15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: 15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Do kolegi z Bristolu.
Wembley nie jest w strefie Congestion Charge wiec nie musisz robic zadnej oplaty. Mozesz wykupic sobie parking na stadione ale jest dosyc drogi. Na ulicach dookola stadionu nie zaparkujesz bo wszedzie parkingi Permit Holders. Na priva moge ci wskazac na mapie kilka miejsc gdzie mozesz smialo zostawic samochod bez oplaty. Minus tylko ze do stadionu trzeba bedzie dojsc jakies 20-30 minut. W sumie lepsze to niz stanie w korkach na stadion i z stadionu.
Pozdrawiam.
Wembley nie jest w strefie Congestion Charge wiec nie musisz robic zadnej oplaty. Mozesz wykupic sobie parking na stadione ale jest dosyc drogi. Na ulicach dookola stadionu nie zaparkujesz bo wszedzie parkingi Permit Holders. Na priva moge ci wskazac na mapie kilka miejsc gdzie mozesz smialo zostawic samochod bez oplaty. Minus tylko ze do stadionu trzeba bedzie dojsc jakies 20-30 minut. W sumie lepsze to niz stanie w korkach na stadion i z stadionu.
Pozdrawiam.
Media podaja 18-20 tys. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze bedzie z kilka tysiecy wiecej na trybunach angielskich. Niestety ale te 8 tys bieltow ktorych przeznaczyla federacja angielska dl Polskich kibicow mieszkajacych w Anglii rozeszla sie w 3 dni. Reszta ludzi kupuje bilety na sektor z kibicami angielskimi. Bilety jeszcze mozna kupic. Organizatorzy spodziewaja sie okolo 82 tys widzow czyli nie bedzie pelnego stadionu.banita7 pisze:Ile polskich kibiców jest spodziewanych na Wembley? Czy można kupowac bilety na angielskie sektory?
Problem bedzie jak Polscy kibice ujawnia sie na tym meczu. Organozatorzy beda mieli spory problem jak to mialo miejsce na meczu Fulham - Wisla Krakow kiedy wszystkich nas przenosili w trakcie meczu na trybune za bramka. Na Wembley nie bedzie takiej mozliwosci chyba ze wygospodarowali puste sektory.
Mieszkam na Wembley jakies 20 minut od stadionu. W UK jestem od 7 lat. Jak macie jakies pytania to postaram sie pomoc.
Dla namolnego kolegi ktory szuka Hotelu:
hotel ”London Hilton Syon Park” , TW7 6AZ Londyn
hotel ”London Hilton Syon Park” , TW7 6AZ Londyn
Panie i Panowie Trafalgar Square godz.13!!!
-
Blood&Honor
będzie piekło, ten mecz angole będą długo pamiętać, jeszcze jakby nasze orły sprawiły tam niespodziankę to już w ogóle byłaby dla Anglii tragedia narodowa...flagi w dół na 5 dni ;]
Niech ktoś z emigracji ogarnie takie transy, które mam nadzieję że zawisną na stadionie i będą razić po oczach w tv!

NA szybkości ? JEdzie ktoś jeszcze i będzie jechał przez kujawsko-pomorskie i ma wolne miejsce, niech podbija szybko na PW!!!!
jeszcze pytanko do miejscowych Barnet Pytonik bilet który kupimy na metro (strefa1-4 by dojechać z city do Wembley tak?) czy on również upoważnia mnie do jazdy komunikacją miejską po mieście (chodzi mi tu o autobus)
dzieki za odp
dzieki za odp
Tak na tej travelce mozesz tez jezdzic autobusami I kolejka overground
a czy wie ktos z was czy jest taki bilet zeby dojechac z gatwick lotnisko do londynu pozniej sie po nim poruszac i wrocic na 1 bilecie??
-
uciekający qrczak
kup sobie ONE DAY TRAVELCARD za bodajże 8.90 hula na wszystko od 9.30 do 24...metro,autobusy i pociągi w określonych strefach chyba.
ehhh ciężko jest znaleźć jakiś wolny parkin wokół wembley... szukam wokół nawet u ludzi którzy wynajmują prywatnie i wszystko zarezerwowane
Przy samym stadionie nie ma mozliwosci zaparkowania. W dniu meczu na pobliskich ulicach nawet jak w dni powszednie mozna parkowac to w dzien eventu sa restrykcje i nie zaparkujesz chyba ze godzisz sie na klampe na kole albo 200 funciakow za policyjny parking jak ci gablote odcholuja. Moja rada to szukac na Wembley w postcode zaczynajacym sie na HA0. Sam mieszkam w tej strefie i wiem ze jest kupa ulic gdzie mozna smialo zostawic samochod bo nie ma zadnych restrykcji. Do stadionu spacerkeim bedzie ze 30 minut ale to i tak szybciej dojdziesz do samochodu niz wyjedziesz spod stadionu. Nie wyobrazacie sobie jakie korki sie robia nawet do 2 godzin mozecie wyjezdzac stamtad do jakiejs najblizszej wylotowki np. M1 najblizsza.
Polecam tez Perivale. Jest tam wielki osrodek sportowy "GOALS" gdzie jest ogromny parking. Ludzie tam przyjezdzaja grac do 24 w noge "5 a side". Nie ma parkometru ani zadnych szlabanow. Stamtad na Stadion tez jakies 30 minut. Na Park Royal jest duzo magazynow tam tez jest mase uliczek gdzie mozna zostawic samochod i np. autobusem dojechac do stadionu bo z buta to moze byc ze 45 minut. Stonebridge Park, Neasden, nawet ludzie na parkingu IKEI na Wembley zostawiaja samochod. IKEA w dzien powszedni otwarta jest do godziny 23. Parking i tak jest czynny jeszcze dluzej a jest to parking darmowy. Spod IKEI do stadionu moze byc jakies 20 minut na pieszo.
Moglbym wymieniac mase tych miejsc ale mysle ze to co przytoczylem to wystarczajace. Moge podac dokladne adresy jak ktos bedzie bardziej zainteresowany.
Polecam tez Perivale. Jest tam wielki osrodek sportowy "GOALS" gdzie jest ogromny parking. Ludzie tam przyjezdzaja grac do 24 w noge "5 a side". Nie ma parkometru ani zadnych szlabanow. Stamtad na Stadion tez jakies 30 minut. Na Park Royal jest duzo magazynow tam tez jest mase uliczek gdzie mozna zostawic samochod i np. autobusem dojechac do stadionu bo z buta to moze byc ze 45 minut. Stonebridge Park, Neasden, nawet ludzie na parkingu IKEI na Wembley zostawiaja samochod. IKEA w dzien powszedni otwarta jest do godziny 23. Parking i tak jest czynny jeszcze dluzej a jest to parking darmowy. Spod IKEI do stadionu moze byc jakies 20 minut na pieszo.
Moglbym wymieniac mase tych miejsc ale mysle ze to co przytoczylem to wystarczajace. Moge podac dokladne adresy jak ktos bedzie bardziej zainteresowany.
Na Goals nie bedzie chyba zadnego Officera. Parking jest wlasnoscia osrodka a osrodek udostepnia go za darmo. Nie kontroluja wogole czy ktos przyjezdza tam grac czy tylko samochod zostawic. Zreszta na ulicy od Currysa do Goalsa tez mozna zostawiac tam nawet nie ma zadnych znakow. Jest stamtad kawalek ale to i tak lepsza opcja mi sie wydaje niz pchac sie pod sam stadion. Ikea chyba byla by najlepsza jest stamtad naprawde bardzo blisko. Nie pamietam tylko do ktorej jest parking.
to jaką tą travelke brać na strefe 1-4 tak?
Jaki jest adres na ten goals??? bo jak wpisuje w googlach to nic się nie wyświetla.... Ikeaa jest fajną sprawą bo jest blisko tylko że to parking niby dla klientów... Rozglądałem się za płatnym parkingiem(dzwoniłem w kilka miejsc) tylko wszedzie wołają 30 funtów, jeden znalazłem 25 ale 50 minut drogi... sam nie wiem gdzie to auto zostawić... moge zapłacić za parking byle był w rozsądnej cenie i dobry wyjazd... jak ktoś ma jakieś ciekawe propozycje nawet płatny parking to prosze podpowiedzieć... zachodnia stro a wembley mile widziana
GOALS
Alperton Lane
Wembley
HA0 1JH
Doskonale wiem ze parking IKEA jest tylko dla "klientow". Tylko czy ty myslisz ze ktos tam jest w stanie kotnrolowac to. Maja 1500 miejsc parkingowych gdzie caly czas ktos wjezdza i wyjezdza. Nie ma zadnych parkometrow. Mieszkam kolo IKEA i jestem prawie co tydzien tam. Zreszta jak sie mecze odbywaja np. Puchar Anglii to myslicie ze gdzie ci Angole parkuja? Cale masy z IKEA wychodza w szalikach. Zreszta wejdz i kup se sciereczki za 50p i juz jestes klientem hehehe. Osobiscie bym atakowal na IKEA. Z tym ze zadnego piwka po meczu i powrot odrazu po samochod. Mecz jest o 20 czyli o 22 sie skonczy. Do Ikea spod stadionu jakies 20 minut. Ikea zamykaja o 22 ale klienci w kasach sa jeszcze nastepna godzine. Zanim parking IKEA sie oprozni to bedzie kolo 24. Na spokojnie do tego czasu zdazycie wyjechac. A IKEA tez fajnie jest polozona bo przy North Circular 406 ktora laczy sie po paru kilometrach z M1 gdzie szybko dojedziecie do obwodnicy M25.
Pewny jestem ze i Goals i Ikea zda egzamin.
Alperton Lane
Wembley
HA0 1JH
Doskonale wiem ze parking IKEA jest tylko dla "klientow". Tylko czy ty myslisz ze ktos tam jest w stanie kotnrolowac to. Maja 1500 miejsc parkingowych gdzie caly czas ktos wjezdza i wyjezdza. Nie ma zadnych parkometrow. Mieszkam kolo IKEA i jestem prawie co tydzien tam. Zreszta jak sie mecze odbywaja np. Puchar Anglii to myslicie ze gdzie ci Angole parkuja? Cale masy z IKEA wychodza w szalikach. Zreszta wejdz i kup se sciereczki za 50p i juz jestes klientem hehehe. Osobiscie bym atakowal na IKEA. Z tym ze zadnego piwka po meczu i powrot odrazu po samochod. Mecz jest o 20 czyli o 22 sie skonczy. Do Ikea spod stadionu jakies 20 minut. Ikea zamykaja o 22 ale klienci w kasach sa jeszcze nastepna godzine. Zanim parking IKEA sie oprozni to bedzie kolo 24. Na spokojnie do tego czasu zdazycie wyjechac. A IKEA tez fajnie jest polozona bo przy North Circular 406 ktora laczy sie po paru kilometrach z M1 gdzie szybko dojedziecie do obwodnicy M25.
Pewny jestem ze i Goals i Ikea zda egzamin.
jezeli masz wykupiona travelcard to autobusami mozesz sie poruszac po wszystkich strefach
szukam biletow na polskie sektory..
zalezy skad ruszasz stadion znajduje sie w 4 strefie zas wiekszosc tzw londynskich atrakcji w 1PiSki pisze:to jaką tą travelke brać na strefe 1-4 tak?
ruszam z city Victoria
Sluchajcie. Dlaczego zastanawiacie sie nad tymi strefami. Dla Swietego spokoju kupcie sobie na wszystkie strefy "For All zones 1-8". Roznica w cenie bedzie doslownie 2-3 funty. Przeciez to bilet na jeden dzien a nie tygodniowy czy miesieczny. Pomyslcie ze w razie jak sie pierdzielniecie i przypadkiem wsiadziecie w metro ktore jedzie w nie ta strone co trzeba (co niketorym sie przytrafia) i znajdziecie sie poza 4 strefa i wyjdziecie z metra to bilet juz wam przepadl. Bedzie juz nie wazny. Po co ryzykowac brac daily travelcard for all zones i tyle.
Sluchajcie. Dlaczego zastanawiacie sie nad tymi strefami. Dla Swietego spokoju kupcie sobie na wszystkie strefy "For All zones 1-8". Roznica w cenie bedzie doslownie 2-3 funty. Przeciez to bilet na jeden dzien a nie tygodniowy czy miesieczny. Pomyslcie ze w razie jak sie pierdzielniecie i przypadkiem wsiadziecie w metro ktore jedzie w nie ta strone co trzeba (co niketorym sie przytrafia) i znajdziecie sie poza 4 strefa i wyjdziecie z metra to bilet juz wam przepadl. Bedzie juz nie wazny. Po co ryzykowac brac daily travelcard for all zones i tyle.
czyli 1 strefa musisz kupic 1 day travelcard jakies 8 funtow z groszamiPiSki pisze:ruszam z city Victoria
-
Krzysiek95
Bedzie ktos po godzinie 12 na lotnisku w Luton?
Wszyscy jutro tak i pełna agresja !

racja, o 5:00 rano jest tam jeszcze pusto, ale w porze meczu, nie ma tam nawet gdzie wcisnąć rowera, bo wszyscy pracujący w pobliskim wysypisku tam parkują, ale zawsze można spróbowaćPytonik pisze:Na Goals nie bedzie chyba zadnego Officera. Parking jest wlasnoscia osrodka a osrodek udostepnia go za darmo. Nie kontroluja wogole czy ktos przyjezdza tam grac czy tylko samochod zostawic. Zreszta na ulicy od Currysa do Goalsa tez mozna zostawiac tam nawet nie ma zadnych znakow. Jest stamtad kawalek ale to i tak lepsza opcja mi sie wydaje niz pchac sie pod sam stadion. Ikea chyba byla by najlepsza jest stamtad naprawde bardzo blisko. Nie pamietam tylko do ktorej jest parking.
Dokładnie o tym pisałem kilka stron temu, ale wtedy pewnemu londyńskiemu przekumowi zebrało się na poprawianie mnie, "żeby nikt przypadkiem nie uwierzył w te głupoty", które według niego wypisywałem. Lepiej mieć bilety na cały Londyn, nigdy nie wiadomo co będzie cięte na mieście po meczu. Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.Pytonik pisze:Sluchajcie. Dlaczego zastanawiacie sie nad tymi strefami. Dla Swietego spokoju kupcie sobie na wszystkie strefy "For All zones 1-8". Roznica w cenie bedzie doslownie 2-3 funty. Przeciez to bilet na jeden dzien a nie tygodniowy czy miesieczny. Pomyslcie ze w razie jak sie pierdzielniecie i przypadkiem wsiadziecie w metro ktore jedzie w nie ta strone co trzeba (co niketorym sie przytrafia) i znajdziecie sie poza 4 strefa i wyjdziecie z metra to bilet juz wam przepadl. Bedzie juz nie wazny. Po co ryzykowac brac daily travelcard for all zones i tyle.
-
Londobrzeg
Ma ktoś jeszcze jakieś bilety do pogonki ?
-
OldSchoolFans
12.10.2005 Manchester Anglia 2:1 Polska El. MŚ 2006
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

jutro pojawią się jeszcze opisy:
27.03.1999 Londyn Anglia 3:1 Polska El. ME 2000
doszło do nieudanych starć pomiędzy Triadą a Legia & Pogoń.
09.10.1996 Londyn Anglia 2:1 Polska El. MŚ 1998
Wówczas w Londynie panowała ekipa Lecha z Arką
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

jutro pojawią się jeszcze opisy:
27.03.1999 Londyn Anglia 3:1 Polska El. ME 2000
doszło do nieudanych starć pomiędzy Triadą a Legia & Pogoń.
09.10.1996 Londyn Anglia 2:1 Polska El. MŚ 1998
Wówczas w Londynie panowała ekipa Lecha z Arką
-
takijeden0007
pojedziemy z frajerami
Niech ktoś znajdzie kamerkę z miejsca gdzie zbierają się Polacy
Widze, ze Ryan z KTW, ktory mial byc na Stansted o 11:30 jest opozniony do 19:10.
Ktos wie co sie stalo ? Czyli bedzie pare osob mniej w polskim sektorze.
-
oberschlesien321
a ma ktoś jakiąś kamerę z okolic Big Bena ? bo tam jest teraz zbiórka
http://sport.interia.pl/reprezentacja-p ... Id,1042612dyneck pisze:Widze, ze Ryan z KTW, ktory mial byc na Stansted o 11:30 jest opozniony do 19:10.
na ktora przewidzana jest zbiorka polaków?