11.10.2013 Charków, Ukraina vs. Polska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Morton1

Re: 11.10.2013 Charków, Ukraina vs. Polska

Post autor: Morton1 » 14.10.2013, 21:18

SFh1945 pisze:>Wieszanie flag w barwach Polski z nazwą zagranicznego miasta to tak samo jak branie do reprezentacji Obraniaków, Boenischy i tym podobnych. Ale to tylko moje zdanie i ta dyskusja tu nie ma sensu.<
To jest nie tylko Twoje zdanie,jesli mozna miec swoje dla mnie jest to nie logiczne,robicie z emigracji zarobkowej cos patriotycznego a to jest tylko i wylacznie ucieczka za pieniazkami.. osmiesza nas ta flaga nas..
Ale jak was osmieszamy i macie razem z tym matolem z Elany taki wielki z nami problem, proponuje tobie podbic na meczu i powiedziec wlascicielom w/w flag w twarz co Was boli. Ogolnie to sugeruje chlopakom na emigracji zaprzestac konwersacji z niedojebanymi dziecmi internetu.

iparts.pl
mie(L)

Post autor: mie(L) » 14.10.2013, 22:14

Morton1 pisze:
SFh1945 pisze:>Wieszanie flag w barwach Polski z nazwą zagranicznego miasta to tak samo jak branie do reprezentacji Obraniaków, Boenischy i tym podobnych. Ale to tylko moje zdanie i ta dyskusja tu nie ma sensu.<
To jest nie tylko Twoje zdanie,jesli mozna miec swoje dla mnie jest to nie logiczne,robicie z emigracji zarobkowej cos patriotycznego a to jest tylko i wylacznie ucieczka za pieniazkami.. osmiesza nas ta flaga nas..
Ale jak was osmieszamy i macie razem z tym matolem z Elany taki wielki z nami problem, proponuje tobie podbic na meczu i powiedziec wlascicielom w/w flag w twarz co Was boli. Ogolnie to sugeruje chlopakom na emigracji zaprzestac konwersacji z niedojebanymi dziecmi internetu.
Co tak się gorączkujesz.. Sam byłem na emigracji (wróciłem jakiś czas temu), ale nawet na myśl mi nie przyszło robienie flagi "zagranicznej" bo moim domem zawsze będzie Warszawa, nawet gdybym wyjechał do konca życia

borys1978

Post autor: borys1978 » 14.10.2013, 22:15

Morton1 pisze:
Ja jestem na emigracji 2 lata i co mam wywiszac flage z napisem Liverpool ? Dla mnie to tez jest niestety glupie wywiszac flagi z nazwami Angielskich miast .
Cracovia Kraków JP !

Morton1

Post autor: Morton1 » 14.10.2013, 22:36

polo88 pisze:Zaznaczam ze nie mam nic do emigrantow, sam spedzilem dlugie lata poza krajem. Wiem jak to smakuje.
Chlop z Elany ma racje co do glupkowatych flag z zagranicznymi miastami w polskich barwach...
Wezmy inny przyklad; do Polski na skasy przyjezdzaja np ukraincy lub bialorusini itp Czesto wykonuja nieciekawe roboty za niskie stawki podobnie jak nasi na emigracji (nie wszyscy!)... Wyobrazacie sobie teraz flage Kraków lub Warszawa w ukrainskich/moldawskich barwach na meczu ich repry... Idiotyz? razi w oczy?

Takie flagi sa mowiac delikatnie smieczne. Przeciez ci emigranci maja swoje miasta i kluby w Polsce i je powinni reprezentowac na kadrze a nie wyglupiac sie z takimi dziwactwami i jeszcze robic te hasla po angielsku...
Chlopie, nie na necie Wam oceniac tych chlopakow i ich flagi! Co do tego przyglupa z Elany, on rzuca bezpodstawne oszczerstwa na nas emigrantow, ze niby zdradzilismy kraj, ze niby nie walczylismy o lepszy byt pozostajac w Polsce... Leb, sciskajacy grabe typowi ze swojej hitlerowskiej zgody bedzie ku*** pouczal dobrych chlopakow, ktorych akurat los rzucil na emigracje, ze nie sa dobrymi patriotami? Wez ogarnij chlopie!

Morton1

Post autor: Morton1 » 14.10.2013, 22:36

zdublowany post.

ojtamojtam

Post autor: ojtamojtam » 14.10.2013, 22:45

Ale ryż tu siejecie...... Elana dobrze prawi, a Ty wielki emigrancie i kilkoma tysiącami kolegów za granicą odpowiedz sobie na takie pytanie. Urodziła i wychowała Cię MATKA POLKA?? Czy mataka Dablin,London czy inny chu.....?

walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 » 14.10.2013, 23:18

Po co ta spinka przecież nie ma takiego miasta – Lądyn! Jest Lądek, Lądek Zdrój, tak...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qlMEpSbESiU[/youtube]

tarnow

Post autor: tarnow » 14.10.2013, 23:24

to miasto nie dało im "umrzeć z głodu" a pozwoliło wyżywić żony i dzieci, czego nie potrafi zapewnić kraj, czyli Polska (właściwie politycy) z którego pochodzą
Współczuje ich żonom i dzieciom, że zamiast ich mężów i ojców ma ich wyżywić "kraj"

19w(E)stland68

Post autor: 19w(E)stland68 » 14.10.2013, 23:28

tarnow pisze:
to miasto nie dało im "umrzeć z głodu" a pozwoliło wyżywić żony i dzieci, czego nie potrafi zapewnić kraj, czyli Polska (właściwie politycy) z którego pochodzą
Współczuje ich żonom i dzieciom, że zamiast ich mężów i ojców ma ich wyżywić "kraj"
jhahaha dokladnie... wiesz zostaw go , pewnie najchetniej dostalby socjal jak w niemczech za nierobstwo z kieszeni okradanych ludzi ,ktorzy pracuja (podatnikow) i wtedy by nie wyjebal :D dobra koniec nie ma sensu z niektorymi cwaniakami wyzywjaacymi wymiana pogaldow:D

orsieres

Post autor: orsieres » 15.10.2013, 00:58

Mam w d****, że mieszkacie w Dublinie czy Corku.
Też pracowałem za granicą, ale nikt przez to nie jest ani lepszy, ani gorszy...
Wasz wybór, szanuję to. Ale to był jednak wybór, nie wmówicie mi że MUSICIE tam mieszkać. Jednak to Polska gra w tych meczach, o których tu mowa, "mamy obowiązki polskie" oraz nie jesteśmy gęsiami. Tak trudno zrobić fanę "emigranci", "włóczędzy" "wygnańcy" czy co Wam tam ślina przyniesie? A jak Was jest dużo to sobie strzelcie płótno "choć z chlebem się tułamy, tylko POLSKĘ w sercu mamy".

Piszcie ludzie po polsku!!!!

Jak ktoś robi na statkach i jest ich kilku, decydują się uszyć fanę, to mają tam napisać "Pacific Ocean"?

Może źle myślę, ale będąc za granicą, choć świetnie tam zarabiałem i dobrze ogólnie się czułem, to ciągle miałem poczucie, że jestem gościem i nigdy bym nie pomyślał by uszyć fanę "Basel"

pozdrawiam

Kosa

Post autor: Kosa » 15.10.2013, 10:54

Skoro ludzie z Polski nie jeżdżą na mecze, to dobrze że chociaż emigracji się chce. Zawsze można wybrać się na wyjazd i tam porozmawiać z właścicielami flag. Płacz w sieci jest śmieszny.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"

[link]

R.E. Bells

Post autor: R.E. Bells » 15.10.2013, 12:21

19w(E)stland68 pisze: zamiast sprobowac cos zmieniac w naszym kraju woleli spierdolic wygodnie na zachod by tam robic za parobów
paru osobą
Palant i analfabeta. Lamus siedzi w fotelu przed telewizorem i jedzie po tych którzy jeżdżą za kadrą, sadzi się do emigracji o której c**** wie, dokładnie tyle co na Onecie napiszą. Nawet nie pytam się jak próbował zmieniać Polskę zostając w kraju, bo co może zrobić człowiek z wodogłowiem, któremu nawet nie chce się poprawnie pisać w ojczystym języku.

emLW

Post autor: emLW » 15.10.2013, 17:16

Ale Wy tam pierdzielicie. To, że ktoś pojechał z flagą i mieszka, pracuje w Londynie i tak się potoczyły jego losy i pojechał z flagą nie wiem dlaczego miałoby świadczyć źle o Polakach. To że jesteśmy wszędzie? Jak nie pasuje jednemu z drugim to mógł zawsze pojechać z flagą swojego miasta i ją powiesić na meczu reprezentacji, a nie marudzenie z przed komputera.

FreeWilly

Post autor: FreeWilly » 15.10.2013, 17:29

Alez pojebany forum, jak ktos cos negatywnego o polskiej scenie tutaj napisze, to wpis jest od razu skasowany i uzytkownik wyrzucony, ale jak x osoby tutaj dyskutuja o polityce, emigracji lub innych pierdolow nie zwiazanych z tematem, to cala administracja nie reaguje... W dupe mam to juz wszystko, 50 % moich postow tutaj zniknela poniewaz niektorzy modzi tutaj maja problemy z rzeczywistoscia i z krytyka polskiej sceny kibicowskiej, ktora dla mnie jest mocno przereklamowana (zreszta tak samo jak te polskie kobiety). Dobra, nie chce sie tutaj juz wiecej udzialac na tym pojebanym forum, pocalujcie mnie wszyscy w dupe!!!

Buziaki :-*

Kamol

Post autor: Kamol » 15.10.2013, 17:45

FreeWilly pisze:Alez pojebany forum, jak ktos cos negatywnego o polskiej scenie tutaj napisze, to wpis jest od razu skasowany i uzytkownik wyrzucony, ale jak x osoby tutaj dyskutuja o polityce, emigracji lub innych pierdolow nie zwiazanych z tematem, to cala administracja nie reaguje... W dupe mam to juz wszystko, 50 % moich postow tutaj zniknela poniewaz niektorzy modzi tutaj maja problemy z rzeczywistoscia i z krytyka polskiej sceny kibicowskiej, ktora dla mnie jest mocno przereklamowana (zreszta tak samo jak te polskie kobiety). Dobra, nie chce sie tutaj juz wiecej udzialac na tym pojebanym forum, pocalujcie mnie wszyscy w dupe!!!

Buziaki :-*
Na pieszczoty to trzeba sobie zasłużyć.

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 17.10.2013, 22:03

Do wszystkich krzykaczy , którzy są jeszcze na utrzymaniu mamy i taty, mogliście jechać do Charkowa i zdjąć tą flagę"Dublin", a teraz to można sobie pierdu pierdu
Obrazek
Obrazek

H.H.H

Post autor: H.H.H » 18.10.2013, 01:53

Co za glupota. Przypierd.alanie sie do emigrantow ze niby wypisuja miasta gdzie mieszkaja na flagach Polski? To niech jeden z drugim ruszy du.psko i sam jedzie i powiesi flage z miastem swojego Polskiego miasta!!! A nie sie tu uzala.
Idac tym tokiem myslenia to zabronmy wypisywania miast Fan Cluba swoje druzyny, bo niby dlaczego maja na flagach druzyn z takich miast jak np: Gdansk , Warszawa, Krakow, Torun wypisywac nazwy swoich miesjcowosci, czy miasteczek z kad sa i jaki FC reprezentuja? Niech sobie pisza cokolwiek ale nie nazwe miejscowosc Fan Clubu...do chu.ja!!
Zenad i wstyd ujadacze
Nikt z Nas nie wie z jakich powodow wyjechal za granice, moze: konflikt z prawem, dlugi, brak perspekt na lepsze zycie w Ojczyznie, choroba w rodzinie, zarobek, milosc itp.
Oni sa na meczach, poswiecaja czas i pieniadze, a TY przed telewizorem i komputerem we wlasnym domu... Tyle w temacie EMIGRACJI

Radek1930

Post autor: Radek1930 » 20.10.2013, 15:51

11.10.2013 Charków Ukraina-POLSKA

Wyjazd do Charkowa był określany mianem najciekawszego pod względem kibicowskim w naszej grupie eliminacyjnej do MŚ w Brazylii. Wszyscy liczyli się z tym ze mogą pojawić się kibice z Rosji ponieważ Charków położony jest blisko granicy ukraińsko-rosyjskiej. Już wtedy wiadome było że na tą wyprawę trzeba być czujnym i jechać większymi grupami. Gdy już zbliżał się termin wyprawy towarzystwo planowało wyjazd na różne sposoby. Jedni rezerwowali samolot, drudzy mieli zamiar wybrać się pociągiem z Lwowa do Charkowa a jeszcze inni autami bądź autokarem organizowanym dla tzw" kumatych" i właśnie tym autokarem mieliśmy wybrać się na tą wyprawę. Na ok 2 tyg przed dowiadujemy się że mecz będzie rozegrany przy pustych trybunach po ostatnich wybrykach ukraińskich kibiców(odpalenie sporej ilości pirotechniki,okrzyki rasistowskie itp). Gdy już brać kibicowska myślami była na Wembley dochodzi nas informacja o zmianie decyzji i mecz na Ukrainie odbędzie się z kibicami! Już wtedy było wiadomo że nasza liczba nie będzie oszałamiająca. Dodatkowo j***** pzpn nie wznowił sprzedaży biletów zasłaniając się tym że jest zbyt mało czasu na dystrybucje choć my zbytnio się tym nie przejmowaliśmy licząc że spokojnie kupimy je w Charkowie. Mieliśmy także nadzieje że uda nam się chociaż zapełnić autokar. Do wyjazdu coraz mniej czasu i ludzie zaczynają się wykruszać co sprawia ze na dwa dni przed wyjazdem autokar ostatecznie zostaje odwołany bo jest tylko 21 chętnych. Wkurwienie straszne lecz nie rezygnujemy z wyjazdu. Na szczęście byliśmy przygotowani na to że będzie trzeba jechać samochodem wiec na dzień przed meczem planujemy wyruszyć autem. W czwartek z samego rana jedziemy w cztery osoby. W Warszawie dosiada się piąta i w komplecie udajemy się w podróż. W skład wyprawy wchodziły 3 osoby z BAŁTYKU GDYNIA(2+1 dziewczyna),1 z MKS KARLINO oraz 1 dziewczyna z GKS JASTRZĘBIE. Droga mija nam spokojnie bez żadnych niespodzianek i większych postojów. Jedynie na granicy stoimy blisko 2h. Pytają się nas czy jedziemy na mecz my odpowiadamy ze na wycieczkę do Kijowa. O dziwo droga do Charkowa nie była taka zła jak to słyszeliśmy z opowiadań. Udaje nam się także przejechać cała Ukrainę w jedna i drugą stronę bez żadnej kontroli oraz łapówki co w tym kraju wydaje się być ewenementem:). Mniej szczęścia miały osoby z którymi mieliśmy kontakt a wyjechały pół dnia wcześniej . Pisali nam o sporych korkach w Kijowie oraz częstych łapówkach. Oprócz nas wiemy też o tym że jedzie pociągiem kilka chłopaków z Gksu Jastrzębie którzy mają spięcie z ukraińską psiarnią na dworcu, musiała interweniować ambasada. Od Kijowa na trasie często mijamy autokary czy też busy z ukraińskimi piknikami. Po blisko 24h jeździe docieramy do Charkowa.Po wjeździe do miasta bierzemy taksiarza który ma nas poprowadzić na nasz wynajęty apartament. Nikt z nas nie spodziewał się ze zrobi to w taki efektowny sposób. Podczas zawrotki zasłaniał przed rozpędzonymi autami swoja Ładą nasz samochód za jedyne 30 hrywien . Gdy wydaje się nam że jesteśmy już na miejscu dowiadujemy się że tam jest tylko biuro i mija kolejna godzina na znalezienie naszej noclegowni. Miedzy czasie zaczepia nas polski dziennikarz prasowy podpytując o parę spraw. Min. o bilety oraz o Wembley czy też tam pojedziemy nawet w przypadku niekorzystnego wyniku na Ukrainie:) Po dotarciu na miejsce 2 osoby biera szybki prysznic w celu odświeżenia i udaje się pod stadion z nadzieją na zakup biletów a reszta wypoczywa po podróży. Tam zostajemy poinformowani ze Ukraińcy nie sprzedadzą nam biletów tylko pzpn się tym zajmował. Po tej informacji przeczuwamy ze może być lipa z wejściem na mecz. Pod stadionem nasza dwójka zostaje rozpoznana przez miejscowych którzy stali pod kasami. Kilka osób podąża za nami my widząc to zawracamy w ich kierunku a oni pala głupa i kończy się na groźnych minach z ich strony. Po dotarciu do naszego apartamentu powiadamiamy o sytuacji z biletami resztę z która mamy kontakt i ustalamy że spotykamy się o 19 pod sektorem gości. Na stadion udajemy się taksówką. Łada z 5 pasażerami to na Ukrainie żadna nowość tylko cena trochę większa:). Podczas drogi w naszym dyliżansie wypada kierownica jednak po kilku minutach nasz driver opanowuje sytuacje i dojeżdżamy pod stadion na czas. Tam dowiadujemy się że musimy obejść cały dookoła aby dostać się pod sektor dla nas.Po drodze mijamy sporo Ukraińców pod bramami jednak niepokrojeni przez nikogo docieramy do celu. Pod bramą widzimy kilkanaście osób z Polski. Po nas dociera jeszcze parę osób. Już wtedy wiemy ze nasza liczba nie przekroczy 50. Większość osób które tu dotarły kupiły bilety jeszcze przed planowanym meczem bez publiczności i tylko pod stadionem mieli wymienić vouchery na bilety w jednej z kas w której obsługiwał gość z pzpnu. Wysyłamy 2 osoby od nas by zagadać o te brakujące bilety a tam dowiadujemy się że on nam nie pomoże i tylko Ci co maja vouchery mogą je otrzymać. W ogóle wszystko wygląda tu dziwnie. Nasze wejscie jest razem z ukraińcami. Widać ze nasza grupa jest obserwowana przez inne ekipy gospodarzy. Ogarnięta część naszej wycieczki czyli jakieś niecałe 20 osób czeka uważnie na rozwój wydarzeń a reszta piekli się by wejść na stadion. Ci co wchodzą maja problemy na bramie z flagami. Większa część idzie do depozytu. Z jednej strony dobrze bo jak maja wisieć flagi z jakimiś Sknerusami z Edynburga czy inne wynalazki to lepiej niech nie wiszą żadne. Widać co niektórzy są bardzo nie rozgarnięci, łażą z flagami nie zważając ze cały czas jesteśmy na obserwacji. Pod naszą bramę przychodzi dwóch typków z jakieś małej ukraińskiej ekipy jak to sami stwierdzili i pytają się nas czemu nas tak mało i czy chcemy się bić itp. My oznajmiamy im że jest nas kilkunastu jak by coś chętnych to oni momentalnie zmienili temat na końcu życząc nam powodzenia. Gdy głownie piknikowe towarzystwo jest już na stadionie a pod zostajemy bez biletów w 10 osób plus Jastrzębie i gość z Lipska którzy maja bilety udaje nam się skontaktować z kimś z pzpn by załatwił nam te jebane wejściówki. Owy gość przychodzi to zaczynają się jaja na bramie. Ochrona każe nam wejść inną bramą bo te bilety co pzpn ma dać są na inne wejście,a ta brama znajduje się po przejściu połowy stadionu. Jakaś baba z ich związku prowadzi nas pod tą bramę a tam od c**** ukraińców. W tym czasie rozlega się hymn Polski. Nasza grupa nie zważa na to i głośno śpiewa. Z oddali widać grupki ukraińców którzy zakładają kaptury i myślimy że będzie jakiś atak jednak brak jakiegokolwiek zdecydowania z ich strony. A u nas kabaretu ciąg dalszy gość z pzpnu zgubił się i nie dał tych biletów tej babce i nie możemy wejść bez okazania wejściówek. Wkurwienie u nas straszne. Wracamy z powrotem pod bramę gdzie staliśmy. Mecz już się rozpoczyna a my dalej pod bramami. Dochodzi też do śmiesznej sytuacji gdyż z innej bramy biegnie grupa Ukraińców która chciała ominąć kolejki widząc naszą bramę pustą. W naszych szeregach konsternacja. Na szczęście część osób staje twardo myśląc że to jest atak a okazuje się że jest to jakaś wycieczka . Gdy mecz zbliża się do końca pierwszej połowy ogarniamy konika który za 30 hrywien od sztuki ma dla nas wejściówki gdzie możemy wejść na nasz sektor. Ogólnie praktycznie całe kumate towarzystwo pojawia się w przerwie meczu na sektorze. Obecne kluby to Gks Jastrzębie w 9(8+1 dziewczyna),Jagiellonia Białystok 4,Bałtyk Gdynia 3(2+1 dziewczyna),Widzew Łódź 2,Mks Karlino 1,Pogoń Szczecin 1,Legia Warszawa 1,Powiślanka Lipsko 1,Śląsk Wrocław 1.Był tez ktoś z Hutnika Kraków i Górnika Libiąż. Na stadionie z tego co pamiętam wiszą 3 flagi Dublin,Libiąż i Nowa Huta.Na sektorze jest również kilka niezłych kwiatków między innymi który przyjechał do Charkowa stopem z Kościerzyny w koszulce Kaszebe i w czapce Ochotnicza Straż Pożarna:). Po wejściu na stadion od razu jedziemy na pzpn. Oprócz tego nasz doping tego dnia ogranicza się do kilku okrzyków ponieważ taką liczbą nie było szans na przebicie się. Pod naszym sektorem pojawia się kilka osób ze Spartaka Moskwa z którymi rozmawiają chłopaki z Widzewa.Stadion w Charkowie szaleje po strzelonej bramce dla gospodarzy. Ukraińcy prezentują się przyzwoicie widoczne ekipy Metalistu, Dynama K i Dnipro. Po meczu piłkarze dziękują nam za przyjazd z połowy boiska co nie jest z byt dobrze przez nas odebrane..Potem jesteśmy trzymani przez psiarnie około 40 min na sektorze. Po wyjściu z obiektu chcą nam podstawić autobus który zawiezie nas na dworzec kolejowy w Charkowie. My się nie zgadzamy i postanawiamy jechać na własna rękę.Chcieliśmy cała grupą wyjechać z pod stadionu do centrum jednak okazuje się ze z 44 osób zostaje nas niecałe 30.Widzimy ze nasza grupa ma ogon w postaci kilku szczurków z telefonami którzy śledzą nasz każdy krok. Cała nasza grupa udaje się na metro skąd chcemy się przemieści do centrum lecz w tym dniu jest ono zamknięte i na szybko ogarniamy taxi. Pod wyznaczone miejsce dociera tylko polowa z 6 zamówionych taksówek. Oprócz naszej 5 osobowej grupy na biesiadę udaje się 2 Widzewiaków,1 Legionista,1 osoba z Pogonii oraz 1 osoba która przyleciała na mecz prosto z USA. Po jakimś czasie nasze auto zawija się na nocleg mając na myśli długą podróż powrotną na drugi dzień oraz wyjazd do Anglii na Wembley. Z samego rana jedziemy na Cmentarz Ofiar Totalitaryzmu w Charkowie gdzie spoczywają ofiary Zbrodni Katyńskiej. W nekropolii spoczywa ponad 4000 oficerów Wojska Polskiego i polskich cywili zamordowanych przez NKWD w 1940 roku. My przy pomniku odpalamy symboliczne znicze oraz race. Widać ze dzień wcześniej odwiedziły te miejsce delegacje z innych klubow min. Górnik Libiąż czy Gks Jastrzebie zostawiając wieńce. Po wszystkim czas na drogę powrotną która mineła nam w miare szybko. Podsumowując cały wyjazd to był to chyba najsłabszy nasz wypad pod wzgledem kibicowskim od kilkunastu lat. Dziwne że ekipy z Polski wolały pojawić się na Wembley gdzie wiadome było ze Anglicy juz nic praktycznie nie prezentują niż na teren gdzie mogła sie pojawić solidna ekipa Rosjan. Ogólnie wyszedł z dużej chmury mały deszcz i na szczęście nasza renoma jest znana w Europie co spowodowało brak zdecydowania u naszych rywali. Szacunek dla tych co przyjechali mimo tylu nie przychylności.

Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC » 20.10.2013, 20:39

Dobra pogodzę Was :)

Jak ktoś jest potomkiem starej emigracji i tam się urodził, to niech se wiesza flagę "Chicago" czy "London" (czyli rodzinnego miasta), ale kolesie, którzy wyjechali za chlebem w wieku produkcyjnym, są śmieszni z tymi flagami. To tak jak ktoś wcześniej wspomniał casus "rzeszowskiego" studenta z flagą Kraków.
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.

"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"

Michał_Płock

Post autor: Michał_Płock » 23.10.2013, 22:06

Gościulek 15/19 osób które wpłaciły zaliczki dostały już zwroty na konto - możesz się podpytać innych.
Trwało to trochę bo sam czekałem na zwrot zaliczki z hostelu i od przewoźnika, ale hajsy pooddawałem już prawie wszystkie.
Reszta hajsu idzie jutro. Napisz mi na priv dane do przelewu i przestań siać ferment.
Telefonów zastrzeżonych nie odbieram, często też nie mogę odebrać telefonu bo pracuje obecnie nad dużym projektem na styczeń i mam dużo spotkań w związku z tym. Wystarczyło napisać sms, albo zostawić priva na forum.
PS. Nie komentuje już nawet tego, że nie pojechaliśmy tylko i wyłącznie dlatego, że 11 osób z różnych klubów zrezygnowało w ostatniej chwili zostawiając mnie na lodzie. Zawsze organizator najgorszy.
Prezentacje maturalne/prace licencjackie/magisterskie! -> gg:1451747

lolek91

Post autor: lolek91 » 23.10.2013, 22:25

[link]_

tak powinien wygladac kibic polskiej reprezentacji
www.fanatycy.org

BiałostockaJaga

Post autor: BiałostockaJaga » 23.10.2013, 22:33

lolek91 pisze:[link]_

Ryj powinien być caly zamalowany ;)
Biała siła
Biały stan
Biała rasa
KU KLUX KLAN!

lolek91

Post autor: lolek91 » 24.10.2013, 22:40

BiałostockaJaga pisze:

nie mozna udostepniac ogolnodostepnych zdj kibicow ?
czy powaznie mam zamalowywac twarze jak cos ?
www.fanatycy.org

BiałostockaJaga

Post autor: BiałostockaJaga » 24.10.2013, 22:56

lolek91 pisze:
BiałostockaJaga pisze:

nie mozna udostepniac ogolnodostepnych zdj kibicow ?
czy powaznie mam zamalowywac twarze jak cos ?
Ty tak serio :D? Za malą flage na ryju namalowal powinien caly miec wysmarowany. Teraz rozumiesz?
Biała siła
Biały stan
Biała rasa
KU KLUX KLAN!

fluor

Post autor: fluor » 25.10.2013, 18:49

Oczywiście, że takie flagi są żenujące, podobnie jak wszelkie zagraniczne FC różnych klubów, to jest żenada i tyle. Sami byście sapali jakby na meczach innych reprezentacji pojawiały się ich flagi z polskimi miastami.
PS. Nie nie jeżdżę i jeździł nie będę. Nikomu też niczego nikt nie zakazuje, przecież robienie żenujących rzeczy nie jest zabronione ani karane.

lolek91

Post autor: lolek91 » 25.10.2013, 23:11

zwracam honor
www.fanatycy.org

pomarańcz

Post autor: pomarańcz » 27.10.2013, 15:20

fluor pisze:Oczywiście, że takie flagi są żenujące, podobnie jak wszelkie zagraniczne FC różnych klubów, to jest żenada i tyle. Sami byście sapali jakby na meczach innych reprezentacji pojawiały się ich flagi z polskimi miastami.
PS. Nie nie jeżdżę i jeździł nie będę. Nikomu też niczego nikt nie zakazuje, przecież robienie żenujących rzeczy nie jest zabronione ani karane.
Przestań gadać śmieci, z napisem BERLIN raczej by pasowało ;-)

ODPOWIEDZ