Europejskie puchary 2013/2014 - polskie ekipy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
Re: Europejskie puchary 2013/2014 - polskie ekipy
ŁKS obecny z Lechem.
-
NemanjaVidic pisze:ŁKS obecny z Lechem.
ŁKS obecny ale nie tylko... Czekajmy spokojnie na opis jak ktoś z Lecha będzie miał ochote oczywiście.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
Bardzo pozytywnie nastawienie kibiców Ślaska , długo hymn ciągneli co rzadko się zdarza.
-
4 zwrotki odśpiewane przez Śląsk co się rzadko zdarza albo i wcale
Zwiad.
-
-
FC Brugge cieniutko z wyjazdem ale zera nie ma ;)
-
k**** z uefy...
Z okazji 69. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego kibice Śląska Wrocław zamierzali podczas meczu z Club Brugge zaprezentować patriotyczną oprawę. Nie zgodził się na to przedstawiciel UEFA. "Dziś miało mieć miejsce na stadionie coś, co każdy by zapamiętał. Jednak przedstawiciel UEFA zagroził, że Śląsk zostanie ukarany. Jako recydywa. Tak, jest dobrze napisane: jako recydywa. W przypadku powtórki kara miała być potraktowana jako "recydywa". Mogliśmy to olać i zrobić swoje. Może i powinniśmy. Zadecydowaliśmy inaczej" - napisano na stronie fanów wrocławskiego klubu. Przed rokiem kibice Śląska zaprezentowali podobną oprawę podczas meczu elimininacji Ligi Mistrzów z Helsingborgs IF. Klub został wtedy ukarany.
„Ponieważ żyli prawem wilka, historia o nich głucho milczy..."
-
[link]
[link]
http://www.youtube.com/watch?v=Zd1npUGNh_k
Na meczu w Wilnie kilka kabaryn z Polski z całym "oprzyrządowaniem". Ciekawi mnie czy mają taki sam "immunitet" za granicą jak u nas w Polsce i kto zapłacił za taką wycieczkę kundlom po za teren Polski.
[link]
http://www.youtube.com/watch?v=Zd1npUGNh_k
Na meczu w Wilnie kilka kabaryn z Polski z całym "oprzyrządowaniem". Ciekawi mnie czy mają taki sam "immunitet" za granicą jak u nas w Polsce i kto zapłacił za taką wycieczkę kundlom po za teren Polski.
-
Śląsk Wrocław - Club Brugge KV. Kibice Brugge.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8GjzCk6I ... e=youtu.be[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8GjzCk6I ... e=youtu.be[/youtube]
-
-
-
Śląsk Wrocław – Club Brugge

[link]

[link]
-
racowisko Lecha
http://www.youtube.com/watch?v=1heZldPX ... SOyrOM_ZqQ
http://www.youtube.com/watch?v=1heZldPX ... SOyrOM_ZqQ
GOOD NIGHT LEFT SIDE
-
-
Relacja Litwusa:
My two cents about the game Zalgiris - Lech
About the game. Great football day in Vilnius, full stadium which is so rare in our conditions, huge away support and big agiotage before the game made it special. Legendary team in USSR times Zalgiris was dead 5 years ago and the new club was made by ultras, now only few years later they play in Europa League and beat some arrogant (in the press they told that there is nothing here to play with) Lech Poznan with I dont know how many times bigger budget. Its not my team, but I was supporting it like mines, all stadium was ellectric and the team and fans with passion won.
About polish fans. I have seen almost all bigger groups that visited Lithuania in past 10 years, also many bigger european games abroad, but to consider polish as best ultras scene... come on. Beside aggresive look, metan and anabolic muscles and shaved heads I feel 'cold' watching them. I cant feel any passion there, only some robots and same looking people outside the stadium, and some moving megapixels when you watch them from the distance. Even lighting flares in 85min when losing 0-1 didnt make much sense, at least to me. You can make 10 choreographys at game, 8 pyro shows, but it still misses someting which is called passion. Amazing thing was how they treated their team after the game. Team was standing by them like 10 minutes with their heads down, like a son who got some bad mark at school, and fans were giving them morals.
Thats what I wrote quickly, I still have many emotions, great football day and great victory not only for Zalgiris fans, but for all lithuanians.
Race lecha:
https://www.youtube.com/watch?v=1heZldPX98o
About the game. Great football day in Vilnius, full stadium which is so rare in our conditions, huge away support and big agiotage before the game made it special. Legendary team in USSR times Zalgiris was dead 5 years ago and the new club was made by ultras, now only few years later they play in Europa League and beat some arrogant (in the press they told that there is nothing here to play with) Lech Poznan with I dont know how many times bigger budget. Its not my team, but I was supporting it like mines, all stadium was ellectric and the team and fans with passion won.
About polish fans. I have seen almost all bigger groups that visited Lithuania in past 10 years, also many bigger european games abroad, but to consider polish as best ultras scene... come on. Beside aggresive look, metan and anabolic muscles and shaved heads I feel 'cold' watching them. I cant feel any passion there, only some robots and same looking people outside the stadium, and some moving megapixels when you watch them from the distance. Even lighting flares in 85min when losing 0-1 didnt make much sense, at least to me. You can make 10 choreographys at game, 8 pyro shows, but it still misses someting which is called passion. Amazing thing was how they treated their team after the game. Team was standing by them like 10 minutes with their heads down, like a son who got some bad mark at school, and fans were giving them morals.
Thats what I wrote quickly, I still have many emotions, great football day and great victory not only for Zalgiris fans, but for all lithuanians.
Race lecha:
Ostatnio zmieniony 02.08.2013, 09:24 przez popiel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Žalgiris Wilno vs Lech Poznań (Wilno 1.08.2013) - relacja z meczu
https://www.youtube.com/watch?v=7CsBUR-bcM0
https://www.youtube.com/watch?v=7CsBUR-bcM0
-
A mógłby ktoś przetłumaczyć?popiel pisze:Relacja Litwusa:
Race lecha:
-
w skrócie:
na temat meczu - gosciu był pod wrazeniem, ze Zalgiris reaktywowany 5 lat temu wygrał w Pucharze z jakimis aroganckim klubem z Polski z wielokrotnie wyzszym budżetem.
na temat kibiców - Litwini zajebiscie, Polacy niczym nie zachwycili, wyrobnicy, ktorzy robia swoje rzemioslo, napakowani sterydami, ale brakuje im pasji (ktorej nie brakowalo Litwinom) i nawet jakby zrobili 10 choreo i 8 racowisk to i tak by to nic nie zmieniło. Bez sensu yło dla niego odpalenie rac w 85 minucie gdy Lech przegrywał. Gosciu sie zna bo ostatnie 10 lat ogladal w Wilnie wiele zagranicznych ekip, jak i zjezdził troche Europy. Był pod wrazeniem jak piłkarze Lecha wysłuchują reprymendy od kibiców po meczu.
na temat meczu - gosciu był pod wrazeniem, ze Zalgiris reaktywowany 5 lat temu wygrał w Pucharze z jakimis aroganckim klubem z Polski z wielokrotnie wyzszym budżetem.
na temat kibiców - Litwini zajebiscie, Polacy niczym nie zachwycili, wyrobnicy, ktorzy robia swoje rzemioslo, napakowani sterydami, ale brakuje im pasji (ktorej nie brakowalo Litwinom) i nawet jakby zrobili 10 choreo i 8 racowisk to i tak by to nic nie zmieniło. Bez sensu yło dla niego odpalenie rac w 85 minucie gdy Lech przegrywał. Gosciu sie zna bo ostatnie 10 lat ogladal w Wilnie wiele zagranicznych ekip, jak i zjezdził troche Europy. Był pod wrazeniem jak piłkarze Lecha wysłuchują reprymendy od kibiców po meczu.
-
a dosłownie:
Dwa grosze o meczu Zalgiris - Lech
O samym meczu. Świetny piłkarsko dzień w Wilnie, pełen stadion, co jest bardzo rzadkie w naszych warunkach, duża liczba kibiców gości i zamieszanie/spekulacje przed meczem (>>tutaj chyba, dziwnie użyte słowo agiotage<<) sprawiły, że ten mecz był wyjątkowy. Legendarny w dawnych czasach Zalgiris upadł 5 lat temu i nowy klub stworzony przez kibiców, teraz, 5 lat później gra w Lidze Europy i pokonuje arogancki (na konferencji prasowej mówili, że tu nie ma z kim grać) Lech Poznań, który ma budżet większy o nie wiem ile razy. Nie jestem kibicem Zalgirisu, ale kibicowałem im, jakby to była moja drużyna, cały stadion był podekscytowany i drużyna i kibice z pasją wygrali.
O polskich kibicach. Widziałem niemal wszystkie większe grupy, które przyjechały do Wilna przez ostatnie 10 lat, a także byłem na wielu "większych" meczach w Europie, ale uznawać polską scenę kibicowską jako najlepszą... Dajcie spokój. Poza agresywnym wyglądem, mięśniami zrobionymi na sterydach i ogolonymi głowami, czułem się "obojętnie" oglądając ich. Nie widziałem tam żadnej pasji, widząc ich poza stadionem były to takie same "roboty" i identycznie wyglądający ludzie i poruszające się megapixele, kiedy oglądasz ich z daleka. Nawet zapalenie rac w 85minucie, kiedy przegrywali 0-1 nie miało zbyt wielkiego sensu, przynajmniej dla mnie. Możesz zrobić 10 opraw w meczu, 8 racowisk, ale ciągle brakuje tu pasji. Niesamowitą rzeczą było jak potraktowali swoją drużynę po meczu. Piłkarze stali przed nimi ok. 10 minut ze spuszczonymi głowami, jak dziecko które dostało złą ocenę w szkole, a kibice prawili im morały.
To tak na szybko, ciągle jestem rozemocjonowany, wspaniały dzień i wspaniałe zwycięstwo nie tylko dla fanów Zalgirisu, ale dla wszystkich litwinów.
- to tak szybko, w niektórych miejscach może zbyt dosłownie, ale nie chciało mi się silić na ładne tłumaczenie, sens na pewno oddaje w całości.
Dwa grosze o meczu Zalgiris - Lech
O samym meczu. Świetny piłkarsko dzień w Wilnie, pełen stadion, co jest bardzo rzadkie w naszych warunkach, duża liczba kibiców gości i zamieszanie/spekulacje przed meczem (>>tutaj chyba, dziwnie użyte słowo agiotage<<) sprawiły, że ten mecz był wyjątkowy. Legendarny w dawnych czasach Zalgiris upadł 5 lat temu i nowy klub stworzony przez kibiców, teraz, 5 lat później gra w Lidze Europy i pokonuje arogancki (na konferencji prasowej mówili, że tu nie ma z kim grać) Lech Poznań, który ma budżet większy o nie wiem ile razy. Nie jestem kibicem Zalgirisu, ale kibicowałem im, jakby to była moja drużyna, cały stadion był podekscytowany i drużyna i kibice z pasją wygrali.
O polskich kibicach. Widziałem niemal wszystkie większe grupy, które przyjechały do Wilna przez ostatnie 10 lat, a także byłem na wielu "większych" meczach w Europie, ale uznawać polską scenę kibicowską jako najlepszą... Dajcie spokój. Poza agresywnym wyglądem, mięśniami zrobionymi na sterydach i ogolonymi głowami, czułem się "obojętnie" oglądając ich. Nie widziałem tam żadnej pasji, widząc ich poza stadionem były to takie same "roboty" i identycznie wyglądający ludzie i poruszające się megapixele, kiedy oglądasz ich z daleka. Nawet zapalenie rac w 85minucie, kiedy przegrywali 0-1 nie miało zbyt wielkiego sensu, przynajmniej dla mnie. Możesz zrobić 10 opraw w meczu, 8 racowisk, ale ciągle brakuje tu pasji. Niesamowitą rzeczą było jak potraktowali swoją drużynę po meczu. Piłkarze stali przed nimi ok. 10 minut ze spuszczonymi głowami, jak dziecko które dostało złą ocenę w szkole, a kibice prawili im morały.
To tak na szybko, ciągle jestem rozemocjonowany, wspaniały dzień i wspaniałe zwycięstwo nie tylko dla fanów Zalgirisu, ale dla wszystkich litwinów.
- to tak szybko, w niektórych miejscach może zbyt dosłownie, ale nie chciało mi się silić na ładne tłumaczenie, sens na pewno oddaje w całości.
-
To tak w skrócie gość napisał: wspaniały dzień w Wilnie, pełny stadion, co jest rzadkie w litewskich warunkach. Świetny doping przyjezdnych jak i "nakręcanie" atmosfery przed meczem uczyniło go wyjątkowym. Dalej pisze, że Żalgiris to mały klub, a taki Lech ma kilka razy większy budżet, jednak on nie jest kibicem tego Żalgirisu, ale cały stadion był pełen pasji i ta drużyna z pasją wygrała.
O polskich kibicach. Pisze, że widział już mecze z udziałem większych europejskich grup za granicą (ciekawe jakie hehe) ale żeby uznać Polską scenę kibicowską za najlepszą ... dajcie spokój. Oprócz agresywnego wyglądu, mięśni i ogolonych głów czułem się "chłodno" oglądając ich. Nie wyczuwam tam żadnej pasji, tylko jakieś roboty i tak samo wyglądało to poza stadionem. Jakieś ruszające się "mięśniaki" (w sumie nie wiem co dokładnie gość tu miał na myśli) kiedy ogląda się ich z większej odległości. Nawet te odpalone race w 85 min nie miały większego sensu. Możecie sobie robić 10 opraw i 8 razy odpalać piro na meczu, ale tu wciąż brakuje tej pasji. Wspaniałą rzeczą było jednak to jak kibice potraktowali zawodników po meczu, którzy stali z opuszczonymi głowami jak syn który przyszedł do domu ze złą oceną w szkole, a kibice ich moralizowali.
Na końcu jeszcze pisze, że był to wspaniały dzień nie tylko dla Żalgirisu, ale dla całej Litwy.
O polskich kibicach. Pisze, że widział już mecze z udziałem większych europejskich grup za granicą (ciekawe jakie hehe) ale żeby uznać Polską scenę kibicowską za najlepszą ... dajcie spokój. Oprócz agresywnego wyglądu, mięśni i ogolonych głów czułem się "chłodno" oglądając ich. Nie wyczuwam tam żadnej pasji, tylko jakieś roboty i tak samo wyglądało to poza stadionem. Jakieś ruszające się "mięśniaki" (w sumie nie wiem co dokładnie gość tu miał na myśli) kiedy ogląda się ich z większej odległości. Nawet te odpalone race w 85 min nie miały większego sensu. Możecie sobie robić 10 opraw i 8 razy odpalać piro na meczu, ale tu wciąż brakuje tej pasji. Wspaniałą rzeczą było jednak to jak kibice potraktowali zawodników po meczu, którzy stali z opuszczonymi głowami jak syn który przyszedł do domu ze złą oceną w szkole, a kibice ich moralizowali.
Na końcu jeszcze pisze, że był to wspaniały dzień nie tylko dla Żalgirisu, ale dla całej Litwy.
-
aha - z daleka kibice Lecha wygladali jak jeden wielki piksel - wszyscy agresywny wyglad, łyse głowy no i napakowani.
reasumujac, biedna bita litewska ku*** bredzi. Polskie Wilno!
reasumujac, biedna bita litewska ku*** bredzi. Polskie Wilno!
-
-
Mozna zrodlo tej relacji?popiel pisze:Relacja Litwusa:
Race lecha:
Moj post to moja subiektywna opinia.
-
A mi sie podoba taki styl kibicowania jak wczoraj zaprezentował Lech, troche powiało Oldschoolem ... przyjechali na spontanie, proste flagi, wiele osob bez barw, szalikow, bez zbednych elementow Ultras typu machanie flagami przez 90 minut ... dobra ekipa, prosty doping, mocne gardła. Taka Polska scena kibicowska w starym stylu ... nie mówie, że: barwy są złe, chociaż sam jestem zajarany stylem casual, wiec moge byc nieobiektywny, tylko, ze teraz jak czasem patrze na tą naszą scena, nasze młyny brakuje mi jakiegos spontanu ... przychodz jakis wazny wyjazd czy to w lidze czy na europejskie puchary nagle wydaje sie jakies okazjonalne szaliki, okazjonalne koszuleczki, które wszyscy ubierają, ekipa slicznie wygląda na sektorze, bo przygotowywała sie do tego meczu od miesiąca ... wszyscy ładnie ubrani w t shirty w barwach, ładna prezencja na sektorze, jakies przyspiewski w latynoskim stylu z youtube, które nam kiepsko wychodzą ( małe młyny, nie ta mentalnosc ) ... nie zrozumcie mnie zle, ale podoba mi sie cos takiego w bałkańskim stylu ... wpadają, robią rozpierduche :) Moze nie umiem tego ubrac w słowa, ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Pozdrawiam :)
http://www.youtube.com/watch?v=vssljQvJ_Dg
http://www.youtube.com/watch?v=pZK-KcMBp1s
http://www.youtube.com/watch?v=vssljQvJ_Dg
http://www.youtube.com/watch?v=pZK-KcMBp1s
-
Ten gość z Litwy pieprzy 3 po 3,ciekawy jestem ich pasji jak przyjada do Polski,zdecydowanie udany wyjazd Lecha,pozielam zdanie przedmówcy,lepiej jak sa ze 3/4 proste fany,a nie z 20,z nazwami wszystkich FC i grup,na sektorze zgrabna ekipa,doping tez taki jaki miał być,to nie kocił że muszą spiewac non stop na pełnej...

-
linkinx pisze:http://www.youtube.com/watch?v=GWz4MlY1KbA
od 4:58 HAHA
8:55 Polonia Bytom?
-
Polonia Wilno, nie Bytom
~Fortune favors the brave~
-
[link]TakiTyp pisze:
Mozna zrodlo tej relacji?
hóligan o nazwie Vytis.
-
Takiego dostałem maila od Mantasa ważniejszej persony w środowisku kibicowskim w Żalgirisu (ostatnio był z nim wywiad w DL)
Zyw:-)
My byli w patowaj sytuacje. Zaatakowac Lecha niemamy szansu, niemamy tak duzo ludzej. Ale jak chodzily do stadionu po jednaj osobie, to wszyscy bedzie pisac ze my mozemy zaatokawac tylko duchow s Polonii Wilno. Zbieramy sie w mlyn osob 50-60, idzemy na staruwku. idzemy w park gdzie w knajpach siedzie Lech, osob 20-25. Sidzimy w knajpe, oni w szokie, no niec nierobia, tylko dzwonie do koleguw. po tym idzemy na stadion i spotkamy sie z padobnym mlynem lecha, ale obie strony jak angoli,krzyki, gesti, leci butelki, kebabi, obi stronie troche sie boje. Przchodzia policja i idzemy dalej, na mecze obie stroni race, my dymy, oprawie. Po meczu oni szpiewaje o polskom wilno, na co dostaje o polskaj kurwie. i wszystko jak bylo (tekst oryginalny)
My byli w patowaj sytuacje. Zaatakowac Lecha niemamy szansu, niemamy tak duzo ludzej. Ale jak chodzily do stadionu po jednaj osobie, to wszyscy bedzie pisac ze my mozemy zaatokawac tylko duchow s Polonii Wilno. Zbieramy sie w mlyn osob 50-60, idzemy na staruwku. idzemy w park gdzie w knajpach siedzie Lech, osob 20-25. Sidzimy w knajpe, oni w szokie, no niec nierobia, tylko dzwonie do koleguw. po tym idzemy na stadion i spotkamy sie z padobnym mlynem lecha, ale obie strony jak angoli,krzyki, gesti, leci butelki, kebabi, obi stronie troche sie boje. Przchodzia policja i idzemy dalej, na mecze obie stroni race, my dymy, oprawie. Po meczu oni szpiewaje o polskom wilno, na co dostaje o polskaj kurwie. i wszystko jak bylo (tekst oryginalny)
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż
-
Jakie Liczby zgod i ukladowiczow z Lechem ?
-
Z KSZO 18 osóbHamitt pisze:Jakie Liczby zgod i ukladowiczow z Lechem ?
-
eh ku*** śmieszny jest ten litewski naród...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Z lekkim opuznieniem wiadomo wakacje :-)
The New Saints Fc-LEGIA WARSZAWA
Na tym meczu wspomagamy naszych zgodowiczow w 22os.Natomiast do Norwegii docieraja pojedyncze osoby z 1 flaga.
The New Saints Fc-LEGIA WARSZAWA
Na tym meczu wspomagamy naszych zgodowiczow w 22os.Natomiast do Norwegii docieraja pojedyncze osoby z 1 flaga.
-
[link]
Pierdolone k**** z uefy. Ale do promowania tolerancji dla czarnuchów ,kolorowych, pedałów i innego kurewstwa zboczonego to sa pierwsi.
Pierdolone k**** z uefy. Ale do promowania tolerancji dla czarnuchów ,kolorowych, pedałów i innego kurewstwa zboczonego to sa pierwsi.
-
Liczyli, że zostaną zaatakowani w samym centrum Wilna, pod Ostrą Bramą i przy towarzyszących im psach? Na pewno każdemu marzy się przypał, tylko po to by wyjebać jakiemuś wieśniakowi oderwanemu od pługa. Poza tym, co on gada o liczbie ludzi? Przecież na filmach widać, że to same szczury, więc nic by zmieniło, że byłoby ich dwa razy więcej.Support28 pisze:Takiego dostałem maila od Mantasa ważniejszej persony w środowisku kibicowskim w Żalgirisu (ostatnio był z nim wywiad w DL)
-
Mam pytanie odnośnie poprzedniej rundy i wyjazdu Lecha do Finlandii.Na jednej z zagranicznych stron ultras napisali w dniu tamtego meczu ,że był grill z Zenitem po 50 i porażka Lecha...Ruscy w ogóle byli wtedy w Finlandii czy to był kompletny farmazon?
-
Zdjęcia z meczu Żalgiris - Lech:
[link]
[link]
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

-
byli. ale do niczego nie doszło.Śmiałojestnasmało pisze:Mam pytanie odnośnie poprzedniej rundy i wyjazdu Lecha do Finlandii.Na jednej z zagranicznych stron ultras napisali w dniu tamtego meczu ,że był grill z Zenitem po 50 i porażka Lecha...Ruscy w ogóle byli wtedy w Finlandii czy to był kompletny farmazon?