Kibice Made in Germany

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
elo1312

Re: Kibice Made in Germany

Post autor: elo1312 » 08.09.2013, 23:43

CZARNISLUPSK1945 pisze:A jeżeli chodzi o Schalke-Legia, to było "odrobinę" inaczej niż piszesz, ale nie jestem upoważniony by zabierać w tej kwestii stanowisko, jednak z dobrego szanowanego zrodla na Legii wiem co innego. Konczac ten temat trza by zaznaczyc kto tam latal po miescie? Schalke/ludzie z miasta/czy tez turasopodobne czleki
Bylo to tak ze kilka godzin po meczu (kiedy pelno psow na kazdym kroku w calym miescie juz nie bylo) L byla przez swoje kontakty (2 Polacy z ekipy h Werderu) prowadzone pod Knajpy h S04. Wiec z obu stron przypadkowych osob nie bylo. Nie wiem co ci Typ z L twojego Zrodla opowiadal, ale nawet osoby z Werderu potwierdziaja wersje Schalke, ba nawet sam razem z L uciekac musieli. Jakby bylo inaczej to oni by sie jako 1. cieszyli ze turasy z Gelsenszene oberwaly (duza kosa na linii prawicowych h z Standarte Bremen a Gelsenszene).

Pzdr
Obrazek BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!

iparts.pl
elo1312

Post autor: elo1312 » 09.09.2013, 05:50

Sroka chodzi o mecz w sezonu 2002/2003 kiedy Legia grala z Schalke w Pucharze UEFA. W postow wyzej juz masz wszystko opisane.

Pzdr

Rejtan

Post autor: Rejtan » 09.09.2013, 18:58

A swoją drogą jak wtedy Schalke zaprezentowało się na Łezienkowskiej? Jaka liczba? Bardziej pikniki czy ekipa kumata?

elo1312

Post autor: elo1312 » 09.09.2013, 20:21

Sroka pisze:Właśnie nie do końca wszystko :) Właściwie to interesują mnie 2 rzeczy. Liczby i czy był sprzęt w rękach jednej bądź drugiej ekipy?
L bylo jakos 55 osob o ile dobrze pamietam (tutaj moge sie mylic, troche czasu minelo ...) a Schalke troche mniej jakos ok.50 osob, moze juz ani nie 50. Nikt tego nie liczyl, bylo to jak wspominalem w sumie juz pozno w nocy, 3,4 godzin po meczu i duzo osob juz do domu wrocilo bo juz nie liczyli na to ze sie jeszcze cos wydarzyc moze. Sprzet byl po stronie S04 bo z knajpy wylecialy rzucajac Popielniczki, Szklanki/Kufle od Piwa, Krzeszla itp., taki oldschool. ;) Prawda tez taka ze w momencie gdzie wylecialy to do konca nie wiedzieli ile Polakow na nich czekac beda.

Pzdr

elo1312

Post autor: elo1312 » 09.09.2013, 20:35

Rejtan pisze:A swoją drogą jak wtedy Schalke zaprezentowało się na Łezienkowskiej? Jaka liczba? Bardziej pikniki czy ekipa kumata?
W kazdym badz razie nic godnego uwagi w Warszawie nie reprezentowali.

To juz lepiej niz Schalke sie kilka lat pozniej na sparingu L - BVB prezentowal sie Dortmund. W 3 cyfrowej liczbe Ultrasow, spedziali caly dzien w Wawie. Na meczu dopingowali + odpalili piro. Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://legia.net/images/news/big/legia_borussia_2_1343547362.jpg
Jak na sparing w srodku tygodnia 1.100km daleko od swego miasta chyba dosc dobrze.

Pzdr

elo1312

Post autor: elo1312 » 10.09.2013, 23:23

Dla niejednego bedzie to pewnie niezla niespodzianka. Przed meczem Niemcy - Austria w Monachium w Centrum Miasta ekipa Austria Salzburg (60 osob) obila podobna liczbe ekipe Niemcow (mieszanka wiecej klubow, w tym glownie starszyzna h Monachium). Dla Monachium to ta ekipa Austrii Salzburg musi byc niezly Koszmar bo w ostatnich 11,12 lat czy to w oldschool czy w ustawce to razem az 4 razy na siebie trafili i zawsze gora byl Salzburg. Zas z innymi wyzej notowanymi ekipami h z M sie rade dac umieli. Co potwierdza moja (zreszta nie tylko moja) teorie ze w niemiecko jezykowych Krajach oldschoolowo kazdy z kazdym wygrac moze.

Pzdr

19w(E)stland68

Post autor: 19w(E)stland68 » 10.09.2013, 23:31

elo1312 pisze:Dla niejednego bedzie to pewnie niezla niespodzianka. Przed meczem Niemcy - Austria w Monachium w Centrum Miasta ekipa Austria Salzburg (60 osob) obila podobna liczbe ekipe Niemcow (mieszanka wiecej klubow, w tym glownie starszyzna h Monachium). Dla Monachium to ta ekipa Austrii Salzburg musi byc niezly Koszmar bo w ostatnich 11,12 lat czy to w oldschool czy w ustawce to razem az 4 razy na siebie trafili i zawsze gora byl Salzburg. Zas z innymi wyzej notowanymi ekipami h z M sie rade dac umieli. Co potwierdza moja (zreszta nie tylko moja) teorie ze w niemiecko jezykowych Krajach oldschoolowo kazdy z kazdym wygrac moze.

Pzdr
dla mnie to dziwne ,ze ''bracia'' walczą miedzy sobą hehe kiedys byli rzeszą a teraz sie napierdalają...

elo1312

Post autor: elo1312 » 11.09.2013, 00:30

Dla jednych co za duzo politykowanie z kibicowaniem mieszaja moze to byc dziwne, dla drugich normalne w swiecie czysto chuliganskim. Polacy tez Serbow, Chorwatow, Wegrow za swoimi Bratami uwazaja a jednak nie jedna ekipa z Polski by sie chetnie z nimi spotkala z czystych powodow h (taksamo jak to teraz w przypadku Niemcow i Austrii Salzburg bylo). LP probowal niejednokrotnie sie z Zvezda ustawic, kroil flage BBB Dinamo Zagreb, a L obila kilka gosci z Fradi(Ferencvaros) przy okazji krojac im 1 flage. I co powiesz teraz? Jak na mnie normalna rzecz i niema co mieszac politykowanie z kibicowaniem.

19w(E)stland68

Post autor: 19w(E)stland68 » 11.09.2013, 10:58

jelsi chodzi o sprawy klubowe to mas zracje , jednak tutaj mial miejsce mecz REPREZENTACJI.. nie wyobrazam sobie ,zeby jakies pojeby przy okazji np. meczu Polska Węgry zaczely sie napierdalac (nie mylic z meczem dajmy na to Legia Videoton,ktory ma zgode z Rakowem) z jenej i z drugiej strony...

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 11.09.2013, 20:27

Pewnie będę bezczelny ale niemieckie chuliganki to muszą najpierw sprostać ekipom turków i arabów na swoich ulicach swoich miast, a nie startować do naszych. Co do polityki to na polskich stadionach była zawsze obecna ze względów historycznych i mam nadzieje, że zawsze będzie i nie wyobrażam sobie, żeby Lechia czy Śląsk kiedyś był apolityczny.
Obrazek
Obrazek

Blickfang.Ultra

Post autor: Blickfang.Ultra » 15.09.2013, 09:42

A ty lepiej sie pilnuej kamerom i monitoring swoich ulicach i swoich miast. Jezli jestes(cie) tak mega-polityczny, to ciekawe dlaczego dzialaja w Polsce KK, lista wyjazdowa i zadna obrona przed medialna nagonka?!

Kumasz o co chodzi? Kadzy kraj ma swoja specyficzna cecha.

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 23.09.2013, 20:02

Aha, nie kumam o co tobie biega "weil dein Polnisch miserabel ist" ale spoko niech będzie po twojemu a życie w swoim czasie i tak pokaże jak jest.

Ciao
Obrazek
Obrazek

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 28.11.2013, 21:51

Nie lubię tych lewackich szczurków z Eintrachtu, ale trzeba przyznać, że w Europie konkretnie jeżdżą, widziałem ich na wyjeździe (oczywiście zdjęcia) na Cyprze, teraz w Bordeaux kokkret, ma ktos jakies liczby?

ax88

Post autor: ax88 » 28.11.2013, 22:50

Ciekawe jest to, ze wszyscy w Bordeaux są na pomaranczowo

amf0508

Post autor: amf0508 » 28.11.2013, 23:13

We Francji wg różnych źródeł 8-12 tys Niemców. Właśnie o co chodzi z tym pomarańczowym? Wyglądają jak stewardzi.

Żółty szalik

Post autor: Żółty szalik » 28.11.2013, 23:17

Może wrócili do starych dobrych czasów i wywinęli fleki na lewą stronę?;) Chociaż lewackiego Eintrachtu bym o to nie posądzał.

NPN

Post autor: NPN » 28.11.2013, 23:44

Z foty widać, że niektórzy mają odwrócone fleki, znalazłem jedynie info, że inspirowali się filmem Mechaniczna Pomarańcza.
Obrazek

@C@b

Post autor: @C@b » 29.11.2013, 16:32

Girondins Bordeaux - Eintracht Frankfurt 28.11.2013
http://www.youtube.com/watch?v=wqsEKRpEH9E

fluor

Post autor: fluor » 29.11.2013, 17:15

W tej edycji są nie do doścignięcia, Francja to jedno, inwazja na Cypr też konkretna, ale to że dotarli gdzieś do Azerbejdżanu w 600 osob to chyba rekord.

internet

Post autor: internet » 29.11.2013, 17:33

a ja mam pytanie o Duisburg. Spedzile troche czasu w tym miescie, niestety nie bylo mi dane byc na meczu ze wzgledu na obowiązki biznesowe, ale będąc w centrum miałem wrażenie, że centrum jest przejęte przez Arabów - większość mówiła po arabsku i byłem jednym z niewielu, który ma białą cerę.... chujowe uczucie, a pozniej czytam na k.net, ze MSV ma prawicowe poglądy. Wynika to z sytuacji na miescie? Turasy, cygany, araby nie udzielają sie ba trybunach? Pytam, bo na miescie jest straszny pierdolnik i nie raz nie dwa musialem 'bić sie za koszulke'.

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 02.12.2013, 21:05

Nie byłem w tym mieście, ale min. widziałem na necie reportaże z niemieckich TV o Duisburgu, jest to tzw drugi "Stambuł" obecnie znajduję się tam największy meczet w Niemczech, centrum to same sklepy z arabskimi właścicielami, we wspomnianych wyżej reportażach dziennikarze twierdzili ,że liczna społeczność muzułmańska dodaje miastu kolorytu i wspiera rozwój ekonomiczny , wracając do tematu to MSV może posiadać prawicową ekipę ale są w mniejszości i dlatego pewnie ich nie widziałeś, podobnie jest w innych miastach, taka specyfika no ale to już każdy wie. Dlatego też kiedyś pisałem , a propo meczu Śląsk-H96, że większym sukcesem dla Hools z Hannover byłby spacer po dzielnicach swojego miasta niż po starówce Wrocławia.
Obrazek
Obrazek

krzysiek

Post autor: krzysiek » 14.12.2013, 19:45

Czy ktos może powiedzieć czy jest cos między Bayernem a HSV? Dziś pomimo częstycch wyjazdów do reichu udalo mi sie trafic na mecz i pod stadionem festival miłości. Wspolne spiewy, rodziny poprzebierane w barwy obu klubów, make love not war. Myslalem, ze maja zgode ale w necie wyszukalem arytkul z marca tego roku, ktory mowi o walce obu ekip....O co kaman?
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

La-coste

Post autor: La-coste » 14.12.2013, 20:23

Pierwszy raz byłeś w DE na meczu, że dziwią cie takie widoki?

Nie ma nic na linii FCB-HSV.
A to o czym piszesz, to wszystkie pikniki w DE tak robią, z resztą nie tylko w DE.
Najważniejszy jest bier, wuszt i 10 szali na każdej z kończyn.

Zgodę chyba mogę to tak nazwać to HSV ma z Glasgow Rangers i to na każdej z płaszczyzn.
Po za tym ekipa ChosenFew ma układ\zgode z UrbanCrew(Kopenhaga) i dobre z stosunki z Bielefeld.

krzysiek

Post autor: krzysiek » 14.12.2013, 20:32

Dokaldnie. To był moj pierwszy mecz. Wiedzialem, ze jakos bardzo sie pikole nie ruszaja ale ta skala...mnie przygiontla.Kibice Bayernu mieli flagi na kijach, robili sobie flagi z fanclubowym flagami na ploty a obok parkowal autobus z HSV...nic tylko lać. Rozumiem, ze jak sie ktos zapodzieje i go nie ruszą ale tu ku*** sobie razem piosenki spiewali....Nachodzi mnie pytanie: jaki jest sens wywieszania przez kibicow w DE zdobycznych szali kiedy wystarczy podejsc pod "swoje"" kasy i dac w ryja najebanemu pryszczatemu chamowi druzyny przeciwnek, ktory sam sie prosi o klopoty....Myslallem ze niemeicka scena wrac do starych dobrych czasow ale po tym co dzis zobaczylem .....dramat.

krzysiek

Post autor: krzysiek » 14.12.2013, 20:43

z innej beczki: w TV wlasnie pokazywali zadyme z poprzedniej kolejki w Bielefeld. Mecz z Dreznem. 70(17?)Policjantow rannych, dramat, tragedia i wstyd...od razu poszedl material o tym ile kosztuje praca policji przy okazji meczow obu bundeslig + ciekawe ujecia z budki psow na stadionie Armini....zbilzenia na twarze i szybki sprawdzian z psami z Drezna czy hooliga czy nie. W materiale mowili ze psy okreslaja liczbe chuliganow w niemczech na .........3000 tys osób.Taka ciekawostka.

ax88

Post autor: ax88 » 15.12.2013, 02:52

Po prostu tam ekipy zyją swoim zyciem, a pikniki swoim ... nie ma jak u nas, że stoimy pod jedną flagą itd. Tyle, że tak jak mówisz ... niemieckie pikole to śmiech na sali. Można ich chyba śmiało porównać do naszych Januszy z Narodowego :)

krzysiek

Post autor: krzysiek » 15.12.2013, 09:33

Bylem tego swiadomy ale jak to zobaczylem to szok....u nas to by nie przeszlo. Pamietam jak Zagłębie grało w Wodzisławiu i był mecz z Polonią Bytom to na naszym parkingu zapodziała się rodzina z Bytomia. Zostali grzecznie odprowadzeni na sektory "gości" i to rozumiem. Ale nie przeszłoby u nas jakby stała ekipa sztywnych chlopaków a tu podjezdza autobus Polonii, wysypują sie młode chłopaki ze śpiewem anty a my się uśmiechamy i zaczynamy śpiewać swoje piosenki z curry wurszt w ryju.... To nie na nasze gorace polskie głowy+alko :P
No nic polecam kazdemu taki wypad bo mozna zobaczyć coś "innego"

La-coste

Post autor: La-coste » 15.12.2013, 16:22

Dokładnie tak jak pisze ax88.Dodać tez należy, że tam pikniki stanowią ogromną siłę, w Polsce to gdyby nie fanatycy na meczach by było 1-2tys. ludzi, w DE jakby nie bylo młynow to i tak by było 20-30tys. a nawet wiecej, dlatego tam tez ekipy nie reaguja na takie potyczki "pikników" bo mogą tylko sobie zaszkodzić jakims zakazem czy wysoką grzywna, bo wypłacisz takiemu dzbanowi placka i leci od razu z płaczem na psy-a ci sie nie p******* w tańcu.
Pikole maja swoj swiat, kibole swój.
Ale są też wyjątki.Jak chcesz zobaczyc dobry kibolsko mecz z klimatem to polecam Rostock, i mecze Hansy, byłem i wiem co mówię.Porównując ich mecze z tymi z zachodnich DE to dwa inne światy :-)

KSK1953

Post autor: KSK1953 » 18.12.2013, 22:25

Opisze ktoś ekipę Ultrakaos?
http://www.youtube.com/watch?v=Z0DSUlt1OKs

fluor

Post autor: fluor » 23.12.2013, 11:18

elo1312

Ogolnie.

Post autor: elo1312 » 27.12.2013, 09:12

Jak tu zaczac, dobra probuje tym wpisem ponizej...
CZARNISLUPSK1945 pisze:Nie byłem w tym mieście, ale min. widziałem na necie reportaże z niemieckich TV o Duisburgu, jest to tzw drugi "Stambuł" obecnie znajduję się tam największy meczet w Niemczech, centrum to same sklepy z arabskimi właścicielami, we wspomnianych wyżej reportażach dziennikarze twierdzili ,że liczna społeczność muzułmańska dodaje miastu kolorytu i wspiera rozwój ekonomiczny
To nie jest problem tylko Duisburga a zachodnioeuropejska rzeczywistosc ze wszedzie muzulmany(jeden c*** czy tam turasybrudasy czy inne araby) miasta przejmowali. Ktore miasto bys nie wymienil zaczynajac wlasnie od Duisburga po Berlinie(tutaj tylko zachodniowa czesc miasta), Gelsenkirchen, Düsseldorf, Köln, Frankfurt/M., Stuttgart, po Rotterdam, Eindhoven, Birmingham, Londynu, Bruksel, Paryz, Marseille, Montpellier, Strasbourg i wiele, wiele innych. I niestety jest jak jest i nic juz na to nie poradzimy. Ten zachod juz stracony jest i przez to nie ma tu sensu dalej o tym pisac.
CZARNISLUPSK1945 pisze:
Dlatego też kiedyś pisałem , a propo meczu Śląsk-H96, że większym sukcesem dla Hools z Hannover byłby spacer po dzielnicach swojego miasta niż po starówce Wrocławia.
Ta widac jak ty z tymi niemieckimi ekipami sympatizujes i ich szanujesz (tak jak to w jednym z twoich poprzednych postow napisales), az tak ze co chwile dziure w czym szukasz. :) Ale cie boli ten ´´sukces´´ Hannoveru ale do tego zaraz wroce. Niektorzi juz zapomnieli ze chuliganka to nie tylko las i bojki kilkanascie osob przy stoperem liczacy sekund walki. :-) Smieszne to dla mnie jest i to juz tak naprawde sportem jest, ktory juz nic z chuliganka do czynienia nie ma. Niech sie zaraz na legalu spotykaja ekipy i robia jakis turniej, zarabiajac przy tym hajs i sprzedajac swoje ideale, tak jak to teraz Lech i inni w Rydze zrobili. Jak tak ta cala chuliganka wygladac ma to dobranoc. Nie dziwie sie czemu co raz wiecej osob sobie spokoj daje z ta cala ´´pilka´´.
Nie wiem jak dla ciebie? Nie wiem jak to wsrod ekip z koszykowki funkcjonuje? Czy tam w ogole wiedziecie co to h czy nie? Bo dla mnie to h to tez oldschool. W miescie czy okolic stadionu cos probujac nie rezygnujac pod wymowka ´´ze przypal´´. Bo przypadl mozesz miec wszedzie. Nawet w lesie. Wlasnie o to chodzi w h przez psy sie nie ´´trafieni´´ dostac do wrogiego miasta i tam sie wykazac / gospodarza szanse dac ich atakowac. A nie kalkulacja w lesie czy leniowo obsrano jechaniem oficjalnie specjalem pod bezpieczna eskorta tych co zawsze. Wracajac do jak to nazwalem´´sukcesu´´ Hannoveru w Wroclawiu, tak jest to sukcesem w takich czasach jakich mamy, pelnej inwigilacji ekip, od skasowaniu dowodu/paszportu - zakaz wyjechania z kraju, po przesluchanie komorki itp. itd. sie tak wielka prawie150 osobowa grupa niezauwazeni przez psy sie jednak do celu dostac. I po c*** piszesz spacer po starowce(tak chocby sie tylko tam kryli i tylko tam spacerowali) majac na cel ich dokonania zdyskredytowac? Bo innego sensu w tym nie widze. No chyba ze ta starowka w Wrocku to od Dworca Glowny po Rynku az do Stadionu sie ciagnie. :-) Ale no tak, przeciez z niemieckimi ekipami sympatizujesz.

Inny temat to czemu h Hannoveru powinni w swoim miescie porzadek z muzulmanami zrobic? Czemu? Bo ktos z Polski by tak chcial? Akurat h Hannoveru nie sa prawicowi i maja na to wyjebane. Tutaj chyba najlepiej te wpisy sie nadaja:
CZARNISLUPSK1945 pisze: wracając do tematu to MSV może posiadać prawicową ekipę ale są w mniejszości i dlatego pewnie ich nie widziałeś, podobnie jest w innych miastach, taka specyfika no ale to już każdy wie.
internet pisze:a ja mam pytanie o Duisburg. Spedzile troche czasu w tym miescie, niestety nie bylo mi dane byc na meczu ze wzgledu na obowiązki biznesowe, ale będąc w centrum miałem wrażenie, że centrum jest przejęte przez Arabów - większość mówiła po arabsku i byłem jednym z niewielu, który ma białą cerę.... chujowe uczucie, a pozniej czytam na k.net, ze MSV ma prawicowe poglądy. Wynika to z sytuacji na miescie? Turasy, cygany, araby nie udzielają sie ba trybunach? Pytam, bo na miescie jest straszny pierdolnik i nie raz nie dwa musialem 'bić sie za koszulke'.
A nawet jakby nie mieli to nie wiem co wy sie wyobrazacie z ta nazwa ´´prawicowa ekipa´´? Ze robia w swoim miescie porzadek lejac co krok turasow i co 20m pozdrawiajac po zwyciestwie nad turasami, sieg heil Adolfa Hitlera? :-) Wiem ze troche drastycznie to teraz opisalem ale to specjalnie zeby wam wasz absurd pokazac.
Juz sam liczbowo by to nie mialo sens. Dajmy taka prawicowa ekipa h jak RW Essen ktora nawet ponad 100 osob nie liczy to co ta stowa osob by mogla zrobic majac w miescie kilkaset tys. muzulmanow? Zlali by jednego, drugiego a moze nawet 50 po czym by masakrowani zostali przez reszte muzulmanow (w przeciwiestwie do nas ´´bialych europejczykow´´ to oni dobrze razem trzymia, zlej tutaj na zachodzie w bialy dzien jednego turasa czy murzyna na ulicy to drugi, trzeci itd. sie od razu wtraca i mu pomoga nie wazne czy sie znaja czy nie). Juz nie mowiac o tym ze polowe osob za te akcje by na wiele lat siedziec poszlo, sam cos o tym wiem siedziajac wyrok za obicie bambusa, choc tutaj akurat nie o to mi szlo ze on czarny byl. Po prostu c*** zaciepial i dostal wjebane a ze od lysego bialego to juz na sadzie nie obchodzilo ze to on zaczal, zreszta to znowu inna historia.
Wracajac do tematu to na zachodzie prawicowa ekipa h to nie leje kazdego muzulmana czy innego bambusa na trybunach swego stadionu. Czesto z roznych powodow (chocby wieluletnie zakazy stadionowe, ale nie tylko) nawet obecna na stadionie nie jest. Ekipa prawicowa h na zachodzie to grupa zamknieta w ktorej kazdy ma te wiadome poglady i dla muzulmanow/murzynow niemozliwe jest sie do niej dostac. Czasami ktos z tej prawicowej ekipy tez politycznie dziala, czy to w/jako AN jechajac na demonstracje/manifestacje, koncerty itd. ale to tylko czasami pojedyncze osoby, nie z reguly. Wiekszosc osob po prostu ma swoje poglady, na wybory wspiera NPD i tyle. A tak co dziennie nic po prawej stronie nie dziala, majac zone+dzieci i inne problemy zyciowe (kto troche starszy jest to wie ocb) czy tez sadowe i chocby przez to sie nie (lub juz nie, bo moze kiedys tak) udziela bardziej prawicowo.

Mysle ze w tym wpisem najwyrazniej wytlumaczylem o co w tym chodzi.

Pozdrawiam z pansta prawa ;-)

14/88

elo1312

Post autor: elo1312 » 27.12.2013, 09:56

KSK1953 pisze:Opisze ktoś ekipę Ultrakaos?
http://www.youtube.com/watch?v=Z0DSUlt1OKs
Ultrakaos to ekipa 2 badz 3 (zaleznie od tego czy goscia ´Vega´ do niej tez liczimy czy nie) raperow z ekipy UltrasFrankfurt1997 (UF´97) ekipa Ultrasow od Eintrachtu Frankfurt nad Menem - jedna z czolowa ekip U w Niemczech.

Pozdro

Aesthetic_Perfection

Post autor: Aesthetic_Perfection » 02.01.2014, 10:59

Najpewniej już pojawiło się to pytanie ale mógłby ktoś opisać Wiedeń ?

elo1312

Post autor: elo1312 » 02.01.2014, 17:41

Aesthetic_Perfection pisze:Najpewniej już pojawiło się to pytanie ale mógłby ktoś opisać Wiedeń ?
Poszukaj w odpowiednym temacie. Wiem ze nieraz taki opis byl, sam go czytalem. Chyba to bylo w temacie ´EuroInfo´.

Siódemka

Post autor: Siódemka » 02.01.2014, 17:58

Masz opis w dziale EUROINFO na stronie 107.Od siebie mogę dodać że barwy Austrii uświadczysz raczej tylko na Favoriten gdzie się mieści stadion Violi tak bynajmniej wyglądało to z moich obserwacji.Oprócz tego można było ujrzeć na tej dzielnicy także barwy i napisy na murach sławiące Galatasaray,wielu Turków tam mieszka.Pozdro.

elo1312

Post autor: elo1312 » 05.01.2014, 22:44

Jest jeszcze temat Miasta Derbowe gdzie uzytnik ´Bones´ to ladnie opisal.

1925

Post autor: 1925 » 30.01.2014, 16:32

Elo ..... te pedaly nadal mają to swoje grafitti na stadionie czy juz je zamalowali ??
[link]
:arrow:

elo1312

Post autor: elo1312 » 30.01.2014, 17:30

Witaj, raczej to gowno tam nikt nie zamaze. Takie to juz ich klimaty a ich klub takie akcje tez popiera. A ich byly-prezes(cornelius littmann) rowniez pedalem jest. A ogolnie w rajchu co raz wiecej sie spotyka vlepki typu ´´fight sexism´´, ´´against homophobie´´ itd. . A teraz kilka tygodnie temu sie byly-reprezentant niemiec, thomas hitzlsperger (pewnie niejeden go kojarzy) oficjalnie przyznal ze tez pedalem jest o czym chyba caly tydzien w niemieckich mediach pierdolili i go chwalili jakim on odwaznym nie jest ze sie jako 1.znany pilkarz do tego przyznal itd. Chory kraj. Zreszta szkoda gadac.

adamos78

Post autor: adamos78 » 31.01.2014, 14:06

jakie w Niemczech sa restrykcje dla kibola za odpalenie racy?
Eintracht w tym roku niezle odpalal piro w LE, gdzies mozna podejrzec, jakie spotkaly ich za to kary?
POLSKA TO MY!

BFC09

Post autor: BFC09 » 01.02.2014, 17:34

Za Bordeaux dostali kare 70 tys euro

ODPOWIEDZ