Gdyński incydent na plaży
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Gdyński incydent na plaży
[link]
"W komunikacie napisano też, że w ambasada Meksyku w Warszawie przekazała notę dyplomatyczną polskiemu MSZ, w której zwróciła się "o interwencję w celu zapewnienia, że odpowiednie władze określą, kto jest odpowiedzialny za ten godny ubolewania incydent oraz o ukaranie winnych"
No to jak władze będą decydowały o tym kto jest winny to już finału sprawy możemy sie domyślać. Ogólnie uważam że w samym Meksyku taki incydent przejdzie bez echa tam ludzie z dnia na dzień żyją tym ile kartele osób zajebały i czy na Guadelupie objawiła sie matka boska .
"W komunikacie napisano też, że w ambasada Meksyku w Warszawie przekazała notę dyplomatyczną polskiemu MSZ, w której zwróciła się "o interwencję w celu zapewnienia, że odpowiednie władze określą, kto jest odpowiedzialny za ten godny ubolewania incydent oraz o ukaranie winnych"
No to jak władze będą decydowały o tym kto jest winny to już finału sprawy możemy sie domyślać. Ogólnie uważam że w samym Meksyku taki incydent przejdzie bez echa tam ludzie z dnia na dzień żyją tym ile kartele osób zajebały i czy na Guadelupie objawiła sie matka boska .
-
Jeszcze lepiej w świat pewnie wysyłają, że gdyńska plaża to nowe Omaha Beach gdzie dzielni meksykanie polegli w walce z faszyzmem:).Za512 pisze:Nie zdziwilibym sie gdyby GoWna i inne smieszne media wysylaly linki do meksyku jaki to terror przezyli ich marynarze w Polsce.
-
Ze względu na pracę nie mam czasu na telewizje wiec tylko z rana 20 minut posłucham głównych stacji i przekaz całego zajścia jest nadal że Polacy winni. Nie słyszałem żadnej wzmianki o agresywnych Meksykanach.
-
Oooo już widać, że za sprawę bekną kibice. Już media wycofują się z tego że to mexy zaczeli, a raczej nic już o tym nie wspominają nawet, i widać że zrobia z tego na 100% sprawe priorytetową w mediach i będą to na okrągło wałkować jako jedno z głównych wydarzeń. Czyli ? Czyli temat zastępczy już jest, następny etap to będzie coraz większy nacisk jak pozbyć się ze społeczeństwa wrednych kiboli/bandytów, i zaostrzyć wobec nich prawo.
-
Naprawdę ktoś z was wierzył , że będzie inaczej i media zrobią z kiboli bohaterów narodowych ?isis pisze:Oooo już widać, że za sprawę bekną kibice. Już media wycofują się z tego że to mexy zaczeli, a raczej nic już o tym nie wspominają nawet, i widać że zrobia z tego na 100% sprawe priorytetową w mediach i będą to na okrągło wałkować jako jedno z głównych wydarzeń.
Donald zobaczył , że gazety i inne media się zapędziły zbytnio w tę stronę która jest mu nie na rękę i pogroził paluchem , że tak dalej być nie może i ma być wina kiboli i c***.
-
dlatego ja cały czas mowie - praca u podstaw!! Uswiadamiac statystycznych, szarych Polaków, zestawiac fakty z papka podawaną przez media. Szybko im sie oczy otworzą. Ja juz w taki sposób odwróciłem kilkadziesiat osób, które wczesniej uwazałem za typowe leminigi tasujące się przy "szkle kontaktowym". Jak jestescie swiadkami jakis afer i macie mozliwosc filmowac to robcie to. Udostepnianie takich filmow z pewnym poslizgiem czasowym powoduje, ze media sie osmieszaja i do wiekszej liczby osob dociera, ze sa niewiarygodne.
-
To Arka miała pilnować każdego wejścia na gdyńską plażę na ktorą chciało się dostać 400 kibiców Ruchu ?CZARNISLUPSK1945 pisze:Tylko mnie nie banujcie...
Jakie podejście ma Arka do Ruchu Chorzów, bo z tego co pamiętam to chyba niepierwszy raz Ruch baluje na plaży w Gdyni??
Czy to by było w Gdyni czy w Gdańsku czy w Szczecinie to i tak by się dostali na plaże
Dwie Legie Jedna Wiara
-
Jemu pewnie nie chodziło o samo dostanie sie na plaże, tylko o to, że przebywali tam tyle czasu przez nikogo niepokojeniBoruc89 pisze:To Arka miała pilnować każdego wejścia na gdyńską plażę na ktorą chciało się dostać 400 kibiców Ruchu ?CZARNISLUPSK1945 pisze:Tylko mnie nie banujcie...
Jakie podejście ma Arka do Ruchu Chorzów, bo z tego co pamiętam to chyba niepierwszy raz Ruch baluje na plaży w Gdyni??
Czy to by było w Gdyni czy w Gdańsku czy w Szczecinie to i tak by się dostali na plaże
-
Dla tych co ubolewają nad tym, ze w Polskę poszedł taki a nie inny przekaz zalecam zmianę mediów. Przecież wiemy to już od dłuższego czasu jakie zalecenia mają tzw. media głównego nurtu. Przestańcie to w końcu oglądać czy czytać - to nie są artykuły czy migawki przeznaczone do was!! Co nam z tego płaczu, że TVN czy GW przekręca rzeczywistość ? Czy ktoś jest zaskoczony ? - to chyba jest naiwny...
Tutaj naprzykład przekaz nieco inny - pozdrawiam :
http://www.youtube.com/watch?v=azuqOd_Eeks
Tutaj naprzykład przekaz nieco inny - pozdrawiam :
http://www.youtube.com/watch?v=azuqOd_Eeks
-
do niczego nie doszlo wiec nie ma o czym pisacteodorcool pisze:Panowie jest jakaś wspólna wersja tej propozycji ustawki, bo obie strony mi piszą co innego (chodzi o propozychę Arka- Ruch 100x100). Może być PW
-
ja znalazłem dwa:Policja prosi także o nadesłanie prywatnych filmów dokumentujących zachowanie osób biorących udział w zdarzeniu na adres: [email protected]
Policja gwarantuje świadkom anonimowość.
http://www.youtube.com/watch?v=ExIbJ7AkR-I
http://www.youtube.com/watch?v=_gvj0oxfqnI
wysłałem im bez wahania ;)
na tym pierwszym nie zakryte twarze i broń ostra

-
W gwoli ścisłości, Szczecin niema dostępu do morza.Boruc89 pisze:To Arka miała pilnować każdego wejścia na gdyńską plażę na ktorą chciało się dostać 400 kibiców Ruchu ?CZARNISLUPSK1945 pisze:Tylko mnie nie banujcie...
Noszę Brodę i kurtkę Stone Island
-
Ale ma do plaży.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Wiem ze temat bojki na plazy w Gdyni mial byc juz zamkniety, ale nasuwa mi sie takie jedno pytanie... Po jaka cholere niebiescy wydali te smieszne oswiadczenie? Komu wy sie tlumaczycie? Opinii publicznej? Policji? Mediom? Na nich wszystkich trzeba miec wyjebane, bo oni i tak nakreslom cala ta sytuacje tak jak oni tego chca, a do tego oswiadczenia nikt sie nawet nie odniesie. To wyglada jak takie smieszne tlumaczenie sie, ze my jestesmy niewinni. Pierdolmy ich i dalej robmy swoje. Zrobiliscie tak jak uwazaliscie za sluszne i tyle. I nikomu sie nie bedziecie z tego tlumaczyc.
Jak Lech ostatnio zrobil transparent na Litwinow to mimo nagonki medialnej, nikt z nich nawet nie pomyslal o tym, zeby kogokolowiek przepraszac czy komukolwiek sie tlumaczyc, bo komu i po co? Zrobili tylko z tego beke i slusznie.
Mysle ze moje pytanie, poniekad retoryczne, nie wywola napinki.
Jak Lech ostatnio zrobil transparent na Litwinow to mimo nagonki medialnej, nikt z nich nawet nie pomyslal o tym, zeby kogokolowiek przepraszac czy komukolwiek sie tlumaczyc, bo komu i po co? Zrobili tylko z tego beke i slusznie.
-
Niestety propaganda trwa i już zatrzymanych z Ruchu 3 kibiców z zarzutem pobicia i udziału w bójce. Wnioski o areszty prokuratura już wystosowała. Jebane policyjne państwo . Jebane meksykańskie brudasy.
[link] ... 71728.html
[link] ... 71728.html
-
Jeszcze raz link, bo coś się zjebało:
[link]
[link]
-
Tak, tu masz kamery z Trójmiasta, na kamerze Skwer Kościuszki widać meksykański statek:
[link]
[link]
-
Oczywiscie ciapate bezkarnie wsiada na swoj smierdzacy zaglowiec i poplyna dalej robic gdzie indziej burdy i nie dostana nauczki, bo tam nie bedzie kibicow.ArkaToMy pisze:Niestety propaganda trwa i już zatrzymanych z Ruchu 3 kibiców z zarzutem pobicia i udziału w bójce. Wnioski o areszty prokuratura już wystosowała. Jebane policyjne państwo . Jebane meksykańskie brudasy.
[link] ... 71728.html
Skoro Meksykanie ranili ostrym narzedziem kibica, to ta osoba powinna byc zatrzymana i postawione zarzuty udzialu w bojce z narzedziem zagrazajcy zdrowu i zyciu osob trzecich.
Wina Kibola - http://www.youtube.com/watch?v=jgzHqMLSmSQ
1920
-
ktos kogos przeprasza w tym oswiadczeniu? ktos sie komus tlumaczy? jest to po prostu nasza wersja, skoro tvny i inne gw maja swoja wersje to i my przedstawiamy swoja ktora jest prawdziwa. duzo mediow sie juz odnosi do naszego oswiadczenia a to zdaje sie jest dopiero poczatek dzialan naszego stowarzyszenia. "zrobilismy tak jak uwazalismy za sluszne i tyle". i nie porownuj tej sytuacji do wywieszenia transparentu przez Lecha bo to dwie zupelnie rozne sytuacje i porownywanie ich jest po prostu glupiechuliganGS pisze:Wiem ze temat bojki na plazy w Gdyni mial byc juz zamkniety, ale nasuwa mi sie takie jedno pytanie... Po jaka cholere niebiescy wydali te smieszne oswiadczenie? Komu wy sie tlumaczycie? Opinii publicznej? Policji? Mediom? Na nich wszystkich trzeba miec wyjebane, bo oni i tak nakreslom cala ta sytuacje tak jak oni tego chca, a do tego oswiadczenia nikt sie nawet nie odniesie. To wyglada jak takie smieszne tlumaczenie sie, ze my jestesmy niewinni. Pierdolmy ich i dalej robmy swoje. Zrobiliscie tak jak uwazaliscie za sluszne i tyle. I nikomu sie nie bedziecie z tego tlumaczyc.
-
jak czytam albo slysze z4e robimy beke to mi sie slabo robi. Najlepoeij ze wszystkiego robic beke i tak Twoje dzialania beda odbierane - bekowo.chuliganGS pisze:..
-
Właśnie ryży miał konferencje i wypowiedział się między innymi na nasz temat, między innymi prosił wszystkie media w polsce o przyzwolenie na brutalne traktowanie kibiców, oraz żeby nie pisać o kibicach Ruchu jako o "obrońcach" według mnie skandaliczna wypowiedź, oby jak najszybciej ten rząd poszedł w zapomnienie.
-
Olać wszystko i robić swoje?
Owszem robić swoje ale pamiętajcie PIÓRO JEST OSTRZEJSZE OD MIECZA !!!!!
Najłatwiej pobić wroga jego własna bronią.
Owszem robić swoje ale pamiętajcie PIÓRO JEST OSTRZEJSZE OD MIECZA !!!!!
Najłatwiej pobić wroga jego własna bronią.
-
Najebali im to najebali, a media drążą temat jak by co najmniej kibice kilku utopili w bałtyku albo powiesili na molo.
Niech Ruch na następnym meczu zrobi konkretną meksykańską fale i będzie po sprawie.
Niech Ruch na następnym meczu zrobi konkretną meksykańską fale i będzie po sprawie.

-
Nie wiem czy było w temacie ale ta najbardziej skurwysyńska telewizja jaką jest tvn walnęła info że w ramach przeprosin ma odbyć się mecz koszykówki pomiędzy brudasami z kutra a przedstawicielami miasta. Morał z tego taki że Polacy i swoim i w innych krajach są traktowani jak świnie, właśnie tym bardziej boli że obcokrajowcy u nas są jak Bogowie a my w innych krajach jesteśmy jak świnie. Sorry za emocje...
-
Mam nadzieje, że Arka godnie pożegna gości z Meksyku gromkim wyp...Czy Arkowcy mają pomysł, by pomóc aresztowanym kibicom Ruchu jakimś protestem np. pod aresztem?
-
Kibice Arki niech pokaza, ze kibole nie dadza sobie pluc w twarz zaklamanym mediom i falszywym oskarzeniom obludnikow z rzadu.
Czlowieka, az kurwica bierze co oni wyprawiaja z naszym krajem.
Czlowieka, az kurwica bierze co oni wyprawiaja z naszym krajem.

-
to jest mega przegiecie ! ja tam z tych monitoringow nic nie widze. ale jesli to prawda co pisza kibice Ruchu ( a nie mam podstaw by im nie wierzyc ) to przepraszanie przez polskie wladze za to ze meksyki dostali w******* za chamskie zachowanie (do jakich moze sa przyzwyczajeni w swoim kraju) jest policzkiem dla wszystkich Polakow.
Jak mamy byc szanowani jesli sami siebie nie szanujemy ????
Jak mamy byc szanowani jesli sami siebie nie szanujemy ????
-
Podobno Arkowcy przejeli ORP Błyskawica cumujący obok brudasów i ostrzeliwują ich łajbe.Info telefoniczne
-
https://www.facebook.com/gosirgdyniasportALAN82 pisze:Nie wiem czy było w temacie ale ta najbardziej skurwysyńska telewizja jaką jest tvn walnęła info że w ramach przeprosin ma odbyć się mecz koszykówki pomiędzy brudasami z kutra a przedstawicielami miasta. Morał z tego taki że Polacy i swoim i w innych krajach są traktowani jak świnie, właśnie tym bardziej boli że obcokrajowcy u nas są jak Bogowie a my w innych krajach jesteśmy jak świnie. Sorry za emocje...
-
Zatrzymanym kibicom Ruchu postawiono zarzuty napaści. Ja sie k.urwa pytam na jakiej podstawie? Ja pierdolę, to się w głowie nie mieści. Byle k.urwa tu się przywlecze, i może robic co chce, i jeszcze ich za to przepraszają. Ja chyba ku.rwa śnie.
-
że u żyda w wyborowej dadzą temat o Nas- to było pewniejsze niż race na Sylwestra.
Ale że dadzą fotkę z Grabiszyńskiej- ło kur.wa!
ze wszystkich kiosków dziś to krzyczało :)
Ale że dadzą fotkę z Grabiszyńskiej- ło kur.wa!
ze wszystkich kiosków dziś to krzyczało :)
-
tak,ta flaga jest w drodze do Gdyni na ten meczZa512 pisze:Czy na meczu koszykowki bedzie mozna liczyc na jakies piro i oprawe ze strony Arki ? ;-)

-
farmazon, zmien informatora leszczu.Krzesełko Stadionu pisze:Podobno Arkowcy przejeli ORP Błyskawica cumujący obok brudasów i ostrzeliwują ich łajbe.Info telefoniczne
:)
-
-
Boruc89 pisze:Ja się pytam. Co z tą Polską ?
Meksyk.
GOOD NIGHT LEFT SIDE
-
To, że w Polskę poszedł taki przekaz, to jest jeszcze c***, bo mimo wszystko w wielu rodzimych mediach jest bardzo dużo prawdziwych relacji z tych wydarzeń, ale to co dzisiaj przeczytałem na zagranicznych portalach internetowych, to jest dopiero sajgon. Poprzeglądałem portale typu BBC, CNN, FOX, DW, itp. i wszędzie piszą, że polscy chuligani zaatakowali w kilkaset (sic!) osób 57 marynarzy z Meksyku, odpoczywających spokojnie na plaży. Kiedy szarżowali na niewinnych meksykanów, skandowali rasistowskie hasła. Na końcu jednego z artykułów było napisane coś o tym, że meksykańscy marynarze płyną po świecie aby szerzyć pokój.darekWW pisze:Zakłamanie polskich mediów sięga już zenitu. W Polskę poszedł przekaz, że kibole z pobudek rasistowskich zaatakowali Meksykańców. Szkoda gadać.
Znalazłem jeden z artykułów:
[link]
Fragment powyższego:
"The Ruch Chorzow fans association said fans had tried to help a woman who had been hit in the face by one of the sailors.
However, Polish Radio quoted prosecutor Michal Niesiolowski as blaming the Poles for the violence.
"At the current level [of investigation], it has been established that the attackers were Polish citizens, and the injured party were Mexicans," he said."
Od razu przetłumaczę:
"Stowarzyszenie Kibiców Ruchu Chorzów podało do wiadomości, że kibice próbowali pomóc kobiecie uderzonej w twarz przez jednego z marynarzy".
Jednakże, Polskie Radio informuje, że prokurator Michał Niesiołowski za przemoc obwinia Polaków.
"Na tym poziomie śledztwa zostało stwierdzone, że stroną atakującą byli obywatele polscy, a poszkodowanymi byli Meksykanie."
I taka oto fama poszła świat, drodzy koledzy kibole. Z jednej strony dobrze, bo niech wiedzą w świecie, że Polacy jaja jednak mają, a z drugiej woda na młyn dla rudego. Najlepszą "reklamę" zrobił ten prokuratorek i Minister (nie)Sprawiedliwości, którzy pomimo oficjalnych stanowisk Policji, że to nie Polacy byli prowodyrami zajścia, dalej w ciemno powtarzając mantrę narzuconą przez Jaśnie Panującego Donka.
ku***, jak ja mam dość tego służalczo-poddańczego rządu.
-
Niesądze koleszkoGŚ1920 pisze:farmazon, zmien informatora leszczu.Krzesełko Stadionu pisze:Podobno Arkowcy przejeli ORP Błyskawica cumujący obok brudasów i ostrzeliwują ich łajbe.Info telefoniczne
:)

-
acha, ta parówa z tefałenu, lansująca tezę "Niebieskiego terroru"

pozdrowiona dziś została przez chłopaków wczesnym rankiem jak zasuwał w kierunku Gdynii na kolejne, wstrząsające relacje.
Nie będziesz miał chyba teraz "życia" na południu Gdańska, palanacie

pozdrowiona dziś została przez chłopaków wczesnym rankiem jak zasuwał w kierunku Gdynii na kolejne, wstrząsające relacje.
Nie będziesz miał chyba teraz "życia" na południu Gdańska, palanacie
-
Czy ktoś wyobraża sobie aby Ruch odwalił taką akcję w Gdańsku ? Fakty są takie, że przez kilka godzin na plaży obie ekipy: hanysy via meksykanie tolerowali się na plaży. Marynarze grali w piłkę a ślązacy pili browar i non stop pozdrawiali Areczkę i Lecha. Ale tego dnia commando Arka
Gdynia miało urlop - przemykali kanałami. Arka bowiem jest tylko mocna w ustawianiu się na pikników z Bałtyku. Kopać w kilkunastu leżącego to ich styl. Ale jak jest w końcu okazja zmierzyć się z rasowymi chuliganami to ich po prostu nie ma. Śledzie się się totalnie skompromitowali na swoim terenie i to jest de facto pokłosie całego wydarzenia.
Gdynia miało urlop - przemykali kanałami. Arka bowiem jest tylko mocna w ustawianiu się na pikników z Bałtyku. Kopać w kilkunastu leżącego to ich styl. Ale jak jest w końcu okazja zmierzyć się z rasowymi chuliganami to ich po prostu nie ma. Śledzie się się totalnie skompromitowali na swoim terenie i to jest de facto pokłosie całego wydarzenia.