Niecodzienne sytuacje kibicowskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

kamil22krak

Re: Niecodzienne sytuacje kibicowskie

Post autor: kamil22krak » 05.05.2012, 15:12

Mnie rozjebała sytuacja w cracovii, na derbach. Dostali tylko 1000 biletów, więc musieli zrobić ostrą selekcję i wyrzucili m.in. wszystkie kobiety. Można by pomyśleć, że to tysiak elity, wszystkiego co najlepsze a nie ma zakazów i nie odpoczywa gdzieś w kraju...

Derby jak to derby wielka mobilizacja:
Przypominamy!! Wszyscy idący wspierać Cracovię na stadion towarzystwa ubierają koszulki w biał0-czerwone Pasy! Głośno dopingujemy zespół, zagrzewamy do walki. Nasi piłkarze mają grać na pełnym gazie, nie używając rzecz jasna hamulców. KRAKÓW JEST NASZ!!
[link]
Tutaj jak komuś się nudzi, może poczytać jako to pierdolca mają na punkcie ilości, proporcji pasów na swoich koszulkach:

[link]

No i przyjechała ta elita na Reymonta, wyruszli z rynku gdzie pierwsze zdjęcie:
Obrazek

Połowa w pasach poziomych. Myśle sobie c***, pewnie jakieś koszulki z biedronki, mały przypał, ale bywa...

Potem patrze:
[link]

Dwóch zjebów bez barw, i dzieciak w koszulce PSV :D. Przypominam, że cracovia ma zgodę z Ajaxem...

No, ale dalej ktoś powie, że to tylko wyjątki, może im barwy skrojono w drodze na stadion - zdarza się.

Ale ku***, na tym zdjęciu mamy dwóch gości w barwach PSV, wyglądających już kumatych:
http://www.12zawodnik.pl/galeria/derby- ... 10#zdjecie

Oczywiście ktoś powie, że tylko wyglądających, ale ta fota to już mistrzostwo:
[link]

Goście prowadzący doping na derbowym wyjeździe w barwach innych klubów. Z czego jeden w koszulce PSV, a więc kosy ich zogdy, drugi w koszulce Atletico zgody Ruchu Chorzów... To tak jakby Staruch prowadził doping w koszulce ŁKSu Łódź - bo przecież też barwy białe... Nie ogarniam tego klubu...

iparts.pl
BENLEE

Post autor: BENLEE » 05.05.2012, 15:28

okowita pisze:
BENLEE pisze:
okowita pisze:Zaglebie pokazalo wtedy ze ma jaja,atak na kilkakrotnie liczniejszych przeciwnikow to mowi samo za siebie,co do wyniku to byl on z gory wiadomy przy tych proporcjach.Jezeli chodzi o katowanie to znajomy z Sosnowca ktory byl na Batorym mi nawijal ze obie strony zawsze sie katuja przy spotkaniach i nikt nie ma o to pretesji ot taka specyfika spotkan Slasko-Zaglebiowskich.
Ty masz jaja zamiast mózgu. Zagłębie nie wiedziało,że więcej Ruchu jest poza peronem,więc nie róbcie z nich herosów.
Widac jak male masz pojecie o tej sytulacji,tak sie sklada ze Zaglebie wiedzialo duzo wczesniej ze jezeli beda mieli przesiadki takie a nie inne to trafia na Ruch ktory jedzie do Wrocka,tak tez sie stalo,Zaglebie zaatakowalo ok 700 kibicow Ruchu,wynik wiadomy.
Widze ze ci zal dupe sciska ze Zaglebie bez kalkulatora potrafili wyjsc z inicjatywa i walczyc mimo wielkiej przewagi wroga.
Pisz co chcesz Gieksiaro ale twoje internetowe wywody nie ujmuja Zaglebiu,masz watpliwosci to popytaj ogarnietych ludzi z Ruchu czy Zaglebia jak bylo a nie zapodajesz farmazon.
No tak,na pewno wszyscy ogarnięci z Ruchu będą wiedzieć ,czy Zagłębie wiedziało wcześniej ilu ich jest. Bardzo mądre.
Prawda jest taka,że zobaczyli nienajlepszą ekipę na peronie,bo banda Ruchu w większości stała gdzie indziej i zamarzyło im się zwycięstwo z Ruchem w Chorzowie.A tu klops...
Przykro mi okowita,że mój post pokazał Ci jaka jest rzeczywistość. Naprawdę mi przykro.
I jeszcze jedno: Jak już się puszcza taki farmazon jaki ty tu serwujesz,to trzeba pamiętać o jednym. Sporo osób ze sobą pracuje po klubach nocnych,bramkach i zwykłych firmach i pewne informacje jednak się przedostają do innych ekip.
Dla mnie koniec tematu. Pozdrawiam waszych najbardziej spuchniętych na tym wyjeździe,którzy właśnie w pracy opowiedzieli mi tą uroczą historię.

Canelo

Post autor: Canelo » 05.05.2012, 15:50

kamil22krak skoro nie ogarniasz to jesteś po prostu za głupi. Koszulki w poziome pasy wydane przez STC:
[link]
Nikt nie pisał że zbiórka tylko w koszulkach pionowych pasach o dokładnej liczbie pasów, tylko że w BIAŁO-CZERWONYCH PASACH. Co do koszulki Atletico to wyjaśniałem tutaj, nie chce mi się szukać i Cię uświadamiać. Co do skrojenia kogoś po drodze - przeczytaj naszą oficjalną relację. Nie było widać nikogo od was, "rządzących w Krakowie", w tym dniu ze zgodami na rynku więc skrojenie oczywiście nie mogło być możliwe.
Co do kosy Ajaxu z PSV - jesteś jej do końca pewny czy tak Ci się tylko wydaje?
Co do zostawiania kobiet w domach - kto miał być ten był. Były też dziewczyny którym się należało. Wiem że u was są inne standardy co do podziałów biletów ale to już wasz problem.

kamil22krak

Post autor: kamil22krak » 05.05.2012, 16:23

Canelo pisze:kamil22krak skoro nie ogarniasz to jesteś po prostu za głupi. Koszulki w poziome pasy wydane przez STC:
[link]
Nikt nie pisał że zbiórka tylko w koszulkach pionowych pasach o dokładnej liczbie pasów, tylko że w BIAŁO-CZERWONYCH PASACH. Co do koszulki Atletico to wyjaśniałem tutaj, nie chce mi się szukać i Cię uświadamiać. Co do skrojenia kogoś po drodze - przeczytaj naszą oficjalną relację. Nie było widać nikogo od was, "rządzących w Krakowie", w tym dniu ze zgodami na rynku więc skrojenie oczywiście nie mogło być możliwe.
Co do kosy Ajaxu z PSV - jesteś jej do końca pewny czy tak Ci się tylko wydaje?
Co do zostawiania kobiet w domach - kto miał być ten był. Były też dziewczyny którym się należało. Wiem że u was są inne standardy co do podziałów biletów ale to już wasz problem

.
A widzisz, nie słyszałem o tych polówkach. To wiele tłumaczy.

Co Ajaxu, to jakie relacje mają między sobą? Nie są wrogie?

A i jeszcze co to za koszulka gościa ze szczekaczką? Benfica?

Fajna moda nie raz na rynku widziało się ludzi w barwach właśnie biało czerwonych, ale z zagranicznych klubów... Teraz już wiem, że te pikniki jak myślałem, wracały potem do domu i z dumą ogłaszały, że Wisły nie ma w Krakowie, bo chodził w barwach po rynku i nikt do niego nie wyskoczył.. :D

Koszulke Atletico mógłbyś wyjaśnić jeszcze raz, bo to jednak ciekawe...

kamil22krak

Post autor: kamil22krak » 05.05.2012, 16:26

Na następne derby (z hutnikiem), polecam koszulkę:

Obrazek

Też będziecie ładnie pasiasto wyglądali.... :lol:

Nazwa_Wlasna

Post autor: Nazwa_Wlasna » 05.05.2012, 17:15

BENLEE pisze:No tak,na pewno wszyscy ogarnięci z Ruchu będą wiedzieć ,czy Zagłębie wiedziało wcześniej ilu ich jest. Bardzo mądre.
Prawda jest taka,że zobaczyli nienajlepszą ekipę na peronie,bo banda Ruchu w większości stała gdzie indziej i zamarzyło im się zwycięstwo z Ruchem w Chorzowie.A tu klops...
Przykro mi okowita,że mój post pokazał Ci jaka jest rzeczywistość. Naprawdę mi przykro.
I jeszcze jedno: Jak już się puszcza taki farmazon jaki ty tu serwujesz,to trzeba pamiętać o jednym. Sporo osób ze sobą pracuje po klubach nocnych,bramkach i zwykłych firmach i pewne informacje jednak się przedostają do innych ekip.
Dla mnie koniec tematu. Pozdrawiam waszych najbardziej spuchniętych na tym wyjeździe,którzy właśnie w pracy opowiedzieli mi tą uroczą historię.
masz na myśli Grudnia u Ciebie w pracy na komendzie?

BENLEE

Post autor: BENLEE » 05.05.2012, 17:18

Nazwa_Wlasna pisze:
BENLEE pisze:No tak,na pewno wszyscy ogarnięci z Ruchu będą wiedzieć ,czy Zagłębie wiedziało wcześniej ilu ich jest. Bardzo mądre.
Daj sobie spokój chłopie. Wszędzie cie pełno,wpierdalasz swoje trzy grosze,a nic nie rozumiesz...Wstyd tylko robisz miastu,które masz wpisane w pochodzeniu.

Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa » 05.05.2012, 17:25

Nazwa_Wlasna pisze:
Co za idiota haha!
A co mial wspolnego Grudzien z Zaglebiem? Przeciez ten post skierowany jest do kolesia z Sosnowca. Pocwicz troche myslenie,zanim cos napiszesz.
K.S. KUŹNIA USTROŃ

Barnet

Post autor: Barnet » 05.05.2012, 21:51

Spytam w tym temacie oczywiscie bez napinki poprostu z ciekawosc, czy ekipa Zaglebia Sosnowiec jest lewicowa ekipa bo cos na szybko czytalem ostatnio w TMK ze robili "czerwone" oprawy.
Obrazek

zielony1947

Post autor: zielony1947 » 05.05.2012, 22:13

Ty na serio pytasz ?

Brist

Post autor: Brist » 05.05.2012, 22:18

"Kapturek też był czerwony" :)

Barnet

Post autor: Barnet » 05.05.2012, 22:46

pytam bo wlasnie cos mi tu nie pasuje a wydaje mi sie ze cos takiego czytalem, tyle ze tak jak pisalem, przelecialem tekst na szybko i moze zle zrozumialem
Obrazek

obserwator pzpn

Post autor: obserwator pzpn » 05.05.2012, 23:01

Obrazek

krzysiek

Post autor: krzysiek » 05.05.2012, 23:09

Czy Cracovia to Zydzi? Robia przeciez oprawy z Gwiazdą Dawida
Czy Arka to ryby? Maja flagę sledzie
Czy Gornik to płazy? Mowia na siebie Zabole
Czy Wisla to psy? Maja flagę z psem!
Czy Stalowka to jednoslady? Mowia na siebie rowery.

Flaga CZ miala okpic utozsamiane z Sosnowcem stereotypy (tak samo jak w powyzszych przypadkach). Nie boj sie ekipa jest 100% na prawo!
DWA KLUBY-DWA MIASTA-JEDNA PRZYJAŹŃ
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC & BKS BIELSKO

more dead cops

Post autor: more dead cops » 05.05.2012, 23:14

no akurat z pierwszym to nie wiem czy dobry przyklad :D
FREKWENCJA , WYNIKI , c*** NAS TO OBCHODZI
JESTEŚMY OSIEDLOWYM ELEMENTEM ŁODZI !

O..

Post autor: O.. » 05.05.2012, 23:20

Z tematu o flagach na forum Zagłębia:
Flaga "CZ" powstała u mnie na komputerze w PAINT'cie i WORD'zie.

Zamówiona w Bytowie (Lechia dzwonila do goscia że ma jej nie robić ale nie dał się zastraszyc).
W tym czasie duzo ekip mialo nas za komuchów (patrz wyniki wyborów w Sosnowcu) więc na przekór powstała flaga (jak "Śledzie" Arki czy "Hanysy", czy "żydowskie" flagi Cracovii).
Flaga jest stylizowana na "czerwoną" ale nie posiada żadnego akcentu komunistycznego (taki był jej zamysł).
Haslo wymyslone przeze mnie (nie było wzięte z żadnego manifestu komunistycznego jak ktos kiedyś sugerował).
Osoby zaangażowane na 100% nie stojące choćby blisko lewej strony.

W skrócie ..flaga miała podkurwiać i zadanie wykonała (niestety podkurwiała także w naszych szeregach co bylo niewątpliwie minusem calej akcji).
[link]
[link]
[link]

PrawaStronaMiasta

Post autor: PrawaStronaMiasta » 05.05.2012, 23:27

Do postu wyżej dodam tylko że na Marszu Niepodległości Zagłębie Sosnowiec było jedną z liczniejszych grup (200 osób) i "z bliska przyglądało się wydarzenią "

Prawicowe Zagłębie !
Obrazek

Barnet

Post autor: Barnet » 05.05.2012, 23:38

w takim razie zle odczytalem relacje dlatego wlasnie sie tu postanowilem spytac bo w pewnym momencie sie zamotalem i nie wiedzialem co myslec kibice net=wikipedia.pl - wszystko ci powie pozdro
Obrazek

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 06.05.2012, 10:51

Barnet pisze:kibice net=wikipedia.pl - wszystko ci powie pozdro
Bezsprzecznie. :)
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

Eric Cartman

Post autor: Eric Cartman » 07.05.2012, 13:26

Obrazek
Obrazek

BIG AL

Post autor: BIG AL » 07.05.2012, 14:09

jak chcesz się przypierdalać do kogoś, to może zacznij od kolegów ?
Obrazek
[link]

jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą » 07.05.2012, 15:41

BIG AL pisze:jak chcesz się przypierdalać do kogoś, to może zacznij od kolegów ?
Obrazek
[link]
HHAHA zajebisty kontrast.
ta pierwsza,,oprawa'' wyglada jak reklama..

rozdajacy

Post autor: rozdajacy » 07.05.2012, 15:49

Czasy się zmieniają, jak powstawały te oprawy to nikt nic nie miał do euro.

Ronnie The Rocket

Post autor: Ronnie The Rocket » 07.05.2012, 21:32

I na drugiej oprawie Lecha raczej nie ma nic pokroju j**** kurewskie Euro, tylko że obcokrajowcy mają się bać bandy kiboli Lecha.

RadekB

Post autor: RadekB » 07.05.2012, 22:02

Na oprawie nie było napisane, że mają się bać bandy kiboli LECHA. Nie wiem w ogóle po co te żale, tak jak ktoś napisał czasy się zmieniły i obecnie jest tak jak jest. Jak ktoś ma wątpliwości co do nastawienia kiboli Lecha do tego żałosnego turnieju to odsyłam tutaj :
[link]
Zresztą nie wiem czy jest sens cokolwiek komuś udowadniać.

Hutnicze

Post autor: Hutnicze » 08.05.2012, 15:14

kamil22krak pisze:Na następne derby (z hutnikiem), polecam koszulkę:

Też będziecie ładnie pasiasto wyglądali.... :lol:
Kup sobie klawiaturę z shiftem.
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl

S(M)

Post autor: S(M) » 09.05.2012, 11:29

Dzisiaj, na siedzibie Rossonerich przy via Turati 3 (na zdjęciu) w Mediolanie, zawisła biało-czarna flaga.
Jeden z kibiców Juventusu postanowił uczcić mistrzowski tytuł w dość nietypowy sposób - wywieszając flagę w barwach Starej Damy na siedzibie jej mediolańskiego rywala. Przy via Turati urzęduje m.in. Adriano Galliani oraz inni przedstawiciele władz Milanu.
[link]

hmm

Post autor: hmm » 30.05.2013, 13:37

http://www.youtube.com/watch?v=WRgelOS1BA0

KLACHOWIEC_M-CE

Post autor: KLACHOWIEC_M-CE » 04.06.2013, 20:38

odnośnie ostatniej kolejki i meczu Siarka - Świt NDM
[link] w sektorze gości jeden kibic
pamiętam że ktoś z Polonii Słubice był też sam na wyjeździe co to był za wyjazd? czy z innych klubów też zdarzały się wyjazdy "solo"?

Hujtras

Post autor: Hujtras » 04.06.2013, 21:46

KLACHOWIEC_M-CE pisze:odnośnie ostatniej kolejki i meczu Siarka - Świt NDM
pamiętam że ktoś z Polonii Słubice był też sam na wyjeździe co to był za wyjazd? czy z innych klubów też zdarzały się wyjazdy "solo"?
Kilka tygodni temu Górnik Wałbrzych w Sosnowcu -1 osoba. Ciekawe czy śpiewał "JESTEŚMY zawsze tam" :).

Ł.ukasz

Post autor: Ł.ukasz » 04.06.2013, 21:54

Pewnie, że się zdarzało- np. kibol z Piasta dwukrotnie sam na Jadze.

P1u70

Post autor: P1u70 » 04.06.2013, 22:23

Chłopak z Odry Opole sam był w Świnoujściu i z Górnika Polkowice w Krakowie na Wiśle kilkanaście sezonów temu.
a ja chciałbym zapytać o taką ciekawostke, czy na jakiejś ekipie z większego miasta (powiedzmy od 50tys w góre) ma ktoś jeden z najlepszych FC na dzielnicy złożonej z samych domków jednorodzinnych?

n1906h

Post autor: n1906h » 04.06.2013, 22:34

1 wariat z Górnika Łęczna u nas, coś koło 2005 roku, mimo że klub był wtedy już zdegradowany o 2 ligi niżej, pojawił się u nas, w asyście dwóch ochroniarzy na trybunie gości, a piłkarze odwdzięczyli mu się za wsparcie strzelając wówczas bramkę na 0:1.
Wisła Nowa Huta

genom1

Post autor: genom1 » 04.06.2013, 23:53

o ile mnie pamiec nie zawodzi to na GKS K-CE byl chyba jeden kibic Amici

ż@bol

Post autor: ż@bol » 05.06.2013, 00:01

na Polonii Warszawa Ruch kiedyś się popisał i było 2 kibiców w klatce a mecz był z tych "z podtekstami" bo w Chorzowie zadyma była, to chyba był sezon jak Polonia mistrza zdobyła coś mi świta

King_Artur_1908y

Post autor: King_Artur_1908y » 05.06.2013, 00:03

Kiedyś w Pniewach też sam byłem :)

Mikado

Post autor: Mikado » 05.06.2013, 00:16

KLACHOWIEC_M-CE pisze:odnośnie ostatniej kolejki i meczu Siarka - Świt NDM
Parę miesięcy wcześniej ten sam chłopak był sam w Rzeszowie i to w dodatku na rowerze :), lecz nie został wpuszczony do klatki.
Dla odmiany kiedyś w Nowym Dworze był tylko jeden kibic Siarki, lecz było to ponad 10 lat temu, całkiem niedawno był u nas 1 kibic Wigier Suwałki.

Edward1488

Post autor: Edward1488 » 05.06.2013, 00:40

W Poznaniu kilka lat temu w klatce pojawiła się para z Pogoni

Iras88

Post autor: Iras88 » 05.06.2013, 10:45

Wyjazdów 2 osobowych to chyba uzbierało by się sporo tu przykładowe znalezione w necie [link] podpisane że w goście w Zamościu

elo1312

Post autor: elo1312 » 05.06.2013, 13:39

1 Kibic Odry Opole zaliczyl kiedys wyjazd na Polonia Slubice.
Z Polonii Bytom byl nawet Typ ktory kilka jak nie kilkanascie takich wyjazdow sam zaliczyl!
Obrazek BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!

ODPOWIEDZ