fuzje i przejecia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Kosa

Re: fuzje i przejecia

Post autor: Kosa » 03.12.2013, 20:54

Praktycznie na każdym meczu wtedy działo się coś "anty" Dospel.

Ciężko porównywać Dospel z Groclinem Warszawa, bo te pierwsze dostaliśmy od razu z góry i trzeba było działać anty i po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Niedoszła fuzja z Groclinem została przez nas storpedowana dość szybko.

Tu i tu prowadziliśmy swoje działania, ale Groclin udało nam się "załatwić" dużo szybciej niż Dopsel.

Ani przez moment w obu tych sytuacjach nie było bierności.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"

[link]

iparts.pl
bort14

Post autor: bort14 » 04.12.2013, 00:07

P1u70 pisze:Z tego co pamiętam to transparenty były związane z Dospelem. Treści nie pamiętam, ale wystarczy przejrzeć galerię z sezonu 03/04 i będzie.
Podeslij mi linka do tej galerii, bo nie moge znalezc.
Qui seminat inquitatem, meter mala

P1u70

Post autor: P1u70 » 04.12.2013, 18:04

Teraz też nie mogę znaleźć, kiedyś na dysku miałem.

Ale właśnie kojarzę te styropianowe napisy właśnie.
a ja chciałbym zapytać o taką ciekawostke, czy na jakiejś ekipie z większego miasta (powiedzmy od 50tys w góre) ma ktoś jeden z najlepszych FC na dzielnicy złożonej z samych domków jednorodzinnych?

bort14

Post autor: bort14 » 05.12.2013, 12:45

Aha czyli mam rozumiec, ze tak duzo was tu jest porejestrowanych i nagle nikt nie ma fotek z tamtego czasu?
Az mi sie wierzyc nie chce.Tak jakbyscie cos celowo ukrywali lub czegos wstydzili.

bort14

Post autor: bort14 » 05.12.2013, 13:36

W porzadku spaliliscie baner reklamowy, a cos wiecej? Podobno na kazdym meczu cos sie dzialo, ale chyba nie polegalo, to na paleniu banera sponsora, ktory pewnie co mecz go odnawial.
Przynajmniej filmik wklejcie jak, to wygladalo na trybunach choc wiem, ze w tamtych czasach malo osob posiadalo kamere VHS.

Znalazlem kilka wpisy w internecie z jesieni 2002 roku.

grzesiek16 05.10.2002 19:42

Wywialo GKS Katowice - przywialo Dospel Katowice !!!!!

no wlasnie! wczoraj GKS klub istnieje od 1964 przestal istniec, a narodzil sie Dospel Katowice. wiecej przeczytacie w ponizszym linku. co o tym sadzicie?ja nie jestem fanem "Gieksy" ale moim zdaniem to naprawde skandal.

GiszFan pisze

dziurowicz sam se bedziesz na mecze chodzil.my kibice GKSy
olewamy dospel i nikogo na stadion nie wpuscimy.
frekwencja
bedzie zerowa.a nasza bojowka tak zadymi ze zamkna stadion
dozywotnio. giszowiec zawsze z GKS. nigdy dospel

fjodor pisze

Jestem daleki od epitetow pod adresem Dziury, ale czy do cholery
nie moglo zostac zostac Dospel GKS Katowice, nawet z nazwa firmy
na 1 miejscu, tak jak chocby byla Hoop Polonia Warszawa? Chyba
wtedy bylby wilk syty i owca cala, to bym zrozumial, bo z kasa
zawsze bylo krucho.

Adas555 pisze

Bardzo mnie zdenerwował fakt zmiany klubu na czysto marketingową
nazwę Dospel Katowice. Rozumiem, ze Dospel chcę aby nazwa firmy
była powszechnie znana, ale chyba nie tedy do końca prowadzi
droga. W Polsce jest dużo innych klubów z bogatszymi sponsorami,
ale oni jednak nie zmienili nazwy. A nazwy ich sponsorów są
powszechnie znane i kojarzone w Polsce np.:Wisła Kraków i jej
sponsor Telefonika. Wisła niech będzie przykładem, że jak się
chce to można inaczej, bez zrywania z tradycja i bez narażania
się na złość, ze strony ludzi dla których GKS zostanie zawsze
GKS-em KATOWICE. A bez tych ludzi nikt nie będzie WIELKI, nawet
Dospel.

Lolek pisze

Ale wieś Takie są realia w tym kraju.

Marten pisze

Biedronka Katowice.Kiedy tylko nowym sponsorem "Katowiczan"
zostanie sieć marketów Biedronka, ludzie będą tłumnie odwiedzać
sdadion przy Bukowej!?
Biedronka Katowice !??
Jeszcze bym przeniósł zespół do Częstochowy!!!?
Pozdrowienia dla kibiców
GKS DOSPEL BIEDRONKA GROMICA AMICLIN KSZO CWKS RAKÓW BRYNÓW
MURCKI KOSTUCHNA CZĘSTOCHOWA KATOWICE BUKARESZT !!!!!!!!!!!

Po wpisie GiszFan wnioskuje, ze jednak zdecydowaliscie sie chodzic na mecze zamiast zbojkotowac i olac Dospel.
Frekwencje Dospelu Katowice w sezonach 2002/2003;2003/2004 mozecie sprawdzic na 90 minut.
Jest calkiem na dobrym poziomie i oscyluje w liczbach podobnych do obecnych.

Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio » 05.12.2013, 13:45

bo nie było żadnego bojkotu.

GiszFan krótko po tym wpisie przegrał wybory powszechne na szefa kibiców, stąd jego polecenie zostało zignorowane.

cop1312ana

Post autor: cop1312ana » 05.12.2013, 14:15

Marek i Przemek pisze:barw nie zmienili,ale nazwa była mega kwasowa

Obrazek
[link]
Wiekszy format.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

>>JRS<<

Post autor: >>JRS<< » 05.12.2013, 14:40

Morginhio pisze:bo nie było żadnego bojkotu.

GiszFan krótko po tym wpisie przegrał wybory powszechne na szefa kibiców, stąd jego polecenie zostało zignorowane.
Jesli dzis ponownie zmieniliby wam nazwe, to tez chodzilibyscie na stadion?
GiszFan mial racje i tak powinno sie postapic, a wy sprzedaliscie sie za kase Dospelu.
Dospel wpompowal kase w klub, ale i tak, to nie pomoglo, a tylko przedluzylo wasza agonie w I lidze.
Gdy sponsor sie wycofal zaraz spadliscie o kilka klas nizej, a prezes Dziurowicz przyznal sie publicznie do brania czynnego udzialu w korupcji.
1920

Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio » 05.12.2013, 14:52

chcecie siać napinkę poszukajcie innego tematu, bo na tym polu nikt nam nic nie może zarzucić. Od 10 lat walczymy o klub, honor i zasady. Najpierw z Dospelem, potem z Dziurowiczem, a z Królem i pomysłem fuzji z Polonią/Dyskobolią. Sami odbudowaliśmy klub startując od czwartej ligi i doprowadziliśmy do jego przejęcia przez miasto (co jest tym większym sukcesem że Prezydent jest wybitnie antysportowy). Macie to szczęście, że u was znalazl się dobry wujek z kasą i wyciągnął was z gówna(Reporter), sami nie musieliście walczyć z patologicznymi sponsorami, fuzjami i bankructwem, więc nie praw nam moralitetów.

Dospel był sponsorem do końca ówczesnej spółki akcyjnej. Chciał dalej prowadzić współprace, robił nawet podchody jak klub był już nasz, w czwartej lidze, ale nie byliśmy tym zainteresowani.

fjodor1978vborys1978

Post autor: fjodor1978vborys1978 » 05.12.2013, 15:45

Morginhio startuj na rzecznika prasowego PO, bo nie potrafisz w prosty sposob odpowiadac na zadawane pytania lub zarzuty.
16.06.2013r. pisze:Ruch najebał koalicje KSGKS i już temat kosy zamknięty hehe beka

Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio » 05.12.2013, 16:02

a czego nie rozumiesz? sprawa z Dospelem była prosta jak budowa cepa i w zasadzie wpis Kosy wyjaśnia wszystko, tylko twoi koledzy na siłę próbują się dokopać do czegoś co nie istnieje.

K8K8K

Post autor: K8K8K » 05.12.2013, 16:19

Cale archiwum Gieksy spalilo sie ze wstydu.
WHITE FRONT SLAVIC BROTHERS

mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski » 05.12.2013, 17:26

bort14 na sile szukasz jakiejs taniej sensacji. Gieksa ma tyle do ukrycia, ze kiedys byla strona internetowa nfg i tam bylo wklejone mase zdjec z roznych akcji anty dospel na meczach. Moze ktos zachowal je na dysku. Inna sprawa jest taka, ze porownujesz czasy ktorych wiekszosc tego forum nie pamieta, a bylo to ledwie 10 lat temu. Po pierwsze nie ten temat, po drugie GKS osiagnal swoj sukces, bo prasa owczesna podkreslala, ze kibice przyczynili sie do wywalenia sponsora, po trzecie nie przeszkadzaja wam zupelnie znacznie ciekawsze tematy - zaakceptowanie fuzji itp przez ekipy. Jak na tamte lata , podkresle 10 lat wstecz akcje Gieksy byly calkiem dobre. POrownujecie czasy pelnej komercji ze stowarzyszeniami na czele do czasow konca pewnej epoki(powoli zaczynaly sie przemiany). Naprawde ta napinka pokazuje tylko tyle, ze nie zyliscie wtedy i jestescie za mlodzi by zrozumiec, ze jak na tamte czasy te akcje byly dobre. Szkoda gadac, GKS ktory nie zaakceptowal dospelu w nazwie i dzialal anty jest zly, a Odra Wodzislaw z obecna fuzja jak najbardziej ok.

primo123

Post autor: primo123 » 05.12.2013, 18:07

bort14 pisze:W porzadku spaliliscie baner reklamowy, a cos wiecej? Podobno na kazdym meczu cos sie dzialo, ale chyba nie polegalo, to na paleniu banera sponsora, ktory pewnie co mecz go odnawial.
Przynajmniej filmik wklejcie jak, to wygladalo na trybunach choc wiem, ze w tamtych czasach malo osob posiadalo kamere VHS.
Co tydzień podpalali też siedzibę firmy i zagryzali jednego pracownika...

Cała Gieksa powinna się teraz zaangażować w poszukiwania materiałów dokumentujących działania przeciwko ówczesnemu sponsorowi bo małolat nie pamięta tamtych czasów.

W tamtych czasach mało osób posiadało kamerę, na stadionach nie było też osobników zadających tak durne pytania.

K8K8K

Post autor: K8K8K » 05.12.2013, 19:14

primo123 pisze:
bort14 pisze:W porzadku spaliliscie baner reklamowy, a cos wiecej? Podobno na kazdym meczu cos sie dzialo, ale chyba nie polegalo, to na paleniu banera sponsora, ktory pewnie co mecz go odnawial.

Cała Gieksa powinna się teraz zaangażować w poszukiwania materiałów dokumentujących działania przeciwko ówczesnemu sponsorowi bo małolat nie pamięta tamtych czasów.

W tamtych czasach mało osób posiadało kamerę, na stadionach nie było też osobników zadających tak durne pytania.
No juz uspokoj sie...usiadz i gleboko oddychaj moze ci przejdzie...zdjecia wpadly do Brynicy.
WHITE FRONT SLAVIC BROTHERS

Kondziołek

Post autor: Kondziołek » 05.12.2013, 19:30

Oczywiście, że anty akcje były. Pamiętam fajną oprawe z młotkiem ze styropianu.

primo123

Post autor: primo123 » 05.12.2013, 20:42

K8K8K pisze:
primo123 pisze:

No juz uspokoj sie...usiadz i gleboko oddychaj moze ci przejdzie...zdjecia wpadly do Brynicy.

O c*** ci chodzi?

Była Gieksa nastawiona anty do zmiany nazwy? Była.
Mają teraz, po kilku latach to udowadniać bo jakiś śpik tak chce?

Z wiadomych względów daleko mi do nich ale akurat tego że wtedy nie zachowywali się jak trzeba powiedzieć nie można.

.jude.raus.

Post autor: .jude.raus. » 05.12.2013, 21:14

Co udowadniac.Widocznie maja Wielki problem wrzucic pare fotek w siec?Przyczepiasz sie do kogos, kto zadaje normalne pytania.Jak nie potrafia odpowiadac niech tu sie nie kreuja na osoby wiarygodne.
Nikt sie nie czepia bez przyczyny, a wiadomo jak u nich jest z prawdomownoscia, ktora czesto ociera sie o falsz i zaklamanie lub zacieranie faktow.Sprawa Myslowic tylko potwierdza moje slowa.Bez odbioru.
Grosik TZN pisze:http://oi42.tinypic.com/34g7zns.jpg
''gieksa, to banda pedalow'' Grosik z Tauzena

Kosa

Post autor: Kosa » 05.12.2013, 22:33

Cała Polska pamięta walkę z Dospelem i nagle ktoś każe coś nam udowadniać zdjęciami. Poszukaj sobie u nas na forum - na pewno były nie raz wklejane.

Wasze sianie propagandy zatacza coraz szersze koła - wklejacie wpisy sprzed 10 lat i wyciągacie z nich wnioski, że przyklepaliśmy okupanta.

Ogarnijcie się albo zakażcie wpisów małolatom od siebie, bo tylko kompromitują Ruch. Za niedługo jeszcze ktoś napisze, że byliśmy jedyną ekipą, która wyrobiła chipy wyjazdowe :)

PS Piszesz o tych Mysłowicach, a Stowarzyszenie Kibiców Ruchu Chorzów "Niebiescy" zaprasza na warsztaty, których jest organizatorem, psa i prokuratora. Sztywne zasady jak nic. Dla zainteresowanych blok III -> [link]
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"

[link]

natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 » 06.12.2013, 14:14

No i po co dyskutujecie z dziećmi? Każdy ogarnięty kibic w Polsce wie jak to wyglądało w Katowicach i po c*** się tłumaczyć jakimś lemingom?
@bort14, a kim ty ku*** jesteś, że wymagasz tego, tamtego dowodów itp. Masz zadatki na psa, jak skończysz gimnazjum to pomyśl nad dalszą karierą w mundurówce.
No i kolejny kliniczny przypadek, kibic Hks, który też musiał przychuliganić wrzucając bilet w większej rozdzielczości (nic nie wnosząc do tematu).
Pozdrawiam Serdecznie.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkoly :) i moze cos mi sie tam nieuda :)
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga

Neodym

Post autor: Neodym » 07.12.2013, 01:25

Ogólnie żarty żartami, ale jest wiele znacznie świeższych tematów, niż zastanawianie się, czy dekadę temu chłopaki z Bukowej odpowiednio zareagowały na pewne akcje. Prze przykra opcja.

bort14

Post autor: bort14 » 09.12.2013, 22:09

Kosa pisze:Poszukaj sobie u nas na forum - na pewno były nie raz wklejane.
Bylem, ale nic niestety nie znalazlem.Jesli ktos odnajdzie zdjecia trybun z sezonu 2002/2003 i 2003/2004 niech wklei w tym temacie.Pozdrawiam.

Averno

Post autor: Averno » 09.12.2013, 23:27

[link]
nie zdziwilo by mnie to

ODPOWIEDZ