Kolegów ze Starego Widzewa i Zarzewa powiadasz. Kolego a tak szczerze z ręką na sercu jestes w stanie publicznie odpowiedzieć kiedy wasz Legion zrobił coś bez wsparcia innego/innych osiedli. Kiedy sam legion wyjechał na Dąbrowskie ulice i szukał konfrontacji kiedy sam Legion wybrał się na mecz z Dąbrowy. Nie mowie że was nie ma bo garstka was została ale jeżeli coś robicie na osiedlu to w większości nie jesteście to wy tylko Ruda, Stare Polesie, Rokicie. Jako ciekawostke powiem że jak zajechaliście nam zaatakować młodych to się mocno ździwiliście jak z klatki się wysypały nieco poważniejszi przeciwnicy. Ba byliście tak ździwieni że wypadło was jeszcze paru z bagaja o których zapomniał kierowca jak palił gume. Cobytu piszesz fajnie rzeczowo i obiektywnie ale nie w tym poście skoro ten Legion taki dobry to po co wam pomoc kolegów? :)cobytu pisze:pomidor82 pisze:Odpowiadacie moim zdaniem troche wymijająco...
Odpowiedz mi zatem dlaczego Łks ze Śródmieścia dziś np.zbiera sie pod pocztą na al.Włókniarzy a Widzew na swoje mecze przy Piłsudskiego na Śródmieściu.
Nie porównywałbym tak że waszej aktywności na Dąbrowie z Żabieńcem bo Widzewski Żabieniec kibicowsko pod każdym względem wasz Legion Dąbrowa bije na głowe.Żabieniec jest otoczony przez wasze najlepsze chuligańsko osiedla tzn.Limanke,Koziny,Teofilów a mimo to jakoś sie trzymają nie raz już ucierając wam nosa.
http://www.youtube.com/watch?v=LrKm88Tl51U
wstawcie jakiś filmik z działalności waszego Śródmieścia
ŁKS ze Srodmiescia zbieral się np. na Placu Wolnosci tak dla przypomnienia.Race na rocznice tez były odpalana w tym miejscu nie tak dawno... A dlaczego dzisiaj miejsce jest wyznaczone w tym miejscu a nie innym nie wiem.To jest sprawa ludzi z tego osiedla.
Zabieniec jest otoczony to fakt ale czy Dabrowa nie jest? Jako ciekawostke podam Ci fakt ze gdy zbieraliśmy oklep przy okazji imprezy domowej(!) to kolegow z Widzewskiej Dabrowy wspieral Zarzew i Stary Widzew.Skoro ten Legion taki cienki to po co pomoc kolegow?
Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
spłoszyłeś typka i nie dowiemy się co za afere chciał kręcić ;)Super_Mario pisze:koleś napisz co chcesz napisać a nie założyłeś konto i sam sobie pytania zadajesz
-
wyjazdowicz
a jak w Wieruszowie? Byłem kilkukrotnie u rodziny od żony i brak jakichkolwiek oznak życia kibicowskiego
-
PierdemWdziub
ełkaesiakom chodzi pewnie o to, ze ten LEgion wcale nie taki sterrozryzowany. nawet jak dzialaja z pomoca innych osiedli, to i tak maja jaja, skoro - jak sami pisza - jest ich na osce 5 %. na jakim osiedlu zdominowanym przez łks Widzew sobie tak poczyna ?
Nazwy klubów z dużej litery to raz kolego, dwa to, że ze zbieraniny osiedli czy FC pod szyldem osiedla "X" Widzew może rozgonić każde osiedle ŁKSu nawet jeśli mieszkałby tam tylko jeden typek z RTSu (w drugą stronę można powiedzieć dokładnie to samo) tylko co to za sztuka? To stanowiłoby o sile tego gościa na wrogim terenie?
tak na rozluźnienie:)
https://www.youtube.com/watch?v=4XinI_LLpuM
https://www.youtube.com/watch?v=4XinI_LLpuM
w Radomsku dość głośno jest o tym fc Rakowa. znam z widzenia tych chłopaków bo stało się kilka razy naprzeciw siebie na meczach . są goście co jeżdżą na Wisłe, GKS i Legie ale żeby sie nie wydało to na RKS chodzą żeby mieć spokój.z tego co słyszałem chłopaki niegdyś ogarniali RKS ale poszło o Widzew a konkretnie jakieś akcje z FCB na GKS i olali temat. nawet w gazecie było o wjeździe na chate i pobiciu kilku z nich a nawet uszkodzeniu aut. Jeden z kibiców RKS-u nawet podał w gazecie że się o coś obrazili i przerzucili się na Raków. dlaczego chłopaki sie przerzucili ? poruszenie tematu FCB zaraz bardzo boli fanów Rks-u więc coś w tym jest. ciekaw jestem jaka bedzie reakcja Rakowa . myślę , że na pewno tego nie zostawią i zrobi sie gorąco w Radomsku.
jest to tylko moje osobiste zdanie więc prosze RKS o nie spinanie się
jest to tylko moje osobiste zdanie więc prosze RKS o nie spinanie się
Jak sytuacja w Wolbórzu?
FC Widzewa - DW'09 - http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/a ... c-wolborz/bgd1920 pisze:Jak sytuacja w Wolbórzu?
na Kuraku. Osiedle może nie tak bardzo zdominowane przez ŁKS jak Dąbrowa przez Widzew ale sytuacja podobna.PierdemWdziub pisze:ełkaesiakom chodzi pewnie o to, ze ten LEgion wcale nie taki sterrozryzowany. nawet jak dzialaja z pomoca innych osiedli, to i tak maja jaja, skoro - jak sami pisza - jest ich na osce 5 %. na jakim osiedlu zdominowanym przez łks Widzew sobie tak poczyna ?
Dobrze wiedzieć z tym Rakowem ;))
I taka ciekawostka z mobilizacji osiedli na mecz ŁKS-Concordia. Z Kuraka (ponoć osiedle ŁKSu) 10 osób :) Ogółem jak przyznają osoby od was dobrze wypadły 4 osiedla (Teo, Limanka, Śrd i Stare Polesie) plus fc Aleksandrów, a reszta przeciętnie albo słabo.
I taka ciekawostka z mobilizacji osiedli na mecz ŁKS-Concordia. Z Kuraka (ponoć osiedle ŁKSu) 10 osób :) Ogółem jak przyznają osoby od was dobrze wypadły 4 osiedla (Teo, Limanka, Śrd i Stare Polesie) plus fc Aleksandrów, a reszta przeciętnie albo słabo.
rakowowi nie przeszkadza ze to przerzuci i w dodatku konfidenci - ostatnio jeden z nich chciał iść na psy, wysłał nawet smsa ze jak nie przestaniemy ganiac jego i jego brat to sprawe złgosi na psy :)
Dodam że kilku z nich kiedyś bardzo byli zafascynowani Lechem (nawet na meczu gdzieś z nimi byli) teraz Raków zobaczymy co dalej. Szukają akceptacjiWhite1910Pride pisze:
Jeśli taki był rzeczywiście powód to strasznie słaba akcja ze strony tych gości. Przerzucić się bo nie podoba mi się, że inni z mojego klubu zrobili coś tam z kimś tam ? Co to jakieś primadonny? Znowu im się coś nie spodoba i znowu sobie zmienią klub na jakiś inny? Tylko współczuć takiego "fan clubu"
Wiadomo, że te osiedla i Limanka (ulica) + Koziny to najmocniejsze osiedla, to samo Aleksandrów chyba najmocniejszy FC ŁKSu z łódzkiego. Nie znaczy to, że inne osiedla są chujowe bo nie chciało im się włączyć w rywalizację bo wiadomo, że nie każdy chce się bawić w takie rzeczy i woli inne atrakcje aczkolwiek dosyć widoczny jest podział między w/w. osiedlami a pozostałymi. Z drugiej strony trochę to dziwne bo stawką były chyba puchy (?) więc pozostałe osiedla chyba są po prostu dobrze finansowane hehe.mms pisze:Dobrze wiedzieć z tym Rakowem ;))
To oni wszyscy robili to dla spreyów czy dla swojego klubu? Akurat Koziny ponoć słabo wypadły, aczkolwiek to mocne os. ŁKSu. Inne wasze bastiony jak Retkinia, Ruda, Rokicie czy Żubardź też słabo albo przeciętnie. Tak samo bardzo słabo Konstantynów i Pabianice, ale to już ŁKSu problem nie nasz. Wygląda na to że ta mobilizacja trochę wam nie wyszła :)Misza18 pisze:Wiadomo, że te osiedla i Limanka (ulica) + Koziny to najmocniejsze osiedla, to samo Aleksandrów chyba najmocniejszy FC ŁKSu z łódzkiego. Nie znaczy to, że inne osiedla są chujowe bo nie chciało im się włączyć w rywalizację bo wiadomo, że nie każdy chce się bawić w takie rzeczy i woli inne atrakcje aczkolwiek dosyć widoczny jest podział między w/w. osiedlami a pozostałymi. Z drugiej strony trochę to dziwne bo stawką były chyba puchy (?) więc pozostałe osiedla chyba są po prostu dobrze finansowane hehe.
Kolego nie "wam", bo ja po drugiej stronie stoję.
I jak to sie ma do opowieści puszczanych w Polske od lat?
Widać jak zawsze Widzew ma do powiedzenia najwięcej w kwestii frekwencji ŁKS-u na ostatnim spotkaniu dobrze, że Wasze miliard FC z całego województwa dobrze się zmotywowały i licznie wstawiły się na ostatnim meczu z Cracovią :) no ale cóż tak to bywa są wyniki są kibice pzdr.
Widzew udowadnia że te wasze opowieści o rodowitości,łódzkości itp.to bujdy.Wyników to na Widzewie nie ma już od dobrych 15 lat przynajmniej dla mnie choć były też fajne momenty jak łoiliśmy was 5-0 :)))).Szkoda że jeszcze tyle lat musi upłynąć zanim znów będziemy świętować zwycięstwo na al.Unii 2.Wasz widok bezcenny...hahahaahayakubo pisze:Widać jak zawsze Widzew ma do powiedzenia najwięcej w kwestii frekwencji ŁKS-u na ostatnim spotkaniu dobrze, że Wasze miliard FC z całego województwa dobrze się zmotywowały i licznie wstawiły się na ostatnim meczu z Cracovią :) no ale cóż tak to bywa są wyniki są kibice pzdr.
Do tej pory można powiedzieć, że temat trzymał poziom ale takimi postami zaraz wprowadzisz napinkę. Dobrze wiesz, że na ostatnim meczu zamknięte było pół stadionu oraz, że karnetowcy musieli kupić bilety (ludzie się wkurwili) od najbliższego meczu wszystko wraca do normy (organizacyjnie i kibicowsko). Znajdując się w takim położeniu jak wy zamiast zapatrywać się na naszą frekwencję proponuję zacząć pracować nad swoją. Z tymi wynikami to już w ogóle odjechałeś bo nie ma ich u nas od ponad dekady a stadion wiele razy regularnie się zapełniał.yakubo pisze:Widać jak zawsze Widzew ma do powiedzenia najwięcej w kwestii frekwencji ŁKS-u na ostatnim spotkaniu dobrze, że Wasze miliard FC z całego województwa dobrze się zmotywowały i licznie wstawiły się na ostatnim meczu z Cracovią :) no ale cóż tak to bywa są wyniki są kibice pzdr.
PS. Gdybym chciał być złośliwy to wspomniałbym o waszym ostatnim meczu PP gdzie u siebie stawiliście się w 78 osób ale sobie daruję :)
Ja tam wyjebane mam na Waszą frekwencje, tyle że to Wy Panowie zaczęliście rozkmine jakie osiedle i w ile zjawiło się na meczu ŁKSu :) a może pochwalicie się w jakich liczbach przyjechały Wasze Fc których tak na szybko naliczyłem ok.30 (a jest ich na pewno o wile więcej). Ameryki nie odkrywacie, że na ŁKSie frekwencja kuleje, jak na klub który ciągle ma pod górkę to i tak nawet dobrze, że na meczach w 4lidze przychodzi taka liczba jaka przychodzi. Dochodząc do konsensu mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że Widzew pod względem ilościowym powinien znacznie lepiej wypadać na meczach u siebie czy też na wyjeździe pomimo tego że połowa stadionu jest zamknięty czy inne kwestie (bo raczej stać na to Was bez masła) i nie mówię że te liczby są złe, żeby nie było że się napinam czy coś :) zresztą nie ważne i tak będzie, że się dopierdalam :)
ps. nie śledzę kiedy Wam zamykają stadion bo szczerze koło c**** mi to lata poprstu oglądając skróty z ekstraklasy widziałem, że jest Was mało, a i nie odpowiadajcie w jakich liczbach Fc było bo też mnie to nie interesuje :)
ps. nie śledzę kiedy Wam zamykają stadion bo szczerze koło c**** mi to lata poprstu oglądając skróty z ekstraklasy widziałem, że jest Was mało, a i nie odpowiadajcie w jakich liczbach Fc było bo też mnie to nie interesuje :)
To temat zamykamy. Jak wam przejdzie to otworzymy.
Jak będziecie rozkminiać każdą akcję 3x3 albo jednego kolesia z ulicy Żabiej to taki temat nie ma szans na istnienie tak jak wy bez bana
Jak będziecie rozkminiać każdą akcję 3x3 albo jednego kolesia z ulicy Żabiej to taki temat nie ma szans na istnienie tak jak wy bez bana
Rejon od ul. Srebrnej w stronę Pojezierskiej to ŁKS?
No to jak wypadła ta wasza osiedlowa mobilizacja?
ban
ban
Kolego ale roznica polega na tym ze Dabrowa jest osiedlem zdominowanym przez Widzew.Nie oczekujesz chyba od LD jakiś heroicznych czynow? Wiec nie powinno Cie tez dziwic wspieranie inne osiedla osiedli.Jezeli jest jednak tak jak piszesz i na Dabrowie została "garstka" ŁKS-u to jak to wspieranie Widzewskiej Dabrowy przez sąsiednie osiedla o nich swiadczy? Komu tak naprawdę pomaganie ujmuje?1.9.1.0 pisze:Kolegów ze Starego Widzewa i Zarzewa powiadasz. Kolego a tak szczerze z ręką na sercu jestes w stanie publicznie odpowiedzieć kiedy wasz Legion zrobił coś bez wsparcia innego/innych osiedli. Kiedy sam legion wyjechał na Dąbrowskie ulice i szukał konfrontacji kiedy sam Legion wybrał się na mecz z Dąbrowy. Nie mowie że was nie ma bo garstka was została ale jeżeli coś robicie na osiedlu to w większości nie jesteście to wy tylko Ruda, Stare Polesie, Rokicie. Jako ciekawostke powiem że jak zajechaliście nam zaatakować młodych to się mocno ździwiliście jak z klatki się wysypały nieco poważniejszi przeciwnicy. Ba byliście tak ździwieni że wypadło was jeszcze paru z bagaja o których zapomniał kierowca jak palił gume. Cobytu piszesz fajnie rzeczowo i obiektywnie ale nie w tym poście skoro ten Legion taki dobry to po co wam pomoc kolegów? :)cobytu pisze:pomidor82 pisze:Odpowiadacie moim zdaniem troche wymijająco...
Odpowiedz mi zatem dlaczego Łks ze Śródmieścia dziś np.zbiera sie pod pocztą na al.Włókniarzy a Widzew na swoje mecze przy Piłsudskiego na Śródmieściu.
Nie porównywałbym tak że waszej aktywności na Dąbrowie z Żabieńcem bo Widzewski Żabieniec kibicowsko pod każdym względem wasz Legion Dąbrowa bije na głowe.Żabieniec jest otoczony przez wasze najlepsze chuligańsko osiedla tzn.Limanke,Koziny,Teofilów a mimo to jakoś sie trzymają nie raz już ucierając wam nosa.
http://www.youtube.com/watch?v=LrKm88Tl51U
wstawcie jakiś filmik z działalności waszego Śródmieścia
ŁKS ze Srodmiescia zbieral się np. na Placu Wolnosci tak dla przypomnienia.Race na rocznice tez były odpalana w tym miejscu nie tak dawno... A dlaczego dzisiaj miejsce jest wyznaczone w tym miejscu a nie innym nie wiem.To jest sprawa ludzi z tego osiedla.
Zabieniec jest otoczony to fakt ale czy Dabrowa nie jest? Jako ciekawostke podam Ci fakt ze gdy zbieraliśmy oklep przy okazji imprezy domowej(!) to kolegow z Widzewskiej Dabrowy wspieral Zarzew i Stary Widzew.Skoro ten Legion taki cienki to po co pomoc kolegow?
-
PolnocnaStrona
emat ruszył ponownie to pozwolę sobie napisać jak ja widzę Łódź, pomijając sprawy sportowe na mieście a skupiając się bardziej na podziale kibicowskim(liczebność na osiedlach).
Tak w mojej wydaję mi się że obiektywnej ocenie wygląda Łódź
Tak w mojej wydaję mi się że obiektywnej ocenie wygląda Łódź
-
Madagaskar
Temat ciekawy i fajnie sie czyta o swoim województwie dlatego zamiast zamykać temat to proponował bym z góry walić bana i usuwać niepotrzebne posty.
Ja też jestem zaskoczony (żeby nie powiedzieć zszokowany) poziomem dyskusji.
Znalazło się jednak trzech napinaczy-prowokatorów
Znalazło się jednak trzech napinaczy-prowokatorów
PolnocnaStrona
Co do Polesia, to tak jak Widzew nie powinno być w ogóle poruszane. Polesie w 100% za ŁKS-em (tak jak Teofilów, Retkinia, Karolew, Koziny itd), tak samo Widzew w 100% za Widzewem (Olechów, Janów, Zarzew, Stoki itd). Wydaje mi się że nie ma sensu poruszać tematu jednostek (oczywiste jest że tak jak na Widzewie są osoby od nas, tak i na Polesiu są osoby od was). Jeszcze na temat Górniaka, chciałbym dodać że od strony ul. Piotrkowskiej, i sam początek ul. Rzgowskiej to raczej tereny wymieszane ze wskazaniem na ŁKS (jednak ulicę dalej dominacja Widzewa). Wpływ na to ma zapewne bliskość Śródmieścia.
Co do Polesia, to tak jak Widzew nie powinno być w ogóle poruszane. Polesie w 100% za ŁKS-em (tak jak Teofilów, Retkinia, Karolew, Koziny itd), tak samo Widzew w 100% za Widzewem (Olechów, Janów, Zarzew, Stoki itd). Wydaje mi się że nie ma sensu poruszać tematu jednostek (oczywiste jest że tak jak na Widzewie są osoby od nas, tak i na Polesiu są osoby od was). Jeszcze na temat Górniaka, chciałbym dodać że od strony ul. Piotrkowskiej, i sam początek ul. Rzgowskiej to raczej tereny wymieszane ze wskazaniem na ŁKS (jednak ulicę dalej dominacja Widzewa). Wpływ na to ma zapewne bliskość Śródmieścia.
Dla mnje wlasnie Kurak,Piastow to slabo kibicowskie osiedla bez wiekszych tradycji.Tak jak pisalem wczesniej mieszkalem na czesci widzewskiej i naprawde wieje nuda po jednej i drugiej stronie,Nie liczac walki na murach ale ta odbywa sie praktycznie w calym miescie :-)
-
PierdemWdziub
duzo bym sie pomylil, jakbym napisal , ze 80% lodzkiej sily ognia to Stare Baluty, Limanka, Teofilow, Chojny ?
-
niejadekPL
dużo jak chcesz wiedzieć ;)
-
damiano2513
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.kibice.net%
Konkretna banda Pogoni w Lodzi ponad 200 osob
Zgierz miejscowość położona na północ od Łodzi (60 tys. mieszkańców), kompletnie zdominowana przez Widzewiaków. Jeden z lepszych FC pod względem jakościowym i ilościowym. ŁKS kiedyś próbował coś działać zwłaszcza w okolicach rynku na Targowej, jednakże czas pokazał, iż był to "słominany zapał". Obecnie niewidoczni pod każdym względem także nie ma co dalej wałkować tego tematu.
Zgierz - miasto Widzewa.
Zgierz - miasto Widzewa.
Uff dobrze że z wami nie latają osoby z waszych fc :) a mówiąc poważnie to pisząc bajki w necie nie zmienicie rzeczywistości, o czym nie dawno się przekonaliście ;-)dmx777 pisze:Widzew w latach 1995 - 2008 zdecydowana przewaga w kwesti chuliganskiej. Poznej role sie odwracaja i paleczke przemuje GKS. Widzew ma 1/3 najwiekszego osiedla w miescie. W chwili obecnej bardzo slabi i bez pomocy okolicznych fan-clubow Widzewa nie stanowia zadnego zagrozenia dla miejscowego GKS.
To jest prywatna opinia "dmx777". Od podawania oficjalnego stanowiska kibiców GKS-u są wyznaczone osoby.
Dlatego lepiej przeczyścić temat z ostatnich postów, by nie było zbędnej napinki. Każda strona wie swoje i na tym zakończmy.Brunatny pisze:To jest prywatna opinia "dmx777". Od podawania oficjalnego stanowiska kibiców GKS-u są wyznaczone osoby.
-
PierdemWdziub
jaka sytuacja w Łodzi na przestrzeni lat 2000-2010 ? juz da rade normalnie napisac ? bo po temacie krakowskim widac, ze szczerosc ciezko przychodzi i to ze Wisla byla lana na pisde na miescie potrafila przyznac po latach, dopiero jak karta sie odwrocila