Legendarni kibole

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

kibic75

Re: Legendarni kibole

Post autor: kibic75 »

zasada pisze:Tego tematu w ogole nie powinno być. Ewentualnie tylko o fanatykach, którzy już są w "sektorze niebo".
Dlaczego nie powinno być?Jeden z fajniejszych tematów na tym forum opanowanym już głownie przez dzieci.Osoby,które jezdziły na wyjazdy wczesniej niż niektórzy tu obecni się urodzili,mogą się dowiedzieć co słychać u innych,szczególnie tych znanych z tamtych lat(przykład śp. Bola z Widzewa,którego w tamtych latach znała praktycznie cała kibicowska Polska).I dlaczego chcesz tematu ewentualnie tylko o umarłych.Wierz mi,że wśród kibicowskich legend,takich prawdziwych legend,jest jeszcze wielu,którzy nie tylko żyją,ale jeszcze cały czas są aktywni,i mają się dobrze.Jak Cię taki temat nie interesuje to po co tu wchodzisz,a tym bardziej się wypowiadasz.
iparts.pl
kibic75

Post autor: kibic75 »

jestesmywaszastolica pisze:ale przecież jemu chodzi o to, że skoro są aktywni to zapewne nie życzą sobie, żeby pisać o nich akurat na tym forum.
Nie bądz śmieszny,prawdziwe legendy to nawet niewiedzą o takich rzeczach jak te forum,a przypominanie o nich młodszym fanatykom napewno im krzywdy nie zrobi.
Wego

Post autor: Wego »

to forum nie jest odwiedzane tylko przez ciebie, wiec pisanie o aktywnych mniej lub bardziej kibicach i o tym co takiego robili/robia nie powinno miec miejsca. jesli tego nie kumasz to masz spory problem.
Linux

Post autor: Linux »

Wiedzą, więdzą o tym forum. To było kiedyś naprawdę porządne forum, lata temu.
A wracając do legend panie kibic75, chyba mało śledziłeś ten temat, czasami pojawiały się tutaj wręcz konfidenckie wpisy pewnych forumowiczów. I już pomijam wpisy typu: kibic-legenda "X" ma się dobrze, działa cały czas.
Osoby siedzące w temacie kibicowania już długo są dobrze zorientowani co do tego kto, co, gdzie i ile działa. Niepotrzebne im takie info stąd. A młodsi kibice, początkujący, to niech takich informacji zasięgają chodząc na mecze, a nie z internetu.
Bez urazy kibic75, ale może jesteś jednym z tych tutaj, którym takie info się przydaje...?

P.S. Witam na forum.
oldtimer

Post autor: oldtimer »

czy ktoś ze starszych kibiców Widzewa, pamięta/kojarzy niejakiego "Rambo"? Gościu podobno zapodawał na młynie Widzewa, prawda?
Dąbrovski Cracoviak

Post autor: Dąbrovski Cracoviak »

Sandał z Pogoni to jakaś znana osoba w Szczecinie ?
rek(S)io

Post autor: rek(S)io »

Z głębokim żalem informujemy, że odszedł od nas nasz kolega, przyjaciel po szalu oraz prawdziwy i wierny Stomilowiec - Piotr "Plechu" Prątnicki!

Był legendą wśród fanów naszego klubu. Za Stomilem przemierzył setki kilometrów! Był zawsze tam, gdzie grał jego klub, zawsze w pierwszej linii...!

"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych."

Informacje o pogrzebie Pleśniaka wkrótce...
Olsztynianin
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Olsztynianin »

emi

Post autor: emi »

To się w głowie nie mieści przecież on był niezniszczalny . Plechu spoczywaj w spokoju!
sklerotyk

Post autor: sklerotyk »

chodzi mu zapewne o to,ze postać taka jak Szpilka nie powinna mieć miejsca w tym temacie.Przecież to oczywiste ,bo niby czym zabłysnął w świecie kibicowskim ?
łobuziak

Post autor: łobuziak »

Pamiętam taką akcję: w latach 90-tych do knajpy pod Warszawą w której zawiązano pakt na reprezentację (koalicja) wjechała triada. Towarzystwo było już lekko zrobione. Część się postawiła, ale po chwili większość pali wrotki. W tym czasie Plechu ze Stomilu wynosi na plecach B. z Legii... Triada oczywiście ich dopada, ale z racji uznania dla szlachetnej postawy Plesia, obu biesiadnikom włos z głowy nie spada. Po tej akcji Plechu przy każdej wizycie w W-wie był zapraszany na gościnę.
Szalony wariat, niezwykle charakterny, takiego Go zapamiętam
Ostatnio zmieniony 16.07.2013, 23:08 przez łobuziak, łącznie zmieniany 1 raz.
Przemo1990

Post autor: Przemo1990 »

Szukalem w necie, ale nie znalazlem. Chodzi mi o kibica Widzewa, lidera z FC Zyrardow - ps. Rysiek. W jakich okolicznosciach zginal?
knf

Post autor: knf »

brunobannani

Post autor: brunobannani »

ryba warta zawiercie:)
Support28

Post autor: Support28 »

brunobannani pisze:ryba warta zawiercie:)
Dobre :) Pamietam takie wydarzenie. Mecz Warta Zawiercie - Raków Częstochowa powiedzmy że, ok 10-12 lat temu 3 liga. Wpada Myszków na sektor Warty po czym nagle Ryba wydziera gardło na całego "Witamy Myszków" gdzie panowała kosa Na linii Zawiercie - Krisbut? KS Myszków
ark0wiec

Post autor: ark0wiec »

Ma ktoś może informacje czy na Arce nadal działa Zbychu Rybak lub co się z nim dzieje?
pomarańcz

Post autor: pomarańcz »

ark0wiec

Dzięki ;) a nie wiesz może czy nadal udziela się na Arce?
ark0wiec

Zamiast się spinać to byś pomógł i odpowiedział otrzyj pot z czoła i przestań się spinać...
bums

Post autor: bums »

Leon - legenda BKSu
type_s

Post autor: type_s »

Pare razy przewineła się ksywa Kilera z Kielc, wiele o nim opowiedzieć nie mogę, bo miałem z nim styczność parę razy bo gdy on "kończył", ja na poważnie zaczynałem. Ale bardzo mocno zapadło mi w pamięci, mimo tego że wszem i w obec był uważany jako jeden z wariatów RP to bardzo lajtowy i pełen szacunku dla zgód oraz młodych kibiców. Szkoda że wtedy człowiek nie był na tyle trzeźwy (szczególnie w CK) żeby teraz pamiętać wszystkie jego akcje i opowieści kiedy był naocznym świadkiem, teraz to by człowiek oddał wiele żeby móc choć posłuchać.
Z akcji jakie pamiętam to ktoś wspominał że chciał spadł z płotu na Widzewie (bo wtedy akurat na spokojnie gadaliśmy z RTSem,jedyne co to kamienie latały z Niciarki, a mecz po tym wisiał trans o prawdziwych kibolach Widzewa nie rzucających funtami), a to na 99% był mecz w Radomiu przed ostatnia kolejka w II lidze jak Korona weszła do Ekstraklasy, faktycznie mimo wszem obecnego gazu, pałek itp wskoczył do bufora i wiadomo że łatwo nie było :)
Na zbiórkę wyjazdu do Gdynii spóźnił się chwile, ale nie przeskodziło mu to żeby tam dotrzeć chyba właśnie z Synią taxą (za 400 stówki się dogadali z "Ryśkiem")
Z tego co pamiętam to on mocno trzymał zgodę z Pasami, po jego "abstynecji" jak wiadomo ona padła, ale powodów akurat tego wydażenia było o wiele więcej...
Kilera na starym stadionie Korony pamiętam jako prowadzącego doping, lubiał tą fuchę.
Synie pamiętam, to znaczy mam jego twarz przed oczami, ale nic o nim napisać niestety nie mogę.
type_s

czytam tak teraz wyrywkowo temat i ktoś coś wspomniał o Pershingu z Unii, jeśli o tym samym mowa to raczej bardziej się zapisał w kartach Tarnowa jako kibic Taranovii, a nikt kumaty nie ukrywa że akurat kibole MKS wywodzą się z sfer ZKSu. Miałem okazje go poznać i kontakt całkiem nie dawno udało mi się nawiązać za pośrednictwem fejsa... dalej chyba emigracja. Pamiętam że zawsze mówił o zgodzie z Sandecją, ale reszta nie chciała, opowiadał różne historie awantur, no tylko szkoda że po prawie 8 latach ciężko sobie przypomnieć te rozmowy.
PSZYPAŁ

Post autor: PSZYPAŁ »

type_s pisze: Na zbiórkę wyjazdu do Gdynii spóźnił się chwile, ale nie przeskodziło mu to żeby tam dotrzeć chyba właśnie z Synią taxą (za 400 stówki się dogadali z "Ryśkiem")
"Rysiek" zaśpiewał wtedy 1200 w dwie mańki cos koło tego i chyba do dzisiaj nie zobaczył kapuchy a był to rok 2004. i K. nie że sie spóźnił co zwolnił miejsca młodszym w autokarze a sam ze starszymi skminili sobie o 4-ej rano taki właśnie transport :)
type_s

tak jak mówię pamięć krucha ;pp ale no 9 lat robi swoje, a wyjazdów trochę było, do tego zawsze w Kielcach to za kołnierz wylewać nie pozwolono :)
PSZYPAŁ

Post autor: PSZYPAŁ »

type_s pisze: do tego zawsze w Kielcach to za kołnierz wylewać nie pozwolono :)

szczególnie przy CHSK w słynnych "lochach'' :)))))
type_s

piękne miejsce, piękne czasy... :)
[M]

Post autor: [M] »

Macie jakieś info o działalności braci Historyków z Motoru w jakich latach działali ??
Imo

Post autor: Imo »

Widziałem to już na kilku stronach, można powiedzieć że w końcu Wisła zrobiła to co powinna zrobić już dawno.
era1926

Post autor: era1926 »

Witam wszystkich. Jest to wiadomość do tych którzy są w temacie ... od dziś nie jestem juz "przyjacielem Wisły" Jak wiadomo mam wielu przyjaciół w różnych klubach np. Widzew , Cracovia, ŁKS, GKS Katowice, nie mówiąc juz o Lechii czy Śląsku... Dziś kazano mi wybierać pomiędzy przyjaciółmi ( których mam również w przeciwnych klubach) co jest dla mnie śmieszne i żałosne gdyż nie jestem chuliganem tylko zawodowym pięściarzem- wybrałem przyjaciół. Dziś przeciąłem opaskę "WIERNOŚCI" która miała dla mnie ogromne znaczenie, ale nikt nie będzie mi mówić co mam robić i z kim się witać ... ps. prawdziwi wiedzą gdzie leży prawda i tyle w temacie... https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1289215982
ZamknacRejestracjeJP

Post autor: ZamknacRejestracjeJP »

pojebałły Ci sie tematy
lospantalones

Post autor: lospantalones »

no to jeszcze na ringu pokazane mu zostanie miejsce w szeregu i skonczy sie szopka -a że mu daleko do prospektów w HW kto zna sie na boksie wie doskonale gdzie jest szpilka
Canelo

Post autor: Canelo »

Swoją droga na ciekawe rzeczy "przymykaliście oko"
Cymbał88

Post autor: Cymbał88 »

Podoba mi się decyzja Wiślaków ... Szpilka po wyjściu z puchy i kilku wygranych walkach zaczął gwiazdorzyć - chętnie udzielać wywiadów każdej stacji TV czy też brać udział w ich programach, a przegięciem był jego udział w programie lewaka - Wojewódzkiego, taka Radwańska choć nie z klimatów wie, że do nie których programów nie należy chodzić. Warto też przypomnieć, że Szpilka miał być jedną z twarzy MN 2012, ale po "naciskach" jego menadżera/promotora, że to marsz faszystów itp zrezygnował z udziału pokazując, że teraz dla niego liczy się "kariera" niż własne przekonania.
kiszony

Post autor: kiszony »

Wislak_Qn pisze:Kibice sąsiadki niestety nie widzą problemu jak ich poł ekipy biegało wczesniej za nimi z maczetami a teraz robią razem interesy i się spinają razem
a co tam u was w ekipie, K organizuje drugie wesele dla nowych kolegow ?
asdasd

Post autor: asdasd »

Bez jaj, ze teraz Wislacy beda pisali jak to sie Szpila dzieki nim wypromowal..
type_s

nie rozdupcajcie fajnego/poważnego tematu...
TakiTyp

Post autor: TakiTyp »

To ze sie wybil, to nikt nie ma na mysli boksu tylko inne sprawy raczej...
Cymbał88

Post autor: Cymbał88 »

Sensacja: Szpilka dostał ultimatum od kiboli! Kazali mu...

Wydawało się, że za Wisłę Kraków i jej fanów polski pięściarz skoczyłby w ogień. Teraz jednak stanął przed trudnym wyborem. Doszło do tego, że przeciął...

W polskim boksie nie ma obecnie bardziej wyrazistej postaci od Artura Szpilki. Z jednej strony utalentowany, a z drugiej niepokorny i z "trudnym" życiorysem. Kiedyś był typowym chuliganem, który uwielbiał bijatyki. Dopiero odsiadka w więzieniu go odmieniła.

Pięściarz z Wieliczki od dziecka był zagorzałym fanem Wisły Kraków. Tak szalał na jej punkcie, że za barwy "Białej Gwiazdy" wdawał się w bójki.

Jedna z nich wpędziła go za więzienne kraty, za którymi spędził 18 miesięcy. Niewiele brakowało, a kariera w boksie poszłaby w zapomnienie.

Po wyjściu na wolność "Szpila" na każdym kroku podkreślał, że całkowicie się zmienił. Za cel postawił sobie zdobycie mistrzostwa świata w wadze ciężkiej. Dla jego realizacji próbował odciąć się od kibolskiego stylu życia.

Dawna natura dała jednak o sobie znać na początku tego sezonu. Hitem internetu było zdjęcie z meczu Śląsk Wrocław - Widzew Łódź. Widzieliśmy na nim "Szpilkę", który sam wykrzykiwał coś w stronę grupy łódzkich kibiców.

Czyżby prowokował kiboli z klubu, który jest znienawidzony przez wiślaków? Sam tłumaczył, że...

- Z nikim sie nie awanturowałem tylko rozmawiałem z moimi kumplami z Widzewa i tyle piłka piłka a ale PRZYJAZN PONAD WSZYSTKO...

Wygląda na to, że zdolny bokser rzeczywiście nie kłamał i tylko rozmawiał z kolegami. Wszystko przez to, że doszło do poważnego zgrzytu na linii Szpilka - kibole Wisły. Sprawa jest bardzo poważna, bo...

24-letni sportowiec miał poważną rozmowę z fanatykami "Białej Gwiazdy". Jej efekt jest naprawdę zaskakujący. Okazuje się, że "Szpila"... odciął się od krakowskiego klubu!

- Witam wszystkich. Jest to wiadomość do tych którzy są w temacie ... od dziś nie jestem juz "przyjacielem Wisły" Jak wiadomo mam wielu przyjaciół w różnych klubach np. Widzew , Cracovia, ŁKS, GKS Katowice, nie mówiąc juz o Lechii czy Śląsku... - czytamy w oświadczeniu na Facebooku (pisownia oryginalna).

Sprawa wygląda na bardzo poważną. Wychodzi na to, że spotkanie nie należało do przyjemnych. Podczas rozmowy wschodząca gwiazda wagi ciężkiej otrzymała od kiboli ultimatum!

- Dziś kazano mi wybierać pomiędzy przyjaciółmi ( których mam również w przeciwnych klubach) co jest dla mnie śmieszne i żałosne gdyż nie jestem chuliganem tylko zawodowym pięściarzem- wybrałem przyjaciół.

Mało tego: bokser symbolicznie "odciął" się od Wisły. Jak?

- Dziś przeciąłem opaskę "WIERNOŚCI" która miała dla mnie ogromne znaczenie, ale nikt nie będzie mi mówić co mam robić i z kim się witać ... ps. prawdziwi wiedzą gdzie leży prawda i tyle w temacie...
http://www.sportfan.pl/galeria/sensacja ... ampaign=o2
cracovia_k
Kontakt:

Post autor: cracovia_k »

Temat jest o "Legendarnych kibolach" a nie o jakimś szpilce więc po c*** tu o nim piszecie
ODPOWIEDZ