Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
tamten temat nie jest zamknięty ale nie da się w niego wejść, a cieszył się dużą popularnością
więc mam pytanie:
[link]
co to za flaga "Super GKS"?
więc mam pytanie:
[link]
co to za flaga "Super GKS"?
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Flaga Olimpii Grudziądz zdobyta bodaj w Toruniu.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
To i ja skorzystam z tematu
Wrzuci ktoś tą fotke w oryginalnej formie (kolor plus duży rozmiar)?
http://www.youtube.com/watch?v=FMdYMYNsoDg
Była tu na forum na 100% ale nie umiem znaleść
Pilne bo na plakat potrzebne, z góry wielkie dzięki!
Wrzuci ktoś tą fotke w oryginalnej formie (kolor plus duży rozmiar)?
http://www.youtube.com/watch?v=FMdYMYNsoDg
Była tu na forum na 100% ale nie umiem znaleść
Pilne bo na plakat potrzebne, z góry wielkie dzięki!

-
wykroiła komuś flage Amika, albo Dyskobolia?
-
W ostatnich 3-4 latach w opisach różnych ekip była wzmianka o dostaniu wody od gospodarzy. Która ekipa to zapoczątkowała i dała ekipie przyjezdnej wodę ?
PS. Ostatnio co raz mniej takich "gestów" czyżby koniec dawania ekipom wody ?
PS. Ostatnio co raz mniej takich "gestów" czyżby koniec dawania ekipom wody ?
-
Racja, jeśli między ekipami nie ma jakiejs wielkiej kosy a jest bardzo gorąco to takie działanie jest dosyć na miejscu. Mam na mysli gospodarz - gościom.
Dawanie wody na trasie przez jakąs trzecią ekipę jest już dosyć dziwne wg mnie.
Natomiast dawanie wody na... trasie przez ekipę która ma kosę z ekipą przejeżdżającą i to w dodatku o porze roku gdzie jest zimno to już żenada po całości...
Dawanie wody na trasie przez jakąs trzecią ekipę jest już dosyć dziwne wg mnie.
Natomiast dawanie wody na... trasie przez ekipę która ma kosę z ekipą przejeżdżającą i to w dodatku o porze roku gdzie jest zimno to już żenada po całości...
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
jestesmywaszastolica pisze:a nie pomyśleliście, że tą wodę to dają osoby które mają prywatne kontakty z osobami z innej ekipy ?
doszukujecie się nie wiadomo czego w jakiejś najbardziej banalnej opcji
Nie ma sensu tego tłumaczyć.
Nie od dziś wiele ekip ma od siebie numery tel, wielu załatwia różne "interesy" nie związane z życiem kibicowskim.
-
a ja mam trzy pytania, które mnie nurtują od jakiegoś czasu.
1. Jaka była geneza i przebieg konfliktu na Jagiellonii ( prawicowa Jagiellonia vs. reszta )
2.Jakie jest teraz podejście GKS Katowice do spraw 'polskości'? Pojawiają się na 11.11 ? Przeglądałem ostatnio stare TMK, gdzie na Bukowej były flagi Górnego Śląska. Ruch w zeszłym roku był na Marszu Niepodległości, stąd moje pytanie co do GKS.
3.Kto jako pierwszy w historii śpiewał na wyjeździe ' Jesteśmy zawsze tam..' ?
1. Jaka była geneza i przebieg konfliktu na Jagiellonii ( prawicowa Jagiellonia vs. reszta )
2.Jakie jest teraz podejście GKS Katowice do spraw 'polskości'? Pojawiają się na 11.11 ? Przeglądałem ostatnio stare TMK, gdzie na Bukowej były flagi Górnego Śląska. Ruch w zeszłym roku był na Marszu Niepodległości, stąd moje pytanie co do GKS.
3.Kto jako pierwszy w historii śpiewał na wyjeździe ' Jesteśmy zawsze tam..' ?
-
slonecznazks pisze: 2.Jakie jest teraz podejście GKS Katowice do spraw 'polskości'? Pojawiają się na 11.11 ? Przeglądałem ostatnio stare TMK, gdzie na Bukowej były flagi Górnego Śląska. Ruch w zeszłym roku był na Marszu Niepodległości, stąd moje pytanie co do GKS.

Wyjazdy GieKSy na Marsz Niepodległości są organizowane już bodajże od 3 lat. Właśnie ostatnia fotka pochodzi z zeszłego roku. A pierwsze 2 zdjęcia przedstawiają według kolejności rocznicę pamięci ofiar pod kopalnią KWK ''Wujek'' oraz rocznicę ŻW.
KATOWICE
-
Legiaslonecznazks pisze: 3.Kto jako pierwszy w historii śpiewał na wyjeździe ' Jesteśmy zawsze tam..' ?
-
nikodem pisze:Mnie zawsze śmieszyło to dawanie wody,np.GieKSa wracająca z wyjazdu i gdzieś na trasie/Gorzowie,Stilonowcy dają im wode(podaje to tylko jako przykład,aczkolwiek prawdziwy)Rozumiem jeszcze jak jest po 30 stopni i ekipy których nie dzieli większa kosa podadzą drugiej wode przed meczem,ale nie że jedzie dana ekipa,ma postój a miejscowa daje im wode,to juz lekka przesada.
Jestes pewny ze tak bylo jak nie to nie pisz głupot .
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5
-
Mam pytanię: jak kibice Cracovii zapatrują się na tatuaż jednego z piłkarzy (na łokciu)? Pewnie typ zrobił sobie aby mieć, jednakże bądź co bądź, symbol mocno kojarzący się akurat w tym klubie.
Kriss Mart pisze:żeby zrobić więcej mąkiaha pisze:Do Chojniczanki Chojnice.
Czemu macie dwa młyny u siebie na stadionie?
-
Nie robimy z nim za karę tak:

-
Stilon i Stal mają jakieś wspólne fan cluby?
-
Czy ekipa Wybrzeża Gdańsk się rozpadła ??
-
login pisze:Czy ekipa Wybrzeża Gdańsk się rozpadła ??
Odpowiem Ci tak- po wykrojeniu polskiego fc Barcelony ( sami chwalili się na necie ) mieli umawianą awanturę i po porażce podjęli decyzję o samorozwiązaniu...
ludzie kochani, mądrzejsze pytania zadają dzieci w przedszkolu.
skąd takie pytanie? słyszałeś coś, widziałeś, uzasadnij chociaż takie pytanie...
-
Czy Wisła i Cracovia dostały/proponowały kiedyś umawiane walki bez sprzętu(chodzi o ekipy z całej Polski)
-
Wisła wraz ze Śląskiem byli umówieni na rozmowę kwalifikacyjną z ŁKS-em nie tak dawno, podejść do rozmowy były chyba dwa :)
-
-
Wolą ziemniaki obieraćrazdwatrzy~ pisze:dlaczego Lech bojkotuje kadrę?
-
Zajebiście błysnąłeś.paleniezabija pisze:Wolą ziemniaki obieraćrazdwatrzy~ pisze:dlaczego Lech bojkotuje kadrę?
Panowie, poszukuję zdjęcia starej flagi A.C. Milan - "Commando Di Italia" z czaszką (coś na wzór czaszki SS), między napisami.
Na internecie nie potrafię znaleźć, a na Curva Sud też chyba jej już nie wywieszają. Za małolata jarałem się tą faną.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga
-
Cracovia-Hutnik 9x9 wygrana Cracovii.jestemzbandy pisze:Czy Wisła i Cracovia dostały/proponowały kiedyś umawiane walki bez sprzętu(chodzi o ekipy z całej Polski)
-
Wisła proponowała i to nie raz, na razie nikt nie podjął rękawicy.jestemzbandy pisze:Czy Wisła i Cracovia dostały/proponowały kiedyś umawiane walki bez sprzętu(chodzi o ekipy z całej Polski)
-
bnm pisze:Wisła proponowała i to nie raz, na razie nikt nie podjął rękawicy.jestemzbandy pisze:Czy Wisła i Cracovia dostały/proponowały kiedyś umawiane walki bez sprzętu(chodzi o ekipy z całej Polski)
Czemu klamiesz cioto jebana ? Conajmniej kilka przykladow ci powiem farmazoniarzu.
ŁKS Łódź Polska !
-
Jak jest na osiedlu Słoneczna/Słoneczne w Gorzowie?
Aktywne kibicowsko osiedle w ogole?
-
cała Polska się obsrała przez wielką Wisełką hehebnm pisze:Wisła proponowała i to nie raz, na razie nikt nie podjął rękawicy.jestemzbandy pisze:Czy Wisła i Cracovia dostały/proponowały kiedyś umawiane walki bez sprzętu(chodzi o ekipy z całej Polski)
chyba czas przewietrzyć to forum
-
Jako, że często bywam na tym osiedlu to postaram się opisać je jak najbardziej obiektywnie.j**** cenzure pisze:Jak jest na osiedlu Słoneczna/Słoneczne w Gorzowie?
Ogólnie jest to jedno z dwóch, no może trzech osiedli gdzie Stal ma coś do 'zaoferowania'. Reszta osiedli to dominacja Stilonu. Na Słonecznej liczebnie jest mniej więcej 60:40 dla Stali. Na wyjazdach Stali i Stilonu z tego osiedla jeździ dosyć dużo osób. Mimo mniejszej liczby, to Stilon jest o wiele lepiej zorganizowany - wydali swoje wlepki, oraz smycze. Stal nie organizuje się w całość, lecz działają indywidualnie. Ciekawa sytuacja jest wsród młodych ( tak do 18-19 lat ), ponieważ z jednej i z drugiej strony młodzi poważnie trenują i nawzajem się zwalczają, co widać też doskonale na murach.
Również obie strony zachęcają się transparentami do pójścia na mecz.
Ostatnio Stilon zachęcał na osiedlu na przyjścia na mecz z Promieniem :
[link]
A tak Stal propagowała mecz 2-3 lata temu :
[link]
Zwykłe wrzuty są po obu stronach. Jesli chodzi o graffiti to Stal zrobiła jedno konkretne :
[link]
Jednak z tego co wiem to długo nie zostało ono nietknięte i chyba dalej jest rozjebane.
Stilon też zrobił jedno graffiti, jednak ono też bardzo szybko zostało zniszczone.
Jest to chyba jedyne takie osiedle w Gorzowie, gdzie walka idzie łeb w łeb ( mimo przewagi liczbowej fanów żużla ). Po za tym Stal ma przewagę jeszcze na dwóch innych. Reszta miasta to Stilon, z głównymi ośrodkami takimi jak Kwadrat, Piaski, Sportowa, Staszica, Zacisze, Manhattan, Zamoście i Śródmieście.
Jeśli chodzi o inne 'Stalowe' rejony to bodajże Roweckiego i Zawarcie ( okolice stadionu Stali ).
-
Czy jakaś ekipa w Polsce zaprezentowała kiedykolwiek oprawę z błędem ortograficznym, gramatycznym w języku polskim? Prosiłbym z góry o fotki.
-
Nie mamy wspólnych fan clubów, ponieważ Stal nie ma żadnego oficjalnego FC. Nasze oficjalne FC to Lubniewice, Międzyrzecz i Skwierzyna. Po za tym jeżdżą na nasze mecze chłopaki z innych miast.nowonarodzony pisze:Stilon i Stal mają jakieś wspólne fan cluby?
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
A ja mam pytanie do kibiców Górnika Wałbrzych.
Jak to jest z tą wasza zgodą z GKS-em Tychy ??
Jest nadal zgoda całej ekipy, czy trzymają już tylko konkretne grupy kibiców ??
W jednym z waszych opisów meczu wyczytałem, że wspierała was grupa fanów GKS-u Tychy z, jak dobrze pamiętam, grupy "Old Boys", czy coś takiego..
Może być PW.
Jak to jest z tą wasza zgodą z GKS-em Tychy ??
Jest nadal zgoda całej ekipy, czy trzymają już tylko konkretne grupy kibiców ??
W jednym z waszych opisów meczu wyczytałem, że wspierała was grupa fanów GKS-u Tychy z, jak dobrze pamiętam, grupy "Old Boys", czy coś takiego..
Może być PW.
pozdrowJeniaPędzącaParówa pisze:Czy jakaś ekipa w Polsce zaprezentowała kiedykolwiek oprawę z błędem ortograficznym, gramatycznym w języku polskim? Prosiłbym z góry o fotki.
[link]
miszcze hehe
-
dwa błędy naraz :)
-
Jeszcze tutaj http://www.youtube.com/watch?v=Bp0vu3oPQag "Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem nawet drugi raz wybrałbym tą samą drogę"PędzącaParówa pisze:Czy jakaś ekipa w Polsce zaprezentowała kiedykolwiek oprawę z błędem ortograficznym, gramatycznym w języku polskim? Prosiłbym z góry o fotki.
Jakoś utkwiła mi bardzo w pamięci ta oprawa i od razu się skojarzyła z pytaniem
"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor."
-
Łks kiedyś na derbach na pisał " Większość ich dojeżdza ze wsi "PędzącaParówa pisze:Czy jakaś ekipa w Polsce zaprezentowała kiedykolwiek oprawę z błędem ortograficznym, gramatycznym w języku polskim? Prosiłbym z góry o fotki.
-
Transparent Zawiszy:PędzącaParówa pisze:Czy jakaś ekipa w Polsce zaprezentowała kiedykolwiek oprawę z błędem ortograficznym, gramatycznym w języku polskim? Prosiłbym z góry o fotki.
[link]
Potem chyba znalazł się w końcu w ekipce ktoś bardziej oczytany i się zreflektowali:
http://legionisci.com/zdjecia/kibicowsk ... cja2_d.jpg
KONGRES NOWEJ PRAWICY
-
-
Jak to jest z serpentynami na meczach? Kiedyś słyszałem, że zabronione i można nawet zakaz wyłapać i np. na Kielcach na sektor gości nie wpuszczają z serpentynami. A tu Wisła ostatnio, dziś Lech
-
Race na stadionach też się pojawiają i to znaczy że są legalne i je wpuszczają? ''Oficjalnie'' żaden przedmiot który może być użyty jako pocisk nie może zostać wniesiony na stadion, a serpentyny takimi ''pociskami'' jak najbardziej są. Jednak tak jak napisałem - oficjalnie.Śląska_Duma pisze:Jak to jest z serpentynami na meczach? Kiedyś słyszałem, że zabronione i można nawet zakaz wyłapać i np. na Kielcach na sektor gości nie wpuszczają z serpentynami. A tu Wisła ostatnio, dziś Lech
KATOWICE
-
KKS Kalisz - Cebulorz
skąd się to wzięło?
skąd się to wzięło?
-
Panowie, co to za formacja "anti conflict team" ? Jadąc na pewien wyjazd mieliśmy dłuższy postój w Poznaniu. W trakcie tego postoju po peronach śmigali policjanci (?) w błękitnych kamizelkach z napisem anti conflikt team. Czy ta formacja to faktycznie policjanci czy jacyś zewnętrzni mediatorzy ? Co mogą ewentualnie zdziałać, jakie są ich uprawnienia i obowiązki, w jakich miastach takie komórki powołano ? Odwiedziłem po euro wszystkie miasta organizatorów i z czymś takim spotkałem się jedynie w Poznaniu, we Wrocławiu i Gdańsku czegoś takiego nie było, w Warszawie zresztą też, ale tam to mają chyba ku*** pro conflict team.
W necie znalazłem jedynie coś takiego :
[link]
Ale ta wzmianka nie wyczerpuje do końca tematu.
W necie znalazłem jedynie coś takiego :
[link]
Ale ta wzmianka nie wyczerpuje do końca tematu.
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny