Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
zdrowa krowa
Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko
Jakiś czas temu widziałem w Dzierżoniowie stary,dość spory napis na ścianie LECHIA-GÓRNIK-POLONIA. Miała miejsce kiedyś taka zgoda?Chodziło raczej o Świdnicę i Wałbrzych.
Owszem miała miejsce taka zgoda. Obecnie obie te ekipy zaliczają się do kos Lechii.
z Górnikiem mieliscie zgode ale z Polonia? cos kojarze ze kiedys Polonia chciala was dojechac jak byliscie na meczu Górnika . mógl bys napisac kiedy zekomo ta zgode z Polonia mieliscie ?KaczyP pisze:Owszem miała miejsce taka zgoda. Obecnie obie te ekipy zaliczają się do kos Lechii.
-
SwidnickiMKS
Byla zgoda gdzies w okolicach 97/98 i nie potrfala zbyt dlugo.gregory88 pisze:z Górnikiem mieliscie zgode ale z Polonia? cos kojarze ze kiedys Polonia chciala was dojechac jak byliscie na meczu Górnika . mógl bys napisac kiedy zekomo ta zgode z Polonia mieliscie ?KaczyP pisze:Owszem miała miejsce taka zgoda. Obecnie obie te ekipy zaliczają się do kos Lechii.
-
jezdze pks-em
Kamienna Góra to w 100% tereny Górnika,czy cos sie zmieniło w tej kwesti?niech ktos to opisze.
-
deziderata
A jak wyglądają fc Bolków i fc Jawor, działają coś ?
Działają. Jawor ostatnio tworzy dosyć fajnego grafa http://kibiceslaska.pl/wp-content/uploa ... 589414.jpg
Oba FC udzielają się dosyć dobrze na trybunach Śląska, obecni na bodaj każdym meczu, także na meczach zgód ( osobiście spotkałem osoby z oby FC na PP Miedź-Lech itp.).
Jawor, Bolków, Strzegom czy też dalej na zachód Barcinek (oddzielnie od FC Jelenia Góra) działają i mają się dobrze. Ostatnio także Jawor i Barcinek wraz z FC Zgorzelec obecne na wyjazdowym meczu koszykarskiego Śląska z Turowem Zgorzelec.
Co do Kamiennej Góry- 100 % Górnik, jeden z lepszych FC Górnika jak się nie mylę ( zaraz po Świdnicy ) nawet w okolicy (Marciszów, Krzeszów) widoczne wrzuty Górnika.
Czasem też bodaj Górnik udzielał się na lokalnej Olimpii, dzieję się coś na niej czy jednak piknik ?
Oba FC udzielają się dosyć dobrze na trybunach Śląska, obecni na bodaj każdym meczu, także na meczach zgód ( osobiście spotkałem osoby z oby FC na PP Miedź-Lech itp.).
Jawor, Bolków, Strzegom czy też dalej na zachód Barcinek (oddzielnie od FC Jelenia Góra) działają i mają się dobrze. Ostatnio także Jawor i Barcinek wraz z FC Zgorzelec obecne na wyjazdowym meczu koszykarskiego Śląska z Turowem Zgorzelec.
Co do Kamiennej Góry- 100 % Górnik, jeden z lepszych FC Górnika jak się nie mylę ( zaraz po Świdnicy ) nawet w okolicy (Marciszów, Krzeszów) widoczne wrzuty Górnika.
Czasem też bodaj Górnik udzielał się na lokalnej Olimpii, dzieję się coś na niej czy jednak piknik ?
-
ŚNIEŻNY WARAN
Zgoda Polonii z Lechią była niejako następstwem ocieplenia się stosunków na linii Lechia - Górnik. Trwała ona bardzo krótko i z powrotem zamieniła się w kosę. Lechia miała dobre stosunki z Karkonoszami co też było iskierką prowadzącą do pogorszenia się stosunków jeleniogórzan z Polonią i Górnikiem. Podczas meczu Karkonosze - Wisła Poloniści obili (lub próbowali) obić Lechię wspierającą KSK i wtedy Karki ujęły się za Lechią. Podjazdy Polonii do Lechii zdarzyły się także na meczach Górnika jeszcze przed zgodą. Po części zgoda Lechia - Górnik padła m.in. przez podejście kibiców ze Świdnicy do Lechii. Co ciekawe, także przez kibiców Polonii padła zgoda Górnik - Szombierki ;).
FC Bolków i FC Jawor działają. Bolków to raczej skład piknikowy ale Jawor to normalny FC, cały czas na swoim niezłym poziomie.
Kamienna i okolice oczywiście 100% Górnik. Na Olimpii w chwili obecnej nikt się nie udziela.
FC Bolków i FC Jawor działają. Bolków to raczej skład piknikowy ale Jawor to normalny FC, cały czas na swoim niezłym poziomie.
Kamienna i okolice oczywiście 100% Górnik. Na Olimpii w chwili obecnej nikt się nie udziela.
FC Miedzi które jeżdża na wyjazdy i ogólnie działają to Miłkowice, Rzeszotary, KrotoszyceMiedź Legnica posiada jakieś dobre, zorganizowane fan cluby?
Pozdrawiam, kibic Astry Krotoszyn
No i Prochowice. Na meczu z Lechem w młynie blisko 50 osób z Prochowic i jego okolic... Z tego co wiem zamówili/lub zamawiają też własne czapki f-c Prochowice w barwach Miedzi.marshal pisze:FC Miedzi które jeżdża na wyjazdy i ogólnie działają to Miłkowice, Rzeszotary, KrotoszyceMiedź Legnica posiada jakieś dobre, zorganizowane fan cluby?
Pozdrawiam, kibic Astry Krotoszyn
Nie dziwię się wpisowi kibica ZL, na tym samym forum w innym temacie kiedyś wyczytałem, że mają swoje f-c nawet we Wrocławiu... ot, taki kompleks małomiasteczkowości.:).
Mieszkasz w małej wiosce, musisz sie dowartościować, a że akurat kafejka w MOPS-ie jest otwarta, to piszę co ślina na język przyniesie.:)
-
ŚNIEŻNY WARAN
Osobiście gdy byłem w Prochowicach kilka razy widziałem tam jedynie ślady ZL, na meczu Prochowiczanki siedzieli ludzie z gadżetami ZL. Kiedyś gadałem z kibicem Miedzi, który powiedział mi, że nie ma czegoś takiego jak FC Prochowice bo rządzi tam ZL, niemniej jest tam kilka osób za Miedzią.
-
Gór1946nik
071 pisze:Wy też jesteście wiochą spod miasta,a uważacie się za imponującą ekipę...A tak poważnie to co za różnica czy fc wywodzi się z miejscowości o małej liczbie mieszkańców,ważne jak działają,czy są wytrwali w tym co robią.
Jak na 70 tysięczne miasto Lubin całkiem dobrze nawiązuje walkę ze Śląskiem, a tym bardziej często i gęsto męczy sąsiadkę z Legnicy. Wracając do tematu w Bolesławcu coś się dzieje na miejscowym BKSie czy już tylko Zagłębie? Coś mi się o uszy obiło że ktoś tam śmiga na Śląska prawda to?
-
DOLNOSLAZAK
Zapewniam Cię, że więcej już osób jeździ z Wałbrzycha na Śląsk niż z Bolesławca, jednostki są w każdym mieście.
Porównując Lubin i Wrocław, każdy zaczyna od ilości mieszkańców, fakt jest różnica.
Ale dla mnie różnica znacznie uwidacznia się przy dbaniu o fc jak i zwykłych kibiców, zarówno przez samych fanatyków Zagłębia jak i klub z Lubina.Marketing (wpływy KGHM, więc kasa)promocje, zniżki, reklama.....gdyby Śląsk miał takich speców od działania to przy obecnie nowym stadionie, niedawnym mistrzostwie..powinien zalać na zielono całe województwo...a tak poza falą Januszy, która ma obecnie czas odpływu..kilkoma nowymi fc, które nie grzeszą ogarnięciem..ma wciąż te same tereny.
Porównując Lubin i Wrocław, każdy zaczyna od ilości mieszkańców, fakt jest różnica.
Ale dla mnie różnica znacznie uwidacznia się przy dbaniu o fc jak i zwykłych kibiców, zarówno przez samych fanatyków Zagłębia jak i klub z Lubina.Marketing (wpływy KGHM, więc kasa)promocje, zniżki, reklama.....gdyby Śląsk miał takich speców od działania to przy obecnie nowym stadionie, niedawnym mistrzostwie..powinien zalać na zielono całe województwo...a tak poza falą Januszy, która ma obecnie czas odpływu..kilkoma nowymi fc, które nie grzeszą ogarnięciem..ma wciąż te same tereny.
Sprawa jest prosta-do tej pory Śląsk miał partacza za szefa marketingu,który zmarnował najlepsze 3 lata w historii klubu.gdyby Śląsk miał takich speców od działania
Co do nawiązywania walki ZL ze Śląskiem,to ja bym to nazwał w miarę skutecznym bronieniem się,bo większość akcji inicjuje Śląsk.W ostatnich latach kilkukrotnie na terenie Zagłębia,co tym bardziej jest na plus dla WKS.
Zagłębie natomiast we Wrocławiu nie poszalało nigdy.
FC Miedzi które jeżdża na wyjazdy i ogólnie działają to Miłkowice, Rzeszotary, Krotoszyce[/quote]
Proszę Cię, te miejscowości to wioski, których liczba mieszkańców wynosi około 1000 osób. Gdyby poważne ekipy miały wliczać kilka osób z wiosek i kwalifikować ich jako FC to miałyby takich Fan Clubów setki!! Sama Miedzianka wydając szaliki z nazwami tych wiosek i ogłaszając je jako FC pokazuje jak poważnie tą ekipę trzeba traktować- trzecia liga kibicowska- FC zero.
Proszę Cię, te miejscowości to wioski, których liczba mieszkańców wynosi około 1000 osób. Gdyby poważne ekipy miały wliczać kilka osób z wiosek i kwalifikować ich jako FC to miałyby takich Fan Clubów setki!! Sama Miedzianka wydając szaliki z nazwami tych wiosek i ogłaszając je jako FC pokazuje jak poważnie tą ekipę trzeba traktować- trzecia liga kibicowska- FC zero.
-
adiKOLEJORZ
to najwidoczniej nie wszystko wieszBączyński pisze:Sprawa jest prosta-do tej pory Śląsk miał partacza za szefa marketingu,który zmarnował najlepsze 3 lata w historii klubu.gdyby Śląsk miał takich speców od działania
Co do nawiązywania walki ZL ze Śląskiem,to ja bym to nazwał w miarę skutecznym bronieniem się,bo większość akcji inicjuje Śląsk.W ostatnich latach kilkukrotnie na terenie Zagłębia,co tym bardziej jest na plus dla WKS.
Zagłębie natomiast we Wrocławiu nie poszalało nigdy.
-
Mirek Jowisz
Nie wiem czy to dobry temat, jeżeli nie to proszę o przeniesienie w lepsze miejsce. Wywiad z grupą Ultras Silesia na stronce ultras-tifo
http://www.ultras-tifo.net/interviews/2 ... esia-.html
http://www.ultras-tifo.net/interviews/2 ... esia-.html
Czyli fakt, że (nawet zakładając, że to prawda) 50 osób pojechało na mecz Miedzi czyni Prochowice jej fanclubem? To w takim razie Legnica jest fanclubem ZL, bo osób z tego miasta na Stadionie w Lubinie jest mnóstwo, tymbardziej na takich jak ten Miedzi z Lechem. Podobnie jak z Jeleniej Góry, Wołowa czy innych miast, które na codzień są fanklubami Śląska.
Dajcie spokój, śmieszna napinka.
Masz rację, że śmieszna, tylko że ja nigdzie nie napisałem, że Prochowice są oficjalnym FC Miedzi. Gość z ZL napisał,że Prochowice są Fc Zagłębia.VANTHEMAN pisze:Czyli fakt, że (nawet zakładając, że to prawda) 50 osób pojechało na mecz Miedzi czyni Prochowice jej fanclubem? To w takim razie Legnica jest fanclubem ZL, bo osób z tego miasta na Stadionie w Lubinie jest mnóstwo, tymbardziej na takich jak ten Miedzi z Lechem. Podobnie jak z Jeleniej Góry, Wołowa czy innych miast, które na codzień są fanklubami Śląska.
Napisałem tylko że dużo ludzi z Prochowic jeździ na mecze Miedzi i to siadają w młynie. Jak widać, koleżkę z ZL strasznie to zabolało, gdyż jak poczytasz wyżej fani ZL nie dopuszczają do siebie myśli, że ktoś z miast "zawsze wiernych" Zagłębiu, zaczyna jeździć na mecze ich wrogów.
Podobna sytuacja jest w Polkowicach, gdzie są osoby co jeżdżą na Chrobrego z Polkowic, ale pisanie o tym jak widzisz strasznie boli kibiców ZL.
Napisałem że:
"Z tego co wiem zamówili/lub zamawiają też własne czapki f-c Prochowice w barwach Miedzi."
Czy jest to prawdą ? Nie wiem, ale na pewno od potwierdzania tej informacji nie są fani ZL.
To jak NIE WIESZ to po co piszesz? Nick adekwatnyferment pisze:Masz rację, że śmieszna, tylko że ja nigdzie nie napisałem, że Prochowice są oficjalnym FC Miedzi. Gość z ZL napisał,że Prochowice są Fc Zagłębia.VANTHEMAN pisze:Czyli fakt, że (nawet zakładając, że to prawda) 50 osób pojechało na mecz Miedzi czyni Prochowice jej fanclubem? To w takim razie Legnica jest fanclubem ZL, bo osób z tego miasta na Stadionie w Lubinie jest mnóstwo, tymbardziej na takich jak ten Miedzi z Lechem. Podobnie jak z Jeleniej Góry, Wołowa czy innych miast, które na codzień są fanklubami Śląska.
Napisałem tylko że dużo ludzi z Prochowic jeździ na mecze Miedzi i to siadają w młynie. Jak widać, koleżkę z ZL strasznie to zabolało, gdyż jak poczytasz wyżej fani ZL nie dopuszczają do siebie myśli, że ktoś z miast "zawsze wiernych" Zagłębiu, zaczyna jeździć na mecze ich wrogów.
Podobna sytuacja jest w Polkowicach, gdzie są osoby co jeżdżą na Chrobrego z Polkowic, ale pisanie o tym jak widzisz strasznie boli kibiców ZL.
Napisałem że:
"Z tego co wiem zamówili/lub zamawiają też własne czapki f-c Prochowice w barwach Miedzi."
Czy jest to prawdą ? Nie wiem, ale na pewno od potwierdzania tej informacji nie są fani ZL.
Czy okolice przybierają pomarańczowy kolor ? Wątpię i to bardzo mocno, w Olszynie Lubańskiej wrzuty Śląska i osoby jeżdżące na Śląsk, Leśna też była na derbach ale po stronie WKS-u ( przedstawiciele lokalnego Włókniarza).
Zaś w samym Lubaniu na mieście Zagłębia nie widać, nigdy nie pokazują się gdy ekipy pro-Śląsk przyjeżdżają na swoje mecze..
Zaś w samym Lubaniu na mieście Zagłębia nie widać, nigdy nie pokazują się gdy ekipy pro-Śląsk przyjeżdżają na swoje mecze..
Zapewne @ISeeDeadHaters miał na myśli pomarańczowe barwy Chrobrego Głogów, bo Zagłębie ma miedziane, a to duża różnica. Ale czy w Lubaniu są fani ChG? Mówiąc szczerze nie wiem, nic o tym nie słyszałem
-
ISeeDeadHaters
Na pewno miałem na myśli Chrobrego, co do tego nie ma wątpliwości.
@ https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 8741_n.jpg
@ https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 8741_n.jpg
-
DOLNOSLAZAK
Gościu na tej fotce ma opaske Zagłębia...więc raczej chodziło o Miedziane, chyba, że miała to być taka podpierdółka do koloru
Wiadomo, że chodzi o Zagłębie nie ma co się bez sensu dopierdalać. Aczkolwiek tego Zagłębia w Lubaniu na mieście nie widać - oprócz vlepek.
-
ŚNIEŻNY WARAN
Tam na mieście nie widać nikogo ale w końcu każdy musi od czegoś zacząć.
-
DOLNOSLAZAK
Mam pytanie dotyczące fc Śląska z Łagiewnik, od kiedy jeżdżą na Śląska jako w miarę zorganizowana ekipa?
-
Lonely Rider
z forum Śląska:
"Debiut naszej flagi 21.11.2009r Śląsk Wrocław - Odra Wodzisław.
Co do naszego FC to jeździ nas na mecze stała grupa ok. +/- 12 osób. Wiadomo, że od atrakcyjności rywala ta grupa sie zwiększa. W tej chwili na Oporowskiej nasz rekord wynosi ok.35 osób. Jeśli chodzi o ten sezon to większość wyjazdów mamy zaliczone w mniejszej lub większej liczbie.
Co prawda flaga powstała nie tak dawno temu to obecni na Śląsku bylismy juz dużo wczesniej (brak odpowiedniej organizacji)!!!" - post z listopada 2009
"Debiut naszej flagi 21.11.2009r Śląsk Wrocław - Odra Wodzisław.
Co do naszego FC to jeździ nas na mecze stała grupa ok. +/- 12 osób. Wiadomo, że od atrakcyjności rywala ta grupa sie zwiększa. W tej chwili na Oporowskiej nasz rekord wynosi ok.35 osób. Jeśli chodzi o ten sezon to większość wyjazdów mamy zaliczone w mniejszej lub większej liczbie.
Co prawda flaga powstała nie tak dawno temu to obecni na Śląsku bylismy juz dużo wczesniej (brak odpowiedniej organizacji)!!!" - post z listopada 2009
Czy w innych większych klubach FC do 12 osób mogą sobie zrobić flagę?
A poźniej Śląsk wydaje jakieś dekalogi, tracę flagi w Hiszpanii eh.
b. dobry przykład "silnego" FC Sobótka
https://www.youtube.com/watch?v=25i8tG1BkXY
A poźniej Śląsk wydaje jakieś dekalogi, tracę flagi w Hiszpanii eh.
https://www.youtube.com/watch?v=25i8tG1BkXY
Przecież Legia miała 2 osoby FC z flagą wiszącą na Łazienkowskiej ( FC Zgorzelec), o Widzewie się też mówi, że ma sporo takich FC do tego... większość większych klubów ma takie FC.
FC Lubań Zagłębia nie jeździ więcej niż w 10 osób bo ich po prostu więcej nie ma.
FC Cracovii Wolbrom czy FC Olkusz ? I sporo sporo innych.
FC Lubań Zagłębia nie jeździ więcej niż w 10 osób bo ich po prostu więcej nie ma.
co do Rogowa Sobóckiego to jest to jeden z lepszych FC, dobry chuligańsko więc nie wiem po co te Twoje przytyki, zaliczyli nawet kilka ustawek jako FC.
-
DOLNOSLAZAK
On pisał o Sobótce nie Rogowie.
Sama Sobótka jest słaba, ale jeśli podłączy się pod nią Rogów S. (działają razem chyba w grupie Ślężanie) to już to lepiej na pewno wygląda.
Każdy duży klub ma inną politykę co do tego czy fc może mięć flagę i jaka ilość osób to fc.
Myślę, że w każdym znajdziesz kilka takich naciąganych fc.
Prosty przykład masz np. ze Świdnicą. Są osoby co jeżdżą na Śląska, ale nikt w barwach się nie wychyli, o jakiejkolwiek akcji w mieście też mogą zapomnieć.Robią dużą flagę, której nawet uznane fc nie mają tak dużej....wiadomo, że z tych jednostek kiedyś może coś urosnąć i nikt nie wie co będzie za 10 lat i kto będzie rozdawał karty na mieście.
Sama Sobótka jest słaba, ale jeśli podłączy się pod nią Rogów S. (działają razem chyba w grupie Ślężanie) to już to lepiej na pewno wygląda.
Każdy duży klub ma inną politykę co do tego czy fc może mięć flagę i jaka ilość osób to fc.
Myślę, że w każdym znajdziesz kilka takich naciąganych fc.
Prosty przykład masz np. ze Świdnicą. Są osoby co jeżdżą na Śląska, ale nikt w barwach się nie wychyli, o jakiejkolwiek akcji w mieście też mogą zapomnieć.Robią dużą flagę, której nawet uznane fc nie mają tak dużej....wiadomo, że z tych jednostek kiedyś może coś urosnąć i nikt nie wie co będzie za 10 lat i kto będzie rozdawał karty na mieście.
Rogów Sobócki działa razem z Sobótką.
Co do Świdnicy mam podobne zdanie jak Ty, takie FC widmo,studenckie bardziej propagandowe nastawione na przyszłość.
Co do Świdnicy mam podobne zdanie jak Ty, takie FC widmo,studenckie bardziej propagandowe nastawione na przyszłość.
-
dziadekKDW
mp86 - nie istnieje w naszych szeregach FC Sobótka o którym piszesz. Filmik jak filmik zapewne wiele takich na YT.
DOLNOŚLĄZAK - FC Rogów Sobócki nie należy do grupy "Ślężanie". Owszem powstała taka flaga, powisiała kilka meczy i to na tyle. Świdnica moim również zdaniem jest FC na wyrost, ja osobiście znam dwóch ogarniętych chłopaków, którzy jeżdżą już długo. Swoją drogą ten słaby FC mocno podziałał na miejscową Polonię która od tego czasu zaczęła prężniej działać.
Co do flagi Świdnicy to obczaj sobie flagę Kłodzko, Milicz, Trzebnica, Ślężanie, wszystkie były robione na ten sam wymiar gdy graliśmy jeszcze na O62, a tam mieliśmy możliwość wieszania dwóch rzędów flag na całej odkrytej trybunie i dodatkowo na trybunie "północnej" stąd tak wielkie flagi. Dodatkowo taka była polityka stowarzyszenia "Wielki Śląsk" tj. błędna i nie znajdująca poparcia wśród dużej rzeszy fanów. Z wyżej wymienionych tylko Milicz zasłużył na taką flagę.
DOLNOŚLĄZAK - FC Rogów Sobócki nie należy do grupy "Ślężanie". Owszem powstała taka flaga, powisiała kilka meczy i to na tyle. Świdnica moim również zdaniem jest FC na wyrost, ja osobiście znam dwóch ogarniętych chłopaków, którzy jeżdżą już długo. Swoją drogą ten słaby FC mocno podziałał na miejscową Polonię która od tego czasu zaczęła prężniej działać.
Co do flagi Świdnicy to obczaj sobie flagę Kłodzko, Milicz, Trzebnica, Ślężanie, wszystkie były robione na ten sam wymiar gdy graliśmy jeszcze na O62, a tam mieliśmy możliwość wieszania dwóch rzędów flag na całej odkrytej trybunie i dodatkowo na trybunie "północnej" stąd tak wielkie flagi. Dodatkowo taka była polityka stowarzyszenia "Wielki Śląsk" tj. błędna i nie znajdująca poparcia wśród dużej rzeszy fanów. Z wyżej wymienionych tylko Milicz zasłużył na taką flagę.
https://www.youtube.com/watch?v=25i8tG1BkXY[/quote]
Sobótka nigdy nie była oficjalnym FC Śląska. Mimo iż z tego miasta chodzi wiele osób na mecze WKS-u na własną „łapę” to jedynym i oficjalnym FC w tym regionie jest ROGÓW SOBÓCKI, który skupia swoich członków także ze Sobótki oraz przy miejskich okolic, jak i z sąsiednich gmin. Kiedyś padł luźny pomysł aby całe towarzystwo ujednolicić pod nazwą ŚLĘŻANIE ale na rozmowach się skończyło. Pomysł podłapał Prezes Stowarzyszenia WŚ i sobie taka flagę zrobił za którą nikt z FCRS na meczach nie stał.
Co do filmiku to został on zrobiony przez podnieconych dzieciaków po wizycie piłkarzy Śląska w Sobóckim Gimnazjum, na którym byli także kibole z Rogowa w celu zachowania dyscypliny w śród ewentualnych przyszłych członków FCRS
https://www.youtube.com/watch?v=25i8tG1BkXY[/quote]
Sobótka nigdy nie była oficjalnym FC Śląska. Mimo iż z tego miasta chodzi wiele osób na mecze WKS-u na własną „łapę” to jedynym i oficjalnym FC w tym regionie jest ROGÓW SOBÓCKI, który skupia swoich członków także ze Sobótki oraz przy miejskich okolic, jak i z sąsiednich gmin. Kiedyś padł luźny pomysł aby całe towarzystwo ujednolicić pod nazwą ŚLĘŻANIE ale na rozmowach się skończyło. Pomysł podłapał Prezes Stowarzyszenia WŚ i sobie taka flagę zrobił za którą nikt z FCRS na meczach nie stał.
Co do filmiku to został on zrobiony przez podnieconych dzieciaków po wizycie piłkarzy Śląska w Sobóckim Gimnazjum, na którym byli także kibole z Rogowa w celu zachowania dyscypliny w śród ewentualnych przyszłych członków FCRS
przypomnisz mi w jaki sposób dokładnie męczy sąsiadów z Legnicy bo coś skojarzyć niemoge? może być na privGór1946nik pisze:
Jak na 70 tysięczne miasto Lubin całkiem dobrze nawiązuje walkę ze Śląskiem, a tym bardziej często i gęsto męczy sąsiadkę z Legnicy. Wracając do tematu w Bolesławcu coś się dzieje na miejscowym BKSie czy już tylko Zagłębie? Coś mi się o uszy obiło że ktoś tam śmiga na Śląska prawda to?
Chyba chodziło o niszczenie grafów czy wpadnięcie przed jednym z meczów bodaj Zawiszy do Legnicy i skrojenie Ultrasom Miedzi części oprawy.
-
ŚNIEŻNY WARAN
O ile się nie mylę flaga Ślężanie nie była efektem docenienia okolicznych miejscowości a wręcz dopiero miała zachęcić mieszkańców miasteczek i wsi spod Ślęży do uczęszczania na O62. Efekt jednak był mizerny.
Podobny cel miała flaga Świdnica - ta miała zachęcić świdniczan do pojawiania się na meczach Śląska. Tu wyszło jedynie tyle, że tłumy pikników pojechały "na Seville" i to raczej nie z powodu flagi. Kumate osoby nadal można policzyć maksymalnie na palcach jednej ręki a w mieście rzadko kiedy wychylają się nawet z partyzantką. Tu trzeba zaznaczyć, że w ostatniej chwili obudziła się Polonia, której kibice nie działali przez jakieś 4 lata ze względu na upadek klubu. Agresywna polityka Śląska w stylu vlepek "Świdnica 100% Śląsk" tak naprawdę przyniosła całkowicie odwrotny skutek. Możliwe, że gdyby swoje struktury budowali w Świdnicy po cichu i pod ziemią, Poloniści by się nie obudzili i dziś Świdnica byłaby miastem Śląska. Ruch kibicowski na Polonii reaktywował się, zaczęli pojawiać się na Polonii/Sparcie gdzie wywalczyli powrót do właściwej nazwy i barw i w szybkim tempie zdominowali miasto jednocześnie marginalizując znaczenie "Miedzianej Świdnicy".
Podobny cel miała flaga Świdnica - ta miała zachęcić świdniczan do pojawiania się na meczach Śląska. Tu wyszło jedynie tyle, że tłumy pikników pojechały "na Seville" i to raczej nie z powodu flagi. Kumate osoby nadal można policzyć maksymalnie na palcach jednej ręki a w mieście rzadko kiedy wychylają się nawet z partyzantką. Tu trzeba zaznaczyć, że w ostatniej chwili obudziła się Polonia, której kibice nie działali przez jakieś 4 lata ze względu na upadek klubu. Agresywna polityka Śląska w stylu vlepek "Świdnica 100% Śląsk" tak naprawdę przyniosła całkowicie odwrotny skutek. Możliwe, że gdyby swoje struktury budowali w Świdnicy po cichu i pod ziemią, Poloniści by się nie obudzili i dziś Świdnica byłaby miastem Śląska. Ruch kibicowski na Polonii reaktywował się, zaczęli pojawiać się na Polonii/Sparcie gdzie wywalczyli powrót do właściwej nazwy i barw i w szybkim tempie zdominowali miasto jednocześnie marginalizując znaczenie "Miedzianej Świdnicy".
Przekumaty widzę Andrus mocno jesteś :) Poza tym mowa jest o robieniu fan przez fc widmo bądź takie, które pojawia się na meczach w śladowych ilościach. Lubań flagi nie ma i dopóki nie zasłuża szeroko pojętą działalnością na Zagłębiu dopóty flagi mieć nie będą.Andrus pisze:Przecież Legia miała 2 osoby FC z flagą wiszącą na Łazienkowskiej ( FC Zgorzelec), o Widzewie się też mówi, że ma sporo takich FC do tego... większość większych klubów ma takie FC.
Tak jest z każdym fc w Lubinie, więc nie wycierajcie sobie mordy Zagłębiem, bo w przeciwieństwie do ''ludzi zasad'' z Wrocławia u nas pewne zasady panują i za damski c*** flagi nikt sobie nie powiesi.
Dziwnym trafem sami przyznają, że jest ich 10 osób, patrząc po ich działalności to więcej ich nie ma nawet prawa być.