Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Wymarłe Ekipy ...
Karkonosze Jelenia Góra mobilizują się na niedzielny mecz u siebie z Sokołem Wielka Lipa.
Zobaczymy czy to jednorazowy przejaw działalności czy na dłuższą metę.
Zobaczymy czy to jednorazowy przejaw działalności czy na dłuższą metę.
-
Działamy i mamy się dobrze. Po różnych zawirowaniach w klubie aktualnie gramy w 4 lidze lubelskiej i wszystko wskazuje na to, że awansujemy do 3. Nigdy nie rozpisywaliśmy się zbytnio w necie i nic się w tej kwestii nie zmieniło, ale jeśli jesteś zainteresowany to masz nasze liczby wyjazdowe z poprzedniej rundy:Hakuna pisze:Na Hetmanie Zamość dzieje się coś jeszcze ?
Orion Niedrzwica - 140 OSÓB
Victoria Żmudź (mecz w Dorohusku, wtorek) - 170 OSÓB
Lutnia Piszczac - 140 OSÓB
Janowianka Janów Lubelski (piątek) - 190 OSÓB, wyjazd kończy się awanturą z milicją za Szczebrzeszynem
Omega Stary Zamość - 100 OSÓB
Stal Poniatowa - 80 OSÓB
Podlasie Biała Podlaska - 110 OSÓB
z ciekawszych wydarzeń:
HETMAN ZAMOŚĆ-Włodawianka Włodawa
Gości około 20 osób, w wyniku spontanicznej akcji na stadionie tracą flagę.
Hetman Zamość
-
W********** stąd pajacu!!!!!drbeats pisze:Zarabiam pieniądze tu - [link] polecam, gdyż nie trzeba sie duzo narobic, aby dużo zarobić :D
-
Praszka? Koniec lat 90tych Motor. Byli w Lublincu w ok 150 osób. Razem z nimi Rakow. Byli chyba fc Rakowa. Jak to teraz tam wygląda?!
-
Cisza i spokój.dbwdbw pisze:Praszka? Koniec lat 90tych Motor. Byli w Lublincu w ok 150 osób. Razem z nimi Rakow. Byli chyba fc Rakowa. Jak to teraz tam wygląda?!
-
czyli nic tam się nie dzieje?Hujtras pisze:Cisza i spokój.dbwdbw pisze:Praszka? Koniec lat 90tych Motor. Byli w Lublincu w ok 150 osób. Razem z nimi Rakow. Byli chyba fc Rakowa. Jak to teraz tam wygląda?!
-
[quote="Morton"]Czy z tym Kaliszem w woj. Wielopolskim nie jest tak samo jak z Sosnowcem albo Częstochową w woj. Śląskim?
Napisz wyrazniej o o Ci chodzi porównując te FC Kalisza do Sosnowca , moze uda mi sie odpowiedzieć na Twoje pytanie.
A co do Kalisza, sorki ze nie wypowiadam sie w temacie swojej ekipy , ale to chyba ze jest to normalne ze w woj.Wielkopolskim "owładnietym" Kolejorzem i tam znajdą się Ci kibice.A z tego co wiem KKS Kalisz jest 100 % Kaliski ( w sensie najwazniejszy jesat KKS ) . I kiedyś chyba jak dobrze pamietam odmówili bycia FC Widzewowi ( szacunek za jedno i za drugie ).Ale niech sie ktos z Kalisza wypowie , ja jeszcze raz przepraszam ze sie wypowiadam na temat KKS-u.
Ps. Sosnowiec nie leży w woj.śląskim ;) ( nie drążmy tematu ), bo nie do końca wyjasniłeś o co Ci chodzi.
Ps2.Albo ja Twoja wypowiedz zle zrozumiełem.
Napisz wyrazniej o o Ci chodzi porównując te FC Kalisza do Sosnowca , moze uda mi sie odpowiedzieć na Twoje pytanie.
A co do Kalisza, sorki ze nie wypowiadam sie w temacie swojej ekipy , ale to chyba ze jest to normalne ze w woj.Wielkopolskim "owładnietym" Kolejorzem i tam znajdą się Ci kibice.A z tego co wiem KKS Kalisz jest 100 % Kaliski ( w sensie najwazniejszy jesat KKS ) . I kiedyś chyba jak dobrze pamietam odmówili bycia FC Widzewowi ( szacunek za jedno i za drugie ).Ale niech sie ktos z Kalisza wypowie , ja jeszcze raz przepraszam ze sie wypowiadam na temat KKS-u.
Ps. Sosnowiec nie leży w woj.śląskim ;) ( nie drążmy tematu ), bo nie do końca wyjasniłeś o co Ci chodzi.
-
Jak tam Start Otwock działają coś
-
nicdbwdbw pisze:czyli nic tam się nie dzieje?Hujtras pisze:Cisza i spokój.dbwdbw pisze:Praszka? Koniec lat 90tych Motor. Byli w Lublincu w ok 150 osób. Razem z nimi Rakow. Byli chyba fc Rakowa. Jak to teraz tam wygląda?!
-
Już Ci wyjaśniam, chodziło mi o to, że Sosnowiec czy Częstochowa administracyjnie obecnie należą do woj. śląskiego, lecz historycznie nie mają ze Śląskiem nic wspólnego. Sosnowiczanin czy Częstochowianin nie czuję się w żadnym stopniu Ślązakiem. Być może jest podobnie z Kaliszem, bo niby Wielkopolska, ale gwary poznańskiej nie używają. Należą do woj. wielkopolskiego, ale jeszcze nie tak dawno w Kaliszu przebąkiwali coś o województwie środkowopolskim. Możliwe, że wychodzi tutaj spuścizna zaborów, bo Wlkp to były zabór pruski, a Kalisz rosyjski. Anologia z Częstochową i Sosnowcem.otto.magico pisze:Morton pisze:Czy z tym Kaliszem w woj. Wielopolskim nie jest tak samo jak z Sosnowcem albo Częstochową w woj. Śląskim?
-
A tak swoja drogą, takie pytanie o FC Widzewa w Warszawie. To są rodowici Warszawiacy ?
-
no leży w woj.Łódzkim:) oczywiście ze znajduje się w woj.śląskim lecz poza granicami Górnego SląskaPs. Sosnowiec nie leży w woj.śląskim ;)
s
-
Czy Sparta Gryfice jeszcze coś tam działa?
-
Nie Start, a OKS Otwock, kibice używają tej drugiej nazwy.lurius pisze:Jak tam Start Otwock działają coś
A co do pytania to owszem działają, fotka z ostatniego meczu u siebie:

-
Stal Mielec działa coś ? Jeżdżą na wyjazdy ?
-
FlowerOfLife pisze:A tak swoja drogą, takie pytanie o FC Widzewa w Warszawie. To są rodowici Warszawiacy ?
KIedyś tzw Redbulls Warszawa podobno całościowo tak (chociaż co do paru osób, dużej części tych co były rozkminione, były wątpliwości). Ale potem z wiadomych przyczyn (piłkarsko Widzewek cienko przędzie) nowi kibice z Warszawy się nie pojawiali bo niby czemu ktoś miałby nagle z nudów zacząć kibicować cienkiemu piłkarsko klubikowi a tzw Widzewiacy młodszych roczników to 100% studenci/praca w wawie bez żadnych związków rodzinnych z Wawą. Dodatkowo, byly kwasy bo parę lat temu podczas pamiętnego wjazdu do jednej ze śródmiejskich knajp starsi delikatnie rzecz biorąc spierdolili. I teraz wśród "widzewskiej warszawy" praktycznie prawdziwych Warszawiaków jest jak na lekarstwo.
-
dodatatkowo osoby rozkminione przez nas po meczu Legia - Widzew , wracają do domów przez Łódź , taki to fc :-)
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie
-
być może przeoczyłem w temacie ale co słychać u Hetmana Zamość , KSZO Ostrowiec , Sanovii Lesko bo wiem,że nieciekawa sytuacja klubowa była w tych ekipach ,czy nadal aktywnie działają,mają zgody i wspierają je , czy ich kluby się reaktywowały,jeśli tak to w jakich ligach grają.
-- MOTOR LUBLIN --
...I NIE ZMIENIA SIĘ NIC!
...I NIE ZMIENIA SIĘ NIC!
-
KSZO zaczęło od okregówki, obecnie 4 liga po pewnym awansie, w tym sezonie szykuje się powoli awans do 3 ligi.Azbest9328 pisze:być może przeoczyłem w temacie ale co słychać u Hetmana Zamość , KSZO Ostrowiec , Sanovii Lesko bo wiem,że nieciekawa sytuacja klubowa była w tych ekipach ,czy nadal aktywnie działają,mają zgody i wspierają je , czy ich kluby się reaktywowały,jeśli tak to w jakich ligach grają.
Liczby w młynie różne 100-150, na ciekawszych meczach 300+, na wyjazdach średnio kolo 90-100 (220 os. w zeszłym sezonie na finale OPP)
-
Na szczęście żadna z ekip o które pytasz nie jest wymarłą. Wszystkie działają na tyle ile mogą.Azbest9328 pisze:być może przeoczyłem w temacie ale co słychać u Hetmana Zamość , KSZO Ostrowiec , Sanovii Lesko bo wiem,że nieciekawa sytuacja klubowa była w tych ekipach ,czy nadal aktywnie działają,mają zgody i wspierają je , czy ich kluby się reaktywowały,jeśli tak to w jakich ligach grają.
-
Może ktoś opisać
MKS/LKS Wyśmierzyce
Z Wyśmierzyc jeździła kiedyś grupa na Legię. Kilku z okolic razem z Pilicą Białobrzegi to dawny FC Broni Radom, obecnie 'strefa zmiennych wpływów' (Legia/Radomiak/Widzew/Broń)
Jak mają się sprawy w Wyśmierzycach i Białobrzegach teraz ???
MKS/LKS Wyśmierzyce
Z Wyśmierzyc jeździła kiedyś grupa na Legię. Kilku z okolic razem z Pilicą Białobrzegi to dawny FC Broni Radom, obecnie 'strefa zmiennych wpływów' (Legia/Radomiak/Widzew/Broń)
Jak mają się sprawy w Wyśmierzycach i Białobrzegach teraz ???

-
Kiedyś ponadto zgoda z WKSem Wieluń, dzisiaj nic się nie dzieje i nie zanosi się aby się to zmieniło.dbwdbw pisze:czyli nic tam się nie dzieje?Hujtras pisze:Cisza i spokój.dbwdbw pisze:Praszka? Koniec lat 90tych Motor. Byli w Lublincu w ok 150 osób. Razem z nimi Rakow. Byli chyba fc Rakowa. Jak to teraz tam wygląda?!
Dzień dobry.
-
a co Ciebie ku*** zamrozili czy jak,że zadajesz takie durne pytania?w Motorze też była nieciekawa sytuacja w klubie a może nawet i jest,ale klub jest tam gdzie są jego kibice!Azbest9328 pisze:być może przeoczyłem w temacie ale co słychać u Hetmana Zamość , KSZO Ostrowiec , Sanovii Lesko bo wiem,że nieciekawa sytuacja klubowa była w tych ekipach ,czy nadal aktywnie działają,mają zgody i wspierają je , czy ich kluby się reaktywowały,jeśli tak to w jakich ligach grają.
-
Weź koleżko nie rób wstydu Motorowcom Pytasz o ekipę ze swojego regionu... Internet powinien być od 24 roku zycia...Azbest9328 pisze:być może przeoczyłem w temacie ale co słychać u Hetmana Zamość , KSZO Ostrowiec , Sanovii Lesko bo wiem,że nieciekawa sytuacja klubowa była w tych ekipach ,czy nadal aktywnie działają,mają zgody i wspierają je , czy ich kluby się reaktywowały,jeśli tak to w jakich ligach grają.
-
Działo się coś kiedyś na KS (Stradom?) Częstochowa?
-
Co słychać u Avii Świdnik, Polaru Wrocław i Mazura Karczew ?
-
Polar - nicDąbrovski Cracoviak pisze:Co słychać u Avii Świdnik, Polaru Wrocław i Mazura Karczew ?
Mazur - było niedawno ktoś pisał, że działają, raz lepiej, raz gorzej ale działają
-
Avia jak na swoje możliwości coś tam działa. Jakieś wyjazdy zaliczają, mecze "u siebie" grają w Poniatowej i chyba też się tam pojawiają.
-
Czy Pomezania Malbork coś jeszcze działa ?
-
Naprzod 23 Rydultowy jeszcze istnieje? Dzieje sie tam cos? Moze ktos cos wiecej napisac o historii tej ekipy.
-
Napiszę tutaj - wiele pisano o wymarłej ekipie Warty Zawiercie, że jej kibice to konfidenci. Najgłośniej pisali o tym kibice Ruchu Chorzów z Zawiercie. I co się okazało? Ano to, że pan G., wielki kibic Ruchu sprzedał co najmniej 9 osób na komendzie. Jak będzie zainteresowanie to napiszę więcej szczegółów.
-
tylko że różnica między wami a nami jest taka że u nas taka osoba jest odjebana a u was konfidenci dalej jeżdzą z wami na mecze.
http://www.fczawiercie.pl
-
Nie badz smieszny akurat Ruch wyrzuca tylko grubych konfidentow z ekipy jesli nie da sie juz nic ukryc.BlueZone pisze:tylko że różnica między wami a nami jest taka że u nas taka osoba jest odjebana a u was konfidenci dalej jeżdzą z wami na mecze.
-
pseudopiknik pisze:Naprzod 23 Rydultowy jeszcze istnieje? Dzieje sie tam cos? Moze ktos cos wiecej napisac o historii tej ekipy.
Cisza i spokój chłopaki z rydów jeżdżą na Row i oczywiście do Zabrza mały fc z rydów jeździ tez na Odrę W
-
Ty za to z Twoimi teoriami jesteś w ch... poważnyN4Y pisze:Nie badz smieszny akurat Ruch wyrzuca tylko grubych konfidentow z ekipy jesli nie da sie juz nic ukryc.BlueZone pisze:tylko że różnica między wami a nami jest taka że u nas taka osoba jest odjebana a u was konfidenci dalej jeżdzą z wami na mecze.
http://www.fczawiercie.pl
-
raczej nie, wybrali bycie FC pewnej szczecińskiej drużyny 1 - ligowejkkk78 pisze:Czy Sparta Gryfice jeszcze coś tam działa?
-
W Limanowej, Starym Saczu i Piwnicznej dziala ktos kibicowsko ? Sa jakies zorganizowane grupy?
-
OKS Opatów dzieje się tam coś ? Swego czasu Wisła Sandomierz skroiła im flagę/i.Było tam jakoś ogarnięte towarzystwo jak na tego typu miasteczko, czy bardziej wiejski folklor ?
-
Sorry, że post pod postem.
Stary Sącz to Sandecja i jacyś studenci (nie wiem, czy jeszcze są, ale w przeszłości byli) za Wisłą.
Limanowa, miejscowa Limanovia, Wisła, Cracovia.jude-raus pisze:W Limanowej, Starym Saczu i Piwnicznej dziala ktos kibicowsko ? Sa jakies zorganizowane grupy?
Stary Sącz to Sandecja i jacyś studenci (nie wiem, czy jeszcze są, ale w przeszłości byli) za Wisłą.
-
Pytanie moje dotyczyc będzie ekip/kibiców z Giżycka, Grajewa, Orzysz(bądź Orzysza). Mazur Ełk, czy.....