Patriotyczna Polska Kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
kibol061

Re: Patriotyczna Polska Kibolska

Post autor: kibol061 » 03.08.2013, 15:21

eMTe4 pisze:Myślę, że jest to odpowiedni temat, aby poruszyć tę sprawę. Chodzi mi mianowicie o to, że młodzież wzięła sobie patriotyzm jako nową modę. Młodzi traktują koszulki z Polską Walczącą jak koszulki jp na 100%. Byle by była moda na to. Ja nie wiem czy ludzie produkujący te koszulki zdają sobie sprawę kto wogóle je nosi? Nawet podam jeden przykład. Mój znajomy póki mieszkał w Hiszpanii udawał wielkiego Hiszpana. Jak zjebała się sytuacja w Hiszpanii wrócił do Polski i nagle się nawrócił. Nosi koszulki PW i ogólnie jest wielkim patriotą za dychę. Kiedyś się Polski wypierał, a teraz żeby koleżków zyskać został patriotą. Czemu to piszę? A temu bo idąc do miasta widzę obok PW namalowane tym samym sprayem hwdp. Kto musiał, aż tak nisko upaść, aby stawiać PW na równi z jebaniem psów? Chyba niektórzy za dużo nasłuchali się HG (sam lubię Ich posłuchać, ale bez przesady). Koszulki te nie powinny być ogólno dostępne. Powinny nosić je tylko osoby co naprawdę robią coś dla sprawy. Nie mam na celu wywołać napinki. To są takie moje luźne przemyślenia. Pozdro.
Chyba lepiej żeby nosili takie koszulki niż z Che Fujarą, nie? Stopniowa edukacja tutaj jest kluczem do sukcesu, nikt nie był z dnia na dzień kumaczem. Poza tym jak chcesz zabronić produkowania takich koszulek? Powtarzam jeszcze raz, takie osoby trzeba ogarniać, aby stawali się świadomymi nosicielami koszulek a nie ich gnoić.

iparts.pl
eMTe4

Post autor: eMTe4 » 04.08.2013, 01:14

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o typowych lansiarzy, którzy kupują te koszulki, aby ludzie myśleli ''ale z niego to musi być patriota''. Z własnego podwórka znam takie osoby i oni mają totalnie wyjebane na historię Polski. Piszesz, że trzeba takie osoby ogarniać. I tu zgadzam się z Tobą w 100 %. Ale jeżeli taka osoba nie chce o tym słuchać to na siłe do łba mu tego nie wbije. Kupując taką koszulkę musisz się czymś kierować. Jeden kupuje, bo czuje się częścią swojej Ojczyzny i chce oddać hołd ludziom, którzy zginęli za Polskę, a drugi kupuje, bo chce być na czasie. Jest jedna różnica. Pierwszy to co ma na koszulce to ma w głowie, a drugi ma to tylko na koszulce. Co do koszulek to nie zdziwie się jak pojawią się na różnych targowiskach niedługo podróbki z PW obok koszulek z che. Chyba już wszystko wyjaśniłem, więc kończę. Jeżeli coś więcej wyjaśnić to na priv. Pozdro.
"Papieros parzy dłoń i budzi żal
Na peronie siedzę sam
Oglądam sterty tych starych zdjęć, ten peron dobrze
mnie już zna
Pociąg zabiera co dzień bliską twarz
Tutaj tłoczą się, tu mówią - "tam to jest życie i czar", Tu się handluje Ojczyzną co dnia!"

wroclawianie*info

Post autor: wroclawianie*info » 04.08.2013, 01:15

Otwarcie graffiti Zolnierzy Wykletych
Obrazek ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek
www.wroclawianie.info

CosaNostra1908

Post autor: CosaNostra1908 » 04.08.2013, 22:19

W sobotę 27.07 rozpoczęliśmy prace nad finałem akcji „Tydzień Zmiany”. Już od godziny 9 zaczęliśmy przygotowywać ścianę na Kozinach, na której miał powstać patriotyczny graf. Nic nie było w stanie nam przeszkodzić w realizacji planu- nawet palące słońce najcieplejszego dnia w roku .
W zajęciach, które odbywały się przez cały tydzień dzieciaki miały okazję spędzić aktywnie czas, a podczas prac nad odnowieniem elewacji przy placu zabaw mogły dowiedzieć się czegoś o historii Polski. Przede wszystkim o tematyce Powstania Warszawskiego, bo tego właśnie dotyczył przygotowany przez nas projekt. Postać znajdująca się na graffiti, to 14 letni Zbigniew Ślęzakowski pseudonim „KĘDZIOREK”, który jako najmłodszy żołnierz w kompanii „Koszta” walczył w Powstaniu Warszawskim. Wśród uczestników warsztatów m. in. dzieciaków z pogotowia opiekuńczego nr 1 rozlosowaliśmy 30 paczek, w których znalazły się nie tylko gadżety związane z ŁKSem, ale również słodycze i napoje. Wszystkim osobom, które przyszły na plac zabaw rozdaliśmy ponad 100 flag Polski i 50 flag ŁKSu.
Chcielibyśmy podziękować Jędrkowi Szynkowskiemu, który zainicjował całą akcję Tygodnia Zmiany, ekipie z WRW, która przez cały dzień pracowała nad tym, żeby nasz plac zabaw prezentował się tak, jak możecie to zobaczyć na zdjęciach i w szczególności dla firmy ULTRASSHOP która ufundowała flagi rozdane podczas akcji.

więcej zdjęć https://www.facebook.com/media/set/?set ... 930&type=1

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
https://www.facebook.com/KozinyPL

http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU

Obrazek

CosaNostra1908

Post autor: CosaNostra1908 » 05.08.2013, 01:28

69 rocznica Powstania Warszawskiego minęła na Kozinach w niesamowitej atmosferze. Ze względu na fakt, iż towarzyszył nam w obchodach wyjątkowy gość: Zbigniew Ślęzakowski pseudonim „KĘDZIOREK” najmłodszy żołnierz kompanii KOSZTA.
Kędziorek urodził się 11-07-1931 roku, pełnił on funkcje łącznika, był odpowiedzialny za dostarczanie rozkazów podczas Powstania Warszawskiego. Przebywał w obozie niemieckim- jeniec stalagu IV-B Mühlberg, z którego uciekł do Czechosłowacji, następnie przedostał się do Francji, Włoch i do Anglii. W Anglii spędził 45 lat życia, następnie 10 lat w USA. A od 2001 mieszka w Polsce (w Łodzi).
Spotkanie ustaliliśmy na godzinie 19.00 jednak Kędziorek zaskoczył nas pojawiając się o 19:08 w asyście dwóch pięknych Rodowitych Łodzianek. Było to kameralne spotkanie w którym uczestniczyło 25 osób. Zainteresowanie było zdecydowanie większe, jednak w uroczystości mogli wziąć udział nieliczni. Na przywitanie „Powstańca” jeden z kibiców w mundurze reprezentatywnym Wojska Polskiego razem z fanatyczką Łódzkiego Klubu Sportowego wręczyli mu kwiaty w barwach Polski. Po uroczystym przywitaniu specjalnego gościa wszystkim zgromadzonym uczestnikom został przedstawiony życiorys jednego z bohaterów Powstania Warszawskiego. Już po chwili doszło do pierwszej niespodzianki, którą zaplanowaliśmy na to wyjątkowe spotkanie. Został wniesiony duży tort w kształcie Polski, w barwach ŁKSu i z symbolem Polski Walczącej. Wszyscy uczestnicy spotkania odśpiewali uroczyste 200lat, chwile później strzeliły szampany w nawiązaniu do niedawnych urodzin Kędziorka. Oczywiście nie mogło się obyć bez skromnych prezentów: nasz gość otrzymał szklane trofeum ze specjalną dedykacją, oraz wyjątkową butelkę whisky w kształcie karabinu z napisem Cosa Nostra;). Nie zabrakło również flagi i szarfy Łódzkiego Klubu Sportowego, która od razu wylądowała na szyi Powstańca. Rozmów i pytań nie było końca, różnica wiekowa nie grała żadnej roli, bo czasami żarty Kędziorka były na tak niesamowitym luzie, że tylko ci którzy tam byli mogą to zrozumieć… W między czasie przyjechały pizze specjalnie zdobione symbolem Polski Walczącej. Czas mijał nam tak szybko, że nim się obejrzeliśmy zbliżała się godzina 21:00, dlatego postanowiliśmy przejść do finałowej niespodzianki wieczoru, która wymagała wyjścia z lokalu i przejścia się po Kozinach. Głównym hitem naszego spotkania był namalowany kilka dni wcześniej, długi na 20metrów graf patriotyczny z podobizną Kędziorka. Praca ta została stworzona na wzór oryginalnego zdjęcia z Powstania Warszawskiego. Wysoka na prawie 4metry ściana z podobizną Powstańca została zasłonięta i czekała na odsłonięcie przez głównego Bohatera. Przy grafie czekało sporo mieszkańców osiedla, którzy przypadkiem dowiedzieli się o naszych planach. W momencie podejścia pod prace odpaliliśmy race, stroboskopy i został odśpiewany hymn Polski oraz „Część i chwała Bohaterom” W trakcie pokazu pirotechniki oczom Kędziorka ukazała się praca w całej okazałości. Nasz gość podpisał się na ścianie, po czym otrzymał race i na tle swojej młodzieńczej podobizny odpalił ją;). Był to widok, który zapierał dech w piersiach, gęsia skórka oraz duża ilość zużytych chusteczek była tego dnia czymś normalnym. Wszyscy zgromadzeni na placu zabaw bili gromkie brawa i chcieli osobiście uścisnąć rękę Bohatera Powstania Warszawskiego. Po pamiątkowym zdjęciu wróciliśmy z powrotem do lokalu i do godz. 24:00 kontynuowaliśmy spotkanie. Po 5 godzinnej lekcji historii ze względu na wiek naszego gościa postanowiliśmy po raz ostatni uścisnąć dłoń Kędziorka i wręczyć mu kilka pamiątek ŁKSu.
Reasumując, uczciliśmy dumnie 69 rocznice Powstania Warszawskiego, a widok uśmiechu na twarzy Kędziorka było niesamowitym przeżyciem dla każdego z uczestników spotkania.. Warto zauważyć, że od samego przybycia naszego gościa poczuliśmy wszyscy jakaś niesamowitą więź i odczuliśmy ze traktuje nas jak równych sobie.
Chcieliśmy w imieniu kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego podziękować za wyjątkowy zaszczyt, że mieliśmy możliwość gościć na Kozinach Zbigniewa Ślęzakowskiego żołnierza Armii Krajowej, który brał czynny udział w Powstaniu Warszawskim. Nigdy tego nie zapomnimy. Składamy również hołd wszystkim żyjącym i poległym w chwale uczestnikom Powstania Warszawskiego. DZIĘKUJEMY!

Na koniec chcielibyśmy podziękować Radkowi z Pod Strzechy, pizzerii Prestiż, Brodziowi i firmie ULTRASSHOP za wsparcie przy organizacji 69rocznicy Powstania Warszawskiego.

więcej zdjęć: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 930&type=1

filmik: http://www.youtube.com/watch?v=SGQDPPvRUw8

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SGQDPPvRUw8[/youtube]

[link]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
https://www.facebook.com/KozinyPL

http://www.youtube.com/watch?v=4BpesVSJSDU

Obrazek

malopolscyfanatycy

Post autor: malopolscyfanatycy » 06.08.2013, 15:10

brawo ŁKS!

starcoffee

Post autor: starcoffee » 07.08.2013, 06:52

69 rocznica Powstania Warszawskiego - Czuwaj Przemyśl - OSTATNI BASTION POLSKOŚCI !!!
Obrazek

aga_wks

Post autor: aga_wks » 07.08.2013, 11:38

[link]

Prastary

Post autor: Prastary » 07.08.2013, 18:56

Czy mi się dobrze kojarzy że podobny patriotyczny graf jest także na Retkini?

ft.

Post autor: ft. » 08.08.2013, 10:46

Obrazek

Nowe graffiti w Mińsku. Daty odnoszą się do wyzwolenia Mińska przez oddziały AK i wybuchu Powstania Warszawskiego.
mówię zdrówko, chociaż wiem że nie pójdzie na zdrowie.

ft.

Post autor: ft. » 12.08.2013, 21:45

Obrazek

Kolejna praca NMM. Opis na zdjeciu ;)
mówię zdrówko, chociaż wiem że nie pójdzie na zdrowie.

flash

Post autor: flash » 13.08.2013, 09:16

Ja mam takie pytanko, jaki stosunek "Patriotyczna Polska Kibolska" ma do Ślązaków?
Ja jestem Ślązakiem, na drugim miejscu Polakiem, kocham obie moje ojczyzny. Oczywiście nienawidzę lewaków, kozojebców itp. Mam szansę wyłapać w michę od narodowców, czy raczej spotkam się z tolerancją?
Pytam bo takich osób jak ja jest dosyć dużo (np. większość kibiców Ruchu, który byle jaką ekipą nie jest).

producent

Post autor: producent » 14.08.2013, 22:24

flash pisze:Ja mam takie pytanko, jaki stosunek "Patriotyczna Polska Kibolska" ma do Ślązaków?
Ja jestem Ślązakiem, na drugim miejscu Polakiem, kocham obie moje ojczyzny. Oczywiście nienawidzę lewaków, kozojebców itp. Mam szansę wyłapać w michę od narodowców, czy raczej spotkam się z tolerancją?
Pytam bo takich osób jak ja jest dosyć dużo (np. większość kibiców Ruchu, który byle jaką ekipą nie jest).
To zależy czy obnosisz się z hitlerowskimi symbolami lub np. masz dziarę adolfa na ramieniu ? Bo nie jeden z GŚ takowe poglądy reprezentuje. Ale cóż się dziwić... 300 000 obywateli Górnego Śląska było wcielonych do wehrmachtu. Stąd ci idioci ze swastykami na koszulkach, dziarami hitlera na ramieniu itd. W końcu dziadek jakoś musiał się wytłumaczyć wnuczkowi dlaczego mordował Polaków podczas II WŚ.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAkWCaQdafk[/youtube]

fluor

Post autor: fluor » 16.08.2013, 22:14

93. rocznica CUDU NAD WISŁĄ w Tarnowie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Andrus

Post autor: Andrus » 20.08.2013, 18:12

Witam kibice Nysy Zgorzelec i narodowcy razem robią kolejną akcję- nazwanie jednego z rond imieniem Żołnierzy Wyklętych moglibyście powiedzieć o naszej akcji? lajk nic nie kosztuje a może, się przydać Razem walczmy o ich pamięć.https://www.facebook.com/rondozgorzelec?notif_t=page_

DumnyPolak

Post autor: DumnyPolak » 21.08.2013, 23:05

[link]

List otwarty kibiców Zagłębia Lubin do prezydenta Legnicy w sprawie usunięcia pomnika przyjaźni polsko-radzieckiej oraz potępienie tegorocznych legnickich obchodów na które zaproszonych zostało 160 radzieckich żołnierzy.

Cichy rozkminiacz

Post autor: Cichy rozkminiacz » 23.08.2013, 00:32

Z inicjatywy grupy Ultras Enigma kibice Polonii uczcili pamięć powstańców poległych na naszym stadionie. Enigma przygotowała transparent o treści „Tu powstańcy krew swą przelali. W patriotyzmie, duchu walki tak nas wychowali.” Transparent został podświetlony białymi ogniami wrocławskimi. Na górze trybuny odpalili biało-czerwone race, które symbolizowały liczbę poległych żołnierzy. CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!

Fot. Ultras Enigma

Obrazek

adw

Post autor: adw » 23.08.2013, 13:36

bartek1910

Post autor: bartek1910 » 23.08.2013, 22:15

ku*** za to co ta czerwona ku*** zrobiła.... Panowie, ja wiem że są ludzie którzy mogą się tym zająć więc pociągnijcie tą kurwe do odpowiedzialności za swoje czyny.... Jak można spalić polskie godło?!

debiutant

Post autor: debiutant » 23.08.2013, 22:20

To już przejracza pewne granice,bez karny nie moze być ten zjeb,chlopaków zawijaja za jakis smieszny transparent,a ten zjeb pali Polskie barwy
Obrazek

19Piast*ool45

Post autor: 19Piast*ool45 » 24.08.2013, 00:50

Mimo ze czerwonego skurwysyna nienawide to jest to zrobione komputerowo.Szalik tkany by się zajal ogniem,wiec nic temu pajacowi nie można zrobić,a przynajmniej tak mi się wydaje.

Rob1974

Post autor: Rob1974 » 25.08.2013, 00:37

"Uszaty" zbliża się do końca swej twórczości...Starzec próbuje zabłysnąć ale jego "czerwona gwiazda" gaśnie. Na jego grób to nawet pies nie naszcza. Widać, że gnije za życia...
hulali po polu i pili...

key

Post autor: key » 25.08.2013, 15:22

KATOWICE

Michał_Płock

Post autor: Michał_Płock » 27.08.2013, 01:59

93 rocznica Obrony Płocka przed bolszewikami wypadła całkiem nieźle:
Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=2wmbFNS7L04 - Marsz, śpiewy i racowisko.
http://www.youtube.com/watch?v=26_my490g6Y - Samo racowisko.

PŁOCK TO JEST MIASTO BOHATER!
Prezentacje maturalne/prace licencjackie/magisterskie! -> gg:1451747

row.rybnik.pl

Post autor: row.rybnik.pl » 28.08.2013, 10:57

https://www.facebook.com/events/1404462129772026/

Stowarzyszenie Pomocy Chorym na Stwardnienie Rozsiane „ PRO BONO” we współpracy ze Stowarzyszeniem Kibiców „Zielono-Czarny ROW Rybnik” mają przyjemność zaprosić Państwa na „I Rybnicki Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych”. Z tej okazji, na dzień 3 września 2013 roku w Auli Uniwersytetu Ekonomicznego mieszczącej się na terenie rybnickiego Kampusu przy ul. Rudzkiej, zaplanowano m. in. wykłady Leszka Żebrowskiego oraz Tadeusza Płużańskiego. Szczegółowe informacje znajdą Państwo na załączonym plakacie. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w obchodach!

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 28.08.2013, 13:17

row.rybnik.pl pisze:https://www.facebook.com/events/1404462129772026/

Stowarzyszenie Pomocy Chorym na Stwardnienie Rozsiane „ PRO BONO” we współpracy ze Stowarzyszeniem Kibiców „Zielono-Czarny ROW Rybnik” mają przyjemność zaprosić Państwa na „I Rybnicki Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych”. Z tej okazji, na dzień 3 września 2013 roku w Auli Uniwersytetu Ekonomicznego mieszczącej się na terenie rybnickiego Kampusu przy ul. Rudzkiej, zaplanowano m. in. wykłady Leszka Żebrowskiego oraz Tadeusza Płużańskiego. Szczegółowe informacje znajdą Państwo na załączonym plakacie. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w obchodach!
Fanom z Rybnika i stowarzyszeniu Pro Bono wypada jedynie pogratulować niezmiernie trafnego doboru gości na Dzień Pamięci.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

zgredzik

Post autor: zgredzik » 01.09.2013, 18:20

[link]%
Panowie, zwłaszcza dla młodszych kibiców.
Polak Węgier dwa bratanki i do bitki i do szklanki.

zgredzik

Post autor: zgredzik » 01.09.2013, 18:24

[link]
Sorki na górze zły link mi wkleiło

Tommy88

Post autor: Tommy88 » 05.09.2013, 14:17

Obchody rocznicy wybuchu II wojny światowej Kędzierzyn-Koźle

http://www.youtube.com/watch?v=J0uIvpxF ... e=youtu.be

kibic kapeć

Post autor: kibic kapeć » 05.09.2013, 15:10

hej, świetny film promujący nową "Polonię Christiana" o Żołnierzach Niezłomnych. Są stadiony, są Wyklęci! [link]

marek1908lks

Post autor: marek1908lks » 10.09.2013, 01:38

93 rocznica Obrony Płocka super!
Kibicem może być każdy, takich jest wielu, bycie fanatykiem wymaga charakteru!

HSN

Post autor: HSN » 10.09.2013, 12:07

Mam pytanko czy jakaś ekipa w sobotę dołączy do Solidarności Dwa lata temu była Lechia i Legia

PiotreG

Post autor: PiotreG » 13.09.2013, 23:25

http://www.youtube.com/watch?v=g6-rE9b6TSM
Pikieta w Legnicy 13.09.2013

bunio5

Post autor: bunio5 » 20.09.2013, 18:08

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

andreew_eop

Post autor: andreew_eop » 22.09.2013, 15:13

Obrazek

Widzew FC Zgierz na Marszu Polski Walczącej

[link]

kol-pat

Post autor: kol-pat » 23.09.2013, 09:39

W piątek, 20 września o godz. 13.00 w Forcie VII w Poznaniu bierzemy udział w lokalnych uroczystościach związane z 71. rocznicą utworzenia Narodowych Sił Zbrojnych. Wspominani i uczczeni byli także Żołnierze Narodowej Organizacji Bojowej – największej organizacji konspiracyjnej Wielkopolski, bohaterska „Piątka z Wronieckiej”, działająca w strukturach oratorium salezjańskiego - NOB, męczennicy II wojny światowej, beatyfikowani przez papieża Jana Pawła II oraz Błogosławiony o. Ludwik Mzyk SVD, werbista, przełożony Domu Misyjnego w Chludowie koło Poznania, zamordowany na Forcie VII w 1940 roku.
[link]

Dzień później w Warszawie, na konferencji w warszawskiej siedzibie IPN (Przystanek Historia) zorganizowanej przy okazji 71.rocznicy powstania Narodowych Sił Zbrojnych - zostaliśmy uhonorowani przez Prezesa ZŻ NSZ Zbigniewa Kuciewicza pamiątkowym jubileuszowym medalem i załączonym dyplomem.
[link]
Po konferencji nasza kilkunastoosobowa delegacja z Wielkopolski (po warszawskiej i łódzkiej - najliczniejsza grupa; z ekip kibicowskich widziane jednostki z Legii) wzięła udział w Marszu NSZ, który ulicami Warszawy przeszedł obok pomnika Dmowskiego, docierając na plac Zamkowy.
[link]
[link]

Cześć i chwała - Bohaterom!
Kolejowi Patrioci

Wells

Post autor: Wells » 26.09.2013, 11:57

O przemocy, antysemityzmie, działalności kibicowskich organizacji. Zapraszamy na wywiad z Kibicem Legii Warszawa!

[link]

osfp_

Post autor: osfp_ » 29.09.2013, 20:55

Stop prześladowaniom patriotów w Kielcach
http://www.youtube.com/watch?v=9sU5MFGmT2k

ODPOWIEDZ