Stare Zgody ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Stare Zgody ...
Arka - Zagłębie - Zawisza
Arka - Górnik Wałbrzych - Zawisza
Arka - Górnik Wałbrzych - Zawisza
a ja chciałbym zapytać o taką ciekawostke, czy na jakiejś ekipie z większego miasta (powiedzmy od 50tys w góre) ma ktoś jeden z najlepszych FC na dzielnicy złożonej z samych domków jednorodzinnych?
-
A zgoda pomiędzy Zaglębiem Sosnowiec a Olimpią Elbląg jeszcze trwa? bo coś cichutko o niej
KKS
-
A ku*** popatrz na swoje podworko a nie madruj, jak nie slyszysz nic to sie wybierz czyszczenie uszu.Padla zgoda Legia-Pogon a tu rozkminki na temat Zaglebia czy byli w lepszej ekipie czy gorszej czy cos slychac u nich czy cisza.Piotrek1988 pisze:A zgoda pomiędzy Zaglębiem Sosnowiec a Olimpią Elbląg jeszcze trwa? bo coś cichutko o niej
-
Żyje i ma się dobrze, mecze są odległe to i ze wspieraniem się jest ciężko, nie mniej zawsze jesteśmy na południu wspierani przez sosnowiczan, jak i my wspieramy ich drugoligowe wojaże (ot choćby Bytovia w tej rundzie, czy Toruń w zeszłym roku), plus mniejsze liczby wspierane na meczach u siebie czy pozostałych wyjazdach. Miejmy nadzieję, że zarówno Zagłębie jak i my utrzymamy się w II lidze, to będzie okazja na mecz bezpośredni.
A jako, że nie ma tematu o zgodach, pozwolę sobie spytać tutaj: jakie są największe odległości dzielace zgodowe miasta?
A jako, że nie ma tematu o zgodach, pozwolę sobie spytać tutaj: jakie są największe odległości dzielace zgodowe miasta?
QiubKK pisze:Niech ktoś ogarnie tych z Kluczborka i Zdzieszowic, bo piszą o sobie co najmniej jakby byli Partizanem i Zvezdą...
-
eFanatyk pisze:Żyje i ma się dobrze, mecze są odległe to i ze wspieraniem się jest ciężko, nie mniej zawsze jesteśmy na południu wspierani przez sosnowiczan, jak i my wspieramy ich drugoligowe wojaże (ot choćby Bytovia w tej rundzie, czy Toruń w zeszłym roku), plus mniejsze liczby wspierane na meczach u siebie czy pozostałych wyjazdach. Miejmy nadzieję, że zarówno Zagłębie jak i my utrzymamy się w II lidze, to będzie okazja na mecz bezpośredni.
Chorzów-Madryt , Warszawa-Turyn :)
-
skąd tak w ogóle wzięła się az taka niechęc Zagłebia/BKSu do Pogoni? jednak odległośc spora, plus wspólna zgoda wiele lat
-
A mógłby ktoś napisać jak to teraz będzie sie miało do istniejących grafów zgodowych L-PS? oraz czy oddadzą sobie wzajemnie swoje flagi?
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak kocham Cię...
-
flagi powieszą do góry kołami na swoich meczach...jar_ko_w pisze:A mógłby ktoś napisać jak to teraz będzie sie miało do istniejących grafów zgodowych L-PS? oraz czy oddadzą sobie wzajemnie swoje flagi?
ja p*******
-
nowonarodzony pisze:skąd tak w ogóle wzięła się az taka niechęc Zagłebia/BKSu do Pogoni? jednak odległośc spora, plus wspólna zgoda wiele lat
Chciałeś napisać wiele lat temu, bo sama zgoda była krótka. Kiedyś kiedy Pogoń była mocna a Zagłębie zniknęło z piłkarskiej mapy Polski odbiło Pogoni i zachowali się, patrząc na kibicowski kodeks, ni mniej ni więcej jak chu.. . Było to ok. 20 lat temu, ale ludzie którzy wtedy byli w Szczecinie z flagami Zawiszy , ci, którzy byli ganiani w Cz-wie przez Raków po tym jak ich paprykarze nie wpuścili na sektor, cały czas są aktywni i też przekazali młodym jak się zachowywać w stosunku do Pogoni. Przez wiele lat kontakty były tylko na meczach Legii, Zagłębie jeździło po wioskach, kiedy poszli wyżej zaczeli szukać okazji do wyrównania rachunków. W Sosnowcu było to oczywiste, w Szczecinie konsternacja, jak to?:). Pretensje do obecnej sytuacji Pogoń może mieć tylko do swoich starych.
-
Witam. Można coś więcej o tym wydarzeniu? Żeby nie śmiecić może być priv. Za krótki jestem by pamiętać, ale sprawa mnie zaciekawiła. Tłumaczenie frajerstwa polegającego na wielokrotnym atakowaniu zgodowicza drużyny w którą jest się zapatrzonym i ma się układy prywatne ... i to na wspólnym wyjeździe wydarzeniem sprzed przeszło 20 lat jest o ile wygodne, o tyle zalatujące zwykłą ściemą.. żeby nie powiedzieć zawiścią i kompleksami o dobre relacje między pozostałymi stronami. Taka hipokryzja.. udawanie walki w imię zasad zachowując się bez szacunku i honoru.R.E. Bells pisze:.. odbiło Pogoni i zachowali się, patrząc na kibicowski kodeks, ni mniej ni więcej jak chu.. . Było to ok. 20 lat temu, ale ludzie którzy wtedy byli w Szczecinie z flagami Zawiszy , ci, którzy byli ganiani w Cz-wie przez Raków po tym jak ich paprykarze nie wpuścili na sektor, cały czas są aktywni i też przekazali młodym jak się zachowywać w stosunku do Pogoni.
Pzdr
-
typowo lewacka retoryka-h** z historią
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
Błądzisz dzieciak. Używasz słów i sformułowań których nawet nie rozumiesz.holendrowie i beldzy pisze:typowo lewacka retoryka-h** z historią
-
a ty mega kumaty starcu opisujesz tu rzeczy o których nie masz pojęcia
-
eFanatyk pisze:Żyje i ma się dobrze, mecze są odległe to i ze wspieraniem się jest ciężko, nie mniej zawsze jesteśmy na południu wspierani przez sosnowiczan, jak i my wspieramy ich drugoligowe wojaże (ot choćby Bytovia w tej rundzie, czy Toruń w zeszłym roku), plus mniejsze liczby wspierane na meczach u siebie czy pozostałych wyjazdach. Miejmy nadzieję, że zarówno Zagłębie jak i my utrzymamy się w II lidze, to będzie okazja na mecz bezpośredni.
Dzięki za normalna odpowiedz :)
KKS
-
Za dużo głupot w jednym poście, żeby odpowiadać, Ty musisz być z Pogoni. A jakie to były dobre relacje pokazuje czwartkowa narada decyzyjnych Legii. Honoru akurat Zagłębiu nie brakuje, a że postanowili konsekwentnie dojeżdżać niehonorowych? Kto sieje wiatr, zbiera burzę:). Pzdr.kolaboracja_PL pisze: Tłumaczenie frajerstwa...
zalatujące zwykłą ściemą..
zawiścią i kompleksami o dobre relacje...
zachowując się bez szacunku i honoru.
-
W latach dziewięćdziesiątych modne były kasety wideo z relacjami z trybun z różnych szczebli rozgrywek. Na jednej z kaset był obszerny materiał o kibicach Zagłębia.Poruszana była kwestia zgody z Pogonią. Z tego co pamiętam kibice Zagłębia mówili,że nikomu nie chcą wchodzić w d*** i na siłę zgody nie będzie a przyjdzie czas ,że wcześniej czy pózniej jeszcze z Pogonią się policzą...Także jest dużo prawdy w poście pisanym przez R.E.Bells. Z tego co wiem to zgoda Pogoń-Zagłębie była zawarta z dużym naciskiem Legii miało być jak w przypadku zgód Lech-Arka -Cracovia czy Śląsk-Lechia-Wisła.
-
Ok. Więc grzeczniej. Powtarzam. Nie znam sytuacji sprzed 20 lat, która powodowała (zgodnie z Twoimi słowami), iż honorowy Sosnowiec wielokrotnie atakował Szczecin na meczach zgodowicza (zamiast zderzyć się bez obecności trzecich). Dlatego spytałem wprost, bo w mojej ocenie Twoje słowa zabrzmiały niewiarygodnie, a cała sytuacja z zasadami i honorem nie miała nic wspólnego.R.E. Bells pisze:Honoru akurat Zagłębiu nie brakuje, a że postanowili konsekwentnie dojeżdżać niehonorowych?
Odpowiedzi brak - co odczytuje jako wymijanie się od niej - wycofywanie, czyli przyznanie mi racji. Decyzyjni.. jak zaczynasz opowiadać to opisz całą historię, nie wyrwany jej fragment.
COLUMB - dzięki. Teraz mam obraz sytuacji. Podkopywanie Szczecina w Warszawie przez Sosnowiec uważam ze niehonorowe, ale cóż.. dopięli swego. Szkoda że Warszawa tak się dała podejść. To powinno być załatwione między zainteresowanymi bez stron trzecich. Niech każdy oceni to po swojemu.
"Takich braci się nie traci.." :D
Już bez zaśmiecania wątku.
Pzdr.
-
Nie miejcie pretensji do Sosnowca tylko do siebie od dłuższego czasu Pogon pod tym drugim wzgledem kibicowskim jest w dołku
Jakas zmiana pokoleniowa nie wiem ale to trwa juz długi okres czasu! I wlasnie pod tym wzgledem nie macie sie co równac z Sosnowcem a także bielskiem poza tym ta zgoda na południu jest konkretna i jedna z mocniejszych mimo iz oba kluby graja po chujowych ligach.. od dłuższego czasu Portowców ratowała ultraska która i tak nie stoi na najwyższym poziomie..
Jakas zmiana pokoleniowa nie wiem ale to trwa juz długi okres czasu! I wlasnie pod tym wzgledem nie macie sie co równac z Sosnowcem a także bielskiem poza tym ta zgoda na południu jest konkretna i jedna z mocniejszych mimo iz oba kluby graja po chujowych ligach.. od dłuższego czasu Portowców ratowała ultraska która i tak nie stoi na najwyższym poziomie..
KKS
-
Jesteś jednak as nad asy, piszesz, że jesteś za krótki, żeby znać te historie, ale okazuje się, że wystarczająco długi, żeby wysuwać jakieś chore teorie. Podkopywanie? Nie rozumiesz znaczenia słów których używasz, ale domyślam się co chciałeś przekazać.kolaboracja_PL pisze: Podkopywanie Szczecina w Warszawie przez Sosnowiec uważam ze niehonorowe, ale cóż.. dopięli swego.
Jak się nie ma nic na swoją obronę to lepiej zwalić na innych. Robisz z najlepszej firmy w kraju jakiś zamotanych dzieciaków, którym można puścić głuchy telefon i wariują:)). A prawda jest taka, że Pogoń od dłuższego, za długiego czasu, jak to zauważył chłopak powyżej, jest zerem. I tu szukaj wyjaśnienia czemu się wszystko jeb... Jak to śpiewało nomen omen Zagłębie -"Ile Pogoni naje... z Gryfa gamoni?". Tę historię znasz?:). Co to za klub, którego jedynym osiągnięciem grupy h przez 10 lat było to, że sobie wymyślili groźną nazwę? Ciekawe czy ją ktoś jeszcze w ogóle pamięta:). Legia podziękowała Pogoni a to co jest między ZS-MKS jest między nimi i tyle.
-
wariujeci z Pogonia ale wiele ekip jedzie na starej marce.
niestety taka smutna prawda.
Co do samej sytuacji. Pewnym bylo, ze predzej czy pozniej cala sytuacja sie rozwiaze.
Głupie zagrywki i ZS i PS. Wyjazdowe spiecia td.
nie miejsce by o tym pisac.
Duzy wplyw na cala sytuacje mialo kilka akji typu ustawienie obu ekip przez Legie czy konflikt w Szczecinie.
Dziwna ta nasza scena.
niestety taka smutna prawda.
Co do samej sytuacji. Pewnym bylo, ze predzej czy pozniej cala sytuacja sie rozwiaze.
Głupie zagrywki i ZS i PS. Wyjazdowe spiecia td.
nie miejsce by o tym pisac.
Duzy wplyw na cala sytuacje mialo kilka akji typu ustawienie obu ekip przez Legie czy konflikt w Szczecinie.
Dziwna ta nasza scena.
-
R.E. Bells. To opowiedz co planowała najsilniejsza koalicja na pd kraju we Wrexham, ile z tego wyszło i dlaczego. Tam sapanie że Szczecin jest zerem szybciutko się skończyło. Niestety gospodarka reguluje siłę regionu a mamy takie a nie inne czasy.
Bądź zdrów !
Bądź zdrów !
-
Ja z tego co wiem to w Bydgoszczy na finale PP Pogoń sie obsrala przed Zagłębiem mimo iż byli w 3x czy nawet wiekszej liczbie! Jakosc panowie jakos nie ilosc Pogoń od ładnych kilku lat jakości nie ma
Nie ma co wyciagac starych brudów ale to Pogoń z Jaworzna stracila fane to Pogon odjebala krzywa akcje wydzwaniajac po GKS jak wspomnialem w BDG nie byli skorzy do walki to oni jako ta wielka Pogoń duma pomorza dostaja oklep od chłopaków ze Słupska... każdy ponosi porazki ale Pogon naprawde ostatnio wygladała słabo i ja sie wcale Legii nie dziwie ze podjeli taka decyzje
Nie ma co wyciagac starych brudów ale to Pogoń z Jaworzna stracila fane to Pogon odjebala krzywa akcje wydzwaniajac po GKS jak wspomnialem w BDG nie byli skorzy do walki to oni jako ta wielka Pogoń duma pomorza dostaja oklep od chłopaków ze Słupska... każdy ponosi porazki ale Pogon naprawde ostatnio wygladała słabo i ja sie wcale Legii nie dziwie ze podjeli taka decyzje
KKS
-
Wrexham? Co Ty piszesz?:):). Wiesz jaka tam Pogoń była? Kilku starszych i kilku zabawnych małolatów przed nami, które jak Staruch zarzucił pozdrowienia dla Zagłębia to darły się Zagłębie. No chyba, że na sektorze za bramką była jakaś mega paka, w miasteczku niewidoczna.
Nie musisz ironizować z najsilniejszą sztamą na południu, nigdzie tego nie napisałem. Za to na tle Pogoni Zagłębie nie ma się czego wstydzić.
Nie musisz ironizować z najsilniejszą sztamą na południu, nigdzie tego nie napisałem. Za to na tle Pogoni Zagłębie nie ma się czego wstydzić.
-
Dla mnie Pogon Szczecin na zawsze pozostanie ekipa szatanow a przybicie sztamy z Legia gdzie rzadzili lysi bylo najwiekszym zaskoczeniem tamtych czasow.
-
Z tą Bydgoszczą to tak się nie srajcie, bo akurat po meczu to BKS i Zagłębie (kolejność nieprzypadkowa) okazał się ekipą widmo.
-
Legia podziękowała Pogoni czy odwrotnie?
-
Pogoń dała ultimatum dla Legii, albo oni albo BKS, po tym jak Pogoń dostała oklep w Rzymie od ZS i BKS a Legia nie zareagowała, a był pakt o nieagresji na meczach swojej zgody, Legia wybrała zs i bks.
Może ktoś powiedzieć coś na temat przymiarek Pogoni do GieKSy Katowice?
-
jest to się mówi ,prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie,Piotrek1988 pisze:... każdy ponosi porazki ale Pogon naprawde ostatnio wygladała słabo i ja sie wcale Legii nie dziwie ze podjeli taka decyzje
-
kubecky pisze:Pogoń dała ultimatum dla Legii, albo oni albo BKS, po tym jak Pogoń dostała oklep w Rzymie od ZS i BKS a Legia nie zareagowała, a był pakt o nieagresji na meczach swojej zgody, Legia wybrała zs i bks.
co ty bredzisz?
-
holendrowie i beldzy pisze:kubecky pisze:Pogoń dała ultimatum dla Legii, albo oni albo BKS, po tym jak Pogoń dostała oklep w Rzymie od ZS i BKS a Legia nie zareagowała, a był pakt o nieagresji na meczach swojej zgody, Legia wybrała zs i bks.
co ty bredzisz?
o w morde teraz to cie chłopie ponioslo niezle
-
Od bardzo dawna wiemy, że wielu tutejszych forumowiczów słynie z fantazji, przy czym zwykle, im kto mniej wie, tym więcej pisze. "Opisu" tego, co było w Rzymie nawet nie ma co komentować, może "oklep" i "ultimatum" były dziełem "Bandy Boksera". Nie wiem, może trzeba sprawdzić na fejsie.
Odniosę się jednak do jednej kwestii. Przez lata wspieraliśmy i będziemy wspierać nasze zgody niezależnie od ich aktualnej formy. To raz. Dwa - bardzo długo mieliśmy te same zgody i kontakty (bez "taktycznych" udziwnień) i nigdy nie "wybieraliśmy". I nie zamierzamy.
Odniosę się jednak do jednej kwestii. Przez lata wspieraliśmy i będziemy wspierać nasze zgody niezależnie od ich aktualnej formy. To raz. Dwa - bardzo długo mieliśmy te same zgody i kontakty (bez "taktycznych" udziwnień) i nigdy nie "wybieraliśmy". I nie zamierzamy.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
rozumiem że byłeś i oberwałeś.lospantalones pisze:holendrowie i beldzy pisze:kubecky pisze:Pogoń dała ultimatum dla Legii, albo oni albo BKS, po tym jak Pogoń dostała oklep w Rzymie od ZS i BKS a Legia nie zareagowała, a był pakt o nieagresji na meczach swojej zgody, Legia wybrała zs i bks.
co ty bredzisz?
o w morde teraz to cie chłopie ponioslo niezle
-
A dlaczego jest taka kosa na linii Motor-Wisła/Lechia?
-
Proponuję przywrócić temat: Zgody/Kosy/Układy. To jest temat stare zgody.WOB pisze:A dlaczego jest taka kosa na linii Motor-Wisła/Lechia?
Łódzki Klub Sportowy
-
Jakby nie patrzeć to też jest stara zgoda ;) tyle że temat już wałkowany chyba w wspomnianym, w dodatku rodzący sporo napinek więc lepiej tylko przeszukać.
-
A może tak drodzy modowie jak usuwacie to wszystko a nie tylko nie pasujacie do waszej ideologii wpisy ??
Niech nikt z Pogoni się tu nie wypowiada.
Niech nikt z Pogoni się tu nie wypowiada.
-
Ty Piotruś lepiej powiedz co tam ciekawego na fotce.pl, czy idzie jeszcze dupcie wyrywać, a nie piszesz o chuligańskiej sile Pogoni.Piotrek1988 pisze:Ja z tego co wiem to w Bydgoszczy na finale PP Pogoń sie obsrala przed Zagłębiem mimo iż byli w 3x czy nawet wiekszej liczbie! Jakosc panowie jakos nie ilosc Pogoń od ładnych kilku lat jakości nie ma
-
Pogon nie reprezentuje soba nic.to prawda. nawet decyzyjni z Pogoni nie maja za grosz honoru i dumy aby wyjsc z tej sytuacji z twarza. gosciu o jakiej ekipie widmo ty mowisz z Pucharu P w Bydgoszczy? nie dziwie sie Legii ze w koncu powiedziala dosc.
w Rzymie nikt ze Szczecina nawet liscia nie dostal. chociaz to by bylo lepsze niz wysluchiwanie lzenia od frajerow,ciot itd,..bez odpowiedzi,ze spuszczonym wzrokiem w ziemie. i nie chodzi tu o sile Pogoni w tym momencie. bo zaloze sie ze gdyby tak ktos ublizal np Olimpii Elblag ( ktora tez jakiejs sily poteznej obecnie nie ma) to dostalby w ryj. bo maja honor i dume. i dlatego Legia z nimi ma tez zgode a z Pogonia juz nie.
w Rzymie nikt ze Szczecina nawet liscia nie dostal. chociaz to by bylo lepsze niz wysluchiwanie lzenia od frajerow,ciot itd,..bez odpowiedzi,ze spuszczonym wzrokiem w ziemie. i nie chodzi tu o sile Pogoni w tym momencie. bo zaloze sie ze gdyby tak ktos ublizal np Olimpii Elblag ( ktora tez jakiejs sily poteznej obecnie nie ma) to dostalby w ryj. bo maja honor i dume. i dlatego Legia z nimi ma tez zgode a z Pogonia juz nie.
-
Debil z Fejsika.kubecky pisze:Pogoń dała ultimatum dla Legii, albo oni albo BKS, po tym jak Pogoń dostała oklep w Rzymie od ZS i BKS...
Legia+Spartak dostały od Juve, Pogoń się wk... i powiedziała wyp.... wszyscy. Możesz to sprzedać na Fotce.pl.