15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

jebać cenzure

Re: 15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska

Post autor: jebać cenzure » 16.10.2013, 22:44

Już pomijając czy wpisy o "wojnie" są prowokacyjne czy nie, to gdyby doszło na kadrze do wojny totalnej jak kiedyś, to w obecnych czasach byłaby to jedna wielka kalkulacja

iparts.pl
Thore

Post autor: Thore » 16.10.2013, 22:52

Z widzianych ekip dodam także Unię Tarnów i Pogoń.

Do zabawnej sytuacji dochodzi kilka minut przed końcem meczu.
W około 10 osób mieszanego składu ( Śląsk, Motor, Pogoń) podchodzi podobna ilościowo grupa.
Podchodzą i wołają " chodzcie zbieramy się, na żydów, bo nas atakują "
Moja pierwsza myśl, Cracovia albo Widzew szaleją.

W pewnej chwili jeden typ z tej ekipy woła do płaczków
" ku*** kto was atakuje ?!.... ku*** to Śląsk... idziemy stąd !!"

Grupa oddala się i pytam ostatniej osoby " A panowie skąd?"
W odpowiedzi słyszę "Widzew" ....

Beka konkretna, Widzew przyszedł do Śląska Motoru i Pogoni płakać, że ŁKS ich bije.
Tak wiem za chwilkę będzie wysyp postów ze strony Widzewa, ale byłem, widziałem i słyszałem.
Dodam, że Śląsk i Motor w barwach, więc od razu wiedzieli do kogo podchodzą,
my nie wiedzieliśmy co to za ekipa, po otrzymaniu informacji machnęliśmy ręką i odbijamy w swoją stronę.

Ktoś może opisać co tam dokładnie działo się na linii ŁKS - Widzew ?
Prawda Jest Prawdą I Nie Jest Zbyt Głośna,
Sprawiedliwość, A Prawo - Zgodność Pozorna ...

Brunatny

Post autor: Brunatny » 16.10.2013, 23:17

kibolek1983 pisze:
ttomek pisze:

Kazdy kraj powinien dbac o wlasne interesy.Na tym polega polityka. To ze wybralismy papierowy sojusz z Wielka Brytania a nie Niemcami to mozemy podziekowac sobie sami.
Zastanowiłeś się chociaż przez chwilę zanim to napisałeś?
Niestety taka prawda, Niemcy chcieli od nas trasy tranzytowej na Wschód, kilkukrotnie prób owali się z nami dogadać, jednak wybraliśmy "przyjaciół" w postaci Francji i Anglii, które tak na prawdę podczas całej wojny nie kiwnęły palcem, aby pomóc Polsce w odzyskaniu niepodległości.

Odnośnie wygwizdania hymnu, to nie ma się co dziwić, bo angole sami sobie zasłużyli swoją postawą wobec emigrantów z Polski.
w bagnie mieszanych ras znam wartosc Swojej Krwi!!

hoolmen

Post autor: hoolmen » 16.10.2013, 23:26

Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece

pseudofan

Post autor: pseudofan » 16.10.2013, 23:48

Na meczu obecnych kilku emigrantów z Igloopolu Dębica ze zrobioną przez nich flagą narodową.

lospantalones

Post autor: lospantalones » 17.10.2013, 00:57

hoolmen pisze:Stalowka jakosciowo bardzo dobra ekipa-po meczu skutych i aresztowanych 3 typow ze Stalowej Woli za race i swiece
jakościowo??? co masz na myśli ??bo po wydlądzie to oceniać ekipe troche niebezpieczne

norbi071

Post autor: norbi071 » 17.10.2013, 01:15

niektórych z Was nie da się słuchać z marudzeniem wiecznym.... długo się tu nie udzialałem. nie będę poruszał niektórych " bajek" . z mojej i mojej ekipy perspektywy - w trakcie 1 połowy ostra napinka z angolami, 1 sektor przed "graniczym" za bramką. po małej "akcji" w 12 osób zostajemy wyprowadzeni wraz poźniej z resztą Polaków z przygranicznego sektora. pod koniec meczu bliska napinka tym razem już bardziej teatralna ale z tylko 3-4metrów od głównego sektora angoli, prawie 10 minut :) jak dla mnie od dawien dawna - a "trochę" jeździłem - mecz na mega plus, doping jak na dzisiejsze czasy na Kadrze bardzo dobry, wiadomo że to nie będzie już to co na lidze, ale pozytywnie. co do ochrony - można było wnieść wszystko , jedyne co powiem to , że przez moje zagapienie zmuszony byłem wejśc na stadion z ... laptoptem i bez problemów (??!!)

a Ty?

Post autor: a Ty? » 17.10.2013, 12:05

jarecki_nl

Post autor: jarecki_nl » 17.10.2013, 12:13

No to ja dopiero wczoraj wieczorkiem dojechalem,wiec napisze cos ze swojej strony,na sam poczatek podziekowanie dla Lukasza za mile przyjecie...a co o mojego wyjazdu to zaczelo sie ciekawie .Mialem wyjechac w poniedzialek o 21 z Antwerpii do Londynu autobusem eurolines po tym jak juz dalem walizke do autobusu to nagle ciapaty kierowca zaczyna sie czepiac mojej podrecznego bagarzu a tammialem 5 browarkow,wiec musialem je zchowac do torby,co po tym zapytalem sie kolegi czy ma cos innego do picia bo 8 godzin jazdy bez picia bym nie wytrzymal wiec dostalem pol tora litrowa wode.Dobra wchodze siadam a ten mi tu mowi ze ja pijany jestesm( 4 piwka wypilem ale do c**** pijany nie bylem) Nic chu... sie ddoczepil i mowi mi ze mam wyjsc ja sobie mysle ni ch...ja jak wyjde to jak na mecz wejde wiec postanowilem zostac,no to on dzwoni na policje co zabardzo mi na reke nie bylo (bo akurat to w Holandii mieszkam a bez niczego nie jechalem) wiec wychodze mala sprzeczka on stoji kolo w autobusie kolo kierownicy i dalej sapie,nerwy mi puscily i dostal ta butelka w lep ja zabralem bagarz i spierdolilem do knajpy,dzwonie do kolegow ktorzy mnie wysadzili zeby spowrotem po mnie przyjechali bo jest problem.Czekam pol godziny w knajpie (ktora nazywa sie Feyenoord) i co tu widze z daleka ku... paly ida w moja strone razem z tym kierowca ja szybko do kibla schowalem co mialem schowac paly wala do kibla ja na to mowie ze sram zaraz wyjde hehe,dobra wychodze bla bla bla z palami nie przyznalem sie do winy i na cale szczescie mnie puscili.

W tym czasie kolezy przyjezdzaja i mowie musicie mnie zawiesc do Anglii bo musze byc na tym meczu ale oni na nastepny dzien do pracy,wiec zawiezli mnie do Brukselii i z tamtad pociag do Londynu potem z Londynu do Luton,I to mnie przyja kolega ktorego poznalem tutaj na forum,przespalem sie 2 godzinki szybki prysznic no i wyruszamy z Luton do Londynu nas bylo okolo 25 osob ale bardziej piknikowo ale na cale szczescie jedna osoba z Ruchu Chorzow byla kumata i mialem z kims pogadac.

Wiec juz tam w pociagu juz zaczynamy od wodeczki no i male kokolino z kolesiem z Ruchu(nie spodziewal sie ze takie dobre bedzie wiec wyrwalo go z nog heheh a gosc prawie 2 metry ) I potem jedno wielkie nie porozumienie kazdy sie glubil i c*** wie co ale dotarlismy pod stadion.

Tam to juz tylko z kolega z Ruchu caly czas browarki pijemy no i potem pomyslalem sobie bo mialem 3 race ze rozdam 2 a jedna zapale przed stadionem pod tym tunelem bo jednak sie balem wziasc na stadion mialem dziwne przeczucie ze wtedy nie zobacze meczu.Wiec co nagle wszystcy zaczeli spiewac przed wyjsciem z metra i co odpalam ( to sobie ku..po odpalalem heheh) nie minelo 10 sec i juz 3 paly i ch..juz sobie mysle po meczu,wzieli mnie na bok sprawdzili mnie a to ze kokolino jeszcze dobrze dzialalo to i po angielsku tez mi sie dobrze gadalo wiec tak gadalem ze dali mi ostatnia szanse uffff.

No to 15 min pozniej wchodzimy na stadion a to ze kazdy mial bilet na inne sektory zostalem sam,stalem caly czas za bramka spiewanie itd,w przerwie doszlo malego starcia chyba 2 osoby pomiedzy soba(jakie ekipy to niewiem) po meczu nic ciekawego sie dzialo pozatym ze koles z Ruchu mial wylaczony telefon a kolega Lukasz co dostal odemnie race to nie wpuscili go na stadion i tez mial wylaczony telefon,wiec nocke spedzilem w londynie chodzac po miescie tu piwko tam piwko potem do mc donalda zajebany Polakami wszystcy prawie spali no ale czulem sie jak u siebie.

Potem dojechalem po torbe do Lukasza i powrot do Holandii.Wyjazd udany ale liczylem na wiecej atrakcji.( co by tu nie mowic mialem duzo szczescia i z palami i w Londynie bo mialem konkretne trzepanie) To tyle z mojej strony.pozdrawiam

Jose Arcadio

Post autor: Jose Arcadio » 17.10.2013, 14:03

Witam podczas podrozy na stadion widziana zgrabna kilkudziesiecio osobowa grupa sportowcow z koalicji KSGKS a z nimi Siarka...czy to juz cos wiecej niz wspolne kontakty?Wczesniej mieli wspolny turniej

przemek82

Post autor: przemek82 » 17.10.2013, 14:58

Thore pisze:Z widzianych ekip dodam także Unię Tarnów i Pogoń.

W około 10 osób mieszanego składu ( Śląsk, Motor, Pogoń) podchodzi podobna ilościowo grupa.

Beka konkretna, Widzew przyszedł do Śląska Motoru i Pogoni płakać, że ŁKS ich bije.
Tak wiem za chwilkę będzie wysyp postów ze strony Widzewa, ale byłem, widziałem i słyszałem.
my nie wiedzieliśmy co to za ekipa, po otrzymaniu informacji machnęliśmy ręką i odbijamy w swoją stronę.

Haha,tak mogę skomentować twoje wypociny na nasz temat szczurku!Twoje farmazony pasują do opowieści z tysiąca bajek i jednej nocy!
Kiedy nas ten ŁKS zbił, bo niemoge skojarzyć?!

Londobrzeg

Post autor: Londobrzeg » 17.10.2013, 15:04

do Jose

Tylko wspólne kontakty.

http://www.youtube.com/watch?v=WZgSNs1COkU

KoalicjaBraci

Post autor: KoalicjaBraci » 17.10.2013, 16:31

co do ŁKSu i Widzewa podbijam widziane jakies szarpaninki a w drodze na stadion widziana spora grupa ŁKSu z nimi sporo osob w barwach Tychow nie wygladali na osoby przypadkowe i mozna prosic o liczby poszczegolnych ekip

N_

Post autor: N_ » 17.10.2013, 17:26

Fotki z Anglia - POLSKA

[link]

Z Jasełka 17 osób.
http://www.youtube.com/user/czarni

a Ty?

Post autor: a Ty? » 17.10.2013, 17:32

Sandecja Arka Czarni ? [link]

SZALIKI.COM

Post autor: SZALIKI.COM » 17.10.2013, 17:44

ŁKS u ok 50 osob z flagą Łks Łódz Polska
Obrazek

N_

Post autor: N_ » 17.10.2013, 18:10

a Ty? pisze:Sandecja Arka Czarni ? [link]
Dokładnie do tego Cracovia, KSZO ... całą Triada ok.200 osób udała się wspólnie.
http://www.youtube.com/user/czarni

kibolek1983

Post autor: kibolek1983 » 17.10.2013, 18:32

Brunatny pisze:
Niestety taka prawda, Niemcy chcieli od nas trasy tranzytowej na Wschód, kilkukrotnie prób owali się z nami dogadać, jednak wybraliśmy "przyjaciół" w postaci Francji i Anglii, które tak na prawdę podczas całej wojny nie kiwnęły palcem, aby pomóc Polsce w odzyskaniu niepodległości.
Zastanawiam się gdzie Wy uczyliście się historii?

Hitler żądał budowy autostrady z Niemiec do Prus Wschodnich, oddania Niemcom Wolnego Miasta Gdańsk, przystąpienia Polski do osi. Po zbudowaniu takiej trasy Polska została by odcięta od Morza Bałtyckiego co znacznie zniszczyłoby Naszą gospodarkę. Niemcy dokładnie wiedzieli, że są to żądania nie do spełnienia i były głównie pretekstem do wojny do której dążyli. Gdybyśmy poszli w jakiś sojusz z Hitlerem- USA i ZSRR zrobiłyby u Nas taką miazgę, że szkoda gadać. Decyzja Naszego rządu była HONOROWA. Przepraszam za OT.
.

H.H.H

Post autor: H.H.H » 17.10.2013, 18:36

Thore pisze:Z widzianych ekip dodam także Unię Tarnów i Pogoń.

A co uslyszales to od kolegi kolegi, ktory akurat przechodzil obok?
Jak nie wiesz to niepie.rdol glupot!!! Sytuacji takiej nie bylo!! Ze Widzew sie tak pomylil i podszedl do was he he dobry jestes!!!
Nie twoj zas.rany co bylo na jak to ujoles " na linii ".
Widzew z Ruchem bardzo dobrze slyszalni na stacji metra i sami zaiteresowani wiedzieli kto i gdzie sie znajduje, wiec nie kombinuj internetowy napinaczu.
Napisze Ci tylko zebys znowu nie wymyslal "Konkretna beko " Widzew,Ruch, Jagiellonia i Stal Rzeszow ruszaja razem pod Wembley z miejsca zbiorki. Pod stadionem kazdy rozchodzi sie w wiekszych i mniejszych grupkach na swoje sektory !! A czesc zostaje pod stadionem
Wiec na ch.uj mialby ktos do kogos podchodzic jak Nasze Wspolne Towarzystwo bylo nam dobrze znane " Chlopaku od otrzymywania informacji i machania rekoma"? Nie rob z siebie blazna. Nikt Widzewa nie ATAKOWAL!!!

Łomżyca

Post autor: Łomżyca » 17.10.2013, 18:53

kibolek1983 pisze: Zastanawiam się gdzie Wy uczyliście się historii?

Hitler żądał budowy autostrady z Niemiec do Prus Wschodnich, oddania Niemcom Wolnego Miasta Gdańsk, przystąpienia Polski do osi. Po zbudowaniu takiej trasy Polska została by odcięta od Morza Bałtyckiego co znacznie zniszczyłoby Naszą gospodarkę. Niemcy dokładnie wiedzieli, że są to żądania nie do spełnienia i były głównie pretekstem do wojny do której dążyli. Gdybyśmy poszli w jakiś sojusz z Hitlerem- USA i ZSRR zrobiłyby u Nas taką miazgę, że szkoda gadać. Decyzja Naszego rządu była HONOROWA. Przepraszam za OT.
Gdzie Ty się uczyłeś historii? Autostrada miała być budowana w postaci wiaduktu, który przecinałby nasze terytorium. Niemcy nie dążyli do wojny z nami, 28 kwietnia zerwali z nami pakt o nieagresji ponieważ Beck wybrał układ z Wielką Brytanią i Francją. ZSRR żadnej miazgi z nas by nie zrobiło, w 1939r. czerwoni posiadali fatalnie zorganizowaną armię oraz po wielkiej czystce mieli ogromne braki w dowództwie. Jeżeli Stalin zdecydowałby się jednak na atak, to my razem z Niemcami oraz Rumunią obronilibyśmy się, a nawet przystąpili do kontrataku. Co do USA, to nie wiadomo jakby potoczyła się II wojna światowa jeżelibyśmy byli w sojuszu z Osią, można gdybać i gdybać. Decyzja była honorowa powiadasz? Honorowe było podpisanie układu Majski-Sikorski z ZSRR w 1941 r? Honorowe było zachowanie Anglii i Francji wobec nas podczas ataku Niemców 1 września? Honorowe było wkroczenie 17 września armii ZSRR na nasze terytorium. Dowództwo oraz rządy ocenia się po zwycięstwach i korzyściach osiąganych dla narodu, a nie po "honorach" . Fatalna decyzja Józefa Becka do dzisiaj odciska na nas piętno, a w latach 39-45 spowodowała śmierć, gwałty, tragedie milionów ludzi, a co najgorsze naszych rodaków.

PS: Również przepraszam za ot, ale musiałem.

FH12

Post autor: FH12 » 17.10.2013, 19:39

Łomżyca pisze:
kibolek1983 pisze: Zastanawiam się gdzie Wy uczyliście się historii?

Gdzie Ty się uczyłeś historii? Autostrada miała być budowana w postaci wiaduktu, który przecinałby nasze terytorium. Niemcy nie dążyli do wojny z nami, 28 kwietnia zerwali z nami pakt o nieagresji ponieważ Beck wybrał układ z Wielką Brytanią i Francją. ZSRR żadnej miazgi z nas by nie zrobiło, w 1939r. czerwoni posiadali fatalnie zorganizowaną armię oraz po wielkiej czystce mieli ogromne braki w dowództwie. Jeżeli Stalin zdecydowałby się jednak na atak, to my razem z Niemcami oraz Rumunią obronilibyśmy się, a nawet przystąpili do kontrataku. Co do USA, to nie wiadomo jakby potoczyła się II wojna światowa jeżelibyśmy byli w sojuszu z Osią, można gdybać i gdybać. Decyzja była honorowa powiadasz? Honorowe było podpisanie układu Majski-Sikorski z ZSRR w 1941 r? Honorowe było zachowanie Anglii i Francji wobec nas podczas ataku Niemców 1 września? Honorowe było wkroczenie 17 września armii ZSRR na nasze terytorium. Dowództwo oraz rządy ocenia się po zwycięstwach i korzyściach osiąganych dla narodu, a nie po "honorach" . Fatalna decyzja Józefa Becka do dzisiaj odciska na nas piętno, a w latach 39-45 spowodowała śmierć, gwałty, tragedie milionów ludzi, a co najgorsze naszych rodaków.

PS: Również przepraszam za ot, ale musiałem.
Poczytaj za kogo uważał Hitler Słowian i co zamierzał z nimi zrobić po ewentualnie wygranej wojnie. Niektóre decyzje Becka są kontrowersyjne ale akurat ta ,że nie wszedł w sojusz z Niemcami Hitlerowskimi jest jak najbardziej słuszna.

forma0110

Post autor: forma0110 » 17.10.2013, 19:59

Wypierdalac na studia historyczne albo nos w książki a nie tu na forum kibicowskim jakieś przepychanki urządzacie!!!

KSA do konca

Post autor: KSA do konca » 17.10.2013, 20:16

pojebalo tych ludzi co pierdola o sojuszu ze szwabami.po dzis dzien j**** hitlerowcow i szwabow na ostro.

chiacyntjagoda

Post autor: chiacyntjagoda » 17.10.2013, 21:06

Maxi pisze:
chiacyntjagoda pisze:Cheerio - 100% racji!

Śmieszy mnie ta podnieta na wygwizdywanie hymnu.... i to komu jak komu ale Anglikom? Zrozumiałbym szkopom albo czerwonej zarazie z Moskwy ale ...byłym sojusznikom i krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) naszych rodaków (tylko nie piszcie o nienawiści Brytyjczyków do Polaków bo jakoś masowych powrotów do Polski nie widzę) ?

Sam doping mega słaby i jedyne co pokazaliśmy Angolom to ...wymalowane ryje januszy...

Piłkarsko...no to już szkoda klawiatury ;)
Jak w angolach widziałeś sojuszników i zbawców naszego NARODU to nie mam pytań. Dla Twojej jak widać ubogiej wiedzy historycznej Anglia wraz Francją skazały na śmierć tysiące Polaków przez brak interwencji i pomocy pomimo wcześniejszych zobowiązań w czasie II wojny światowej. To właśnie oni wypięli się na Nas wielką dupą i chronili tylko swoje tyłki bo po co było pomagać Polsce. Odsyłam do odpowiedniej literatury bo to co napisałeś jest idealnym przykładem polskiego szkolnictwa - Niemcy i ZSRR najwięksi zbrodniarze a Anglia i Francja zajebiści przyjaciele. A Twój drugi argument jest jeszcze bardziej śmieszny ("krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) Polaków". Dziwne żeby nie przyjął, Anglicy w większości nie chcą pracować za takie stawki a my Polacy jesteśmy tanią siłą roboczą, którą gospodarka Wielkiej Brytanii potrzebuje i oni nie przyjęli Polaków ot, tak, że im się podoba nasz naród ale ze względów ekonomicznych. Choćby z zaszłości historycznej możemy ich nie lubić. .
Po pierwsze nie widzę w nich zbawców. Po drugie mój dziadek walczył w brytyjskiej armii więc mam info z pierwszej reki. Po trzecie nikt nas nie sprzedał na żadnej konferencji!!! To są właśnie te brednie, których uczą w polskich szkołach. Przedstawianie Polaków jako wielce poszkodowanych i pokrzywdzonych przez świat. Mieliśmy jedno z najsilniejszych państw świata w XVI/XVII wieku i sami to spierdoliliśmy. A wJałcie alianci mieli gówno do gadania. Stalin miał więcej wojska niż obie armie razem wzięte a przecież nie musiał się w Berlinie zatrzymywać (szczególnie, że komuisci niemieccy a szczególnie francuscy i włoscy tylko na jego ruch wyczekiwali). Po czwarte Francje trzeba wykluczyć z tej konwersacji...bo to pajace:)

Generalnie angole to żaden dla nas wróg, więc uważam gwizdanie na ich hymn za pokazywanie własnych kompleksów.

cheerio

Post autor: cheerio » 17.10.2013, 21:07

norbi071 pisze:w trakcie 1 połowy ostra napinka z angolami, 1 sektor przed "graniczym" za bramką. po małej "akcji" w 12 osób zostajemy wyprowadzeni wraz poźniej z resztą Polaków z przygranicznego sektora. pod koniec meczu bliska napinka tym razem już bardziej teatralna ale z tylko 3-4metrów od głównego sektora angoli, prawie 10 minut :) jak dla mnie od dawien dawna - a "trochę" jeździłem - mecz na mega plus, doping jak na dzisiejsze czasy na Kadrze bardzo dobry, wiadomo że to nie będzie już to co na lidze, ale pozytywnie. co do ochrony - można było wnieść wszystko , jedyne co powiem to , że przez moje zagapienie zmuszony byłem wejśc na stadion z ... laptoptem i bez problemów (??!!)
Ze strony Angoli jacys kumaci czy pikniki sie napinały ??? Szkoda, że jak do nas przyjechali to bez problemu porozkładali flagi obok naszych kibiców i pewnie jeszcze wiazanki sprzedawali tak jak na Krakowskim Przedmiesciu, a Janusze zamiast cos odpowiedziec tylko Polska Polska i Polska Biało Czerwoni. U nas jest straszna przepasc miedzy kibolami a jankami, w Anglii nawet pikniki znają pewne przyspiewki czy riposty i nie ubierają sie jak do cyrku. Moim zdaniem jeżeli ma być u nas dobrze to po prostu trzeba zacisnac zęby, wyrabiac karty kibica, zaakceptowac po czesci modern football i chodzic na mecze, bo uwierzcie mi, ale lepiej juz napewno nie bedzie.

jarecki_nl

Post autor: jarecki_nl » 17.10.2013, 21:26

https://www.youtube.com/watch?v=FCpQBFHg3a4

Ma ktos wiecej filmikow z tej strony jak cos to moze byc prive,pozdro

eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ » 17.10.2013, 21:52

chiacyntjagoda pisze:
Maxi pisze:
chiacyntjagoda pisze:Cheerio - 100% racji!

Śmieszy mnie ta podnieta na wygwizdywanie hymnu.... i to komu jak komu ale Anglikom? Zrozumiałbym szkopom albo czerwonej zarazie z Moskwy ale ...byłym sojusznikom i krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) naszych rodaków (tylko nie piszcie o nienawiści Brytyjczyków do Polaków bo jakoś masowych powrotów do Polski nie widzę) ?

Sam doping mega słaby i jedyne co pokazaliśmy Angolom to ...wymalowane ryje januszy...

Piłkarsko...no to już szkoda klawiatury ;)
Jak w angolach widziałeś sojuszników i zbawców naszego NARODU to nie mam pytań. Dla Twojej jak widać ubogiej wiedzy historycznej Anglia wraz Francją skazały na śmierć tysiące Polaków przez brak interwencji i pomocy pomimo wcześniejszych zobowiązań w czasie II wojny światowej. To właśnie oni wypięli się na Nas wielką dupą i chronili tylko swoje tyłki bo po co było pomagać Polsce. Odsyłam do odpowiedniej literatury bo to co napisałeś jest idealnym przykładem polskiego szkolnictwa - Niemcy i ZSRR najwięksi zbrodniarze a Anglia i Francja zajebiści przyjaciele. A Twój drugi argument jest jeszcze bardziej śmieszny ("krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) Polaków". Dziwne żeby nie przyjął, Anglicy w większości nie chcą pracować za takie stawki a my Polacy jesteśmy tanią siłą roboczą, którą gospodarka Wielkiej Brytanii potrzebuje i oni nie przyjęli Polaków ot, tak, że im się podoba nasz naród ale ze względów ekonomicznych. Choćby z zaszłości historycznej możemy ich nie lubić. .
Po pierwsze nie widzę w nich zbawców. Po drugie mój dziadek walczył w brytyjskiej armii więc mam info z pierwszej reki. Po trzecie nikt nas nie sprzedał na żadnej konferencji!!! To są właśnie te brednie, których uczą w polskich szkołach. Przedstawianie Polaków jako wielce poszkodowanych i pokrzywdzonych przez świat. Mieliśmy jedno z najsilniejszych państw świata w XVI/XVII wieku i sami to spierdoliliśmy. A wJałcie alianci mieli gówno do gadania. Stalin miał więcej wojska niż obie armie razem wzięte a przecież nie musiał się w Berlinie zatrzymywać (szczególnie, że komuisci niemieccy a szczególnie francuscy i włoscy tylko na jego ruch wyczekiwali). Po czwarte Francje trzeba wykluczyć z tej konwersacji...bo to pajace:)

Generalnie angole to żaden dla nas wróg, więc uważam gwizdanie na ich hymn za pokazywanie własnych kompleksów.
Dziadek chyba za dużo bajek naopowiadał. W jałcie jak i Anglia tak i USA sprzedali nas komunistom, ale akurat tego nie uczą w szkołach więc ktoś ci glupot naopowiadał pewnie dziadek:). stalin może i miał więcej wojska ale gdyby nie pomoc żywnościowa od USA to większość by pozdychała zanim dotarła by do Berlina , nie mówiąc już o jakiejkolwiek wygranej z aliantami, ci twoi alianci nawet na defilade po wygranej wojnie nie zaprosili Polaków, bo chcieli do d*** stalinowi wejsc.
KS Ruch Chorzów

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 17.10.2013, 21:57

Czy jest tu ktoś kto jeszcze pilnuje tego forum? wykasujcie wszystkie zbędne posty, temat dotyczy meczu Anglia - Polska pod względem kibicowskim a nie jakieś pseudo historyczne wypociny baranów którzy siedzą jeszcze w gimnazjum.

kto był w ile osób, kto po kim się przejechał i itp a nie co powinien zrobić Hitler?!
Obrazek
Obrazek

uciekający qrczak

Post autor: uciekający qrczak » 17.10.2013, 21:58

forma0110 pisze:Wypierdalac na studia historyczne albo nos w książki a nie tu na forum kibicowskim jakieś przepychanki urządzacie!!!
Dokładnie...więcej polityki i historii w każdym temacie niż czegokolwiek ze sfery kibicowskiej.Po kilku dniach każdy temat roz..bany.Tego dziadek był w angielskiej armii,tamtego pod Andersem ,a jeszcze innego spadł z wieżyczki obozowej.Jeszcze do tego dwóch widziało naocznie podpisywanie paktu Ribbentrop-Mołotow,a ojciec dwóch innych osobiście podpisał porozumienia
szczecińskie.Panowie więcej luzu i dystansu...Fajnie było w ch.uj ekip,wyciągnijcie jakieś poytywy.

1.3.1.2

Post autor: 1.3.1.2 » 17.10.2013, 22:51

Przez jebane linie lotnicze ryanair z Przyszowic nie odlatuje sporo ludzi w tym widoczne ekipy: Gks Jastrzębie, Góral Żywiec, Polonia Bytom, Chemik Kędzierzyn oraz masa przedstawicieli przeróżnych klubów z okolic. Wkurwienie było takie, że na lotnisko trzeba było sprowadzać kolejne szwadrony psów!

idraulico

Post autor: idraulico » 17.10.2013, 23:13

1.3.1.2 pisze:Przez jebane linie lotnicze ryanair z Przyszowic nie odlatuje sporo ludzi w tym widoczne ekipy: Gks Jastrzębie, Góral Żywiec, Polonia Bytom, Chemik Kędzierzyn oraz masa przedstawicieli przeróżnych klubów z okolic. Wkurwienie było takie, że na lotnisko trzeba było sprowadzać kolejne szwadrony psów!
Najwytrwalsi wyczekiwali podstawienia samolotu i wylecieli ok godziny 18, docierając w ten sposób na ostatnie minuty meczu. Szacunek dla chłopaków!
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

bums

Post autor: bums » 17.10.2013, 23:24

BKS/Zaglebie/Miedz/Legia ok 40 mocno sportowa ekipa przed meczem trafia paru angoli ktorzy sie postawili ale szybko wylapali. Po meczu umowione piwko z Portsmouth/middlesborough do poznych godzin nocnych czekamy w 30 ale jak to z angolami zawsze bywa cos im wypadlo...

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 17.10.2013, 23:58

uciekający qrczak pisze:
forma0110 pisze:Wypierdalac na studia historyczne albo nos w książki a nie tu na forum kibicowskim jakieś przepychanki urządzacie!!!
Dokładnie...więcej polityki i historii w każdym temacie niż czegokolwiek ze sfery kibicowskiej.Po kilku dniach każdy temat roz..bany.Tego dziadek był w angielskiej armii,tamtego pod Andersem ,a jeszcze innego spadł z wieżyczki obozowej.Jeszcze do tego dwóch widziało naocznie podpisywanie paktu Ribbentrop-Mołotow,a ojciec dwóch innych osobiście podpisał porozumienia
szczecińskie.Panowie więcej luzu i dystansu...Fajnie było w ch.uj ekip,wyciągnijcie jakieś poytywy.
To akurat pozytywne zjawisko że kibice są coraz bardziej doksztalceni w istotnych kwestiach, ja wole taki OT niż "wy k**** jebane chuje zajebiemy was"
Obrazek

uciekający qrczak

Post autor: uciekający qrczak » 18.10.2013, 00:18

Nie no jasne ,że konstruktywna polemika jest o wiele lepsza niż wzajemne wrzuty,ale bardziej chodzi mi o to ze po kilku godzinach każdy temat to jedna wielka dygresja kręcąca się wokół 2-3 wątków,a o istocie tematu nikt już nie pamięta.Któryś kolego tam powyżej napisał...wrzucajcie liczby ekip,konkrety,sytuacje.Od historii i polityki są osobne tematy.

Jogi Babu

Post autor: Jogi Babu » 18.10.2013, 01:51

1.3.1.2 pisze:Przez jebane linie lotnicze ryanair z Przyszowic nie odlatuje sporo ludzi w tym widoczne ekipy: Gks Jastrzębie, Góral Żywiec, Polonia Bytom, Chemik Kędzierzyn oraz masa przedstawicieli przeróżnych klubów z okolic. Wkurwienie było takie, że na lotnisko trzeba było sprowadzać kolejne szwadrony psów!
Lotnisko jest w Pyrzowicach. Przyszowice są koło Gliwic, kierunek Mikołów/Tychy.

nieichuj

Post autor: nieichuj » 18.10.2013, 07:21

Można się uśmiać z co niektórych i z tego co widzieli.Widzew z Ruchem - normalne, choć ci drudzy nie zawsze kibicują Polsce.ŁKS z Zawiszą i Tychami-normalne, ale Ślask, Motor, Pogoń i ktoś tam jeszcze razem? i do tego widziałem Lechię gdzieś z boku? Do tego Triada i jej zgody sporą bandą razem? Do tego widziałem jak ŁKS i Arka wychodziły i stały w pobliżu siebie i nic.Musi się przewracać wasz forumowy świat co? :D.Jeśli ktoś szukał awantur to chyba tylko ci co zostali w latach 90-tych.

szakalaka

Post autor: szakalaka » 18.10.2013, 07:24

Łomżyca pisze:
Gdzie Ty się uczyłeś historii? Autostrada miała być budowana w postaci wiaduktu, który przecinałby nasze terytorium. Niemcy nie dążyli do wojny z nam
Niemcy chcieli wybudować największy wiadukt na świecie :D Przez całe pomorze :D Przepraszam ale musiałem.

Hetman Włoszczowa na meczu w Londynie obecny w 6 osób.
Hetman Włoszczowa!

tomek cz.

Post autor: tomek cz. » 18.10.2013, 07:59

GKS Tychy na kadrze 80 osób wraz z emigracją, idziemy razem z ŁKS i ZAWISZĄ (razem 180).

Emsouze

Post autor: Emsouze » 18.10.2013, 09:26

Czy ktoś z tego mocno opóźnionego lotu z Pyrzowic dotarł na stadiom?

idraulico

Post autor: idraulico » 18.10.2013, 09:32

Emsouze pisze:Czy ktoś z tego mocno opóźnionego lotu z Pyrzowic dotarł na stadiom?
Tak jak pisałem conajmniej 5 osób doleciało na ostatnie 15 min spotkania.

W sumie w samolocie leciało tylko 50 osób, natomiast ile z tego leciało na spotkanie nie mam bladego pojęcia.
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

ODPOWIEDZ