nie zupelnie nie jest to zadna przesada... ten 1% zostawilem na wszelki wypadek jkaby ktos mi pokazal ekipę o ideach wolnościowych,wolnorynkowych ogolem konserwatywno liberalnych jak Nowa prawia JKM a bo tylko takie sa poglądy prawicowe jak juz pisalem ze 100 razy... dlatego reszta to ekipy lewicowe,komunisttyczne,centrolewicowe i faszyzujące czyli wlasciwie wszystkio to roznego rodzaju mutacje ''lewactwa''...awsd pisze:Sporo tam jest lewicowych, ale to 99% to czasem nie gruba przesada?19w(E)stland68 pisze: jak 99% ekip tam..
WŁOSKA SCENA KIBICOWSKA
Moderator: Automoderation
-
19w(E)stland68
Re: WŁOSKA SCENA KIBICOWSKA
Aha. Patrzyłem z perspektywy tak zwanego klasycznego podziału.19w(E)stland68 pisze:nie zupelnie nie jest to zadna przesada... ten 1% zostawilem na wszelki wypadek jkaby ktos mi pokazal ekipę o ideach wolnościowych,wolnorynkowych ogolem konserwatywno liberalnych jak Nowa prawia JKM a bo tylko takie sa poglądy prawicowe jak juz pisalem ze 100 razy... dlatego reszta to ekipy lewicowe,komunisttyczne,centrolewicowe i faszyzujące czyli wlasciwie wszystkio to roznego rodzaju mutacje ''lewactwa''...awsd pisze:Sporo tam jest lewicowych, ale to 99% to czasem nie gruba przesada?19w(E)stland68 pisze: jak 99% ekip tam..
-
19w(E)stland68
no tak rozumiem ciebie ja tez kiedys zanim sie zainteresowalem tematami politycznymi bylem ''wyprany'' przez media i ksiązki ,ze np. neonazisci to ''skrajna prawica'' :D a jest zupelnie odwrotnie...
-
plemplem81
A to Nowa Prawica jest partią o ideach wolnorynkowych? :) Zamykając się na Unię Europejską (a to jedna z przesłanek partii JKM) rzeczywiście tworzy się totalnie wolny rynek :). Trochę realizmu. Prawica to w polityce pojęcie bardzo szerokie - patrząc na polską scenę to także i PiS przecież...19w(E)stland68 pisze:nie zupelnie nie jest to zadna przesada... ten 1% zostawilem na wszelki wypadek jkaby ktos mi pokazal ekipę o ideach wolnościowych,wolnorynkowych ogolem konserwatywno liberalnych jak Nowa prawia JKM a bo tylko takie sa poglądy prawicowe jak juz pisalem ze 100 razy... dlatego reszta to ekipy lewicowe,komunisttyczne,centrolewicowe i faszyzujące czyli wlasciwie wszystkio to roznego rodzaju mutacje ''lewactwa''...
Odnosząc to do Włoch powiedz mi z jakiego wzoru matematycznego korzystałeś, że wyliczyłeś, że 99 % ekip, a nie np. 68,7 albo 93,4 %? Takie wyliczenia są absurdem chociażby z tego względu, że nie ma szans, by znać dokładną liczbę włoskich grup występujących na scenie. Poza tym jak chcesz przypisać taki Milan - do lewicy, prawicy czy apolityczny? Na Milanie za czasów prosperity było 6 czołowych grup:
FdL - lewacka
BRN - prawicowa, ale z czasem stali się apolityczni
Commandos Tigre - skrajna prawica
RAMS - skrajna prawica
Alternativa - apolityczni
Pit Bull - skrajna prawica
Tyle z tych ważniejszych, a tu masz pełen wykaz grup na Milanie jakie tam działały na przełomie lat 1980-2005:
http://www.magliarossonera.it/Magliarossonera.html
Miażdżąca ilość. I teraz dodaj do tego resztę ekip, które w swoich strukturach miały też wielkie ilości grup o różnych (czasem skrajnie różnych) poglądach i wyciągaj nadal statystyczne twierdzenia na ten temat :). Sam chyba przyznasz, że to jest nie do obliczenia, bo wiele ekip same w sobie nie potrafią się nawet określić, a wiele z nich w ogóle ma wyjebane w jakieś podziały polityczne i działają tylko i wyłącznie na zasadzie przywiązania do swojego klubu.
Nam jest ciężko pojąć, że na zachodzie stadiony są mocno apolityczne - ludzie tam wyjebongo mają w jakieś podziały, układy itp. Zresztą tamte społeczeństwa tak zostały wyprane z kwestii podziałów prawicowo-lewicowych w latach 80-tych i 90-tych, że teraz dla bezpieczeństwa ogromna większość ekip deklaruje się jako właśnie apolityczne. Tacy BoySSan - niby skrajna prawica, skini itp - ale celtyka już nie uraczy się w ich oflagowaniu. A takie poglądy polegające na skrytym sympatyzowaniu z prawicą czy lewicą to o kant c**** można rozbić. Prawdziwym przejawem deklaracji politycznej są takie ekipy jak Ternana, Livorno, Lazio czy Roma, gdzie i swasty i celty i flagi z sierpem i młotem są mocno eksponowane.
Hmmm, nie zrozumiałeś mnie do końca.19w(E)stland68 pisze:no tak rozumiem ciebie ja tez kiedys zanim sie zainteresowalem tematami politycznymi bylem ''wyprany'' przez media i ksiązki ,ze np. neonazisci to ''skrajna prawica'' :D a jest zupelnie odwrotnie...
Ja patrzę ze względu klasycznego podziału, nie dlatego, że nie znam alternatywnych podziałów, ale dlatego, że taki podział po prostu pasuje do tego o czym akurat była mowa.
-
19w(E)stland68
KOMPLETNIE nie pojmujesz istoty rzeczy i tego co mialem na mysli.... Nowa prawica nienawidzi unii europejskiej i socjalizmu.po 2 gie prawica jest tylko jedna czyli wolnorynkowa i wolnosciowa.Niech kazdy robi jaki intyeres chce , sprzedaje co chce za ile chce i gdzie chce bez jebanych urzednikow , koncesji ,kontroli ,akcyz i innych czerwonych wymyslow... PIS nie ma NIC wpsolnego zprawicą..Pis ma bardziej socjalistyczny wrecz komunistytczny program od sld... upanstwowienie instytucji wysokie podatki, obowiazek ubezpieczen ,zasilki socjalne i taki tam pierdoly.. to,ze ktos ku*** chodzi do kosciola nie znaczy,ze jest prawicowcem. Co do mojego wpisu ,ze 99% ekip jest lewackich to chyba wyjasnilem jasno ,ze 1% zostawilem dla tego kto mi pokaze rzeczywiscie prawicową ekipe a nie faszystowska heheh jestem ''polskim Laziale'' ale ku*** nie uwazam ,zeby ekipa Lazio byla prawicową hehe faszysm to nie prawica:) to samo tyczy sie Milanu. Kazda z tych grup to lewactwo ale drobnymi roznicami w pogladach....plemplem81 pisze:A to Nowa Prawica jest partią o ideach wolnorynkowych? :) Zamykając się na Unię Europejską (a to jedna z przesłanek partii JKM) rzeczywiście tworzy się totalnie wolny rynek :). Trochę realizmu. Prawica to w polityce pojęcie bardzo szerokie - patrząc na polską scenę to także i PiS przecież...19w(E)stland68 pisze:nie zupelnie nie jest to zadna przesada... ten 1% zostawilem na wszelki wypadek jkaby ktos mi pokazal ekipę o ideach wolnościowych,wolnorynkowych ogolem konserwatywno liberalnych jak Nowa prawia JKM a bo tylko takie sa poglądy prawicowe jak juz pisalem ze 100 razy... dlatego reszta to ekipy lewicowe,komunisttyczne,centrolewicowe i faszyzujące czyli wlasciwie wszystkio to roznego rodzaju mutacje ''lewactwa''...
Odnosząc to do Włoch powiedz mi z jakiego wzoru matematycznego korzystałeś, że wyliczyłeś, że 99 % ekip, a nie np. 68,7 albo 93,4 %? Takie wyliczenia są absurdem chociażby z tego względu, że nie ma szans, by znać dokładną liczbę włoskich grup występujących na scenie. Poza tym jak chcesz przypisać taki Milan - do lewicy, prawicy czy apolityczny? Na Milanie za czasów prosperity było 6 czołowych grup:
FdL - lewacka
BRN - prawicowa, ale z czasem stali się apolityczni
Commandos Tigre - skrajna prawica
RAMS - skrajna prawica
Alternativa - apolityczni
Pit Bull - skrajna prawica
Tyle z tych ważniejszych, a tu masz pełen wykaz grup na Milanie jakie tam działały na przełomie lat 1980-2005:
http://www.magliarossonera.it/Magliarossonera.html
Miażdżąca ilość. I teraz dodaj do tego resztę ekip, które w swoich strukturach miały też wielkie ilości grup o różnych (czasem skrajnie różnych) poglądach i wyciągaj nadal statystyczne twierdzenia na ten temat :). Sam chyba przyznasz, że to jest nie do obliczenia, bo wiele ekip same w sobie nie potrafią się nawet określić, a wiele z nich w ogóle ma wyjebane w jakieś podziały polityczne i działają tylko i wyłącznie na zasadzie przywiązania do swojego klubu.
Nam jest ciężko pojąć, że na zachodzie stadiony są mocno apolityczne - ludzie tam wyjebongo mają w jakieś podziały, układy itp. Zresztą tamte społeczeństwa tak zostały wyprane z kwestii podziałów prawicowo-lewicowych w latach 80-tych i 90-tych, że teraz dla bezpieczeństwa ogromna większość ekip deklaruje się jako właśnie apolityczne. Tacy BoySSan - niby skrajna prawica, skini itp - ale celtyka już nie uraczy się w ich oflagowaniu. A takie poglądy polegające na skrytym sympatyzowaniu z prawicą czy lewicą to o kant c**** można rozbić. Prawdziwym przejawem deklaracji politycznej są takie ekipy jak Ternana, Livorno, Lazio czy Roma, gdzie i swasty i celty i flagi z sierpem i młotem są mocno eksponowane.
-
plemplem81
To jest oczywiste, ale nie wiem, czy kibic Władców Torunia to pojmuje, skoro sam tutaj rozpoczął takową dyskusję. W świecie kibicowskim jest uproszczenie - prawicowcy to ludzie w jakiś sposób związani z subkultura skinheads i ich poglądami pronarodowymi (rasizm, nacjonalizm - wiele tu można podpiąć ideologii, czasem nawet sprzecznych :), ale wciąż prawicowych), lewicowcy to ludzie spod znaku anarchistów chcący nie wiadomo czego - niby walczących przeciwko systemowi, ale przecież gdyby nie ten system nie byłoby socjalu (zasiłki itp), więc oni zdechliby w takim nihiliźmie jako pierwsi. Lewakom można też przypisać umiłowanie do legalizacji narkotyków (bo to było motywem przewodnim paru opraw również) i takie tam jakieś dziwne dążenia nie wiadomo skąd i nie wiadomo po co. Apolityczność to trend, który zalał większość kibicowskiej Europy. Ekipy takie jak chociażby St. Pauli, Ternana czy Livorno w moim odczuciu robią to czysto na przekór. Gdyby poczuli prawdziwy socjalizm, któremu rzekomo hołdują prędko zmieniliby zdanie. Charakterystyczna rzecz - dlaczego we wszystkich krajach postsocjalistycznych na trybunach zdecydowanym trendem jest prawicowość - czy skrajna czy umiarkowana? Pytanie retoryczne oczywiście...
-
Uliczny Oprych
Moim skromnym zdaniem zbyt uprościłeś temat.Jeżeli chodzi o "prawicowość" subkultury skinhead na stadionach,to przecież na St.Pauli też chodzą skinhead tylko z pod znaku sharp(tylko niech mi zaraz ktoś "kumaty" nie wyskoczy z tekstem że to lewaki).plemplem81 pisze:To jest oczywiste, ale nie wiem, czy kibic Władców Torunia to pojmuje, skoro sam tutaj rozpoczął takową dyskusję. W świecie kibicowskim jest uproszczenie - prawicowcy to ludzie w jakiś sposób związani z subkultura skinheads i ich poglądami pronarodowymi (rasizm, nacjonalizm - wiele tu można podpiąć ideologii, czasem nawet sprzecznych :), ale wciąż prawicowych), lewicowcy to ludzie spod znaku anarchistów chcący nie wiadomo czego - niby walczących przeciwko systemowi, ale przecież gdyby nie ten system nie byłoby socjalu (zasiłki itp), więc oni zdechliby w takim nihiliźmie jako pierwsi. Lewakom można też przypisać umiłowanie do legalizacji narkotyków (bo to było motywem przewodnim paru opraw również) i takie tam jakieś dziwne dążenia nie wiadomo skąd i nie wiadomo po co. Apolityczność to trend, który zalał większość kibicowskiej Europy. Ekipy takie jak chociażby St. Pauli, Ternana czy Livorno w moim odczuciu robią to czysto na przekór. Gdyby poczuli prawdziwy socjalizm, któremu rzekomo hołdują prędko zmieniliby zdanie. Charakterystyczna rzecz - dlaczego we wszystkich krajach postsocjalistycznych na trybunach zdecydowanym trendem jest prawicowość - czy skrajna czy umiarkowana? Pytanie retoryczne oczywiście...
Co do Livorno to kupa.Jak ktoś wielbi wójka Stalina to ma nierówno pod czaszką.
Odrębną kwestią jest w dzisiejszych czasach wrzucanie przez niektórych do jednego worka socjalitów i komunistów.Ktoś kto w miarę interesuję się historią wie kto kogo mordował.
A zwolennikom "nowej prawicy" Korwina mogę tylko pogratulować pomysłów na nasze państwo i gospodarkę.Mam nadzieję,że nie dorzyję tych czasów.
-
Krzysiek74
Nasi przyjaciele(jestem fanem Fiorentiny) z Hellas Verony mieli wczoraj wyjazd na ważny mecz z Juve Stabia.Gospodarze próbowali się z nimi spotkać
http://www.stabiachannel.it/JStabia/Vid ... 02&oldp=no
http://www.stabiachannel.it/JStabia/Vid ... 02&oldp=no
-
plemplem81
Uliczny Oprych celowo to zrobiłem, bo polityka na stadionach generalnie do takiego uproszczenia się właśnie sprowadza i nie chciałem dalej ciągnąć bezsensownego wątku pana z muszką i poglądów politycznych jego partii tudzież przekomarzań co jest prawicą skrajną, co umiarkowaną, a co prawicą lewicującą (mistrzostwo świata). Te opowieści drzewa sandałowego kolegi z Torunia nie przystają kompletnie do tematu, bo przecież nawet jak jakaś ekipa idzie w politykę, to nie interesuje ich temat wysokości VATu czy nałożenie embarga na towary z Kuby. Władca Torunia za daleko się posuwa w swoich dywagacjach, zupełnie rozbijając temat.
Krzysiek74 - napisz mi jak wygląda obecnie temat na Fiorentinie. CAV rozwiązało się, nie widać następców - czy wiesz coś więcej w temacie? Fiorentina zaczyna ponownie coś znaczyć na scenie piłkarskiej we Włoszech, więc czy nie ma tam zapędów w stronę akceptacji Tessery przez ogół kibiców? I jeśli tak, to kto miałby tą Tesserę akceptować, skoro ekipy tam nie ma żadnej, bo CAV skupiała w sobie największych zakapiorów? Jeśli masz tam znajomości u ludzi z Florencji i udałoby Ci sie zdobyć informacje, daj znać. Ciekawi mnie to, bo Fiorentina to jedyna ekipa z wielkich, które właściwie na samym starcie uciśnień politycznych wywiesiła białą flagę (czy słusznie czy nie, nie mnie to oceniać).
Nowości:
Livorno-Brescia
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 4574_n.jpg
Napoli-Inter
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4509_n.jpg
Juventus-Palermo
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 1198_n.jpg
http://static.blogo.it/calcioblog/9/974 ... 94x350.jpg
Ta sektorówka z liczbą 31 świadczy o ciężkiej chorobie psychicznej kibiców Juventusu. Ich oficjalna liczba mistrzostw wynosi 29.
Krzysiek74 - napisz mi jak wygląda obecnie temat na Fiorentinie. CAV rozwiązało się, nie widać następców - czy wiesz coś więcej w temacie? Fiorentina zaczyna ponownie coś znaczyć na scenie piłkarskiej we Włoszech, więc czy nie ma tam zapędów w stronę akceptacji Tessery przez ogół kibiców? I jeśli tak, to kto miałby tą Tesserę akceptować, skoro ekipy tam nie ma żadnej, bo CAV skupiała w sobie największych zakapiorów? Jeśli masz tam znajomości u ludzi z Florencji i udałoby Ci sie zdobyć informacje, daj znać. Ciekawi mnie to, bo Fiorentina to jedyna ekipa z wielkich, które właściwie na samym starcie uciśnień politycznych wywiesiła białą flagę (czy słusznie czy nie, nie mnie to oceniać).
Nowości:
Livorno-Brescia
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 4574_n.jpg
Napoli-Inter
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4509_n.jpg
Juventus-Palermo
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 1198_n.jpg
http://static.blogo.it/calcioblog/9/974 ... 94x350.jpg
Ta sektorówka z liczbą 31 świadczy o ciężkiej chorobie psychicznej kibiców Juventusu. Ich oficjalna liczba mistrzostw wynosi 29.
Kibice (oraz klub, piłkarze, którzy grali wtedy (04-06) w Juventusie) twierdzą, że ich oszukano i są ku temu powody, więc nie owinno być dziwne, że tak wyraźnie manifestują tę ilość o 2 większą od oficjalnej ilości.plemplem81 pisze: Ta sektorówka z liczbą 31 świadczy o ciężkiej chorobie psychicznej kibiców Juventusu. Ich oficjalna liczba mistrzostw wynosi 29.
-
Krzysiek74
plemplem81 postaram sie o jakieś wieści dla Ciebie bo kibolem nie jestem a kibicem znad Wisły od lat Violi i bywam na meczach z polskimi fan klubem ale z Włochami mamy dobre znajomości i postaram się coś w temacie dowiedzieć bo temat mnie również zaciekawił.
Dzisiejsza choreografia z Curvy Fiesole czyli sektora zagorzałych fanów Fiory
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Ba7KPqdRek
Dzisiejsza choreografia z Curvy Fiesole czyli sektora zagorzałych fanów Fiory
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Ba7KPqdRek
-
19w(E)stland68
ostatnio zauwazylem ,ze na livorno dlugo nie pojawil sie zaden komunistyczny trans ani fana...hehe brygada stalina sie rozpadla to i zniknelo to scierwo z trybun....
-
Krzysiek74
Co do dopingu to wygląda to obecnie mniej więcej tak jak na flimie z poprzedniego sezonu z meczu z Parmą
http://www.youtube.com/watch?v=a71De8qB ... oBqlbEWN4g
Na wyjazdy Fiołki jeżdzą w liczbach przyzwoitych mimo rozwiązania CAV ale co tematu Tessere info jeszcze nie mam od Włochów ale jak coś będę wiedział napisze
http://www.youtube.com/watch?v=a71De8qB ... oBqlbEWN4g
Na wyjazdy Fiołki jeżdzą w liczbach przyzwoitych mimo rozwiązania CAV ale co tematu Tessere info jeszcze nie mam od Włochów ale jak coś będę wiedział napisze
-
19w(E)stland68
owszem jezdza.. ostatnio na sienie tez ich bylo duzo ale sklad z ''naszego'' punktu widzenia kompromitujący..stare babcie , dzieciaki duzo lasek -po prostu zwyczajni kibice.. doping i mlyn znowu sie zapelnil z prostej przyczyny -dobre wyniki sportowe (pomijajac mecz z juve gdzie zawsze jest pelno na violi)...
-
Krzysiek74
Co do młyna to mylisz się bo na Fiesole zawsze jest dużo ludzi nawet jak poprzedni sezon broniliśmy się przed spadkiem.19w(E)stland68 pisze:owszem jezdza.. ostatnio na sienie tez ich bylo duzo ale sklad z ''naszego'' punktu widzenia kompromitujący..stare babcie , dzieciaki duzo lasek -po prostu zwyczajni kibice.. doping i mlyn znowu sie zapelnil z prostej przyczyny -dobre wyniki sportowe (pomijajac mecz z juve gdzie zawsze jest pelno na violi)...
Rok temu byliśmy na meczu z Chievo.Widzów mało jak na Artemio bo około 15 tysięcy ale Curva Fiesole wypełniona najliczniej :)
Mecze z Milanem,Juve,Interem czy Romą zazwyczaj poniżej 30 tysięcy frekwencja nie spada.Na pozostałych również nie jest najgorzej nie pamiętam by poniżej 15 było w ostatnich latach na ligowym meczu w Firenze.
-
plemplem81
Krzysiek - czy możesz o tej oprawie Fiorentiny cos więcej powiedzieć? O co lotto z hasłem Tucano (czy to coś związanego z Toskanią?)?

-
Krzysiek74
plemplem81 Tucano to grupa kibiców i takie mają logo.
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1 ... 52013.html
Dla tych co mówią że ruch Ultras umarł, w niższych ligach można trafić na ciekawe mecze w tamtym roku byłem na kilku meczach na kilku takich klimat i stadiony miodzio. Polecam wszystkim fanom Calcio:)
Dla tych co mówią że ruch Ultras umarł, w niższych ligach można trafić na ciekawe mecze w tamtym roku byłem na kilku meczach na kilku takich klimat i stadiony miodzio. Polecam wszystkim fanom Calcio:)
-
19w(E)stland68
ruch ultras we wloszech nie umarl i nigdy nie umrze.. po prostu teraz troszke podupadl poprzez restrykcje...ale ostatnio jest coraz lepiej i powoli sie to odradza... nigdy juz pewnie nie bedzie jak bylo ale bedzie na przywozitym solidnym poziomie.... mentalnosci narodu sie nie pokona zadnymi restrykcjami...
-
plemplem81
Avellino już wcześniej miało kartoniadę na meczu z Nocerina 25 marca:

A tu Avellino w meczu pieczetujacym awans na wzjezdzie na Catanzaro

Pisa tez ostatnio z oprawa na meczu u siebie, choragiewki w klubowych barwach na caly mlyn.
Jak juz takie klimaty mamy na tapecie to w zeszlym roku ekipa Bad Boys Monopoli obchodzila 25 lat istnienia
http://www.youtube.com/watch?v=CUqrtkxn5pA
Pewnie ze tam sie dzieje oprawy umie kazdy robic. Tyle ze tam wymarl calkowicie duch wyjazdowo awanturniczy wiec ciezko przy takim czyms mowic o przyzwoitym solidnym poziomie. Dopoki nie bedzie wyjazdow na wielka skale, to kibicowsko Wlochy sa w stanie smierci klinicznej.

A tu Avellino w meczu pieczetujacym awans na wzjezdzie na Catanzaro

Pisa tez ostatnio z oprawa na meczu u siebie, choragiewki w klubowych barwach na caly mlyn.
Jak juz takie klimaty mamy na tapecie to w zeszlym roku ekipa Bad Boys Monopoli obchodzila 25 lat istnienia
http://www.youtube.com/watch?v=CUqrtkxn5pA
Pewnie ze tam sie dzieje oprawy umie kazdy robic. Tyle ze tam wymarl calkowicie duch wyjazdowo awanturniczy wiec ciezko przy takim czyms mowic o przyzwoitym solidnym poziomie. Dopoki nie bedzie wyjazdow na wielka skale, to kibicowsko Wlochy sa w stanie smierci klinicznej.
-
19w(E)stland68
''pezza wsb cesena rubata dai bolognesi '' mam fotke ale nie chce mi sie zaladowac... trafili ich nie wiem jak nie bylo mnie tam..heh info wiarygodne...
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1 ... 52013.html
I oprócz tego chyba warto to umieścić: http://www.youtube.com/watch?v=K_bUu6XoWXY ale najważniejsze podkoniec - reakcja kibiców.
I oprócz tego chyba warto to umieścić: http://www.youtube.com/watch?v=K_bUu6XoWXY ale najważniejsze podkoniec - reakcja kibiców.
-
Klonazepam
Co dalej z Tesserą? Jakieś przecieki na nowy sezon?
Ja bym się chciał dogłębniej dowiedzieć jak wygląda Roma na tle innych ekip chodzi o U i h. Czym się mogą pochwalić jeżeli chodzi o huliganke i jak wyglądają wpływy na mieście pomiędzy Lazio
Ja bym chciał się bardziej dowiedzieć jak wygląda Roma na tle innych ekip pod względem U i h. Czym mogą się pochwalić jeżeli chodzi o chuliganke i jak wygląda walka na mieście z Lazio.
-
19w(E)stland68
nic z tesserą... bedzie obowiazywac.. niektorzy dobiją do ekip ,ktore ja porzyjely inni nie.. i tak bedzie to wsyztsko sie kisic.... sa szanse na male modyfikacje TdT ale to niewielkie...
-
plemplem81
Przestańcie się w końcu jarać zniesieniem Tessery, bo do tego nie dojdzie. "Pięknym" przykładem są kibice Livorno czy Brescii, w których grupy stricte kibolskie nie klepnęły Tessery, ale na mecze play-off decydujące o awansie do Serie A wybrały się na wyjazdy bardzo dobre liczby kibiców tych klubów, którzy do ekip ultras nie należą i Tessery poakceptowali. Mówiąc w skrócie - pikniki wbiły w ustalenia kibolskie i jeżdżą, robią oprawy itp. W gronie tych pikników wyrosło już po 6 latach od wprowadzenia obostrzeń kibicowskich w Italii nowe pokolenie młodzieży, która nie jest obciążona w żaden sposób wymogami zapisanymi w Tesserze. Nie należą też do grup kibolskich, bo nie mogą należeć, bo jak można działać w grupie ultras, która od 6 lat nie pojawiła się na żadnym meczu... Zaczęli tworzyć własne struktury kibicowskie - bardziej lajtowe od grup ultras nastawionych mocno na awantury. Dzięki temu mogą jeździć na wyjazdy, robić oprawy i być ze swoim klubem. Ich Tessera w żaden sposób przecież nie uderza.
Włosi zawsze mieli wielką siłę w kibicach piknikowych, bo to oni im nakręcali szaloną frekwencję wyjazdową. Ale teraz obraca się to przeciw nim (grupom kibolskim). W końcówce minionego sezonu widziałem parę meczów Napoli na wyjeździe - klatka gości z ich udziałem zawsze bardzo ładnie zapełniona. A tam przecież całe bandy Commando Ultra, Fedayn czy Ragazzi mają przybity policyjny zakaz wyjazdowy z miasta w dniach meczowych Napoli. Oznacza to, że pikole wbiły w ekipy kibolskie na całej długości i jeżdżą na mecze nie patrząc na ustalenia grup ultras. I trzeba się pogodzić, że taki właśnie trend będzie to wszystko przybierało. Ratunkiem dla włoskich kiboli jest akcept Tessery. To trudna i bolesna decyzja, ale jedyna możliwa dla uchowania kultury wyjazdowo-kibolskiej. Rząd się nie ugnie w kwestii Tessery, bo dzięki niej skończyły się awantury, które lawinowo przetaczały się w każdej kolejce co weekend w Italii. Nie ma co się łudzić w tej materii.
Włosi zawsze mieli wielką siłę w kibicach piknikowych, bo to oni im nakręcali szaloną frekwencję wyjazdową. Ale teraz obraca się to przeciw nim (grupom kibolskim). W końcówce minionego sezonu widziałem parę meczów Napoli na wyjeździe - klatka gości z ich udziałem zawsze bardzo ładnie zapełniona. A tam przecież całe bandy Commando Ultra, Fedayn czy Ragazzi mają przybity policyjny zakaz wyjazdowy z miasta w dniach meczowych Napoli. Oznacza to, że pikole wbiły w ekipy kibolskie na całej długości i jeżdżą na mecze nie patrząc na ustalenia grup ultras. I trzeba się pogodzić, że taki właśnie trend będzie to wszystko przybierało. Ratunkiem dla włoskich kiboli jest akcept Tessery. To trudna i bolesna decyzja, ale jedyna możliwa dla uchowania kultury wyjazdowo-kibolskiej. Rząd się nie ugnie w kwestii Tessery, bo dzięki niej skończyły się awantury, które lawinowo przetaczały się w każdej kolejce co weekend w Italii. Nie ma co się łudzić w tej materii.
-
Klonazepam
Z tego wszystkiego wynika, że najlepiej zrobiły mimo wszystko ekipy pokroju Juve czy Milanu, które jednak jeżdżą bandą. Oczywiście w miarę możliwości składowych w związku z zakazami, ale te sektory żyją i bardzo często mają komplet z dobrym oflagowaniem i jakimiś tam świeczkami.
a niech mi ktoś naświetli jaką ekipę posiada Roma ? i jak wygląda ich walka na mieście z Lazio
-
19w(E)stland68
heheh pięknie pieknie :) ale chlopcy juz moga sie powoli przyzwyczajac do ogaldania meczy Lecce na sky :) czy rai sport:D przez dluzszy czas:D biorac pod uwage ich zamaskowanie...:D
-
19w(E)stland68
http://dallapartedeltorto.tk/2013/06/23 ... -una-mano/ R E W E L A C J A !!!:d
-
19w(E)stland68
Grazie a tutti per i sacrifici e la dolorosa coerenza di questi anni di lotta contro la Tessera del Tifoso. Non rispondete a chi vi dirà che l’Away è la stessa cosa, ignorateli come abbiamo sempre fatto con i tesserati che ci accusavano di poco attaccamento alla squadra !!!! La differenza resta sostanziale e noi in questo modo continuiamo a combattere ad oltranza l’articolo 9 !!! Noi oggi festeggiamo la nostra determinazione, il nostro coraggio e la nostra dignità di ultras !!! Bisogna credere in quello che si fa per arrivare ai risultati. Grazie a Lorenzo Contucci, a Giovanni Adami, che non ci hanno mai lasciato soli ! Grazie – OMISSIS – che ha finalmente accettato di fare un atto di giustizia verso chi per amore di questa squadra, da quasi 40 anni ha scelto di vivere ultras !!'' jezeli dobrze zrozumialem artykul nr 9 odchodzi do lamusa??? czy jest jakas modyfikacja..heh jak ktos czai dobrze wloski milo by bylo....;)
Mam pytanko. Czy wie ktoś może coś o US. Lecce. Konkretnie chodzi mi o to po jakiej stronie stadionu mają młyn. Wiecie jadę tam właśnie i nie chcialbym trafić do młyna...
-
plemplem81
Jeśli to był jakiś kibicowski punkt, to nic w tym złego chyba nie ma, tym bardziej, że wtedy nie sprzedają tam żadnych gadżetów typowo klubowych. Na derbach Mediolanu byłem póki co trzykrotnie i ani razu nie widziałem, żeby po stronie Interu przed stadionem ktoś stał z geszeftem i opylał szale z nazwą ekipy. Będę na derbach teraz na jesień, bo takie mam plany, to szczególnie zwrócę na to uwagę. Jedno jest pewne - na stówę małolaty z Boys San łażą po trybunach na prostych (czyli tych najdroższych), gdzie siedzą japońscy i chińscy turyści i wciskają im swoje szale ekipowe, bo kasa musi się zgadzać. Widziałem naocznie, więc tego jest pewien. Nie wiem czy tak jest w innych ekipach, ale to z "Against modern football" nie ma kompletnie nic w$pólnego.
-
19w(E)stland68
IL NAPOLI DICE ADDIO ALLA TESSERA DEL TIFOSO, GLI ULTRAS POTREBBERO TORNARE IN TRASFERTA!
RITAGLI DI GIORNALE
Napoli mowi NIE ''nowej '' zmodyfikowanej tesserze...
RITAGLI DI GIORNALE
Napoli mowi NIE ''nowej '' zmodyfikowanej tesserze...
-
19w(E)stland68
http://www.asromaultras.org/as%20roma%2 ... ilege.html nawet romowie ,ktorzy jezdizli na tym ''patencie'' w drugiej polowie sezonu , o zym zesmu tutaj debatowali odrzucaja ta swoja kartke... zapowiada sie kolejny chujowy sezon wyjazdowy w serie a... poza oczywiscie tymi,ktorzy karty przybili...
-
Patriota1911
Zna ktoś analogiczna internetową stronę kibicowską Włochów jak ta?