[link]
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
80% ciuchow w ktorych chodze kupuje w angielskich sklepach online, nazwa sklepu w ktorym kupilem ta kurtke juz nieraz przewinela sie w temacie. Jesli nie trafie z jakims rozmiarem to wystawiam na allegro.La-coste pisze:Jestem zszokowany ze po ponad 12 godzinach od wrzucenia twojego zdjęcia gimbazja spod znaku BadBoya i MadMana jeszcze nie skrytykowała tej "pedalskiej" kurtki !
Tak w ogóle, gdzie ją wychaczyłeś ?
Gdzieś w PL czy w Anglii ? Daj namiar jak możesz.
Na tyle ze po zakupuje dostajesz kurtke ktora jest niedostepna w Polsce, kupiona w pewnym sklepie i oryginalna.Gieksa J-no pisze:na ile prawdziwa jest ta aukcja?
Chyba nawet dla gimbazy nie jest ona pedalska, już nie przesadzajmyLa-coste pisze:Jestem zszokowany ze po ponad 12 godzinach od wrzucenia twojego zdjęcia gimbazja spod znaku BadBoya i MadMana jeszcze nie skrytykowała tej "pedalskiej" kurtki !
Oryginalne, stronka jest prowadzona przez pasjonatów kultury mod, ska i tego typu klimatów od których min. wywodzi sie casual. Wiem, ze jeszcze ultrastreet.pl zaczepia troche o klimat casual i wiele firm mozna znalezc na zalando.pl, ale ceny ogolem na tych stronkach są wyzsze niz np: na angielskich stronkach czy ebay i wiadomo - asortyment mocno okrojony. Casual nie jest u nas popularny jak np: w Rosji, gdzie są sklepy stacjonarne z odziezą Weekend Offender itd. nie mówiąc już o UK, gdzie te ciuchy są tak samo popularne jak u nas moda na barwy :)Gieksa J-no pisze:Na tej stronie są oryginalne ciuchy ?
[link]
Jakie stronki polskie z tego typu ciuchami byście polecili o ile są + oryginalne angielskie
Ogółem w Anglii barwy nie są zbyt popularne i oprócz marek casuals wiele osob chodzi w zwykłych ciuchach popularnych na całym swiecie jak Abercrombie, Hollister, GStar czy Jack Jones ... wsrod angielskiej młodziezy czy chavs bardzo popularny jest SuperDry, Jack Wills, Henleys, Gio Goi, McKenzie, Bench itd., który nie jest stricte casuals, ale widzi sie tego sporo na trybunach bo po prostu młodziez chodzi na mecze w tym co na co dzien.Tak sobie czytam starsze posty z tego tematu i przewijało się tam stwierdzenie, że Angole zaczęli się tak ubierać aby być anonimowym. I wszystko się zgadza bo tak jest. Ale równocześnie co poniektórzy piszecie, że w Polsce to wygląda dziwnie jak ktoś jest ubrany w Lacoste, HL itp. i wtedy się rzuca w oczy. A właśnie guzik prawda bo w oczy to się rzucają Pit Bulle i inne Dobermansy z kapturami. A czy ktoś jest ubrany w nie przypałową koszulkę Lacoste czy Ben Sherman to czym się niby wyróżnia? Chyba tylko tym, że ma więcej kasy co w Polscie według stereotypów na pewno nie może być rozrabiaka :)
Oczywiście analogicznie może być to zwykła koszulka, żeby nie było. Reasumując: jeśli ktoś ma kasę i lubi te marki to je kupuje i na pewno u nas nie można powiedzieć, że się lansi na chuligana bo postronna osoba tego nie wychwyci o co chodzi. Za to jak ktoś biega w Everlascie to wcale nie wiadomo co chce tym wyrazić.
Swego czasu było dużo ciuchów tej firmy w TK Maxxach (Kraków). Przede wszystkim polówki, ale też t-shirty, dresy. Teraz też, ale już mniej tego widać.Gieksa J-no pisze:Pytanie do anglików: chodzą tam jeszcze w ciuchach Sergio tacchini czy to już relikt przeszłości casual ?
Pelna zgoda.Gieksa J-no pisze:Tak sobie czytam starsze posty z tego tematu i przewijało się tam stwierdzenie, że Angole zaczęli się tak ubierać aby być anonimowym. I wszystko się zgadza bo tak jest. Ale równocześnie co poniektórzy piszecie, że w Polsce to wygląda dziwnie jak ktoś jest ubrany w Lacoste, HL itp. i wtedy się rzuca w oczy. A właśnie guzik prawda bo w oczy to się rzucają Pit Bulle i inne Dobermansy z kapturami. A czy ktoś jest ubrany w nie przypałową koszulkę Lacoste czy Ben Sherman to czym się niby wyróżnia? Chyba tylko tym, że ma więcej kasy co w Polscie według stereotypów na pewno nie może być rozrabiaka :)
Oczywiście analogicznie może być to zwykła koszulka, żeby nie było. Reasumując: jeśli ktoś ma kasę i lubi te marki to je kupuje i na pewno u nas nie można powiedzieć, że się lansi na chuligana bo postronna osoba tego nie wychwyci o co chodzi. Za to jak ktoś biega w Everlascie to wcale nie wiadomo co chce tym wyrazić.
Wraz z wykupem przez firme JD popularnosc jak i jakosc tej marki poleciala w dol.Gieksa J-no pisze:Posiada ktoś tą bluzę, ewentualnie inne tej marki i może coś powiedzieć o jakości ?
[link]
Raczej Ralph Lauren. Nie spotkalem Lacoste w pelni z niebieska krata,co np. Ralph Lauren oferuje,no chyba ze masz na mysli taki zestaw koloru [link]DamianoJ pisze:Witam. Kiedyś spotkałem typa w kurtce harringtonce chyba Lacoste z tymże podszewka była w niebieską kratę. Szukam na necie ale coś słabo mi to wychodzi, wie ktoś może o co mi chodzi?
Potwierdzam że był niezły przypał wtedy.ax88 pisze:Pamietam, ze przy okazji MS w Niemczech miały miejsce takie prewencyjne zatrzymania na podstawie ubioru
Pomijając Twoją reklamę to akurat ND i TS to z turystą mają mało wspólnego.KieGoWhoYa pisze:Potwierdzam że był niezły przypał wtedy.ax88 pisze:Pamietam, ze przy okazji MS w Niemczech miały miejsce takie prewencyjne zatrzymania na podstawie ubioru
Niektórzy nie zdążyli nawet wysiąść z samochodu.
Od tamtej pory stwierdziłem że na takie imprezy lepiej się ubierać jak zwykły turysta ;)
Jakby co to są teraz przeceny na ND i TSP :
[link]
[link]
Użytkownicy przeglądający to forum: Bzyku45, eNGie, MARAMARAMARA, maystero, strona-praska i 102 gości