Marsz Niepodległości 2013
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Maraton uśmiechu
Marsz Niepodległości 2013
Zostało niespełna pół roku, a więc najwyższy czas zacząć nakręcać znajomych i siać propagandę. Patrząc na sytuację w kraju śmiem twierdzić, że będzie nas jeszcze więcej niż na Marszu w 2012, ale zależy to także od nas samych! Moderatorów proszę o przypięcie tematu.
Re: Marsz Niepodległości 2013
Co tak cicho w temacie,5 miesięcy,to już wcale nie tak wiele...
-
Marceliano
Ci co mają być to będą. Trzeba nakręcać nowych ludzi, docierać do miejsc, w których jeszcze nie byliśmy.
-
donaldinho
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OsQm-li-OOg[/youtube]
Super filmik i myślę ze hasłem marszu powinno by,,Chwała Bohaterom."
Myślę, że liczba z zeszłego roku bez problemu zostanie pobita. Z moich obserwacji wynika, że coraz więcej ludzi (głównie tzw. "niekumatych", bo co do kiboli to wiadomo:) zaczyna się interesować prawdziwą historią Polski, nie tą zakłamaną, lub pomijaną w podręcznikach, coraz więcej osób czuje dumę z bycia Polakiem, potomkiem wielkich bohaterów, no i wreszcie coraz więcej ludzi jest po prostu wkurwionych na konDonka i jego świtę, na to co robią z naszą ojczyzną. Właśnie takie osoby trzeba namawiać do udziału w Marszu, bo ekipy kibicowskie z całej Polski zjawią się na pewno licznie, bez jakiejś wyjątkowej mobilizacji. Do zobaczenia w stolicy!
P.S. Zapytam trochę z innej beczki, z jakiej okazji organizowana była wczoraj (tj. 13 lipca) manifestacja w Krakowie? Przejeżdżając koło 18 w pobliżu Placu Matejki, zauważyłem niezbyt liczną grupkę z narodowymi transparentami, pod czujnym okiem wąsów. Mimo niewielkiej liczby, szacunek im za to. Sam widziałem, jak jakieś lewe wynalazki, jakich niestety w okolicach Rynku Głównego jest całkiem sporo, spierdalały jak zające, na widok spokojnej grupy o właściwych poglądach i zdrowym spojrzeniu na świat. Fajnie było niespodziewanie usłyszeć przez otwarte okno fury okrzyk "cześć i chwała, Bohaterom", wydobywający się z kilkudziesięciu gardeł. Szacun przede wszystkim za chęci, bo przecież w sobotę można było iść na piwo, czy do kina, ale jak widać są ludzie, dla których dobro naszej ojczyzny jest priorytetem. Pozdro dla obecnych i obiecuję następnym razem być wśród uczestników. Sława!
P.S. Zapytam trochę z innej beczki, z jakiej okazji organizowana była wczoraj (tj. 13 lipca) manifestacja w Krakowie? Przejeżdżając koło 18 w pobliżu Placu Matejki, zauważyłem niezbyt liczną grupkę z narodowymi transparentami, pod czujnym okiem wąsów. Mimo niewielkiej liczby, szacunek im za to. Sam widziałem, jak jakieś lewe wynalazki, jakich niestety w okolicach Rynku Głównego jest całkiem sporo, spierdalały jak zające, na widok spokojnej grupy o właściwych poglądach i zdrowym spojrzeniu na świat. Fajnie było niespodziewanie usłyszeć przez otwarte okno fury okrzyk "cześć i chwała, Bohaterom", wydobywający się z kilkudziesięciu gardeł. Szacun przede wszystkim za chęci, bo przecież w sobotę można było iść na piwo, czy do kina, ale jak widać są ludzie, dla których dobro naszej ojczyzny jest priorytetem. Pozdro dla obecnych i obiecuję następnym razem być wśród uczestników. Sława!
2011 20tyś ludzi, 2012 prawie 100tyś, to teraz ponad pół miliona? myśle że jest to baardzo prawdopodobne.
bednar pisze:2011 20tyś ludzi, 2012 prawie 100tyś, to teraz ponad pół miliona? myśle że jest to baardzo prawdopodobne.
Trzeźwo myśląc mniemam ,że będzie ok 150tyś.
-
WiślakBSNT
Marsz Grunwaldzki;kurier pisze: P.S. Zapytam trochę z innej beczki, z jakiej okazji organizowana była wczoraj (tj. 13 lipca) manifestacja w Krakowie? Przejeżdżając koło 18 w pobliżu Placu Matejki, zauważyłem niezbyt liczną grupkę z narodowymi transparentami, pod czujnym okiem wąsów. Mimo niewielkiej liczby, szacunek im za to. Sam widziałem, jak jakieś lewe wynalazki, jakich niestety w okolicach Rynku Głównego jest całkiem sporo, spierdalały jak zające, na widok spokojnej grupy o właściwych poglądach i zdrowym spojrzeniu na świat. Fajnie było niespodziewanie usłyszeć przez otwarte okno fury okrzyk "cześć i chwała, Bohaterom", wydobywający się z kilkudziesięciu gardeł. Szacun przede wszystkim za chęci, bo przecież w sobotę można było iść na piwo, czy do kina, ale jak widać są ludzie, dla których dobro naszej ojczyzny jest priorytetem. Pozdro dla obecnych i obiecuję następnym razem być wśród uczestników. Sława!
-
Maraton uśmiechu
Nie gadaj tylko jedź, uwierz mi że nie pożałujesz.Łudi łudpeker pisze:Chętnie bym się w tym roku wybrał na marsz i zobaczył jak to wszystko wygląda od środka.Wydaje mnie się,że media jednak trochę przesadzają z tym że są rozróby i awantury z Policją.Zobaczę więc jak od środka to wszystko wygląda.
PS: Nadal mam przed oczami jak stare babcie i dziadki w wiadomym momencie śpiewały: zawsze i wszędzie i kto nie skacze... :)
-
Podejrzany_
Również mój i reszty składu będzie to pierwszy MN , mam nadzieję że liczba powali na kolana, a ludzie w końcu przestaną użalać się przed komputerami i wyjdą, razem, wszyscy.
Oczywiście WSZYSCY widzimy się 11.11.13 w Warszawie!!!
Zawsze i wszędzie... Śpiewało to każde pokolenie coś pięknego:) i ta pani co podczas dymu na pierwszej lini naklejała na sercu wlepki Polska Walcząca!!!!!!!Maraton uśmiechu pisze:Nie gadaj tylko jedź, uwierz mi że nie pożałujesz.Łudi łudpeker pisze:Chętnie bym się w tym roku wybrał na marsz i zobaczył jak to wszystko wygląda od środka.Wydaje mnie się,że media jednak trochę przesadzają z tym że są rozróby i awantury z Policją.Zobaczę więc jak od środka to wszystko wygląda.
PS: Nadal mam przed oczami jak stare babcie i dziadki w wiadomym momencie śpiewały: zawsze i wszędzie i kto nie skacze... :)
a mi się wydaje,że jak nie od 2 lat to od poprzedniego roku na pewno, MN staje się także pewnego rodzaju marszem niezadowolenia z rządu, ludzie nie tylko idą tam gloryfikować niepodległość lecz także cała masa ludzi wychodzi na ulice po prostu wykrzyczeć to co myśli na temat rządu jak i wyładować swoją wściekłość z tego całego bałaganu na psach...bo niestety nie było takiej możliwośći i narazie nie zanosi się aby ludzie w takich liczbach wyszli na ulicę i protestowali przeciwko temu jak miało to miejsce w krajach arabskich, Grecji itd więc marsz ten jest też swojego rodzaju zalążkiem tego.
Mniejsza liczba niż rok temu, będzie naszą porażką. Lewackie media od razu to podłapią, i będą głosić że siła oraz popularność RN spada. Wszyscy na Marsz!
-
mariuszstalowa
Komuna wraca!!! https://www.youtube.com/watch?feature=p ... hf1Vfkd9bA
panowie moze przestanmy pisac co sie dzieje na Balkanch bo unas coraz glosniej i smielej powracaja czerwoni .Nawet jawnie w telewizji to widac https://www.youtube.com/watch?v=aroEnulzN28
Chcac niechcac kibice zostali wciagnieci do wojny politycznej w ktorej musimy mowic jednym glosem .
panowie moze przestanmy pisac co sie dzieje na Balkanch bo unas coraz glosniej i smielej powracaja czerwoni .Nawet jawnie w telewizji to widac https://www.youtube.com/watch?v=aroEnulzN28
Chcac niechcac kibice zostali wciagnieci do wojny politycznej w ktorej musimy mowic jednym glosem .
-
mariuszstalowa
tak dla przypomnienia https://www.youtube.com/watch?v=GWwE4ER9u94
grafika / tapeta pod MN 2013
http://i40.tinypic.com/16ayxkj.jpg
http://i40.tinypic.com/16ayxkj.jpg
-
Patria Invictus
Prezentujemy baner przygotowany przez Nas:

http://www.ufast.eu/pics/822501Baner_11_Listopada_1.gif
(rozmiar 50x400 px)

http://www.ufast.eu/pics/822501Baner_11_Listopada_1.gif
(rozmiar 50x400 px)
-
slonecznazks
Można gdzieś już dostać vlepki promujące marsz ?? Trzeba siać nowinę.
-
walka_o_przetrwanie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=26fUzsV0sdk[/youtube]
-
Klonazepam
Jazda z tematem na pohybel skurwysynom z tvnów!
Dla szukających transportu http://www.polskibus.com/ na 11 listopada można mieć bilety za 5 zł.
-
Maraton uśmiechu
Niestety z tego typu środków transportu mogą korzystać teraz co najwyżej osoby, które jadą tam ze znajomymi na własną rękę oraz obozy MW i ONRu. Nie wiem jak było u was w miastach ale tu gdzie ja mieszkam zarejestrowani przewoźnicy byli odwiedzani przez funkcjonariuszy po cywilu i zastraszani żeby broń Boże nie brali kibiców. Padały też oczywiście pytania kto, ilu, o której itd. Zresztą chyba każdy pamięta jaka była nagonka już na długo przed Marszem. Na szczęście nasz przewoźnik był na tyle ogarnięty, że wysłał gościa z rana w inną część miasta i tam go przetrzepali, a nas zabrał szybciorem z umówionego miejsca.
plus do tego wezwania na komende w dzień MarszuMaraton uśmiechu pisze:Niestety z tego typu środków transportu mogą korzystać teraz co najwyżej osoby, które jadą tam ze znajomymi na własną rękę oraz obozy MW i ONRu. Nie wiem jak było u was w miastach ale tu gdzie ja mieszkam zarejestrowani przewoźnicy byli odwiedzani przez funkcjonariuszy po cywilu i zastraszani żeby broń Boże nie brali kibiców. Padały też oczywiście pytania kto, ilu, o której itd. Zresztą chyba każdy pamięta jaka była nagonka już na długo przed Marszem. Na szczęście nasz przewoźnik był na tyle ogarnięty, że wysłał gościa z rana w inną część miasta i tam go przetrzepali, a nas zabrał szybciorem z umówionego miejsca.
Nie odbierać poleconych przed 11 listopada.bednar pisze: plus do tego wezwania na komende w dzień Marszu
-
Arkowiec1929
Wszyscy na Marsz ! Pokażmy jak ważne jest dla nas upamiętnienie tego wydarzenia ! CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM !
cyt. "plus do tego wezwania na komende w dzień Marszu"
Wezwania plus zawijanie dzień wcześniej i wypuszczenie po 48 godzinach bez postawienia zarzutów...
Wezwania plus zawijanie dzień wcześniej i wypuszczenie po 48 godzinach bez postawienia zarzutów...
ale przecież w święto nie musisz się stawiać na komendzie.ale tak czy siak nic nie odbierac wcześniej żeby ku*wy nie przetrzymały 2ie doby, dla tych na widelcu psów polecam polumpić się na weekendzie po rodzinie/znajomych :)adw pisze:Nie odbierać poleconych przed 11 listopada.bednar pisze: plus do tego wezwania na komende w dzień Marszu
-
Frankie Edgar
No to takie informacje powinny wpłynąć na nas tylko jeszcze bardziej mobilizująco i jeśli ktoś się do tej pory zastanawiał czy jechać na marsz to nie powinien mieć już żadnych wątpliwości. Musimy być najliczniejsi, jeszcze liczniejsi niż rok temu.
-
Edekzkrainykredek
Jak co roku Wrocław organizuje Marsz Patriotów. Jest to drugi najliczniejszy marsz w Polsce, więc jeśli komuś za daleko do Warszawy, a chciałby uczcić odzyskanie niepodległości to niech przyjeżdża do stolicy Dolnego Śląska.
http://www.nop.org.pl/2013/07/19/marsz- ... 1-11-2013/
http://www.nop.org.pl/2013/07/19/marsz- ... 1-11-2013/
-
Frankie Edgar
Grafika promująca marsz http://i41.tinypic.com/68dmba.jpg
Do tego do czego powinno - do podziału między liberalną centroprawicę a nacjonalistów.
-
SuprasDesigns
Jakie własne życzenie? Jesteś zdziwiony, że PIS obsrany? Przecież to było oczywiste, że będzie robił swój marsz, dziwne że dopiero teraz jest to podnoszone w mediach. Zaskoczony byłem, zresztą pewnie nie tylko ja, że Kaczyński pozwolił tak się włączyć tym klubom GP itd. w zeszłoroczny Marsz. To, że tak się to skończy powtórzę było pewne. Wyjść to może tylko na plus dla RN, choć liczba może na tym mocno ucierpieć. Czemu na plus? A temu, że odpadnie kolejny argument medialnemu ścierwu jako, że RN ma cokolwiek wspólnego z tą rzekomą prawicą parlamentarną. Odcinać się od tego całego bagna na każdym możliwym kroku. Od palikotowego cwelostwa po Kaczyńskiego, pierdolącego jednego dnia o 'wzięciu się' za komunę przed i po 89', a następnego o możliwej współpracy z SLD.
Działać na swoje i tylko swoje konto u podstaw, w każdym miasteczku, wychowywać nowe pokolenie, a może da to efekt za kilkanaście lat. Oczywiście o ile dalej będzie to wszystko można nazywać nacjonalizmem chociaż w jakimś stopniu. Bo niestety po wielu wypowiedziach i tekstach góry RN można mieć mylne wrażenie. Oby szło to we właściwym kierunku.
Działać na swoje i tylko swoje konto u podstaw, w każdym miasteczku, wychowywać nowe pokolenie, a może da to efekt za kilkanaście lat. Oczywiście o ile dalej będzie to wszystko można nazywać nacjonalizmem chociaż w jakimś stopniu. Bo niestety po wielu wypowiedziach i tekstach góry RN można mieć mylne wrażenie. Oby szło to we właściwym kierunku.
-
sircharles
Lewacy w Warszawie 11 listopada. Premier: Zrobimy wszystko, by były spokojne
11 listopada mają się odbyć w Polsce obrady szczytu klimatycznego ONZ, które przyciągają ugrupowania lewicowe z całego świata. W tym czasie w Warszawie zaplanowany jest prawicowy Marsz Niepodległości. Premier Donald Tusk nie obawia się starć
Tusk zadeklarował, że zrobi wszystko, aby obchody święta 11 listopada oraz przebiegły w spokoju. Dodał, że przemoc w życiu publicznym jest zawsze złem i będzie skutecznie zwalczana.
Wczoraj prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że zorganizowanie szczytu klimatycznego ONZ w Warszawie w Święto Niepodległości to "oczywista prowokacja". - Wiadomo, że na takie szczyty przyjeżdżają alterglobaliści i że to są to elementy awanturnicze. Niewątpliwie chodzi o to, żeby wywołać awanturę, bo przecież nie ma żadnego przymusu, żeby to było akurat 11 listopada - powiedział Kaczyński. - Jeżeli cokolwiek się stanie, to jest to osobista odpowiedzialność premiera, ministra spraw wewnętrznych i to odpowiedzialność nie tylko w sensie politycznym, ale być może nawet karnym - dodał lider PiS.
- Jak słyszę polityków, czy to jest Jarosław Kaczyński, czy jacyś komentatorzy z PiS, że celowo wymyśliłem wspólnie z ministrem spraw wewnętrznych Bartłomiejem Sienkiewiczem datę szczytu klimatycznego, to nie wiem, nad czym bardziej załamać ręce: nad ich niekompetencją czy poziomem już takich chorobliwych obsesji - powiedział Tusk dziennikarzom.
Tusk: Skłonność do obsesyjnej nieufności
Przypomniał, że o dacie tego szczytu postanowiono w 2008 r., kiedy Sienkiewicz nie przypuszczał, że będzie kiedyś ministrem. - Trzeba mieć chorą wyobraźnię i taką skłonność do obsesyjnej nieufności, żeby wymyślać takie czarne scenariusze, że ONZ wspólnie z nami zorganizowało szczyt klimatyczny w Polsce po to, żeby...., no właśnie po co? - dodał Tusk. Podkreślił, że goście szczytów klimatycznych "to nie są ci, którzy z pałami biegają po ulicach i biją ludzi".
- Zrobimy wszystko, żeby zarówno obchody 11 listopada, jak i to wielkie wydarzenie międzynarodowe, jakim jest szczyt klimatyczny, odbyły się w spokoju - zadeklarował premier. Dodał, że "gdyby przyjąć logikę Kaczyńskiego, to w Polsce 11 listopada w ogóle powinniśmy zamknąć granice, ponieważ każdy, kto przyjedzie do Polski, może być z jego punktu widzenia jakimś zagrożeniem".
Zdaniem Tuska "kluczowe jest, żeby ludzie, którzy uważają, że 11 listopada jest od tego, żeby atakować innych ludzi, (...) wreszcie nabrali jakiegoś dystansu do siebie i zrozumienia, czym powinno być święto narodowe". - I pierwszą osobą, której dedykuje te słowa, jest Jarosław Kaczyński; to on jest odpowiedzialny za to, że ludzie w Polsce z polityki robią grę pełną agresji i nienawiści - powiedział. - I jeśli nie żadnego pomysłu, jak uspokoić te emocje 11 listopada, to niech po prostu milczy przynajmniej, a nie opowiada takie już niestworzone zupełnie historie o spisku ONZ, Sienkiewicza i Tuska w sprawie szczytu - dodał.
http://www.rp.pl/artykul/751495,1035744 ... kojne.html
-
Patria Invictus
Vlepki promujące zbliżający się Marsz Niepodległości 2013.
Pakiet 30 sztuk tylko za 4,5 zł! Całość zysku przeznaczona na organizację Marszu.
Oczywiście istnieje możliwość zamówienie vlepek z naszymi pozostałymi gadżetami.

Zachęcamy do polubienia naszego fanpage'u: https://www.facebook.com/patriainvictus
Pakiet 30 sztuk tylko za 4,5 zł! Całość zysku przeznaczona na organizację Marszu.
Oczywiście istnieje możliwość zamówienie vlepek z naszymi pozostałymi gadżetami.

Zachęcamy do polubienia naszego fanpage'u: https://www.facebook.com/patriainvictus
-
sircharles
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bIGonf_iTZ0[/youtube]
-
Hazardzista
No to juz wiemy co Tusk chce zrobic ,prawdziwa wojne.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/politycy ... rece/h7pgv
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/politycy ... rece/h7pgv
wiadomo każdy ma swoje zdanie na temat Jarka - ale w tej kwestii ma racje - przecież to typowo prowokacyjnie zrobione z tym szczytem akurat na 11 listopada, wiadomo co się tam będzie działo przez to a i o to im chodzi.
Czyli prosta sprawa, 10 listopada organizujemy kilkutysięczne lokalne uroczystości we własnych miastach, a 11 listopada widzimy się wszyscy w Warszawie na kilkusettysięcznym Marszu Niepodległości!Polska! Młodość! Niepodległość! - zapraszamy na Marsz Niepodległości 2013
Przyjaciele!
11 listopada 2013 r. ulicami Warszawy po raz czwarty przejdzie największa, doroczna manifestacja narodowa – Marsz Niepodległości. Podobnie jak w latach ubiegłych, zapraszamy na nią wszystkich Polaków, dla których suwerenność naszego państwa, opartego na 1000-letniej tradycji i tożsamości narodowej, to wartości pierwszorzędne.
Inicjatywa Marszu Niepodległości otwarta jest dla każdego, kto podpisuje się pod hasłem w pełni niepodległej Polski niezależnie od przynależności ideowej czy politycznej. Biało-czerwona, potężna manifestacja narodowa ma jak co roku pokazać jedność i determinację Polaków do walki o Niepodległą Rzeczpospolitą. Zwłaszcza teraz, gdy Unia Europejska trzeszczy w podstawach, sztuczna waluta euro pogrąża kolejne gospodarki, a Polsce i wielu innym państwom narzuca się dławiące nasz rozwój ograniczenia, takie jak „pakiet klimatyczny”. W takiej sytuacji opinia publiczna w naszym kraju i poza jego granicami musi usłyszeć mocny, jednoznaczny głos, głos opowiadający się za suwerennością: polityczną, kulturalną, gospodarczą. Ma to być klarowny głos społeczeństwa, przeciwstawiony mętnym, niejednoznacznym i bojaźliwym wypowiedziom przedstawicieli klasy politycznej i rządzących Polską elit.
Z wielkim zadowoleniem obserwujemy, że Marsz Niepodległości w ciągu minionych lat pobudził do aktywności patriotycznej i narodowej setki środowisk w całym kraju. Gratulujemy wszystkim inicjatywom, których długa lista pokryła mapę Polski. Cieszymy się z każdego sygnału narodowej aktywności, dobiegającego z najmniejszego zakątka naszej Ojczyzny. Zachęcamy wszystkich, którzy tą swoją lokalną działalnością chcą uczcić Święto Niepodległości, by zorganizowali swoje manifestacje w jego „wigilię”, w niedzielę 10 listopada 2013 r.
Natomiast 11 listopada po południu, tradycyjnie już, spotkajmy się wszyscy na corocznej, największej manifestacji w Warszawie. Stowarzyszenie Marsz Niepodległości pracuje nad jego przygotowaniem przez cały rok, organizatorzy wyjazdów z całego kraju powinni pomyśleć o nich zaraz po wakacjach. Pamiętajcie również o potrzebach związanych z organizacją Marszu – środkach finansowych i zgłoszeniach do Straży Marszu Niepodległości. Jeśli zbyt późno zdecydujecie się na wsparcie materialne, lub zbyt późno wyślecie zgłoszenie do Straży, Wasz wysiłek i chęci nie będą mogły być dobrze spożytkowane.
Podsumowując:
- zachęcamy do organizacji uroczystości lokalnych w niedzielę 10 listopada 2013 roku
- apelujemy o dołączanie do Straży Marszu Niepodległości ([email protected])
- zwracamy się z prośbą o wsparcie organizacji tegorocznego Marszu (http://niepodlegli.net/informacje)
- do zobaczenia 11.11.13 w Warszawie!
Stowarzyszenie Marsz Niepodległości
Młodzież Wszechpolska
Obóz Narodowo-Radykalny