Ostatnie incydenty z udziałem kiboli – w Gdyni i w Łomiankach – wywołały w kraju kolejną dyskusję na temat walki z chuliganami. Sprawę w kontrowersyjny sposób skomentował także Jerzy Urban. Publicysta lubi szokować. I właśnie mamy na to kolejny dowód. Urban umieścił w internecie filmik, który zatytułował „Kibole, ja was chromolę”. Redaktor naczelny tygodnika „NIE” przed kamerą wrzucił do ognia biało-czerwony szalik z godłem narodowym oraz piłkę. Urban zaśpiewał także „Legiony”, ale w zmienionej wersji. Kontrowersyjny apel jest odpowiedzią na ostatnie incydenty z kibolami. W Gdyni chuligani Ruchu Chorzów pobili się z meksykańskimi marynarzami, a w Łomiankach chuligani Legii Warszawa doprowadzili do przerwania spotkania tamtejszej drużyny z Polonią Warszawa. Urban może mieć jednak problem, bo paląc szalik znieważył godło narodowo, a za to można nawet na rok wylądować za kratkami.
"Pamiętajmy, że jesteśmy obozem nacjonalistów polskich, że prowadzimy nacjonalistyczną politykę i że dążymy do nacjonalistycznych rządów w naszym własnym kraju" - (Roman Dmowski - posiedzenie Wielkiej Rady OWP, 1928 r.)
"Pamiętajmy, że jesteśmy obozem nacjonalistów polskich, że prowadzimy nacjonalistyczną politykę i że dążymy do nacjonalistycznych rządów w naszym własnym kraju" - (Roman Dmowski - posiedzenie Wielkiej Rady OWP, 1928 r.)
Po pięciu latach zapadł ostateczny wyrok Sądu Najwyższego w sprawie szargania symboli narodowych. TVN będzie musiał więc jednak zapłacić prawie pół miliona za "żart" Wojewódzkiego.
Najlepiej nie komentować takiego zachowania. Przecież ludzi chorzy robią różne rzeczy. Współczuję mu. Na pewno przez swój wygląd w szkole podstawowej przeżył traumę.
W górach jest wszystko co kocham
Wszystkie wiersze są w bukach
Zawsze kiedy tam wracam
Biorą mnie klony za wnuka
Zawsze kiedy tam wracam
Siedzę na ławce z księżycem
I szumią brzóz kropidła
Dalekie miasta są niczym
Jego dni sa POliczone.Ostatnie zydowskie konwulsje, ale zmija pluje jadem do konca...
Szkoda nerwow i czasu na stary czerwony beton...Jego czas juz minal...
http://www.youtube.com/watch?v=0abXoUSDoZM zwykly POjeb ktory szuka szalu....pamietam go z tvp jak pierdolil te glupoty......tone konskiego lajna mu na ten ogrodek wrzucic zeby poplywal....nawet nie utonie bo ma balast......
Zamiast wyzywać go od lewaka i życzyć mu śmierci, to teraz ma okazję się pokazać OZSK. Skoro to już instytucja prawna to niech złoży pozew przeciwko niemu i niech nagłośnią sprawę.. Od razu też komuchom i Palikomuchom słupki spadną. Można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
____________________________________________________ Poszerzaj swoje horyzonty - Wyburz dom z naprzeciwka
ferment pisze:Zamiast wyzywać go od lewaka i życzyć mu śmierci, to teraz ma okazję się pokazać OZSK. Skoro to już instytucja prawna to niech złoży pozew przeciwko niemu i niech nagłośnią sprawę.. Od razu też komuchom i Palikomuchom słupki spadną. Można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
Wierzysz w cuda, że OZSK się tym zajmie ? Bo ja niestety nie..
Ten urban to wielka kupa gówna, która już dawno powinna siedzieć za swoje działania za komuny
To ten zjeb genetyczny jeszcze żyje ? Myślałem że już dawno zdechł. Chyba mu się kasa kończy i musiał jakoś na siebie zwrócić uwagę bo wszyscy o uszatym komuchu już dawno zapomnieli.
ozsk ? pozew, sąd ? Skończyli już kolorować ? Nie rozśmieszajcie mnie......
przed meczem był na polsat news.
stwierdził, że z barwami ani Godłem nigdy się nie identyfikował, że kibole to bojówki PiS'u, że prokurator jest śmieszny ze swoimi zarzutami, bo to już 3 sprawa przeciwko niemu w jednym czasie (a że tą prowadzi Ślepokura to chyba wiadomo jaki będzie finał). ogólnie tylko wkurwiał strasznie, a baba z polsatu wcale nie lepsza. bo skąd taka afera, skoro ci źli kibole też palą i szaliki i banery (czy jakoś tak) z Godłem i w barwach narodowych.
masakra.
No i proszę lewak dyskutuje naprzeciwko komucha... brak słow...