Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
xwd

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: xwd » 28.12.2013, 21:53

WISŁA NOWA HUTA pisze:
JakZłapiemyPołamiemy pisze:2 pułku lotniczego... nie ogarniam tego osiedla, kogo tam najwięcej?
osiedle pasiaste
Z tego co słyszałem to na osiedlu pojawiły się jednostki Wisły.Tak samo jest na osiedlu Przy Arce.
Jeśli ktoś wie co się obecnie dzieje na tym osiedlu pod względem kibicowskim to mógłby opisać.

iparts.pl
JakZłapiemyPołamiemy

Post autor: JakZłapiemyPołamiemy » 28.12.2013, 22:02

zapytałem o to osiedle bo zauważyłem tam misz masz, hutnik tam działa?

daniKSC

Post autor: daniKSC » 28.12.2013, 22:03

xwd pisze:
WISŁA NOWA HUTA pisze:
JakZłapiemyPołamiemy pisze:2 pułku lotniczego... nie ogarniam tego osiedla, kogo tam najwięcej?
osiedle pasiaste
Z tego co słyszałem to na osiedlu pojawiły się jednostki Wisły.Tak samo jest na osiedlu Przy Arce.
Jeśli ktoś wie co się obecnie dzieje na tym osiedlu pod względem kibicowskim to mógłby opisać.
kolejny agent, na każdym osiedlu znajdziesz jednostki drugiego klubu, co chcesz żeby tu opisywac, adresy tych jednostek? czy ich zdjecia? ja p*******...

WISŁA NOWA HUTA

Post autor: WISŁA NOWA HUTA » 28.12.2013, 22:11

Na Przy Arce emigracja zrobiła swoje i młodzi raczej za Wisłą. Do tego to niewielkie osiedle graniczy z bardzo mocnymi osiedlami związanymi z Białą Gwiazdą. 2 pułku jest duuużo słabsze niż kiedyś ale nadal przeważają pasiaści. JakZłapiemyPołamiemy Hutnik ma tam swoje tereny na Czyżynach więc w okolicy rzeczywiście jest misz masz.

xwd

Post autor: xwd » 28.12.2013, 22:19

Nie,nie chce adresów tych jednostek.Jestem poprostu ciekawy zaistniałą sytucją na tym osiedlu,w końcu po to jest ten temat.Nie pytam się o rzeczy ,których nie powinno się opisywać w internecie tylko o to czy Wiślacy z tych dwóch osiedli jakoś działają. Odkąd pamiętam to na tych osiedlach była Cracovia i chcę się dowiedzieć czy Wiślacy na tych osiedlach to są zwykli"partyzanci",którzy malują w nocy a w dzień na osiedlu widać tylko barwy KSC czy też starają się coś robić pod względem H i nie nalegam o opis tylko proszę grzecznie o odpowiedź.
daniKSC pisze:kolejny agent, na każdym osiedlu znajdziesz jednostki drugiego klubu, co chcesz żeby tu opisywac, adresy tych jednostek? czy ich zdjecia? ja p*******...
Tak,masz rację.Wszędzie się znajdą jednostki,ale ja nie spotkałem się z gadżetami "Wisła Oświecenia" albo "Cracovia Kazimierzowskie".

Bez spiny,pozdrawiam.

bnm

Post autor: bnm » 28.12.2013, 22:25

Przy Arce jest osiedlem Wisły w tym momencie.

krakus

Post autor: krakus » 02.01.2014, 21:00

Leśny dziad pisze:Krakus moglbys zapodac jakies foto tejze kroniki ?
[link]
Tu są..

nh1906nh

Post autor: nh1906nh » 02.01.2014, 21:20

xwd pisze:Nie,nie chce adresów tych jednostek.Jestem poprostu ciekawy zaistniałą sytucją na tym osiedlu,w końcu po to jest ten temat.Nie pytam się o rzeczy ,których nie powinno się opisywać w internecie tylko o to czy Wiślacy z tych dwóch osiedli jakoś działają. Odkąd pamiętam to na tych osiedlach była Cracovia i chcę się dowiedzieć czy Wiślacy na tych osiedlach to są zwykli"partyzanci",którzy malują w nocy a w dzień na osiedlu widać tylko barwy KSC czy też starają się coś robić pod względem H i nie nalegam o opis tylko proszę grzecznie o odpowiedź.
daniKSC pisze:kolejny agent, na każdym osiedlu znajdziesz jednostki drugiego klubu, co chcesz żeby tu opisywac, adresy tych jednostek? czy ich zdjecia? ja p*******...
Tak,masz rację.Wszędzie się znajdą jednostki,ale ja nie spotkałem się z gadżetami "Wisła Oświecenia" albo "Cracovia Kazimierzowskie".

Bez spiny,pozdrawiam.
Bo takich gadżetów się nie robi, jeśli kibicowsko jest to ekipa widmo, owszem z Oświecenia spotykało się i spotyka jednostki na R22, ale są to jak to się nazywa zwykli partyzanci, którzy poza meczami, nie udzielają się w żadnych aspektach kibicowskich. Nikt nie zgodzi się na zrobienie gadżetów dla osób, które na osiedlu mają do powiedzenia mniej niż żyd za okupacji.
Wisła Nowa Huta

Malopolska_nh

Post autor: Malopolska_nh » 03.01.2014, 14:10

bnm pisze:Przy Arce jest osiedlem Wisły w tym momencie.

Nie bądź chorym człowiekiem... ja też zaraz powiem że kazimierzowskie to Cracovia bo jeżdzą osoby na mecze i nieraz popisali osiedle. Pije tu do tego, jeśli chodzi Ci o te śmieszne vlepki i "PA" na smietniku z "gwiastkom"
"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają :lol:"

bnm

Post autor: bnm » 03.01.2014, 14:36

Dawno się tak nie uśmiałem. Porównywać Kazimierzowskie do Przy Arce to na prawdę trzeba mieć nie pokolei w głowie. Skończ pieprzyć farmazony i pogódź się z tym że straciliście to osiedle, to że jest was tam paru nikt nie neguje, ale Przy Arce jest osiedlem Wisły i czas do tego przywyknąć.

protektormalopolska

Post autor: protektormalopolska » 03.01.2014, 14:46

Ten typ małopolska nh to jakiś wynalazek piszę o sprawach o których nie ma pojęcia i w kolejnym temacie wprowadza dezinformacje. Żal mu dupe ściska że stracili osiedle więc musi troche ponaginać fakty swoimi prze mądrymi postami.
ABG

PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama » 03.01.2014, 18:35

Panie Malopolska_nh kulturalnie proszę o niezabieranie głosu w sprawach albo nie dotyczących Twojego rejonu (w temacie o Małopolsce też rozsiewasz nie do końca rzetelne informacje) albo co do których pewności nie posiadasz.

Malopolska_nh

Post autor: Malopolska_nh » 03.01.2014, 19:01

bez napinki bop gimbaza skonczona pewnie góra 3 lata temu.
Tak na PA chodzimy kanałami i wy tam rządzicie. Rzadzcie dalej tak jak rządzicie na azorach gdzie macie podobno 120% żyj w tym świecie. Kulturalnie mówię, że sprawa dotyczy mojego rejonu, chyba że nie wystarczy bywać na przy arce tylko trzeba tam mieszkać, to przepraszam.
"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają :lol:"

Nowa Huta 1906

Post autor: Nowa Huta 1906 » 03.01.2014, 19:23

Ten z Azorami wyjeżdza.

Sylwester jasno i wyraźnie pokazał kto ma władze na Azorach więc skończcie lamenty, osiedle się odradza właściwie i za jakiś czas miejmy nadzieje oddzyska swoją utraconą marke.
XXX lecia jednak dalej woli wydawać pieniądze na baźgranie po Azorach niż "upiększać swoje osiedle" :)

Przy Arce młodzież to sama Wisła...pojedyncze osoby oczywiście kibicują jeszcze Cracovii ale zostały to osoby delikatnie mówiąc nic nie znaczące już w "podeszłym" wieku. Brawo Kazimierzowskie ;)
BARWY cRACOVII TO NASZA PASJA

WISŁA KRAKÓW

NAJSTARSZY POLSKI KLUB W KRAKOWIE !

dzonyTR

Post autor: dzonyTR » 03.01.2014, 19:26

na PA Wisła, internetowa propaganda tego nie zmieni

sadecki goral

Post autor: sadecki goral » 05.01.2014, 21:48

Jak wyglada sytuacja na dzielnicy numer XVIII czyli Nowa Huta

costamjest

Post autor: costamjest » 05.01.2014, 22:56

A jak może wyglądać. HUTNIK.
Do tego trochę Wisły na Kolorowym.
Cracovia na Górali i Zielonym.

CzupACABra1906

Post autor: CzupACABra1906 » 06.01.2014, 12:40

costamjest pisze:A jak może wyglądać. HUTNIK.
To żeś gościu dojebał do pieca. Znawcą tematu Huty nie jestem, ale spokojnie wymieniłbym po min. 5 mocnych osiedli każdej z ekip, więc jak masz siać takie farmazony to się powstrzymaj i daj wypowiedzieć osobie, która jest obiektywna i zna temat, bo ty do takowych raczej nie należysz. Bez spiny luźno.

zylak

Post autor: zylak » 06.01.2014, 13:00

Koledze zapewne chodziło o tzw. Starą Hute :)

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 06.01.2014, 22:32

CzupACABra1906 pisze:
To żeś gościu dojebał do pieca. Znawcą tematu Huty nie jestem, ale spokojnie wymieniłbym po min. 5 mocnych osiedli każdej z ekip, więc jak masz siać takie farmazony to się powstrzymaj i daj wypowiedzieć osobie, która jest obiektywna i zna temat, bo ty do takowych raczej nie należysz. Bez spiny luźno.
To wymień po 5 SILNYCH osiedli Wisły i Cracovii w dzielnicy XVIII .. W tej dzielnicy prawie wszystkie osiedla należą do Hutnika.Cracovia jest na Górali, na Zielonym jest myślę po równo Hutnika i Pasów, a Wisła występuje na kolorowym i to by było na tyle.
Hutnik Nowa Huta

nh1906nh

Post autor: nh1906nh » 06.01.2014, 22:42

Nowohucianie1950 pisze:
CzupACABra1906 pisze:
To wymień po 5 SILNYCH osiedli Wisły i Cracovii w dzielnicy XVIII .. W tej dzielnicy prawie wszystkie osiedla należą do Hutnika.Cracovia jest na Górali, na Zielonym jest myślę po równo Hutnika i Pasów, a Wisła występuje na kolorowym i to by było na tyle.
Jeśli mówimy o całej dzielnicy XVIII jako jednostce pomocniczej gminy Kraków, to sprawa wygląda nie co inaczej, bo dla Ciebie XVIII to blokowiska Starej Huty jeśli się nie mylę, ale dla kogoś z poza Krakowa tudzież Krakusa, który Hutę widział jedynie na mapie, zasięg XVIII sięga po Niepołomice, Kocmyrzów itp itd jeśli mówimy o Hucie jako dzielnicy pomocnicznej miasta nr XVIII, która oprócz blokowisk obejmuje obszary za Kombinatem na wschód.

CzupACABra1906 pewnie pomyślał Huta, to pewnie rozchodzi się o Bieńczyce, Mistrzejowice, Czyżyny, Nową Hutę, Wzgórza Krzesławickie (jednostki pomocnicze gminy Kraków, do 1990 jako całość dzielnica Nowa Huta) jako całość dawnej dzielnicy.

[link]
[link]
Wisła Nowa Huta

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 06.01.2014, 23:06

nh1906nh pisze:
Nowohucianie1950 pisze:
CzupACABra1906 pisze:
Jeśli mówimy o całej dzielnicy XVIII jako jednostce pomocniczej gminy Kraków, to sprawa wygląda nie co inaczej, bo dla Ciebie XVIII to blokowiska Starej Huty jeśli się nie mylę, ale dla kogoś z poza Krakowa tudzież Krakusa, który Hutę widział jedynie na mapie, zasięg XVIII sięga po Niepołomice, Kocmyrzów itp itd jeśli mówimy o Hucie jako dzielnicy pomocnicznej miasta nr XVIII, która oprócz blokowisk obejmuje obszary za Kombinatem na wschód.

CzupACABra1906 pewnie pomyślał Huta, to pewnie rozchodzi się o Bieńczyce, Mistrzejowice, Czyżyny, Nową Hutę, Wzgórza Krzesławickie (jednostki pomocnicze gminy Kraków, do 1990 jako całość dzielnica Nowa Huta) jako całość dawnej dzielnicy.

[link]
[link]
Wporządku, ale "sadecki goral" sie wyraźnie spytał o dzielnice Nr XVIII wiec ta częśc szeroko pojmowanej Huty, ktoś mu tam rzeczowo odpowiedział a CzupACABra1906 nie potrzebnie sie podłączał do dyskusji nie mając pojęcia w tym temacie.Nie wiem - Nie odzywam się. Proste.
Hutnik Nowa Huta

costamjest

Post autor: costamjest » 06.01.2014, 23:11

CzupACABra1906 pisze:
Dla wszystkich z Krakowa "HUTA" to obszar mniej więcej od stadionu Hutnika do Oświecenia.
Odpowiadałem na pytanie gościa z poza Krakowa, który zapytał o DZIELNICE XVIII - NOWA HUTA. Jak on popatrzy na mapę tej dzielnicy to zobaczy że kończy się ona na rondzie Kocmyrzowskim a zaczyna koło stadionu Hutnika (pomijam oczywiście wioski). Więc ku*** jest to teren Hutnika z kilkoma osiedlami Cracovii (gdzie są też gumiory), Kolorowym gdzie koło Hutnika jest Wisła. Z tego co wiem na Uroczym była też jakaś grupka Wisły jeszcze parę lat temu, nie wiem jak teraz.
Mam nadzieję że załapałeś.

nh1906nh

Post autor: nh1906nh » 06.01.2014, 23:39

costamjest pisze:
CzupACABra1906 pisze:
Dla wszystkich z Krakowa "HUTA" to obszar mniej więcej od stadionu Hutnika do Oświecenia.
Odpowiadałem na pytanie gościa z poza Krakowa, który zapytał o DZIELNICE XVIII - NOWA HUTA. Jak on popatrzy na mapę tej dzielnicy to zobaczy że kończy się ona na rondzie Kocmyrzowskim a zaczyna koło stadionu Hutnika (pomijam oczywiście wioski). Więc ku*** jest to teren Hutnika z kilkoma osiedlami Cracovii (gdzie są też gumiory), Kolorowym gdzie koło Hutnika jest Wisła. Z tego co wiem na Uroczym była też jakaś grupka Wisły jeszcze parę lat temu, nie wiem jak teraz.
Mam nadzieję że załapałeś.
Jak ktoś popatrzy na mapę, to dla niego Huta zacznie się od Wolicy, Zesławic, Węgrzynowic itp itd w stronę Krakowa, chcąc nie chcąc, wioski też wchodzą w skład XVIII, to chyba normalna praktyka każdego większego miasta w Polsce. Co nie zmienia faktu, że na XVIII Hutnik czuje się bardzo pewnie i jest okazja spotkać kogoś w barwach nie tylko w dniu meczu i nie tylko konkretniejszych Kiboli, ale także małolatów w wieku gimnazjalnym. Na Uroczym, Sportowym była grupa Wisły, teraz pewnie też jest, ale siedzą cicho, to samo na Centrum 5-6 lat temu nagle pojawiło się grono Pasiastych, ale Hutnik w porę ogarnął temat i kariera Pasiastych się zakończyła.
Wisła Nowa Huta

costamjest

Post autor: costamjest » 07.01.2014, 10:46

Jak ktoś traktuje takie twory jak Wolica jako Kraków to spoko ale wystarczy zobaczyć na satelitę na google mapach żeby wiedzieć że to wiocha która z miastem nie ma nic wspólnego.

Post autor: *** » 07.01.2014, 12:43

jebnij się w beret

costamjest

Post autor: costamjest » 07.01.2014, 13:07

Ja rozumiem że dla niektórych to dość bolesne że pomimo oficjalnego dołączenia w granice miasta większość traktuje je nadal jak wsie podkrakowskie. Przykro mi ale wiocha którą dzieli 5 km pól od ostatnich bloków np. na hucie, gdzie zabudowa to dwa rzędy domków wioską pozostanie pomimo ujadania dumnych mieszkańców.

nh1906nh

Post autor: nh1906nh » 07.01.2014, 13:48

costamjest pisze:Ja rozumiem że dla niektórych to dość bolesne że pomimo oficjalnego dołączenia w granice miasta większość traktuje je nadal jak wsie podkrakowskie. Przykro mi ale wiocha którą dzieli 5 km pól od ostatnich bloków np. na hucie, gdzie zabudowa to dwa rzędy domków wioską pozostanie pomimo ujadania dumnych mieszkańców.
mieszkańcy akurat bardziej się wstydzą że należą pod taki twór jak Huta i ściąga się z nich haracz w postaci podatków, które wydawane są później przeważnie w rejon starego miasta tudzież okolice ścisłego centrum, niż że mieszkają na wsiach, poza tym status miasta/osiedli ustala się poprzez inne kryteria, a nie przez zabudowę...ale nie odbiegajmy od tematu i zostawmy to na forum geograficzne.
Jako że nie mam okazji zawitać na nowych osiedlach, jak prezentuje się kondycja kibicowska na nowych blokach za Piastów i przy szpitalu Rydygiera?
Wisła Nowa Huta

cpc88

Post autor: cpc88 » 08.01.2014, 10:28

Jakie są ( aktualnie ) najmocniejsze osiedla po stronie Wisły jak i Cracovii ?

19Szarańcza20

Post autor: 19Szarańcza20 » 08.01.2014, 16:31

Wisla - Pradnik Bialy , Czerwony , Olsza , Bronowice
Cracovia - Prokocim , Kozłówek , Piaski , Rząka

Pisalem to wszystko z pamieci bo ilez razy mozna k**** pytac o to samo

Napisalem o bastionach dzielnicowych a nie o osiedlach .

Pytanie do Cracovii , odnosnie Rząki , czy ta dzielnica (bez szczegółów) jest aktywna kibicowsko , dobrze sie pokazuja na Kaluzy i wyjazdach liczbowo ?

cpc88

Post autor: cpc88 » 08.01.2014, 17:09

19Szarańcza20 pisze:Wisla - Pradnik Bialy , Czerwony , Olsza , Bronowice

Pytanie do Cracovii , odnosnie Rząki , czy ta dzielnica (bez szczegółów) jest aktywna kibicowsko , dobrze sie pokazuja na Kaluzy i wyjazdach liczbowo ?
Pytałem jakie aktualnie to po pierwsze. Po drugie piszesz że Rżąka należy do najmocniejszych osiedli a za chwile wychodzisz z pytaniem czy jest aktywna kibicowsko :). Rżaka to osiedle które wchodzi w skład dzielnicy XII ( Bieżanów-Prokocim ).

19Szarańcza20

Post autor: 19Szarańcza20 » 08.01.2014, 17:12

Wiem ze Rząka jest za Pasami , ze to ich osiedle(dzielnica) , ale rzadko natknalem sie na jakas wzmianke o nich stad pytalem o wklad w potencjal kibicowski na Cracovii .

No i Biezanow do Wisly jeszcze .

PS. Zawsze wystarczylo przejrzec kilka stron wczesniej czy tez uzyc opcji szukaj i bys wiedzial .

Frugo

Post autor: Frugo » 08.01.2014, 17:19

Na pewno bardziej Olsza 2 niż Olsza chociaż oba osiedla są za Wisłą ale Olsza 2 zdecydowanie mocniejsza kibicowsko.

nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 » 08.01.2014, 18:07

I Bojki (Kurdwanów) do Wisły.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

costamjest

Post autor: costamjest » 08.01.2014, 18:08

Skąd ktoś z Ruchu może wiedzieć kto jest najmocniejszy w Krakowie? :)

nh1906nh

Post autor: nh1906nh » 08.01.2014, 19:24

ożesz ja pierdolesz haha Bronowice i Rżąka, czego można się dowiedzieć na tym forum. Bronowice nie są takim bastionem, osiedle zdominowane przez Wisłę, ale ja p******* nie są jakoś dominującą ekipę na tle innych osiedli, jak oba Prądniki, Olsza II, Bieżanów czy Huta
Co do sąsiadów Kozłówek, Prokocim, Huta, Siemaszki, Wola Duchacka, ale nie Rżąka, osiedle Pasów, ale ich aktywność kibicowska pozostawia wiele do życzenia, chyba że się coś zmieniło w ostatnim czasie.
Wisła Nowa Huta

no to nieźle

Post autor: no to nieźle » 08.01.2014, 22:36

W końcu ktoś opisał w miarę obiektywnie i bez napinki.Da się?

Jihad

Post autor: Jihad » 09.01.2014, 09:22

[link]

[link]

KSK1953

Post autor: KSK1953 » 09.01.2014, 11:29

Proszę kogoś kumatego z Wisły lub Cracovii o PW.

Leśny dziad

Post autor: Leśny dziad » 09.01.2014, 11:49

Policjanci z Komisariatu III przy ulicy Strzelców, analizując napisy o treści kibicowskiej pojawiające się na budynkach osiedla Azory, przypuszczali, że w najbliższych dniach może dojść do awantury między dwiema grupami pseudokibiców.
ahahah ku*** dobre , milicja i myslenie analityczne
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""

ODPOWIEDZ