Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Łódź 1910

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Łódź 1910 » 01.01.2014, 13:03

...
Ostatnio zmieniony 01.01.2014, 13:09 przez Łódź 1910, łącznie zmieniany 1 raz.
LUDZIE HONORU

iparts.pl
Łódź 1910

Post autor: Łódź 1910 » 01.01.2014, 13:07

Łódź 1910 pisze:Wasze jezdzenie wszedzie pomimo zakazow wyglada tak samo jak w kazdej ekipie, tyle, ze wiekszosc ekip nie pajacuje robiac zdjecie vlepki i wypisywaniu liczb ktorych nikt nie widzial. Od nas tez byly osoby na kazdym mozliwym wyjezdzie ale nikt nie pajacowal.

ŁKS pozwolil sobie na wiecej dzieki temu, ze policja zatrzymala ludzi z Widzewa heheh. Wy odrazu placzecie i wszedzie to opisujecie, u nas byly podobne albo nawet gorsze represje i nikt nie plakal(np po Ruch - ŁKS). Zreszta w ostatnich latach wygladalo to na odwrot, wy zaczynaliscie sobie pozwalac na za duzo i zycie brutalnie was zweryfikowalo, najlepsze przyklady to POddebice i Potok - tam po kilku tygodniach waszego za duzo pozwalania sobie przyszlo sprawdzic sie banda na bande i juz tak rozowo nie mieliscie. W druga strone tez tak bylo. Nie wycieraj sobie geby zatrzymaniami bo kazda ekipa ma z tym problem !!!!

gościu nie osmieszaj sie wy po Chorzowie na mieście nie istnieliście i do tego kilku waszych rozbujników narobiło smrodu na psach... po kilku tygodniach?chłopaku po kilku latach.Przed wymieniomymi przez ciebie porażkami Widzewa byliście obijani nagminnie więc nic dziwnego ze w końcu zmobilizowaliście sie i w końcu zbiliście RTS.Taki jest mój punkt widzenia[/quote]
LUDZIE HONORU

mms

Post autor: mms » 01.01.2014, 13:17

RESORT pisze:Te 60osób to Kaliszaki(Kalisz zawsze był czerwony) i okoliczne wsie a ty robisz FC wielkopolska z tego he he
Przestań pajacować i farmazony wypisywać.

RESORT

Post autor: RESORT » 01.01.2014, 14:01

mms pisze:
RESORT pisze:Te 60osób to Kaliszaki(Kalisz zawsze był czerwony) i okoliczne wsie a ty robisz FC wielkopolska z tego he he
Przestań pajacować i farmazony wypisywać.
Jedynym pajacem i prowokatorem jakiego tu widzę to jesteś ty i Łódz1910. Niech ktoś poda liczby FC Warszawa z rundy jesiennej. Bo skoro to wasz FC i się udziela tylko na meczach jak Widzew gra Warszawie to uszyjcie sobie szmatę Poznań albo Bydgoszcz. Skoro traktujecie to jako wasz fan club który nie jezdzi na mecze albo jest tylko wtedy gdy ma bardzo blisko na mecz to gratulacje spektaklu i wieszajcie fane WARSZAWA często bo na to zasłużyła. Fany fan clubowe powinny wisieć tylko wtedy gdy dany FC zasłużył sobie na to wyjazdami i udzielaniem się.

mms

Post autor: mms » 01.01.2014, 14:14

Po pierwsze nikt nie będzie tutaj podawał żadnych liczb, bo jakiś szczur chce je znać i próbuje coś udowodnić.
A po drugie napinaj się dalej, na pewno zapunktujesz na tym forum.

J_ag

Post autor: J_ag » 01.01.2014, 14:20

w Łasku tylko Widzew?

LM1

Post autor: LM1 » 01.01.2014, 14:27

Łódź 1910 pisze:
Łódź 1910 pisze:Wasze jezdzenie wszedzie pomimo zakazow wyglada tak samo jak w kazdej ekipie, tyle, ze wiekszosc ekip nie pajacuje robiac zdjecie vlepki i wypisywaniu liczb ktorych nikt nie widzial. Od nas tez byly osoby na kazdym mozliwym wyjezdzie ale nikt nie pajacowal.

ŁKS pozwolil sobie na wiecej dzieki temu, ze policja zatrzymala ludzi z Widzewa heheh. Wy odrazu placzecie i wszedzie to opisujecie, u nas byly podobne albo nawet gorsze represje i nikt nie plakal(np po Ruch - ŁKS). Zreszta w ostatnich latach wygladalo to na odwrot, wy zaczynaliscie sobie pozwalac na za duzo i zycie brutalnie was zweryfikowalo, najlepsze przyklady to POddebice i Potok - tam po kilku tygodniach waszego za duzo pozwalania sobie przyszlo sprawdzic sie banda na bande i juz tak rozowo nie mieliscie. W druga strone tez tak bylo. Nie wycieraj sobie geby zatrzymaniami bo kazda ekipa ma z tym problem !!!!

gościu nie osmieszaj sie wy po Chorzowie na mieście nie istnieliście i do tego kilku waszych rozbujników narobiło smrodu na psach... po kilku tygodniach?chłopaku po kilku latach.Przed wymieniomymi przez ciebie porażkami Widzewa byliście obijani nagminnie więc nic dziwnego ze w końcu zmobilizowaliście sie i w końcu zbiliście RTS.Taki jest mój punkt widzenia
[/quote]

ku***,co za gamoń!
CSM

H.H.H

Post autor: H.H.H » 01.01.2014, 14:28

RESORT pisze:
Zgierz pisze:
forever1908young pisze:FC Mazury,FC Wielkopolska, FC Włocławek i wiele wiele innych które tylko wy widzicie.
Na jednym z ostatnich meczów z Lechem w Poznaniu FC Wielkopolska melduje się w ponad 60 osób.
FC Mazury, a obecnie PBW na meczu z Zawiszą w Bydgoszczy melduje się w sile ponad 100 osób (większość WfcG).
FC Włocławek nie jest znaczącą siłą w mieście i każdy zdaje sobie z tego sprawę. Identyczne interpretacje dotyczące podobnych FC z waszej strony składaliście tutaj na forum w kwestii Zgierza czy Kutna (hipokryci?).

W temacie jedyną osobą (z waszej strony) z którą można normalnie porozmawiać i wymienić argumenty jest cobytu. Reszta ma napinkowe klapki na oczach i z tematu nic nie wynika.
Te 60osób to Kaliszaki(Kalisz zawsze był czerwony) i okoliczne wsie a ty robisz FC wielkopolska z tego he he. Powiadasz że macie FC we Włocławku a to ciekawe pewnie grupka Widzewiaków zapierdala kanałami przed Włocławskim ŁKS. A jaka liczba FC Warszawa we wszystkich meczach tego sezonu się prezentuje?
Czytajac twoje posty stwierdzam ze jestes niezly internetowy hools. Najpierw stwierdzasz ze we Wloclawku Widzewiacy chodza kanalami, potem wypisujesz o Kaliszu, a na koniec chcesz sie dowiedziec o liczbach Widzewiakow z Warszawy.
Jestes po prosty smieszna gnida!!!
Piszesz o łk-sie z Wloclawka a przeciez u Was sa sami Rodowici Łodzianie!! Widzisz Swoja&Wasza hipokryzje?
Smiejecie sie z Naszych FC a sami piszecie na tym forum o FC z Wloclawka, Piotrkowa. Puknij sie w pecynke nasi to "sa wiesniacy" a "wasi to kibole" he he.
Nowy rok a taki ubaw z Was
Zawsze bedzieci w Naszym cieniu.
A o kasowaniu postow i uzytkowniku to na tej stronie jest to bardzo modne jak napiszesz cos o łksie to zaraz cie zbanuja a w druga strone to nic sie niedzieje!
Tyle w temacie

bmjmtWŁ

Post autor: bmjmtWŁ » 01.01.2014, 14:38

[link]
Wiesz co się liczy ? Szacunek Widzewskiej Dziczy !
Lodzer'mensch pisze:ŁKS został założony jako Polski klub i jest to na dokumentach, zresztą żydzi którzy byli w pierwszym zarządzie, i z racji możliwości pomagali przy rejestracji klubu również byli Polakami a nie kur**wa izraelitami koleszko wszechwiedzący

riko

Post autor: riko » 01.01.2014, 14:40

Trzeba przyznać, że temat czyta się dosyć ciekawie, choć sporo napinki z obu stron.

1. Nie jestem związany z żadnym z tych klubów, ale ciekawi mnie ten cały FC Warszawa i FC Wielkopolska, a także FC Chełm. Czy ktoś z Widzewa mógłby opisać ich działalność?

2. Czy GKS Bełchatów ma swój FC w Piotrkowie(kiedyś widziałem ich fanę)?

3. Jakie są stosunki Widzewa z RKS Radomsko?

Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów » 01.01.2014, 14:43

riko pisze: 1. Nie jestem związany z żadnym z tych klubów, ale ciekawi mnie ten cały FC Warszawa i FC Wielkopolska, a także FC Chełm. Czy ktoś z Widzewa mógłby opisać ich działalność?
http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/l ... -bulls-87/

H.H.H

Post autor: H.H.H » 01.01.2014, 14:48

altgr pisze:
Czerwona Armia Widzewa pisze:Zgadzam się że porównywanie wyjazdów Widzewa do Łks-u jest bez sensu. Nie ta liga.
( w przenośni i dosłownie).
Widzew zawsze starał się być "zawsze i wszędzie" pomimo zakazów, problemów itd.
Wy niejednokrotnie sami "bojkotowaliście" czy odpuszczacie wyjazdy.
Co do sporu o FC, Jestem dumny że mam przyjaciół w tylu miejscach, tylu miastach. To jest nasza siła, i cieszę się że "Łączy nas Widzew".
Wasza retoryka o "wioskach","pod-miejskości","rodowitości" itp. do mnie nie trafia,
ale przyznaje że wśród niektórych widać (nawet w tym temacie), że wywołuje emocje.
Apeluję do braci - Nie dajcie się wciągać w te rozkminki.

Podsumowując teraźniejszą sytuację w Łodzi:
Dla Widzewa nie "banda Łks-u" jest największym problemem.
Lub inaczej, -Nie dzięki waszej bandzie pozwoliliście sobie na więcej.

Po co takie glupi i nie majace nic zgodnego z prawda wypowiedzi ?

Wasze jezdzenie wszedzie pomimo zakazow wyglada tak samo jak w kazdej ekipie, tyle, ze wiekszosc ekip nie pajacuje robiac zdjecie vlepki i wypisywaniu liczb ktorych nikt nie widzial. Od nas tez byly osoby na kazdym mozliwym wyjezdzie ale nikt nie pajacowal.

O rany ty to jestes dopiero skromniutki chlopaczyna...
Co drugi artykul i felieton na stronie startowej opisywal wasze wymyslone liczby i to jak podbijacie i zdobywcie terenty wojewodztwa.
Szala goryczy byl niesamowicie grozny incydent na waszym obiekcie jak jeden hools wpadl na murawe i przerwal mecz. Akcja w chu.j na plus wiec trzeba bylo o tym napisac zeby nikt nie zpomnial ze łks to same grozne typy. Film ponizej znaleziony na tej stonie ( 2,12minuta ):
[link]
Auto tekstu chyba nie wiedzial ze ktos to nagra i zobaczylismy "top10 bandy " na boisku :))
http://www.kibice.net/news/4341_Przerwa ... LKS_u.html
Wiec nie pisz tu ze sie nie chwalicie, bo robicie to jak nadaje sie ku temu okazja. Nikt was nie widzial, ale wazne ze sami zyjecie w swoich wimaginowanym swiecie i fan clubach
A jak piszesz o tych dwoch akcjach hoolsie to chyba zapomniales kto na kogo sie ustawil i w jakich okoliczosciach doszlo do spotkania.
Ps
Nie pisz mi zy.dzie na priva o ludziach ŚP bo to swiadczy o Tym jakim jestes chu.jkiem i zerem!!!

riko

Post autor: riko » 01.01.2014, 15:09

Łódź-Andrzejów pisze:
riko pisze: 1. Nie jestem związany z żadnym z tych klubów, ale ciekawi mnie ten cały FC Warszawa i FC Wielkopolska, a także FC Chełm. Czy ktoś z Widzewa mógłby opisać ich działalność?
http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/l ... -bulls-87/
Przeczytałem ten wywiad o RB87 i ciężko cokolwiek z niego wywnioskować. Myślę, że nazywanie go FC jest sporym nadużyciem, gdyż w wielu większych miastach( a co dopiero w stolicy) istnieją grupki sympatyzujące z różnymi klubami, a są to głównie studenci czy ludzie, którzy wyjechali za chlebem. RTS słynie z FC, ale wiele też, przynajmniej w moim mniemaniu jest wyimaginowanych, raz na kilka lat się pokażą. Znam osobę z jednego ze Świętokrzyskich Fc i twierdzi ona, że na meczu w Łodzi nigdy nie była jak i większość osób z jego fc. Aczkolwiek imponujące jest to, w jaki sposób Widzew dba o fc(różne akcje w miastach, vlepki, gadżety, dofinansowania(?), wspólne przejazdy, integracja, turnieje).

Jeśli nie jest to tajemnicą, to jakie są najsilniejsze fc Widzewa w woj łodzkim i fc spoza województwa?

mms

Post autor: mms » 01.01.2014, 15:22

FC Wielkopolska to głównie Kalisz, Turek i Wronki oraz pojedyncze osoby z różnych miejscowości. Kiedyś było także Koło, ale obecnie mało kto tam jeździ na RTS. Liczby nie będą przytaczane, wiadomo dlaczego.

lukb

Post autor: lukb » 01.01.2014, 15:24

riko tak samo nazywanie ciebie kibicem jest nadużyciem ...jak RB nie jest fan clubem

WITAM2

Post autor: WITAM2 » 01.01.2014, 15:24

Akurat do liczby fc Swietorzyskich nie ma się co czepiac. Oskar1908 troszke Ci się lata pomylily, bo sukcesy były 96 97 również a nie tylko 30 lat temu, ale to chyba dobrze że nasze fc te niby kibiców sukcesu trzymaja się mimo, że tych sukcesów nie ma od lat podobnie ja Wy.

Lazioo

Post autor: Lazioo » 01.01.2014, 15:26

riko pisze:Jeśli nie jest to tajemnicą, to jakie są najsilniejsze fc Widzewa w woj łodzkim i fc spoza województwa?
Spoza województwa to WFCG ( Grudziądz )

W województwie to cieżko stwierdzić. Zgierz, Kutno, Pabianice.
https://www.youtube.com/watch?v=wBs1ValcXFM !!!

banita_82

Post autor: banita_82 » 01.01.2014, 15:48

Skoro WFCG jest takie zajebiście mocne, to proszę podać ich liczby wyjazdowe choć z ostatnich 2 lat, na wszystkich meczach wyjazdowych Widzewa, i na meczach w Łodzi?!?! No i co takiego robią w woj. kuj-pom. że są tacy mocni???

mms

Post autor: mms » 01.01.2014, 16:12

banita_82 pisze:Skoro WFCG jest takie zajebiście mocne, to proszę podać ich liczby wyjazdowe choć z ostatnich 2 lat, na wszystkich meczach wyjazdowych Widzewa, i na meczach w Łodzi?!?! No i co takiego robią w woj. kuj-pom. że są tacy mocni???
A to siła fc zależy od liczb wyjazdowych? Nie wiedziałem :)

oscar1908

Post autor: oscar1908 » 01.01.2014, 16:23

WITAM2 pisze:Akurat do liczby fc Swietorzyskich nie ma się co czepiac. Oskar1908 troszke Ci się lata pomylily, bo sukcesy były 96 97 również a nie tylko 30 lat temu, ale to chyba dobrze że nasze fc te niby kibiców sukcesu trzymaja się mimo, że tych sukcesów nie ma od lat podobnie ja Wy.
Chodziło mi o pierwsze wasze sukcesy. Oczywiście są osoby które mimo braku sukcesów nieraz jeżdzą na mecze i chwała im za to, ale to nie zmienia faktu że większość osób z tych FC stadionu to na oczy nie widziała.
Ja jestem dumny z tego, że jako małolat ojciec zabrał mnie na mecz. A w przypadku takich waszych FC w tamtych latach byli wasi kibice zazwyczaj przed telewizorem, i ci właśnie "kibice" zarazili sukcesami młode pokolenie i teraz to młode pokolenie w dobie internetu siedzi zazwyczaj przed monitorem wrzuca jakieś zdjęcia w barwach na portale społecznościowe, kupi gadżety przez internet, a waszego stadionu nie widziało nigdy albo zrobiło sobie z raz wycieczkę. To jest powód dla którego macie tam nadal swoich "kibiców" w tych FC.
Oczywiście takie przykłady internetowych kibiców, którzy podłapali modę na kibicowanie bo wrzucą gdzieś zdjęcie z szalem itp itd. są w każdym klubie, ale u was to jest bardzo zauważalne ze względu na sporą liczbę tych "FC" i odległości od Łodzi więc w niektórych przypadkach nazwa FC graniczy ze sporym żartem.

Ktoś z Rtsu powinien zrobić porządek z tym koleżką z Andrzejowa, bo wam tu syf robi porządny.

Cyklon

Post autor: Cyklon » 01.01.2014, 16:23

J_ag pisze:w Łasku tylko Widzew?
Tak.

Panowie, że wam się chce przekrzykiwać na necie. Żałosne.
Biały front

Prosto z Polski

Post autor: Prosto z Polski » 01.01.2014, 16:31

riko pisze:Trzeba przyznać, że temat czyta się dosyć ciekawie, choć sporo napinki z obu stron.

1. Nie jestem związany z żadnym z tych klubów, ale ciekawi mnie ten cały FC Warszawa i FC Wielkopolska, a także FC Chełm. Czy ktoś z Widzewa mógłby opisać ich działalność?

Z perspektywy Radomska mozna napisac tak ze RKS Radomsko nie ma za bardzo wyjscia i musi sympatyzowac za Widzewem, narazie jeszcze jest takim ich nieoficjalnym Fc, cos na wzor tego co probuja stworzyc Widzewiacy w Kaliszu.

banita_82

Post autor: banita_82 » 01.01.2014, 16:33

Do mms - Zadałem pytanie, oczekuje odpowiedzi a nie zbednej napinki i polemiki. Więc proszę daruj sobie. tyle w temacie!!!

Fjk

Post autor: Fjk » 01.01.2014, 16:36

po prostu mms i 1910 nie da sie traktowac powaznie :)

Łódź 1910

Post autor: Łódź 1910 » 01.01.2014, 16:41

oscar1908 pisze:
WITAM2 pisze:Akurat do liczby fc Swietorzyskich nie ma się co czepiac. Oskar1908 troszke Ci się lata pomylily, bo sukcesy były 96 97 również a nie tylko 30 lat temu, ale to chyba dobrze że nasze fc te niby kibiców sukcesu trzymaja się mimo, że tych sukcesów nie ma od lat podobnie ja Wy.
Chodziło mi o pierwsze wasze sukcesy. Oczywiście są osoby które mimo braku sukcesów nieraz jeżdzą na mecze i chwała im za to, ale to nie zmienia faktu że większość osób z tych FC stadionu to na oczy nie widziała.
Ja jestem dumny z tego, że jako małolat ojciec zabrał mnie na mecz. A w przypadku takich waszych FC w tamtych latach byli wasi kibice zazwyczaj przed telewizorem, i ci właśnie "kibice" zarazili sukcesami młode pokolenie i teraz to młode pokolenie w dobie internetu siedzi zazwyczaj przed monitorem wrzuca jakieś zdjęcia w barwach na portale społecznościowe, kupi gadżety przez internet, a waszego stadionu nie widziało nigdy albo zrobiło sobie z raz wycieczkę. To jest powód dla którego macie tam nadal swoich "kibiców" w tych FC.
Oczywiście takie przykłady internetowych kibiców, którzy podłapali modę na kibicowanie bo wrzucą gdzieś zdjęcie z szalem itp itd. są w każdym klubie, ale u was to jest bardzo zauważalne ze względu na sporą liczbę tych "FC" i odległości od Łodzi więc w niektórych przypadkach nazwa FC graniczy ze sporym żartem.

Ktoś z Rtsu powinien zrobić porządek z tym koleżką z Andrzejowa, bo wam tu syf robi porządny.
To jest twój punkt widzenia nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.Zapewniam cie że ludzie którzy mienią sie fan-clubem Widzewa udzielają sie na różnych płaszczyznach życia kibicowskiego.
LUDZIE HONORU

Łódź 1910

Post autor: Łódź 1910 » 01.01.2014, 16:46

Prosto z Polski pisze:
riko pisze:Trzeba przyznać, że temat czyta się dosyć ciekawie, choć sporo napinki z obu stron.

Z perspektywy Radomska mozna napisac tak ze RKS Radomsko nie ma za bardzo wyjscia i musi sympatyzowac za Widzewem, narazie jeszcze jest takim ich nieoficjalnym Fc, cos na wzor tego co probuja stworzyc Widzewiacy w Kaliszu.
nie jest tak jak piszesz.O Radomsku moge powiedzieć tyle że zawsze było to miasto przyjazne Widzewowi o czym sam sie przekonałem,jak jest teraz nie wiem.Jeśli chodzi o Kalisz to KKS KALISZ nigdy nie był traktowany jako fc.KKS Kalisz to samodzielna ekipa zawsze szanowana na Widzewie,nasz fc.z Kalisza to inne osoby.
LUDZIE HONORU

Lucuś

Post autor: Lucuś » 01.01.2014, 17:18

Prosto z Polski pisze:

Ty tak na poważnie czy jeszcze pikolo szumi w ogranizmie ? W Radomsku każdy napotkany w barwach Widzewa dostaje w******* o ile jeszcze im coś zostało a ty piszesz ze Radomsko to nieoficjalne fc. To nie to co było jeszcze z 15 lat temu w Radomsku gdzie moze z 30 jezdziło na Widzew. Teraz to juz inna bajka.

Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów » 01.01.2014, 17:19

oscar1908 pisze: Chodziło mi o pierwsze wasze sukcesy. Oczywiście są osoby które mimo braku sukcesów nieraz jeżdzą na mecze i chwała im za to, ale to nie zmienia faktu że większość osób z tych FC stadionu to na oczy nie widziała.
Śmieszne jest trochę to,że jeszcze jakiś czas temu płaczecie,że na wyjazdy Widzewa jeździ większość ludzi którzy mieszkają poza Łodzią (wklejając przy tym podział wagonów z któregoś wyjazdów) ,a teraz znowu płacz,że fan cluby nie jeżdżą tylko kibicują przed telewizorem. Zdecydujcie się w końcu.

WhiteRedWhite

Post autor: WhiteRedWhite » 01.01.2014, 19:14

Kibicowskie podsumowanie roku kibiców ŁKS-u!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zPkpiYpD4d0[/youtube]
Obrazek

oscar1908

Post autor: oscar1908 » 01.01.2014, 19:29

Łódź-Andrzejów pisze:

Śmieszne jest trochę to,że jeszcze jakiś czas temu płaczecie,że na wyjazdy Widzewa jeździ większość ludzi którzy mieszkają poza Łodzią (wklejając przy tym podział wagonów z któregoś wyjazdów) ,a teraz znowu płacz,że fan cluby nie jeżdżą tylko kibicują przed telewizorem. Zdecydujcie się w końcu.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział, że pisze o fanklubach "widmo" i takich które od Łodzi troche km mają. Nie neguje tego, że pobliskie, większe FC jeżdżą.

Ktoś tam napisał wyżej o kibicach Widzewa, którzy są aktywni na różnych płaszczyznach. Tu analogiczna sytuacja co wyżej czyli czytanie ze zrozumiem boli chyba. Ja się ciągle wypowiadam o pseudofanklubach. Może FC Warszawa albo Wielkopolska to banda zakapiorów? hehe

Jak dla mnie temat do przymknięcia, bo znów zamiedzowi zrobili co zrobili.

A do kolegów po szalu. Nie reagujcie już na ich wypowiedzi, niech mają chociaż w internecie radoche.

Bez pozdrowień

cobytu

Post autor: cobytu » 01.01.2014, 19:38

Lucuś pisze:
Prosto z Polski pisze:

Ty tak na poważnie czy jeszcze pikolo szumi w ogranizmie ? W Radomsku każdy napotkany w barwach Widzewa dostaje w******* o ile jeszcze im coś zostało a ty piszesz ze Radomsko to nieoficjalne fc. To nie to co było jeszcze z 15 lat temu w Radomsku gdzie moze z 30 jezdziło na Widzew. Teraz to juz inna bajka.

Mi np. Radomsko ewidentnie kojarzy się z Widzewem.To osobiste doświadczenia.Dlatego nie dziwie się ze inni mysla podobnie.Tak samo jak np. Kalisz czy Krosno.Jesli jest inaczej to tylko lepiej ciekawiej dla województwa... Czy z Czestochowy jeździ ktoś jeszcze do Łodzi na Widzew? Kiedys to było naprawdę bardzo dziwne miasto z dziwnymi układami.Spory FC Widzewa.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Włocłavia1946

Post autor: Włocłavia1946 » 01.01.2014, 19:51

Zgierz pisze:
forever1908young pisze:FC Mazury,FC Wielkopolska, FC Włocławek i wiele wiele innych które tylko wy widzicie.
Na jednym z ostatnich meczów z Lechem w Poznaniu FC Wielkopolska melduje się w ponad 60 osób.
FC Mazury, a obecnie PBW na meczu z Zawiszą w Bydgoszczy melduje się w sile ponad 100 osób (większość WfcG).
FC Włocławek nie jest znaczącą siłą w mieście i każdy zdaje sobie z tego sprawę. Identyczne interpretacje dotyczące podobnych FC z waszej strony składaliście tutaj na forum w kwestii Zgierza czy Kutna (hipokryci?).

W temacie jedyną osobą (z waszej strony) z którą można normalnie porozmawiać i wymienić argumenty jest cobytu. Reszta ma napinkowe klapki na oczach i z tematu nic nie wynika.
A zdajecie sobie z tego sprawę, że widzewiacy z Włocławka sprzedają na psach i ludzie od nas mają przez nich wyroki ?? Trzeba przyznać, że obrali ciekawą taktykę na walkę z nami bo ci których znamy już byli spowiadać się na komendzie.

Łódź 1910

Post autor: Łódź 1910 » 01.01.2014, 20:08

Włocłavia1946 pisze:
Zgierz pisze:

A zdajecie sobie z tego sprawę, że widzewiacy z Włocławka sprzedają na psach i ludzie od nas mają przez nich wyroki ?? Trzeba przyznać, że obrali ciekawą taktykę na walkę z nami bo ci których znamy już byli spowiadać się na komendzie.
jesli faktycznie tak jest i macie na to tzw.białka przekazcie je odpowiednim osobom i zapewniam cie ze takie osoby na Widzew wjazdu miec nie będą.Widzew konfidentów i przeżutów nie toleruje.
LUDZIE HONORU

benyRBHOpoczno

Post autor: benyRBHOpoczno » 01.01.2014, 20:11

Ja znam 2 kolesi z Piotrkowa co nie byli w życiu na ŁKS-ie w Łodzi nie mówiąc już o wyjazdach, ale koszulki mają tzn. że Piotrków to fc widmo? Świętokrzyskie fc to Końskie, Starachowice, Skarżysko i Opoczno jak na się zachce(bo wiadomo że do Pilicy historycznie prowincja Małopolska, osz k...... to jeszcze kawałek Tomaszowa się łapie) i ludzie jeżdżą stamtąd. Jeśli miasta są za Widzewem(całe, lub znaczna ich większość) to siłą rzeczy większość ich nie będzie na Piłsudskiego. Odwracając sytuację skoro pół Łodzi to wy, czyli jakieś 350-360 tysięcy ludzi to ilu z tych ludzi chociaż raz się przewinęło na Unii? Tzn. że większość waszych kibiców jest za eŁKSom tylko dlatego, że dostali szalik od brata, kolegi lub ojciec wspierał Rodowitych gdy ci zdobywali ostatni raz mistrzostwo Polski. Dalej drogą dedukcji można wywnioskować, że większość kibiców biało-czerwono-białych w samej Łodzi ogranicza się do wrzucania fotek w barwach na portale społecznościowe? Czy popełniłem jakiś błąd w rozumowaniu?. Oczywiście, że nie, po prostu skupiłem się na faktach które są mi wygodne. Jak wy. .
Ps. a wiesz że wasze chłopki z Inowłodza co mienią się FC z Tomaszowa ratują się drąc japę policja.

lukb

Post autor: lukb » 01.01.2014, 20:22

niech się pochwali "wielki" fc Łks-u z Piotrkowa w jakiej liczbie pojechali do bliskiej Moszczenicy...

cobytu

Post autor: cobytu » 01.01.2014, 20:27

lukb pisze:niech się pochwali "wielki" fc Łks-u z Piotrkowa w jakiej liczbie pojechali do bliskiej Moszczenicy...
Znasz ta liczbe i Ty i ja bo była podawana.Powiedz od razu w czym szum to będziemy rozmawiać.

lukb

Post autor: lukb » 01.01.2014, 20:30

o to że ktoś tu się pyta o liczby wyjazdowe fan clubów Widzew .np WFCG , niech najlepiej każdy pilnuje swojego podwórka . temat powinien zostać chyba zamknięty bo to do niczego nie doprowadzi ...prawda jest jak d***, każdy ma swoją !

mms

Post autor: mms » 01.01.2014, 20:35

Widzew ma fan cluby widmo, ale Łksu fan cluby z Tomaszowa, Zgierza i Kutna działają bardzo prężnie i są widoczni na mieście. Hipokryzja pełną gębą :)

P.S. Zamknijcie ten temat.

riko

Post autor: riko » 01.01.2014, 20:37

benyRBHOpoczno pisze:Ja znam 2 kolesi z Piotrkowa co nie byli w życiu na ŁKS-ie w Łodzi nie mówiąc już o wyjazdach, ale koszulki mają tzn. że Piotrków to fc widmo? Świętokrzyskie fc to Końskie, Starachowice, Skarżysko i Opoczno jak na się zachce(bo wiadomo że do Pilicy historycznie prowincja Małopolska, osz k...... to jeszcze kawałek Tomaszowa się łapie) i ludzie jeżdżą stamtąd. Jeśli miasta są za Widzewem(całe, lub znaczna ich większość) to siłą rzeczy większość ich nie będzie na Piłsudskiego. Odwracając sytuację skoro pół Łodzi to wy, czyli jakieś 350-360 tysięcy ludzi to ilu z tych ludzi chociaż raz się przewinęło na Unii? Tzn. że większość waszych kibiców jest za eŁKSom tylko dlatego, że dostali szalik od brata, kolegi lub ojciec wspierał Rodowitych gdy ci zdobywali ostatni raz mistrzostwo Polski. Dalej drogą dedukcji można wywnioskować, że większość kibiców biało-czerwono-białych w samej Łodzi ogranicza się do wrzucania fotek w barwach na portale społecznościowe? Czy popełniłem jakiś błąd w rozumowaniu?. Oczywiście, że nie, po prostu skupiłem się na faktach które są mi wygodne. Jak wy. .
Ps. a wiesz że wasze chłopki z Inowłodza co mienią się FC z Tomaszowa ratują się drąc japę policja.

Te oddalone od województwa FC, choćby takie jak podałeś wyżej są dla mnie ciekawym zagadnieniem. Jak to się dzieje, że mając tak na prawdę do wyboru czy to GKS Bełchatów, Koronę czy działanie na własną rękę, jeździcie na Widzew, pomimo tego, że lata świetności piłkarskie Widzewa minęły? Jak to się stało, że kolejne pokolenia jeżdżą i się identyfikują z RTSem, pomimo tego, że każdy mecz w Łodzi to jak wyjazd i spory wydatek plus czas? To mnie zawsze zastanawiało, Widzew ma silne FC, dobrze jest zorganizowany. Oprócz tego przypadku Piotrkowa, to chyba nigdy nie słyszałem o tym, że ktoś się przerzuca na inny klub, działa na własny rachunek tylko i wyłącznie(wyjątek to chyba Sieradz?). Tym bardziej, że obecnie na polskiej scenie kibicowskiej wygląda to tak, że dziś wrogowie, jutro najlepsza zgoda, zmiany czasami wręcz niewyobrażalne. Ta Świętokrzyska koalicja FC Widzewa musi się dobrze trzymać i chyba nie ma szans, żeby kiedyś w tych miastach inne kluby doszły do głosu.

cobytu

Post autor: cobytu » 01.01.2014, 20:43

lukb pisze:o to że ktoś tu się pyta o liczby wyjazdowe fan clubów Widzew .np WFCG , niech najlepiej każdy pilnuje swojego podwórka . temat powinien zostać chyba zamknięty bo to do niczego nie doprowadzi ...prawda jest jak d***, każdy ma swoją !
To było do przewidzenia ze każdy będzie miał swoja prawde.Pare stron jest mimo wszystko do poczytania.

mms wyluzuj się chłopak bo nawet w tym temacie było pisane ze nie mowy o zadnych FC w miastach ktrore wymieniasz.

ODPOWIEDZ