MKS-em Kluczbork?
Droga krajowa nr 12.
Fans_1957

Post autor: Fans_1957 »

Jeszcze moze pare słów na temat Górnik-Apator.. Chciałbym sprostować jedna rzecz,że nikt z naszej strony nie mowil Apatorowi o tym ze moga zostac naszym fc. Ta osoba która rozmawiala z konkretnymi osobami z Apatora nie mowila nic na ten temat. Faktem jest to,że Apator nie zachowal sie tak jak powinien u siebie w mieście i nie pomogł nam. Po tej całej akcji nasze relacje sie zakonczyly.
FALUBAZ ULTRAS

Post autor: FALUBAZ ULTRAS »

aliens pisze:aaa a co do Apatora to My im dalismy warunek , ze co najwyzej moga być Naszym Fc!
Nasi h ciezko sie spazyli wizyta w Toruniu gdzie Apator u siebie w mieście Naszym nie pomógł po tym jak Elana przyatokowała nasze auto, tyle radze nie kumać sie nikomu z pseudo ekipa Apatora!
Dodam tylko ze to nie pierwszy taki przypadek Apatora
Michał***24

jednak flagi w Zielonej Górze zdobyli ja wiem że lata temu to było.Ale wymazać się nie da!Co nie znaczy że dziś jesteście numer 1 w Polsce ale nie zawsze tak było.Dzisiejszy Apator jest cieniem tego Apatora z lat 90!
FALUBAZ ULTRAS

Oczywiście i nikt z tego się nie wycofuje.
Naziązałem do opisu ze Apator nir po raz pierwszy zostawia swoich ziomków po spotkaniu z Elaną.
Michał***24

Tylko Górnik jadąc do Torunia miał świadomość jaka sytuacja obecnie w Toruniu i tak na prawdę skoro na Apatorze kuleje od x czasu ten aspekt to czego oczekiwali przecież Apator sam potwierdzał że od x czasu praktycznie w tych sprawach nie działali.A 2 pytanie Apator był przy tej akcji?Rozumie że chodzi o sytuacje przed mostem<korek<
FALUBAZ ULTRAS

A myślisz ze Falubaz nie był świadomy sytuacji w Toruniu , i po pierwszym razie zerwał zgode ?
to były lata 90 ...
Michał***24

FALUBAZ ULTRAS pisze:A myślisz ze Falubaz nie był świadomy sytuacji w Toruniu , i po pierwszym razie zerwał zgode ?
to były lata 90 ...
Nie no masz racje zle to zabrzmiało chodziło mi bardziej na zasadzie że na dzień dzisiejszy Górnik jest solidną ekipą w stosunku do Apatora jeżeli chodzi o o sprawy sportowe.Nawet nie skłamie jak powiem że dużo lepszą.A co do was podziw że w tak nie długim okresie zrobiliście na Falubazie taką robotę.Chodzi o całokształt stadionowy.Według mnie chyba jedna z najlepszych ekip która w ost latach zrobiła nie jeden krok do przodu a kilka.
Yahoo
Kontakt:

Post autor: Yahoo »

gościa który tam wypisywał nie znam i mi nie pisz, że to mój kolega pokaż mi wpisy kiboli Unii w necie którzy się napinają?? jakoś nie widzę takowych więc nie obrażaj ja Ciebie nie obraziłem !!
nochal-80

Post autor: nochal-80 »

Można coś więcej o Legionie Piła? Niezła marka w kibicowskim światku, nigdy nie słyszałem złego słowa na nich w Polsce a i wiele osób z Lecha mówiło że gdyby nie Piła w ciężkich czasach mogło być nie ciekawie. Starsi kibice mieszkający w Pile mówią że 20 lat temu była tam Zawisza?

I jeszcze coś na temat FC Rawicz?

Jeśli można oczywiście to tylko prośba.
kovalus

Post autor: kovalus »

Właśnie mógłby ktoś opisać historię Piły? Kiedyś był tam Lech, Zawisza i Pogoń. Teraz dominacja Legionu jest niebywała.
Michał***24

Legion Piła+Szwadron Gostyń razem tworzą bardzo duży potencjał nawet same nie wspomagjąc się Poznaniem są wstanie bardzo dużo zrobić kto widział ich ten wie ile potrafią.A co do Gostynia to już w ogóle fenomen że w tak nie dużej miejscowości jest wstanie zebrać taką ekipę/
nochal-80

Post autor: nochal-80 »

Dlaczego tematu Piły nikt nie poruszy? Ja właśnie pytam bo mało informacji o nich. A co się stało z Zawiszą w Pile całkiem upadła? Bywałem w Pile na 2-4 miesiące w roku to spotkałem sporo osób z Legii ale żadna z nich nie należało do Spokrewnionych (czy teraz Legijnej Wielkopolski) Dlaczego Legion Piła akurat połączył się z Szwadronem Gostyń? I czy to prawda że kontakty na linii Legion - a inne FC okoliczne Lecha ( Trzcianka, Czarnków, Budzyń, Chodzież) są słabe tzn Legion patrzy na nich z góry i nie za bardzo ich szanuje gdyż nie mają ekipy H i słabo jeżdżą?
Banti

Post autor: Banti »

nochal-80 pisze:Dlaczego tematu Piły nikt nie poruszy? Ja właśnie pytam bo mało informacji o nich. A co się stało z Zawiszą w Pile całkiem upadła? Bywałem w Pile na 2-4 miesiące w roku to spotkałem sporo osób z Legii ale żadna z nich nie należało do Spokrewnionych (czy teraz Legijnej Wielkopolski) Dlaczego Legion Piła akurat połączył się z Szwadronem Gostyń? I czy to prawda że kontakty na linii Legion - a inne FC okoliczne Lecha ( Trzcianka, Czarnków, Budzyń, Chodzież) są słabe tzn Legion patrzy na nich z góry i nie za bardzo ich szanuje gdyż nie mają ekipy H i słabo jeżdżą?
Ty to jesteś kolego światowy i zajebiście poinformowany. Mieszkałeś w Warszawie, bywałeś w Pile i spotykałeś tam miejscową Legię:) Bez obrazy, ale może już wyjdź z tego tematu i popytluj sobie o Zachodniopomorskim czy tam skąd jesteś.
manto23

Post autor: manto23 »

Co do Rawicza jak tam wygląda na obecną chwile? Ravia Rawicz to wymarła ekipa? Bo na miejscowym Kolejarzu nic się chyba nie dzieje. Jak wygląda w Środzie Wlkp.? Polonia coś działa? czy tylko Fc Środa Wlkp.
ODPOWIEDZ