Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

mcmlxv

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: mcmlxv »

cobytu pisze:Fakt ze na początku lat 90 Widzew miał niepowtarzalna szanse żeby nas wykonczyc ale chyba nas zlecewazyli tak jak my kiedyś ich..
Często się spotykam z takim zdaniem, że ich zlekceważyliśmy, ale tak po prostu nie było. Zwyczajnie do roku 1981 mieliśmy z Widzewem na tyle dobre układy, że na stadionie szły nawet pieśni o przyjaźni :) . A gdy to się nagle skończyło, to było już po prostu... za późno. To co ŁKS mógł robić od 1981 to robił. Problem w tym, że w tym roku Łódź była już podzielona na pół i było jedynie kwestią czasu, zanim ta czerwona połowa wychowana na nieprawdopodobnych sukcesach piłkarzy dorosła. Tak naprawdę, to od 30 lat w podziale Łodzi zmieniło się niewiele. Straciliśmy Dąbrowę, część SB i Rado Zach., natomiast wyczyściliśmy Retkę, Teo, SP i odzyskaliśmy Żubardź.
iparts.pl
Łódź 1910

Post autor: Łódź 1910 »

Pytanie do moderatorów/adminów Maf,Lodzer,mensch itp.Dlaczego kasujecie posty i banujecie kibiców Widzewa.Nie można z wami wymieniać argumentów bo jeśli udowadnia wam sie kłamstwo banujecie użytkowników min.tak jak zbanowaliście np.urzytkownika o niku pomidor82 który udowadniał że kłamiecie.Jak to jest że swoje wpisy obrażające Widzew zostawiacie,tolerujecie pisanie z małej litery itp. a za konkretną i rzeczową wymiane bez ubliżania komukolwiek dajecie bana.Zrobiliście sobie z tego forum swoją tube propagandową a jak ktoś chce pewne sprawy wyjaśnić i naprostować blokujecie dostęp.Czego sie boicie?prawdy?Rywalizujcie z nami na zdrowych zasadach.
Koszelin

Post autor: Koszelin »

Czy w Łodzi są FC innych klubów spoza Łodzi ?
DK08

Post autor: DK08 »

Koszelin pisze:Czy w Łodzi są FC innych klubów spoza Łodzi ?
Nie ma, w tak ciśnieniowym mieście nie miałyby racji bytu.
Mmmm

Post autor: Mmmm »

Uuuła Łódź 1910 pachnie mi kolejnym banem.
Łódź 1910

Mmmm pisze:Uuuła Łódź 1910 pachnie mi kolejnym banem.

Za co?za prawde?
Zgierz

Post autor: Zgierz »

Polonia Warszawa swojego czasu organizowała FC Łódź na swoim forum :)

z przymrużeniem oka
Misza18

Post autor: Misza18 »

Zgierz pisze:
Polonia Warszawa swojego czasu organizowała FC Łódź na swoim forum :)

z przymrużeniem oka
W pewnym miejscu, po wschodniej stronie Łodzi istnieje staary graf KSP :)
gwardia1975

Post autor: gwardia1975 »

kibol wbiega na boisko ełksy są foty z tego http://www.#.pl/artyku ... ,id,t.html
Łódź 1910

http://www.widzewtomy.net/widzew-legia1314-sasho/
galeria z wczorajszego meczu Widzew-Legia w tym min.zdjęcia ze zbiórek i pochodów opisywanej tu Dąbrowy i Bałuckiej młodzieży.Myśle że jak najbardziej w temacie miasta Łodzi.
J_ag

Post autor: J_ag »

Komu kibicuje sie w Rzgowie?
Łódź 1910

J_ag pisze:Komu kibicuje sie w Rzgowie?
Raczej Widzewowi z racji bliskości mocnego Widzewskiego osiedla Chojny i Pabianic choć pewnie i Rodowici Łodzianie też sie w tej mieścince znajdą.W Tuszynie jest paru Łksiaków wiec pewnie i w Rzgowie też są.Rzgów moim zdaniem jest odpowiednikiem Waszego Chwaszczyna.
Koszelin

Post autor: Koszelin »

Jak wygląda sytuacja w gminie Parzęczew ?
PierdemWdziub

Post autor: PierdemWdziub »

ŁKS ale na tupnięcie nogą
cobytu

Post autor: cobytu »

PierdemWdziub pisze:ŁKS ale na tupnięcie nogą

Ten temat widać musi być taki jak podobne do niego... ech... Napina,napina,napina....
LuKaSS08

Post autor: LuKaSS08 »

hmmyy a no nie wiem czy tak do końca, bo kilka (2-3 tygodnie) temu zagalopowało się kilku co w pogoni za ŁKSem wbiegło tam gdzie nie po potrzeba 9mowa o Rewolucji 1905r.) i musiało szybko zmieniać kierunek i prędkość biegu... Więc nie pisz farmazonów.

Chyba, że mówisz o Rewolucji bliżej Uniwersyteckiej !!!
Łódź 1910

LuKaSS08 pisze:
hmmyy a no nie wiem czy tak do końca, bo kilka (2-3 tygodnie) temu zagalopowało się kilku co w pogoni za ŁKSem wbiegło tam gdzie nie po potrzeba 9mowa o Rewolucji 1905r.) i musiało szybko zmieniać kierunek i prędkość biegu... Więc nie pisz farmazonów.

Jeśli było faktycznie tak jak piszesz to zastanów sie ile razy ostatnimi laty w tym rejonie Śródmieścia zwyciesko z takich potyczek wychodził Widzew a ile razy Łks.
LuKaSS08

Łódź 1910 pisze:
LuKaSS08 pisze:

Jeśli było faktycznie tak jak piszesz to zastanów sie ile razy ostatnimi laty w tym rejonie Śródmieścia zwyciesko z takich potyczek wychodził Widzew a ile razy Łks.

Ja nie jestem tu od wytykania palcami bo takich sytuacji jest pełno na mieście w weekendy.
Mowa tu tylko o takich rzeczach jak ktoś tam pisze, a sam siedzi w domku :)
Tupnąć to można na każdego w mniejszej grupie..
Jeżeli coś piszemy i zabieramy głos to nie bójmy się przyznać do takich rzeczy, że nasi koledzy zostali gdzieś tam pogonieni, bo wiemy jakie jest Śródmieście.. przykład dam tu taki: Idziemy wschodnia / pomorską bliżej PL. Wolności mijamy skrzyżowanie z Kilińskiego i tam juz mamy drugie oblicze kibicowskie...

Temat wypisywanie nie prawdy czy też głupot nie ma sensu bo ten temat znowu zrobi furorę i jak to zawsze to będzie zostanie zamknięty...

Kibicowskie poZdrowienia :)
Łódź 1910

Ja nie jestem tu od wytykania palcami bo takich sytuacji jest pełno na mieście w weekendy.
Jeżeli coś piszemy i zabieramy głos to nie bójmy się przyznać do takich rzeczy, że nasi koledzy zostali gdzieś tam pogonieni, bo wiemy jakie jest Śródmieście.. przykład dam tu taki: Idziemy wschodnia / pomorską bliżej PL. Wolności mijamy skrzyżowanie z Kilińskiego i tam juz mamy drugie oblicze kibicowskie...

Temat wypisywanie nie prawdy czy też głupot nie ma sensu bo ten temat znowu zrobi furorę i jak to zawsze to będzie zostanie zamknięty...

Kibicowskie poZdrowienia :)[/quote]
Piszesz rzeczy oczywiste wiadomo jak jest w mieście derbowym,raz jest sie zwierzyną a raz myśliwym.Odpowiedz zatem obiektywnie i szczerze kto w tej części Śródmieścia kogo cześciej gania i obija Łks Widzew czy na odwrót?
WITAM2

Post autor: WITAM2 »

No ale akurat na Retkinie sami narzekacie, że jak na tak duże i jedno z większych osiedli w Łodzi liczby mają słabe.
mcmlxv

Post autor: mcmlxv »

Bo tak jest. Nie zmienia to jednak faktu, że to osiedle całe białe, choć nieco uśpione. Ale zaprzeczanie temu, że to nasz bastion jest nieco zabawne :) . Na Retce nawet za moich czasów było mniej więcej dokładnie tak jak teraz - biało, ale na mecze chodzili nieliczni. Ale jak co do czego przyszło, to było jak było :) .
cobytu

WITAM2 pisze:No ale akurat na Retkinie sami narzekacie, że jak na tak duże i jedno z większych osiedli w Łodzi liczby mają słabe.
Robimy celowa rozkmine żeby zrobić na zlosc tym którzy twierdza ze ŁKS jest tylko na Retkini."Tym" mitycznym o których pisze Łódź 1910.Na sile chcemy udowodnić ze tak nie jest :-) Rozmawiajmy poważnie alebo dajmy sobie spokoj.
LuKaSS08

Łódź 1910 pisze:Ja nie jestem tu od wytykania palcami bo takich sytuacji jest pełno na mieście w weekendy.

Kibicowskie poZdrowienia :)
Piszesz rzeczy oczywiste wiadomo jak jest w mieście derbowym,raz jest sie zwierzyną a raz myśliwym.Odpowiedz zatem obiektywnie i szczerze kto w tej części Śródmieścia kogo cześciej gania i obija Łks Widzew czy na odwrót?[/quote]

Odpowiedzą obiektywną będzie taka jak napiszę, że tak na prawdę nikt tu się nie gania... W po przednich latach można było zobaczyć tak zwane "wjazdy" na poszczególne miejscówki na Śródmieściu i tereny wroga.. Teraz nie jest to na świetle dziennym o ile się takie "wjazdy" zdarzają to zazwyczaj tylko by obsmarować mury wrogiego klubu... Takie pojedyncze wypady raczej nie mają już zbytu, bo wiadomo jak to się kończy. Weekendowe wypady na miasto i potyczki pomiędzy klubowe są praktycznie co tydzień coś się dzieje i to raczej tego nie zaliczam do zorganizowanych akcji. Dla mnie ganianie jest to takie coś jak 70 osób robi chaos i goni czy też tłucze się z podobną liczbą, a nie takie jak tam 5 chłopa pogoni 2 typa, bo byli w czapkach.. Takie akcje zdarzają się na Widzewskich terenach jak i eŁKaeSiackich.

Dla mnie na Śródmieściu nie będzie raczej pewnej przewagi w ganiankach. Mogę tylko powiedzieć, że ŚRD jest podzielone w kolory bardziej... Od strony Pomorskiej / Radiostacji znajdziemy tam Czerwono i to bardzo a od strony Tyłów.. Piotrkowska / PL. Wolności strona stroi w Bieli..
Łódź 1910

Ja widzę to zupełnie innaczej.wydaje mi sie że troche wymijająco odpowiadasz.doskonale wiemy kto jakim potencjałem dysponuje na Śródmieściu i my i wy.Śródmieście na Widzewie było zawsze mocnym i ważnym osiedlem skupiającym miłośników raczej mocniejszych wrażeń wy natomiast na Łksie byliście i chyba nadal jesteście delikatnie mówiąc przeciętnym osiedlem,choć ostatnio pokazaliście sie na Łksie ponoć niezła paką:)takie jest moje zdanie
mms

Post autor: mms »

Zamknijcie ten temat i pokasujcie ostatnie posty.
BalutyRTS

Post autor: BalutyRTS »

Na pewne posty aż szkoda odpisywać , Co do śródmieścia to chyba nie temat o tym kto kogo przegania i robi to częściej , a o tym żeby rozjaśnić sobie sytuację na danym osiedlu teraz i ostatnich latach. Takie głupoty jakie tu się czyta czasami to bezsensu kontynuować ten temat .
WhiteRedWhite

Post autor: WhiteRedWhite »

Zapowiedź meczu ŁKS Łódź - Zjednoczeni Stryków!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sUUhNL_SyyU[/youtube]
cobytu

Panowie nie ten temat...
Madagaskar

Post autor: Madagaskar »

To teraz o sile chuligaństwa w danym mieście świadczą napisy na murach ?
Łódź 1910

Pabianice były juz opisywane.Miasto przejęte przez Widzew.Dyskusja akurat nad Pabianicami nie ma sensu bo sprawa jest oczywista.
http://www.youtube.com/watch?v=N5ZgLkj-1OM
oscar1908

Post autor: oscar1908 »

Pabianice niewątpliwie z dużą przewagą RTS, ale ŁKS trwa przy swoim i to nie w takiej mniejszości. Dużą różnicę przez ostatnie lata zrobiła emigracja.
http://www.youtube.com/watch?v=JLM5Khtej1Q
HanysRSL

Post autor: HanysRSL »

W Tomaszowie są jacyś inni kibice niż Widzew? Podobno jakieś jednostki Legii ?
forever1908young

Post autor: forever1908young »

Są także chłopaki od nas aczkolwiek nie jest to jakaś oszałamiająca liczba.
kaziu1910

Post autor: kaziu1910 »

Chyba masz na myśli jakieś jednostki wśród żołnierzy z Glinnika (jednostka wojskowa), bo w samym TM nie sposób was spotkać.
forever1908young

Post autor: forever1908young »

Tak jak zwykle nikogo nie ma tylko wielki Widzew...
Pisze że są bo sam ich widziałem więc na c*** drążyć temat?
Łódź 1910

forever1908young pisze:Tak jak zwykle nikogo nie ma tylko wielki Widzew...
Pisze że są bo sam ich widziałem więc na c*** drążyć temat?
Nie wielki Widzew tylko dziwna jest ta wasza nagła zmiana podejścia do fan-clubów.Zawsze szydziliście z fan-clubów i mieszkańców np.takiego Tomaszowa nazywaliście sołtysami a teraz licytujecie sie czy było 10 czy 15.
ODPOWIEDZ