Jak to było wkońcu wczoraj z tą Polonią w Ostrołęce ? może być pw :)
Opis zamieszczony na innym forum:
Narew Ostrołęka - Polonia Warszawa
Na dzien przed wyjazdem ogarniamy sobie transport i postanawiamy ruszyć do Ostrołęki mimo zakazu. W dzień meczu zbieramy się w 35 osób i przez nikogo niepokojeni ruszamy bez eskorty w stronę Ostrołęki. Jako, że do punktu docelowego doceiramy bez balastu probujemy dostać się do miejscowych. Z początku mielismy zamiar wjechac im pod kasy lecz osoba wysłana na obczajkę nikogo nie stwierdza. Wchodzimy na stadion od tyłu i sprintem przez murawę ruszamy do miejscowych po których widać, że z takimi sytuacjami styczności raczej nei mieli bo nie wiedzą co robić i zamiast wyskoczyć przez metrowy płotek w celu konfrontacji zryają flagę i uciekają w góre trybuny. Wszystko przerwały psy które wybiegły z trybuny gospodarzy. Akcja robiona na szybko i mało przemyslana lecz spokojnie mogło dość do starcia gdyby Narew zamiast uciekac przeskoczyla płotek. Po wszystkim kilkanaście osób się urywa a ok 20 osobowa grupa zostaję zatrzymana, każdy dostaje 300zł mandatu za bieganie po murawie i zakłócanie porządku. Dobija do Nas ok 10 osób piknikowego składu, kilka razy coś krzyczymy i tyle. Dostajemy dużą eskorte i wracamy do Warszawy.
Akcja jak najbardziej na +, ale jak już przebiegliście tyle drogi do Narwi, i byliście od nich dosłownie 3 metry to mogliście przeskoczyć ten kilku metrowy płotek
k121 pisze:Akcja jak najbardziej na +, ale jak już przebiegliście tyle drogi do Narwi, i byliście od nich dosłownie 3 metry to mogliście przeskoczyć ten kilku metrowy płotek
Rozumiem, tylko, że według mnie Narew powinna też wybiec, bo widzieli nas już prawdopodobnie od czasu jak biegliśmy od Orlika za trybuną, a i tak ledwo zdążyli zwinąć flagę, targając ją przy tym z tego co wiem bo do końca meczu już nie zawisła ;-) Poza tym na filmiku widać tylko kilku wybiegających psów, a nie widać sporego oddziału za młynem miejscowych, który i tak potem do nas podjechał.
Na każdym meczu zarówno Polonii jak i ŁKSu powinny być takie akcje, stadiony śmieszne, jak widać można na nie wbić bez biletów od strony bocznego boiska. Akcja na +
Polonia ma kose z Narwią, mieli kiedykolwiek ze sobą kontakt? Czy po prostu teraz Polonia będzie się napinać na wiejskie kluby bo przez lata nie mieli do nikogo startu w e-klasie i teraz chcą pokazać jacy z nich chuligani?
roti pisze:Polonia ma kose z Narwią, mieli kiedykolwiek ze sobą kontakt? Czy po prostu teraz Polonia będzie się napinać na wiejskie kluby bo przez lata nie mieli do nikogo startu w e-klasie i teraz chcą pokazać jacy z nich chuligani?
Narew zrobiła niedawno oprawę na meczu z rezerwami Legii "Ostrołęka miastem Legii".
roti pisze:Polonia ma kose z Narwią, mieli kiedykolwiek ze sobą kontakt? Czy po prostu teraz Polonia będzie się napinać na wiejskie kluby bo przez lata nie mieli do nikogo startu w e-klasie i teraz chcą pokazać jacy z nich chuligani?
proporcja potencjału Legii do Polonii jest mniej więcej taka jak Polonii do Narwii więc idą twoim tokiem rozumowania Legii też to chwały nie przynosi.
Nie wiem czy zauważyliście, ale derby "Polski" z roku na rok pogarszają się jeśli chodzi o poziom Ultras. Legia coraz częściej bez oprawy, Lech tylko jakieś konffeti/serpentyny. Wystarczy popatrzeć kilka lat wstecz jaki był klimat na takim meczu.
TVN - NIE OGLĄDAM! GW - NIE CZYTAM! PO - NIE GŁOSUJĘ!
proporcja potencjału Legii do Polonii jest mniej więcej taka jak Polonii do Narwii więc idą twoim tokiem rozumowania Legii też to chwały nie przynosi.
Legia z Polonią ma długotrwałą kose więc proporcję sił nie mają znaczenia. Jeżeli kibice Narwi uważają, że pochodzą z Legijnego miasta to akcja Polonii zrozumiała. Dzięki za normalna odpowiedź.
tMK. pisze:Nie wiem czy zauważyliście, ale derby "Polski" z roku na rok pogarszają się jeśli chodzi o poziom Ultras. Legia coraz częściej bez oprawy, Lech tylko jakieś konffeti/serpentyny. Wystarczy popatrzeć kilka lat wstecz jaki był klimat na takim meczu.
za rok podobno nie będą już przeklinać
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
Nie rozumie Was.. Polonia wjechala Narwi na stadionie dazac do starcia,Narew u siebie nie postawila sie,chowa flage i w nogi. W czasie przypalów i inwigilacji na stadionach i obok nich Wy mowicie ze to nic? fajnie Polonia ganiajcie ich jeszcze wiecej moze kiedys sie postawia..
Z tym całym słoniem to szukanie sensacji na siłę. Dla żartów ktoś sobie go podniósł i przeniósł, a psiarnia okazała się bez poczucia humoru. Afera idealna na tabloidy i śmieciowe portale kibicowskie (choć lepsza nazwa to robiące koło d*** kibicom).
Nie rozumiem czepiania się Polonii o tą akcję. Na dzień dzisiejszy "chuligaństwem" jest odpalenie racy (ostatnio prawie mało kto to odpala) a co dopiero wbiegniecie na murawy ekipy wg. co niektórych której nie ma.
Sensi_ pisze:nie ma się co czepiać generalnie chłopaki z K6 znaleźli odpowiednią ligę na swój potencjał i mogą poganiac się w 35 osob z kilkoma psami na jakiś kartofliskach. gratulacje akcja na plus :)
Jak ktoś wie jak wyglądają obecne mecze Polonii i ŁKS po wydarzeniach w Łomiankach to rozumie na czym polegał sukces tej akcji. Polonia miała zakaz za Ciechanów.Pojechali na wrogi teren, do 50tys miasta a nie jakiejs wiochy, gdzie miejscowi nastawiali się na mecz sezonu,. Psów dookoła byla cała masa, KSP udało się jednak wjechac tylko im znanymi sposobami do miasta, przejsc przez ogrodki działkowe i nie kalkulujac ruszyć w strone miejscowego mlyna, ktory totalnie obsral sie na mietowo, mało?
Dobra akcja Polonii, jak czytam to forum to coraz częściej mam wrażenie że wielu podobne awantury ogląda jedynie na YT, zza komputera każdy mądry, a wiadomo jak jest przy obecnej nagonce na nas
"Wchodzimy na stadion od tyłu i sprintem przez murawę ruszamy do miejscowych po których widać, że z takimi sytuacjami styczności raczej nei mieli bo nie wiedzą co robić i zamiast wyskoczyć przez metrowy płotek w celu konfrontacji zryają flagę i uciekają w góre trybuny. "
Pierwsze co mi się na usta ciśnie to to, jak pokazaliście swoje doświadczenie w tego typu akcjach w Łomiankach. A co do panicznego spierdalania to bym nad tym spekulował, bo podczas waszego "ataku" w młynie obecnych ok 15 osób z czego 4-5 z ekipy(którzy nota bene podbiegli pod ten "50 centymetrowy płotek w celu konfrontacji przez niego) Reszta ekipy znajduje się pod kasami, i na wieści o jakimś zamieszaniu parę osób zrywa się spod kas. Moim zdaniem sytuacja wyglądała by zupełnie inaczej gdyby atak nastąpił gdy już wszyscy zasiadali na trybunie.
NOFCL pisze:"Wchodzimy na stadion od tyłu i sprintem przez murawę ruszamy do miejscowych po których widać, że z takimi sytuacjami styczności raczej nei mieli bo nie wiedzą co robić i zamiast wyskoczyć przez metrowy płotek w celu konfrontacji zryają flagę i uciekają w góre trybuny. "
Pierwsze co mi się na usta ciśnie to to, jak pokazaliście swoje doświadczenie w tego typu akcjach w Łomiankach. A co do panicznego spierdalania to bym nad tym spekulował, bo podczas waszego "ataku" w młynie obecnych ok 15 osób z czego 4-5 z ekipy(którzy nota bene podbiegli pod ten "50 centymetrowy płotek w celu konfrontacji przez niego) Reszta ekipy znajduje się pod kasami, i na wieści o jakimś zamieszaniu parę osób zrywa się spod kas. Moim zdaniem sytuacja wyglądała by zupełnie inaczej gdyby atak nastąpił gdy już wszyscy zasiadali na trybunie.
Ochłoń chłopcze, bowiem nikogo od Was pod kasami nie było, co zostało stwierdzone na chwilę przed wjazdem od strony Orlika, przez naszych zwiadowców.
Po drugie primo - podbiegliście w 5 osób pod 50 centymetrowy płotek, w celu konfrontacji przez niego? Czyli z góry założyliście starcie przez płot bez wybiegania naprzeciwko? Pachnie z kilometra słomianym zapałem do walki.
Bo lepiej było napinać się do 10 osób piknikowego składu, które dotarły na Koronę O. jakiś czas wcześniej, jak to chcecie się zmierzyć, niż podnieść rzuconą otwarcie na Waszą murawę rękawice...
miki4g pisze:Na każdym meczu zarówno Polonii jak i ŁKSu powinny być takie akcje, stadiony śmieszne, jak widać można na nie wbić bez biletów od strony bocznego boiska. Akcja na +
ŁKS ma już wyjazdowy zakaz do końca sezonu... i tak przykładowo, na ostatnim wyjeździe naliczyłem 46 lodówek, w każdej po jakiś 4 wasów. O helikopterach i armatkach wodnych nie wspomne. Przykłady:
Nie chce mi się wdawać w takie dyskusje, ale kto na kolanach błagał PZPN, żeby mu zmienić grupę w lidze z tej, w której grają zwykle drużyny z Warszawy i większości jej najbliższych okolic na inną, bo "Legia nas zje i na każdej wiosce będą mobilizacje żeby nam wjebać"? :)
Dzieje się "zgoła coś innego"? A cóż takiego "się dzieje"? :)
Panowie tak wygladały lata 90 czyli jechać w małej znanej sobie grupce na wyjazd, komin na głowe,bieg na murawe i niech się dzieje wola Boga. Przydało by sie kilku ekipom taki pobyt w jakiejś okręgówce zeby sobie przypomniały stare dobre czasy a nie jakies kalkulacje podpieprzanie flag z magazynów czy przez przebranego kibica za ochrone. Co do osób które ogladajac filmik na yt ujmują Polonii to jestem ciekaw ilu tych wielkich widziów z yt było by wstanie założyć kominiarke na głowe i wbiec na murawe z z zamiarem konfrontacji wiedząc jakie mogą go czekac konsekwencje. Pozdrawiam
Wszystkie zgody Lecha bardzo widoczne na stadionie,i wokól niego,ale jak to na meczach u siebie ich liczby,tym bardziej przy komplecie na trybunach ciężkie do oszacowania.Obiło mi się o uszy,że Kszo w około 30-stu.
Ja p*******, przebiegli się parę metrów nawet nie dobiegając do końca i powrót bo 5 psów z pałkami ich goni, jakiś rekord na 100m pobili chyba uciekając od tych psiaków :)
a Ty przed komputerem kozaczek jesteś :D bez napiny ale mnie wkurwiaja ludzie co tylko komentuja a gówno robią. akcja na plus a Ty spinaj dupe dalej
Koleszko chciałbym ci przypomnieć, że to impreza niemasowa. Wiesz ile takich akcji jest w niższych ligach ? A tutaj Polonia tak na prawdę nic nie zrobiła, zrzucając całą winę na Narew. Co innego jakby to było na boiskach ekstraklasy czy 1 ligii, a co innego jak to jest na kartoflisku.
Nie bronię Piasta bo daleko mi do nich .Ale pewnie 3/4 z tych napierdzielających się z nich w ogóle by d*** w takiej liczbie nie ruszyło. Co do tej kolejki to dobry wyjazd Widzewa na Wisłę.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
Kappa pisze:Nie bronię Piasta bo daleko mi do nich .Ale pewnie 3/4 z tych napierdzielających się z nich w ogóle by d*** w takiej liczbie nie ruszyło.
Och wzruszające...
Nikt nie "napierdziela" się z tych obecnych tylko z liczby Piasta
Wiekszość ekip jeździ setkami na najdalsze nawet wyjazdy, więc nie dziwne że w ekstraklasie taka liczba powoduje komentarze właśnie tego typu
po komentarzach co do liczby Piasta mozcie zauwazyc jacy kibice podejmuja sie komentowania.gdyby jeden z drugim troche poznal temat,pojezdzil,mial wyrobione zdanie nt poziomu poszczegolnych ekip to by wiedzial,ze taka liczba po pierwsze zaskoczeniem nie jest(bo nie moze) a po drugie ma bardzo znikome znaczenie co do ukladu sil na kibolskim podworku.tyle,nic wiecej
Jak dla Cb to samo to jebniety jesteś. Zaliczony wyjazd? zaliczony, a liczba to juz ich sprawa co wy tak sie dojebaliście do tego Piasta ich sprawa. A każdy normalny wie jak przecież jest.