Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
FB produkcja

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: FB produkcja » 03.12.2013, 14:57

BEsport pisze:
DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
Nie powiem Ci jak jest w KAtowicach ale w fan clubach w których jest podział na Ruch / KSGKS poprostu kazdy ma swoje miejsce do zabawy i jeśli ktoś zabłądzi nie tam kaj trzeba naj normaniej w świecie dostaje w łeb
W Katosach są duże kluby jak ene pompa czy spiż i nie ma tam starć między kibicami (przynajmniej ja nie widziałem a bywam) a jak pytasz o małe knajpy to wszędzie jest także komu kibicuje dana dzielnica na której znajduję się knajpa to należy do tej (no i to raczej logiczne)
GG 42472359
[email protected]

iparts.pl
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 03.12.2013, 16:35

w dużych katowickich klubach bawi się połowa Śląska i Zagłebia więc cieżko wskazać kto rządzi. Często widać znajome ryje i wrogów i swoich.Co innego na imprezowniach osiedlowych/mniejszych miast gdzie wiadomo,że rządzą osoby z danej dzielnicy,ale ta czołowka czyli Energy Poma i Spiż to mieszanka wybuchowa.Czasami zdarzają sie jakieś przepychanki :),ale jednak w większości zachowujemy raczej spokój.

blitzortung

Post autor: blitzortung » 03.12.2013, 20:15

Oberschlesien14 pisze:w dużych katowickich klubach bawi się połowa Śląska i Zagłebia więc cieżko wskazać kto rządzi. Często widać znajome ryje i wrogów i swoich.Co innego na imprezowniach osiedlowych/mniejszych miast gdzie wiadomo,że rządzą osoby z danej dzielnicy,ale ta czołowka czyli Energy Poma i Spiż to mieszanka wybuchowa.Czasami zdarzają sie jakieś przepychanki :),ale jednak w większości zachowujemy raczej spokój.
Kiedys Piramida i kozdy wiy o co loto ;).
Kaj je burza ? - http://www.blitzortung.org/

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 03.12.2013, 20:32

Pirka była akurat w Chorzowie

fan79

Post autor: fan79 » 03.12.2013, 20:52

Mam pytanie do kogoś z Jagi. Wczoraj w tv widziałem fanę "The Best Fans Białystok" .To jest jakaś inna flaga z podobnym hasłem bo poprzednia padła chyba łupem Legii.
[link]

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 03.12.2013, 21:30

A tak jeśli chodzi o kluby, to jak to wygląda w Onyxie? Nigdy w sumie tam nie i ciekawi mnie jak tam wygląda? Bo chyba nie zjeżdża się tam cały Śląsk.

Jankes9

Post autor: Jankes9 » 03.12.2013, 21:49

Mam takie pytanie, czy w Niemczech piro jest legalne ? Bo właśnie oglądam Puchar Niemiec
Saarbrucken - Borussia Dortmund i całkiem sporo pirotechniki.

mr_who

Post autor: mr_who » 03.12.2013, 22:06

fan79 pisze:Mam pytanie do kogoś z Jagi. Wczoraj w tv widziałem fanę "The Best Fans Białystok" .To jest jakaś inna flaga z podobnym hasłem bo poprzednia padła chyba łupem Legii.
[link]

Legia zdobyła jedynie kopie tej flagi, służącą jako flaga na kij

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 03.12.2013, 23:04

W jakich latach działała Podkarpacka Ośmiornica ? Czy była skierowana w jakiś konkretny klub (wspólny wróg) ?

Od kiedy działa Wschodnia Horda ? Geneza powstania ? (jeśli to nie tajemnica)

bort14

Post autor: bort14 » 05.12.2013, 12:49

Czy Zaglebie Sosnowiec mialo chocby raz oprawe zwiazana z gornictwem?
Qui seminat inquitatem, meter mala

nh1906nh

Post autor: nh1906nh » 05.12.2013, 13:04

A mnie trapi takie pytanie. Czy jest w ekstraklapie ekipa która nie dostała czy to zakazu wyjazdowego czy zamkniętej trybuny lub stadionu u siebie pomijając Podbeskidzie w ostatnich 5 latach?
Wisła Nowa Huta

MARRAS

Post autor: MARRAS » 05.12.2013, 14:55

Jak Atletico Madryt gra z Barceloną to za kim sciskają "kciuki" kibice Realu ?

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 05.12.2013, 15:01

Za KSGKS.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Frentic

Post autor: Frentic » 06.12.2013, 00:15

Stadionowy pisze:W jakich latach działała Podkarpacka Ośmiornica ? Czy była skierowana w jakiś konkretny klub (wspólny wróg) ?

Zajrzyj koniecznie do słownika i zobacz co znaczy słowo geneza. Jak już to zrobisz to dopiero wtedy go używaj, bo robisz z siebie pośmiewisko.

Co do pytań to radził bym poszperać na forum. Opcja szukaj nie gryzie.
TAKE UP THE SWORD OF JUSTICE

dlu109

Post autor: dlu109 » 06.12.2013, 13:35

Na trasie w okolicach Brodnicy widziałem napis WIDZEW ŁÓDŹ FC IŁAWA. W związku z tym pytanie do kogoś w temacie czy taki fc naprawdę istnieje?
Nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu więc pytam tutaj.

natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 » 07.12.2013, 01:44

Pytanie do kogoś z Naprzód Rydułtowy.
Czy na meczach byli widziani członkowie zespołu Ramzes & Hooligans? Czy tak tylko odjebali sobie piosenkę bo byli z Rydułtów?
http://www.youtube.com/watch?v=Jzi0x_c_kMs

I uprzedzam od razu głupie docinki, że muzyka niepoprawna itp.
Jak ktoś zacznie pyskować, tzn. że c**** wie jak było kiedyś...niech założy białe stopki z Nike i wątrobę z LaCoste, bo modne i chuligańskie.
Pozdrawiam Serdecznie!
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkoly :) i moze cos mi sie tam nieuda :)
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga

lozys

Post autor: lozys » 07.12.2013, 08:53

ŁKS Łódź, Polonia Bytom, Lechia Gdańsk

mlody_bandyta

Post autor: mlody_bandyta » 07.12.2013, 19:32

PędzącaParówa pisze:Czy jakaś ekipa w Polsce zaprezentowała kiedykolwiek oprawę z błędem ortograficznym, gramatycznym w języku polskim? Prosiłbym z góry o fotki.
blad w nazwie wlasnego klubu ;-)

Obrazek

f1

Post autor: f1 » 07.12.2013, 19:39

MARRAS pisze:Jak Atletico Madryt gra z Barceloną to za kim sciskają "kciuki" kibice Realu ?
A jak gra Lechia ze Slaskiem to za kim sciskasz kciuki?

Koniu0739

Post autor: Koniu0739 » 08.12.2013, 01:57

Swiatowid pisze:Jakie ekipy maja glowe na koncie oprocz Wisly, Cracovii, Gornika Zabrze i bodajze Widzewa.
Polonia Przemyśl.

WigrySKS

Post autor: WigrySKS » 08.12.2013, 05:03

Mam pytanie które niektórzy na tym forum będą mogli odczytać jako prowokację (jednak pragnę zaznaczyć, że to nie jest moim zamiarem i jeżeli moje pytanie spowoduje niepotrzebną napinkę proszę o usunięcie posta). Chodzi mi mianowicie o stosunki w Wielkiej Triadzie w porównaniu do koalicji Lechia - Śląsk - Wisła.

Jako osoba niezwiązana z żadnymi wymienionymi zespołami mam nieodparte wrażenie, że obecnie relacje TKWM mają się znacznie lepiej niż WT. Już wyjaśniam o co mi chodzi - oglądając mecze tych pierwszych (nie licząc tych zgodowych czy pomiędzy dwoma koalicjami) mam wrażenie, że bez względu na stadion, widać liczne fany, szaliki, widoczne barwy i ekipy dwóch pozostałych zgodowiczów. Nie chcę mówić że na meczach Arki, Lecha czy Cracovii nie widać barw przyjaciół, ale wydaje mi się że są one w zdecydowanej mniejszości patrząc na mecze TKWM.

Czym jest to spowodowane? Rozumiem, że nie uzyskam pełnej odpowiedzi, gdyż to wewnętrzne decyzje ale próbuję właśnie to rozkminić. Czy spowodowane jest to rzadkimi meczami zgodowymi (np. poprzez kolejny sezon Arki w 1 lidze, Cracovia rok temu również)? Czy może Wielka Triada postanowiła nie pokazywać siebie jako tzw. "dupolizów" (w sensie zgoda to zgoda, ale najważniejszy jest mój klub, co również jest zrozumiałe)?

Moje pytanie nie ma na celu spowodowania spiny u wyżej wymienionych ekip. Ot, po prostu refleksja po obejrzeniu kilku relacji i meczów. Jeżeli kogoś uraziłem to proszę o wyrzucenie posta.

mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski » 08.12.2013, 09:37

lozys pisze:ŁKS Łódź
Cos wiecej na ten temat bo jakos nigdy wczesniej nie slyszalem ?

Smyru po jajkach

Post autor: Smyru po jajkach » 08.12.2013, 10:22

WigrySKS pisze:Mam pytanie które niektórzy na tym forum będą mogli odczytać jako prowokację (jednak pragnę zaznaczyć, że to nie jest moim zamiarem i jeżeli moje pytanie spowoduje niepotrzebną napinkę proszę o usunięcie posta). Chodzi mi mianowicie o stosunki w Wielkiej Triadzie w porównaniu do koalicji Lechia - Śląsk - Wisła.

Jako osoba niezwiązana z żadnymi wymienionymi zespołami mam nieodparte wrażenie, że obecnie relacje TKWM mają się znacznie lepiej niż WT. Już wyjaśniam o co mi chodzi - oglądając mecze tych pierwszych (nie licząc tych zgodowych czy pomiędzy dwoma koalicjami) mam wrażenie, że bez względu na stadion, widać liczne fany, szaliki, widoczne barwy i ekipy dwóch pozostałych zgodowiczów. Nie chcę mówić że na meczach Arki, Lecha czy Cracovii nie widać barw przyjaciół, ale wydaje mi się że są one w zdecydowanej mniejszości patrząc na mecze TKWM.

Czym jest to spowodowane? Rozumiem, że nie uzyskam pełnej odpowiedzi, gdyż to wewnętrzne decyzje ale próbuję właśnie to rozkminić. Czy spowodowane jest to rzadkimi meczami zgodowymi (np. poprzez kolejny sezon Arki w 1 lidze, Cracovia rok temu również)? Czy może Wielka Triada postanowiła nie pokazywać siebie jako tzw. "dupolizów" (w sensie zgoda to zgoda, ale najważniejszy jest mój klub, co również jest zrozumiałe)?

Moje pytanie nie ma na celu spowodowania spiny u wyżej wymienionych ekip. Ot, po prostu refleksja po obejrzeniu kilku relacji i meczów. Jeżeli kogoś uraziłem to proszę o wyrzucenie posta.
Widać,że albo jesteś bardzo młody albo w ogóle w klimacie nie urzędujesz,bo nawet będąc spoza wymienionych ekip mniej więcej wiadomo co w trawie piszczy.
Jak sam przyznajesz,wyciągasz takie wnioski na podstawie oglądanych meczy, czyli kontaktu na scenie nie masz,stąd wiedza która Ci powinna wystarczyć powinna się opierać na informacjach jedynie z sieci. Polecam Ci wejść na forum np. Wiary Lecha ( i np. dział o regulaminach wyjazdowych w tym i poprzednich sezonach ) i porównać je np.z opisami meczy zgodowych -również w necie- na forum Wisły czy Śląska.
Jak masz chociaż trochę rozeznania ( znów podkreślę słowo ) INTERNETOWEGO, to sam wywnioskujesz jakie klimaty panują w tych dwóch "obozach".
Tyle musi Ci wystarczyć. Jak już zdołałeś wyczuć, net nie jest i powoli przestanie być jakimkolwiek źródłem dogłębnych relacji, bo zwyczajnie się to Nam nie kalkuluje.

internet

Post autor: internet » 08.12.2013, 15:11

mapa_fizyczna_polski pisze:
lozys pisze:ŁKS Łódź
Cos wiecej na ten temat bo jakos nigdy wczesniej nie slyszalem ?
pewnie chodzi mu o Poddebice, ale to był nieszczesliwy przypadek i stawianie tego obok morderstw z Krakowa to zwykle kurestwo.
Rownie dobrze moznaby było pod to podciągnąć Lecha Poznan, rowniez bo spotkaniu z Widzewem.

cwaniaKKK

Post autor: cwaniaKKK » 08.12.2013, 17:25

internet pisze: pewnie chodzi mu o Poddebice, ale to był nieszczesliwy przypadek i stawianie tego obok morderstw z Krakowa to zwykle kurestwo.
Kurestwo to flagi "EPD 0:1" na galerze i podobne teksty. Niczym nie różnicie się od krakusów w tej materii. Inne ekipy w Polsce po takim zdarzeniu z pokorą milczą, wiedząc, że to przypał i tragedia dla rodziny zabitego u was jest to okazja do dogryzienia Widzewiakom, choćby na tym forum.
1910

internet

Post autor: internet » 08.12.2013, 20:30

cwaniaKKK pisze:
internet pisze: pewnie chodzi mu o Poddebice, ale to był nieszczesliwy przypadek i stawianie tego obok morderstw z Krakowa to zwykle kurestwo.
Kurestwo to flagi "EPD 0:1" na galerze i podobne teksty. Niczym nie różnicie się od krakusów w tej materii. Inne ekipy w Polsce po takim zdarzeniu z pokorą milczą, wiedząc, że to przypał i tragedia dla rodziny zabitego u was jest to okazja do dogryzienia Widzewiakom, choćby na tym forum.
nie chciałem tego poruszac z szacunku dla zmarłych ale kurestwem to jest zostawienie dwóch swoich kolegów aby umarli. "YNWA" to pusty frazes w tym przypadku. Wytlumacz mi w jaki sposob to jest przypal dla ŁKS? Dostał kose? Został skatowany w przewadze?

>>JRS<<

Post autor: >>JRS<< » 08.12.2013, 20:32

cwaniaKKK pisze:
Dodaj kibicow Gornika z znanym motywem 2:0 na murach w zabolskich dzielnicach Rudy Sl. i intonacja przyspiewki na Derbach w Chorzowie - Wy palicie – My zabijamy!
W 2003 roku bojkotujemy wyjazd do Zabrza na Derby i nie pojawiamy sie tam do dzis.Zabole na tych derbach bawili się w najlepsze jakby nigdy nic sie nie stalo.
Derby derbami, ale nie z mordercami!
Remik i Rajmund Zawsze w Naszych Sercach.
1920

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 08.12.2013, 20:34

Skąd się nagle wzięło na Podbeskidziu to Ceramed? Może nie interesuję się nimi jakoś szczególnie, ale nie kojarzę, żeby używali tej nazwy 2-3 lata temu.

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 08.12.2013, 23:07

kierowca bombowca pisze:Podbeskidzie to nazwa wprowadzona od jakiegoś czasu bo klub założono w 1995 roku jako Bogmar Ceramed Komorowice (Komorowice to dzielnica BB).
A dobrze mi się kojarzy, że jeszcze ze 2-3 lata temu ta nazwa nie była zbyt powszechnie używana?

asdasd

Post autor: asdasd » 09.12.2013, 13:37

Swiatowid pisze:Jakie ekipy maja glowe na koncie oprocz Wisly, Cracovii, Gornika Zabrze i bodajze Widzewa.
Rakow
Zamknijcie rejestrację !

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 09.12.2013, 17:20

Frentic pisze:
Stadionowy pisze:W jakich latach działała Podkarpacka Ośmiornica ? Czy była skierowana w jakiś konkretny klub (wspólny wróg) ?

Zajrzyj koniecznie do słownika i zobacz co znaczy słowo geneza. Jak już to zrobisz to dopiero wtedy go używaj, bo robisz z siebie pośmiewisko.

Co do pytań to radził bym poszperać na forum. Opcja szukaj nie gryzie.
Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem i zgadzam się że te popularne stwierdzenie jest błędem.

Opcja szukaj została już użyta. Wiem z doświadczenia że po pewnym czasie można "napisać więcej" Jeśli któraś ze stron będzie zainteresowana to napisze.

Jakie są obecnie najlepsze fc Zawiszy i Elany ?

Może być PW

Neodym

Post autor: Neodym » 09.12.2013, 18:33

Trzęsacz pisze:
kierowca bombowca pisze:Podbeskidzie to nazwa wprowadzona od jakiegoś czasu bo klub założono w 1995 roku jako Bogmar Ceramed Komorowice (Komorowice to dzielnica BB).
A dobrze mi się kojarzy, że jeszcze ze 2-3 lata temu ta nazwa nie była zbyt powszechnie używana?
Nazwy: (luty 1995) DKS [Dzielnicowy Klub Sportowy] Komorowice -> (zima 1996) fuzja z BKS [Bielski Klub Sportowy] Inter [d. Budowlanymi] Bielsko-Biała -> (11 lipca 1997) fuzja z BBTS [Bielsko-Bialskie Towarzystwo Sportowe] Włókniarz Bielsko-Biała i zmiana nazwy na BBTS Ceramed Komorowice -> (1998) Bogmar Ceramed Bielsko-Biała -> (luty 2001) BBTS Marbet Ceramed Bielsko-Biała -> (lipiec 2002) MC Podbeskidzie Bielsko-Biała -> (8 lipca 2003) TS Podbeskidzie Bielsko-Biała

90minut.pl
:)

wycieraczka12

Post autor: wycieraczka12 » 09.12.2013, 19:31

Siódemka pisze:Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
MKS Kutno,Pelikan Łowicz?
Obrazek

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 09.12.2013, 21:18

Neodym pisze:
Trzęsacz pisze:
Nazwy: (luty 1995) DKS [Dzielnicowy Klub Sportowy] Komorowice -> (zima 1996) fuzja z BKS [Bielski Klub Sportowy] Inter [d. Budowlanymi] Bielsko-Biała -> (11 lipca 1997) fuzja z BBTS [Bielsko-Bialskie Towarzystwo Sportowe] Włókniarz Bielsko-Biała i zmiana nazwy na BBTS Ceramed Komorowice -> (1998) Bogmar Ceramed Bielsko-Biała -> (luty 2001) BBTS Marbet Ceramed Bielsko-Biała -> (lipiec 2002) MC Podbeskidzie Bielsko-Biała -> (8 lipca 2003) TS Podbeskidzie Bielsko-Biała

90minut.pl
:)
Nie do końca o to mi chodzi. Chodzi mi o kibiców. Nie kojarzę, żeby ze 2-3 lata temu identyfikowali się z tą nazwą, a ostatnio flaga, jakaś przyśpiewka mi się obiła o ucho. I stąd moje pytanie, czy dobrze mi się kojarzy, że KIBICE Podbeskidzia zaczęli niedawno używać tej nazwy?

bort14

Post autor: bort14 » 09.12.2013, 21:49

bort14 pisze:Czy Zaglebie Sosnowiec mialo chocby raz oprawe zwiazana z gornictwem?
Zna ktos opowiedz?

[link]
Czy ta flaga nadal jest wywieszana na meczach?Jak tak, to kiedy ostatnio wisiala na plocie?
Jakie Rks Radomsko ma FC?
Qui seminat inquitatem, meter mala

Neodym

Post autor: Neodym » 09.12.2013, 22:17

@Trzęsacz nie mogę Ci powiedzieć, że w ciągu ostatnich lat porzucili tę nazwę całkowicie, ponieważ widywałem ją czasem nabazgraną markerem na jakimś przystanku, czy w autobusie (nawet częściej). Ale to równie dobrze mógł być jakiś dzieciak, jeżdżący codziennie do szkoły i mający darmowe markery z roboty mamy. Jeżeli chodzi o to jak sami siebie określali ze swoich ust, to poznałem kilka osób chodzących do ich młyna, które o swojej drużynie będącej "Podbeskidziem" wypowiadali się ofen "Ceramed". Jeżeli chodzi o flagi, to rzeczywiście dawna nazwa sponsora pojawiła się ponownie jakiś czas temu. Może mnie już trochę pamięć mylić, ale coś pokątnie słyszałem, że o ich stare flagi właśnie z hasłem "Ceramed" sapał klub zaraz po tym, jak "Ceramed" przestał być sponsorem tytularnym, ale to już musiałby ktoś od nich się wypowiedzieć, nie chcę siać farmazonów.

I mówię z góry. Może używali tej nazwy, może nie używali. Powyższe to tylko i wyłącznie moje obserwacje i jeśli zaraz mi ktoś udowodni, że używali tego hasła na oprawach, flagach, machajkach, szalikach, vlepkach etc. to gratuluję, z góry przepraszam za błąd. Może przyjdzie taki dzień, że będę interesował się tym, co dzieje się "po drugiej stronie miasta", ale trochę wody przez "Białą" przepłynie, zanim to nastąpi.

Łagodny

Post autor: Łagodny » 09.12.2013, 22:26

asdasd pisze:
Rakow
i Polonia Bytom

zwykły chłopak

Post autor: zwykły chłopak » 10.12.2013, 02:11

cwaniaKKK pisze:
Oczywiście 0:1, itp. jest chujowe, ale to mimo wszystko nie to samo co mordowanie, "krakowski styl", czy jak kto chce to nazwać. Zresztą nie widzę jakiegoś chwalenia się tym przez Rodowitych…być może żyjąc w Łodzi wygląda to inaczej, więc nie mówię, że nie masz racji, ale nie widziałem żadnych zdjęć transparentów czy choćby vlep w tym klimacie.

Piszesz, że najlepiej jest o tym milczeć i z tym się zgodzę. Również na tym forum nie ma co bawić się w wymienianie ekip.

I pytanie ode mnie do Wiślaków: dlaczego rzadko / mniej eksponowana jest flaga ABG? Wydawało mi się, że to była Wasza sztandarowa flaga. Parę lat wstecz zawsze po środku X czy też np. na meczu Kadry przy R22 wisiała jako jedna z bodaj dwóch waszych flag.
Dobrze zgaduję, że powodem jest hasło Armia Wisły, które lansujecie - niejako kosztem - Anty Wisły (co, swoją drogą, dobrze wam wychodzi) ?

WS1906

Post autor: WS1906 » 10.12.2013, 06:45

ABG przestala wisiec regularnie na dlugo przed powstaniem AW a dokladnie podczas "przeprowadzki" do Sosnowca. Powodow dlaczego nie wisi szukalbym raczej w jej rozmiarach w porownaniu z nowa trybuna C i zwyklym wieloletnim wysluzeniu flagi..
Ostatnio wisiala bodajze na hali podczas euroligi.

Post autor: *** » 10.12.2013, 08:46

Flaga jest po prostu za długa by ją powiesić na nowym płocie, musiała by wisieć na wejściu do sektora (i to tyle na ten temat)

ODPOWIEDZ