Derby PIAST - GÓRNIK '13

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

tMK.

Derby PIAST - GÓRNIK '13

Post autor: tMK. » 30.11.2013, 16:43

Zebyscie nie zaspamowali tematu ogolnego piszcie tutaj.

Piast - Górnik

tutaj relacja :
[link]
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!

iparts.pl
karCK

Ciekawie...

Post autor: karCK » 30.11.2013, 17:10

To może naprawdę być mecz owiany mianem "Derbów Śląska". Najważniejsze jest to, że będą i gospodarze, jak i goście, nie to co na meczach Ruchu z Górnikiem, gdzie na siłę zamykają sektory gości i wydają zakazy...

Obie ekipy mocno się zmobilizowały, mam nadzieję, że Piast pokaże dziś kto rządzi w Gliwicach i że należy im się miejsce w Ekstraklasie. :) Ciekawe jak pokaże się ekipa Ultras, bo chyba to pewne, że będzie jakaś oprawa z tej okazji?

Dla zainteresowanych spotkanie będzie transmitowane przez Polsat Sport Extra od 17:50.
Nie odejdę stąd pod byle pretekstem.

eskulapa

Re: Derby PIAST - GÓRNIK '13

Post autor: eskulapa » 30.11.2013, 17:13

A gdzieś na necie będzie możliwość obejrzenia meczu?

KoleKib

Post autor: KoleKib » 30.11.2013, 17:20

eskulapa pisze:A gdzieś na necie będzie możliwość obejrzenia meczu?
[link]

miki4g

Post autor: miki4g » 30.11.2013, 18:31

Ochrona weszła na „młyn”. Temperatura wrze na sektorach. Razem z kibicami przyjezdnymi śpiewamy „…zostaw kibica, ty….”.
z linka podanego wyżej.
Mam nadzieję, że kibole ich pogonili. Mecz oglądam w TV i widać jakieś zamieszanie na dole trybuny.

ATM1920

Post autor: ATM1920 » 30.11.2013, 19:48

Górnik na Piascie na czarno tylko po to zeby wygladac w h** chuligańsko?Spodziewałem sie wiecej po tych derbach!

zawiszakapy

Post autor: zawiszakapy » 30.11.2013, 19:55

ATM1920 pisze:Górnik na Piascie na czarno tylko po to zeby wygladac w h** chuligańsko?Spodziewałem sie wiecej po tych derbach!
Jak widać dali ci się we znaki bo tam gdzie temat Górnika albo GieKSy tam zawsze musisz wpierdolić swoje trzy grosze.
NIEBIESKO - CZARNE KAPUŚCISKA

alpha1982

Post autor: alpha1982 » 30.11.2013, 19:57

ATM1920 pisze:Górnik na Piascie na czarno tylko po to zeby wygladac w h** chuligańsko?Spodziewałem sie wiecej po tych derbach!
Biletów na sektory gości było 1400, a wykupili podobno dużo więcej. Z obawy, że się nie zmieszczą ubrali się na czarno, bo jak wiadomo czarny wyszczupla :)
Czy wiesz [link] ?? SPRAWDŹ!

miki80

Post autor: miki80 » 30.11.2013, 19:57

Brak pojazdem na Piasta przez cały mecz (mimo niekorzystnego wyniku) Górnik pokazał, że Piast totalnie im wisi w kontekście historii. Derby to są z Ruchem a nie z Piastem.

puder1

Post autor: puder1 » 30.11.2013, 20:10

c*** a nie derby, na 3 lidze się więcej dzieje, Piast pokazał , że do kibicowskiej ekstraklasy im daleko, a Żabole pokazali, że jedyne derby to są z nami (brak jakiejkolwiek oprawy, 0 bluzgów).

piastolik

Post autor: piastolik » 30.11.2013, 20:55

puder1 pisze:c*** a nie derby, na 3 lidze się więcej dzieje, Piast pokazał , że do kibicowskiej ekstraklasy im daleko, a Żabole pokazali, że jedyne derby to są z nami (brak jakiejkolwiek oprawy, 0 bluzgów).
Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? :) Derby jak derby, nie wina Piasta, że Górnika nie traktuje ich tak prestiżowo jak z Ruchem... ważne, że były to mecz zarówno z kibicami gospodarzy, jak i gości. A ciągłe gazowanie w pierwszej połowie to pokaz nieudolności białych kasków.

_Southern_Poland_

Post autor: _Southern_Poland_ » 30.11.2013, 21:19

Kierowca ma rację. Derby Gliwic a nie śląskie.

puder1

Post autor: puder1 » 30.11.2013, 21:58

Chodzi o samą atmosferę meczową, derby to piekło, eskalacja nienawiści z dwóch stron, a to co dzisiaj zobaczyłem to jakieś pośmiewisko było, kibice Górnika zlewają Piasta, piłkarze Górnika po przerwie wychodzą na murawę a tam 0 gwizdów, Piast śpiewa na młynie tak jakby grał z Cracovią a nie swoim największym rywalem, przecież tam po każdej bramce powinna być eksplozja radości i korba na całego.

Tutaj masz derby, podobna ilość ludzi, stadion bez dachu, liczba kibicó gości podobna, a czuć 100x lepszą atmosferę.

https://www.youtube.com/watch?v=k3Z6ryZ1No0

Gigaset504AG

Post autor: Gigaset504AG » 30.11.2013, 22:00

puder1 pisze:c*** a nie derby, na 3 lidze się więcej dzieje, Piast pokazał , że do kibicowskiej ekstraklasy im daleko, a Żabole pokazali, że jedyne derby to są z nami (brak jakiejkolwiek oprawy, 0 bluzgów).

Aha czyli kibicowska ekstra klasa to sa bluzgi i oprawy?
akurat tak sie składa ze oprawa była , co prawda nie cała . bluzgi tez były ale skad mozesz wiedziec jak marszyłes freda na redtube jak był mecz.

Gigaset504AG

Post autor: Gigaset504AG » 30.11.2013, 22:03

puder1 pisze:Chodzi o samą atmosferę meczową, derby to piekło, eskalacja nienawiści z dwóch stron, a to co dzisiaj zobaczyłem to jakieś pośmiewisko było, kibice Górnika zlewają Piasta, piłkarze Górnika po przerwie wychodzą na murawę a tam 0 gwizdów, Piast śpiewa na młynie tak jakby grał z Cracovią a nie swoim największym rywalem, przecież tam po każdej bramce powinna być eksplozja radości i korba na całego.

Tutaj masz derby, podobna ilość ludzi, stadion bez dachu, liczba kibicó gości podobna, a czuć 100x lepszą atmosferę.

a byłes na meczu ze tak komentujesz? gówno wiesz

puder1

Post autor: puder1 » 30.11.2013, 22:10

Gigaset504AG pisze:
puder1 pisze:Chodzi o samą atmosferę meczową, derby to piekło, eskalacja nienawiści z dwóch stron, a to co dzisiaj zobaczyłem to jakieś pośmiewisko było, kibice Górnika zlewają Piasta, piłkarze Górnika po przerwie wychodzą na murawę a tam 0 gwizdów, Piast śpiewa na młynie tak jakby grał z Cracovią a nie swoim największym rywalem, przecież tam po każdej bramce powinna być eksplozja radości i korba na całego.

Byłem kilkakrotnie na Pieście i wystarczy mi to żeby stwierdzić, że wasz młyn to pośmiewisko, to nie jest kwestia liczby osób w tym młynie a fanatyzmu. Zresztą nie tylko w młynie bo reszta stadionu przychodzi na mecze jakby z bundesligi się urwała. Nie umiem sobie wyobrazić drugiego takiego klubu, w którym na prostej!! zasiada 3-4 kibiców przeciwnej drużyny w barwach i intonuje pieśni z sektorem gości, na takie coś pozwalaliście w meczu z nami.

VVV- chyba CI się osóbki pomyliły, przypomnij mi o jakich to starciach których nie było pisałem.

Sztygar

Post autor: Sztygar » 30.11.2013, 22:12

A ty oceniasz czy kibice Piasta się cieszyli po migawkach z TV? Jakim trzeba być debilem żeby tak pisać. A że nie było przez 90minut bluzgów z obu stron? Jakby były to zaś było by pierdolenie o kompleksach i szanowna komisja ds.wydarzeń weekendowych wydała by wyrok. Może specjalnie dla ciebie będzie pojawi się oficjalne oświadczenie.
Marudzisz jak baba której nie podobał się 2504569 odcinek Mody na Sukces. Na co liczyłeś? Że obydwie ekipy wytną ogrodzenia i dojdzie do mega starcia na murawie? Ocknij się.
Sytuacja na mieście świadczyła wyraźnie o tym, że nie jest to pierwsze lepsze spotkanie.
Zlewają? Każdy ma swoje zdanie na ten temat kreplu.
Podczas meczu ochrona konkretnie gazuje młyn i próbuje zniszczyć oprawę dochodzi do przepychanek.

bort14

Post autor: bort14 » 30.11.2013, 22:13

kierowca bombowca pisze:Na stadionie pewnie w c**** kamer i psiarnia tylko czekałaby na jakąś krzywą akcję.
Duzo kamer czyli rozumiem, ze w Zabrzu ich nie bedzie na nowym stadionie?
Qui seminat inquitatem, meter mala

piastolik

Post autor: piastolik » 30.11.2013, 22:28

puder1 pisze:
Gigaset504AG pisze:

Byłem kilkakrotnie na Pieście i wystarczy mi to żeby stwierdzić, że wasz młyn to pośmiewisko, to nie jest kwestia liczby osób w tym młynie a fanatyzmu. Zresztą nie tylko w młynie bo reszta stadionu przychodzi na mecze jakby z bundesligi się urwała. Nie umiem sobie wyobrazić drugiego takiego klubu, w którym na prostej!! zasiada 3-4 kibiców przeciwnej drużyny w barwach i intonuje pieśni z sektorem gości, na takie coś pozwalaliście w meczu z nami.

VVV- chyba CI się osóbki pomyliły, przypomnij mi o jakich to starciach których nie było pisałem.
Włącz redtube i się wyluzuj bo pleciesz takie głupoty, że szok

https://www.youtube.com/watch?v=UgMEqD9jZVA - A.C.A.B

Therion1

Post autor: Therion1 » 30.11.2013, 22:36

kierowca bombowca pisze:
Na stadionie pewnie w c**** kamer i psiarnia tylko czekałaby na jakąś krzywą akcję.

Duzo kamer czyli rozumiem, ze w Zabrzu ich nie bedzie na nowym stadionie?

Przypierdalasz się dla zasady czy mi się wydaje ?
To chyba oczywiste że na każdym "nowoczesnym"/nowym stadionie w naszym kraju jest w c*** kamer, które tylko czekają żeby nagrać coś "ciekawego" ... nie zależnie czy jest to Zabrze, Gliwice, Warszawa .... czy jakie kolwiek inne miasto.

K8K8K

Post autor: K8K8K » 30.11.2013, 22:41

O ku*** co ty chcesz tym zenujacym filmikem udowodnic i jeszcze podpisujesz ACAB?
Cipy nie kibice.Smiech na sali.

Spodziewalem sie wiecej po trybunach.A Gornik pokazal klase sama w sobie lansujac sie czarnym kolorkiem.
Po meczu za kare zjada do kopalni na szychte wyrobic norme wegla ;).
WHITE FRONT SLAVIC BROTHERS

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 30.11.2013, 23:03

puder1 pisze:
Byłem kilkakrotnie na Pieście
Piaście*
KATOWICE

JerzyChonicki

Post autor: JerzyChonicki » 30.11.2013, 23:10

K8K8K pisze:
O ku*** co ty chcesz tym zenujacym filmikem udowodnic i jeszcze podpisujesz ACAB?

Spodziewalem sie wiecej po trybunach.A Gornik pokazal klase sama w sobie lansujac sie czarnym kolorkiem.
Nie śmiej się z górnictwa pierdolony gorolu, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy o potędze tej branży. Gdyby nie to, że dziś Twoi rodzice poszli na Andrzejki to byś dawno już w łóżku leżał. A tak, chata wolna to dziecko musi się pospinać. Brak słów na niektóre wypociny tutaj, takich dzieciaków jak ten zacytowany.

K8K8K

Post autor: K8K8K » 30.11.2013, 23:16

JerzyChonicki pisze:
K8K8K pisze:

Nie śmiej się z górnictwa pierdolony gorolu, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy o potędze tej branży. Gdyby nie to, że dziś Twoi rodzice poszli na Andrzejki to byś dawno już w łóżku leżał. A tak, chata wolna to dziecko musi się pospinać. Brak słów na niektóre wypociny tutaj, takich dzieciaków jak ten zacytowany.
O widze, ze juz z meczu wrociles.Czarny mundurek ladnie wisi w szafie.Teraz wyszoruj grzecznie zabki zabolku i do lozeczka spac, bo jutro do kosciola trzeba wstac.I pamietaj nie zapomnij na czarno ubrac sie w niedziele.
WHITE FRONT SLAVIC BROTHERS

Wizard.

Post autor: Wizard. » 30.11.2013, 23:45

JerzyChonicki pisze:
K8K8K pisze:

Nie karm trola !!
Gosc sie spodziewal wiecej po trybunach ale chyba swoich bo oprawe mieli tak konkretna ze sami sie zaskoczyli rozmachem i przepychem ;)
Xp

zandka1948

Post autor: zandka1948 » 01.12.2013, 00:22

DERBY to mamy z Ruchem! To był najważniejszy mecz dla Torcidy Gliwice.
Pojechaliśmy, pokazaliśmy się z dobrej strony wokalnie i wizualnie, bez zbędnej napinki. Tyle.
Piastunki mimo wielkiej mobilizacji i takiego ciśnienia to bardzo bardzo blado wypadli. Oprawa tragedia, o dopingu się nie będę wypowiadał, mimo korzystnego wyniku.. :)
Mecz jak mecz. Karawana jedzie dalej.

To jest moje osobiste zdanie, pozdrawiam net-hoolsy :)

bort14

Post autor: bort14 » 01.12.2013, 01:48

zandka1948 pisze:DERBY to mamy z Ruchem!
Serio, to juz nie sa Derby?

Zacytuje oficjalny opis napisany pod filmikiem w 2013 r.

Adres filmiku http://www.youtube.com/watch?v=H8ATWrSSst4

Górnik Zabrze - Piast Gliwice (25.02.2013)

Cytat
Opublikowano 1 mar 2013

Górnik Zabrze 1-0 Piast Gliwice
1:0 Tomasz Zahorski 4'

Na inaugurację nowej rundy przyszło nam się zmierzyć na własnym stadionie z Gliwickim Piastem. Jako, że to mecz derbowy to ciśnienie było spore. Zwłaszcza, że w Gliwicach mieście, w którym mieszka ogromna rzesza kibiców biało-niebiesko-czerwonych. Tego dnia „Lepsza Strona Miasta" na ten mecz szykowała się szczególnie. Na trybunach pojawiło się sporo kibiców z Gliwic w trójkolorowych barwach. Mecz niestety podobnie jak spotkanie w Gliwicach odbył się bez fanów gości ze względu na modernizację naszego stadionu. Jednak podczas tych derbów nie było widać podobnej jak w zeszłej rundzie paranoi służb mundurowych. Owszem wzmożone patrole były ale policja nie była jakoś specjalnie widoczna na mieście. Przed pierwszym gwizdkiem nastąpiło tradycyjne przedstawienie drużyn. Spiker powiedział, że przydomek drużyny z Gliwic to Piastunki ale to wywołało ogólne zdziwienie gdyż chodzi za nimi inny przydomek. Na rozpoczęcie meczu pokazana została efektowana oprawa Torcidy Gliwice. Pokazane zostały dwa transparenty: na dole: Torcida Gliwice, a u góry spoKOjny kibic, a w środku sektorówka z logo ekipy z Gliwic wraz z postacią symbolizującą teoretycznie spokojnego kibica. Całość uzupełniona po bokach została czarnymi foliami. Oprawa wyszła całkiem nieźle jak na warunki , które panują obecnie na naszym stadionie. Zaraz po jej zaprezentowaniu Górnik wyszedł na prowadzenie, a stadion wpadł w istny szał. Po chwili za nowopowstałą trybuną odpalone zostały fajerwerki, które mogli podziwiać ludzie zgromadzeni na trybunach stadionu jak również okoliczni mieszkańcy. To tylko bardziej zmobilizowało wszystkich do dopingu, a ten był tego wieczoru na dobrym poziomie. Swoje robiła również akustyka nowych trybun. Na trybunach często można było usłyszeć pieśni w stylu „ gola, gola, strzelcie kurom gola". Wynik nie zmienił się już do końca spotkania i z wygranych derbów mogli cieszyć się zabrzanie. Oby kolejne mecze derbowe już odbywały się z gośćmi ponieważ bez przyjezdnych mecze Górnika tracą na znaczeniu, a trzeba wspomnieć, że mecze tych drużyn obfitowały w ciekawe wydarzenia. Warto również nadmienić, że podczas meczu została przeprowadzona zbiórka na oprawy Ultras. Derby dla Górnika.
Traci od was duza Hipokryzja.
Qui seminat inquitatem, meter mala

zumzum

Post autor: zumzum » 01.12.2013, 02:26

Widzę że ten Piast ma ostro przejebane na kibice.net.

WNB

Post autor: WNB » 01.12.2013, 09:17

Mozna liczby Gornika Z plus przyjaciol na meczu derbowym w Gliwicach , oraz delegacja Wisloki D.

wildboy66

Post autor: wildboy66 » 01.12.2013, 10:54

z perspektywy tv i zdjęć po meczowych wygląda na to że w sektorachGórnika sporo wolnych miejsc,jestem ciekaw dokładnej liczby żaboli,bo coś mi sie wydaje że te ich tłumaczenia że nie było ciśnienia na mecz z Piastem jest prawdą gyż nie wypełnili oni sektorów im przyznanych

enrico palazzo

Post autor: enrico palazzo » 01.12.2013, 10:58

Zawsze chciałem zadać to pytanie:
Jak to jest, że połowa miasta kibicuje klubowi z miasta obok ??
Czy wzięło się to stąd, iż Górnik to klub sukcesów piłkarskich a Piast, przez właściwie całą swoją historie to sportowa mizerota (np. czasy A-klasy) ?
Jestem z trójmiasta i dla mnie taka sytuacja jest niezrozumiała.

alpha1982

Post autor: alpha1982 » 01.12.2013, 11:02

wildboy66 pisze:z perspektywy tv i zdjęć po meczowych wygląda na to że w sektorachGórnika sporo wolnych miejsc,jestem ciekaw dokładnej liczby żaboli,bo coś mi sie wydaje że te ich tłumaczenia że nie było ciśnienia na mecz z Piastem jest prawdą gyż nie wypełnili oni sektorów im przyznanych
Gdzieś Ty widział puste miejsca? Chyba w sektorach Piasta.
Czy wiesz [link] ?? SPRAWDŹ!

piastolik

Post autor: piastolik » 01.12.2013, 11:08

enrico palazzo pisze:Zawsze chciałem zadać to pytanie:
Jak to jest, że połowa miasta kibicuje klubowi z miasta obok ??
Czy wzięło się to stąd, iż Górnik to klub sukcesów piłkarskich a Piast, przez właściwie całą swoją historie to sportowa mizerota (np. czasy A-klasy) ?
Jestem z trójmiasta i dla mnie taka sytuacja jest niezrozumiała.
Na pewno połowa miasta nie kibicuje Górnikowi. Zabrzanie mieli spore sukcesy w latach 80-tych, w wielu zakładach pracy bilety na mecze zabrzan były rozdawane i zdobywali wielu kibiców. W latach 90-tych Piasta nie było na mapie piłkarskiej Polski więc ludzie gdzieś jeździli. Niektórzy na Legię, niektórzy na Górnik. Na wczorajszy mecz były wyprzedane wszystkie bilety, jednak faktycznie było parę miejsc wolnych z niewiadomych przyczyn. Może niektórzy się bali... nie wiem.

wildboy66

Post autor: wildboy66 » 01.12.2013, 11:12

alpha czy ty jesteś ślepy zobacz sobie sektory patrząc na kibiców to po prawej stronie gdzie wisi flaga torcida Piekary i Row Rybnik

wildboy66

Post autor: wildboy66 » 01.12.2013, 11:16

do alpha 12zawodnik zdjęcie nr94 ostatnie

Walkafan

Post autor: Walkafan » 01.12.2013, 11:18

Dostaliśmy w sumie 3 sektory. Wolne miejsca były na czwartym. Początkowo duża grupa kibiców Górnika kupiła bilety na sektory gospodarzy, a potem wynegocjowano, że oni mogą wejść razem z główną ekipą, a do dyspozycji Torcidy oficjalnie będą 4 sektory. Część z tych osób zdecydowała się pojechać razem z główną ekipą, część mimo wszystko usiadła między piknikami na sektorach gospodarzy. Dlatego wszystkie sektory, które od początku były nam przyznane, są pełne, ale na tym dodatkowym sektorze zapełniona jest tylko jedna strona + schody między nim a sektorem obok.

LokalnyPatriotaGS

Post autor: LokalnyPatriotaGS » 01.12.2013, 11:24

Walkafan pisze:Dostaliśmy w sumie 3 sektory. Wolne miejsca były na czwartym. Początkowo duża grupa kibiców Górnika kupiła bilety na sektory gospodarzy, a potem wynegocjowano, że oni mogą wejść razem z główną ekipą, a do dyspozycji Torcidy oficjalnie będą 4 sektory. Część z tych osób zdecydowała się pojechać razem z główną ekipą, część mimo wszystko usiadła między piknikami na sektorach gospodarzy. Dlatego wszystkie sektory, które od początku były nam przyznane, są pełne, ale na tym dodatkowym sektorze zapełniona jest tylko jedna strona + schody między nim a sektorem obok.
Wlasnie mialem to pisac. I nie siejcie fermentu, bo bilety, ktore otrzymalismy oficjalnie na sektor gosci, wykorzystalismy w 100% !

wildboy66

Post autor: wildboy66 » 01.12.2013, 11:34

czyli oficjialnie ilu było kibiców Górnika chodzi mi tylko o sektory gości

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 01.12.2013, 12:09

Górnik wokalnie słabo wypadł, Ruch, Legia, Widzew w mniejszej o przynajmniej 500 głów ekipie byli dużo głośniejsi. Być może dlatego, że 90% przyśpiewek Górnika to "Oooo lalalala rarara lelelele". Spodziewałem się dużo więcej po nich, pisali jaki to będzie rozpierdol, że jakąś tam akcję zrobią, a tu nic. Jeśli chodzi o oprawę, to zaprezentowana została 1/4 oprawy. Reszta została potargana przez policję.

ODPOWIEDZ