Napewno jeden z lepszych meczów w sezonie pod wzgledem kibicowskim. Mam nadzieje ze bedzie ciekawie i kolorowo na trybunach. Na wieksze atrakcje pozasportowe bym nie liczyl bo psów będzie wiecej niz na wojnie Czas pokaze napewno bedzie duze cisnienie na ten mecz i ogromne oczekiwania. Co do biletow jezeli uda sie ich dostac Lechii 800 bedzie dobrze.
I tak jestem pozytywnie zaskoczony ilością biletów dla Lechii, więc mecz powinien być piłkarsko-widowiskowo znakomity. Zdziwienie wyraziłem, bo nie wiem dlaczego, ale byłem pewien, że nasza super bezpieczna policja będzie się opierać materiałami archiwalnymi z ostatniego meczu i wymyśli pretekst, żeby kibiców z Gdańska nie wpuszczać albo dać maksymalnie 150 biletów, gdzie sektor dla przyjezdnych będzie pilnować 300 mundurowych. Teraz tylko czekać
elo_melo pisze:rzeczywiście 400 to śmiech na sali przy tym ile dawano biletów w pierwszej lidze, ale wiadomo Derby, też bym sie bał zniszczeń stadionu,zadym itp. ;D
Zarząd Bks-u też chciał nam przyznać 5% biletów więc nie wiem o co chodzi logiczne że na taki mecz po takim czasie zapotrzebowanie z obu stron będzie kilkakrotnie większe niz przyznane przez gospodarzy bilety.Poza tym jak ktoś już napisał zarząd zastanawia się nad przyznaniem kolejnych biletów dla faanów Bks-u więc może nie będzie tak zle..Co do wyniku to sądze ze Arka powinna sobie spokojnie poradzić ale wątpie aby ten piłkarski spektakl przetrwał całe 90 minut
Ten mecz zapowiada się nad wyraz konkretnie. Co najmniej 14 000 kibiców od nas (choć stadion teoretycznie pomieści 12), mam nadzieję, że betony dostaną te 800 wejściówek. Na trybunach i poza nimi szykuje się wielka jazda. Serdecznie zapraszamy wszystkie zgody na obejrzenie tego spektaklu.
juz raz jedni na derby szli w okolo 1000 i zostali zawroceni , wiec mysle , ze 3000 tez zawroca . Choc wiadomo , ze lepiej jakby te 3000 moglo wejsc normalnie .Niestety jest to nieralne .
Lechia wygra 3-2
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"
Zapowiadają się wielkie derby Pod względem piłkarskim to Arka jest zdecydowanym faworytem, lecz nigdny nie wiadomo w końcu to derby wszystko się może zdarzyć a pod względem kibicowskim spodziewam się ok3 tyś kibiców z Gdanśka. Oczywiście na to oni wygrają na trybunach.
Moim zdaniem derby odbędą się bez kibiców gości w obu przypadkach.Gdyby to były derby 1-wszo ligowe to byc może orange ekstraklasa wzieła by to na swoje barki.Z racji tego,iż jest to 2-ga liga odpowiedzialnośc za to bierze pzpn,a jaki jest pzpn to chyba nikomu tłumaczyć nie trzeba.Przecież gdyby od początku było wiadomo ze przyjezdni nie wchodzą,to mogli by oni w jakis sposób zamanifestować swój gniew,zorganizować się,podjąć jakąś akcję.Innymi słowy zagrozic interesowi pzpn-u.Dlatego wybrano opcje mydlenia oczu kibicom do ostatniej chwili a za 5 12-nasta usłyszą oni "klatka nie spełnie wymogów-nie wchodzicie,spokojnej niedzieli do widzenia".Ot cała Polska rzeczywistośc...
Na boisku wygra Arka bo jest mocniejsza - fakt że derby rządzą sie swoimi prawami ale potencjał obu drużyn wskazuje na Gdynian.
Na trybunach sądzę że na remis choć kibicowsko wolałbym żeby Lechia udowodniła w jakiś spsób swoją wyższosć nad Arką (dopingiem - oprawą - moze czymś jeszcze innym)
Bezwzględu na wszystko jedno z ciekawszych wydarzeń roku
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!
Przemek pisze:Oficjalne info to 600 biletów dla nas, dalej chujnia. Ale wszystkim marzy sie wielki przemarsz, jak za dawnych lat i tak chyba bedzie.
600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...
co do samego meczu na boisku stawiam na Arkę, nie wiem w jakim stosunku ale napewno do przodu...co do spraw kibicowskich wszystko się może zdarzyć...derby to derby, nieprzewidywalna sprawa.