Kary, zakazy...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kary, zakazy...
Śląsk dostał zakaz wyjazdowy do końca roku kalendarzowego (!!!).
-
7 miesięcy zakazu wyjazdowego...Niebawem za odpalenie fajki będą do łagru zsyłać...
jestesmywaszastolica pisze:c*** z tym gazem i tymi oprawami, ja się pytam gdzie rekiny mają d***?
-
A się ciekawy mecz w Gliwicach zapowiadał.
-
A niby Boniek tak bardzo sprzeciwiał się zakazom wyjazdowym... No to teraz jedyną szansą dla Śląska aby pojechać na wyjazd są europejskie puchary. Teraz tym bardziej dobrze powinni się w nich zaprezentować. Trzeba też mieć nadzieje, że w nowym sezonie w rundzie jesiennej trafią sie Śląskowi mecze wyjazdowe z Lechią i Wisłą. Tak czy inaczej przejebane...
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...
-
Napisałem w temacie PP 2013 że Zawisza miał dostac 10 miechów zakazu wyjazdowego a wiadomo jak wyszło. Boniek chce poprawić wizerunek swój i pzpnu wśród kibiców więc pewnie Śląsk nie pojedzie tylko do Gliwic. Czas pokaże.Walduś pisze:7 miesięcy zakazu wyjazdowego...Niebawem za odpalenie fajki będą do łagru zsyłać...
-
ja myśle że do końca sezonu Śląsk nie pojeździ. Boniek się raczej postara o to żeby Śląsk normalnie jeździł od następnego sezonu. Pamiętacie co było na początku tej rundy? Ruch, Lech i bodajże chyba też Śląsk mieli zakazy wyjazdowe na 3 mecze tej rundy. Boniek to zniósł. Ale za to mieliśmy być grzeczni ;)
PierszePierdolnięcie pisze:Najebali im to najebali, a media drążą temat jak by co najmniej kibice kilku utopili w bałtyku albo powiesili na molo.
Niech Ruch na następnym meczu zrobi konkretną meksykańską fale i będzie po sprawie.
-
Młyn i sektor gości w Legnicy zamknięte do końca sezonu, PARANOJA!
-
Po negocjacjach zamknięty tylko na mecz z GieKSą.Hujtras pisze:Młyn i sektor gości w Legnicy zamknięte do końca sezonu, PARANOJA!
-
Wy dalej z tym bońkiem ? Nie widzicie że on o niczym nie decyduje. PO z tuskaszenką go wcisnęli na fotel i ma tańczyć jak mu zagrają. On nawet nie ma wpływu na własne komisje bo pierdolił że nie będzie zakazów wyjazdowych bo to niekonstytucyjne, a tu jego własna komisja ma go w d**** i olewa ciepłym moczem.
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!
-
jak wygląda sprawa z sądzeniem się z gospodarzami w przypadku gdy rozprowadził już bilety i kibice wynajęli pociągi/autobusy, udało się kiedys komuś coś wywalczyć? jakie są szanse i jak to wygląda z prawnego punktu widzenia?
-
Wojewoda łódzka Jolanta Chełmińska postanowiła zamknąć trybunę "pod zegarem" na najbliższe spotkanie Widzewa z Lechią Gdańsk. Decyzja ta jest spowodowana zachowaniem kibiców na meczu z Polonią Warszawa, podczas którego doszło do złamania ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych.
-
Lech dostał za mecz z Wisła 30.000 PLN + ... zakaz wyjazdowy na w następnym sezonie na Wisłę (podobnie jak nie dawno Legia)
Lech dostał też kare za mecz z Widzewem : 8.000 PLN
Teraz wychodzi to co myślałem, Boniek chciał się wkupić w łaski kibiców i głośno zapowiedział "amnestię" wyjazdów, które były za czasów Laty jako wyciągnięcie ręki do kibiców itp. Ale wszystko co dobre szybko się kończy i na dzień dzisiejszy jest to samo co za Laty tj. kary za race + dodatkowo kary w postaci zakazów wyjazdowych za mecze ... u siebie.
Zauważyłem też pewien, że E SA nie nagłaśnia tych kar tylko cichaczem wysyła do klubów pisma.
Bawmy się dalej.
Lech dostał też kare za mecz z Widzewem : 8.000 PLN
Teraz wychodzi to co myślałem, Boniek chciał się wkupić w łaski kibiców i głośno zapowiedział "amnestię" wyjazdów, które były za czasów Laty jako wyciągnięcie ręki do kibiców itp. Ale wszystko co dobre szybko się kończy i na dzień dzisiejszy jest to samo co za Laty tj. kary za race + dodatkowo kary w postaci zakazów wyjazdowych za mecze ... u siebie.
Zauważyłem też pewien, że E SA nie nagłaśnia tych kar tylko cichaczem wysyła do klubów pisma.
Bawmy się dalej.
-
dobrze, że z w większości przypadków dają te kary finansowe, kluby mało będą narzekać bo same wpływy z biletów na młyny Lecha, Legii i jeszcze paru ekip są większe niż te kary
-
Co nie zmienia tego, że obecnie kary są takie same jak za końcówki kadencji Laty tj. zakazy wyjazdowe(i to na nast. sezon!),kary za race (nawet nie rzucane nigdzie)... Po prostu słowa Bońka po wygraniu wyborów na prezesa gdzie mówił, że dawanie zakazów wyjazdowych, czyli odpowiedzialność zbiorowa to głupota, a race mu się nawet podobają, dziś są tylko pustymi słowami jego.
-
zgubiłeś gdzieś mózg ? jakie ku*** takie same kary ? w zeszłym sezonie za odpalenie paru rac odstawałeś zakaz na 5 meczów, teraz dostaniesz 10tys kary, za jakieś awantury dostaniesz 1 zakazy wyjazdowy co i tak jest dla mnie łagodnym wymiarem kary, się uwzięliście na tego Bońka i nawet postawieni przed faktami bredzicie coś, na niektóre rzeczy nie ma wpływu(wojewodowie), rac wam nie zalegalizuje bo to musiała by ulec zmianie ustawa dotycząca imprez masowych a wiadomo, że to nie dojdzie do skutku, chłop na ten moment nie podpadł nam jakoś, a w ręcz w wywiadach itp. stara się trochę zmienić nastawienie opinii publicznej do kibiców ale nie wiem czego wy jeszcze od niego wymagacie
-
Kara dla Śląska za odpalenie świecy dymnej w Bełchatowie = zakaz wyjazdowy na jeden mecz, za finał PP zakaz wyjazdowy do końca 2013 roku, Legia za odpalone piro w Krakowie = zakaz wyjazdowy na Wisłę w następnym sezonie, Lech Poznań za odpalenie piro u siebie ... zakaz wyjazdowy na Wisłę w następnym sezonie i tych kar było by więcej, tylko, że na początku tej rundy mało kto odpalał piro. I kary są po 10 tys., są też po 20 tys. i są też po 30 tys.(Lech).
I będę się czepiał Bońka, bo to on powiedział, że kary odpowiedzialności zbiorowej (zakazy wyjazdowe) to głupota, a jak widać nic nie robi, aby to zmienić. On jest prezesem PZPN i jakby chciał to mógłby wpłynąć na Komisję Ligi.
Tak samo jak za zamknięcie sektora Widzewowi przez wojewodę małopolskiego, Boniek się wielce oburzył i postraszył, że jeśli decyzja nie będzie cofnięta to odbierze mecze kadry w Krk. Decyzji wojewoda nie cofną a słowa Bońka o przełożeniu meczy z Krakowa okazały się puste.
Także podsumowując Boniek oprócz amnestii wyjazdowej już nic nie zrobił takiego, aby pomóc, no chyba że nie którzy za taką pomoc uważają pochlebne słowa jakie wypowiada na swoim twitterku, ale to się ma nijak do rzeczywistości.
I będę się czepiał Bońka, bo to on powiedział, że kary odpowiedzialności zbiorowej (zakazy wyjazdowe) to głupota, a jak widać nic nie robi, aby to zmienić. On jest prezesem PZPN i jakby chciał to mógłby wpłynąć na Komisję Ligi.
Tak samo jak za zamknięcie sektora Widzewowi przez wojewodę małopolskiego, Boniek się wielce oburzył i postraszył, że jeśli decyzja nie będzie cofnięta to odbierze mecze kadry w Krk. Decyzji wojewoda nie cofną a słowa Bońka o przełożeniu meczy z Krakowa okazały się puste.
Także podsumowując Boniek oprócz amnestii wyjazdowej już nic nie zrobił takiego, aby pomóc, no chyba że nie którzy za taką pomoc uważają pochlebne słowa jakie wypowiada na swoim twitterku, ale to się ma nijak do rzeczywistości.
-
Ludzie chociażby prezesem pzpn-u został jakiś znany kibol w pojedynkę nic nie zdziała szczególnie że przepisu pzpn-u to jest raz, przepisy ekstraklasy s.a to jest dwa do tego dochodzą przepisy ustawy o imprezach masowych pomijam już przepisy obiektów i konkretnych klubów. Trzeba uderzyć się w pierś i jasno powiedzieć że ten temat przegraliśmy gdy grzesiu z donkiem robili co chcieli, a reakcja ze strony kibiców była marna. Zamiast konkretnego bojkotu (dajmy na to obrzucania na każdym meczu murawy piro przecież na wieczność by stadionów nie pozamykali) to były jakieś marne próby najczęściej pojedyncze kluby tak jakby każdy bał się o swoją d***. Niestety w dużym stopni sami sobie zgotowaliśmy ten los...
Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyzna, dla której chcemy żyć i pracować. ROMAN DMOWSKI "POLSKA, NARÓD, OJCZYZNA"
-
Takie coś wyczytałem na stronie Górnika Wałbrzych. Faktycznie chodziło o to, że odpalił racę? Przyjechali po niego tylko po to, żeby mu na milicyjnej komendzie wlepić zakaz stadionowy (jeden z komentarzy pod artykułem)? [link]
-
[link]Zgody 28 pisze:Takie coś wyczytałem na stronie Górnika Wałbrzych. Faktycznie chodziło o to, że odpalił racę? Przyjechali po niego tylko po to, żeby mu na milicyjnej komendzie wlepić zakaz stadionowy (jeden z komentarzy pod artykułem)? [link]
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
-
W związku z nałożoną przez pzpn karą zakazu wyjazdowego dla zorganizowanych grup kibiców Arki na 2 najbliższe spotkania, sobotni wyjazd do Grudziądza jest odwołany!
Na te kary Boniek ma już wpływ bo wydaje je PZPN I liga) a nie ESAKibice Miedzi Legnica zostali ukarani zakazem wyjazdowym do końca bieżącego sezonu. To pokłosie wydarzeń, które miały miejsce w czasie meczu z Arką Gdynia (u siebie).
-
Przyjmuje Jaga gości?!
Śląsk i Ruch jedzie do Białegostoku?!
-
Czy do was w Końcu Dotrze że żaden Prezes Pzpn nigdy nie bedzie popierał awantur ani nawet rac na Stadionach. Z jego punktu widzenia liczą sie wydarzenia na Boisku , a na atmosferze okołomeczowej zalazy tylko nam . Podsumowując trzeba działać tak ja do tej pory a zakazy przyjąc jako cos normalnego(oczywiście uważam je za głupote ale nic nie możemy zrobić .) Co do tego że kiedys było inaczej to te czasy nigdy już nie wróćą i chcąc dzałać na naszych zasadach musimy liczyc sie z przypałem i knsekwencjami -inaczej już nie będzie!!
-
Zamknięty sektor gości. A Śląsk i tak ma zakaz.dell pisze:Przyjmuje Jaga gości?!
-
Zbigniew Boniek popiera race na stadionach [link]ja22 pisze:Czy do was w Końcu Dotrze że żaden Prezes Pzpn nigdy nie bedzie popierał awantur ani nawet rac na Stadionach. Z jego punktu widzenia liczą sie wydarzenia na Boisku , a na atmosferze okołomeczowej zalazy tylko nam . Podsumowując trzeba działać tak ja do tej pory a zakazy przyjąc jako cos normalnego(oczywiście uważam je za głupote ale nic nie możemy zrobić .) Co do tego że kiedys było inaczej to te czasy nigdy już nie wróćą i chcąc dzałać na naszych zasadach musimy liczyc sie z przypałem i knsekwencjami -inaczej już nie będzie!!
Chodzi o to, że Boniek w wywiadach mówi, że popiera race, a Komisja Ligi, PZPN dalej karzą wysokimi karami za ...race. Czyli widać, że Boniek rzuca pustymi sloganami, aby się nam przypodobać, a nie robi nic, aby kary były niższe za piro
-
-
Młyn Arki zamknięty do końca sezonu[link]
-
ha ha pamiętam mecz w zeszłym sezonie. Stadion będzie zamknięty z 10 minut przed meczem. Jest u Nas paru chłopaków z Chrobrego i wątpię żeby ich nie wpuścili przecież są z Bytomia...TasmanianBoy pisze:[link]
MKS&KSD
-
[link] kolejne zatrzymania kibiców Piasta ...
-
Inicjatywa kibiców Wisłoki w związku z jedną z kar którą dostali po ostatnich derbach.

Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Są szanse na wcześniejsze zakończenie zakazu ?
eFanatyk
https://www.facebook.com/eFanatyk?fref=ts
-
Jakiego zakazu?smyczkidlakibic pisze:Są szanse na wcześniejsze zakończenie zakazu ?
-
Hujtras pisze:Jakiego zakazu?smyczkidlakibic pisze:Są szanse na wcześniejsze zakończenie zakazu ?
wyrok przybity już jest zakaz stadionowy na 3 lata i 3 lata zawiasów
Chodzi mi tylko o te jebane stawianie się czy można to szybciej ukrócić
eFanatyk
-
A masz stawiennictwo na komendzie przez całe 3 lata zakazu ?smyczkidlakibic pisze: Chodzi mi tylko o te jebane stawianie się czy można to szybciej ukrócić
Ja osobiście mam 2 lata zakazu i stawiennictwo przez 6 miesięcy.
Podobno po odbyciu połowy kary można się ubiegać o jej skrócenie (nie wiem jak to zrobić bo troche mi do tego daleko)
-
Tak przez całe 3 lata stawiennictwo w godzinach meczów
eFanatyk
[link]
Właśnie. Czy ktoś posiada bądź mógłby sporządzić wzór takiego pisma? I dajmy na to taką sytuację. Zakaz 2 letni, uprawomocniony np. 1.1.2013. Czy pismo do sądu można składać wcześniej np. 1.12.2013 czy dopiero 2.1.2014? Po wysłaniu odpowiedniego pisma długo się czeka na decyzję?skazany na zakaz. pisze:Podobno po odbyciu połowy kary można się ubiegać o jej skrócenie (nie wiem jak to zrobić bo troche mi do tego daleko)
-
[link]Sektor gości na stadionie Zawiszy zamknięty!
Po spotkaniu z Jagiellonią włodarze klubu WKS Zawisza Bydgoszcz zdecydowali zamknąć sektor przyjezdnych. Oznacza to, że najbliższe spotkanie z Pogonią Szczecin odbędzie się bez udziału kibiców gości!
Podczas pierwszego spotkania w tym sezonie w Bydgoszczy, pseudokibice Jagiellonii starli się z ochroną i zaczęli niszczyć sektor, m.in. wyrwali kilka elementów ogrodzenia.
-
Komisja Ligi ukarała Jagiellonię
Komisja Ligi Ekstraklasy SA ukarała kibiców Jagiellonii Białystok zakazem udziału zorganizowanych grup fanów białostockiego zespołu w sześciu wyjazdowych meczach ligowych. Dodatkowo klub zapłaci grzywnę w wysokości 10 tysięcy zł.
Po decyzji Komisji Ligi fani "Jagi" nie będą mogli organizować wyjazdów na spotkania ze Śląskiem Wrocław, Lechą Gdańsk, Wisła Kraków, Widzewem Łódź, Podbeskidziem Bielsko-Biała i Zagłębiem Lubin.
-
A podobno Boniek jest przeciwko karom zbiorowym. Czyli mamy już zakaz Śląska od maja do grudnia i teraz Jaga na 6 spotkan. Patrząc na długość kar można się spodziewać, że nie tak dawne sytuacje gdy było więcej pustych sektorów niż tych z przyjezdnymi w tej rundzie także będa miały miejsce
-
Wiecznie mówią, że tworzą tutaj drugą Anglie, a dalej karają zbiorowo. Patałachy ... co to ku*** za rozgrywki bez kibiców, zbojkotowac to gowno niech sobie grają przez rok, dwa przy pustych trybunach. Bedzie sympatyczny widok na nowych stadionach :)