i efekt końcowy:

Szersza relacja i więcej zdjęć z renowacji na blogu Narodowej Łęcznej:
[link]
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
W dniu dzisiejszym okrągłe, 90 już, urodziny obchodzi wielki człowiek, gorący patriota, zagorzały antykomunista który za wszelką cenę bronił Kraju przed moskiewską okupacją w okresie powojennym.
Dzisiaj z samego rana przejeżdżający nieopodal stadionu Widzewa kierowcy podziwiać mogli wykonany przez nieznanych sprawców okolicznościowy transparent urodzinowy.
Umieszczone na nim zostało pokojowe hasło "NIE MA NIC ZŁEGO W WIESZANIU JARUZELSKIEGO" wraz z wzywającym do tolerancji dopiskiem "PRECZ Z KOMUNĄ!"
Zachwycony życzeniami był nawet sam jubilat, który ubrany w zielony mundur pojawił się w owym miejscu i uczcił swoje święto specyficznym skokiem na bungee. Specyficznym, gdyż lina nie była elastyczna oraz została przewieszona w nietypowym miejscu - na szyi.
90 LAT ŻYCIA, GENERALE!
Poniżej dwie fotki znalezione w internecie:
[link]
[link]
Źródło?Ultras Widzew pisze:W dniu dzisiejszym okrągłe, 90 już, urodziny obchodzi wielki człowiek, gorący patriota, zagorzały antykomunista który za wszelką cenę bronił Kraju przed moskiewską okupacją w okresie powojennym.
Dzisiaj z samego rana przejeżdżający nieopodal stadionu Widzewa kierowcy podziwiać mogli wykonany przez nieznanych sprawców okolicznościowy transparent urodzinowy.
Umieszczone na nim zostało pokojowe hasło "NIE MA NIC ZŁEGO W WIESZANIU JARUZELSKIEGO" wraz z wzywającym do tolerancji dopiskiem "PRECZ Z KOMUNĄ!"
Zachwycony życzeniami był nawet sam jubilat, który ubrany w zielony mundur pojawił się w owym miejscu i uczcił swoje święto specyficznym skokiem na bungee. Specyficznym, gdyż lina nie była elastyczna oraz została przewieszona w nietypowym miejscu - na szyi.
90 LAT ŻYCIA, GENERALE!
[link]
[link]
Forum Widzewa :)krzycho_ASR pisze:Źródło?Ultras Widzew pisze:W dniu dzisiejszym okrągłe, 90 już, urodziny obchodzi wielki człowiek, gorący patriota, zagorzały antykomunista który za wszelką cenę bronił Kraju przed moskiewską okupacją w okresie powojennym.
90 LAT ŻYCIA, GENERALE!
[link]
[link]
Zapoznaj się bardziej z ruchem NS w Polsce a dopiero później wypowiadaj się, oczerniaj ludzi i baw się w napalonego antyfaszystę... NS to nie Hitler a 88 nie koniecznie znaczy HH. NS istniał jeszcze przed wąsatym Adim, swastykę używali polscy żołnierze, chociażby słynni strzelcy podhalańscy! ich też nazwiesz pieprzonymi nazistami? Prawda jest taka, że gdyby nie NS to większość manifestacji narodowców ( głównie z przed 3 lat) rozganiała by antifa... to oni stanowili o sile całego ruchu narodowego, teraz ochroną tzw. narodowców są głównie kibole. Nie jestem NS i nie mówię, że popieram ale więcej obiektywizmu i szacunku dla tych ludzi, którzy często i gęsto budowali od podstaw prawdziwy ruch kibicowski i byli siła napędową ruchu narodowego. Tak wogóle to więcej krzywdy Polsce wyrządziła komuna i nasi zachodni przyjaciele, którzy nas sprzedali. Historię piszą zwycięzcy... Koniec tematu.Burza pisze:Wpisy i zdjęcia ukazujące się w tym temacie (i innych także) podnoszą na duchu!
Mam nadzieję, że tego typu działania sprawią, że garstka oszołomów, którym zdarza się POZDRAWIAĆ ADOLFA HITLERA, zrozumie swój błąd albo zostanie wyeliminowana z naszych szeregów!
Tak, do was piszę gnojki dopisujące sobie różne 14, 88 czy HH!
Trzeba być niezłym paranoikiem, żeby akceptować działania Hitlera, a jednocześnie brać udział w obchodach naszych narodowych rocznic, np. Powstania Warszawskiego.
Przeczytajcie to sobie, jeśli macie odwagę:
[link]
Pierwszy wpis - pozdrawiam wszystkich normalnych.
Tylko Polska!
Z góry uprzedzę, że nie chcę rozpieprzyć tego tematu pyskówką, przedstawiam tylko swoją opinię (odnosząc się do Twojego wpisu):UltraBoys pisze:Zapoznaj się bardziej z ruchem NS w Polsce a dopiero później wypowiadaj się, oczerniaj ludzi i baw się w napalonego antyfaszystę... NS to nie Hitler a 88 nie koniecznie znaczy HH. NS istniał jeszcze przed wąsatym Adim, swastykę używali polscy żołnierze, chociażby słynni strzelcy podhalańscy! ich też nazwiesz pieprzonymi nazistami? Prawda jest taka, że gdyby nie NS to większość manifestacji narodowców ( głównie z przed 3 lat) rozganiała by antifa... to oni stanowili o sile całego ruchu narodowego, teraz ochroną tzw. narodowców są głównie kibole. Nie jestem NS i nie mówię, że popieram ale więcej obiektywizmu i szacunku dla tych ludzi, którzy często i gęsto budowali od podstaw prawdziwy ruch kibicowski i byli siła napędową ruchu narodowego. Tak wogóle to więcej krzywdy Polsce wyrządziła komuna i nasi zachodni przyjaciele, którzy nas sprzedali. Historię piszą zwycięzcy... Koniec tematu.Burza pisze:Wpisy i zdjęcia ukazujące się w tym temacie (i innych także) podnoszą na duchu!
Mam nadzieję, że tego typu działania sprawią, że garstka oszołomów, którym zdarza się POZDRAWIAĆ ADOLFA HITLERA, zrozumie swój błąd albo zostanie wyeliminowana z naszych szeregów!
Tak, do was piszę gnojki dopisujące sobie różne 14, 88 czy HH!
Trzeba być niezłym paranoikiem, żeby akceptować działania Hitlera, a jednocześnie brać udział w obchodach naszych narodowych rocznic, np. Powstania Warszawskiego.
Przeczytajcie to sobie, jeśli macie odwagę:
[link]
Pierwszy wpis - pozdrawiam wszystkich normalnych.
Tylko Polska!
Kod: Zaznacz cały
DWA SYMBOLE
Przy ścianie głośników łopotały na [b]wietrze dwie flagi, jedna w kolorach tęczy, którą posługują się środowiska homoseksualne, druga w kolorze czerwono-czarnym[/b], która jest symbolem antyfaszystowskiego ruchu [b]„Antifa”[/b]. Jest to lewicowo-anarchistyczna bojówka, nastawiona na fizyczną konfrontację z przedstawicielami grup faszystowskich, rasistowskich, szowinistycznych, nacjonalistycznych, seksistowskich i homofobicznych.
Zgadzam się z Tobą w 100%, oby więcej prawdziwego patriotyzmu w całej Polsce.Burza pisze:
Z góry uprzedzę, że nie chcę rozpieprzyć tego tematu pyskówką, przedstawiam tylko swoją opinię (odnosząc się do Twojego wpisu):
1. Nie interesuje mnie historia żadnego ruchu, którego członkowie używają elementów antypolskich, a za takie uważam m.in. 14, 88, hailowanie, itp.
2. W związku z tym, że gardzę tymi, którzy depczą pamięć po wymordowanych Polakach, trudno, żebym miał do nich szacunek...
3. Jeśli nawet, jak piszesz, więcej krzywdy wyrządziła nam komuna i "sojusznicy" (ja twierdzę że takie porównania nie mają sensu - to były trzy różne rodzaje skurwysyństwa), to czy to jest argument do gloryfikowania poczynań Adolfa?
4. Co do symboliki - tu zawsze będzie spór, bo swasta była używana dawno przed III Rzeszą. Jednak moim zdaniem (podkreślam - moim zdaniem) - tego typu znaki na naszej ziemi kojarzą się (zwłaszcza starszym pokoleniom) jednoznacznie. Dla nich na zawsze będzie to znak hitlerowskiej okupacji i mordowania Polaków, a nie np. indyjski znak szczęścia.
5. Nikogo nie nazwałem "pieprzonymi nazistami", takie teksty to na GW, chyba że miałbym to zastosować do niemieckich oprawców, ale wobec ich zbrodni taki tekst to jak komplement...
Na koniec - swoim wpisem chciałem pokazać, że wg mnie bycie dumnym Polakiem wyklucza stosowanie jakichkolwiek oznak związanych ze szwabskim terrorem. Tak samo jak nie wyobrażam sobie czczenia pamięci Dzierżyńskiego, wieszania portretów Stalina, sierpa i młota!
Użytkownicy przeglądający to forum: AntekBezMajtek, elokwętny_lizak, Guwniak11, Kibicenetforum, Mandem, marek nowak, maystero, michal68, piotrek19802, starzik64, Timador, Wariograf, WS1906 i 133 gości