ŚWIĘTA WOJNA – KIBICOWSKO

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Admin
www.kibice.net
Kontakt:

ŚWIĘTA WOJNA – KIBICOWSKO

Post autor: Admin »

Informacje na temat 186 derbów Krakowa.
iparts.pl
key

Re: ŚWIĘTA WOJNA – KIBICOWSKO

Post autor: key »

Jak dla mnie, obiektywnego ''widza'' derby jednak na + dla Wisły. Same dobre akcje, parę info o skrojonych barwach etc. Oprawa Cracovii jak dla mnie strasznie słaba... nie chodzi tu o samo wykonanie, tylko o pomysł. Byc może naprawdę Sharks'i rozkminili oprawy Cracovii i dlatego Opravcy przygotowali taką na szybko oprawę.
Virtuti Militari

Post autor: Virtuti Militari »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
RESORT

Post autor: RESORT »

Są jakieś foty skrojonych barw? Bo jak na razie Wiślacy przechwycili klawiaturę, a ty już im plusy stawiasz beka
halo janusz

Post autor: halo janusz »

KibicPiłki

Post autor: KibicPiłki »

Dodam tylko, iż Logiczne jest to, że zawsze " gościom Derbów " jest łatwiej, bo od nich raczej nikt przypadkowy w barwach nie chodzi ; )
MosznaDoLna

Post autor: MosznaDoLna »

Cracovia stała "bandą" koło sektora gości, a mimo to nie ruszyli odbić ziomka spod rąk dziadków z ochrony

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pVfdTn0xKR0[/youtube]
key

Post autor: key »

MosznaDoLna pisze:Cracovia stała "bandą" koło sektora gości, a mimo to nie ruszyli odbić ziomka spod rąk dziadków z ochrony http://www.youtube.com/watch?v=pVfdTn0xKR0
Można wiedzieć dokładnie co się stało?
tskrk

Post autor: tskrk »

Olson

Post autor: Olson »

Wisła tradycyjnie nic nie pokazała oprócz napinki z najbliższymi sektorami.
halo janusz

Post autor: halo janusz »

Olson pisze:Wisła tradycyjnie nic nie pokazała oprócz napinki z najbliższymi sektorami.
A Cracovia co pokazała ? no wlasnie...
btw jak wyżej ,ochrona wydziera wam siłą gościa z sektora a inni na to spogladają z kamienną twarzą,troche słabo
ax88

Post autor: ax88 »

W derbach Krakowa podoba mi sie to, że nie ma jakiejs sztucznej mobilizacji na okolicznosciowe koszuleczki, szaliczki, niesamowite pokazy Ultras, a spotykają sie 2 ekipy i jest jazda jak za starych dobrych czasów.
pompka

Post autor: pompka »

ile Lecha z Cracovia na wczorajszych derbach a także Tarnowi ?
Virtuti Militari

Post autor: Virtuti Militari »

Do pytania powyżej można dodać jeszcze "Ile Łks-u wczoraj na derbach z Cracovia?"
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

Najgorsze derby odkąd pamiętam.Na mieśćie spokój poza małymi incydentami, na stadionie też obie ekipy bez rewelacji.Jednak Psy dobrze ogarniają teraz miasto i ciężko o jakieś akcje zwłaszcza, że słyszy się, że mają wzmacniać patrole i dokupować sprzęt.Zobaczymy co będzię za pół roku.
fonobar

Post autor: fonobar »

Zdjęcie nr 15 "klasa".... reszta z sektoru Pasów przypomina nasz wyjazd i podziwianie Grupy trzymającej fakeny
Larkson1908

Post autor: Larkson1908 »

WSP1906

Post autor: WSP1906 »

Wisła
Podejrzany o napinke

Post autor: Podejrzany o napinke »

Cracovia - Wisła Kraków (21.09.2013r.)

Kibicowska GALERIA (ok 130 fot) www.galeria/cracovia----wisla-derby-kibice
VIDEO: www.video/cracovia---wisla-doping-ultras

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GALERIA: www.galeria/cracovia----wisla-derby-kibice
abg

Post autor: abg »

Wislak_Qn pisze:Po stracie sektorówki mydliliście oczy tłumacząc że nie miała być na derby że to podkładka pod właściwą oprawe że dycyzyjnym się nie spodobała itp. Ogólnie miała być mega miazga z oprawą a wyszło jak się spodziewaliśmy straszna kupa i obiektywnie patrzać "Dymani fanatycy" była lepszą alternatywą. Teraz niejeden pasiak zastanawia się czy faktycznie stracona oprawa była tą własciwą po tym co pokazali "oprafcy".
tym bardziej że na derbach w sprzedaży vlepki.. Dymni Fanatycy :)
Incognito.

Post autor: Incognito. »

wislacy mistrzowie internetowej propagandy:) hehehe, jeszcze jakbyscie cos wspomnieli o wiesniakach to bym uznal ze faktycznie rozkminiliscie oprawe...ale dajcie spokoj
first2005

Post autor: first2005 »

żeby być wieśniakiem, nie trzeba mieszkać na wsi ;)
Boofy

Post autor: Boofy »

No w takim razie menele z cracovii koło sektora gości dali najlepszy przykład waszych "wieśniaków"
Perki

Post autor: Perki »

Rozumiem. W takim razie co zrobili Wiślacy, aby stwierdzić, że są wieśniakami, bo przykładem może być kradnięcie z puchy, rozwijanie oprawy kilka razy, bo coś nie wychodzi, wymachiwanie łapami i spinanie do sektora gości, lecz gdyby został któryś tam wpuszczony, to szukał by drogi ucieczki, czy patrzenie jak kilka ochroniarek powija kolegę za szmaty, a my nic z tym nie robimy. Nie są to przykłady z R22, więc wniosek z tego taki, że wieje hipokryzją lub to hasło było skierowana do kibiców Cracovii.
white88

Post autor: white88 »

haha to wychodzi na to, że krojenie oprawy itd. jest niczym, bo nikt się nie napierdalał na meczu. Z czasem coraz to głupsze posty ludzie z Cracovii piszą, trochę obiektywizmu.. Ps. daleko mi do Wisły :)
Adik

Post autor: Adik »

Jak już cos to Kradzieże a nie Krojenie ;)
first2005

Post autor: first2005 »

white88 pisze:haha to wychodzi na to, że krojenie oprawy itd. jest niczym, bo nikt się nie napierdalał na meczu. Z czasem coraz to głupsze posty ludzie z Cracovii piszą, trochę obiektywizmu.. Ps. daleko mi do Wisły :)
no chyba jednak nie hehe
Perki

Chętnie posłucham Twojej definicji słowa krojenie. Oczywiście bez napinki, jestem po prostu ciekaw.
Acodin88

Post autor: Acodin88 »

chyba kolega nie pamięta jak jego koledzy po szalu ojebali magazyn z flagami Lechii rozwalając kłódkę
wurda1ak

Post autor: wurda1ak »

Acodin88 pisze:chyba kolega nie pamięta jak jego koledzy po szalu ojebali magazyn z flagami Lechii rozwalając kłódkę
Pamiętam . I co mam się powiesić z tego tytułu . Zresztą blado-zielonym tez się zdarzało :)
Boofy

Post autor: Boofy »

wurda1ak

Perki pisze:Chętnie posłucham Twojej definicji słowa krojenie. Oczywiście bez napinki, jestem po prostu ciekaw.
Kolega się czepia hehe.
Kroić to określenie slangowe,oznacza: zabrać coś, skraść, przywłaszczyć , ale w praktyce używane w przypadku zabrania komuś czegoś pod wpływem groźby uzycia siły bądź też z użyciem jej (czyli dawna "dziesiona") 99% używających zwrotu skroić używa go właśnie w tym kontekście.
Natomiast kradzież to jumanie (jeśli o slang chodzi)

Ale pewnie znajdą się profesory Miodki co będą uświadamiać że jest inaczej
ciawaZL

Post autor: ciawaZL »

Jakieś słabe te derby Wasze skoro nic się nie chwalicie ile przelanej krwi było.
Perki

wurda1ak pisze:
Perki pisze:Chętnie posłucham Twojej definicji słowa krojenie. Oczywiście bez napinki, jestem po prostu ciekaw.
Kolega się czepia hehe.
Kroić to określenie slangowe,oznacza: zabrać coś, skraść, przywłaszczyć , ale w praktyce używane w przypadku zabrania komuś czegoś pod wpływem groźby uzycia siły bądź też z użyciem jej (czyli dawna "dziesiona") 99% używających zwrotu skroić używa go właśnie w tym kontekście.
Natomiast kradzież to jumanie (jeśli o slang chodzi)

Ale pewnie znajdą się profesory Miodki co będą uświadamiać że jest inaczej
Nie mam zamiaru nic wytykać, pytanie nie tyczyło się Ciebie, ale nie zacytowałem, więc mój błąd. Jednak według mnie zajebanie oprawy z magazynu przed derbami to dobra akcja, co potwierdzi za pewne wiele bezstronnych osób. Jeśli mowa o krojeniu, to cofnijmy się do momentu, gdy Wisła traci flagę "Nieobliczalni". Osobiście nie odzywałem się w tamtym przypadku, bo nie wprowadzam zamętu na forum, a net-hoolsi by mnie zjedli żywcem. Jednak jeśli teraz wszyscy piszą, że frajerska akcja Wisły, bo ukradli oprawe itd.. itd..., ja osobiście nie widziałem, by kibole Lecha grozili fanom Wisły, bądź używali siły. Ktoś wbiegł, zerwał flagę i tyle go widziano. Coś mi się tu nie zgadza, w takim razie, dlaczego była mowa o skrojeniu flagi ? Nie zamierzam rozgrzebywać starych spraw, ale po prostu chce pokazać, że taki jest świat kibolski w dzisiejszych czasach, że wszystkie chwyty dozwolone, jesteś cwańszy, to wygrywasz, a nie pisanie na forum jak dzieci, że jak Wisła zajebała z magazynu to "się nie liczy". Proponuje niektórym przemyśleć na chłodno, jeśli się uważa za kibola, niech nie płaczę, że oprawa została skradziona, a nie skrojona, bo robi się to naprawdę żałosne. A wypieranie się przez opravców tekstami, że ten "kawałek materiału", który zakrywa cały ich młyn miał służyć jako podkładka pod malowanie oprawy przyprawia o zawrót głowy. To są ultrasi ? Nie potrafią przyjąć z honorem i się przyznać, że dojebali ? No chyba że na Cracovii wrzuca się do puchy po 100 zł i robią sektorówki, aby mieć na czym malować lepsze oprawy.
wurda1ak

Jeśli chodzi o "Nieobliczalnych" to najlepszym określeniem byłoby : zdobyta.
Wisła mogła jej bronić , teoretycznie.
drugi nick

Post autor: drugi nick »

Teoretycznie, oprawy tez mogli bronić.
PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie »

Flagi w magazynach, oprawy w magazynach... niedługo szaliki i koszulki będą zostawiane w magazynach po meczu :]
Canelo

Post autor: Canelo »

Wisła nie pierwszy raz nie pokazała na derbach nic. Nie chodzi o to że poubierali się na czarno, bez połówki zasmarkanego szalika i prężyli się jacy to są groźni. Podobał mi się jedynie ich pochód przez Błonia, naprawdę zrobili lepsze wrażenie niż za cały mecz i przez to spodziewałem się po meczu więcej. Porównując ich wczoraj a nas na ostatnich derbach na ich stadionie to spora różnica. Co do krojenia to wiadomo że więcej barw stracą Ci co są gospodarzami bo więcej zwykłych kibiców się kręci z barwami. A tu doszła jeszcze żałoba przyjezdnych ;) Czekam aż "rządzący w Krakowie" zorganizują sobie przemarsz z rynku przy okazji derbów na stadion, bo ostatnio to derby u nich i u nas a na rynku tylko nas widać. No ale nas przecież nie ma, trzeba się pokazywać w takich miejscach żeby nas wszyscy widzieli :)
Bez napinki, fajnie było :)
KibicPiłki

Post autor: KibicPiłki »

drugi nick pisze:Teoretycznie, oprawy tez mogli bronić.
Niestety Wiślacy nie dali im takiej szansy, 3 dni 'ogladali' magazyn, malowanie oprawy i Opravców, którzy mieli na sobie pewnie koszulki Cracovii ; ) Ciekawe czemu nie pokusili się żeby wtedy wjechać, zawsze to więcej barw zdobytych ;) Może bali się że ktoś zdąży wysłać sms i nie pójdzie tak łatwo jak z kłódką ... :)
coldgear

Post autor: coldgear »

Canelo pisze:Wisła nie pierwszy raz nie pokazała na derbach nic. Nie chodzi o to że poubierali się na czarno, bez połówki zasmarkanego szalika i prężyli się jacy to są groźni. Podobał mi się jedynie ich pochód przez Błonia, naprawdę zrobili lepsze wrażenie niż za cały mecz i przez to spodziewałem się po meczu więcej. Porównując ich wczoraj a nas na ostatnich derbach na ich stadionie to spora różnica. Co do krojenia to wiadomo że więcej barw stracą Ci co są gospodarzami bo więcej zwykłych kibiców się kręci z barwami. A tu doszła jeszcze żałoba przyjezdnych ;) Czekam aż "rządzący w Krakowie" zorganizują sobie przemarsz z rynku przy okazji derbów na stadion, bo ostatnio to derby u nich i u nas a na rynku tylko nas widać. No ale nas przecież nie ma, trzeba się pokazywać w takich miejscach żeby nas wszyscy widzieli :)
Bez napinki, fajnie było :)
Przecież oprawa tak samo jak flagi na kijach nie przeszły przez bramkę więc co mieli pokazać?
A te zbiórki na rynku to o czym mają świadczyć?Zagłębie Sosnowiec też sobie parę lat temu zbiórkę na rynku zrobiło przed jakimś meczem, choć nie przyszło ich tak dużo jak was :)
Zablokowany