hahahWolsky pisze: i go zaczepili dlaczego jest w barwach Lechii to odpowiedział bo im kibicuję i poszedł i kilkudziesięciu kibiców BKSu mieszka na Karwinach (Gdynia).
Jako mieszkaniec Sopotu (nie tutejszy) powiem tak (i chyba obiektywnie):
- Sopot 95% to Lechia, aczkolwiek jak ktoś już wcześniej zaznaczył - miasto dosyć specyficzne bo w ciągu dnia (w szczególności w weekendy i w wakacje) łazi po mieście pełno turystów i w tym tłumie można wyczaić czasem osoby w barwach Arki, ale im dalej od Monciaka (zarówno w stronę Gdańska jaki i Gdyni) to widać tylko ludzi w biało-zielonych barwach. W nocy natomiast dwie ekipy muszą uważać, gdyż nie wiadomo na kogo można trafić, ze względu na to, że Sopot to również jedna wielka imprezownia ściągająca ludzi z całego Trójmiasta.
- Gdynia to Arka. Na pewno działają i znajdują się tutaj kibice i Lechii i Bałtyku i Wisły, ale przez dobrych kilka lat siedzenia nad morzem nie zauważyłem nikogo w barwach innych niż żółto-niebieskie. Nawet na słynnych Karwinach, gdzie miała/ma mieszkać dość dobra ekipa Lechii (od razu zaznaczam, że nie wiem jak to wyglądało kiedyś przed moim przyjazdem nad morze, opowiadam co sam widziałem na własne oczy). Wrzuty wyłącznie Arki. Jedyne niezamazane wrzuty Bałtyku widzę czasem na drodze między Gdynią a Rumią - tak to wszędzie zmieniono pierwszą literę zespołu na K ;)
- Gdańsk nie podlega dyskusji. 99,9% Lechia, chociaż pewnie znajdą się (odwrotnie jak w Gdyni) ukryci fani Arki.
- małe Trójmiasto (Rumia, Reda, Wejherowo) to Arka i nikogo w barwach Lechii tam się nie uświadczy. Do ciekawostek można dodać również fakt, że jeden z barów w Rumi który był pomalowany na biało-zielono i miał w nazwie "Zielony" został bardzo szybko pomalowany na pomarańczowo ;)