Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
lospantalones
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
"Czy Motor i Jagiellonia odwiedzają się jeszcze na meczach? (Jak ktoś chce napisać że się nie odwiedzali niech sobie odpuści)"
w tym temacie bez zmian
w tym temacie bez zmian
W Legnicy też dało się zuważyć gościa w Waszej czapce sprzedającego kiełbaski przy sektorze dla przyjezdnych.Zresztą takich sytuacji jest coraz więcej.Układ to układ,a jeszcze nie zgoda.Barwy powinny być schowane,a nie sie w nich afiszować.Takie jest moje zdanie.[/quote]Brunatny pisze:
Większej bzdury nie słyszałem.[/quote]
W takim razie napisz kolego róznice pomiędzy układem,a zgodą.Tylko nie pisz mi,że zgode się pozdrawia,a układ nie.Podaj głębszą różnice.
Ciężko określić różnice pomiędzy układem a zgodą, bo każda ekipa interpretuje to inaczej. Układ to przedsionek przed zgodą, ekipy się poznają, wspomagają itp. Jeżeli wszystko idzie po myśli, to przybijają zgodę. Oczywiście nie jest to regułą. Podczas układu raczej nie pozdrawia się przyjaciół, ale za to flagi często się wywiesza. Co do chodzenia w barwach układowiczów jest to normalny proceder, nawet często zdarza się, że podczas prywatnych kontaktów jest podobnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No właśnie.W jednych ekipach nosi się barwy,wiesza flagi układowiczów,w innych nie,ja jestem temu przeciwny,i wyraziłem tu moją osobistą opinie.Zdaniem ''większej bzdury nie słyszałem'' chyba troche przesadziłeś,dlatego się do tego odniosłem.Także pozdrawiam.
Zapraszam na PW
GKS Katowice ma jakiś układ z Rakowem ? Podobno GKS ma być na turnieju w Częstochowie
Dwa pytania:
Jakie relacje na linii Unia Leszno - Zagłębie Lubin??
Pytam bo z tego co wiem, to Unia Leszno to ekipa Pro Lech, a ich największa kosa to Falubaz Zielona obecny układowicz Zagłębia.
Pytam bo z tego co wiem, to Unia Leszno to ekipa Pro Lech, a ich największa kosa to Falubaz Zielona obecny układowicz Zagłębia.
nie ma.shortys pisze:GKS Katowice ma jakiś układ z Rakowem ?
Unia Leszno nie jest ekipą Pro Lech.W Lesznie jest FC Lecha i są to dwie osobne ekipy.ferment pisze:Dwa pytania:
-
DumnyPolak
Unia Leszno wafluje się z Chrobrym Głogów. A we Wschowie jest FC Zagłębia Lubin i FC Unii Leszno, które za sobą nie przepadają.
Zagłębie i Falubaz to nadal układ czy już zgoda? Miałem wrażenie, że zgode przybili jakiś czas temu.ferment pisze:Dwa pytania:
-
FALUBAZ ULTRAS
Dalej układRichat pisze:Zagłębie i Falubaz to nadal układ czy już zgoda? Miałem wrażenie, że zgode przybili jakiś czas temu.ferment pisze:Dwa pytania:
czy jest cos na linii Arka - Apator ?
-
ŚNIEŻNY WARAN
Tak, pociąg i kilka pks-ów.
ŚNIEŻNY WARAN pisze:Tak, pociąg i kilka pks-ów.
Śmiejesz się ale niedługo może być układ bo z tego co wiem to w Toruniu karty rozdaje Elana.
Apator szuka ekipy która go wesprze w walce.
tak i napewno to bedzie Arka...
Ludziom to juz czasem naprawde pada na łeb..
Życie niekiedy zaskakuje ;)wacus.. pisze:tak i napewno to bedzie Arka...
ŚNIEŻNY WARAN pisze:Tak, pociąg i kilka pks-ów.
i do tego Apator na gościnie w Tczewie. sam pomyśl co to znaczy.
-
maroslaw11
Mam pytanie odnośnie relacji Zagłębia L.-Ruch Chorzów.
Kilka lat temu wspieraliście się na meczach.
Jak to wyglądało i wygląda obecnie??
-
nbsiemce1920
byl uklad przez pewien czas. Obecnie nie dazymy sie sympatia lecz nie jest to kosa pokroju koalicji, Lecha czy Legiimaroslaw11 pisze:Mam pytanie odnośnie relacji Zagłębia L.-Ruch Chorzów.
-
DumnyPolak
Jak się trzyma zgoda GKS Tychy - Sandecja? Bo nie widać, żeby się jakoś super mocno wspomagali.
Zagłębie miało układ z Ruchem i zgodę z Lechem, lecz w związku z narastającym konfliktem na linii Lech-Ruch Zagłębie dostało wybór. Wybrali zgodę która niedługo i tak upadła.nbsiemce1920 pisze:byl uklad przez pewien czas. Obecnie nie dazymy sie sympatia lecz nie jest to kosa pokroju koalicji, Lecha czy Legiimaroslaw11 pisze:Mam pytanie odnośnie relacji Zagłębia L.-Ruch Chorzów.
Tak to było czy się mylę?
tak było ,dodam tylko że to LECH kazał ZAGŁĘBIU wybierać
-
maroslaw11
Tak samo jak Lech kazał Arce zakończyć zgodę z Polonią W-wa.
Kiedy były dobre relacje między Ruchem i Lechem i kiedy się zakończyły??
Kiedy były dobre relacje między Ruchem i Lechem i kiedy się zakończyły??
Tak, kazał Arce ale jakos zgoda Cracovii z KSP mu nie przeszkadza.
Niezle swiry sie tu wpisuja, kumaciuchy.
Niezle swiry sie tu wpisuja, kumaciuchy.
opis sytuacji w baaardzo dużym dużym uproszczeniu, to nie było zadne ultimatum, a chyba wielu tak myślifan79 pisze:Zagłębie miało układ z Ruchem i zgodę z Lechem, lecz w związku z narastającym konfliktem na linii Lech-Ruch Zagłębie dostało wybór. Wybrali zgodę która niedługo i tak upadła.nbsiemce1920 pisze:byl uklad przez pewien czas. Obecnie nie dazymy sie sympatia lecz nie jest to kosa pokroju koalicji, Lecha czy Legiimaroslaw11 pisze:Mam pytanie odnośnie relacji Zagłębia L.-Ruch Chorzów.
Tak to było czy się mylę?
Dopiero doczytałem że Miedż w PP wspomagały osoby z Brzeska. Chodzi o Okocimski? to już jakiś układ? wspomagacie się częściej?
W temacie Dolnoslaskim masz odpo:halodrol pisze:Dopiero doczytałem że Miedż w PP wspomagały osoby z Brzeska. Chodzi o Okocimski? to już jakiś układ? wspomagacie się częściej?
marshal pisze:Resovia wiadomo zgoda upadła, kontakty i szacunek pozostał i parę osób przyjechało na czyjeś zaproszeniebobodajże4 pisze:Witam, pytanie do kogoś z Miedzianki. Na meczu z Lechem oprócz Śląska,Bielska,Promienia i Resovii wspierało Was też Dynamo Drezno i Okocimski Brzesko. O ile obecność Resovii mnie aż tak nie dziwi (stara zgoda, kontakty pozostają), to co wy macie wspólnego z tymi dwiema ekipami?
Okocimski bodajze zaprosił Miedź będące w Brzesku na piwo, później Okocimski był w Legnicy na mieście.
Dynamo pierwszy raz zostało zaproszone na mecz do Legnicy z Flota. Dokładnie osoby z fc Bautzen. Na Lechu obecna część grupy Ultras Dynamo. Ostatnio delegacja Miedzi na wyjeździe Dynama na Arminie. Ot takie prywatne kontakty jak w przypadku Okocimskiego.
Gdzieś tam kiedyś przejeżdżałem i zauważyłem dość pokaźny napis Mamry Giżycko & Sparta Brodnica. To jakiś prowokacyjny napis czy coś w tym jest bo szczerze mówiąc o tych pierwszych nigdy nic nie słyszałem
Kiedyś razem na mecz Legii jechaliśmy razem z Giżyckiem, trochę pobalowaliśmy przed wyjazdem u nas i tak oto powstał ten wrzut ;) Na Mamrach nic się nie dzieje, ale w Giżycku działają Legioniści, z którymi kilku z nas ma bardzo dobry kontakt.
nikt nam nie kazał wybierać, po prostu jednym pociągiem w dwie strony jechać się nie da. Pojechaliśmy w stronę Poznania jak się później okazało był to zły wybór. Tyle.wildboy66 pisze:tak było ,dodam tylko że to LECH kazał ZAGŁĘBIU wybierać
Wróce do kontaktów na lini Arka-Apator. Slyszalem ze na jednym z ostatnich meczów w Gdynii Bylo kilkanascie osob w czarnych kurtkach Elany na sektorach Arki czy to prawda? Wiem tez ze był ktos z Apatoru w Grudziadzu z Arką.
-
bojowe papcie
Atlantic pisze:Wróce do kontaktów na lini Arka-Apator. Slyszalem ze na jednym z ostatnich meczów w Gdynii Bylo kilkanascie osob w czarnych kurtkach Elany na sektorach Arki czy to prawda? Wiem tez ze był ktos z Apatoru w Grudziadzu z Arką.
Tak to oczywiście jest prawda co piszesz. Na sektorach Arki kilkanaście osób z Elany plus w przestworzach dwa nabite statki UFO w zielonych wiatrówkach grupy "Neptun Hooligans'10" podobno niedługo ma zostać ogłoszony układ między tymi trzema ekipami. KMWTW
Oczywiscie mialem na mysli Apator na sektorach Arki sorry za pomylke.bojowe papcie pisze:Atlantic pisze:Wróce do kontaktów na lini Arka-Apator. Slyszalem ze na jednym z ostatnich meczów w Gdynii Bylo kilkanascie osob w czarnych kurtkach Elany na sektorach Arki czy to prawda? Wiem tez ze był ktos z Apatoru w Grudziadzu z Arką.
Tak to oczywiście jest prawda co piszesz. Na sektorach Arki kilkanaście osób z Elany plus w przestworzach dwa nabite statki UFO w zielonych wiatrówkach grupy "Neptun Hooligans'10" podobno niedługo ma zostać ogłoszony układ między tymi trzema ekipami. KMWTW
tak z ciekawości: jak jest na linii Motor- Stomil?
jak na linii ŁKS Łomża - Legia?
-
charlierinkle
Kiedyś chyba jakieś kontakty, a na pewno sympatie pro Legia. Po wymianie pokoleń w Łomży młodzi już są neutralni.
Tak mi kilka lat wstecz opowiadał znajomy z Łomży. Wiele się nie zmieniło od tego czasu.
Tak mi kilka lat wstecz opowiadał znajomy z Łomży. Wiele się nie zmieniło od tego czasu.
-
Krzysiek1946
- ban
A to czasem nie było tak że ŁKS miał zgode z kimś z Warszawy ( Olimpia chyba , nie jestem pewny ) a Legia gdzieś im wpadła i wykroiła flagi ? Później ŁKS zerwał tą zgode ?charlierinkle pisze:Kiedyś chyba jakieś kontakty, a na pewno sympatie pro Legia. Po wymianie pokoleń w Łomży młodzi już są neutralni.
Mieli zgodę z Olimpią Warszawa,dobrze kojarzysz.