Komentarze 24-27 maja

Moderator: LechiaCHWM

LukaszGDZ

Re: Komentarze 24-27 maja

Post autor: LukaszGDZ » 26.05.2013, 12:42

Co było napisane na transparencie z oprawy GieKSy?
[link]

iparts.pl
z_krainy_marzen

Post autor: z_krainy_marzen » 26.05.2013, 12:57

Ile ZS W Turku?

Miedź ostatecznie do Ząbek ktoś dojechał czy jednak 0?

maxim89

Post autor: maxim89 » 26.05.2013, 12:58

Czy to prawda ze WKS obity przez Bks Bielsko na trasie w piatek

Misiek88

Post autor: Misiek88 » 26.05.2013, 13:07

LukaszGDZ pisze:Co było napisane na transparencie z oprawy GieKSy?
Wszyscy jedziemy na wózku wspólnym, reprezentujemy GieKSe - to powód do dumy!

19o8

Post autor: 19o8 » 26.05.2013, 13:21

rychu_fan pisze:Wczoraj doszło do spotkania Legii z ŁKS-em, prawda to? Bez spiny.
Tak

PatoBałuty

Post autor: PatoBałuty » 26.05.2013, 13:22

Ok. 400 gotowych na wszystko kiboli z BAŁUT z okrzykiem na ustach " Z Bałut pochodzi, najlepsza ekipa Łodzi" melduje się w piątek przy Piłsudskiego 138 na meczu z Legią.
[link]
Widzew Łódź - Bałuty Pany
asc pisze:podobno kibice Widzewa się pojawili w Warszawie ? Dlaczego ??

ultraZL

Post autor: ultraZL » 26.05.2013, 14:18

sebastian222 pisze:Moto Jelcz jechał do Rybnika w ok 60 osób ze Zgodami, na mecz nie dojeżdżają..... (Przygody na trasie)
W jakich liczbach zgody wspierały MJO? Chojniczanka była również obecna?

puremuscle

Post autor: puremuscle » 26.05.2013, 15:37

19o8 pisze:
rychu_fan pisze:Wczoraj doszło do spotkania Legii z ŁKS-em, prawda to? Bez spiny.
Tak
[/b]

jakie liczby?

_hool_

Post autor: _hool_ » 26.05.2013, 15:56

GKS Katowice - MOSiR Jastrzębie. MOSiR Jastrzębie zagrał w środę w Katowicach na boisku Hetmana z rówieśnikami z miejscowego GKS-u. MOSiR 1996 po bramkach Łukasza Jagły, Daniela Bachenia i Jonatana Domina MOSiR zwyciężył pewnie 3:1. Na meczu zjawiła się licząca około stu osób grupa sympatyków klubu z Bukowej, którzy przez pełne 90 minut wspierali dopingiem swój zespół.

Jednak po ostatnim gwizdku sędziego kibice drużyny gospodarzy wtargnęli na boisko i rzucili się w kierunku młodych jastrzębian. Zawodnicy uciekli do szatni, ale i to nie przeszkodziło miejscowym, którzy wbiegli do budynku klubowego. Skończyło się na kilku uderzeniach w drzwi szatni gości. Po jakimś czasie kibice GKS Katowice opuścili obiekt, a juniorzy Szkółki Piłkarskiej MOSiR wyjechali z Katowic w eskorcie policji. Sprawą zajął się Śląski Związek Piłki Nożnej, który ukarał klub z Katowic karą w wysokości 500 zł za "brak należytego zabezpieczenia porządku na obiekcie".

Zarząd Szkółki Piłkarskiej MOSiR Jastrzębie apeluje do kibiców z naszego miasta o jak najdalej idącą powściągliwość oraz o godne zachowanie. - Prosimy, aby nikt nie dał się sprowokować. Postawa kibiców z Katowic była poniżej jakiejkolwiek krytyki. Atakowanie piłkarzy na boisku jest godne potępienia i nigdy wcześniej nie miało miejsca. Nikt nigdy nie powinien dopuścić się takiego czynu. Jednocześnie apelujemy do jastrzębskich fanów futbolu o sportowy doping dla naszych drużyn i nie zniżanie się poziomu katowickich pseudokibiców - apelują władze Szkółki.

WS

Post autor: WS » 26.05.2013, 16:03

franc821 pisze:Sączersi obecni w Wlkp?
Tak.

rek(S)io

Post autor: rek(S)io » 26.05.2013, 17:21

Jaką liczbą Radomiak?
W pierwszej połowie doping niestety średni - zimno, całkowity zakaz picia alkoholu lekki deszcz spowodował, że nie wyglądało to najlepiej

Habla

Post autor: Habla » 26.05.2013, 17:40

rek(S)io pisze:Jaką liczbą Radomiak?
del orno pisze:Radomiaka w Elblągu 65 z 2 flagami

extreme

Post autor: extreme » 26.05.2013, 20:53

sa jakies fotki oprawy Unii Tarnów w Lublinie?

ultraZL

Post autor: ultraZL » 26.05.2013, 21:16

LukaszGDZ pisze:Co było napisane na transparencie z oprawy GieKSy?
„Wszyscy jedziemy na wózku wspólnym, reprezentujemy GieKSe to powód do dumy!”.

Józek Chrzanów

Post autor: Józek Chrzanów » 26.05.2013, 21:40

extreme pisze:sa jakies fotki oprawy Unii Tarnów w Lublinie?

Obrazek

Spierdalaj88

Post autor: Spierdalaj88 » 26.05.2013, 22:15

Wiadomo jaka liczba zgód z Unią wczoraj w Lublinie?
NARODOWE SIŁY ZBROJNE NSZ
NAPIERDALAM PROJEKTY GRAFICZNE - PW

Anty islam

Post autor: Anty islam » 26.05.2013, 22:32

Spierdalaj88 pisze:Wiadomo jaka liczba zgód z Unią wczoraj w Lublinie?
Wisła Kraków - ok.150
Glinik Gorlice - 17

dziś Sandecja pojawia się na meczu wyjazdowym Glinika w Piwnicznej Zdroju. w jakiej liczbie i czy goście byli obecni?

tlen

Post autor: tlen » 26.05.2013, 23:03

W Białymstoku tak jak od dłuższego czasu smutna rzeczywistośc.

Z forum (J):
Kejti pisze:Nigdzie, ale to nigdzie, na żadnej Koronie czy innym klubie, nie ma takiej patologii policyjnej jak u nas. Dzisiaj szłam na mecz z nadzieją, aby chociaż raz wszystko było spokojnie, bez żadnych afer, tylko doping, wsparcie piłkarzy, zabawa na sektorze i do domu, szłam z przekonaniem, że po zatrzymaniach pod wymyślonymi zarzutami sprzed dwóch tygodni już nie da się nic bardziej chorego i skrajnie idiotycznego wymyślić. Jednak okazało się, że w Białymstoku wszystko można! Godzinę przed meczem, kiedy kibice zaczęli się zbierać pod stadionem, a to po bilety, a to na zapisy na wyjazd, silnie obstawiająca ulicę Wiosenną policja, zaczęła swój teatrzyk. Funkcjonariusze podchodzili pod wejście, wybierali sobie wskazując palcem osoby i prowadzili je pod radiowozy w celu spisania. I tak przez godzinę, co chwila po kilka osób, młodych, starszych, przypadkowych, nieprzypadkowych. Oczywiście wokół mnóstwo radiowozów, jakby zaraz miała się rozegrać co najmniej jakaś obława, a nie zwykły mecz, z żadną wyjątkową drużyną i bez kibiców gości. Niektórzy nie zdążali przywitać się ze znajomymi pod stadionem, a już byli zgarniani na bok. Nie zabrakło też mandacików za łuskanie pestek przy wejściu na stadion.

Powyższy scenariusz przerabialiśmy już ostatnio, ale to, co spotkało nas jak wchodziliśmy na stadion, przebiło wszystko. Otóż na wejściu została sprawdzona moja karta kibica, następnie dowód osobisty (porównanie zdjęcia i sprawdzenie adresu zameldowania). Karta kibica, z racji nabitego biletu, który miałam również w wersji papierowej, pokazała zielone światło do wejścia i weszłam spokojnie na stadion, gdzie przeszukano tradycyjnie mnie i moją torebkę. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że ochrona powiedziała, że mam zejść na bok do policji. Na pytanie z jakiej racji skoro wszystko jest w porządku i na moją prośbę, aby poproszono w takim razie kierownika do spraw bezpieczeństwa klubu Jagiellonia Białystok w celu wyjaśnienia, poinformowano mnie, że "lepiej, abym zeszła na bok". Zatem zeszłam, kazano wejść za barierkę, gdzie już stało kilkunastu kibiców Jagiellonii, którzy również zostali po wejściu skierowani w to miejsce, wśród nich między innymi gniazdowi.

Tą niezwykłą akcją dowodził sam komendant. Zapytany o powód mego zatrzymania odpowiedział, że nie jestem zatrzymana. Zapytałam więc dlaczego zatem jestem przetrzymywana w odgrodzonym miejscu i nie mogę uczestniczyć w meczu, a weszłam na stadion prawidłowo, zostałam sprawdzona na bramce z dowodem osobistym i kartą kibica, moje dane się zgadzały, zostałam przeszukana i wszystko jest w porządku. Uzyskałam odpowiedź, że o powodach wylegitymowania dowiem się od policjanta, który mnie za chwile spisze. Przekazałam dowód i zapytałam policjanta o powód - powiedział, że jestem wylegitymowana z polecenia tego policjanta, po czym wskazał na komendanta. Wróciłam zatem do punktu wyjścia i jeszcze raz zapytałam o powód wylegitymowania i UWAGA - okazało się, że nieistotne jest, że zostałam sprawdzona przez ochronę wynajętą przez klub, bo policja chce potwierdzić moją tożsamość! KOMEDIA ROKU. Tak jak i ja, tak samo kilka pozostałych osób, normalnych kibiców, absolutnie niezamieszanych w żadne afery, żadni przestępcy, zwykli młodzi ludzie, niektórzy bardziej zaangażowani w kibicowanie. Wylegitymowani po kilkunastu minutach zostaliśmy puszczeni.

W tym czasie sporo osób stało na Łuku niedaleko rozgrywanej komedii. Jednocześnie mieliśmy przyjemność posłuchać żartobliwych komentarzy policjantów m.in. "po co ci ludzie przyszli na mecz, a nie oglądają go". Ano bardzo dziwne, że nie oglądają i nie dopingują, skoro ich koledzy i koleżanki na własnym stadionie, na który weszli zgodnie z prawem, są przetrzymywani, nie mogą uczestniczyć w dopingu, ba, nie ma dopingu, bo gniazdowi też są w gronie legitymowanych po wejściu. Już kiedyś nam ściągali gniazdowego w trakcie meczu pod pozorem wylegitymowania, a dzisiaj już nawet wejście z kartą kibica i dowodem osobistym to niewystarczający dowód na potwierdzenie tożsamości.

Szacunek dla osób, które miały chęci prowadzić doping i chciały dopingować, ja przez pierwszą chwilę miałam ochotę usiąść i obejrzeć tą kopaninę na boisku i tyle. Oczywiście zaraz atmosfera udzieliła się i mi, ale nie zdziwię się jak kolejni ludzie będą odpuszczać chodzenie na mecze. W klubie oczywiście wielka zagadka czemu frekwencja marna - a może dlatego, że poza żałosnymi wynikami, niszczone są resztki dorobku kibicowskiego? W klubie tradycyjnie nikt nic nie może, bo "policja sama podejmuje takie czynności". A może jednak dałoby się przyjść i chociaż stanąć w obronie kibiców, zaapelować o jakieś normalne zachowanie na jakby nie patrzeć sportowej imprezie masowej zorganizowanej przez klub! Tylko, że coraz częściej mam wrażenie, że to impreza policyjna - niemal na sektorze policja, między sektorami policja, pod sektorem policja, przed stadionem policja, kilkakrotne legitymowania, ustalanie tożsamości na stadionie, żarty z kibiców, po meczu nerwy dlaczego policja zbroi się, czy znów będzie wyłapywać ludzi. Co dalej? Wejdą na boisko grać? Własny młyn stworzą? To wszystko jest już Ż A Ł O S N E. I najgorzej, że ciężko ocenić do czego to zmierza - przecież z naszej strony wszystko jest normalnie, nie palimy rac, nie ma awantur żadnych na stadionie i pod stadionem, nie ma żadnych wybryków, a jednak co mecz dziesiątki młodych, zwykłych kibiców, którzy tworzą atmosferę, prowadzą doping lub dopingują, wieszają flagi, jeżdżą na wyjazdy, starają się zupełnie normalnie wszystko organizować lub uczestniczyć w życiu klubu i kibiców, są po prostu nękani. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia, tak samo jak moi bliscy, którzy chodzą na Jagiellonię. Nie interesuje mnie nic poza Jagiellonią, uczestnictwem w meczach i życiu kibiców.
Do czego to wszystko zmierza? Żeby nie było komu wspierać drużyny nawet mimo porażek, żeby nie było komu przyjść na nowy stadion, żeby klub nie zarabiał i padł, żeby w Białymstoku była najgorsza atmosfera w całej Polsce? Kiedy uznają, że to jest ten moment, że odnieśli sukces i dadzą nam spokój?

Wizard.

Post autor: Wizard. » 27.05.2013, 06:17

Mózg w kasowniku.
Po Szczecinie słów kilka.
Wyjazd fajny, ale cyrków tyle, że ciężko ogarnąć.
Zaczęło się od Katowic gdzie psy nie ogarnąły które wagony są nasze, więc odcięli nam dojście do większości pociągu. W Kluczborku kundelki w ramach rewanżu... gazuja kibel.
Wysiadamy w szczecinie a tam psy chyba z całego województwa ;-) żeby tego było mało antyterroryści, helikopter, kilku wysokich rangą psiaków.

Sytuacja opisana wyżej - poszedł jakis żart z jednego z policjantów i jego wąsa. Z kordonu wyskakuje 2 psow z prewencji i chca chłopa wyciagac z busa gazując jak popadnie.
Na powrocie kundle chodzą między przedzialami i sypią mandatami...

Smutne, że czyjś mózg został w dziecinstwie w kasowniku...
Xp

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 27.05.2013, 10:06

Czyli samej Unii w Lublinie około 90?

bhbd88

Post autor: bhbd88 » 27.05.2013, 10:08

Jak wychodziliśmy ze stadionu w Gliwicach, jeden z nas oparł się o klamkę, która się urwała. Chłopak został zatrzymany za dewastację i okazalo się że jest pod wpływem , tyle że nic nie pił a tak czy siak na stadionie przecież można kupić piwo. Skończyło się tak, że spędziliśmy trochę czasu pod stadionem w Gliwicach czekając na ziomka, do momentu kiedy chłopaczyna zadzwonił i powiedział , że nie ma sensu żebyśmy na niego czekali bo i tak wypuszczą go rano. To jest dopiero chora sytuacja!

trzeba cisnąć to niebieskie kurwisko na każdym kroku!
I choć nastał dla nas ciężki czas,
wierzymy, że!!!
niebisekie k****, które wciąż gnębią nas
rozjebią sie!!!

jarohools

Post autor: jarohools » 27.05.2013, 11:09

Józek Chrzanów pisze:

Obrazek
Jakie jest przesłanie tej oprawy, do kogo jest skierowana, bo coś słyszałem, ale chciałem zasięgnąć wiedzy u źródła??

TYLKO-WISŁA

Post autor: TYLKO-WISŁA » 27.05.2013, 11:18

jarohools pisze:
Józek Chrzanów pisze:

Obrazek
Jakie jest przesłanie tej oprawy, do kogo jest skierowana, bo coś słyszałem, ale chciałem zasięgnąć wiedzy u źródła??

Do chłopa z Motoru

lepsze foto [link]
WISŁA KRAKÓW

bhbd88

Post autor: bhbd88 » 27.05.2013, 11:56

szkoda, że nie robią opraw jak jakiś wiślacki przechodzi na drugą stronę błoń. albo jakiejkolwiek innej...
a ostatnio ktoś tu spod znaku białej gwiazdki tłumaczył że mają wyjebane na Motor, a jednak was boli i kompleksy leczycie na Unii. żałość

n1906h

Post autor: n1906h » 27.05.2013, 12:02

bhbd88 pisze:szkoda, że nie robią opraw jak jakiś wiślacki przechodzi na drugą stronę błoń. albo jakiejkolwiek innej...
a ostatnio ktoś tu spod znaku białej gwiazdki tłumaczył że mają wyjebane na Motor, a jednak was boli i kompleksy leczycie na Unii. żałość
jak nie wiesz do kogo jest skierowana ta oprawa to się nie wypowiadaj, dziwne żeby na meczu z Motorem była oprawa skierowana do kogoś z Pasów np, ale cóż kibice.net rządzą się swoimi prawami.
Wisła Nowa Huta

bhbd88

Post autor: bhbd88 » 27.05.2013, 12:09

n1906h pisze:
bhbd88 pisze:szkoda, że nie robią opraw jak jakiś wiślacki przechodzi na drugą stronę błoń. albo jakiejkolwiek innej...
jak nie wiesz do kogo jest skierowana ta oprawa to się nie wypowiadaj, dziwne żeby na meczu z Motorem była oprawa skierowana do kogoś z Pasów np, ale cóż kibice.net rządzą się swoimi prawami.
jak nie rozumiesz to nie odpisuj. w ogóle nie o to mi chodziło, ale zdaję sobie sprawę, że niektórzy mają za daleko do łba :) nie pozdrawiam

Fanatycznie1950

Post autor: Fanatycznie1950 » 27.05.2013, 12:33

n1906h pisze:

Dziwne to jest robienie oprawy Wiślackiej na meczu Uni z Motorem :)

sklerotyk

Post autor: sklerotyk » 27.05.2013, 12:58

Bytovia - CHROBRY 1:1 (1:0)
Przedostatni wyjazd sezonu 2012/2013 za nami. W ostatnią sobotę fanatycy Chrobrego po raz kolejny wyruszyli w Polskę za pomarańczowo-czarnymi! Tym razem celem naszej wyprawy był Bytów, gdzie Chrobry mierzył się z liderującą w tabeli Bytovią.

Bytovia, podobnie jak Chrobry, rozgrywa obecnie swój drugi sezon po awansie do drugiej ligi. W poprzednim sezonie na dalekim wyjeździe pojawiliśmy się w 40 osób, tym razem udało nam się nieznacznie poprawić ten wynik. Ponadto tym razem zajęliśmy nowy sektor dla kibiców gości, który jest zdecydowanie lepszy od poprzedniego, zwłaszcza jeśli chodzi o pojemność i swobodę oglądania meczu.

Mecz z Bytovią zaplanowano na godzinę 16, dlatego z Głogowa wyruszamy nieco po ósmej. Droga do województwa pomorskiego minęła nam spokojnie i bez większych przygód. Nikt jednak nie miał prawa się nudzić, a wszystko za sprawą atmosfery panującej w autokarze. Ciekawie było także na postojach, jednak to jest już pewnego rodzaju tradycja. Wchodzenia na stadion Bytovii odbywało się dość sprawnie, a jedyna rzecz, która mogła irytować to obecność policjanta kamerującego wszystkich wchodzących do sektora. Na płocie wieszamy jedną flagę i dopingujemy naszych piłkarzy. Początkowo czyniliśmy to regularnie, jednak z czasem nasz doping osłabł. Nie zabrakło również haseł typu "Piłka nożna dla kibiców", które skandowała także obecna za stadionem grupka miejscowych fanów. W Bytowie zameldowało się 49 kibiców Chrobrego.

Z dobrej strony pokazali się nasi piłkarze, którzy rozegrali jedno z lepszych spotkań w ostatnim czasie. W drugiej połowie nasz zespół dominował na murawie i wielka szkoda, że nie udało się zdobyć jeszcze jednej bramki, bo okazji do tego nie brakowało. Ostatecznie pomarańczowo-czarni skierowali futbolówkę do bramki lidera tylko raz, ale uczynili to w ostatniej minucie doliczonego czasu gry, co znacznie ożywiło sektor gości! Po meczu przybijamy piątki z zawodnikami, a ci dziękują nam za doping. W drodze powrotnej robimy przerwę na oglądanie finału Ligi Mistrzów, jednak właściciele restauracji niezbyt chętnie nas przyjęli, w związku z czym po kilkunastu minutach kontynuowaliśmy naszą podróż. Do domu wracamy około godziny 2.

nrth

Post autor: nrth » 27.05.2013, 13:07

bhbd88, Fanatycznie1950

Dziękujemy za cenne opinie ale jest to tylko riposta na "oprawę" spotkania w poprzedniej rundzie w Tarnowie w wykonaniu kibuiców Motoru.
Wtedy też przeprwadzaliście analize sensowności?
za kim jestes?

zgredzik

Post autor: zgredzik » 27.05.2013, 14:37

[link]

kwinto

Post autor: kwinto » 27.05.2013, 15:04

nrth pisze:bhbd88, Fanatycznie1950

Dziękujemy za cenne opinie ale jest to tylko riposta na "oprawę" spotkania w poprzedniej rundzie w Tarnowie w wykonaniu kibuiców Motoru.
Wtedy też przeprwadzaliście analize sensowności?
pewnie beda mieli jeszcze okazje do oceny i sensowności gdyż ta historia jeszcze sie nie konczy... nastepny sezon przed nami a co za tym idzie kolejne spotkania na lini Motor vs Wisła ocho sorry Unia
"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”

Józef Piłsudski

bhbd88

Post autor: bhbd88 » 27.05.2013, 15:38

to może zapukaliście nie do tego kolesia co trzeba :)
co do opisu wspaniałej akcji mam pytanie, ze sprzętem? czy wystarczyło to że w kilku/kilkunastu poszliście do jednego typa?

elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak » 27.05.2013, 15:42

bhbd88 pisze:to może zapukaliście nie do tego kolesia co trzeba :)
co do opisu wspaniałej akcji mam pytanie, ze sprzętem? czy wystarczyło to że w kilku/kilkunastu poszliście do jednego typa?
Nie to że bronie Wisły bo i tak ich nie lubię to zrobili porządek ze skakańcem internetowym jakim był don grocho w internecie

halodrol

Post autor: halodrol » 27.05.2013, 16:17

A niech by ich było nawet 100 z piłami mechanicznymi i c*** z tego?
Debile przyzwyczaili się do bezkarnego pajacowania (vide Cichociemny z tego forum) i w końcu jednego spotkała kara.

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 27.05.2013, 17:10

halodrol pisze:Debile przyzwyczaili się do bezkarnego pajacowania (vide Cichociemny z tego forum) i w końcu jednego spotkała kara.
To może od siebie dodam,że nie on pierwszy w tak frajerski sposób wyparł się ekipy,czy zabawy w chuligankę w ogóle, przedtem kozacząc w necie na potęgę.
Niech to będzie przestroga dla innych "bezkarnych".

19GG79

Post autor: 19GG79 » 27.05.2013, 17:49

Dodam od siebie, ze swietna oprawa Sanovii :)

amf0508

Post autor: amf0508 » 27.05.2013, 17:50

Skończcie pierdolić na publicznym forum o sprawach o których c**** wiecie. Piszę to odnośnie oprawy Wisły i wiadomego kibola Motoru.

Wizard.

Dział relacji i komentarzy

Post autor: Wizard. » 27.05.2013, 19:20

Amen. Koniec tematu oprawy Motoru.
Xp

tMK.

Post autor: tMK. » 27.05.2013, 19:56

Cieszy spora ilość pirotechniki zarówno na trybunach ekstraklasy jak i niższych lig !
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 27.05.2013, 23:03

z_krainy_marzen pisze:Ile ZS W Turku?

Miedź ostatecznie do Ząbek ktoś dojechał czy jednak 0?
Miedź zakaz wyjazdowy, stąd nikt do Ząbek nie pojechał. Dzień wcześniej 77 osób w Opolu z BKSem.

ODPOWIEDZ